The boss

Wow! 40 minuter kvar av arbetsdagen och jag är redan klar med ingångsjobbet och har dessutom gjort lite extragrejer som expertrutor och annat smått och gott till artiklarna, allt för att imponera på chefen. Det är för övrigt min sjätte chef på tidningen. Tre kvinnor och tre män har bossat över mig och alla är minst lika bra fast på olika sätt. Jag måste vara lyckligt lottad som aldrig haft en mardrömschef á la Meryl Streep i Djävulen bär Prada.

What to wear

Jag brukar sällan planera vad jag ska ha på mig när jag går ut på krogen. Jag är lite mer lik en karl på det sättet, jag tar det som är rent och minst skrynkligt. Eller så kan man ta en klänning som ska vara skrynklig. No worries then.

Svart skärp


Payback time!

Jag har länge gett X gliringar om hur han jämt och ständigt är försenad till allt och hur organiserad och ordentlig jag är i jämförelse. Nyss fick jag det här meddelandet av honom:

I recall you said you're very well organised for your party - well that's the Ankan I know! Although i do seem to remember you nearly missing your flight at Stansted, getting a last minute coach out there, nearly losing your ticket and dropping the only key to my Holland Park apartment when we were drunk on our way out to Metro that night! hehe... hey I'm not being rude but just remembered that so maybe I'm not as disorganised as I seem...well ok it's true I am worse! But we're all human and I can't help being so time-optimistic all the time! I do try to improve you know!

Tur att han erkänner att han är värst i alla fall. Men det där med nycklarna var verkligen illa.. om inte X hade sett att jag tappade hans enda nycklar till lägenheten hade vi legat mycket risigt till. Eller rättare sagt jag hade legat mycket risigt till.

Ankan is drop dead beautiful or just dead!

Honey, I´m sorry but I don´t think we will get to Paris. Ankan is dead.

Mitsubishi colt

RIP Ankan. You were the sun of my life. NOT!


Jag har en känsla

Jag har en känsla av att jag bjudit för många till min inflyttningsfest. Det är typiskt mig. Jag bjuder alltid apmånga för jag tänker att minst hälften kommer vara sjuka eller bortresta. När jag var 17 och hade garagefest hemma i Bäsna så sa jag till mamma att jag hade bjudit 20 personer. Vid åtta på kvällen ramlade den 63:e festdeltagaren in. Matte har aldrig varit min starka sida.


Fotbollsfruns trea

Jag känner mig sådär töntigt urglad över att Malin lyckats övertala Joachim att skapa en trea. Nedkomsten blir i september och här kan man läsa allt om snippor som spricker, långa tuttar, kräm för att smörja in magen och säkert en hel del om hemorrojder och halsbränna och andra trevliga saker som händer med kroppen när man är gravid.


Färgskrivare, tack!

Jag måste ha en skrivare till min dator. Pronto. Det börjar bli ont om tid att hinna söka till höstens utbildningar och jag som tänkt pröva lyckan på Poppius journalistskola måste skicka in mina handlingar senast 15 april och eftersom jag befinner mig i Frankrike då betyder det att jag måste skicka in dem ännu tidigare än så.

Var hittar jag en billig men grymt bra färgskrivare?

Sunkigast vinner

Jag har alltid varit en ren och fin flicka som sällan smutsar ner sig. Men nu är jag plötsligt allt annat än fin. Mitt hår är stripigt och flottigt, vet inte när det såg schampo senast för att inte tala om hur länge sedan det var jag tränade. Jag är sunkig white trash med smörkola på. Det fattas bara att en liten fågel ställer sig i fönstret och sjunger "Ingen tycker om dig, ingen vill ha dig för att du gillar mask".


So many boys, so little time

Hädanefter ska jag lämna min mobiltelefon hemma. Fast är det inte så att det man själv inte minns, det har aldrig hänt? H e r r e g u d. Mitt akoholintag ska härmed begränsas till zero. Ja, efter min inflyttningsfest förstås.

Bonjour mademoiselle!

Om två veckor landar jag i Paris. En spontan resa som bara fanns ett klick bort och vips, så var bokningen klar och jag 400 spänn fattigare. Ja, det var tamejtusan billigare att flyga till Paris än till London. Då är det inkluderat skatter. Men något jag inte tänkte så där supermycket på var att jag måste ta mig till Skavsta flygplats också. Och ehh, det går inga tåg från Borlänge så tidigt på morgonen. Det verkar som att jag och min gula anka får ta en roadtrip ihop. Och med bensin och parkering på flygplatsen blir det dubbelt så dyrt som själva flygresan. Ja, Sverige är ett för jävla trevligt land att leva i, särskilt om man råkar ha tre mille till övers i bakfickan.


Barn väcker starka känslor

I går var det premiär för SVT:s dokumentärserie "Barnmorskorna" och jag grät lika fjolligt som en av de nyblivna papporna. Vilket i och för sig inte är fjolligt utan bara pinsamt att just jag gråter när det inte ens är min unge. Men det är något speciellt med små skrynkliga röda människor, de väcker starka känslor. Även fast kattungar helt klart är gulligare när de föds.

Jag tycker det var oerhört modigt av de havande kvinnorna att medverka i serien. Fast å andra sidan, vem skulle inte vilja ha ett proffskamerateam istället för en nervös pappa med skakig handkamera som filmar förlossningen?

Gravidmage


Living in a material world

Visst är det underligt egentligen, att man får presenter för nästan allting! Man får presenter redan på BB när man ligger där, rosa, skrynklig, nyskiten och ful, "Grattis, det blev en flicka.. typ" och sedan är det dop och då får man silverskedar som man ska titta på om två decennier och minnas tillbaka hur prästjäveln nära dränkte en i dopfunten. Sedan börjar kalasen redan vid ett års ålder och så pågår det fram tills man är död. Och mitt emellan allt det får man julklappar, konfirmationspresenter, förlovningsgåvor, bröllopspresenter och inflyttningspresenter..!

Och ehm, nämnde jag förresten att min inflyttningsfest blir nu på lördag? Presenter mottages tacksamt i form av en kapsylöppnare, vinflaskor (fulla helst) och skålar som jag kan fylla med chips och popcorn.


På lördag

På lördag är det dags för inflyttningsfest. Jag hoppas att mina gäster kommer med tomma magar för det kommer nämligen serveras en mycket god överraskning.

Skumpa


Gruvligt jobb

I går gjorde jag en rolig sak som vanliga människor måste betala för men som jag får chans att göra gratis bara för att jag jobbar på tidning. Jag var nere i Falu koppargruva på påskvandring med små barn. Det var mitt andra besök i gruvan, Faluns kulturarv där den berömda falukorven och falurödfärg föddes.

Ni som ska besöka Dalarna måste ta er en titt i gruvan, det har faktiskt hittats mer än koppar därnere...

Paris bokat och klart!

Om två veckor drar jag och Alexz till Paris för att åka upp i Eiffeltornet, springa omkring som yra höns på Disneyland och besöka Notre dame.


Tack mamma

I går dök världens bästa mamma upp hos mig med ost och kex och sedan satt vi och åt, drack te och pratade i timmar. Sådana där små saker kan verkligen förgylla en hel dag. Tack mamma för att du finns! ♥

Här bor en sexbrottsling

För ett bra tag sedan sa några vänner till mig att i USA minsann, där har sexbrottslingar skyltar på sina hus där det står att de dömts för sexbrott så att grannarna blir uppmärksamma och ja, antagligen rejält avskräckta. Men jag bara skrattade och tänkte att nog för att USA är ett jäkla bananas-land med diverse roliga och annorlunda lagar fast inte kan de väl sätta upp skyltar på husen där det står att "Här bor en sexbrottsling"? Men jodå, i USA är skamstraff fortfarande en väl användbar metod och faktum är att jag tycker landet i väst gör rätt på ett sätt. Om jag flyttade till ett trevligt litet villaområde med mina tre bedårande barn så skulle jag också vilja veta om mina grannar är dömda sexbrottslingar.

Jag tror absolut att skamstraff är effektivt men det känns ändå lite sjukt med tanke på att mannen i fråga (ja, det är ju flest män som våldtar och sexmördar små barn) redan suttit dömd för brottet. Om man nu inte vill att en sexbrottsling ska få leva ett normalt liv ute i samhället, ja, varför dömer man inte honom då istället till livstid? En pedofil bakom lås och bom på livstid känns betydligt tryggare än vetskapen om att min granne med de gula rosorna i rabatten har blivit dömd för sexbrott.

Livet är ett maraton

Hela livet är ett enda långt maratonlopp och det känns som att man tävlar om att komma först i mål. Nu är det väl inte så att majoriteten av människor tävlar om vem som dör först utan snarare vem som hinner uträtta mest på kortast tid. Och jag är precis likadan. Jag har alltid haft bråttom. Jag lämnade in skoluppgifter före alla andra, jag skrev proven snabbast, jag tog första fyllan tidigt och jag utbildade mig till mitt drömyrke som 19-åring. Jag har alltid sagt att jag ska ha barn, gifta mig och bygga mitt drömhus innan 30. Som om det vore värre att börja bygga sitt drömhus som  31-åring. Ja, man önskar ju nästan att jag skulle bryta benet och på så vis inte kunna tävla om att bli först i mål hela tiden.


Den 25:e smäller det!

I dag fick jag lön! Äntligen. Synd bara att hela lönen kommer gå till räkningar, en kvaddad bil och till möbler som jag redan köpt för sparade pengar. Det kostar att ligga på topp. Men Paris och London blir det ändå, en flygresa tur och retur för en ynka hundralapp drabbar ju ingen fattig. Däremot verkar en solsemester till Kroatien jävligt långt borta. Jag får hålla mig tåls och vänta tills jag och mamma åker till Egypten i höst. Och ja, i sommar ska jag börja spara till nästa Asien-tripp. Eller kanske Afrika. Den som lever får se. Ett malariaddrabbat område blir det i alla fall så att jag får anledning att äta de vidriga malariatabletterna som kostade mig en mindre förmögenhet.


Blondinbella suger

Egentligen har jag ingen åsikt om Blondinbella. Jag läser inte hennes blogg men vad jag har förstått så retar sig många på att hon är en ung, målmedveten tjej som inte hymlar om att hon vill tjäna mycket pengar. So far so good. Det är ju allmänt känt att vi svenskar har svårt att glädja oss åt andra. "Du ska inte tro att du är något" är en fras som vi lärde oss redan i blöjåldern. Nu har någon eller några startat en blogg Bellasuger.se med Bellas banner. Jag bryr mig inte om att någon startat en hatblogg om Bella, själv skulle jag bli smickrad om någon la ner så mycket tid på att hata mig, det säger ju mer om den personen än om mig. Fast vad jag blir uppriktigt förbannad över är det här specifika inlägget där de kallar Bellas bror för hjärndöd. Det är verkligen att gå långt över gränsen för vad som får anses vara roligt.

Helgens öden och äventyr

Nu har jag visat australienare hur vi festar i Borlänge.Antal gram ostbågar jag åt under kvällen: 249

Antal gram ostbågar jag bjöd mina vänner på: 1

Antal gånger jag och Liza sjöng Timbuktus "The botten is nådd" på väg till centrum: 927

Antal minuter jag gick barfota i snön efter att ha invigt mina nya rosa pumps och fått ett enormt jävla stort infekterat skavsår på hälen: 8

Antal kommentarer jag fick i stil med "Angelica, ska du inte sluta dricka nu..": 108972

Antal komplimanger jag fick om mitt utseende (läs: accessoarer): 3

Antal killar som försökte vinna min gunst: 0

Antal gånger Liza sa "It´s the new black": 320

Passoa

Frulle

Medan X låg kvar i sängen i lördags gick jag upp och gjorde frukost. Och på söndagen gjorde jag frukost åt både honom och en bakfull lillebror som ramlade in genom dörren vid lunchtid.

Men i går var det ombytta roller. Då var det X som lagade frukost åt mig, ett mycket nyttigare alternativ än mina rostade mackor med marmelad och ost. Jag fick toast med ägg, färsk spenat och något hopkok med stekta champinjoner, dill och skinka. Det var himla gott. Jag skulle lätt kunna vänja mig vid att ha en pojkvän vid spisen som lagar frukost åt mig varje dag.


Arga leken


image244

I fredags hade vi parmiddag hemma hos mig, jag och X, Filippa och Patrik. Vi spelade Sanning eller konsekvens (den snälla versionen) och jag fick i uppdrag att köra arga leken med Filippa. Behöver jag ens nämna att jag förlorade stort?

Roligt att
Filippa för övrigt skriver att X var en härlig prick. Ordet prick på engelska är nämligen ett nedvärderande uttryck för penis. Min moster gjorde samma språkmiss och sa att X var en trevlig prick. Jag skrattade mig tårögd. Och jag kan också avslöja att jag försökt förklara att "In Sweden we have A with two pricks on". Fast ingenting kan nog skrämma X längre, särskilt inte efter att jag berättat att vi dansar som grodor och grisar runt en stor snopp på midsommar...

Wombat


Känslor

Han säger att jag måste reda ut mina känslor. Men tänk om det bara är tanken på honom som får mig att önska att allting var annorlunda.

Tar du emot mig om jag faller?


Att fly från sina problem

Någon lärde mig att man inte ska fly från sina problem men just nu känns det som enda utvägen. Och att fly utomlands är nog bästa lösningen.

Paris i april. You and me, baby! ♥


Öppna kort

Jag vet inte vad jag vill. Alltid lyckas jag såra någon trots att jag kört med öppna kort hela tiden. Kärlek är ett spel. Ett spel som jag inte kan behärska för det finns inga jävla regler att gå efter.


Glad påsk!

Jag vill önska alla mina läsare en riktigt glad påsk! Jag hoppas ni proppar i er massvis med köttbullar, skinka, lax, ägg och godis. Det är i alla fall vad jag planerar att göra.


Påskledigt

I dag är det sista arbetsdagen, därefter har jag påskledigt. Jag ser verkligen framemot att vara ledig ett tag och dessutom händer det massvis med roliga saker i helgen. Dels kommer gamla vänner ner från Umeå för att fira påsk med familjen och dels kommer en viss aussie hit och hälsar på.

Onsdag
Städa (kanske inte det mest roliga som sker..)
Systembolaget
Filmkväll med Martin

Torsdag
Shoppingdag med Lisa
Handla mat till helgen
Gym

Fredag
Hämta X på Västerås flygplats
Parmiddag med Filippa och Patrik

Lördag
Påskmiddag hemma hos familjen
Utgång

Söndag
Bakis?

Hokus pokus

I går fick jag klassisk svensk massage och healing och i dag är jag alldeles mörbultad. Jag uppskattade massagen mest men det var spännande att testa healing. Mina armar blev lätta som fjädrar och jag kände hur jag blev allt varmare och varmare. Fast särskilt läkt blev jag nog inte men det var kul att testa!

Sex and the city in a pretty little shoe box

Jag "råkade" klicka hem hela Sex and the city-serien när ett förtjusande litet meddelande från CDON dök upp på min screen. Sajten firar nämligen 9 år och erbjuder sina kunder kalaspriser! Och vad kan vara en roligare present att ge sig själv än Sex and the city i en söt liten rosa skolåda? Fynda här!

Dagens prisbomb är Fight Club special edition för bara 19 kronor!

She will break your heart

Vad i helvete!?! Det var ju JAG som skulle bli Måns nya flickvän! Och det är väl själva fan att Marie råkar vara en av Sveriges snyggaste donnor och att jag inte har en chans mot henne. Det känns tungt. Måns var ju liksom min.


 

Believe me brother, oh, brother, she will break your heart!

Everybody loves me

Everybody loves me, and I intend to keep it that way.


Emo-dagen

Jag: "I morgon är det skärtorsdag".
Lillebror: "Nej, i morgon är det emo-dagen".
Jag: "Vadå emo-dagen?"
Lillebror: "Ja, SKÄRtorsdag..."


Jag är kär i ingen speciell

Jag är kär i ingen speciell. Vilket betyder att jag trivs bäst i mitt eget sällskap. Det vore fruktansvärt jobbigt om jag inte gillade mitt eget sällskap eftersom jag tillbringar 24 timmar om dygnet, året om, med mig själv. Vilken tur att jag är bedårande och rolig att umgås med. Och en aning schizo men det är en annan historia. 

Ankfamilj
© Angelica Lindvall

Och julen varar än till påska..?

När jag slog upp mina gröna i morse så var jag på mycket gott humör. Fram till det att jag drog upp persiennerna och fick till min förfäran se att det snöade. Jag som ville ha en av mina nya klänningar på mig och känna mig vårlik och söt. Ja, inte ska väl lite snö hindra mig från att vara söt tänkte jag och här sitter jag nu i min nya klänning, svarta strumpbyxor i nylon och svarta knästrumpor med rosetter och fryser arslet av mig. Men söt är jag i alla fall.

Skräckens mästare

I kväll ska brorsan och jag ha skräckfilms-maraton i min lägenhet. Läskigt. Både han och jag har samma ringsignal på mobilen, introt till Halloween. Och nej, vi är inte tvillingar.


Estocholmo

Helgen i huvudstaden har varit mysig på alla sätt. På lördagen promenerade vi bara runt i ett regnvått Stockholm och åt supergod mat på något steakhouse på Stureplan. Dyrt men definitivt värt pengarna. Sedan tittade vi på Melodifestivalen och X konstaterade att en transvestit vann, han trodde även att Sanna Nielsen var en transvestit.

Jag shoppade inte alls mycket, eller ja, jag shoppade mycket men för lite pengar. Jag fyndade bland annat två klänningar på Bikbok och H&M, underkläder från Diesel, en blommig kortärmad skjorta från H&M och lite annat smått och gott, allt för mindre än en 500-lapp. Jag är expert på att hitta prisvärda kläder. Dessutom var jag smakråd till X, han blev mycket förtjust i Carlings vilket är toppen eftersom de snyggaste killkläderna finns där.

Stockholm this weekend

I morgon åker jag till Stockholm på kärleksweekend. Min känguru kommer på besök och vi ska shoppa, bo på hotell, äta god mat och klubba. En helg helt i min smak!

En hemlis

Vill ni veta en hemlis? Jag ska vara med i ett modereportage i en känd svensk tidning. Det är fullkomligt absurt men jag måste medge att det ska bli rätt spännande att få bli stylad och plåtad av riktiga proffs.

Tidningar


Okänt nummer

I natt blev jag väckt av ett okänt nummer. Det var X som ringde. Tänk dig att först bli uppringd mitt i natten och vara extremt jävla yrvaken och sedan måste man dessutom snacka engelska till råga på allt. Jag tror inte att han förstod mycket av det jag sa.

Healing

Nästa vecka ska jag testa healing för första gången i mitt liv. Det är dags för mig att läkas och känna nya energier och bli en helt ny människa. Nåja, det återstår att se men det ska i alla fall bli spännande att se om det är så där magiskt som folk säger att det är. Dessutom är jag inbokad på klassisk svensk massage före och det vet jag i alla fall att det är hur magiskt som helst.Har du testat healing?

Tjejmys

Jag och min lilla kusin Nathalie har planerat tjejkväll ända sedan jag tackade ja till lägenheten och nu äntligen är det dags att krypa ner i soffan, äta flottig pizza och kolla på en bra film tillsammans. Som jag har längtat!


Bokhyllor och konst

Nu har mina bokhyllor kommit, hela två veckor tidigare än beräknat. Det betyder att lägenheten numera är komplett. Fast ja, några snygga tavlor skadar ju förstås inte. Men jag är ganska petig med konst, det måste vara ett speciellt motiv. Något som får folk att tänka "Wow, vilken snygg tavla, undrar vilka droger konstnären tog när han eller hon målade den?".


Bild: http://www.strindbergsmuseet.se/


Tji fick han!

I går kväll kom Thomas förbi hem till mig för att spana in min lägenhet och han blev riktigt imponerad av det han såg. Vi blev tillsammans under den tiden då det var mer regel än undantag att man hade popstjärnor uppsatta på väggen, planscher med politiska budskap och gärna någon halvnaken karl eller sexig donna. Fast mycket har ändrats sedan vi var 15 år. Thomas trodde fortfarande att jag skulle ha massvis med krimskrams överallt, prydnadssaker här och där men tji fick han! Minimalistiskt ska det vara, det blir ju så jobbigt att städa annars.

Jag älskar att allt är så naturligt mellan oss. I början efter vi gjort slut så var jag alltid nervös för att träffa honom och det kändes jättekonstigt att umgås. Men nu funkar vi suveränt ihop. Han snokade omkring i lägenheten och åkte och handlade mat medan jag duschade och sedan tittade vi på The Heartbreak Kid och skrattade ikapp.


Tung på högerfoten

Jag kanske inte är världens mest laglydiga chaufför. När jag sitter själv i bilen kan det hända att jag blir lite väl tung på högerfoten men jag använder i alla fall jämt bilbälte. När jag och Alexz var i New York i höstas och fick en inblick i kändisvärlden så åkte vi i någon rik snubbes Lotus och han hånskrattade när jag knäppte fast säkerhetsbältet. Okej, nu körde inte denne kille särskilt snabbt men man vet aldrig när en olycka sker och dessutom kan det bli saftiga böter om man blir stoppad och inte har bälte på sig. Så använd säkerhetsbälte för fan!


Vilken lycka!

Äntligen, äntligen, äntligen har jag en ny mac på kontoret. Vilken lycka! Nästa gång jag köper en ny dator för hemmabruk så blir det nog en mac. Dem är faktiskt väldigt enkla så fort man lärt sig alla snabbkommandon.


Tattoo

Jag kan tycka att det är vrålsexigt med tatueringar men det måste sitta på rätt person. Min lillebror är en kille som verkligen passar i tatueringar. I går gjorde han en skitstor tatuering på ena armen, ett dödskallemotiv, ruskigt snyggt. I maj är det min tur, det blir min andra tatuering och förmodligen den sista eftersom alla bra ställen på kroppen redan är upptagna.

Har du någon tatuering?

Bröllopsfixare

Om jag inte var journalist så skulle jag vilja vara bröllopsfixare. Som ni kanske redan vet så gjorde jag en bröllopshandbok som projektarbete i gymnasiet av den lilla anledningen att jag älskar allt som har med bröllop att göra. Det är en riktigt bra guidebok faktiskt, så bra att jag funderar på att ge ut den.

Fast innan jag sadlar om och blir bröllopsfixare och författare så har jag fått äran att vara bröllopsfotograf på en släktings bröllop i sommar. Det var hans söta fästmö som frågade om jag ville och självklart sa jag ja!

Hjärta tårta

Mum, you destroyed me

Det märks att jag blivit uppfostrad av Mamma Pedant. Nu har jag dammsugit och torkat golven två gånger sedan jag flyttat in (jag har bott där i fyra dagar) och det värsta av allt är att jag faktiskt tycker att det är ganska kul. 


Påskris

I går hade jag och Filippa tjejkväll i min lägenhet. Vi hyrde film, Mr. Woodcock (Seann William Scott kommer alltid vara Stifler för mig) och käkade ostbågar tills vi storknade. Efter filmen så fäste vi färgglada fjädrar i mitt påskris som jag stal från mammas trädgård. Det kan mycket väl vara den fulaste inredningsdetaljen i min lägenhet men å andra sidan är det ju bara påsk en gång om året.


Bild:
http://finna.files.wordpress.com

Efter jobbet är det gymmet som gäller och sedan ska jag fortsätta plöja igenom Desperate housewives-boxarna!

Skrivet på svenska

Jag fick nyss ett meddelande skrivet på svenska av herr känguru. Ibland förvånas jag faktiskt över hur duktig han är. Han kan till och med uttala vissa svenska ord som om han vore en äkta viking.

En stund om dagen

Jag har ett väldigt socialt yrke och jag älskar varje minut av arbetsdagen men det är ändå så otroligt skönt när man kommer hem, stänger dörren om sig och bara hör ljudet av sina egna andetag. Att få vara helt ensam i sin egen lägenhet och läsa en bok utan något som stör, det är lyx för mig.


Ny dator och praktikant

Det märks att vi har ett nära samarbete mellan våra lokalredaktioner. Nyss ringde nyhetschef A och frågade om jag kunde jobba i Falun nästa vecka. Då har nyhetschef B redan hunnit boka mig till Gagnef. Fast det är ju bara bra att de sliter i mig, jag behöver alla jobb jag kan få. Och efter mycket tjat och gnäll från min sida ska jag äntligen få en ny dator till redaktionen i Gagnef. Det var sannerligen på tiden.

För övrigt har jag en praktikant med mig om dagarna. Jag, med mina två år i yrket, ska lära ut allt om hur vi journalister arbetar. Det kan ju bara sluta på ett sätt.


Vardagsrummet

Det här är mitt vardagsrum. Jag vet att soffan ser brunlila ut men jag lovar att den är svart i verkligheten. Trappsatsbordet är från Mio och kostar 890 kronor. Teven är lika gammal som gatan och jag ska köpa en platteve så fort jag har råd men den får duga tillsvidare. Gardinerna kostade 50 kronor på Dollarstore och cd-ställen kostade 25 spänn var på loppis.

Teverum

 

Ljusstaken och vinhållaren är också loppisfynd, tio kronor styck. Men som ni ser är vinhållaren tom och ja, det där var en hint till er som jag bjudit på inflyttningsfest, hehe.

Vardagsrum

Köket

Här är mitt stora och rymliga kök som jag älskar mest i hela lägenheten. Väggarna är fortfarande kala eftersom jag inte hittat några snygga tavlor än. Jag funderar på att förstora en New York-bild jag tagit och ha på väggen men frågan är om den ska vara i färg eller svartvitt? Kökslampan är ett loppisfynd, endast 50 kronor, och den ska placeras ovanför köksbordet så fort jag dragit lite kablar (läs: så fort min älskade styvfar dragit lite kablar).

Köksbord

 

Barbord

Sovrummet

Sovrum

Sovrummet går i grått, svart och vitt. Och här mina, vänner, har jag den största anledningen till varför jag valde just den här lägenheten. Mina två walk-in-closets. Jag tror att de rymmer tio personer vardera eller låt säga, tvåtusen kilo kläder vardera vilket betyder att det ska shoppas mycket i helgen då jag åker till huvudstaden.

 

Bara två av mina 48 klänningar syns på bilden. Jag vill påpeka att garderoberna fortfarande är ganska oinredda men jag antar att jag får lite tid över så småningom till att fixa och dona därinne.

Badrummet

Badrummet är nykaklat och det doftar verkligen tjej därinne. Kanske inte så konstigt med alla mina tusen hårprodukter, krämer och parfymer. Även fast jag älskar att ha ett eget badrum så kommer jag sakna doften av kill-schampoo och after shave. Hmm, en pojkvän som bor själv i en egen lägenhet men som lämnar kvar någon doftande produkt hos mig ibland vore inte helt fel.


Badrum


Hallen

   

Som journalist och hängiven bloggare måste jag ha någonstans att sitta och skriva mina artiklar och inlägg. Köksbordet är visserligen stort men jag vill ändå ha en mer kontorsliknande plats så då stal jag ett gammalt skrivbord från mamma som hon i sin tur ärvt av min farmor och placerade ut i hallen. På väggarna har jag egna fotografier av min håriga ulltuss och bilder från min hemby, ett vintervackert Bäsna. Som ett vackert minne av vad jag övergett.

Vem länkade?

Någon kändisbloggare eller tidning måste ha länkat min blogg. Jag har knappt skrivit ett ord under den gångna helgen och ändå har unika besökare-statistiken skjutit i höjden. Någon som orkar googla åt mig?

Uppslag

Det var länge sedan jag hade något att vara stolt över men i dag har jag ett helt uppslag i DD där jag både skrivit och fotat själv och det är riktigt, riktigt bra. I papperstidningen finns även en textruta med telefonnummer till olika tjejjourer och öppenvårdsmottagningar för den som behöver hjälp.

Ett stort tack till "Malin" för att hon ville dela med sig sina tankar och erfarenheter.

Snart vräkt

Min ulltuss är väldigt ouppfostrad, det sticker jag inte under stol med. Han kommer få mig vräkt inom en snar framtid. Så fort någon ringer på dörrklockan så sätter skällandet i gång och innan man hinner säga Disneyland så är alla hundar i trapphuset med på noterna.

Baby

Kär

Jag är kär i min lägenhet. ♥

Nu ska jag och styvpappa åka och leta reda på en taklampa till sovrummet och ett hörnskåp till badrummet. Det finns inte en chans att jag får plats med alla mina skönhetsprodukter i det där futtiga lilla skåpet ovanför handfatet.

Uppföljare

Nu har jag beställt tre nya filmer, Saw IV, Shrek den tredje och Ice Age-boxen. Det verkar som att jag har en thing för uppföljare. Och dessutom har jag alla säsonger av Desperate housewives och Grey´s anatomy att avnjuta under kvällstid i min nya lägenhet. Någon som vill hålla mig sällskap?


En töntig arbetsmyra

Jag är en sådan där tönt som kollar min jobbmail fast jag är ledig/arbetslös/fritidsforskare/välj själv. Men det var sannerligen tur att jag gjorde det just precis nu eftersom jag därmed kunde tacka ja till lite fler jobbdagar. Lönen i april kanske räcker till en flygstol till Dublin tur och retur ändå.


Miss Mischief

Det är mitt nya smeknamn. Jag har ingen aaaaaning om varför han kallar mig det för vad kan ett bedårande barn av sin tid möjligen göra för rackartyg? Mitt tilltalsnamn betyder ju för tusan ängel och himmelen är full med sådana, det vet ju alla.

Shake that ass


Tio timmars skillnad

Nyss fick jag ett sms som min känguru skickade till mig i morgon.

Bacon och makaroner

Det blev Thomas specialitet istället, bacon och makaroner. Men himla gott var det! Jag har verkligen saknat hans vidbrända bacon. Nästa gång är det jag som får bjuda honom på mat i mitt nya kök! Åh, i morgon hämtar jag nycklarna! Nu ska jag fortsätta bära ut alla saker till släpvagnen. Hela helgen kommer ägnas åt flytten så det kan dröja långt mellan inläggen.

Älskade ex-pojkvän

Snart ska jag hem till min älskade ex-pojkvän. Vi ska laga en oromantisk middag precis som på den gamla goda tiden. Det lutar mot pannkaka.


Har du bra kontakt med ditt ex?


What is love?


Paranoid, jag?

Jag skulle vilja ha statistik på hur många av mina läsare som är från Borlänge med omnejd. Jag tycker att folk stirrar på mig vart jag än går, på stan, på systemet, på Kupolen, ja, överallt! Förut under de värsta debatterna jag skapat här i bloggvärlden, så var jag helt säker på att någon skulle skjuta mig i ryggen mitt på öppen gata. Men jag kanske bara är paranoid.

Favoritgodiset är tillbaka

Ja, jag hade ju tänkt sluta äta godis med start den här månaden. Det har ju gått jättebra, verkligen. Särskilt efter att Ica återinfört mitt favoritgodis i sortimentet igen. Det är choklad som påminner om center, ser likadant ut men i form av en blomma och sedan är det något gott kladd inuti som bara smälter i munnen.

Åh, typiskt, nu kommer jag se gravid ut i sommar istället för fit. Och inte är det någon annan än jag själv som gjort mig på smällen heller.

Vem sa att det var enkelt?

Because I am still in love but you are elsewhere.

   

Han gör det riktigt svårt för mig. Och jag gör det svårare genom att analysera för mycket i det han inte säger.


Poppis utbildning

Jag måste skriva ett perfekt personligt brev som gör att folk verkligen blir nyfikna på mig för jag vill så gärna komma in på Poppius i höst. Jag rättare sagt måste komma in.

Och jag tänkte att ni, mina kära läsare, känner ju mig bättre än någon annan. Därför får ni äran att beskriva mina tre bästa respektive sämsta egenskaper. Kom igen, var inte blyga nu, jag tål att höra sanningen.

Hold on tight

Nästa helg kommer min känguru till Sverige. Då ska vi shoppa! Eller ja, han ska shoppa och jag ska agera smakråd. Australienare har sån taskig klädstil, ungefär som amerikanarna. Allt ska vara loose fit. Fattar dom inte att det ska vara tajt i år (och alla år därefter..?). Visst kan ett par slappa jeans vara snyggt men jag vill hellre se en kille med en liten sexig rumpa i tajta jeans. Nu kanske jag låter hård och skoningslös men min känguru får i alla fall full pott för sin jobboutfit, killar i kostym är riktigt heta.


Dessa jeans går fetbort!

Utan Angelica stannar Sverige

Alla rapporterar om att det är kört för ekonomer och journalister i framtiden. Vi behövs helt enkelt inte. Nä, men det har jag ju vetat hela tiden men jag vet också att just jag verkligen behövs i media-Sverige. Vem ska ni annars reta er på?

Sommarplats

Krysta!

Snart börjar en ny dokumentärserie på SVT 1, "Barnmorskorna". Min mamma är i extas. Hon skulle mer än gärna föda tusen ungar, däremot vill hon inte ha fler barn, bara föda. Ja, jag vet, min mamma är knäpp. Jag får alltid megaont mellan benen så fort jag hör någon prata om förlossningar. Snippor som spricker och sys ihop,  inkontinens, knipövningar, tjejer som bajsar under förlossningen... eueeh. Jag vill verkligen ha barn men jag tänker inte skaffa dom förrän utvecklingen har gått så långt framåt att killen kan föda. Okej, då, lite jämställt får det väl vara, jag kan föda en unge och han en unge, då blir det rättvist. Och jag ska ha alla droger som går att ta, då kanske det till och med blir kul!

Premiär för "Barnmorskorna" onsdagen den 26 mars kl. 21 på SVT 1


Du gamla du fria

Hur kan någon frivilligt välja att flytta utomlands? Ja, okej, ett par år kanske men sedan återvänder i alla fall jag. Sverige är och kommer alltid vara mitt land.


Flytten närmar sig


Nu ska jag försöka packa det allra sista i flyttlådorna som numera står uppradade lite varstans i huset. Jag är faktiskt förvånad över min mammas tålamod men jag slår vad om att hon kommer fira rejält på fredag när huset plötsligt har fria tomma ytor igen.

Oz

Nu har X åkt så långt bort från mig som han kan komma. Ända ner till landet down under. Han är galen, åker med flyget i kväll från Heathrow (23 timmar på ett plan, hell yeah!) och flyger tillbaka till London på söndag kväll, landar vid sex på morgonen och åker direkt till jobbet. Men hans syrra ska förhoppningsvis bara gifta sig en gång och då måste man ställa upp. Jag vill också gå på bröllop! Det är ingen i min bekantskapskrets som ska gifta sig vad jag vet, de bara skaffar utomäktenskapliga barn till höger och vänster.


Bild:
http://www.immigration2australia.com

Beach 2008

Nu ska jag väcka kusin vitamin och tvinga med henne till gymmet för ett riktigt hårt pass på step-maskinen. Jag har fortfarande träningsvärk sedan gårdagen, tre timmar på gymmet var väl kanske lite överdrivet men det är för sjutton bara tre månader kvar till sommaren och jag tänker inte ha ett uns överflödigt fett på min kropp.

Beach2008


Prinsessan på ärten

Inte för att skryta men varje morgon när jag vaknat har jag sett ut som en prinsessa, inte ett hårstrå ligger fel utan allt är väl placerat i en jämn man över huvudet. Ja, det var då.Nuförtiden ser jag ut som ett kvartsmongo när jag vaknar. Håret står verkligen åt alla håll och kanter, om jag hade one night stands så skulle de fly illa kvickt när de såg mig på morgonen. Någon som kan intyga att jag ser ut som ett helvete när jag vaknar är Johanna som jag reste med till Asien. En tidig morgon tassade jag bort till hennes bungalow när jag själv hade varit på äventyr i en annan persons bungalow (X´s såklart, någon måtta får det väl vara!) och hon gav mig en snabb blick och sedan ett asgarv som hördes ända till Nepal.

Bad hair day

Bad hair day?

Komplimang

"Du hade nog kunnat se ut som ett sprängt skithus.. men ändå få vem du vill.... men nu ser du ju bra ut... och då blir min fråga, finns det något dåligt med dig? =P"Om du bara visste...!

Dödshjälp

I gymnasiet var jag emot dödshjälp mest på skoj. Det var så otroligt kul att reta upp mina klasskamrater genom att hävda att det var mord. Ja, det är ju mord fast ändå inte. Om man är så pass sjuk att man bara ligger och inväntar döden så kan man lika gärna låta läkarna förkorta lidandet. Ni får gärna dra ur slangen på mig när jag är 90 år gammal och ligger där som ett kolli. Fast om jag hamnar i koma nu och blir liggandes så i flera år så får ni inte dra ur slangen, jag kan ju för sjutton vakna upp en vacker dag och tänk dig vilken grym bok jag skulle kunna skriva om rätten att få dö.

Är du för eller emot dödshjälp?

En blekt blondins hjärta

Ingen taskig kommentar om min nya look so far. Den enda som inte tycker att jag är söt är min styvpappa.

"Tycker du att jag passar i blont hår?"
"Nä"


Men vad kan man begära? Vi snackar om en snart 43-årig man som tror att jag är hans lilla flicka fortfarande som gärna sitter i hans knä och kan bli gullad med. Han ser nästan chockad ut när samma flicka numera går omkring i 10 centimeters-klackar, urringat linne och sotade ögon och med en billig bag-in-box under armen varje lönehelg.

Angelica
På den tiden jag fortfarande var söt och oskuldsfull.

Mean girl

I helgen var jag en sådan där tjej igen. En glasögonprydd kille dansade bredvid mig och jag sa att "Dina glasögon är hur coola som helst, du passar verkligen jättebra i dom". Egentligen var både han och glasögonen skitfula men han sken upp som en sol och tackade mig tusen gånger om. Jag kommer aldrig till himmelen, den saken är klar.
She´s a bitch.

Världsresenär

Det är början av mars. Jag sitter och drömmer mig bort på resesajter och bläddrar i kataloger fyllda till bristningsgränsen med vita stränder, kokospalmer, paraplydrinkar och vattenfall. Jag hade först tänkt resa till London igen i april men jag kanske väntar till maj eller juni. Istället blir det nog Paris i april för att möta upp Alexzandra och kanske även X om han har vägarna förbi. Samtidigt planerar jag och Johanna en resa till gröna Irland och när vi ändå är på gång, varför inte en tripp till vackra Skottland?

I höst ska jag och mamma resa till Egypten och nästa år ska jag och Liza åka till Rio-festivalen i Brasilien. Och innan dess ska jag hinna ge mig ut på en backpackingtripp igen. Den här gången får det bli Kambodja, Vietnam och Laos. Någon som vill följa med?


           

     

         
         

Bilder från några av mina resor 2007 och 2008: England, Malaysia, Thailand, USA och Ryssland.
© Angelica Lindvall

Down under

Det här videoklippet får mig att bli ännu mer vettskrämd för aussies. Och jag dejtar en av dom. H e r r e g u d. Tur att han är halv-europeisk i alla fall.Men at work- Down under

He just smiled and gave me a vegemite sandwich. And I throw up.

Everything you can do I can do better

Bedårande barn av sin tid

Nytt till lyan


TvärshyllaVägghylla
I dag har
jag inte gjort något vettigt alls förutom att ha slösat ännu mer pengar på möbler. Denna gången blev det två vägghyllor från
Jotex, ett tidningställ, ett duschdraperi och en söt dörrmatta med gäss på (de hade ju inga ankor). Allt till en summa av 645 kronor. Billigt och bra!

Tidningställ                                    Dörrmatta

Pålle

Pålle

Ja, jag har skitdålig humor.

Stupid

Were you born stupid or have you developed the talent over many years?


The way you look tonight

I´m gorgeous, I know. Nej, allvarligt, så här ljushårig har jag inte varit sedan högstadiet, det känns jäkligt ovant. 

 

Hit eller miss?

Askungen

Gårdagen var vild och galen. Ungefär som vanligt då. Och ja, jag är ett ljushuvud nowadays.


   


Jag lyckades dricka ur två tetrapak med vin och två cider alldeles själv. Det är sjukt. Jag har druckit för hela månaden och den har precis börjat. Rehab nästa.Mamma har också gett mig ett nytt smeknamn, Askungen, eftersom jag trippade omkring i mina klackar på vägen hem, ganska ostadig på benen, tappade ena skon, brydde mig inte nämnvärt, gick vidare och hade omkull en av mammas krukor på verandan och sedan minns jag inte så mycket mer.

Kusiner  Liza by Roberto Cavalli

Askungen tappade skon men inte fan dök det upp någon prins.

Bokmal

Äntligen har jag fått tid över till att spana in årets bokrea.  Det blev ett par böcker, mest kokböcker, bland annat "Snabbt och gott" och "Mexikansk mat". Nu när jag får börja laga maten själv varje dag så måste jag ju förbereda mig på bästa sätt och vad är då bättre än starkt kryddad mat som dessutom går snabbt att tillaga?