Livsfilosofi

Idag boxades jag, Emelie, Linnéa och Josse. Och jag vet inte hur jag och Josse boxas på för sätt, men båda fick skavsår på knäna. Det kan i och för sig bero på att vår lärare tvingades oss att åla på en judomatta till andra sidan av väggen. Till vilken anledning? Hursomhelst var det kul att boxas till "Eye of the tiger", jag kände mig som en kvinnlig variant av Rocky Balboa. Även om jag blev hånad för att jag var svagast. Till och med Dafne som inte orkar lyfta en stekpanna är starkare än mig. Fast jag är inte bitter. Jag har andra bra egenskaper som... hmm... vänta... jag kommer nog på någonting snart.... hmm... ärlig! Ja, ärlig, det är jag, till varje pris, ibland är detta en dålig egenskap eftersom jag har en tendens att trampa folk på tårna. Fast ärlighet varar längst har min mamma lärt mig.

Efter vårt boxningspass hade vi filosofi. Och Dafne berättade om sin livsfilosofi:

"Det finns inget som heter Jag måste, bara Jag vill".

Och jag vill nu att någon av er, mina läsare, skall ge mig en enda anledning till ett tillfälle som man måste göra något. Jag gissar att niinte kommer på en enda. För man måste inte gå till skolan, man vill gå till skolan därför att man vill ha ett slutbetyg och studiebidrag varje månad. Vet ni för övrigt att vi svenska ungdomar är grymt bortskämda, tänk att vi får pengar för att gå till skolan, det är mer än vad ungdomarna i Schweiz får! Och om man är slav måste man inte bära det där klippblocket, men man vill det för annars får man hundra piskrapp. Så är det.

Jag har bara en livsfilosofi som jag tänker följa:

"Jag tror på ett liv före döden".

Några sidor ur min dagbok

Igår hade MAK (vår skolas festkomitté) hyrt två biosalonger på Astoria, så alla på Hagagymnasiet fick välja mellan att se Inside man eller Scary Movie 4 helt gratis samt få gratis popcorn och läsk till! Underbart. Och efter många om och men valde jag och mina flickor Inside man, det var det dyraste alternativet. Heh.Och vi blev inte besvikna. En grymt genomtänkt film som handlar om ett suveränt bankrån. Fast jag och Josefin kunde knappt njuta av filmen eftersom vi har läst rörlig bild i två år nu, och då sitter man bara och analyserar varje film från början till slut, och räknar ut slutet efter halva filmen. Så ett råd, gå aldrig på bio med mig eller Josefin såvida ni inte vill sitta bredvid två filmexperter. Jag föredrar faktiskt att se på en film än att läsa en bok. Det finns många bra filmer, men inte lika många bra böcker. Det finns faktiskt bara ett urval böcker som fångat mitt intresse från början till slut, däribland min favoritbok "Dimmornas bro" som jag grät så grymt mycket till att jag fick byta huvudkudde eftersom den blev dyngsur.

Idag lämnade jag in min projektrapport, slutprodukten, loggboken, bilagan och rubbet. Det ska bli intressant att höra vad min mentor har att säga om mitt enastående arbete. Jag tror att det blir något i stil med: "Ja, Angelica, du har som vanligt varit väldigt överambitiös och gjort mer än vad du borde. Självklart ger jag dig ett MVG eftersom jag tycker så synd om dig för att du inte har något liv". Ursäkta mig, men jag HAR faktiskt ett LIV. Och ja, jag kanske är udda, för jag gillar de flesta ämnen i skolan, och tycker att det är roligt att skriva uppsatser/reflektioner, men jag har lika lite tid som övriga elever. Jag är hellre med mina vänner en tisdagskväll och går på gratis bio än att sitta hemma och plugga, jag är hellre med min pojkvän än att sitta hemma med näsan i en bok, och jag följer till och med hellre med mamma till en tygaffär i jakt på gardiner än att plugga. Nej, på det där sista skulle jag hellre valt att plugga. Men på det hela taget är jag normal, kanske mer ambitiös än andra och framförallt väldigt kreativ, men det är ju upp till var och en vad man har för krav på sig själv och vilket mål man vill uppnå. Och att vara näst bäst ligger inte i mitt intresse.

Jag längtar så fruktansvärt mycket till lördag då det är studentmiddag på S2. Jag, Josefin och Linnéa skall ta igen våran påskaftons-katastrof och göra den makalöst rolig, fast två veckor senare. Vi ska dessutom vara vrålsexiga (ja, i alla fall Linnéa i sin lilla svarta), vi andra nöjer oss med att visa brösten. Ja, det var ett skämt även om jag på fyllan ibland liknar Jessica Lindgren alldeles för mycket. Och jag tror dessutom inte på att Jessica hatar sina små tuttar, med tanke på hur ofta hon visar dem för omvärlden. Jag visar gärna mina tuttar fast de är rätt små, bara för att jag själv tycker att dom är skitsnygga. Way to go, I know. Jag ska i alla fall göra entré i min söta prickiga klänning och ha mina svarta nyinköpta ballerinaskor till, och jag lovar att jag skall försöka ta någorlunda skärpta bilder. Sen på söndagen är det valborgsmässoafton och kungens 60-årsdag och Niklas 41-årsdag. Och då ska jag vara nykter (kanske?) och grilla med ett gäng härliga Bäsnabor och spela kubb. Jag är fylld till bredden av vårkänslor, och idag såg jag hundratals tussilagor i diket, vilket fick magen att pirra ännu mer.

Nyheter som får mig att glädjas över vår fantastiska värld:
  • Att världens sötaste gorillabebis fötts i Kolmården, Enzo,av min favoritgorillaNaomi vars liv jag följt ända sedan hon själv var en liten bebbe.
  • Aftonbladets Ronny Olovssons pappablogg, där han skriver om den manliga motsvarigheten till MILF. Det heter rätt och slätt FILTH- Father I like to hump.
  • Att våren och solen enligt SMHI:s prognoser faktiskt är på väg. Det tog lång tid, men nu är våren alltså här för att stanna och sedan övergå till den ljuva svenska sommaren.
Nyheter som får mig att undra vart världen är på väg:
  • Att det inte är sexuellt ofredande att kalla en flicka för hora. Iså fall kan ju jag bege mig ut och säga hora till varenda tjej/tant/dam jag möter, vad bra.
  • Att den 12-åringa gothflickan i Kanada som med hjälp av en annan gothkille hon träffat via Internet, mördade hela flickans familj. Vad är motivet? Föräldrarna gillade inte flickans musiksmak eller stil, därför blev de mördade? Hmm..
  • Röstskandalen i Schlager-SM. Idiot-Carola. Idiot-Björkman. Idiot-SVT.
  • Att manefter20 år sedan Tjernobyl-katastrofenfortfarande kan drabbas av cancer och andra tragiska sjukdomar om man bor i närheten.
  • Tjuvjägarna i Pajala som jagat en björn som inte ätit mat sedan i höstas (de ligger som bekant i ide hela vintern) i över en mil tills björnen inte orkade mer och föll, och då sköt dem ihjälbjörnen. Kallblodiga djurplågare, ni borde själva bli ihjälskjutna, och det står jag för.
Det är fortfarande flest nyheter som får tårkanalerna att svämma över, men jag tror ändå att det finns hopp för våran värld. Åtminstone så vill jag tro det.

Student 2006

Studentmiddag 30 april: 200 kronor för middagen och 100 kronor för alkohol.

Studentfotografering 26 maj: 1050 kronor för ett stort album med åtta bilder.

Studentbal 31 maj: 2300 kronor för balbiljetten, klänningen, skorna, väskan och Porsche som åkdon.

Studentresa: 6000 kronor minst.

Studentmössa, champagneglas, tröja, tuta, klippslips mm: 950 kronor.  

Studentkläder:
940 kronor för skorna, kjolen och linnet, men än har jag inte köpt en överdel.

Alkohol till studentdagen: 300 kronor.


Summa:
11.740 kronor.
Det här blir den dyraste festen i mitt liv hittills. Tur att jag är bortskämd.


Jag försöker skriva den förbannade projektrapporten, det går sådär. Snart ska jag ut och gå en långpromenad med mitt busfrö. Jag har varit ute och gått flera timmar per dag nu, och midjeomfånget har minskat med tja, kanske någon centimeter. Jag har bara 1½ månad på mig att bli smal. Okej, smalare.

Jag och Thomas ska åka till relaxavdelningen i Leksand imorgon och basta, simma och sola. Underbart. Jag är redan brun, för den nya Dove-BUS-cremén är makalös! Jag förstår verkligen att den har sålt slut i varenda butik.

Men återigen till projektrapporten.. någon som kan ge mig tips på rubriker? =)


Studentkläder och ansökan

Äntligen har jag hittat mina studentkläder som var klippt och skurna för mig!

Jag och mamma hade en "mor-och-dotter"-dag igår, och vi begav oss mot Borlänges centrum (kan man ens kalla det för centrum längre?). Jag hittade två klänningar inne på Sara för 900 kr vardera, men jag såg mest ut som en havande kvinna i dom, det är inget fel med att vara gravid, men det är något som är fel om man ser gravid ut, utan att vara det. Så ja, det blev ingen klänning för min del.

Istället åkte jag och mamma till Kupolen som man kan lita på i alla väder. Och jag hittade en jättesöt kjol med brodyr och paljetter som skimrade i rosa/vitt. Svårt att beskriva, men den var riktigt bedårande, och den som var dyrast, 400 kr (Eve). Sedan köpte jag ett korsettliknande linne med spets och sidenband, som gick ner över magen så jag slipper visa den på studentdagen. Ni vet ju hur jag gillar att flasha kroppsdelar.. hmm? Jag köpte även ett par vita ballerinaskor som jag spanat på i evigheter och nu står dom snyggt uppradade i min garderob bredvid mina tre andra nyinköpta skor. Ballerinaskor, seglarskor, slip-in-tofflor....

Jag kommer kanske inte vara snyggast på studenten, men i alla fall sötast. Och brunast. Det är rätt skönt att ha mulattblod i sig. ;) Eller som Per Ledin skulle sagt: TATTARE.

Nu har jag även sökt jobbet som redaktör på LunarStorm. Det blev liksom min motivering till Rockbjörnsgalan, rätt kaxigt. Men är det en sak jag har lärt mig, så kan man inte skriva en snäll och beskedlig ansökan, man måste bre på och skryta över sig själv, annars kommer man ingenstans.

Varför ändra på ett vinnande koncept?

Nu ska jag och älsklingen (spykråkan) strax åka till Djurås och köpa nya Ahlgrensglassen eller så kanske jag ska prova banan-glassen. Hmm.

Vår, vår, vår...!! Och glass, glass, glass...!!

That´s what friends are for

Jag har en vän som älskar ironi och att vara elak mot andra och när man äntligen vågar säga ifrån blir hon förtvivlad och börjar nästintill gråta. Hon förstår ändå inte att hon är elak, utan det är alla andra som det är fel på. Denna vän kan vi kalla Miss Perfect, för hon tror att hon är bättre och snyggare än alla andra trots att hon innerst inne har världens sämsta självförtroende.

Jag har en till vän som skiter fullständigt i alla ytligheter och går till skolan i mjukisbyxor, och ingen tycker att hon är konstig för det. Nej, istället avundas man henne och önskar att man själv kunde få slippa de trånga jeansen, om så bara för en dag. Hon är en sann vän som kallas Fröken Omtänksam därför att hon alltid ger en kramar när man bäst behöver det, och man kan prata med henne om allt.

En annan vän kan vi kalla Miss Ironic, hon är den skönaste tjejen jag någonsin träffat just därför att man sällan vet om hon menar allvar eller om hon är sarkastisk på ett humoristiskt sätt.

Jag har en till vän som tog körkort en vecka efter mig i höstas och som fortfarande åker runt med den lilla papperslappen därför att hon vill att bilden på hennes körkort skall vara så perfekt som möjligt. Vi kan kalla henne Fröken Fåfäng.

Keep smiling, keep shining.
Knowing you can always count on me, for sure.
That's what friends are for.
For good times and bad times.
I'll be on your side forever more.
That's what friends are for.Ett barns sorg

It´s been a year daddy. I really, really miss you. Mummy say you´re safe now in a beautiful place called heaven.

We have your favourite dinner tonight, I ate it all up, even though I dont like it.

Can´t you see me?

You´re the greatest daddy.

I can swing by myself now, even though I miss you pushing me.

Can´t you see me?

I miss how you used to tickle me.

My belly hurts. I´m trying not to cry, mummy says its okey. I know you don´t like it when I cry. I´ve tried daddy, but it hurts.

Is it true you´re not coming home?

Maybe someday, I can visit you in heaven, okey?

It´s time for me to go to bed now. I sleep with a nightlight on, just in case you come home and kiss me goodnight. I love you so much. I miss you daddy.

Du missade alla viktiga delar i mitt liv. Allt som har betydelse när man växer upp.

Du missade min allra första skoldag, du missade när jag tappade min första tand. Du missade alla lekar som vi kunde ha lekt. Du var inte där för att hjälpa mig att bygga kojor eller läsa en saga för mig om kvällarna.

Du missade mitt första slutbetyg. Du missade alla dumma saker jag gjorde, du var inte där för att tala mig tillrätta när jag fick kvarsittning eller när jag tog första fyllan.

Du missar min student, mina erfarenheter av arbetslivet, mitt bröllop, mina barns uppväxt. Allt som betyder något. Hoppas du är nöjd med ditt val.

Ibland känner jag mig så fruktansvärt ensam. Det är vid dom stunderna jag behöver känna din närhet och höra din röst. Pappa, var finns du någonstans? Inte hos Gud i varje fall, för hur många gånger har jag inte bett till han om att bara få se dig en sista gång?

När jag tänker tillbaka på den natten ser jag skräckbilder tydligast av allt. När man är barn tar man sina föräldrar för givna. Allt annat är mot ens natur. De kan ju inte dö? Eller hur? Det är bara gamlingar som dör. Om du ändå hade dött en normal död, då hade det varit lättare att acceptera, lättare att gå vidare och slippa dödsångesten och sömnlösheten. Men du valde att dö. Och det är något jag aldrig kommer förlåta dig för.

Vill du bli respekterad av din avbild måste du ge din avbild respekt.


Flicka

Jag har alltid varit en typisk tjej, jag har alltid älskat rosa och vitt, blommiga tapeter, dockhus och söta ballerinaskor och rosetter. Och därför blev jag så glad över att vår- och sommarkollektionen 2006 består av massvis med söta klänningar i alla slags mönster och storlekar. Jag har säkert tio klänningar i garderoben som jag suktar så mycket efter att få använda.

Skam åt partyfolket

Igår var jag ut på krogen för första gången spiknykter. Det är något jag aldrig gör om.
Dels skämdes jag så mycket åt alla som dansade febrilt till Dolly Partons "9 to 5" (inget fel på Dolly, men att dansa som en apa och tycka att man är skitsexig, det är bara FÖR mycket). Och sen var det tjejer som skrek som ett gäng vilda hyenor och la sig över borden och tafsade på varandras bröst, och en annan tjej blev halvt om halvt frivilligt våldtagen av en kille. Och ändå är man inte bättre när man själv är full. Man gör precis alla dumma misstag som alla alkoholpåverkade idioter; man bättrar på make-upen inne i den snuskiga toaletten för att man tror att det mesta av sminket har försvunnit, men när man kommer hem på natten ser man ut som en indianmålad babian- och skäms. Thomas sa till mig igår att "Angelica, du ska vara tacksam över att vara nykter, för du ser forfarande fräsch ut, du luktar gott och du har fortfarande en fantastisk andedräkt". Men det var inte roligt att vara nykter, för jag har en fruktansvärd bacillskräck, och igår trängdes äckliga illaluktande människor och råkade spilla drinkar och öl över mina shorts, och det värsta av allt är att varje full person som försöker konversera med mig spottar så jäkla mycket saliv när de pratar att man verkligen har lust att slå ner dem. Fast det är ändå fruktansvärt roligt att vara nykter och håna alla fulla människor som dansar som apor till schlagerhits från 40-talet och gråter över en spilld drink eller att deras pojkvän knullar en annan. Det är humor på hög nivå.

Innan jag och Thomas begav oss mot Lucky så var vi på 50-årskalas hos Thomas granne, Lisa Melin. Jag är så avundsjuk på deras hus. Ett vackrare kök finns inte ens i "Villa"-katalogen, spisen måste ha kostat en förmögenhet. Det var en öppen planlösning, så hallen, vardagsrummet och köket satt ihop, men det var snyggt fördelat, och badrummet ska vi inte ens prata om! Jacuzzi, snäckor, guld..  Och de vuxnas sovrum var grymt vackert inrett, lantlig bondromantik. Jag vill också inreda mitt hus i den stilen. Och jag är 99,9% säker på att jag kommer bygga ett eget hus om jag inte hittar ett gammalt hus som jag kan totalrenovera till mitt egna paradisnäste.

Men återigen till Lucky.. På vägen hem hade jag en bil som körde jättetätt bakom mig, och jag blev irriterad och sa: "Men kör om då din jävla idiot". Bilföraren blinkade och körde sedan om, och precis när han dök upp framför mig, såg jag att det var en polisbil. Jag tittade på hastighetsmätaren, 110 km på en 90-väg. Men polisen drog vidare i säkert 140 knyck men utan att ha blåljusen på. Jag är så tacksam för att det finns humana poliser, för de hade kunnat gett mig en bot på 800 spänn, fast de var säkert på väg till Borlänge för att ta fast en knarkare som hotade att spränga sig själv och Kupolen i luften. Eller nåt.

Idag ska jag fortsätta skriva min mycket intressanta uppsats om Moa Martinson, sen ska jag ut och gå en riktigt lång promenad med min bebbe.Idag är det exakt 2 månader kvar till studenten!!!


Arvtagerska

Igår skickade jag in min anmälan till olika program för hösten 2006. Jag får nu hålla tummarna på att jag kommer in. Trots att jag har flest MVG och VG så är det grymt svårt att komma in på journalisthögskolan, fast det finns ju vanliga folkhögskoleutbildningar, men jag vill ha den bästa och den längsta utbildningen. Jag skulle egentligen kunna börja högskolan nästa höst, men min mardröm är att sitta sysslolös när alla vänner far åt olika håll och jobbar. Jag hade i och för sig kunnat rest utomlands och jobbat eller bara åkt iväg på en långresa till Afrika eller Asien, men jag vill inte åka ensam och alla mina vänner är fattiga som kyrkråttor. Det suger att vara ensam arvtagerska.

Jag var med Thomas igår kväll, vi myste framför TV:n och åt påskgodis, chips och dipp. Usch, vilken dålig karaktär jag har, min Viktväktar-diet höll en vecka, fast jag gick ändå ner ett kilo. Men imorgon är det exakt 2 månader kvar till studenten, och då ska jag sluta äta godis (borsett från skärtorsdagen då jag får mitt påskägg). Jag måste börja gymma igen, det har varit mycket influensa-virus i min närhet, men nu är jag frisk och kry och magen ska bort, om det så är det sista jag gör! Jag har lätt för att gå ner i vikt när jag sätter den sidan till, men just nu är jag latare än katten Gustaf.

Jag älskar mat, men jag älskar att vara smal mer.

Det var meningen att det skulle bli utgång ikväll, och visst kan det fortfarande bli krogen, men jag och Johanna kommer inte överens om vilken krog vi ska ta. Hon väljer det skabbiga Flamingo som kryllar av massvis med fula slon, medan jag väljer Lucky i Leksand som ju faktiskt har bättre musik, skönare stämning och snyggare gäster. Johanna avskyr Lucky trots att hon bara varit där en gång för nästan ett år sen. Jaja, jag och Thomas ska i alla fall hem till Linzens mamma som fyller 50 år, sen blir det antingen Lucky eller King Kong hemma.

Imorgon ska jag viga dagen åt skolarbete.

Fördjupning i svenska om Moa Martinson, projektrapporten, muntligt föredrag i samhäll om moderaterna, filosofi-reflektion, fördjupning i religion, uppsats i psykologi om självmord, dokumentärfilm i rörlig bild och så vidare.. Men svenskan och projektrapporten är viktigast, för det ska vara inlämnat före lovet.

 
Jag är förbannat trött på vintern och jag gissar att jag inte är den enda.

MVG-barnet

Jag har alltid varit duktig i skolan, men jag har också alltid varit en medelmåtta ända fram till gymnasiet. Nu är jag plötsligt det där MVG-barnet som jag alltid strävat efter att vara. Och jag fick tillbaka två hemtentor idag i religion och filosofi och båda fick jag MVG på, och visst blir jag glad, men samtidigt så ökar pressen. Ett VG är ett stort nederlag för mig, då får jag panik och tror inte att jag har chansen att få mitt efterlängtade MVG i slutbetyg. Jag vet att jag begär mycket av mig själv, men jag tycker inte att det är så jobbigt att göra arbeten, för det är verkligen värt flera timmars slit när man ser resultatet med ett MVG i betyg.

Mitt beroende ökar allt mer. Jag kan numera inte gå in i en butik utan att köpa någonting. Igår köpte jag ett par söta seglarskor (fast inte riktiga seglarskor, för det är rätt fult på tjejer tycker jag). D kostade bara 169 kronor och är korallvita och blommiga med små rosetter som snören. Jag är kär i dom, även fast de gav mig skavsår idag. Storlek 37 är för små och storlek 38 för stora. Suck. Jag köpte också en fin vit BH som jag kan ha på studenten så att det inte syns en massa fula band och spets, fast ja.. jag har ju ännu inte hittat min klänning.

Jag ska strax hem till Johanna, vi ska lyssna på min CD som jag håller på att bränna nu, med vackra låtar av Tracy Chapman och den kolossalt fina men sorgliga "I en sal på lasarettet". Jag gråter när jag hör den.

I helgen kanske det blir utgång, har inte bestämt mig än, men morbror spelar på S2 imorgon och man måste ju vara där och stötta honom. Sen har jag en hel del att plugga, men det går nog snabbt. Jag blir så mycket piggare när solen skiner genom fönstret.

På påsklovet ska vi ha klassfest hemma hos mig (men jag måste fråga mamma först, heh). Vi ska ha en något tidig studentskiva, men vad fan, man måste ju börja i tid. Och Josefin har valt ett tema: PÅSKKÄRRING. Man får med andra ord inte komma om man inte klär ut sig. Wiee, det kan nog bli rätt skoj!!

Om en vecka är det påsk och lov! Underbart.

I love you

 
Nu har Angelica Lindvall och Thomas Hansson varit tillsammans i 3 år och 1 dag. Vi har verkligen vuxit tillsammans, från att vara omogna nionde-klassare till betydligt mognare studenter. Vi har haft våra farväl men alltid lyckats haft lika många försoningar. Och jag ångrar ingenting. Jag älskar dig mest av allt, du är allt jag någonsin velat ha. Min bästa vän, mitt livs kärlek, mitt allt.

Vi hade en mysig och lugn 3-årsdag. Vi låg hemma i sängen och tittade på film och åt popcorn och sen på kvällen tittade vi på tvillingarna, Eve och Elles dansshow och efter det åt middag på Matpalatset. Tråkigt nog hade Thomas match på kvällen, men jag fick i alla fall en hel underbar dag med världens mest underbara kille. Och jag blir bara mer och mer kär. Jag längtar så mycket tills vi förlovar oss och flyttar ihop!

Words dont come easily. Like I love you. I love you.

5 april 2003- en dag att minnas

Imorgon är det våran dag, älskling. Jag kan inte förstå att vi varit tillsammans så länge som tre år, men många fler år ska det bli, var så säker! Jag ska gifta mig med dig. Det har jag velat ända sedan vi blev tillsammans, men först ska vi bli sambos och förlova oss. :) Jag är inte säker på min framtid, förutom att jag vet att den är med dig. Det är du och jag mot världen.

Jag vet inte riktigt vad jag och älsklingen ska göra imorgon, men vi har i alla fall tagit ledigt från skolan och vi ska ut och äta middag på någon fancy restaurang och sen ska vi se tvillingarna och Evelinas dansshow i aulan och efter det ska vi nog på bio, om det går någon bra film vill säga. Huvudsaken är ju att vi får tid för varandra, och det är inte ofta kan jag säga, min käre pojkvän är hellre på fotbollsplanen. Nejdå, riktigt så illa är det inte, men jag vet ju hur besatt han är av att lyckas inom fotbollen och jag vill verkligen inte hindra honom. Min lilla fotbollsstjärna.

Jag och Josefin har för övrigt hittat en lämplig person att göra en dokumentär om, men jag avslöjar inte vem det är. Ni får se filmen sen. Jag hoppas att filmen blir klar lagom till videofestivalen i Avesta i maj, det skulle vara kul att ha med våra filmer igen. Och speciellt "En minut av världen", den filmen är så vacker. Jag låter divig, men jag är väldigt stolt över att ha gjort den filmen. Den är väldigt poetisk och har så vackra naturbilder. Jag och Josefin är helt enkelt ett jävla bra team.

Nu ska jag nog äta glass med hjortonssylt.. eller så sparar jag det till mig och Thomas imorgon. Jag är i alla fall hungrig och måste ha något i magen, men det blir väl någon nyttig Viktväktar-föda. Suck.

Någon mer än jag som är trött på våran halvårslånga vinter?


Livet ska vara som för en fjäril en sommardag.


Stockholm vers. Kupolen

Det regnade i Stockholm. Och det var kallt, men jag fann i princip allt jag ville ha förutom just studentklänning som var anledningen till resan till Stockholm. Vi var inne på en KappAhl butik där mamma stod i kö för att betala sin fina kjol och då sa expediten förvånat: "Vad gör ni i Stockholm när ni har Kupan?". Och jag blev full i skratt och tänkte att Kupolen är väl ingenting i jämförelse med Stockholm, men några timmar senare förstod jag att expediten hade fullkomligt rätt.

Jag har lyckats göra slut på över 2000 spänn på en helg i alla fall. Jag köpte en grymt söt knälång halterneck-klänning som var svart med vita prickar och vita spetskanter och nederdelen var lätt utställd. Jag köpte även svarta ballerinaskor med små rosetter. Och hittar jag ingen vit klänning till studenten blir det den här klänningen som får bli min utstyrsel. Den är riktigt söt, men ja, den kanske inte passar in i den traditionella student-mallen där vitt är den enda färgen som duger, men vad gör man då? Det var skitdåligt utbud på vita klänningar i Stockholm. Förutom detta köpte jag söta sidenband på Åhléns, en tröja på MQ och Body butter frånThe Body Shop och svarta cityshorts. Jag köpte även svarta balhandskar och en svart sjal till min balklänning på Debenhams, det var dyrt men värt det. Och jag blev besviken på Top Shop, var fanns alla ankelboots? Thomas köpte skitläckra festskor (studenten och balen), och det kommer vara så snyggt till hans kostym. De är vita och väldigt mycket överklass, haha.. jag var smakråd. ;) Sen köpte han en snygg randig tröja inne på MQ. Vi blev båda nöja med våra inköp och jag däckade så fort jag kom hem, hade vansinnigt ont i benen.

Fast nöjd och nöjd blev jag kanske inte när jag tänker efter.. för idag åkte jag till Kupolen och gjorde slut på ännu mer pengar. Jag köpte en billig militärgrön vårjacka på Vero Moda, en vit kofta på H&M, en aprikosfärgad t-shirt på Solblomman och ett skitgulligt halsband format som en kungakrona inne på Ur&Penn.

Jag är shopaholic. Jag är verkligen starkt beroende. Och snart blir jag ännu mer beroende, eftersom det är roligare att köpa kläder när man är smal. Ja, jag har gått ner 1 kilo på en vecka genom att räkna points. Och mer kilon ska det bli, för som min "snälle" före detta(?) pojkvän sa: "Vad bra älskling, då har du bara 10 kilo kvar".

Helgens mest klockrena kommentar:

Simon: "Stockholm är inte särskilt stort".

Jag: "Nej, kanske för att du bara varit på Drottninggatan".