Dag 21 - Mina dåliga sidor

Man ska ju erkänna sina brister har jag hört. Här är mina topp fem.


1.
Jag säger ofta saker innan jag hinner tänka efter före. Det kan vara charmigt ibland men det kan också ställa till en hel del problem.

2. Jag är väldigt otålig och vill att allt ska ske just nu. Jag är dålig på att leva i nuet. Antingen drömmer jag mig tillbaka till gårdagen eller planerar inför morgondagen.

3. Jag kan vara väldigt envis och kämpar med näbbar och klor för att få min vilja igenom.

4. Jag är extremt dålig förlorare men jag jobbar på det.

5. Jag är väldigt disträ när det gäller allt förutom jobbet. Så när andra pratar med mig utanför arbetstid kan det vara bra att repetera det en sisådär tre, fyra gånger så kanske det går in till slut.


Perfectly lonely

I´m perfectly lonely.
´Cause I don´t belong to anyone,
nobody belongs to me.

John Mayer – Perfectly Lonely

Ja, visst gör det ont när knoppar brister... varför skulle annars våren tveka? 

I morgon är första vårmånaden här. Jag längtar efter takdropp, barmark, känslan av grus under skorna, fågelkvitter, tussilagos, vitsippor och plusgrader.

Rewrite my history

Who says I can't be free
From all of the things that I used to be
Rewrite my history
Who says I can't be free


John Mayer – Who SaysDag 20 - Mina förebilder

Jag beundrar människor som gör en skillnad. Som inte bara skänker växeln i spargrisen vid McDonald´s för att stilla sitt dåliga samvete utan kanske hellre syr kläder och skänker till fattiga barn i våra grannländer, som lagar mat åt hemlösa eller åker ner till Afrika och kämpar för varenda unge.


"You must be the change you want to see in the world" - Mahatma Gandhi

She´s a good girl

She's a good girl loves her mama
Loves Jesus and America too
She's a good girl crazy 'bout Elvis
Loves horses and her boyfriend too 

And it's a long day livin' in Reseda
There's a freeway runnin' through the yard
I'm a bad boy 'cause I don't even miss her
I'm a bad boy for breakin' her heart


And I'm free free fallin' fallin
And I'm free free fallin' fallin


John Mayer – Free Fallin' - Live at the Nokia TheatreRomantiskt badrum

På Åhlens hemsida kan man designa olika inredningsstilar och inspirationstavlor! Jag gjorde ett romantiskt badrum. Lite lagom kul söndagsnöje sådär.


Mål och mening

Kan inte ni lista saker ni vill göra i en kommentar? Det är alltid så roligt att veta vad folk planerar med sina liv.

Jag vill...

... resa en månad i Indien
... studera religion, juridik, litteratur, filosofi och filmvetenskap
... kunna tala minst fyra språk flytande
... flyga till Sydney, hyra en bil och köra tvärsöver Australien
... ta dykcertifikat
... hoppa bungy-jump
... bila coast to coast i USA
... bli fysiskt stark
... skaffa fler tatueringar


... och mycket, mycket mer!

 


Life as a house

Mamma försöker övertala mig att ta över huset. Det skulle hon inte ha gjort. Nu planerar jag redan vilket rum som ska användas till kontor, var jag ska slå upp en vägg, hur badrummet uppe ska se ut, var jag ska bygga ett burspråk, vilken panel jag ska ha. Jag funderar också på att hugga ner det fula äppelträdet på framsidan och plantera ett nytt så kanske det har vuxit upp tillräckligt mycket den dagen jag flyttar in igen. Mohaha.
Spice up your life

Nu börjar jag förstå varför jag slutade att blogga. Jag har ju inget vettigt att skriva.

Vad tycker ni? Många meningslösa inlägg per dag eller ett hyfsat inlägg lite mer sällan?

Har jag tappat bort mitt språk

Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag

Min klocka har stannat
Under dina ögonlock
Fladdrar drömmarna förbi
Inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår

Vad vore jag
Utan dina andetag

Dag 19 - Detta ångrar jag

Jag har alltid tänkt att livet är för kort för att man ska gå omkring och ångra saker. Jag menar, även de misstag jag gjort och ångrat har ändå lett mig fram till den jag är i dag. Jag är inte perfekt. Jag vill heller inte vara perfekt. Fast jag kommer i alla fall aldrig ångra saker jag aldrig gjorde för när jag ligger på min dödsbädd och drar mitt sista andetag så kommer jag redan ha gjort allt jag velat, vare sig det är om fem år eller sjuttio år.Ajfån


Jag har länge rynkat på näsan till alla som öser kärleksförklaringar över Iphone. Jag menar, hey, det är en telefon? Men sedan jag blev medlem i Iphone-familjen fattar jag helt plötsligt vad alla snackar om. Det är så mycket mer än en telefon. Dessutom har jag för första gången skaffat abonnemang, tänkte att det var på tiden då jag faktiskt är 23 år, men det ska erkännas att jag var supernervös över vad telefonräkningen skulle hamna på. Fast 200 kronor i månaden är ju överkomligt. ;-)

Knökfullt

I går var det knökfullt på Black City. Sator hade releasefest och det var ett jäkla drag!

Dag 18 - Ett pinsamt ögonblick

Jag har gjort så många pinsamma saker i mitt liv att jag skulle kunna skriva en hel bok om det. Oftast säger jag väldigt fel saker vid heeelt fel tillfällen. Men ska jag välja ett enda ögonblick så kanske det blir detta.


Baksmällan 2

Oh yes! Baksmällan 2 har svensk biopremiär 25 maj. Som jag har längtat. Baksmällan är den roligaste komedifilmen som gjorts på senare år. Snuskig, sjuk, galen, underhållande och helt enkelt underbar. Jag hoppas att uppföljaren blir minst lika hysterisk. Trailern säger visserligen inte så mycket men bara jag ser gänget med Zach Galifianakis i spetsen så börjar jag skratta. Det här är nog den film jag ser mest framemot i vår.


Gillar ni Baksmällan?


Dag 17 - Mitt favoritminne

Jag kan inte välja ett favoritminne men kanske kan några bilder tala för vilka minnen som etsat sig fast extra hårt. 

 
      
           


Vill ni veta vad jag gör om dagarna?

Dåligt med blogginlägg i dag. Jag gör inget annat än att jobba men det är riktigt roligt så jag klagar inte! Här kan ni läsa två reportage om Jussi Björling i senaste numret av Centrumbilagan. Och här kan ni läsa mina inredningsreportage i Dala-Demokratens Bostad&Motor-bilaga. Det kommer ett nytt nummer varje tisdag.

Jag hoppas ni har en fin fredag! ♥

Dag 16 - Min första kyss

Ja, du, min första kyss fick jag av min bästis under mellanstadiet. Vi skulle öva inför den riktiga debuten så att säga. Känslan jag fick var att det var äckligt. Tyckte mest det smakade dreggel. Jag tror att vi båda blivit bättre på att kyssas sedan dess.

Första kyssen med en kille var när jag var fjorton. Det var också äckligt. Han var finnig och mycket äldre och jag blundade hårt och fantiserade om att det var David Beckham jag kysste.Jag och min bästis pussas när vi är lite äldre under min "Hejdå alla, nu drar jag till Afrika"-fest.

37 grader

Det är iskallt i min lägenhet. Jag har tänt massvis med ljus men det värmer inte alls lika bra som 37 grader kroppsvärme bredvid en.Tryggheten

Det ligger något vackert i tryggheten av att veta vilken genväg till skolan som går snabbast. Att veta vilken asfalt som är bäst att åka inlines på. Vilka stigar man ska ta för att komma till den stora stenen.

Det ligger något vackert i tryggheten av att veta vilka grenar man ska akta sig för när man går genom Pers gattu för att slippa bli piskad i ansiktet. Vilka bäckar som forsar mest om våren. Vilka röda lador som passar bäst som gömställen när man leker Burken. Hela byn en enda stor lekplats.

Det ligger något vackert i tryggheten av att veta att jag kan knacka på hos vilken åldring som helst och få höra vackra, tragiska och dråpliga historier om min släkt. Få lyssna till vem som haft ihop det med vem. Få veta att det förr fanns minsann tre affärer i byn. Och en mack.

Det ligger något vackert i tryggheten av att växa upp i bymiljö tillsammans med människor man känner från början till slut. Vissa kanske flyttar därifrån, vissa kanske flyttar tillbaka hem men för de som aldrig återvänder kommer minnena av Bäsna följa dem genom livet.


Min älskling har ett hjärta av snö
Lille Texas är sjuk. Eller inte sjuk utan snarare drogad. Han har fått sina tänder slipade i dag samt dragit ut två tänder. Det gör ont i hjärtat när han ligger där och gnyr. Men i morgon ska han nog vara som vanligt igen. ♥

Shit happens

Ja, en förkylning var ju precis vad jag behövde nu när jag har 21 reportage att skriva innan 11 mars. Fy fan.Inte ett vårtecken så långt ögat nårDet är hisnande 25 minusgrader i stan. Inte ett vårtecken så långt ögat når fast i mitt kök blommar tulpanerna. Ja, jag vet, det är egentligen en mjölkkanna men funkar minst lika bra som tulpanvas.

Lyxfrukost

 

Nyss åt jag en rejäl lyxfrukost. Grahamsgröt, Brämhults juice och hembakat plommonbröd. Frukost är godaste målet på dagen!

Bästis 23 år!

I dag fyller min bästis sedan barnsben 23 år. Nästan lika länge har vi varit vänner och jag är säker på att vår vänskap kommer hålla livet ut. Hoppas du får en underbar födelsedag Johanna! Jag älskar dig. ♥


Dag 15 - Mina drömmar

Jag drömmer om att jobba för ett inredningsmagasin. För ett resemagasin. För ett tjejmagasin. Jag drömmer om att ge ut flera böcker. Jag drömmer om honom med de vackra ögonen och det hemlighetsfulla leendet. Jag drömmer att vi får fyra friska och härliga ungar. Jag drömmer om att kunna sjunga och spela gitarr som en rockstjärna. Jag drömmer om att äga en Chanel 2.55. Jag drömmer om att bo i en sekelskiftesvilla på landet. Jag drömmer om att resa till oupptäckta öar. Jag drömmer om att bestiga berg. Jag drömmer om att älska någon så lidelsefullt och mycket att vår kärlek aldrig vissnar och dör. Jag drömmer om att vara ekonomiskt oberoende. Jag drömmer om att de jag älskar får leva lyckliga och vara friska livet ut. Jag drömmer ibland om att leva för evigt men ha nyckeln till döden och den eviga sömnen.Kvalitetstid är en utopi

Om jag har så här dåligt samvete över att jag jobbar så mycket och försakar mina vänner, hur kommer det då inte bli den dagen jag blir mamma? Att ständigt be pappan hämta ungen på dagis för att man måste jobba över IGEN. Komma hem lagom till ungen lagt sig. Vara sådär fruktansvärt aptrött på fredagskvällen att man knappt hunnit poppa popcorn, slagit på Idol och vips, så sover man redan och ungen sitter där och suckar: "Men mamma, vi skulle ju kolla tillsammans".

Kvalitetstid är en utopi. Jag hatar att behöva ha dåligt samvete för att man älskar att jobba. Skjut mig men så är det. Jag är tacksam att jag har ett jobb, jag vill inte behöva välja.


Bokrean!

Jag försökte visa på en bild hur glad jag är över att bokrean startar i dag men jag fick liksom inte till det. Fast mina jeans är ju snygga. Nu ska jag bara äta frukost och sedan ner och flockas med de andra bokmalarna.


Till slut så lyckades jag i alla fall få EN bra bild!

I wanna be rich and famous!


Kolla! En gång i tiden var jag mer poppis än
Stina-Lee. Det känns absurt. Men klart, lite mallig är man ju.

Dag 14 - Självporträtt

Jag kan måla hyfsat men inte alls i samma klass som min snygga och begåvade vän Anna. Den här tavlan har hon målat av mig och de två människorna jag älskar mest. Världens bästa födelsedagspresent någonsin. ♥
Bulle i ugnen

Nu springer jag över till bullbak på andra sidan Hagavägen. Det är perfekt att ha alla sina bästa vänner inom gångavstånd. Särskilt när de bjuder på andra bullar.
Brev till Angelica, 15 år

Jag blev inspirerad av flera bloggares brev till sig själva som 15-åringar som publicerades i tidningen Frida så jag tänkte att jag borde skriva ett brev till mig själv. Kanske har jag en 15-årig läsare som tar åt sig.

"Hej fjortis! Måste du verkligen vara så arg och frustrerad på din mamma hela tiden? Hon vill dig ju bara väl. Och måste du klä dig så utmanande och spela så blåst? Varför låtsas du att du får G på prov när du i själva verket får MVG? Vill du verkligen bli betraktad som en pantad bimbo istället för den duktiga och begåvade tjej du faktiskt är? Dessutom är det inte okej att be din mamma om glasspengar som du i själva verket ber en 18-åring att köpa  ut folköl för. Du borde vara rädd om de få hjärnceller du har, inte supa bort dom. Och du, även fast det tar slut med killen och det kommer göra vansinnigt ont så blir det faktiskt lättare med tiden. Men kärlek kommer alltid vara svårt men värt det i slutändan. Tror jag. Lev livet men ta hand om dig själv bättre, det vinner både du och andra på i längden. Kram från Angelica, 23 år".


Såg nu att jag redan gjort en liknande variant i
detta inlägg från februari 2008.

Vad hade ni velat veta som 15-åringar?


 

Rosiga kinderEn timmes vinterpromenad i motvind biter friskt i kinderna. Tror nästan det får bli en vana.

Fantomen på operan

Det här är mitt favoritpar. Sångfågel ♥ rockstar. Perfect match made in heaven.


Dag 13 - VardagslyxVardagslyx för mig är att få besök av skönsjungande tvillingar en vardagskväll fast vi alla har mycket att göra. Äta fruktsallad och ostkrokar fast det är torsdag. Titta på musikalfilmer tills det blivit en ny dag. Läsa en god bok och sova ut morgonen efter. Jag älskar mina vänner, varenda en av er. ♥

Ett ägg om dagen är bra för magen
Ägg är som godast när de kokats i sju minuter. Varken för hårda eller för lösa. Mmm!

Hur vill du ha dina ägg?

Sagan om Jussi

Jag skriver just nu ett omfattande reportage om världens bäste tenor genom tiderna, Jussi Björling från Borlänge. Jag tror ingen i min ålder riktigt fattar hur stor han var och vilket innehållsrikt liv sen! Se dokumentären "Sagan om Jussi" på SVTplay innan den tas bort 5 mars eller läs Centrumbilagan på fredag. Det är nästan ett krav från min sida.Ensamma mammanJag läste aldrig serietidningar som barn. Jag gick direkt på kärringporr som Grottbjörnens folk och Harlequin-romaner. Men en serie jag verkligen älskade var Ensamma mamman som man kunde låna på bibblan. Kanske tyckte jag att det påminde om mitt, Simons och mammas liv som de tre musketörerna. Jag och Simon som bara skrek och bråkade om allt medan mamma försökte vara oss båda till lags. Det var tider det.

Dag 12 - I min handväska

.. finns det väldigt mycket skräp. Ett fullkomligt kaos som Bo Kaspers orkester skulle uttrycka det.

- 2 lösa tuggummin
- 4 kvitton
- 2 tuggummipaket
- 3 mobiltelefoner
- 7 pennor
- 3 vantar
- 2 anteckningsblock
- 2 partyspel
- 2 läppglans
- 1 lypsyl
- Lista på jobb att göra
- Kalender
- Plånbok
- Gamla biobiljetter
- Våtservetter

Tidsinställt

Jag älskar den här nya (?) funktionen med tidsinställda inlägg! Nästan allt ni läst i dag har jag skrivit i går. Mohahaha.

Det blir en sommar i Sverige igen


I morse när jag borstade tänderna fick jag en sådan där härlig känsla av att det blir en sommar i år igen. Jag kunde nästan känna doften av färska jordgubbar med mjölk, nyklippt gräs och syrén. Jag älskar sommar. Och särskilt den svenska sommaren.

Tatueringshistoria

   

Jag har fyra tatueringar och tänker sluta efter nummer nio. Den första gjorde jag när jag precis fyllt 18. En soltribal. Inget jag skulle valt att göra i dag då jag tycker att tribaler är ganska så skitfula men äh, man ska inte ångra saker. Mina andra tatueringar älskar jag! Den senaste gjorde jag förra året, en spontan tatuering av en nyckelpiga och lite blommor på foten. Det gjorde svinont. Jag som annars brukar somna när jag blir tatuerad, dels för att det är långtråkigt och dels för att det är en ganska behaglig smärta, lite som akupunktur. Men ändå ska jag bygga ut den med en humla, fler blommor och kanske en fjäril. Valet av humla är enkelt, den är ju egentligen för tjock för att kunna flyga med sina små vingar men gör det ändå. Lite så fungerar jag också.

I nacken har jag
min lillebrors namn på fornnordisk runskrift. Vi hade planer på att göra en likadan syskontatuering men kom aldrig överens om motivet då det inte fick vara för tjejigt eller för killigt men efter hans död valde jag att tatuera in hans namn. Jag skulle aldrig tatuera in en pojkväns namn, möjligtvis initialer men nej, jag är för feg. Jag har också ett tramp stamp i svanken men den är lite väl intim. Även fast jag har en snygg bakdel.

Har du någon tatuering? Du får gärna maila bild och förklaring till motivet till min nya bloggmail:
angelica1987blogg@live.se så gör jag ett inlägg fullt med snygga tatueringar! Du får vara anonym.
Några av brorsans tatueringar.


RioAlla som känner mig vet ju hur barnsligt förtjust jag är i Ice Age och nu har skaparna bakom filmen gjort en rulle om en ovanlig fågel som jag bara MÅSTE se! Den verkar hysteriskt kul.

Dream it - live it

Jag tänker inte på någonting annat. Jag drömmer om det. Och tror att det är sant när jag vaknar.Kvällslektyr


Gullivers resor

Nyss var jag och H i Falun och såg Gullivers resor i 3D. Jag hade ganska låga förväntningar eftersom den fått usel kritik men den var verkligen kul! Gullivers resor känns också som en bra film att se i 3D. Dessutom kan ju en film med Jack Black aldrig slå fel. Även fast det säkert står i alla hans kontrakt att han måste få sjunga och spela gitarr minst en gång. Men Gullivers resor i en modern tappning kan jag verkligen rekommendera till hela familjen. Om inte annat för att knäcka gåtan till Bermuda-triangeln.. ;-)


Produktiv

Just nu är jag inne i en produktiv fas. Jag tror att pånyttfödelsen av den här bloggen gjort sitt till. Nu tänker jag skriva, skriva, skriva hela tiden.På den tiden det begav sig, 2006.

Grönt är skönt!Jag har nya hissgardiner som är omlottsydda så om jag tröttnar på prickigt kan jag byta till rutigt. Win-win! Min mamma skämmer bort mig. Fast jag tror att hon är glad att jag blivit intresserad av gardiner. När jag var liten tog jag hellre en veckas uteförbud än att följa med henne till Rosa huset.

Storytelling är en ny inredningstrend

Dessa vackra mockakoppar är handmålade och har en fin bakgrundshistoria som jag bara tänker berätta för de som dricker kaffe hos mig. Jag fick dem i går av en kvinna jag beundrar väldigt mycket. Tusen tack, jag är fortfarande alldeles rörd. ♥

Snart kan jag ställa till med stort kalas här hemma! Nu har jag
flera vackra pastellkoppar att bjuda på kaffe mä duppa till.
Indestructible

And I never was smart with love
I let the bad ones in and the good ones go
But I'm gonna love you like I've never been hurt before
I'm gonna love you like I'm indestructibleRobyn – Indestructible (Radio Edit)

Dag 11 - Mina syskon

Jag fick min lillebror den 2 februari 1990. Den lyckligaste dagen i mitt liv. Ja, jag tror faktiskt jag var mer lycklig än mamma och pappa om man nu kan mäta lycka. Jag ville inte ha en lillasyster som skulle sno mina leksaker och kläder så jag var ytterst tacksam att mamma och pappa tillverkade en grabb i bebisverkstaden.

Det var jag som bestämde hans namn redan innan han var född. Simon. Jag var så stolt över honom. Så stolt över hur vacker han var och fick alla tjejer på fall. Så stolt över hur begåvad han var på att teckna och skriva musik. Han hade all potential till att bli något stort. Simon har lämnat ett stort avtryck i mitt liv och i många andras liv. Trots att han dog alldeles för ung så är jag fortfarande lyckligt lottad över att vi numera delar vår syskonkärlek genom parallella universum.

Jag älskar dig mer än ord kan beskriva.- 27 celsiusSå här ser 27 minusgrader ut.

Var fan är Bibeln?!Vi hittade inte Bibeln i går innan vi gick ut på S1 och Bolanche men se på fan, i min väska låg den (förkl. Bibeln kan vara en helig skrift inom kristendomen men också ett partyhöjande spel med pinsamma frågor med sexuella inslag).

Det var hursomhelst en tipptopp kväll för att vara en iskall februarinatt i industristaden Borlänge. Detta berodde till stor del på att mina vänner slog klackarna i taket som aldrig förr. Jag och L hamnade på dansgolvet bredvid några muppar från Värmland som dansade de sjukaste danserna. Jag trodde vi var med i dolda kameran, så dåligt var det. Men jag gillar prestigelösa människor som bjuder på sig själva och skiter i vad andra tycker.

Nu ska jag skriva litervis/tonvis/massvis/apmånga artiklar till morgondagens pressläggning men kvällen avslutas åtminstone med trevlig söndagsbio med H i Falun. Gullivers resor med Jack Black, den har fått usel kritik men jag är ganska lätt att underhålla.

Det är ingen vanlig dag...

... det är ingen vanlig dag, för det är Pollys födelsedag, hurra, hurra, hurra! I kväll ska vi äta polly och fira Pollydollface som fyller hela 23 år! Grattis vännen!


Dag 10 - Mitt favoritplagg


I denna stund, februari 2011.


Jag är verkligen urkass på det här med dagens outfit-bilder som många bloggare har. Jag känner mig som en sopa med nollkoll på mode. Men så här är jag oftast klädd: leggings (Bikbok) - perfekt plagg för rultiga tjejer like me, inget som stramar åt! Långt linne (Bik bok), bolero (Selected style) och sjal (Lavendel&romantik). Annars gillar jag klänningar i alla former.

  
Mitt gamla flickrum i bakgrunden. Från 2007 tror jag.

Kärlekens värde


Dag 09 - Min tro

Jag tror på mig själv såklart! För om jag inte tror på mig själv så är ju risken större att ingen annan tror på mig heller.JAG KAN! JAG VILL! JAG VÅGAR!


Hungry, lazy AND tired!


Jag är hungrig och trött. Jag har försökt hålla mig till att "bara" äta tre måltider om dagen och ett äpple däremellan (inga godsaker!) och det är rätt svårt med tanke på att jag annars äter som en sumobrottare. Men om jag går och lägger mig nu så blir det fortare frukost. Yeey! Ibland så har jag tur när jag tänker.

Livet på landet


I framtiden vill jag bo så här. I ett rött hus på landet med vatten i närheten och gröna ängar där hästar och kor betar. Ser ni att min röda Toyota yaris redan är parkerad förresten?

This town has got the youth of me

Ever since I was eight or nine
I've been standing on the shoreline
Always waiting
For something lasting
Loose your hunger, you loose your way
Get confused and you fade away"Men jag vill ha en kaka.."Det kanske inte syns på bilden men detta är ett mycket litet kakfat. Så litet att det bara får plats med pyttesmå kakor. Fast jag ska nog fylla fatet med Marianne-godisar istället. Jag brukar fylla skålar med godis jag inte gillar. På så sätt blir jag inte frestad och mina skålar och fat får göra det de är bäst på: se fina ut. Win-win!

Kärlek


Pilates, kan det vara något?

Jag gillar verkligen träning. Att höra andra berätta om sina svettiga träningspass, läsa Topphälsa och äta massvis med fibrer. Men jag hatar att  själv utföra det. Jag tycker inte om att bli svettig. Jag vet ju att det är skoj när man kommer in i en träningsbubbla men vägen dit är så förbannat lång och tråkig. 

Jag funderar på att börja med
pilates. Alla kvinnliga hollywoodstjärnor kör ju pilates och de ser ju fabulous ut. Jag vill gärna se ut som Denise Richards när jag är 38 och har fött två ungar. Mamma har i alla fall ordnat ett träningskit till mig med boll, hantlar och en zumba-dvd. Ja, för zumba gillar jag faktiskt. Trots att man blir svettig.


 


Diamonds are a girl´s best friend

Jag tycker det är helt fantastiskt att skaffa nya vänner när man är vuxen. Som vuxen är det inte lika viktigt att umgås varje dag (för annars är vi inte bästisar längre, sådetså!) som det var när man var yngre. Som vuxen förstår man att tiden inte alltid räcker till och att jobb och andra viktiga saker måste gå före. Men så träffas man och det känns som att man inte ens varit en dag ifrån varandra. Vi kan prata om allt mellan himmel och jord, stötta varandra i svåra beslut, ställa upp för varandra utan att kräva något tillbaka.   

Jag har två sådana pärlor till vänner. Två trasiga själar som fann den sista skärvan och tillsammans blev vi ett perfekt smycke med tre diamanter. 

E och A - It´s in the gAme.

Dag 08 - Ett ögonblick som förändrade allt

Fredagen den 9 januari 2009 klockan 23.40.

 


Eat, pray, loveJag såg Eat, pray, love på planet hem från Bali och utan att behöva betygsätta filmen så väcktes min reslust igen. Kanske blev jag extra känslig för att filmen delvis utspelar sig i Bali (som ligger mig varmt om hjärtat) och det faktum att jag drömt om Indien så länge jag kan minnas. Men först ska jag nog resa till Italien. Jag vill verkligen åka på en mat- och vinresa (och genast blev jag trettio år äldre än vad jag är) men alla mina favoriträtter härstammar ju från Italien såsom pizza, pizza och sa jag
pizza?

Egostund

 

Jag fick faktiskt chokladhjärtan på alla ♥ dag. De har jag såklart redan ätit upp samtidigt som jag läst ut Ego girl av Carolina Gynning. En lättläst och intressant bok om jetset-livets baksidor men också en förteckning över allt roligt som fröken Gynning fått uppleva. Jag gillar att hon slår hål på bimbo-myten om sig själv. Helt klart en läsvärd bok.

(Min snygga quiltade dunkudde kommer från Miljögården).  

KafferepMitt jobb är inte direkt lönsamt. Att åka omkring och göra inredningsreportage i butiker över hela Dalarna och hemma hos folk är direkt livsfarligt för min plånbok. Men vem kan motstå dessa pastelliga kaffekoppar? Det är loppisfynd som är tillverkade av Figgjo Flint i Norge någon gång under 50-talet.

Hushållsvågar

Jag hittade två gamla hushållsvågar på loppis i går varav den gröna fortfarande fungerar och passar perfekt i mitt gröna kök. Båda tillverkades av Lindells under 50-talet.

Den vita/blåa hushållsvågen är ur funktion men kan vara läcker som en inredningsdetalj i ett vitt/blått kök. Man kan ju lägga lökar eller blommor på den så har den plötsligt en funktion! ;-) Säljes till den som vill ha en liten raring från 50-talet.

Home is where the heart is ♥


GrötfrukostI morse åt jag grahamsgröt och tuttul till frukost. Intresseklubben antecknar. Men gott var det!

Dag 07 - Min bästa vän

Jag har många vänner men få som står mig nära. Jag är öppen som person men släpper sällan in någon på djupet, mest för att jag inte litar på någon annan än mig själv. Den enda som verkligen känner mig in- och utantill är min mamma och det är också hon som jag klassar som min bästa vän.


Egoboost!

Jag är faktiskt himla glad att jag börjat blogga igen. Och att mina sköna läsare hittat tillbaka till mig. Ni överöser mig med så fina kommentarer och inlägg att jag blir alldeles tårögd. På riktigt. Som underbara Fru K:s kommentar i detta inlägg.

Jag är väldigt tacksam över att ha så fina läsare, inte bara för att ni ger mig beröm utan för att ni också bidrar med era egna funderingar och kunskaper. Ni har gjort större intryck på mig än ni tror. ♥


Dag 06 - Om det här vore min sista dag

Jag skulle låta solen värma mitt ansikte en sista gång.
Jag skulle dra djupa andetag av den friska luften.
Jag skulle dricka iskallt kranvatten.
Jag skulle kyssa farväl till de jag älskar. 
Och sedan skulle jag sikta mot molnen.
 
LovefilmHär listar jag dagen till ära de mest romantiska filmerna of all times. Enligt mitt tycke alltså.

1. Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta
2. Borta med vinden
3. Dirty dancing
4. Höstlegender
5. Livet är underbart
6. The Holiday
7. Walk the line
8. The Proposal
9. Titanic
10. Vicky Christina Barcelona

Sotarens ungar

Ja, hittills på alla hjärtans dag har jag blivit uppvaktad av sotaren som gjorde inreglering av ventilationssystemet. Det är kärlek det. ♥


Going through changes

Det roligaste med att börja blogga igen är den kavalkad av gamla bilder jag hittat i arkivet. Snacka om att jag förändrats utseendemässigt fast kanske ändå inte. Vad tycker ni?

     

2006

  

2007

   

2008

   


2009

2010 - error

2011 - this is me today!


Love is in the airSkickar en alla hjärtans dag-hälsning till mina nygamla läsare. All kärlek till er! ♥

Dag 05 - Vad är kärlek?

Kärlek är vackert och svårt. Det är stora känslor som berusar våra liv, som förstör, som förgör. Kärlek är den bästa och värsta känslan. Kärlek är mycket. Jag upplever kärlek till min familj, till mina två hundar, till mina vänner, till min hemby, till mina barndomsminnen, till min skoltid, till mina fritidsintressen, till mina gamla kärlekar som fått mig att skratta och gråta. 

Kärlek får människor att leva sina liv fullt ut. Kärlek får människor att avsluta sina liv. Kärlek är Shakespeare. Kärlek är resor och nya platser. Även fast statistiken ser dyster ut så tror jag på livslånga äktenskap, vad vore det annars för mening?Min morbror Jonas och hans vackra Mikaela när de gifte sig. ♥

Dag 04 - Vad bjuder jag på för mat?
När jag bjuder mina vänner på mat blir det oftast paj. Det är lätt att laga och smakar ljuvligt. Jag tycker inte att matlagning ska vara krångligt, då tappar jag intresset och låter brandvarnaren gå. På bilden har jag lagat en champinjonpaj i min nya, fina pajform från Greengate som matchar mitt vit/grön-randiga kök. Till pajen serverar jag en smaskig och matig sallad och rödvin. Alltid rödvin. Det är balsam för själen.With the roses so red and the lilies so fairJag har lysande blommor.

Lavendel och romantikEn sjal jag köpte i dag i en av Borlänges finaste inredningsbutiker
Lavendel och romantik. Jag älskar den redan. Och den doftar faktiskt lavendel och romantik.


BorlängebildStora Tuna kyrka häromdagen. Oredigerad bild som är fin i all sin enkelhet.

I was born this way

Jag fullkomligt älskar Gagas nya singel. Hon är nya Madonna. Världsklass.

I'm beautiful in my way,
'Cause God makes no mistakes
I'm on the right track, baby
I was born this way

Don't hide yourself in regret,
Just love yourself and you're set
I'm on the right track, baby
I was born this way


Carpe diem my ass!

Även fast jag älskar sådana här soliga, gnistrande vita vinterdagar så hatar jag att man får dåligt samvete om man hellre stannar inomhus än fångar dagen.

 

Dag 03 - Mina föräldrar

Föräldraskap behöver inte handla om biologiska band. Sedan pappa dog var vi ensamma ett par år, de tre musketörerna, jag, mamma och Simon. Men efter en tid kom Niklas in i bilden och det är också honom jag betraktar som min pappa i dag. Tack vare Niklas har jag aldrig behövt sakna en fadersgestalt i mitt liv. Han är den som skjutsat mig till dansträningen genom åren oavsett väglag. Han är den som tog ledigt från jobbet för att övningsköra med mig innan min uppkörning. Han är den som byter mina vinterdäck. Han är min mänskliga GPS, som jag ringer när jag inte hittar vägen. Han är den jag går till när jag vill ha medhåll i ett bråk med mamma. Han är den som bjuder på sig själv och får alla i ett sällskap att skratta och må bra. Han är världens bästa plastpappa och jag älskar honom som om han vore min biologiska pappa.

Min mamma är den starkaste människa jag känner. Hon har upplevt så stora sorger i sitt liv och att hon fortfarande går upprätt är beundransvärt. Mamma har aldrig förstått hur betydelsefull hon är. Alltid levt sitt liv för andra och glömt bort att hon är den viktigaste människan i hennes liv. Hon har gett mig och min lillebror den bästa uppväxten vi hade kunnat fått. Alltid tagit med oss på roliga upptåg. Om mamma hade lovat att vi skulle baka kanelbullar efter hon slutat jobbet och var tvungen att jobba över och kom hem alldeles söndertrasad så tog hon fram mjölet och kavlarna och lät oss baka ändå. Hon har alltid hållit vad hon lovat. Jag kommer aldrig kunna återgälda henne allt hon gett mig men jag hoppas hon vet att jag älskar henne mer än livet.


Dag 02 - Min första kärlek

Min första kärlek hette Mattias. Vi dejtade flitigt när jag var två år och han var tre. Sedan var jag mest intresserad av min Ken-docka och min docka Sebastian med snopp tills jag började sexan och blev kär i alla killar i klassen. Men jag höll mig till att fråga chans till en kille per dag. Oftast blev jag nobbad. Killarna föredrog de där lugna tjejerna i klassen som de kunde muta så de fick se deras förmodligen rätta svar på matteproven. Jag var en gaphals som var kass i matte. Inget kap direkt.


Dag 01 - Presentera mig själv

Jag föddes en het eftermiddag i juli 1987 och fick namnet Angelica som betyder den änglalika. Mamma och pappa visste ju inte då att deras lilla dotter var allt annat än änglalik men jag har alltid gillat mitt namn ändå. Det kanske ger en tydlig indikation på hur jag borde vara men obstinat som jag är väljer jag att gå min egen väg.

Som person är jag driven och social. Jag älskar att arrangera fester av alla dess slag, är alltid den som håller i trådarna när tjejgänget ska samlas. Det senaste året har jag tillsammans med en killkompis startat en rockklubb i Borlänge vilket blev succé med fullsatt nästan varje gång. Men nu har jag tröttnat. Jag tröttnar alltid när det börjar gå bra. Men skrivandet har jag ännu inte tröttnat på.

Ända sedan jag var liten har jag vetat att jag ska bli journalist eller författare. Jag skrev små böcker och fick faktiskt redan som tolvåring ett erbjudande om att publicera dessa i en tidning men jag var alldeles för blyg för att låta någon läsa en tolvårings vilda fantasi. Jag lider av prestationsångest och tycker aldrig att det jag gör är tillräckligt bra men jag fortsätter skriva ändå för att det ger mig så mycket kunskap. Det bästa med jobbet är att få träffa nya människor och höra de berätta om sina liv, erfarenheter och upplevelser. Kanske trivs jag därför bäst i äldres sällskap. De har helt enkelt mer livserfarenhet. Och jag älskar livet.

Jag gjorde ett test på Facebook och rent mentalt var jag 100 år gammal. Det kanske ger er en bild av hur jag är som person. Lillgammal och klok samtidigt som jag är oerhört sprallig och bjuder på mig själv. Jag är liksom den där tjejen som sjunger hellre än bra.


30 dagar

Jag är en sådan där hopplös människa som älskar att fylla i listor av alla dess slag och när jag hittade denna lista/bloggtrend hos en av mina bästa vänner så började bloggsuget komma tillbaka. Många har tjatat på mig att börja blogga igen men det var skönt med ett viloår. Jag behövde det. Men jag är en skrivande själ och älskar att sätta pränt på mina tankar och idéer så för att komma igång ordentligt med bloggandet igen så börjar jag med denna lista, 30 dagar med start i dag.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick som förändrade allt
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Mitt favoritplagg
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Vardagslyx
Dag 14 – Självporträtt
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Hur muntrar jag upp mina vänner?
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – Min bästa grimas

Liljor får mig att tänka på dig

Det doftar känslor som legat ihoptryckta under bröstkorgen när jag går in i mitt vardagsrum. Liljor är blommor som skänker tröst i sorg. Men ändå ler jag inombords av den starka doften.


 


Monkey business

Ja, här var det bloggtorka minst sagt. Jag är fortfarande inte säker på om jag kommer börja blogga men jag har i alla fall tänkt ha bloggen öppen för närvarande. Kanske någon vill läsa något gammalt groll och skit jag diktat en gång i tiden som obstinat 18-åring. Nu är jag 23 going on 24, fortfarande obstinat men med bättre underbyggda argument. Vi får se hur det artar sig. Steg för steg.© Angelica Lindvall