Jag är inte längre unik men det gör inget

När jag reste mycket utomlands som liten så var jag och min familj otroligt unika som kom från Sverige. Ingen av oss är blonda eller blåögda men vi var ändå supercoola som kom från Sverige som enligt alla utlänningar var världens kallaste resmål. I dubbel bemärkelse. Men turismen har faktiskt ökat explosionsartat de senaste åren, kanske beror det på klimatförändringarna som gjort Sverige lite varmare eller för att folk vill köpa traditionella dalahästar. Jag tror på det senare alternativet. 

Hursomhelst är jag inte längre unik med min bakgrund. För första gången i historien bor det över
25 miljoner människor i Norden. Sverige regerar såklart med 9.142.817 människor. Därefter kommer Danmark på en andra plats med futtiga 5.457.415 danska skallar, Finland med 5.289.128 finska pinnar och Norge med 4.712.355 vandrande lusekoftor.

Island har lite mer än 300.000 invånare, alla släktingar till Björk, och därefter kommer Grönland och Färöarna (som båda är för små för att få vara med på kartan) med en befolkning som motsvarar Borlänge.


Tänk om jag kunde kläcka en sådan idé

Min kusins pojkvän är en riktig smartis. Läs bara vad han har hittat på!

Inom en snar framtid kommer den snubben vara rik som ett troll och min kusin kommer gifta sig illa kvickt och glida omkring i Michael Kors-klänningar och Christian Louboutin-klackar. Men jag är inte avundsjuk, nej, inte det minsta. Jag glider hellre omkring i morsans hallonröda Foppa-tofflor och mjukiskläder från Coop. Jajemän, inga problem.


Lady Di

I dag är det exat tio år sedan prinsessan Diana omkom i en bilolycka. Hon och pojkvännen Dodi Al-Fayed transporterades från hotellet Ritz med en berusad chaufför och en livvakt. Några pressfotografer och paparazzis förföljde dem genom Paris. I en tunnel hände något oväntat och Mercedezen som de färdades i körde rätt in i en stolpe i 105 kilometer i timmen. Chauffören och prinsessan Dianas pojkvän Dodi Al-Fayed omkom omedelbart. Efter någon minut var paparazzis på plats och fotade bilder på vraket och de skadade. Flera av pressfotograferna och paparazzis greps sedan av fransk polis för att de brutit mot flera lagar om integritet och eventuellt medfört så att ambulans och räddningspersonal hade svårt att ta sig fram till olycksplatsen.Jag såg en intressant dokumentär i går, "Ögonvittnen i tunneln" där man får höra några av de anklagade journalisterna och paparazzis berätta om natten då prinsessan av Wales avled. Den visas i kväll igen på TV3 klockan 22.00. Pressbilderna från olyckan gick från att vara ovärderliga till värdelösa på bara några timmar när det senare under söndagsmorgonen den 31 augusti visade sig att prinsessan av Wales hade dött. Prinsessan Dianas bror fördömde alla journalister och tidningar som publicerade bilderna från olyckan med orden "Ni har alla blod på era händer". Alla paparazzis och fotojournalister släpptes fria efter en lång rättsprocess men 2003 ville Dodi Al-Fayeds far ta upp fallet igen och några paparazzis dömdes till den lägsta bötessumman som kan utfärdas i fransk domstol.Jag tror inte att paparazzis är skyldiga till Dianas död. Av bilderna och filmerna att döma av den natten så var det aldrig någon som gick över gränsen, de råkade bara vara först på plats. Självklart tog dem bilder, det är ju deras jobb och vsserligen jagade de också prinsessan och hennes sällskap men man får inte glömma att de var flera minuter efter. Chauffören är enligt min mening den som ska utpekas som skyldig eftersom han körde för fort och dessutom var berusad.

Jag försvarar inte paparazzis arbetsmetoder som ibland kan vara allt annat än moraliska men det är allmänheten som ska känna sig anklagade. För det är allmänheten som köper tidningarna med det snaskigaste bildmaterialet. Paparazzis kommer jaga kändisar så länge folk fortsätter läsa skvaller. Det är vårat fel.

Who are you?

Det är så många nya läsare som hittat till min blogg. Jag hoppas ni stannar och att jag inte gör er besvikna. Men jag är riktigt nyfiken på vilka ni är så jag tänkte vi kanske kunde göra en liten "lära känna varandra"-grej. Jag outar ju mitt privatliv som fan i den här bloggen så en liten futtig kommentar om dig själv är väl inte för mycket begärt? På så sätt kanske jag kan räkna ut genomsnittsåldern på mina läsare också. Det betyder förstås att alla måste lämna en kommentar.

Skriv en kommentar med följande information om dig själv:
♣ Namn (pseudonym går också bra)
♣ Kön
♣ Ålder
♣ Bor

Den som först kommer upp till kommentar 7000 får en liten överraskning. ♥

Trouble

Societetsladyn och miljardärskan Leona Helmsley var under flera decennier en av New Yorks främsta fastighetsmoguler. Hon avled förra veckan och har nu testamenterat en stor del av sin förmögenhet, 81 miljoner kronor, till hunden Trouble, en liten gullig malteser. Två av barnbarnen får inte ett öre.

Vem skulle inte skänka bort sin förmögenhet till en sådan bedårande liten byracka? Tänk vad många Frolic lille Trouble kan köpa, han måste vara lyckligast i världen. Tyvärr så är flera missunsamma och ser helst att Trouble också dör. Det börjar likna Aristocats fast med dogs.


Enkät

Finns det någon journalist som älskar att göra enkäter? Nej, jag tror inte det. Det är aldrig någon som vill ställa upp på bild men svara däremot, det går utmärkt. Suck.


Becksvart

Jag jobbade kväll i går och det märktes verkligen när jag skulle åka hem. För jäklar så mörkt det var ute. Alldeles becksvart precis som mitt inre. Att älska någon på avstånd, är det verkligen sunt? Jag vill bara hålla honom hårt och aldrig släppa taget.

"Fast det var ju det här du ville, Angelica. "

Men jag vill det inte längre. Jag är säker nu och har gjort mitt val. Den här klumpen i halsen kväver mig sakta. Jag kan inte andas utan dina andetag.

Jag hoppas du inte alls har det bra

Jag hoppas du inte alls har det bra.
Jag hoppas du ligger vaken som jag
och känner dig lustigt glad och rörd
och yr och ängslig och mycket störd.

Och rätt som det är, så får du brått
att lägga dig rätt för att sova gott.
Jag hoppas det dröjer en liten stund...
Jag hoppas du inte får en blund!

Karin Boye var och är en av Sveriges bästa poeter genom tiderna.


Bild:
http://www.kb.se/BILDER/kal_2004/foton/16_boye.jpg

Ett enkelt språk är också vackert

Jag gillar inte människor som försöker vara så förbannat finkulturella när de i själva verket växte upp med en Kalle Anka-pocket under sängen. Människor som älskar böcker för att någon asocial stackare till författare lyckats krångla till språket i dem. Ett enkelt språk kan också vara vackert och det är vackert. En skribent som lyckas skriva enkelt om livets problematik fångar mig mer än någon som använder sig av långa, svåra ord som man måste slå upp i en ordbok för att förstå.

Nog finns det mål och mening i vår färd
men det är vägen, som är mödan värd.
- Karin Boye

Tillägnan

Allt, allt jag ägde
var ditt mer än mitt.
Allt jag vackrast ville
var ditt, ditt, ditt.Högt med dig jag talade
vad ingen i världen vet.
På ändlösa vägar
var du min ensamhet.Låg jag vaken om natten
och tänkte ingenting,
andades, kände jag dig, dig.
Du var runtomkring.Livlöst är livet,
där inte du är kvar.
Världen är ett väldigt skal,
som ingen kärna har.


Fikarast

Nu är det fikarast och jag ska kila över till tidningsbutiken på andra sidan torget och köpa nya numret av Glamour.


Bild:
http://kathe.blogg.se/

Hemmafruarna är tillbaka

Desperate housewives
Min favoritserie på Kanal 5 är tillbaka i rutan tisdagen den 18 september. Läs inte stycket nedanför om du inte vill veta lite vad som händer i serien framöver.

Det är fortsättningen på den tredje säsongen som startar i Sverige medan den fjärde säsongen sätter igång i USA i slutet av september. Vi svenskar kommer bland annat få se två hemmafruar gifta sig, en annan bekämpa bröstcancer och en tredje försöka skaffa barn med en av de andra fruarnas ex och en hemmafru tar desperationen till oanade höjder och begår självmord. Spännande or what! Jag kan knappt vänta!

Kuriosa: Vet ni förresten att Sean Kingston´s låt Beautiful girls är ledmotiv till Desperate housewives? För mer info, klicka
här!

Journalistikens finrum

Kommer ni ihåg mitt något hemlighetsfulla inlägg som jag skrev för ett tag sedan? Det rörde sig om ett jobb och guess what, jag fick jobbet! Fast jag ska inte ta ut någonting i förskott, det kan ju hända att redaktören tycker att den där Angelica skriver som en kratta och då blir det inga fler jobb. Men jag gillar press (i dubbel bemärkelse) och därför tänker jag göra mitt allra bästa. Jobbet passar mig som pennan i handen (istället för det något uttjatade uttrycket "handen i handsken").

Jo, jag kanske ska förklara vad jobbet innebär. Jag har tagit steget in i journalistikens finrum, kulturredaktionen på Dala-demokraten. Lyssna på ordet, kultur, riktigt smaka på det, kultuuur. Okej, det kanske bara är jag som tycker att kultur är något fint, något som vi måste vara rädda om och förvalta på bästa sätt. Nåväl, mitt uppdrag för närvarande är i alla fall att läsa två böcker varav den ena jag valt själv och den andra har kulturredakören valt ut åt mig. Boken som han valt finns inte ute på marknaden än men jag har längtat som en idiot efter att få läsa den. Nu är det särskilt kul, eftersom jag får läsa den långt före alla andra. Därefter ska jag skriva två recensioner på 2000 tecken.

Jag älskar redan det här jobbet. Verkligen älskar. Snacka om glassjobb! Få läsa och skriva, det roligaste som finns, och dessutom få betalt för det. Vilken lycka.


Vilken är bäst?

Ska jag lägga lönen på en Canon EOS 400D eller en Nikon D50? Vilken är bäst?


Du är ingen stjärna

Jag tillhör tribalgenerationen. Jag kommer sitta på ålderdomshemmet tillsammans med mina gelikar och studera varandras svarta tribaler som man liksom får lov att bläddra fram bland alla rynkiga hudveck. Fast min soltribal sitter mellan skuldrorna, jo, jag tänkte faktiskt att om jag tatuerar mig där kommer det dröja evigheter innan den blir rynkig och ful.

Tribaler kanske inte är det allra hetaste på tatueringsmarknaden just nu men det är fan så mycket snyggare än alla dessa jävla stjärnor som varenda emokiddo har intatuerade på sina bleka skinn. Okej, en fin polstjärna kanske funkar, men allvarligt talat, en enkel svart stjärna som en femåring ser ut att ha ritat? Ska det vara någonting att föreviga kroppen med?


Bild:
http://irmeli.blogg.se

Min last

Jag röker inte, jag dricker knappt alkohol, jag äter enligt tallriksmodellen och jag tränar lagom ofta. Fast jag har en last. Jag älskar ost!

Alltifrån brännvinsost, cheddar, hushållsost, mögelost, grevé, ädelost, edamer, gouda, brie, gräddost, prästost till port salute, parmesan, mozzarella, gorgonzola och herrgårdsost. Jag gillar hårdost, färskost och dessertost men mjukost är ingen höjdare. I Frankrike äter cirka 80 procent mjukost medan vi svenskar äter 80 procent hårdost. Vi svenskar har helt enkelt bättre smak. 

Mina favoritostar är gräddost och port salute. Så sjukt gott att jag gråter av lycka när jag äter det. Jag är också svag för ostbågar. Riktigt jävla svag.

Har du någon favoritost?


Let it snow, let it snow, let it snow

27 augusti och det snöar i Dalarna, närmare bestämt i Transtrand.

Läs den sista meningen igen. Det snöar för i helvete.

Någonting är riktigt galet med vårt klimat.


Sista utvägen

Självmord, egostiskt eller sista utvägen?

Självmord har alltid varit en del av mitt liv. Jag själv har aldrig haft självmordstankar men flera i min närhet har mått dåligt och försökt ta livet av sig både en och två gånger. Min pappa var en av dem som lyckades till slut.

Jag fick fem år tillsammans med min pappa. Han var bara 27 år gammal när han valde att avsluta sitt liv den där augustinatten för så många år sedan. Jag minns inte så mycket av honom men jag tittar ofta på gamla fotografier och filmer. Särskilt filmerna betyder mycket för mig då jag kan höra hans röst på banden. Höra hur han uttalar mitt namn. Se hur han kramar om mig och lyfter upp mig i sin famn.

Pappa gav mig aldrig någon vägledning, han hann aldrig. Istället gav han mig dödsångest. En dödsångest som precis gått över men jag oroar mig fortfarande för återfall, att inte kunna somna utan bara ligga i sängen, kallsvettig, och tänka på att om 100 år finns jag inte längre till. Då har någon annan tagit min plats i mänsklighetens skådespel. Jag är bara en karaktär som byts ut och kanske kommer jag bli ihågkommen bland mina närmaste, mina barn och barnbarn som jag efterlämnar. Men när de till slut dör är jag ingenting mer än ett suddigt namn på en gammal gravsten vid en tyst och ödslig kyrkogård. Sådana tankar skrämmer mig. Döden är så självklar medan livet är precis tvärtom. Eftersom jag vet att min tid på jorden är kort så har jag alltid strävat efter att få ut så mycket som möjligt innan jag tar det sista andetaget. 

Pappas grav

Livet ska inte vara något man måste stå ut med men för många är det precis just så. Därför tror jag att inte alla människor är menade att leva. Det finns faktiskt personer som är sjuka, kanske fysiskt men framförallt psykiskt och sådana demoner är svåra att bekämpa. Då är självmord oftast den sista utvägen vare sig det är rätt eller fel.

I många år var jag förbannad på pappa för att han lämnade oss utan att ens försöka en sista gång. Fast samtidigt mådde han dåligt långt innan jag och min lillebror föddes, långt innan han träffade mamma. Om man försöker ta livet av sig från det att man är 16 år gammal så är det helt klart något annat som är fel. Kanske var det meningen att pappa aldrig skulle börja leva men jag är så tacksam för att han fick en stund på jorden. För om han aldrig föddes skulle inte jag finnas och det finns ingen annan på hela jorden som älskar att leva mer än jag gör.

Jag tycker förstås inte att självmord är den bästa lösningen på problemen men jag är inte förbannad på pappa längre. Det känns skönt.


Du är en gåta för mig

Du är gåtan som jag aldrig löser klart.

Snart är det försent.

De går i vår klass

Nu går några andra i "vår" klass och sitter i "vår" journalistsal vid "våra" datorer. Och jag är inte ett dugg avundsjuk. Jag kommer aldrig sätta min fot i Molkom igen, i varje fall inte på skolområdet. Jag förstår inte hur jag stod ut med att bo på det där internatet from hell i ett helt jävla år. Men på ett sätt var det ju värt det eftersom jag blev mitt drömyrke till slut.

I morgon ska jag jobba på DD. Jag tror det blir veckan ut. Kanske har jag då råd att betala den där
låsincidenten som jag helst av allt bara vill glömma.

Rekord

I går hade jag rekord vad gäller antalet unika besökare här på bloggen. Tyvärr har det nog ingenting med mitt förträffliga (hmm) skrivande att göra utan snarare det faktum att jag låg fyra på "Mest aktiva"-listan.

Det må vara coolt att ha många besökare på en dag men något som är ännu coolare är ju ifall man lyckas behålla några av sina besökare.


Höstlista

På lördag är det höst och jag trodde aldrig jag skulle säga det men jäklar vad jag längtar!Det här ska jag göra under hösten 2007:

♥ Plugga kreativt skrivande på distans, halvtid
♥ Göra inhopp på DD hopefully och jobba extra som vikarie på min gamla högstadieskola
♥ Dricka massvis med chai latte
♥ Fika med kompisar
♥ Ha taco- och spelkväll med Josefin
♥ Hälsa på Linnéa som pluggar i Uppsala
♥ Hälsa på Ida och Elle i Örebro
♥ Få en hel vecka ensam i huset eftersom päronen sticker utomlands
♥ Läsa alla böcker som jag beställt
♥ Träna
♥ Mysa
♥ Festa
♥ Åka till New York med Alexzandra
♥ Klippa mitt risiga hår
♥ Se Mika på Annexet
♥ Se Lars Winnerbäck i Borlänge
♥ Resa runt i Asien


Sommaren är slut

Det tar emot att göra det här men jag måste. På lördag är det 1 september och det betyder att hösten är på ingång med stormande steg och fallande löv och kyla. Ja, faktum är att kylan redan kommit. Jag skakade som ett asplöv i natt eftersom jag fortfarande har myggfönster. Men nu måste jag ta ur myggfönstret och stänga igen fönstret för det här året.

 Sommaren är slut. Kom ihåg var ni läste det först.

Sommarplats


Uppraggad på arbetstid

Vill ni se vad jag har gjort i helgen?

Förutom detta blev jag uppraggad av ett gäng brandmän när jag var ute vid den där bilolyckan och plåtade. De bjöd över mig till stationen för en fika. Jag avböjde vänligt men bestämt trots att en av brandmännen var redigt snygg och jag mer än gärna kunde ta en fika med honom. Nästa gång kanske.


Det luktar fis

Vem är det som går omkring och fiser på krogen? Vem?!?

I fredags var jag ut på krogen och alla luktade i princip kräftor vilket ju faktiskt är okej eftersom det är augusti och kräftornas högtid. Men vad som inte är okej är när folk (säkert killar) går omkring och fiser alternativt släpper brakskitar på dansgolvet så att vi andra (tjejer) blir alldeles illamående och vill spy. Jag är helt emot rökning men kanske borde de införa rökning på krogarna igen, för jag sniffar hellre rök från giftpinnar än fisar som kommer från bleka manliga arslen.


Carolina Klüft

Vad går Carolina Klüft på egentligen? Vilken tjej!


Bild: http://www.landskronadirekt.com/bilder_nyheter/carolina_kluft.jpg


Hösten är en mysig tid

Jag börjar uppskatta hösten allt mer. Man får äntligen klä på sig ordentligt i form av sköna koftor, stickade klänningar och tjocka strumpbyxor. Det är också mörkare ute vilket gör att allting blir så mycket mysigare. Man kan tända levande ljus, krypa ner under en varm filt och läsa en bra bok. Fast det allra mysigaste som finns är de kalla sensommarkvällarna när man fortfarande kan sitta ute på verandan under en filt och se stjärnorna vandra på den svarta himlen.


Bild:
Louise

Nyvunnen frihet

Jag älskar den här friheten att kunna göra precis vad jag vill och slippa alla krav. Jag kan gå upp mitt i natten, dansa barfota på den regnvåta asfalten och det finns ingen som säger att det jag gör är fullständigt absurt.

Men när regnet börjar strila allt snabbare vill jag bara krypa ner under täcket och känna att du finns där för att värma mig. Helst för alltid om det går bra.


Blommor och bin

Ett av mammas dagbarn har nu börjat på lekis. Hennes mamma berättade om dotterns första dag i småskolan och det är så förbannat jävla roligt, så jag publicerar ett utdrag här.Mamman kör bil och dottern sitter i baksätet:

Dottern: "Mamma, vet du vad.. på lekis har dom en bok där folk är nakna, äckligt va!".
Mamman försöker låta lugn och sansad: "Jasså..."
Dottern: "Och mamma, är det sant att bebisar kommer ut här?" (pekar mot de nedre regionerna).
Mamman: "Ja, det är sant".
Dottern: "MEN FY VAD ÄCKLIGT".Bild:
http://www.biol.lu.se


Vidrig vinnare

Jag älskar att ha rätt. Jag älskar det så mycket att jag blir världens vidrigaste vinnare.

Jag och Thomas kompis S slog vad på krogen i fredags vilket landskap
Göteborg låg i. Han var tvärsäker på Halland men jag har för mig att Halland ligger längre ner på Sveriges karta och gissade istället på Västergötland eller möjligtvis Bohuslän. Och vem hade rätt då? Jag såklart! S får stå för min nästa krogrunda! Woho!!


Asiatiska pärlorVad gör jag om tre månader? Jag har ingen aning mer än att jag kommer befinna mig tusentals mil hemifrån.

Music lover

Kvällen innan jag far till Thailand så spelar Lars Winnerbäck i Maserhallen i Borlänge. Någon som är sugen på att gå? Jag vill verkligen gå. November kommer bli en kul månad, först Mika på Annexet och därefter Lasse. ♥

Jag skulle fastna i min ensamhet igen om du lämnade mig nu.

Really clever

"Nu vet jag äntligen hur den där låten går..! Vänta.. hur går den nu då..."
När jag är berusad så tänker min hjärna inte alltid så värst snabbt. Undrar varför.Sean Kingston- Beautiful girl

92 dagar kvar...

I dag om tre månader befinner jag mig i bilen på väg mot Arlanda just nu. Jag både längtar till den dagen samtidigt som jag fasas över den. Tänk om jag får panik och vägrar gå ombord på planet? Fast å andra sidan, vad har Sverige att erbjuda i november i jämförelse med Thailand? November är den tråkigaste månaden som finns. Om jag var född i november skulle jag göra allt för att dö och födas på nytt i juli som ju är bästa månaden på året.Bild:
http://www.resfeber.se


En speciell helg minst sagt...

En 20-årig flicksnärta från Bäsna har ansvar över hela södra Dalarna i helgen vilket innebär att jag måste åka till Avesta om det sker ett rån eller till Smedjebacken om ett hus råkar fatta eld. Eftersom det råder strejk mellan Svenska Journalistförbundet och Tidningsutgivarna innebär det en hel del förändringar för mig och min kollega som är de enda två som arbetar i helgen. Jag låter kollegan förklara hur det ligger till.
Vilken tur att jag både är stresstålig, kan fota, innehar B-körkort och dessutom är så jäkla intelligent och låser in bilnycklarna, kameran, mobilen och plånboken i DD:s bil.

Angelica strikes again

Jag är så fruktansvärt jävla klantig. Hur i helvete kan man vara så dum och lämna bilnycklarna I BILEN och ha dörren vidöppen SOM SJÄLVKLART BLÅSER IGEN medan jag springer in på redaktionen och hämtar mobilen? Varför händer alltid sådana här saker mig? Jag och Långben delar definitivt gener.

Där förlorade jag i princip hela helgens inkomst för att låssmeden fick åka ut på EN LÖRDAG och bryta upp dörren åt mig. Angelica strikes again.


Utgång x 2

Jag är inte bakis i dag eftersom jag ju faktiskt har lite ansvarskänsla då jag jobbar i helgen. Men jag är ganska så trött i huvudet. Okej, riktigt jävla trött.

Det var en trevlig utgång hursomhelst. Jag och Johanna satt på balkongen hemma hos hennes storebror Rikard och drack ur två Tetrapak med kanel- och äppelvin och sedan promenerade vi till centrum och gick på S2. Där träffade jag många gamla vänner och bekanta fast sällskapet på krog nummer 2 lockade mer för där var kusin vitamin och shakade loss. Vi dansade som galningar tills Rikard kom och hämtade oss vid halv tre och så sov vi hos honom. Jag och Johanna, tätt omslingrande i sängen medan Rikard fick sova på soffan. Stackarn.


I kväll är det kräftskiva hos min familj som bjudit in halva Bäsnas befolkning (ungefär fyra familjer). Jag är sugen på kräftor men just nu hänger ögonlocken som råttpittar så det vete fan om jag orkar hålla mig vaken så värst länge. Den som lever får se.


Roadtrip

I går var jag och Thomas på roadtrip i hans fina bil. Jag har tjatat hela sommaren på att vi ska åka iväg på en roadtrip någonstans och i går bar det äntligen iväg. Vi hamnade vid Fänforsen där vi avnjöt en pastasallad med rhode island-sås. Jag kanske publicerar några bilder senare när jag får tid och lust. Hursomhelst var det en mysig utflykt som jag gärna gör om.

A-laget

Thomas är bland de mest kloka personer jag känner men han har fel vad gäller en sak. Han säger att så fort jag festar med honom och hans vänner så sköter jag mig exemplariskt men däremot i mina vänners sällskap super jag mig nästan medvetslös. Det är inte sant, jag blir alltid, alltid bakfull så fort jag festar med A-laget (haha!). Däremot när jag vaknar upp efter en blöt natt tillsammans med mina vänner är jag fit for fight redan klockan 10 på morgonen. Typ.

Bildsök

En rolig utmaning från Mats!

REGLERNA: Svara på de 12 frågorna, inte i ord, utan gör en bildsökning på Google på ditt svar. Ta den FÖRSTA användbara bilden som dyker upp. Använd den som "svar".

OBS! Glöm inte att lämna en kommentar så att jag kan kolla era "svar"!

1. Vilket år är du född?2. Hur definierar du din sexuella läggning?3. Vilken är din bästa egenskap som kärlekspartner?4. Och din sämsta?


5. Vad söker du hos en partner?6. Vem var din första hemliga barndomsförälskelse (första bokstaven i förnamnet)?7. Vilket yrke är det sexigaste du vet?8. Vilken kändis är hetast enligt dig?9. Vad gör dig avtänd?10. Vem hade du ditt första riktiga förhållande med (första bokstaven i förnamnet)?11. Vilket kroppsdel, förutom munnen, gillar du mest att kyssa på en kärlekspartner?12. Ett kärlekspar på film eller tv som du gillar?


Hanson


Hanson- Mmmbop

Åh, kommer ni ihåg dessa tre långhåriga sötnosar? Jag var så kär i mellanbrorsan Taylor. Jag måste nog erkänna att jag fortfarande är lite kär fast han är gift och har tre barn.

London

I morgon åker Carina hem till huvudstaden igen. Och därefter drar hon till Englands huvudstad och blir kvar där ett år. Jag älskar vänner som flyttar till spännande platser. Då får jag en jävligt bra anledning att komma och hälsa på. Jag har redan bestämt att så fort jag kommer hem från Thailand så ska jag åka till henne. London har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta.


Förhistoriska djur

Jag är inte rädd för någonting men jag har respekt för allt. Min kompis Johanna har en lillebror som är ägare till två förhistoriska djur. Den ena är en orm och den andra är en ödla. Ormen och jag var inte på samma våglängd, han attackerade mig så fort jag sträckte in handen i terrariet men ödlan och jag blev jättebra kompisar. Först klappade jag honom där han satt inne i terrariet men sedan tog jag mod till mig och plockade ut honom. Först var han lite orolig men sedan satte han sig väl tillrätta i min hand och slöt ögonen ju mer jag klappade honom. Det är sannerligen häftiga djur.


Många överraskningar i en butik

Jag har köpt en svart bordslampa som heter "Plugga". Och eftersom jag är en sann plugghäst, fast snyggare, så ska jag enbart använda den när jag pluggar. På så sätt sparar jag en massa energi och ström eftersom jag pluggar så sällan.

Jag köpte också det fina smyckesträdet som
Kelly rekommenderade. Jag fick tag på det sista exemplaret som var i svart. Sicken tur. Nu ska jag hänga mina fina halsband som annars bara ligger och dammar i ett fult smyckesskrin. Jag köpte även en liten söt papplåda med olika små lådor. Där ska jag lägga mina andra smycken, alltifrån ringar, örhängen till armband och fotlänkar. Jag gillar Åhlen´s, det är en butik med många överraskningar. Och jag gillar ju överraskningar.


Jag vill tjäna pengar

Jag tycker att man som student ska kunna få jobba hur mycket man vill och ändå få studiemedel och studielån. Men det tycker inte CSN. Som studerande får du enbart tjäna 60.000 kronor på ett halvår. Nu är det kanske inte så många extrajobb som har så höga löner som gör att man kommer upp i den summan men ändå. Låt studenterna jobba hur mycket de vill och ändå få behålla studiemedlet och lånet om de vill. Det finns faktiskt studentlyor som är ruskigt dyra och som kräver att man jobbar extra. Ska man då behöva oroa sig för att man kanske tjänar för mycket?

Att jag kom att tänka på detta är för att jag dels kommer göra lite inhopp på Dala-demokraten och dels för att jag precis ställt mig som arbetssökande i vikariepoolen inom skolan. Jag gillar att ha mycket saker att göra och ni ska bara veta hur mycket jag gillar att tjäna pengar. Mycket pengar.

Det sitter en liten moderat i mig, utan tvekan. Fast det behöver ju inte vara något dåligt egentligen. Jag skänker ju faktiskt en hel del av mina pengar och dessutom betalar jag hyra hemma. Hur många av mina kompisar betalar hyra hos sina föräldrar egentligen? Ingen skulle jag tro.

Frukost på stan

I går skulle jag och älskade Linnéa fika på Wayne´s klockan 11 eftersom jag ville träffa henne en sista gång innan hon flyttar till Uppsala för att plugga. Klockan kvart över elva ringde min mobil. Då låg jag kvar i sängen och hade totalt glömt bort henne.

"Tack, Angelica, nu vet jag hur mycket jag betyder för dig. Klick".

Jag är en usel vän. I ett dygn fjäskade jag för henne och sent i går kväll gav hon klartecken. Hon kunde väl gå med på att träffa mig om jag kom och hämtade henne. Vi åt frukostlunch på Kupolen, det var riktigt mysigt. Det berodde främst på mitt förträffliga sällskap i form av en välklädd, söt, bedårande, snygg, sexig, urgullig, vacker och alldeles underbar vän vid namn Linnéa.

Jag och Linnea
Räcker det med fjäsk nu?

Nygifta

Bröllop

En gammal skolkompis från högstadiet har gift sig med sin ungdomskärlek. Jag tjatade till mig ett foto. Visst är de vackra tillsammans? Jag sitter här med tårar i ögonen, att jag alltid ska vara så känslig.

New York, New York

Jag vet att jag snackat om min kommande Asien-tripp i princip hela sommaren men faktum är att jag kanske flyger västerut först. Jag och Alexzandra har nämligen planer på att fara till The Big Apple i oktober. USA har aldrig lockat mig förut, jag tycker att landet förlorat lite av sin charm sedan allt här borta på andra sidan Atlanten också blivit amerikaniserat. Men man kan ju alltid ändra sig och i höst kanske jag promenerar på Upper east side med en café latte i ena handen och kamera i andra.


Bild:
www.newyork.se

Feminist, javisst! Men till vilket pris?

Nu ska ni få höra om fröken pimpinett som alltid, alltid varit för jämställdhet och ni ska också få höra hur hon senare ändrade sig från att vara feminist till att enbart vara människa.

När jag var liten var jag en typisk flicka som lekte med Barbie och dockor, aldrig med bilar. Okej, min lillebror tjatade väl ibland om att jag skulle vara med och leka men jag tyckte verkligen inte att det var kul. Många skulle hävda att det är föräldrarna som präntar in i sina barn hur de ska vara och bete sig. Flickor ska ha rosa kläder, pojkarna blå och nåde den pojke som leker med dockor eller den flicka som smutsar ner sig i sandlådan och dödar smådjur. Det är fullständigt tabu. Jag tror att många av er har fel. Jag vet att ni har fel vad gäller mig. 

Min mamma har alltid varit en pojkflicka och lekte hellre med min lillebrors lego än med mina Barbien när vi var små. Ändå blev jag som jag blev, fröken pimpinett som aldrig har smuts under naglarna eller otvättat hår. Könsrollerna skapas utifrån samhället. Det är inte föräldrarnas fel. Och det är en tes som jag tror på fullt ut.

När jag var tonåring och jäkligt rebellisk så var det mamma och styvpappa som fick stå ut med mina vilda diskussioner kring matbordet. Jag var förbannat jäkla less på att jag alltid fick diska efter maten när min lillebror alltid slapp. Men nu i efterhand så måste jag ju erkänna att min lillebrorsa fick göra en massa andra saker som jag slapp. Han klippte gräset när jag diskade. Jag vet att jag kan klippa gräset lika bra som han kan diska men det går snabbare att diska, så vem var det som var för jämställdhet egentligen?

Jag vet att både kvinnor och män kan vara lika duktiga på att byta däck och meka med bilen som att torka golv och dammsuga. Men jag föredrar att stå framför spisen än att ligga under en bil i ett smutsigt garage. Feminism har fått en negativ klang i dagens samhälle. Men egentligen så är väl de allra flesta feminister, alla vill väl ha jämställdhet? Vi är alla lika mycket värda vare sig några har snippor och andra har snoppar. Det är ju bara ett kön, vi är alla människor i grund och botten. Jag kommer alltid kämpa för allas lika värde vare sig kampen handlar om en tjej eller kille. Men jag vill fortfarande slippa meka med bilen om det är okej?


Lyckan finns i ett ögonblick

Jag trivs med mitt liv som det är nu. Ett liv helt utan krav och mål. Jag bara lever och njuter av vardagens bestyr och jag älskar det. Jag vågar nog påstå att jag är lycklig.

Somliga säger vi lever i evighet,
fast döden är det sannaste som dom vet.
Andra säger lyckan finns i ett ögonblick,
fast dom aldrig hann i fatt de dom fick.


Ciao Bella

En sevärd film om än lite töntig och fånigt romantisk. Fast slutet är klockrent. Se den!

Dock kan jag inte sluta störa mig på de så kallade "fotbollsspelarna" i filmen. De är alla lönnfeta. När såg du en lönnfet fotbollsspelare sist? Okej, 45-åringen i division fem kanske. Det är ju för fasen hockeyspelare som är lönnfeta, inte fotbollsspelare.Biomys

Snart ska jag och Nina på bio och se ungdomsfilmen Ciao Bella. Fy sjutton så mysigt det ska bli. Godispåsen är redan handlad och rymmer främst filidutter som är en självklar favorit och har alla mina favoritsmaker i en karamell, först salt, sedan söt och sist sur. Men popcorn är självklart också ett måste i biosalongen. Jag lär behöva gå en dubbelt så lång promenad i morgon bitti men det får det vara värt.

Vilket är ert favoritsnacks i biosalongen?
Alla älskar Angelica

En kompis frågade mig varför jag har så många läsare på min blogg. Vad svarar man på det? Hon tror att det kan ha att göra med mitt Rockbjörnsjobb för Lunarstorm som jag gjorde i januari 2006. Men hur många av er, som läser det här inlägget, minns ens mitt vimmelreportage från den tiden?

        

Jag tror att många läsare hittat hit för att jag dels spottar ur mig inlägg snabbare än en hare springer och dels har en stadig plats på "Mest aktiva"-listan. Fast det är klart att jag även hoppas att några läsare gillar min blogg och följer den slaviskt för att se om jag skapat några heta debatter på sistone eller som helt enkelt bara är nyfikna på mitt lilla luddiga liv i Dalarnas vackra omnejder. Att så många är beroende av mig och min blogg är jäkligt intressant. Hoppas ni aldrig finner ett botemedel.

Nattmänniska

Jag är en nattmänniska och får alltid som mest inspiration när jag befinner mig någonstans i halvdvala mellan dröm och verklighet. Jag har alltid ett anteckningsblock på nattduksbordet utifall att jag kommer på briljanta meningar eller ord vid en tidpunkt på dygnet då det är som mest jobbigt att resa sig upp ur sängen för att skriva ned det man nyss tänkt på.

När jag inte skriver ner mina tankar och idéer på en gång så spelas berättelserna upp i mitt inre. Till slut blir jag så förbannad på berättelserna och skriver ner dem enbart för att de ska sluta spelas på repeat i min sömniga hjärna. Knäpp? Ja, kanske men å andra sidan, vem fan är inte det som sitter och skriver en bok på hundratals sidor? Särskilt när personen i fråga inte ens kommer tjäna något på det. Men jag vill skriva en bok som jag själv vill läsa. Det återstår att se om jag lyckas.


Bild:
http://www.z.lst.se

Kreativ process under nattetid

I natt satt jag uppe och skrev på min bok. Usch, vad pretentiöst det låter. Jag vet vad som krävs av mig men undrar samtidigt om jag kommer klara av det. Jag hoppas såklart att boken kommer vara tryckt inom ett år men vad som händer i praktiken är en annan sak. Jag vet redan vad boken ska heta och hur den ska se ut men innehållet vet jag mindre om. Fast jag har lärt känna mina karaktärer på djupet och det ska bli intressant att se hur de reagerar i olika situationer som jag tänkt försätta dem i.

Ett tips till andra som funderar på att skriva en roman eller novell, om ni vill skapa intressanta karaktärer så kan jag rekommendera att ni skriver faktarutor om personerna. Alltifrån ålder, bostad, yrke, familj till intressen, kännetecken och framtidsdrömmar. Det är faktiskt riktigt kul att lära känna sina karaktärer på det sättet.


Från frisk till handikappad

När jag var liten var jag alltid avundsjuk på alla kompisar som gjort illa sig och hade armen gipsad, hoppade på kryckor eller satt i rullstol.

Jag ville också ha armen gipsad så att mina kompisar kunde skriva sina namn, låna mina kryckor eller skjutsa mig i min rullstol. Men nu när rullstol kanske blir nödvändigt för mig sisådär tio år senare är det inte lika kul längre.

Den 3 september ska jag kolla upp mina fötter hos läkaren igen. Jag ser skräckscener från Jurtjyrkogården och Hostel där hälar skärs med skalpell. Jag ryser av obehag. Om de opererar båda fötterna på en gång så blir rullstol nödvändigt men hur fan ska det gå till egentligen? Jag har ju mitt rum på övervåningen. Hoppas de tar en fot i taget för jag tror faktiskt att jag hoppar bättre på kryckor än försöker ta mig fram med en rullstol. Mina armmuskler är för länge sedan förtvinade.

Jag har gått från frisk till handikappad på bara några år. Och allt på grund av mitt skoberoende som resulterat i många urläckra högklackade skor som i sin tur gett mig och mina hälar men för livet.


Extra cash i fickan

Jag ska jobba i helgen. Chefen på Dala-Demokraten ringde precis och frågade om jag har möjlighet att jobba. Jag visste väl att de inte skulle klara sig utan mig och jag är ju aldrig sen att ställa upp.


Ego-utmaning

Fredrik gjorde en kul utmaning i sin blogg för ett tag sedan. Den går ut på att varje läsare skriver en fråga i kommentarsfältet och låter en annan läsare svara på frågan innan den läsaren får ställa en ny fråga. Sedan går frågorna runt mellan läsarna.

Eftersom jag är rätt egenkär så skulle det vara kul om ni vågade ställa frågor till varandra om mig (absolut inget krav!). Fast första frågan ställer jag så får vi se vem som svarar först!

Vilken tidning har Angelica jobbat på under sommaren?

Den som blir kommentar 6500 får välja ett valfritt ämne som jag ska skriva om.

Med fönstret på vid gavel

Jag börjar bli sjuk. Min hals är svullen som ett upphetsat ollon.

Jag ska nog inte sova med fönstret på vid gavel längre.


Allt är lidande

Jag ser verkligen framemot att resa till Asien där buddhism är den största religionen. Jag har alltid varit intresserad av religion och särskilt buddhism som jag tycker är den enda vettiga läran. Kanske just för att det inte är en renodlad religion utan mer en filosofi. Kristendomen är bra på sitt sätt men de tio budorden handlar ju enbart om sunt förnuft. Bibeln är en grym fantasybok, kanske den bästa som någonsin skrivits men att tro på något så diffust som Gud är för mig obegripligt. Buddha däremot var ju bara en ovanligt klok gubbe som bestämde att allt är lidande. Det kanske låter deprimerande men egentligen är det precis tvärtom. Om man utgår från att allt är lidande så blir man glad åt de små sakerna i vardagen som verkligen betyder någonting.

Hädanefter ska jag följa den åttafaldiga vägen. Fast jag ska fortsätta dricka alkohol men i lagom mängd.


Klassiska sommarspel

Det har varit dåligt på den fronten under sommaren. Jag som älskar att spela boccia, kubb och krocket. Lika bra att ta plats i solen och spela en sista gång. Sommaren 2007 kommer aldrig tillbaka.

Vilket sommarspel gillar du bäst?


En dag i Sveriges vackraste landskap

I dag är det shopping av märkesjeans på Lager 157 och en rundtur på Kupolen som står på schemat. Min följeslagare och goda vän Carina får agera smakråd. Hon är ju för fasen designer och kan sina saker. Det blir en lång dag med middag ute och som pricken över i, ett biobesök på mysiga Metropol.


Bild: www.miljonaren.se

Whore on heels

Förut skrev jag om ett par horskor som jag var sugen på att köpa. Ni vet, sådana där strippskor som kändisarna har på sig när de traskar upp och nedför Hollywood hills. Glamour före komfort ska det vara. Hursomhelst så har jag inhandlat horskorna men de är fortfarande oanvända eftersom jag är livrädd att förstöra mina hälar ännu mer. Fast visst är de snygga? Men jag ångrar faktiskt lite att jag köpte dem eftersom de var dyra och då var det ändå halva priset! Men en vacker dag när mina hälar är lena och fina igen så ska jag traska i dem här 10 centimeters-klackarna och känna mig förbannat jävla glamourös.

 

Mina fem största Disney-ögonblick

Jag tänker starta en egen liten utmaning här på bloggen som jag hoppas att så många likasinnade som möjligt vill göra. Men glöm för fan inte att länka till upphovskvinnan.


Mina fem största Disney-ögonblick:


1. Micke och Molle (Scenen där tanten som tagit hand om Micke åker iväg med honom till skogen och lämnar honom. För att inte tala om alla tillbakablickar man får se. Fy fan, är det möjligt att gråta så mycket till en tecknad film?).
2. Lejonkungen (Första filmen när Simbas pappa dör. Kommentar överflödig).
3. Skönheten och odjuret (Hur elak får man vara mot någon bara för att han ser förjävlig ut?).
4. Askungen (Scenen då styvmodern från hell och hennes fula döttrar river sönder Askungens fina klänning som mössen gjort åt henne, jag gråter som världens idiot).
5. Bambi (när Bambi och hans mamma springer över fältet och mamman skjuts ihjäl. Fy fan, jag kommer aldrig kunna äta rådjur utan att tänka på stackars föräldralöse Bambi).


Säg till om jag stör

Säg till om jag stör, sa han när han steg in, så går jag med detsamma.
Du inte bara stör, svarade jag, du rubbar hela min existens. Välkommen!

- Eeva Kilpi


Cash in, cash out

Jag fick mitt studiebidrag beviljat från CSN. Numera har jag 1200 kronor att leva på varje månad till skillnad mot 17900 som jag fick när jag jobbade. Ja, det är ju ingen större skillnad. Alls.Vänner för evigt

Jag skulle kunna leva utan den där blicken som får mig ur balans.Jag skulle sakna den där stunden som vi har när vi till slut har blivit sams.

Lösa skott

Vi ska förresten inte skaffa någon lillebror till Texas. Det var lösa skott och blev ingen bebis. Istället ska vi köpa en plasma-TV.


Jag och pojken med gitarren

Jag har alltid haft en förkärlek för pojkar som både kan sjunga och spela gitarr. Kristofer Åström är en av dessa pojkar. Vilken underbar röst.All those trails leades to anywhere else
nothing's gonna keep from me gettin' away
every situation that I've never been through
is gonna be the sacred path to you

Livin' on the hope of about anything else
lonesome valley or the city street lights
Picking up our years, whatever passes by
even if it's not right or half alive

I went down down down
down to the rainaway town
down dooooown
just a little insane but ahead of the game

Fed up with the people I use to hold dear
looking for reaction in a dead end tear
everybody's telling me that I should give it up
but I feed on broken dreams alot

Only if you know me can you help me you say
lookin' for the surface always in the wrong way
better hold on to whatever you have
you say it's easier if you don't have it all

I went down down down
down to the rainaway town
down dooooown
just a little insane but ahead of the game

And all that i found
was the other way around
don't come to near
don't feed my fear
now everything's been said

Just a little insane but ahead of the game

I went down down down
down to the rainaway town
down dooooown
Just a little insane but ahead of the game

Just a little insane but ahead of everything


Förälskelse

För sju år sedan förälskade jag mig i en kille som var fem år äldre. Han fyller 25 år i dag. Jag fyllde 20 för exakt en månad sedan.

När jag blev kär i honom var jag bara 13 år. Han var 18. Det var en stor åldersskillnad då. Det kände han av och det blev inget mer med den saken. Men jag glömmer aldrig sommaren 2001 och hans namn som jag förälskade mig i.Trivselvikt

Det är skönt att känna att man faktiskt är nöjd med hur man ser ut för en gångs skull. Jag trivs med min kropp. Jag väger exakt 58 kilo och det spelar ingen roll längre om jag går upp eller ner i vikt. Matlusten har det varit si och så med under sommaren av förklarliga skäl och det går fortfarande i vågor. Suget efter sötsaker finns inte där längre men jag älskar mat och testar både det ena och det andra. Så jag gissar att det är en perfekt kombination.


Den svenska jantelagen

Jag avskyr den svenska jantelagen. När jag gick på journalistlinjen var det alltid avundsjuka som fick folk att ta till de mest vidriga metoder för att sänka en annan. Jag vet en person i klassen som var riktigt nöjd med sitt reportage men ingen sa något eller ens gav personen en uppmuntrande klapp på axeln. Istället snackade de skit bakom ryggen på personen och det hände mer än en gång. 

Jag kräks på sådana människor som inte klarar av personer som vågar stå för att de är duktiga. Om man har talang så ska man visa det, fast lite ödmjukhet har aldrig skadat förstås. Jag är aldrig ödmjuk på bloggen, här är jag hård och skoningslös och det med råge. Däremot är jag en riktig jävla fegis i verkligheten som lindar in mig själv i bomull och är livrädd för att bli blöt och tung.

Villken/vilka talanger har du? Skriv i kommentarsfältet det som du är bäst på. Jag vet att du vågar stå för det.


Saker jag har gjort och inte gjort

Haft en papperskasse över huvudet - Ja.
Haft skogsmyror på dig - Jag ramlade i en myrstack när jag var liten. Chocken har inte lagt sig än.
Lekt kurragömma - Ja.
Haft vattenkrig - Ja.
Varit på Liseberg - Ja.
Varit på Gröna Lund - Ja.
Varit på Tivoli i Danmark - Nej.
Fotat regnbågen - Ja, det gick inte så bra.
Haft en mousseflaska - Ja.
Haft en sprayflaska - Ja.
Samlat på kapsyler - Nej, det är ju äckligt.
Ätit mer än fyra glassar på en dag - Ja, garanterat.
Äger en batteriladdare - Ja, flera stycken faktiskt.
Varit på begravning - Ja, två gånger.
Äger kondomer - Nej.
Sjungit karaoke - Många gånger.
Varit i Säfsen - Nej.
Varit på kryssning - Ja.
Spytt blod - Nej, men en massa annat.
Supit någon under bordet - Nej, det är oftast jag som hamnar under bordet.
Äger en studsmatta - Nej, den sålde vi förra sommaren.
Äger en pool - Japp.
Vällt en gravsten av misstag - Nej.
Börjat gråta när du närmat dig en kyrkogård - Nej.
Spelat playstation - Ja, vill jag lova.
Gjort en tårta  - Ja.
Bakat kakor - Många gånger.
Pratat med en psykolog - Ja.
Gett tandläkaren en rak höger - Nej, jag gillar att gå till tandläkaren.
Tar medicin mot någonting - Nej.
Dricker proteindryck - Nej, det är inte så gott.
Spelat upp en teater - Haha, ja.
Haft eksem - Blöjeksem, räknas det?
Räknat alla myggbett - Nej, det finns roligare saker att göra.
Varit på festival. - Jajemän.
Tappat bort nycklar. - Ja, någon gång kanske.
Tror på skrock - Jag undviker A-brunnar.
Haft hjärnskakning - Inte mer än vanligt.
Rymt hemifrån - Nja, inte seriöst i varje fall.
Bränt dig i bastun - Nej.
Träffat en/flera kändis/ar - Japp.
Blivit avstängd från skolan - Nej, jag har alltid varit en mönsterelev (snarare rövslickare).
Gjort alkotest - Ja.
Målat ett staket - Japp.
Fått MVG i ett ämne - Ja, det har ju blivit ett par stycken genom åren.
Sett en björn - Inte ute i det fria.
Sett en varg - Nej, i Dalarna blir de ju bara ihjälskjutna.
Vaknat i ett överhettat tält - Ja.
Vaknat någonstans och glömt var du är - Nej.
Cyklat omkull - Ja.
Sprungit omkull - Ja.
Ridit omkull - Nej, men jag hängde i stigbyglarna.
Gått omkull - Ja, på fyllan händer det konstiga saker.
Kopierat den här listan - Ja, jag skulle aldrig ha orkat komma på alla frågor själv.

Om du lämnade mig nu

Jag älskar dig men jag behöver hitta mig själv igen. Jag tror att jag tappade bort mig för länge sedan, någonstans på vägen mellan dröm och verklighet och där blev jag kvar. Ibland skulle det vara skönt att ta en paus, sluta leva för ett tag och sedan vakna till liv igen när vårsolens första strålar letar sig in genom persiennerna. Och då, när jag återigen funnit kraften till att leva i verkligheten så ska jag ta dina händer och hålla dem hårt.

Lars Winnerbäck - Om du lämnade mig nu


Köttets lustar

Kräftskivan var för jävla kul. Men jag besparar er alla dirty details som hände efter midnatt. Fast jag tänker berätta i detalj hur empatiska Angelica som tycker att djur är lika mycket värda som människor, dissekerade kräftor på löpande band.

Jag: "De kokas ju levande, de måste ha plågats jättemycket innan de dog".
Ida: "Nej, de hann nog inte känna så mycket om inte huvudet var ovanför ytan förstås".


Sedan dröjde det kanske en halv sekund innan jag började dissekera kräftorna och smaskade i mig det vita salta köttet. Det blev rätt roliga diskussioner kring bordet. Vi kom fram till att vi inte kan äta djur som är söta. Ja, bortsett från Ida då som äter både lamm och kaniner.

Jag förklarade också att jag tänker sluta äta gris eftersom de påminner så mycket om människor. Alla runt bordet började asgarva men jag förblev allvarlig. Ni vet väl att grisens inälvor ligger på exakt samma plats som i en människas kropp? Kolla på en slaktad gris nästa gång och jämför med massgravarna i Sierra Leone. Det är kusligt likt och därför tänker jag enbart äta fula kor hädanefter.

Kräftskiva

I kväll ska jag hem till sötaste Ida i Avesta och äta kräftor. Eller jag hade mest tänkt att festa eftersom det känns en aning kannibalistiskt att äta kräftor med tanke på mitt stjärntecken. Fast en liten klo kanske jag kan käka upp. Hursomhelst ska det bli riktigt kul! Jag och Ida har inte träffats sedan vi slutade journalistlinjen för nästan tre månader sedan. Jag gissar på ett kärt återseende.


En dåres försvarstal

Jag vågar påstå att jag är August Strindbergs avkomma, åtminstone om man ser till alla debatter som jag livat upp här på bloggen sedan starten 2005. August Strindberg var som bekant dåtidens mest debattkåte herre med sina kvinnoförnedrande och kvinnofientliga åsikter (han blev brädad många gånger av vackra kvinnor under sin livstid, det kan vara en av orsakerna till hans offentliga utspel).

Jag tänker dock inte försvara mina inlägg som ibland får folk att stiga till taken. Det är faktiskt erat eget fel om ni är så blåsta att ni inte uppfattar ironi. Vad säger ni till en komiker som skämtar om liknande saker? Satir är en slags konstform som få behärskar. Men jag gör det jävligt bra.


Nu är det konflikt

Och jag berörs inte ett smack av detta eftersom jag inte är med i Journalistförbundet än och dessutom slutar i dag.

Kladdkaka till gänget

Snart ska jag bjuda gänget på kladdkaka och vispad grädde eftersom det är min sista dag. Kanske får jag då jobba extra under hösten. Som bagare.Varför skär du dig?

Två flickor i varje skolklass skär sig enligt RUS. Säkert någon pojke med kajal runt ögonen och okammat svart hår också. Men varför? Jag kan tänka mig att de skär sig för att de hellre vill känna den fysiska smärtan än att rota djupt inne i ett sårat hjärta och en trasig själ. Jag kan också tänka mig att de skär sig för att få uppmärksamhet. De vill bli sedda, bli hörda, bli någon.

Jag har varit duktig att skaffa mig ärr på andra sätt genom att till exempel ramla ner från träd, köra omkull med crossen, ramla baklänges från fyrhjulingen och lekt med mina kaniner. Och faktum är att jag tycker det är bättre att försöka bli någon genom att klippa sig och skaffa ett jobb istället för att sno morsans Ladyshave.

Förberedelser inför Asien

Jag och Johanna har varit rätt duktiga den här veckan. I tisdags gick vi 12 kilometer och i går sprang vi i terräng, bland annat i Bäsnas obefintliga "motionsspår" som mest kan liknas vid en djungel. Därefter sprang vi vidare mot min och brorsans skogsmark som numera är ett kalhygge efter stormen i vintras (eller var det förra vintern?). I dag ska vi nog bergsklättra. Vi förbereder oss inför Asien förstår ni.

And off I go

I dag slutar jag på Dala-demokraten efter två månaders vikariat. Det känns lite vemodigt. När får jag ställa klockan på kvart över sju nästa gång?

Negerbarn är hetaste trenden


Good morning Vietnam

Fotografen smygtog en bild på mig i morse på morgonmötet. Nyss fick jag se resultatet och jag undrar verkligen vilka mina föräldrar är. Jag ser vietnamesisk ut. Är jag adopterad, mamma?


Oh, happy day!

Jag är jätteglad just nu. Mer än så kan jag i nuläget inte säga. Tålamod, mina vänner, tålamod.

Hororna förr i tiden

Vet ni att horor förr i tiden var tvungna att inställa sig två gånger i veckan vid Besiktningsbyrån för kontroll av eventuella könssjukdomar? Om de vägrade kunde hororna straffas med tvångsarbete men jag har svårt att tro att tvångsarbetet skulle vara värre än deras vanliga yrke.

Källa:
Polisen


Mörkare tider

Så fort vi går mot mörkare tider vill jag alltid göra mitt hår mörkare. Förra året hade jag en röd period och jag trivdes riktigt bra i rött men det är nog ändå mörkbrunt eller kastanj som jag passar bäst i. Men det är nog dumt att färga håret nu när jag ska dra iväg mot varmare breddgrader och håret kommer blekas. Fast å andra sidan hinner nog färgen gå ur innan dess.. Åh, nu är jag förvirrad. Håret känns ju alltid så fräscht när det är nyfärgat och alldeles blankt.Rachel Bilson är alltid lika stylish i håret!

It´s now or never

I dag har Elvis Presley varit död i 30 år. Jag är helt fascinerad av att så många människor avgudar honom och på allvar tror att han fortfarande är vid liv. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i Elvis musik, jag är mer för Johnny Cash men självklart finns det en rad godbitar han gjort. Som till exempel All shook up, Can´t help falling in love och In the gettho.
Jag undrar hur alla reagerade när nyheten nådde ut till gemene man den där augustidagen för precis 30 år sedan. Kanske reagerade de likadant som jag när mamma sa att David Beckham omkommit i en bilolycka. Jag började gråta på stört och sedan sa hon bara att det var ett skämt.

Kajsa Kavat

I dag är jag klädd som Kajsa Kavat. Åtminstone känns det så. Svart brodyrklänning med sidenband i midjan, en rosa t-shirt och rosa kofta. Som pricken över i har jag mönstrade strumpbyxor och ballerinaskor. Någon modeexpert blir jag då aldrig.


Englas baby

Jag hade som sagt mina aningar. Engla födde en liten välskapt dotter i söndags med akut kejsarsnitt. Se det lilla miraklet här!

Jag var helt säker på att Engla skulle få en dotter, det föll sig naturligt liksom. Lilla Jolie kommer bli den mest välklädda babyn i Gimo.


Vänner

Vet ni varför jag älskar mina vänner? Jo, därför att de är naturliga, roliga, underbara, får mig att skratta när jag är sur och är experter på att trösta mig när jag är ledsen. De är precis så som jag själv önskar att jag var men faktum är att jag och mina vänner är varandras raka motsatser. Fast jag tror faktiskt att det är just därför vi trivs så bra tillsammans. En till Angelica skulle nog ingen klara av.

   


Tjejer är bättre på att skriva

Jag skulle gissa att bloggvärlden främst består av tjejer, kärringar, damer och flickor. Och jag tror också jag vet varför. Därför att tjejer, kärringar, damer och flickor är bättre på att skriva än killar, gubbar, herrar och pojkar.

Jag har läst ytterst få bra bloggar skrivna av män. De saknar oftast känsla för språket och dessutom har de inget att komma med. Men om det finns undantag, vänligen länka till mig.


I dag för ett år sedan

I dag för precis ett år sedan började jag studera på journalistlinjen vid Molkoms folkhögskola. Det är något jag inte ångrar även fast tiden i Värmland var rent ut sagt vedervärdig. Jag kommer aldrig mer bo på internat, inte ens under pistolhot. Fast jag är glad att jag klarade av det och att jag ett år senare sitter på en lokalredaktion i Borlänge och skriver för Dalarnas bästa tidning.

Ryck upp er!

Jag har alltid haft runt 30 länkar i min länklista till höger men nu är länkarna nere i antal, endast 23 stycken. Det beror på att flera av de bloggar som jag länkar inte håller samma goda kvalitet som tidigare och därför har jag tagit bort dem. Anledningen till detta kan vara att bloggarna är för dåligt uppdaterade eller att det är för tråkiga ämnen som tas upp eller att de är slarvigt skrivna. Stavfel, särskrivningar och för många grammatiska fel gör mig vansinnig.

Jag har i och för sig kvar flera bloggare på länklistan som mycket väl kan ha fått ig-varningar i svenska, till exempel Elin Kling som särskriver oftare än jag andas men i och med att jag tar upp detta problem så kanske flera bloggare tar åt sig och börjar respektera det svenska språket istället för att misshandla det. När ni lärt er en läxa så länkar jag mer än gärna och ni som redan uppfyller mina krav på hur en bra blogg är utformad får gärna lämna er bloggadress i kommentarsfältet nedanför.

Brädad av Brad

Vet ni förresten att Brad Pitt hoppade av sina journaliststudier för att prova på skådespelaryrket i L.A? Nog för att det vore kul att läsa hans texter men jag har en känsla av att hans språk är bättre på vita duken.


Höstlegender

Jag har skrivit förut att jag tycker det är fint när pojkar gråter (så länge de inte snorar) och i går såg jag, Johanna och hennes far den gråtmilda filmen Höstlegender där Brad Pitt praktiskt taget bölar i varenda scen. Jag vill bara hålla om honom och säga att allt ordnar sig.Filmen handlar om tre bröder som lever med sin far ute i de amerikanska ödemarkerna i Montana. Den yngste brorsan blir förälskad i en kvinna vid namn Susannah och de planerar att gifta sig. När Susannah kommer till gården blir bröderna rivaler, alla tre vill vinna hennes hjärta men hon har bara ögon för mellanbrodern Tristan (Brad Pitt doh!). Tiden går och bröderna åker ut i krig varav den yngste brodern dödas och Tristan tar på sig skulden. Han blir sig aldrig lik.

Jag tyckte förut att Julia Ormond som spelar Susannah i filmen är en tvättäkta slampa som går från den ena brodern till den andra. Men hon hade ju faktiskt inget val. En föräldralös parvel som bara vill ha lite äkta kärlek i form av en vild och gråtande Brad Pitt. Ja, vem fan vill inte det?

Om du älskar snyftare som Dagboken- Jag sökte dig och fann mitt hjärta och A walk to remember så är Höstlegender en film för dig och för er andra, se den enbart för det vackra fotot som vann en Oscar 1994.

Kasta inte sten i glashus, Lassbo

Det är lite skrämmande när en nyutexaminerad jurist inte står för demokrati och yttrandefrihet. Karolina Lassbo är trött på alla negativa kommentarer där folk kritiserar hennes ibland sjukt provocerande blogginlägg och har nu bett sina läsare att enbart skriva positiva kommentarer och komplimanger i fortsättningen.

Hon och jag borde byta läsare för jag har nog 99,9 procent snälla läsare som kanske inte alltid delar samma uppfattning men som ändå respekterar mig. Självklart har jag också tampats med rötägg men det är inte särskilt svårt att blockera ip-adresser. Konstruktiv kritik är alltid välkommet i min blogg medan personangrepp och hot inte får förekomma. Karolina upprörs mest av folks fördömande kommentarer. Men jag har i alla fall fått lära mig att kastar man sten i glashus så blir folk upprörda och det med fullaste rätt.


Lila är alltid höstens färg

Det är samma visa varje år och ändå får modevetarna det att låta som att de nya höstfärgerna är en sensationell nyhet. Men det är och kommer alltid vara lila som är höstens färg tillsammans med brunt, grått och senapsgult.

Okej, senapsgult påminner väl mest om en nyfödd unges fostervattenbajs men brunt, grått och särskilt lila är riktigt vackra färger så här på höstkanten. Jag själv kommer köpa plagg i ljuslila, mörklila, mellanlila, löfbergslila, ljusljuslila, mörkmörklila och plommonlila. Sa jag förresten att jag gillar lila?

 

Read my story

Jag hoppas att vår käre lantbrevbärare kommer med mina beställda böcker från Cdon snart.  Jag har nämligen tänkt att under mina två "semesterveckor" läsa lite bra skönlitteratur för att få inspiration till mitt eget skrivande som jag för tillfället gömt i en byrålåda längst ner bakom gamla gratualationskort. 

Jag väntar bland annat på Stieg Larssons andra bok i Millennium-serien Flickan som lekte med elden, Jens Lapidus Snabba cash, Annika Lantz 9 1/2 månad, Emma Hambergs Brunstkalendern och Isobel Hadley-Kamptz bok Jag går bara ut en stund. Fem böcker för 377 kronor, rätt bra med tanke på bokbranschens förbannade överpriser.Har du läst någon av dessa böcker? Vad tyckte du om dem? Skriv gärna en kort recension i kommentarsfältet.

 


En pålle till Leif

Just nu skrattar jag åt författaren och krimonologen Leif GW Persson som fått en helårsprenumeration på Min häst skickade till sin arbetsplats på Rikspolisstyrelsen av författarinnan Camilla Läckberg.


With or without you

Jag tycker att det är orättvist att vissa barn ska tvingas förlora en eller båda föräldrar när de själva är små men vad som är ännu mer orättvist är när föräldrar förlorar sina barn som knappt fått börja leva. 

Att som förälder tvingas begrava sitt eget barn måste vara den värsta grymheten som finns.

PappaPappa... efter 15 år har jag inget att säga mer än att jag saknar dig och att jag är ledsen att du aldrig fick chansen att se dina barn växa upp. Jag vill också att du ska veta att jag är stolt över att vara din dotter.

Vi ses snart.


Jag tror att Engla är mamma

En av mina favoritbloggerskor har inte skrivit på flera dagar. Hon brukar skriva åtminstone ett inlägg varje dag men nu ekar bloggen tomt. Kan det möjligen vara så att hon är på BB och föder en liten bebbe just i denna stund? Hennes baby är ju beräknad till augusti så det är faktiskt inte helt omöjligt. Jag håller på att spricka av nyfikenhet.    


Bild: http://blogg.aftonbladet.se/blog.php?blog=1&next=383278&m=5&y=2007

Kors i taket

Det sitter en välplacerad korsspindel utanför fönstret i dagbarnens lekrum. Spindeln har byggt ett fantastiskt nät som ingen arkitekt i världen skulle kunna göra lika bra. Jag avskyr egentligen spindlar men ändå kan jag inte låta bli att fascineras av dem. Den här korsspindeln är nog allt annat än farlig men lite läbbig är den med det vita korset på kroppen och de färgglada benen. Hoppas den bor kvar utanför fönstret ett tag till så att jag kan fortsätta fascineras.


Bild:
www.gotlandska.se

Elin vill veta mitt toppmål

Kommentar från söta Elin:

"Jag kom att tänka på en sak.. Vad är ditt absoluta toppmål med journalistiken? Vilken tidning (om det är tidning du vill jobba på) är absoluta drömmen att jobba på?
*nyfiken*".


Svar: Som liten ville jag bli författare och det vill jag fortfarande. Men det är svårt att slå igenom som författare och jag vill inte skicka in ett halvdant manus utan det måste vara alldeles perfekt. Därför kom jag på att som journalist får jag utöva mitt favoritintresse, att skriva dagligen. Jag är nog också perfekt journalistmaterial om man ser till min nyfikenhet, det finns inget jag inte skulle våga fråga någon om och dessutom älskar jag att träffa nya människor. Vad gäller framtida mål så kan jag säga att jag trivs jättebra med att jobba på en lokaltidning som jag gjort under hela sommaren. Det är roligt att rapportera om det som händer i ens närhet men jag vill testa andra alternativ också. Drömmen har alltid varit att jobba på Aftonbladet som utan tvekan är Sveriges bästa kvällstidning men jag kan i princip tänka mig allt möjligt inom tidningsvärlden.

Psykisk smärta som gör fysiskt ont

Hur kan psykisk smärta kännas så fysiskt?

Och i morgon är det den dagen jag aldrig glömmer. Om du blickar ner från din himmel, kan du se om det finns ett lyckligt slut för mig?

När Sveriges roligaste bloggerska...

... länkar så blir man liksom lite lagom stolt så där.

Och vad beträffar Katrin Schulman som gnäller över Malins krönika om rökande morsor, jag hoppas innerligt att hon är ironisk. Katrin påstår i sin blogg att det är nyttigt med lite skit i kroppen så att barnet utvecklar ett starkt immunförsvar och att hon inte känner en enda människa som inte vuxit upp i ett hem där antingen ena eller båda föräldrarna har rökt inomhus. I och för sig är Katrin rätt gammal och på 70-talet verkade ju inte en enda förälder vara särskilt vettig. Hon skriver att hon umgås med mammor som röker när de ammar och har bevis på att det inte skadar barnet. Kan inte Katrin visa bevisen? Jag måste erkänna att jag är riktigt nyfiken på att se dem.

Barnen har inte bett om att få bolmande rök i sina lena små ansikten. Rökare är ju helt klart intelligensbefriade, hur kan man frivilligt gå med på att skaffa cancer, dålig munhygien och rynkor i förtid?

Fuck you right back, Katrin!

Mediakåt

Vad jag älskar mediakåta människor. Utan er skulle tidningen vara omöjlig att fylla.

Ännu en lista i mängden

Lista från fagra Fru K!

Vilken svordom använder du mest?
Jävlar
Äger du en iPod? Nej, jag har en mp3
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 07.15
Använder du flip-flops även när det är kallt ute? Nej
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Det spelar ingen roll
Vilken var den senaste filmen du såg? Hotel Rwanda
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En resa till mig och Thomas
Har någon någonsin kallat dig lat? Japp
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej, alkohol funkar bättre
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Bruce Springsteen- Greatest hits
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk? Vanlig
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Ja
Använder du huvtröjor? Ja, det är mysigt
Har du någonsin deltagit i en demonstration? Ja, i Moskva
Är du blyg inför det motsatta könet? Nej 
Vilken film kan du alla replikerna till?
Lejonkungen
Äger du några band T-shirts? Nej
När flög du senast? För några veckor sedan när jag hoppade fallskärm
Pratar du några andra språk? Engelska och lite franska och spanska
Har du gråtit offentligt? Ja 
Har du en stationär dator eller en laptop?
 Laptop 
Försöker du alltid lära dig nya saker?
 Ja, vad är det annars för mening med att leva? 
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
 Ja, kanske en till tatuering 
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Ja, men sedan är det tjejens tur
Kan du kasta macka? Nej
Har du någonsin varit på Jamaica? Nej, men skulle gärna vilja
Vad har du med dig in på bion? Cola och popcorn
Vem var din favoritlärare? Ragnar
Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar? Kanske
Gillar du att flyga flygplan? Så länge det inte är Aeroflot (ryskt)
När sov du senast på golvet? Ingen aning
Gillar du din boendesituation? Både och
Hamnade du ofta i trubbel för att du pratade under lektionerna? Vill jag lova
Vilken är din favoritfrukt? Vattenmelon
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 21
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Ja
Tror du på liv på andra planeter? Ja, det finns intelligent liv på andra planeter
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Mamma eller styvpappa
Tror du att Gud är man eller kvinna? Jag tror inte på Gud
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Motsatta
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Mamma jobbade på dagis där en söt tjej hette Angelika
Gillar du senap? Nej, inte direkt 
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Always look on the bright side of life
Sover du på sida, mage eller rygg? Tuttarna
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Elefanten Tantor i Tarzan
Tycker du om att krama folk? Nej, men jag gillar att bli kramad av någon speciell
Skulle du säga att du är trendig? Nej, jag klär mig i det jag gillar vare sig det är trendigt eller ej
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars? Chewbacca
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ibland 
Vilka böcker har fått dig att gråta?
Dimmornas bro och sorgliga självbiografier
Vad är du allergisk mot? Inget
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött? Ibland
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Fredrik

Doh!

I går såg jag och Thomas Simpsons- the movie. Och jäklar vad jag skrattade! Homer måste vara den mest egoistiska jäveln som finns och det är oerhört underhållande. Spiderpig, spiderpig..!

Filmen får fyra plus av fem möjliga. En klockren version av den roliga serien.


Skolstart

Om en vecka börjar tusentals barn och ungdomar skolan igen efter en lång och förhoppningsvis skön ledighet. Jag är inte en av dem och det känns riktigt konstigt. Jag vill ju också köpa en ny skolväska med något fånigt tryck, kollegieblock i skrikiga färger och nyvässade blyertspennor. Visserligen kommer jag ju fortsätta plugga i höst men det räknas inte eftersom det är på distans och endast halvtid. Jag vill ju gå i skolan som de andra barnen!


Bild:
www.stockholm.se

Alla duktiga designers är män

Varför är de bästa och största designers alltid män? Giorgio Armani, Christian Dior, Christian Louboutin, Christan Lacroix, Gianni Versace, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton och Marc Jacobs för att nämna några.

Jag förstår inte hur män kan vara så säkra och veta hur en kvinna ska klä sig. Det är förbryllande men samtidigt helt fantastiskt.Om man endast får välja ett alternativ

Utmaning från Kelly!

Om man endast får välja en/ett:

Blogg:
 Fotbollsfrun såklart! Malin Wollin är Sveriges roligaste tjej, ge henne en egen tv-show!
Stilikon: Rachel Bilson eftersom hon ofta har på sig söta klänningar
Mascara: Nivea Beauté
Väska (du måste inte äga denna): Louis Vuitton Speedy
Modell: Gemma Ward
Skådespelare: Johnny Depp
Parfym: Naomi Campbell
Resmål: Kreta
Skor: Ballerina
Designer: Dior
Färg: Lila
Fulaste plagg: Pälskappa
Fulaste accessoar: Turban (det är helt emot mina principer att använda turban)
Mest användbara plagget: Jeans, funkar både till vardags och fest
Godis: Räknas ostbågar?
Skönhetsprodukt: Dior lip gloss och riktigt mörk kajal
Tv-serie (genom tiderna): Desperate housewives


Movietime

I morse vaknade jag tidigt och städade det allra sista i mitt flickrum. Sedan duschade jag och åkte en sväng till Kupolen. Ibland kan det vara kul att shoppa med en kompis om man inte är på jakt efter något speciellt men jag föredrar att shoppa själv. Då slipper man ta hänsyn till någon annan och kan gå till vilka butiker man vill och stanna hur länge man vill. I dag var jag visserligen inte ute efter något speciellt men ändå gjorde jag slut på närmare tusen riksdaler. Mamma höll på att slita av sig håret när hon såg att jag kom hem med ytterligare ett par ballerinaskor. Fast de var helt enkelt bedårande och kostade bara 180 kronor på DinSko.

Jag köpte också ett ursött svart- och vitrutigt linne på MQ för 50 spänn (ett kap med andra ord), en svart klänning från Vila för 165 kronor (rea), lypsyl med solskyddsfaktor (till resan) och fem filmer. Jag tänkte plöja igenom några av filmerna redan i kväll. Det blev Titanic (har den redan på vhs men nu var det extramaterial), Hotel Rwanda, American psycho, Sex lektioner i kärlek (grymma skådisar som gubbsnygge Sean Connery, Ryan Philippe och Angelina Jolie) och My Boss´s daughter (jag har en töntig förkärlek för high school-filmer).

Man kan ju lugnt påstå att jag har en bred filmsmak. Min dvd-hylla består av allt ifrån kärlekskomedier, high school-filmer, action, barnfilmer, drama till skräck, fantasy, dans- och musikfilmer och en film där jag själv medverkar som apa.


Relax, take it easy

Min store favorit, den guldlockige Mika kommer spela på Annexet i Stockholm den 9 november. Nu får han fan inte ställa in igen eftersom jag åker utomlands den 25 november och blir borta en Big Brother-tid. 

Nu är den stora frågan vem jag ska dra med till Stockholm i november. Är du på?Mitt specialjobb för DD

Här är ingångsjobbet som jag suttit och rivit mitt hår för. Det handlar om att förstföderskorna i länet blir allt äldre. Jag intervjuade en mamma som fick barn först efter 40 (den artikeln är den bästa jag skrivit under mina veckor på DD) och en expertruta med verksamhetschefen för kvinnosjukvården i Dalarna samt en artikel med lokal vinkel där jag intervjuat två unga föräldrar.


Lily Allen bajsar på Way out west

Nu är jag så jäkla glad att jag inte la ner en förmögenhet på festivalpass till Way out west i Göteborg. Jag ville ju som bekant se Mika och Lily Allen. Men Mika ställde in redan i början av sommaren och nu har den brittiska donnan ställt in morgondagens spelning.

Så med andra ord fick jag en slags skatteåterbäring ändå. Jag ska nog gå på bio för dom pengarna, kanske bjuda med mig någon rolig prick.Städa, städa varje fredag

... och så varje jul. Det tycker Pippi är kul.

När jag väl börjat städa så tar det timmar, ja, dagar(!) innan jag är klar. Jag får fortsätta röja i kväll efter jobbet. Men skönt att jag slipper julstädningen i alla fall. Medan ni pysslar och donar i mörka och kalla december kommer jag ligga på en vit strand i Malaysia och plocka bort sandloppor från min brunbrända hy. Ödets lott faller olika.


Bild: http://www.bfro.net/news/images/malaysia_beach.jpg

Ombonad oreda

Pedanten Angelica har ett sjukt ostädat rum. Dags att ta itu med oredan innan mamma börjar plocka runt bland mina saker. Ja, hon gör fortfarande så ibland och det är grymt enerverande.

Förlovade

Jag vet inte om jag får skriva det här men jag gör det ändå. Mitt inlägg fungerade, nu är de lyckliga tu förlovade. Jag hoppas att jag blir bjuden på bröllop inom ett år.

Love is in the air...


Gratis böcker

Att inte fler lånar böcker på biblioteket, det är ju för fasiken gratis! På biblioteket i Borlänge är det dessutom gratis att hyra film och låna dator med internet. Jag ska nog kila över gatan på rasten och skaffa ett bibliotekskort. Det är ju nästintill ett måste nu när jag ska plugga på distans och har en lång lista på litteratur som jag måste plöja igenom. Böcker är som bekant ganska dyrt att köpa och det har definitivt inte en fattig student råd med.


Bild:
http://www.egalite.se

När bankkontot ekar

Varför ser man alltid en massa saker man vill ha när bankkontot ekar tomt men aldrig när det är fullt? Jag är väl inte direkt fattig för tillfället, har 6000 kvar av lönen men jag måste verkligen hushålla med pengarna nu så att jag har råd att leva nere i Asien också. Och inte fick jag någon skatteåterbäring heller utan är tvingad att betala restskatt som vanligt. Skönt att flygresan åtminstone är betald, nu ska jag bara boka de två första hotellnätterna i Bangkok och beställa tid för en jäkla massa vaccinationer som säkert lär kosta en mindre förmögenhet.

Har du varit i Thailand, Laos, Malaysia, Kambodja eller Vietnam? Vilka vaccinationer tog du?

Planer för hösten

1. Plugga kreativt skrivande på distans
2. Skaffa ett extrajobb
3. Träna på gym
4. Promenera ofta utan att gå ner i vikt
5. Klippa mig
6. Åka iväg på en långresa till Thailand/Malaysia/Laos/Kambodja/Vietnam 
7. Ta en jäkla massa vaccinationer
8. Operera fötterna
9. Skriva på min bok
10. Njuta av nuet och livet i dess härligaste form


Roberto Cavalli for H&M

I höst kan H&M stoltsera ännu en gång med en känd och duktig gästdesigner, ingen mindre än Roberto Cavalli. Tidigare har bland andra Stella McCartney, Victor & Rolf och Karl Lagerfeld designat speciellt utvalda plagg för H&M. Jag gissar att det även denna gång kommer bli rusning till kassorna.

Roberto Cavallis kollektion som består av 25 damplagg och 20 herrplagg finns ute i butik i november.Håglös var ordet


Ärlighet varar längst

Min 17-årige lillebror och mamma står nere i köket. Mamma öppnar skåpet ovanför skafferiet där hon förvarar hemmets sprit. Hon tar fram en vodkaflaska som är nästintill tom.

Mamma: "Varför är det vatten i den här?"
Lillebror: "Hur vet du det?"


Min lillebror är riktigt clever ibland. Inte.

Sossehjärta

Dala-Demokratens chefredaktör, den mytomspunne Göran Greider ger sin syn på litteraturfenomenet chic-lit.

"Hade jag roligt när jag läste de här böckerna? Ibland. Särskilt Marian Keyes lyckas mirakulöst samskildra hetsen i en modekoncern och sorgen efter en förlorad make. Men i läspausen mellan Sängläge och Babbeldrottningen dök ett äldre par upp i min trädgård. De ville ha hjälp med att författa en skrivelse till Kammarrätten som vägrat kvinnan livränta (hon hade skadat sig som städerska för tjugo år sedan.) När hon berättade om sitt liv försvann flera tusen chic lit-sidor i tomma intet."

Görans sossehjärta är det finaste som finns i en värld med neddragna rullgardiner.

Happy feet

Jag och mamma har lika små fötter men eftersom mina fossingar är betydligt bredare så är mitt jobb att "gå in" mammas skor så att de är bekväma den dagen hon vill använda dem. I dag har jag ett par svarta ballerinaskor som är mammas. Jag har ett par likadana, fast röda, och de använder mamma nu.


Fittavund

Jag är glad att många manliga läsare hittat till min blogg. Det är alltid roligt att höra hur en kille resonerar på saker och ting som jag skriver. Fast tråkigt nog är de flesta negativa kommentarer jag får också skrivna av män/killar/grabbar/gubbar/pojkspolingar. Man kan ju tro att det är tjejer som klankar ner på varandra i vanlig ordning med avundsjuka kommentarer men riktigt så är inte fallet på min blogg. Det finns ju något som kallas penisavund men jag tror att flera killar som läser min blogg har fittavund.

Lunchdejt

Om en timme ska jag träffa Maria på Café Caal. Jag är sugen på den goda tacotallriken som serveras där. Kanske blir det också en café latte caramell till efterrätt. Yummie! 


Blond ambition

I morse hörde jag den något kassa låten Pump up the jam på radion. Jag vill inte ha tillbaka 90-talet överhuvudtaget men den där känslan av nostalgi fyller mig ändå med värme när det spelas 90-talsdängor. Låtarna från Madonnas Blond ambition-turné från 1990 kan de dock få spela flera gånger om. De är suveräna.


Det beror ju alldeles på vems tankar det är

Här är ytterligare en anledning till varför Tjuvlyssnat är Sveriges bästa sajt.


Flicka~8 år sparkar av sig sina sandaler. Hon tar sedan upp en av dem och tittar i den.

Flickan: Mamma mamma, varför står det Din Sko i MIN sko?
Mamman: Eeh, jo, du förstår.. nä, det kan man ju fråga sig. Det där beror ju alldeles på vems de är eller tänker jag fel nu..?
Pappan: Åh, herregud...


Presens eller imperfekt?

Jag har några frågor som jag gärna vill ha svar på. Men det innebär också att jag avslöjar en del om min bok som jag ska försöka ha klar någon gång i april/maj nästa år. Hursomhelst, när du läser en bok, tänker du då på om det är presens eller imperfekt?

Imperfekt: Ekorren satt i granen
Presens: Ekorren sitter i granen

Som journalist på en nyhetstidning är det alltid presens som gäller och för mig är det svårt att övergå i imperfekt trots att det är just den formen jag tidigare använt mig av när mitt skrivande enbart var ett fritidsintresse. Min fråga till dig är alltså, vill du hellre läsa en bok i imperfekt (började, sprang, lekte) eller presens (börjar, springer, leker)? Eller spelar det inte någon roll?

Det kommer nog bli en hel del bollande med tankar och idéer och jag skulle behöva en vidsynt läsare som kan ge konstruktiv kritik och som jag kan lita på. Denna utvalda läsare kan få bli den som först får läsa min bok.

Sunny afternoon

Nu är jag klar för dagen. Jag väntar bara på att klockan ska bli fem så jag får sluta. Det första jag ska göra när jag kommer hem är att klä på mig min Bajen-inspirerade bikini (eller varför inte Brage?) och lägga mig ute på solsängen med en Sandwichglass i ena handen och nya numret av SOLO i den andra.Bild: www.mellbygarden.se


Namnhalsbandet klart

Jag satt precis och tänkte på när mitt namnhalsband skulle tänkas vara klar. Precis då ringde de från Smycka och sa att halsbandet var färdigt och att jag kunde komma när jag ville för att hämta det. Jag är så sugen på att hämta det direkt efter jobbet men jag har presentkorten kvar hemma. Men i morgon ska jag hämta mitt efterlängtade halsband och då hoppas jag bara att de inte stavat mitt namn med K.

Att leva för att arbeta

"Man behöver inte oroa sig för att ha något att göra på fritiden för jobbet gör så att man inte har någon fritid".

Det var en kollega som sa orden ovanför. Kollegan är mer sönderstressad än någon annan jag känner.

Jag skulle aldrig klara av att arbeta om jag inte trivdes med mitt jobb men nu älskar jag journalistyrket och därför kan man säga att jag lever för att arbeta. Fast efter klockan 17 varje dag, då vill jag leva mitt liv som privatpersonen Angelica och slippa tänka på jobbet och bara göra saker som faller mig in.

Arbetar du för att leva eller lever du för att arbeta?

Bäsna är byn med gamla anor

Vill ni se byn där jag växt upp? Bäsna har faktiskt en egen hemsida på www.basna.nu Check it out!

Fjäril
© Angelica Lindvall

Bokmässan 2008

Nästa år ska min bok vara färdigskriven och tryckt och jag kommer befinna mig på Bokmässan i Göteborg och signera min debutroman. Ja, jävlar. Jag måste verkligen sätta igång på allvar. I helgen ska jag ha skrivit minst 50 sidor. 
 
Bokmässan i år äger rum mellan 27 och 30 september. Vem har lust att åka dit med mig?


Paradiset för modefantaster

Varenda höst- och vinterkatalog har nu dykt ner i brevlådan och man kan vraka och välja bland klädesplagg i gråa skalor och lämna sommarens alla pastellklänningar bakom sig. Fast det är fullkomligt onödigt för mig att köpa höst- och vinterkläder med tanke på att jag kommer glassa omkring i en sarong på beachen hela vintern. Nåja, åtminstone från november till januari. Jag skulle ju kunna fynda bland alla sommarkläder som reas ut nu men jag väntar hellre till Thailand som är ett äkta shoppingparadis.

Fast jag behöver en ny vinterjacka. Jag tror att min skinnjacka blir en aning för kall att bära när jag kommit hem från tropikerna. Jag hade en ursnygg brun vinterjacka som dock gick sönder inne i garderoben på krogen. Hur det nu kunde komma sig? Frågan är bara vilken vinterjacka man ska satsa på i år? Jag är rätt sugen på en Parkas. Då kanske jag blir lika välklädd som dessa jyckar.


Bild:
http://www.roomservicehome.com

Biosugen

Det är så många bra filmer som går på bio nu eller har premiär snart. Jag vill se alla! Men framförallt dessa tre filmer:

♣ The Simpsons (premiär 27 juli)
♣ Ciao Bella (premiär 3 augusti)
♣ Underbar och älskad av alla (premiär 24 augusti)

Simpsons är helt klart ett måste. Homer har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta sedan jag först hörde Doh! Att filmen dessutom fått lysande recensioner gör ju saken bara bättre.

Ciao Bella är en film som också fått fina recensioner främst för duktiga skådespelarinsatser av stjärnskotten Chanelle Lindell och Poyan Karimi. Det är en film som handlar om den första riktiga kärleken, sex, kulturkrocker, fotboll och längtan bort.

Underbar och älskad av alla är från början en bok skriven av skådespelsugna Martina Haag. Redan när jag läste boken såg jag filmscener i den så att den numera kan ses på vita duken är inte alls konstigt. Jag tror också att filmen kan bli roligare än boken. Om det nu visar sig att Martina Haag faktiskt har talang för skådespeleri.Bild:
http://www.forum.bofast.se 


Allt ordnar sig

"De människor som aldrig har tid är de som uträttar minst."

- Lichtenberg

Så sant som det var sagt. När jag är hyperstressad över att hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt går ingenting enligt planerna. Fast numera är jag aldrig stressad vilket är ett enormt framsteg för mig. Om någonting går åt helvete ser jag möjligheter istället för problem.

Det finns ett annat uttryck som säger "Allt ordnar sig". Det är faktiskt också sant.

Mormorstrosor is the shit

Jag har något att bekänna. Näst efter Sloggis hipsters så är stora och gärna fult färgglada trosor med blommönster det skönaste som finns.


Svensk husmanskost

I går blev jag grymt sugen på typiskt svensk husmanskost som färskpotatis, köttbullar och gräddsås. Gissa vad jag har i min matlåda i dag? Jag längtar redan till lunchen!


Bild:
http://receptfavoriter.se


Lista

Den här listan snodde jag från Elina. • Är du svartsjuk? Inte på fysisk kontakt men på psykisk.

 • Vilket ämne gillade du mest i skolan? Psykologi och svenska.

 • Nämn ett jobb som du aldrig skulle kunna tänka dig att ha: Slaktare.

 • Är du troende? Nej.

 • Vilken färg har din tandborste? Grön.

 • Har du åkt ambulans nån gång? Ja.

 • Tycker du om DrPepper? Nej.

 • Har du fått massage nån gång? Ja.

 • När klippte du dig senast? För två månader sedan.

 • Sötlakrits eller saltlakrits? Salt.

 • Ser du dig själv som lång eller kort? Kort.

 • Vad har din mobiltelefon för märke? Sony Ericsson.

 • McDonald´s eller Max? Max.

 • Har du ett överkast på din säng? Japp, ett vitt i siden.

 • Har du brutit nåt ben nån gång? Nej.

 • Använder du ett bokmärke eller gör du "hundöron" i böcker? Bokmärke.

 • Hyrfilm eller biobesök? Bio.

 • Tycker du om ord? Jag älskar ord, det är mitt jobb.

 • Minns du någon speciell person från din barndom? Ja, flera.

 • Har du hår på ryggen? Ja, när mitt hår är utsläppt.

 • Äter du fiskbullar? Ja, det är gott!

 • Beskriv din humor: Världens sämsta som bara jag skrattar åt.

 • Använder du morgonrock? Japp, världens skönaste plagg efter Sloggi-hothips.

 • Sist du dammsög, dammsög du bakom soffan då? Nej, heh.

 • Nämn en sexställning du gillar: Alla, bara det är med rätt person.

 • Har du ordning eller oordning i dina byrålådor? Ordning.

 • När blir man vuxen, enligt dig? När man slutat skämmas för sina föräldrar.

 • Använder du balsam efter schamponeringen? Ja, alltid.

 • Nämn en skiva ur din skivsamling: Mika- Life in a cartoon motion.

 • Vad gjorde du i går kväll? Solade.

 • Yngre eller äldre män? Äldre fast helt i samma ålder som jag.

 • Använder du accessoarer? Nej, tyvärr är det sällan.

 • Har du varit riktigt, riktigt megafull någon gång? För ofta.

 • Vill du skaffa barn? Japp, gärna ett helt fotbollslag.

 • Hund eller katt? Hund.

 • Har du några syskon? Ja, en lillebror.

 • Gillar du att shoppa? Vill jag lova.

 • Var är dina föräldrar ifrån? Mamma är från Härnösand och pappa var från Bäsna.

 • Har du hånglat med någon av samma kön? Ja, och det var ingen höjdare.

 • Vilken kanal tycker du bäst om? Kanal 5.

 • Brukar du handla på second hand? Nej.

 • Har du en tatuering någonstans? Ja, mellan skuldrorna och snart en i svanken.

 • Vem är du förtjust i? Många.

 • Jeans eller shorts? Jeans.

 • Var fikar du helst? På Wayne´s.

 • Vilken butik hittar du alltid någonting i? Alla.

 • Vinter eller sommar? Sommar.

 • Vem står dig närmast? Thomas.

 • Vilket klädesplagg är ditt bästa köp? Min bruna skinnjacka.

 • Till vilket land skulle du vilja åka? Island.

 • Var bor du om 10 år? Dalarna.

 • Världens bästa uppfinning? Räddningen till klimatförändringarna.

 • Mammagris eller pappas lilla flicka? Jag klarar mig bra själv.

 • Hur svarar du i telefonen? Med mitt namn.

 • Har du någon dålig ovana? Jag planerar allt in i minsta detalj.

 • Skulle du kunna byta liv med någon, och i så fall med vem? Nej.

 • Är du duktig i skolan? Ja.

 • Kommer du ihåg första kyssen med din älskade? Ja, den kyssen glömmer jag aldrig. • Work of art

  Jag är barnsligt förtjust i den här låten. Ja, det är faktiskt på gränsen till töntigt.

   

  Måns Zelmerlöw- Work of art

  It´s getting hot, hot, hot

  Jag och kusin Liza och hennes karl skulle åka ut till Långsjön i Bäsna för att ta ett kvällsdopp i värmeböljan. Istället hamnade vi i Holtäpporna hos Lizas far, min farbror med andra ord. Det var trevligt och jag lyckades slippa komma med en dålig bortförklaring varför jag inte vill bada utan enbart sola. Jag gissar att det behövs ett par soliga dagar innan vattnet är badvänligt, det vill säga tillräckligt varmt för mig. Men i morgon kanske jag vågar doppa tårna. Kanske.


  What´s the thing with J.Lo´s butt?

  Jag har inte hört en enda kille säga att en fet röv är attraktivt. Däremot har jag läst många artiklar, samtliga skrivna av tjejer och läst många bloggar, samtliga skrivna av tjejer, där det står att Jennifer Lopez röv är det vackraste Gud skapat sedan Kleopatra. Själv fattar jag inte poängen med att ha en så stor rumpa, man måste ju köpa större byxor för att få plats med bakdelen och hur snyggt ser det då ut fram om man är normalviktig?

  Det är klart att det ska finnas rumpor i alla former och storlekar, jag kan inte tänka mig något tråkigare än om alla såg likadana ut, stöpta i samma form. Men jag har hellre min lilla rumpa än J.Los butt, hur latinosnygg hon än må vara.


  Återförening

  Jag älskar återföreningar. Jag hoppas själv på en återförening så småningom, när tiden känns rätt för oss båda. Men det är tur att man kan glädjas åt andras lycka också.

  Ända sedan jag såg Reese och Ryan i en av de bästa ungdomsfilmerna som någonsin gjorts, En djävulsk romans, har jag tyckt att de är perfekta för varandra. Vad ska Reese med långhakan Jake till när hon kan tumla runt i lakanen med Ryan?  Motgångar prövar människan

  Mitt ingångsjobb har inte gått som en dans direkt. En person jag skulle intervjua bokade om tiden sisådär fyra gånger innan hon sa att det inte gick. Nu är mitt enda hopp en intervju jag har klockan 15. Utan den så är jag definitivt deadlinad som i tidningsvärlden kan liknas vid att bli av med huvudet i giljotinen.

  Som om inte detta vore nog så måste jag leta reda på statistik som inte finns.

  Om jag lyckas eller inte får ni veta först på fredagen. Då ska mitt gedigna arbete vara publicerat i tidningen. Om jag misslyckas är det bye, bye, Angelica, vi ses aldrig mer och referenser kan du glömma.


  Jag hittar alltid fel

  Jag såg den underbart sötsliskiga filmen The Holiday i går. Jag gillade filmen eftersom Cameron Diaz är en rolig skådespelerska och Jude Law är snygg. Men jag störde mig en aning på när Judes mobiltelefon ringde och Cameron läste flicknamnen Sophie och Olivia. Det visade ju sig senare vara Judes små döttrar.

  Varför jag störde mig på detta är fullkomligt enkelt, varför har så små flickor en varsin mobiltelefon? De var ju högst sju år gamla. Jag stör mig också på att Jude i en mening säger att han har flickorna över nyår. Ehh, ja, antagligen har du dem över nyår eftersom din fru är död. Okej, flickorna kan ju såklart vara hos sina morföräldrar med jämna mellanrum men jag stör mig ändå på att en farsa inte är kapabel till att ta hand om två små barn när kvinnor gjort det i alla tider när gubben antingen varit ute i krig (jo, tjena) eller knullat grannfrun (troligare).


  Funderingar som ger mig huvudbry

  Jag brukar ibland tänka tankar som många anser är konstiga. Jag får aldrig svar på dessa tankar eftersom många har svårt att nå upp till min intelligensnivå för att kunna besvara dem. Och att jag inte kan besvara dem är fullkomligt naturligt, det beror helt enkelt på att jag är för smart för mitt eget bästa. Jag är precis som ett sådant där underbarn med ett IQ på 160 som kan styra hela NASA med ena hjärnhalvan men inte har en aning om hur man knyter skorna.

  Jag undrar till exempel hur många barn en och samma man fått? Jag vet ju att flest barn fick ett par från öst som hann med 69 ungar under en livstid men en hormonstinn snubbe kan ju i princip få hur många ungar som helst. Det är ju bara att låta säden spridas med vinden typ. Det skulle vara rätt intressant att få veta vem som varit bäst på att föröka sig. Och rätt äckligt också.

  En annan sak. Om jag plockar ut hjärnan och placerar den i någon annans kropp, är jag fortfarande mig själv då eller är jag i den andra personens kropp? Det där med jaget har jag aldrig förstått mig på och ändå gick jag ut med MVG i psykologi A och B.

  Sen undrar jag också om tiden och rymden. När uppfanns tiden och vem i helvete var det som ville sönderstressa oss så pass mycket? Och hur funkar tiden i rymden? Om jag reser till Pluto (vilket säkert kommer kunna bli fullt möjligt om några tusen år), hur många jordiska år hinner det gå innan jag är framme?

  Jag önskar att jag hade intelligenta vänner, gärna någon filosof eller rymdforskare.

  Jag tittar inte på teve, gör du?

  Jag har inte tittat på teve sedan folkhögskoletiden. Nu låter det som att jag är 78 år gammal och sitter på hemmet och suckar över krita-tiden som jag minns som det var i går. Men allvarligt, jag har inte sett ett helt teveprogram sedan jag slutade journalistlinjen. Då tittade jag jämt på teve eftersom det inte fanns något annat att göra om kvällarna. Jag och tjejerna i klassen kunde sitta i timtal och diskutera huruvida Bree kommer upptäcka Orsons väl bevarade hemlighet, om Michael kommer skipa rättvisa för sin dödsdömde bror och om Anna Skipper verkligen lever lika sunt som hon lär.

  Anledningen till att jag inte tittar på teve är simpel. Jag har helt enkelt inte tid att både jobba, äta, träna, duscha, träffa kompisar och titta på tv. Kanske om jag tränar samtidigt som jag tittar på teve men jag har ingen trampmaskin och hur kul är det att gå omkring i cirklar framör teven tio billioner gånger innan man är uppe i en mil?

  Fast när hösten kommer med alla nya säsongsstarter så är jag den första att vinna kampen om tevedosan.

  111 days to take off

  Om 111 dagar springer jag omkring som en äggsjuk höna, letar efter en 24-timmarsdeo mot mina plötsliga svettattackaer och en lagom stor neccessär som jag kan fylla med vätskeersättning, skavsårsplåster, alvedon och lypsyl med solskyddsfaktor. Har jag glömt något? Helvete, passet! Var ligger det? Mammaaaaaa!!!

  Texas ligger i fönstret och förstår inte att det kommer dröja två månader innan vi ses igen. Jag börjar nästan gråta när han slickar mig på handen. Mamma kommer med de sista varningarna om att akta mig för rödfnasiga tyskar och tjuvaktiga apor. Simon ser mest lättad ut över att jag ska åka. Nu får han hela övervåningen för sig själv. Niklas kramar om mig på sitt typiskt faderliga och taffliga vis. Mammas ögon tåras. Men den som gråter mest är jag, storbölaren. Jag ringer Thomas en sista gång och säger att jag hör av mig när jag kommit fram. Och jag säger också att jag älskar honom mest av allt elva miljarder gånger innan han avbryter mig: "Angelica, jag måste iväg på träning nu".

  När jag stänger ytterdörren gråter jag värre än den värsta vårfloden i Norrland. Mamma, Niklas, Texas och Simon står och vinkar av mig på verandan som är alldeles frostklädd av novembernattens kyla. Åk nu då, så vi får gå in i värmen igen!  Jag åker med Johannas föräldrar till tågstationen. Bilen sneddar sakta förbi ladan som skymmer mitt barndomshem och mammas bästa vän och granne Fia är den sista jag ser. Hon är på väg hem till oss.

  Texas viftar frenetiskt på svansen och hoppar upp i min säng och kissar på min huvudkudde. Han har aldrig sett gladare ut. Simon går genast in på mitt rum och tar varenda dvd-film jag äger och ställer dem i sin egen hylla. Niklas lånar min laptop som han listat ut lösenordet till och går in på Blocket. Mamma och hennes bästa kompis Fia korkar upp en flaska vin. 

  Nu ser vi inte henne förrän nästa år, fy fan i helvete så jävla skönt!

  Desperata bögar

  Jag ser verkligen framemot höstens säsongsstart av Desperate housewives, särskilt om David Beckham och Robbie Williams gästar serien. Om producenten Marc Sherry får som han vill så kommer fotbollsstjärnan och sångaren spela ett kärleksfullt gaypar mitt i den amerikanska förortsidyllen. Vilken lycka!


  Bild:
  www.unicef.se

  Fel dygnsrytm

  Jag sov ju faktiskt mina åtta timmar i går även fast det var från klockan fyra på morgonen fram till lunch. Ändå är jag tröttast i världen i dag. Fast det kan ju också bero på att sista måltiden jag åt intogs i lördags kväll. Jag glömde helt enkelt bort att äta i går.

  Vinnaren är...

  Oj, oj, det var inte lätt att utse en vinnare bland alla inkommande bidrag. Flera var riktigt, riktigt bra men efter noga övervägande har jag utsett en vinnare och det är...
   
  ... Ida Jansson, 15 år, från Enköping! Ett stort grattis till dig! Hennes inlägg publiceras nedanför. Besök gärna hennes blogg på
  http://lifeisfordummies.blogg.se

  Lögnhalsar är vi allihopa

  Gästbloggare: Ida Jansson, 15 år, från Enköping:

  Människan är en hemsk varelse. Klagar över allt och alla men vi beter oss ganska hemskt själva. Tänker man efter riktigt noga låter vår etik och moral riktigt skruvad, om man är lagom objektiv. Nyckelord: perfektion. Vi uppfostrar barn till att bli ?bra människor?, d.v.s. perfekta utan defekta egenskaper men ändå acceptabla fel som gör oss mänskliga.

   

  Jag har fått lära mig att man ska uppföra sig, vara artig, vilket jag tror att de flesta blivit. Men, vem är sån jämt? Alltså, jag har blivit upplärd att fejka och bete mig fläckfritt bland andra så de ska få en bild av perfektion, även fast de själva vet att ingen är så, för de är själva människor. Vi ska visa perfekt fasad, även fast den är så artificiell som en fasad kan bli.

   

  Man ska tacka, le, berömma något totalt värdelöst, hålla god min. Ett bra exempel är när någon ringer tidigt på morgonen då man fortfarande sover. Även fast man är hur jävla trött som helst, låter man glad och vaken i telefonen och säger att det absolut inte gjorde något, att man inte sov och att man gärna pratar, även fast klockan knappt är åtta på morgonen. (Skulle man dock vara den tanklösa personen som ringde, har man alltid ursäkten ? Du sov väl inte? Jag vet att det är tidigt? så är man ju aldrig beredd på att få tillbaka ?Jo, jag sov faktiskt?)

   

  Vi sitter alla i samma båt, vi har alla samma ursäkter och inetsade regler om hur artig man ska vara, ständigt be om ursäkt. Men varför öppnar man munnen då om man ändå ska be om ursäkt för det? Ursäkt betyder att man ångrar sig, att man var tanklös. Jaha, så alla människor är tanklösa på exakt samma sätt, inom exakt samma områden? Kan detta ha lett till något mer ytligt, att vi förstorar läppar och tuttar (med anledningen att vi vill skapa ?balanserade kroppar?) även fast en femåring kan se att den fejk-bruna tjejen har tuttar stora som ballonger!

   

  Men det jag stör på mig allra mest, alla dessa klyschor! Som jag tycker är genomskinliga lögner. Fejkat hat, fejkad kärlek! Fejk, icke äkta. Vi vill hjälpa de som mår psykiskt dåligt även fast vi pratar bakom ryggen och inte kan förstå hur de kan må så illa. Vi vill hjälpa barn mot fetma, lära dom att dom är lika mycket värda ändå, även fast vi faktiskt har någon skruvad idé att se ner på överviktiga. Varför har t ex klädaffärerna speciella avdelningar med storlekar över 48? Räknas inte de kläderna till ?normala? storlekar? Varför kan in de kläderna hänga bland de andra? Det betyder då att normalviktiga och överviktiga är så pass olika att de ska ha olika klädavdelningar (dvs inte synas tillsammans?) Borde vi inte göra en klädavdelning för anorektiker då? Med storlekar under 32? Nej, det låter ju helt sjukt, det hör ni ju själva!

   Vi är riktiga lögnhalsar. Jakten på perfektion och ?god stämning? är diskret men tillräckligt mörklagd så endast den fejkade perfektionen flyter upp till ytan och syns i ljuset från augusti solen. Är inte världen underbar ibland? (kolla, fler lögner)

  Ont i planeten

  I dag har jag ont i huvudet. Vid midnatt gick vi en runda runt byn, förbrände säkert några kalorier och sedan våldgästade vi trubaduren som spelade på mammas 40-årsfest. Jag och Johanna sjöng karaoke i trubadurens vardagsrum och väckte nog ungefär hela kvarteret med vår finstämda sång.

  Att jag och Johanna kan dricka två flaskor vin och två cider utan att typ avlida är helt otroligt. Jag har sovit fram till nu men vi gick faktiskt inte och la oss förrän vid fyra i morse. Vi bjöd nämligen hem trubaduren och hans kompis till Johannas vardagsrum, inte för att sjunga utan för att titta på Populärmusik från Vittula. Johanna ligger fortfarande och sover, själv ska jag leta reda på en Treo.

  Highland cattle


  Ett av jordens gulligaste djur är Highland cattle. Rasen kommer usprungligen från de skotska högländerna och är van att vistas i hårt klimat. Det finns cirka 1200 renrasiga kor och tjurar i Sverige varav flera sötnosar bor i Borlänge. Vilken lycka!

  Bloggtävlingen

  I dag klockan 18 avslutas bloggtävlingen. Jag kommer då presentera en vinnare här på bloggen. Jag har fått in många bidrag men än är det inte försent att vara med! Skicka in en valfri text på max 2500 tecken till angelica1987blogg@hotmail.com. Enda kravet är att texten måste innehålla följande ord:

  Kärlek
  Augusti
  Ballong
  Båt


  Lycka till!

  Det här är ett inlägg om ingenting

  Jag har aldrig varit full och bloggat. Men nu är jag så inihelvete full att jag inte vet om jag ens kommer vakna upp i morgon. Tur att Johanna finns vid min sida.

  Jag säger då det, ölspel är toppen för knoppen! Snitsigt värre.

  Jag gissar att jag kommer ta bort det här inlägget i morgon.

  Men visst stavar jag rätt bra på fyllan ändå? Jag visar i alla fall vem som var bäst på rättstavning i lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet, gymnasiet och folkhögskolan.
   
  Ingen kan slå mig på fingrarna där.

  Orsa nästa

  Nu bär det av till Orsa. Jag och Johanna ska sova över i hennes föräldrars båt. En lugn kväll på sjön är precis vad jag är sugen på! Ligga och läsa en bra bok under däck, dricka lite vin och prata gamla minnen.

  I morgon ska vi hälsa på djuren i Orsa Björnpark. Sedan bär det av hemåt igen för en mysig tacokväll i vännernas tecken. ♥

  Asgamen

  Nu blir det inga fler jobbkvällar för mig. Jag har bara två veckor kvar på DD och då jobbar jag dagtid, 8-17. Det är roligare att jobba dag för då finns det mer att göra. När man jobbar kväll sitter man i princip bara och väntar på att det ska ske en trafikolycka. Att journalister blir kallade för asgamar kanske inte är så konstigt ändå.


  Smackljudet från helvetet

  Jag hatar ljudet av kyssande par. Det har ingenting att göra med att jag skulle vara en inbilsk sinnesrubbad kärring som inte kan glädjas åt andras lycka utan jag tycker bara att det låter så jävla äckligt.

  Smack, smack.

  Jag ryser i hela kroppen och tänker på hur mycket saliv och bakterier som blandas. Huvva.


  På omslaget av Dala-Demokraten

  Jag kan nu beskådas på omslaget till Borlänge-editionen av Dala-demokraten. Det är en bild på mig högt uppe i det blå. Inne i tidningen finns en helsida om fallskärmshoppet och en intervju med en proffessionell hoppare.

  Enjoy!

  Dagens bästa del 2

  "Mamma säger att jag inte har några egna åsikter, vad tycker du?"

  The Rolling Stones

  Jag önskar att jag fick stå bredvid Fia i kväll på Ullevi och skrika mig hes till It´s only rock`n´roll. Det kan vara sista gången Sverige får se de gamla rockrävarna.

  Här är låtlistan:

  Start me up
  Let´s spend the night
  Rough justice
  All down the line
  She´s so cold
  Love is strong
  Sweet Virginia
  Can´t you hear me knocking
  Tumbling dice
  You got the silver
  I wanna hold you
  Miss you
  I´ts only rock n roll
  Satisfaction
  Honky tonk women
  Sympathy for the devil
  Paint in black
  Jumping jack flash
  Brown sugar  The Rolling Stones- It´s only rock´n`roll

  Vilket lågvattenmärke, Lassbo

  Jag vet inte vilket syfte Karolina Lassbo har genom att publicera ett sådant här inlägg. Jag tycker att det har blivit alldeles för mycket fixering kring vikt och utseende i hennes blogg den senaste tiden. Hon grämer sig över att hon inte längre kan bära kläder i XS.

  Tänk om kvinnan på bilden istället var anorektisk och man gjorde narr av henne? Vilket ramaskri det skulle bli! Men när det gäller överviktiga personer så är det plötsligt rumsrent att mobba.

  Jag antar att hennes lågvattenmärke till inlägg är ett försök att skapa debatt och återigen locka tillbaka sina unika besökare som för länge sedan lämnat hennes blogg. Okej, hon kanske skapar debatt men hon vinner inga bestående läsare.

  Glamourprinsessan
  Bild: http://karolinalassbo.blogspot.com

  Inspiration

  En ny inspirerande blogg för alla vackra människor som gillar att titta på andra vackra människor.

  Som ett brev på posten

  I dag fick jag ett vykort från min kära vän Carina. Hon semestrar med sin familj på franska rivieran. Jag blir alltid lika glad så fort jag får ett vykort eller ett brev, det visar att man är ihågkommen bland folk. Brev är en underskattad form av kontakt. Jag har haft brevvänner så länge jag kan minnas, flera av dem skriver jag fortfarande till. Jag vågar påstå att jag är världens bästa brevväxlare, jag svarar alltid på en gång.


  Det sved i plånboken

  Fredagen den 17 augusti slutar jag mitt sommarjobb på DD. Det känns vemodigt. Jag skulle gärna jobba där tills jag fyller 65. Fast samtidigt är det rätt skönt att få ladda batterierna på nytt innan jag börjar plugga igen. Sammanlagt kommer jag ha fyra veckors semester, de första två veckorna hade jag i juni (då vädret var som varmast) och de två sista har jag nu i augusti. Jag beställde studiemedelsblankett från CSN i dag. Det är inte mycket jag har att leva på varje månad med tanke på att jag pluggar på distans och bara 50 procent men när man bor hemma spelar det ingen större roll. Värre var det ju när jag bodde på internat och betalade 3700 kronor i hyra. Det sved i plånboken.


  Intressant intervju

  Jag gjorde nyss sommarens mest intressanta intervju. Resultatet publiceras nästa vecka i Dala-demokraten.

  Dagens bästa

  "Livet är en sexuellt överförbar sjukdom med dödlig utgång".


  Gästbloggare

  Jag har ju fått en hel del unika besökare på sistone. Många av dem älskar att skriva och jag tycker att ni förtjänar lika mycket publicitet och utrymme på den här bloggportalen som jag. Därför ska ni få chansen att bli publicerade här på min blogg och på så sätt kanske locka över några av mina läsare till er blogg.

  Så här går det till:
  Vem som helst får skriva en text på max 2500 tecken (det kan vara en novell, en krönika eller en dikt till exempel). Texten får handla om vad som helst men den måste innehålla följande ord:

  Kärlek
  Augusti
  Ballong
  Båt


  Ni har från och med i dag och fram till och med söndag på er att skriva. Den färdiga texten mejlas till mig på
  angelica1987blogg@hotmail.com senast söndag den 5 augusti klockan 18.00. Skriv namn, ålder och bostadsort i mejlet och gärna en rubrik på texten. Kom ihåg att texten inte behöver vara 2500 tecken utan det är maxgränsen. Juryn består av mig och vinnarens text blir publicerad i ett eget inlägg här på min blogg.

  Vad väntar ni på? Skriv!

  Det behövs inget tjuvlarm

  I Bäsna, den lilla sagolika byn där jag är född och uppväxt, har det inte skett ett inbrott sedan 1300-talet . Då rådde det digerdöd i byn och alla var tvungna att stjäla diverse bröd och redskap från varandra eftersom affären vid den tidpunkten (också!) var stängd. Råttorna hade ätit upp både affärens livsmedel samt ägare.

  Det sker inga inbrott i den här byn eftersom alla har råkoll på vad som händer utanför grindarna. Är man ute och promenerar på byvägarna som bäst kan beskrivas som en normalstor cykelväg i Stockholm så ser man alltid några nyfikna ansikten kika ut genom fönstren. Om en tjuv skulle smyga omkring vid någons husknut så dröjde det inte lång stund förrän telefonerna gick varma i byns ledningar. Förut hade jag en pojkvän som jag förtvivlat försöker få ur minnet men i alla fall, den här pojkvännen hade en vän som var kolsvart i hyn. Och jag lovar att varenda fönster i byn var igenimmat när vi gick förbi.


  " Titta en neger..!".


  Ja, byfolket är ju inte direkt kända för sin finkänslighet men lik förbannat så gillar jag dem.

  I min telefonbok

  Den här fåniga men ack så roliga utmaningen hittade jag hos Marijah.

  Ta fram din mobil och skriv ned namnet på den i telefonboken som ligger på det numret som står här:

  17. Ellinor
  40. Josefin
  37. Jessica
  36. Jernberg
  48. Linda
  35. Jenny E
  24. Hans
  66. Roger och Vanja
  72. Sillen
  54. Morfar
  21. Filippa

  F: Har du pussat nummer 72?
  S: Ja, det har jag nog gjort någon gång.

  F: Vilket är ditt bästa minne med nummer 36?
  S: Ja, vi har varit på en hel del roliga fester som jag dock inte har något minne från.

  F: När ska du träffa nummer 48?
  S: Tidigare än klassåterträffen 2016 hoppas jag.

  F: Är nummer 54 söt?
  S: Ja, morfar är jättesöt.

  F: Vad var ditt första intryck av nummer 35?
  S: En sprudlande glad tjej.

  F: Hur träffade du nummer 17?
  S: Vi bodde i samma by som barn.

  F: Gillar du nummer 21?
  S: Ja, det är en jättego tjej.

  F: Har du träffat nummer 40 den senaste månaden?
  S: Tyvärr inte, det får det bli ändring på!

  F: När såg du nummer 72 senast?
  S: Förra året.

  F: Har du varit i nummer 66 hus?
  S: Ja, jag har praktiskt taget bott där i fyra år eftersom Thomas är deras son.

  F: När är nästa gång du ska träffa nummer 24?
  S: Ingen aning, min farbror är en rätt upptagen man.

  F: Är du nära vän med nummer 37?
  S: Nej, inte direkt.

  F: Har du gått på bio med nummer 40?
  S: Jajemän, flera gånger.

  F: Skulle du kunna gå ut med nummer 72?
  S: Nej.

  F: Vad pratar du och nummer 54 oftast om?
  S: Om vädret och hundarna.

  F: Känner du nummer 48?
  S: Ja, annars skulle jag väl inte ha hennes nummer?

  F: Skulle du kunna ge nummer 21 en kram?
  S: Absolut, flera gånger om.

  F: Hur är vänskapen mellan nummer 36 och 54?
  S: De känner inte varandra.

  F: Hur länge har du känt nummer 35?
  S: I snart ett år.

  F: Har nummer 17 ett förhållande?
  S: Ja, det tror jag.

  F: Har du velat slå nummer 40 i ansiktet?
  S: Aldrig.

  F: Hur träffade du nummer 35?
  S: På folkhögskola.

  Gör utmaningen du med!

  Juni, juli, augusti

  I dag börjar sista sommarmånaden. Det känns sorgligt. Hela året väntar man på juni, juli och augusti och nu är den tiden snart förbi. Ingen fin sommar blev det heller även fast jag inte helt tappat hoppet om att få några solglimtar innan löven färgas gula.

  På ett sätt har det dåliga vädret varit skönt. Jag har jobbat hela sommaren och det känns bättre att jobba när regnet öser ner än när solen skiner klart. Fast den 17:e augusti slutar jag på DD och har två veckors semester innan skolan och allvaret börjar igen. Då hoppas jag att det blir soligt värre.

  Fjäril
  © Angelica Lindvall