Amatörernas afton

I kväll gör många ungdomar sin alkoholdebut. Jag gjorde min debut för sex år sedan just denna dag och tog någons oskuld just denna dag. Jag minns, nej, förlåt, jag har hört andra berätta om hur jag svepte i mig två 7,0:or och det räckte tydligen. För sedan såg jag stjärnor och planeter och kräktes i en gran. Sweet.

Många föräldrar är oroliga över vad deras ungdomar kan tänkas hitta på i kväll och oron är sannerligen befogad. Fast det är faktiskt inte svårare än att ringa och höra på kvällen var ungen håller hus och kanske komma dit för att kolla läget. Och som förälder ska man också se till att hämta sin unge sen på natten. För det är ju självklart att ungar dricker sig askalas, de vill väl inte vara sämre än vuxna och fly den bistra verkligheten ett tag men vad som är värre är att många ungdomar kan vara riktigt hjälplösa och hamna i situationer som kan förstöra deras liv för all framtid. Därför vill jag uppmana alla föräldrar (om det nu finns några som läser min blogg) att hålla koll på vad ditt barn gör i kväll. Din son eller dotter kommer tacka dig senare.

Snooze

Jag ställde klockan på halv sju för att jag skulle ut och springa innan jobbet. Klockan ringde och jag snoozade och tänkte att den ringer snart igen. Det gjorde den inte. Men det var ju åtminstone ett aktivt försök från min sida.

Offentlighetens ljus

Egentligen undrar jag varför så många väljer att bli offentliga? Varför så många vill göra sina röster hörda och välja offentliga yrken såsom journalist eller politiker? För hur kul är det att ens misstag hamnar på någons frukostbord?

"Nämen, ser du, den här reportern har ju blandat ihop dagarna, vilken sopa.. och kolla, hon stavar som en kråka!"

Eller en politiker som säger fel siffror i en valkampanj och sedan håller Sverige för öronen nästa gång han talar.

Jag antar att jag ville bli journalist därför att jag älskar att skriva och träffa nya människor. Och för att det ger en schyst egoboost när många läser ett reportage som man är mer än nöjd över och ens namn och bylinebild finns under artikeln. Men det är sällan jag gör grymma reportage som jag är mer än nöjd över. Fast jag gillar det jag gör och jag vet att jag valt rätt.

Och öka takten i intervaller

I Bäsna erkänner folk att de lyssnar på sådan här musik. Ja, varför skulle vi skämmas? Raggarbilar, skitiga naglar och Eddie Meduza är ju hur hett som helst 2008. Eller kanske bara i Rättvik.

Angelica is angelic

... they say.


Bild:
http://www.fs4sb.com/families/images


Bikt

Jag måste bekänna en sak. Ibland utnyttjar jag min ställning som journalist och ställer frågor som inte har med artikeln att göra.

"Har du flickvän? Nehej, så du är singel alltså? Var bor du? Jahaaa, har du egen lägenhet? Kan jag ta ditt nummer utifall att jag behöver fråga något mer angående artikeln?".


Det fattas väl bara att jag frågar "Vad gör du i helgen?" och där rök förtroendet för dagens unga journalister. Fast okej, jag måste väl erkänna att jag är lika frågvis som privatperson också och det är sällan (aldrig) jag inte vågar fråga det jag har på hjärtat. Stackars min omgivning.


Dåligt inflytande

Mamma säger att jag har dåligt inflytande på hennes dagbarn. De går nu omkring och sjunger "Åh, åh, vad det är skönt att vara naken, svänga med snabeln och vicka på baken". Till och med tvååringarna har lärt sig sången utantill. Fast låten är ju faktiskt rätt rumsren, det vore betydligt värre om de gick omkring och sjöng "Åh, åh, vad det är skönt att vara naken, svänga med kuken och vicka på arslet".

Jag är så tacksam att mammas dagbarn inte är läskunniga än.

Är du singel och över 25? Stackare...

Usch, jag är glad att jag bara är 20 år och singel för även om jag hatar de här små pop-up-fönstren som dyker upp så fort man klickar in sig på msn.se eller aftonbladet, "Är du singel och över 25?", så måste det vara ännu värre för den som faktiskt är singel och över 25.


Så fruktansvärt pinsamt

Från och med i morgon ska jag börja bli fåfäng och gå upp en halvtimme tidigare för att göra en extreme makeover innan jag åker till jobbet. Jag intervjuade nyss en av de snyggaste killarna jag någonsin sett och det hade jag ingen aning om från början eftersom vi bara snackat i telefon. Han var lång, charmig och hade vackra ögon och jag var osminkad, hade oborstat hår, lila jeans och en kortärmad tröja med hårig krage och motiv av en massa stövlar.

Och jag önskar verkligen att jag skojade men det gör jag inte.

A swedish song about Agda, the henDu, jag älskar dig passionerat och allt du ber om, det ska du få men jag vill ha dig naken då.

Look what I´ve done!

Jag intervjuade en av Sveriges före detta största bloggerskor som jag tyvärr inte kan hitta på hemsidan och sedan gjorde jag ett ingångsjobb om klamydia.

Ge mig Stora journalistpriset nu då?

Hope

Another rubbish song from Jack Johnson. He can´t even play the guitar.

Men eller hur! Själv njuter jag till fullo av att höra på Jacks mjuka stämma och hans töntiga gitarr. Jack är Thailand för mig och Thailand för mig är kärlek. Oj, det där var djupt.

Thailand5
© Angelica Lindvall

First blood

Jag tycker synd om mig själv. Nyss stötte jag i hälen i stolsbenet och nu forsar blodet. Ja, forsar. Jag lämnade röda fotspår på dansgolvet i lördags och nu lämnar jag blodiga spår i Mockfjärd också. Jag borde gå till en läkare och få såret ordentligt rengjort. Jag har inte vågat peta på det dels för att det ser så förbannat äckligt ut och dels för att det gör så in i helvete ont men jag borde nog ta ut glasbitarna i alla fall.

Jag berättade precis för min kära vän Ida att det är tveksamt om jag kan festa på sista april om inte någon drar omkring mig i en rullstol förstås. Till svar fick jag:

"Sedan när började du tacka nej till alkoholen? Jag trodde ni var gifta".

Jag säger då det! Att vara singel är inte bra för hälsan, man blir så jävla social och dessutom alkis. Och så får man skavsår av alla snygga skor man struttar omkring i.Min häl ser ut som Sylvester Stallones överkropp, bortsett från musklerna.


Neverending story

En av de finaste barnfilmerna som någonsin gjorts. Ledmotivet får mig att gråta av nostalgi varje gång.Limahl- Neverending story from the film The neverending story (1984)

Scarlett skär i mig

Då var det konstaterat. Scarlett Johansson är duktigare på att tala med hästar än att sjunga. Och nu ska jag anstränga mig jävligt hårt för att fortfarande ha samma åsikt i sommar, i höst, i vinter och alla årstider efter det. Hennes röst skär i mig. Jag får ont. Riktigt ont.

Scarlett Johansson


Bang, bang, my baby shot me down

I banged your brother, hope it was ok? He wasn´t that good anyway...


Säg mig, varför rodnar Cecilia Lind?

Du doftar så gott och du dansar så bra. Din midja är smal och barmen är trind.

Vad du är vacker, Cecilia Lind.

Min mammas dotter

Mia sitter i mitt vardagsrum:

"Angelica.. du har dina filmer i färgordning".

Lite senare:

"Men herregud Angelica, du har dina cd-skivor i bokstavsordning!".


Ja, jag är min mammas dotter.

Radio nowhere

Har man ingen stekarbil så får man ju se till att ha grymma högtalare istället. Nu ska jag ut och ragga till tonerna av Bruce Springsteen.
Bruce Springsteen- Radio nowhere

I doubt I´m gonna win you back

Sometimes time doesn't heal
No not at all
Just stand still
While we fall
In or out of love again I doubt I'm gonna win you back
When you got eyes like that
It won't let me in
Always looking out

Fjäril
© Angelica Lindvall

Välkommen till köttmarknaden i Dalarna

Det är något speciellt med en enorm festlokal där gamla och unga möts och man står och hånglar med en snygg kille till tonerna av Svänzons. Ja, med ä och z.Det är så vi gör
här i Dalarna and we´re damn proud of it.

Bloody Angie

Jag tror aldrig jag fått så många kommentarer om mitt utseende som i går, synd nog var det inga kommentarer i stil med "Fan så snygg du är" utan mer "Men fy faaaaan, vad vidrigt". Min högerfot ser ut som något ur Resident evil. Plus att min fina, vita klänning från Gina tricot har lyckats få rödvinsfläckar. Hur fan får man bort rödvinsfläckar?


Angelica strikes
again and again and again and again. Mitt nya smeknamn är Bloody Angie.


Long walk home

Min nya favoritlåt. Det känns lite bättre att Brucan är här när jag ändå inte kan se honom på grund av ett bröllop. För annars hade jag gråtit blod.


Björn för fan!

P&L blir bara bättre, kåtare och härligare.

Blondrufset Björn Gustafsson kommer för tusan. Det blir jag och fjortisarna längst framme vid scenen, dreglandes med kåta ögon.

Ja, alltså, ni får ursäkta min bristande språkkvalitet men det är vår och känslorna dansar polka.


Here we go again!
London 15-19 maj!


 


Åh, åh, vad det är skönt att vara naken

Haha. En klassiker som jag minns från högstadiet.

Jag måste vara sjuk i huvudet, jag upprörs inte av nakenhet och har inga problem med att visa mig naken inför någon. Jag menar, hur många känner ni som sprungit naken genom skolans korridorer?Fan, vi ser ju i princip likadana ut. Big deal liksom.

Hon är så utmanande

Utmaning från Carro!

Tre namn du går under:

1) Ducky
2) Ankan
3) Angelica

Tre saker som skrämmer dig:
1) Döden
2) Sjukdomar
3) Fördomar

Tre saker du har på dig just nu:
1) Kjol
2) Klocka
3) Trosor

Tre av dina favoritlåtar just nu:
1) Galway girl
2) Flakes
3) I´m yours

Tre sanningar om dig:
1) Dåligt bordsskick
2) Fruktansvärt ofåfäng
3) Samlar på skor och klänningar

Tre av dina intressen:
1) Skriva i tidningen
2) Shoppa
3) Film

Tre saker du verkligen vill ha just nu:
1) Fem mille på bankkontot
2) Solbränna
3) Kärlek och sex

Tre människor du utmanar:
Alexzandra
Liza
Filippa

I have a picture of you in my scrapbook

I går satt jag från klockan åtta fram till midnatt och klistrade in Paris-bilder i min knallrosa scrapbook som jag köpte på Åhlens för 175 pix. Jag hade kunnat suttit kvar längre om det inte vore för att limmet tog slut. I dag finns det dock ingen tid över för scrapbooking. Efter jobbet ska jag först promenera i Mellsta med moster och därefter träffa Mia för ytterligare en promenix och sedan förhoppningsvis utgång, det är ju för tusan lillördag! Jag är rätt sugen på att gå ut i residensstaden Falun, jag har aldrig varit ut där tidigare och efter att ha hört ryktesvägar att falukillar är något hetare än borlängepojkar så är ju valet ganska enkelt. Nää, jag är inte alls desperat. Inte aaaalls.

Förresten, tre dagars intensiv träning och trist diet-käk har orsakat ett viktfall på 400 gram. Beach 2008, I´m ready!

Beach2008

Billiga flygresor

Jag skulle kunna vara en resebyrå. Det finns inget roligare än att fördriva tiden framför datorn med att söka efter billiga resor. Och ja, det blir nog att jag sticker till London i maj ändå. En flygresa tur och retur för 129 kronor inklusive alla taxer är ju bara dumt att avstå ifrån. Särskilt om man har gratis boende i stan. Dessutom vill jag inte missa Ninas hippiefest i Hyde Park. Jag undrar om poliserna med de fåniga hattarna kommer be oss gå därifrån.


Män som hatar kvinnor

Jag fick Stieg Larssons bok "Män som hatar kvinnor" i julklapp redan 2006 men först nu har jag börjat läsa den. Alla har ju redan höjt den till skyarna så därför hade jag ganska höga förväntningar och faktum är att Stieg Larsson förtjänar varje spaltmeter med beröm. Nu längtar jag tills böckerna blir film.


Cabriolet-väder!

Det värsta med att solen skiner är att alla söta cabar lockas ut i vårvädret. Jag blir så avundsjuk och saknaden efter min fina blåa cab gör sig återigen påmind. Nästa vår ska jag köpa en cab. Jag ska bara köra slut på Ankan först.

Ja, den här fina gula Porschen skulle jag inte tacka nej till. Min favoritbil, 911:an.


Självmord

Jag har funderat på det här med självmord. Som flera av er kanske vet så begick min pappa självmord när han var 27 år gammal (rockstjärnedöden) och jag växte upp med en dödsångest och hatkärlek gentemot honom. Länge, länge avskydde jag honom för att han var så egoistisk och lämnade mamma ensam med två små barn. Fast nu är jag äldre och lite mer förståndig och faktum är att jag förstår honom.

Vissa människor är inte ämnade att leva hur hårt det än låter. För det finns människor vars vardag är en ständig kamp, det finns människor som försöker slåss mot sina demoner men som misslyckas gång på gång. Om de sedan vid ett mycket svagt ögonblick inte orkar längre, ska vi kalla dem för egoister då? Om de kanske redan har försökt allt som stod i deras makt? Om de redan har gått i terapi i flera, flera år men aldrig blivit hjälpta? Om de redan fått all kärlek i världen man kan få men är oförmögna att ta emot den?

Att tvinga en sådan djupt deprimerad människa att leva är egoistiskt. Jag har varit egoistisk, jag ville att min pappa skulle leva och leka med mig precis som alla andra pappor gjorde med sina döttrar. Vi var många som ville att min pappa skulle leva och vi kallade honom egoist när han valde repet framför en kram. Men egentligen var det vi som var egoistiska. Vi ville inte bli lämnade med sorgen och känslan av hopplöshet och den ständiga frågan "Varför?". Men tiden läker sår även fast det är svårt att tro i början. Fast det finns också sår som aldrig läks, min pappas sår kunde ingen tvätta.

Blackberry

Vi i Sverige är som vanligt hopplöst efter för jag har då inte hört talas om en enda affärsman eller affärskvinna som har en blackberry. Men advokaten jag kilar ostadigt med har en blackberry som jag ska få när den är out of style. Han har en av de nyare varianterna som man kan ringa till och från. Annars tycker jag mest det verkar läskigt att bli nådd var man än befinner sig. Lite privacy vill man väl ändå ha!


La dolce vita

Nu har jag rest som en skottspoling över jordklotet det senaste året och det värsta av allt är att så fort jag kommer hem från en semester så skulle jag verkligen, verkligen behöva en till semester. Det finns ingenting som är roligare än att upptäcka nya kulturer, provsmaka konstiga maträtter och träffa nya spännande människor. Jag har blivit en resejunkie.

   

Spanien 2 ggr
Grekland 2 ggr
Bulgarien
Turkiet
England 2 ggr
Ryssland
USA
Thailand
Singapore
Malaysia
Frankrike
Danmark
Finland
Norge

   

Jag tycker själv att jag rest och sett rätt så mycket på mina 20 år men ändå har jag bara upptäckt 6 procent av jordens yta och då har jag trots allt varit i Ryssland god damn it. Jag antar att Kanada skulle öka procenten en aning. Men just nu lockar mest Europa som jag blivit alldeles såld på. Tjeckien, Italien, Kroatien eller Irland vore inte helt fel. Eller varför inte något coolt som till exempel Färöarna?

Jag sparar redan nu pengar till backpackingtrippen nästa vinter men jag vet att jag inte kommer stå ut hemma i Sverige så länge. En charter med tjejerna i juni kanske? Och i höst ska jag dra med mamma till något varmt land. Det är ett löfte.

   

Den stora dagen

En gammal kvinna går omkring och pyntar i sitt hus
I dag är det hennes stora dag.
Hon har köpt kaffebröd och tårta som smyckats med små ljus
och en likör av bästa slag.
Och när hon lägger på en duk, den finaste hon har,
så ringer det på hennes telefon.
Hon blir glad och lyfter luren och hör rösten på en karl,
hennes allra yngsta son.


Jaså, säger Du det, Du kan inte komma från,
Du tog fel på vilken dag det var.
Nej, det gör ingenting, om det är något, bara ring,
för jag finns ju här var dag.

Hon tar fram finservisen, den med små violer på,
en kopp har visst en gång gått i kras.
Men hon tänker att det gör nog ingenting,
vi blir så få på mitt årliga kalas.
Och när kaffet kokar upp så ringer det på telefon,
och hon glömmer allt och springer därifrån,
och på ett ögonblick hon mister något av sin illusion
när hon hör sin äldste son.

Jaså, säger Du det, Du kan inte komma från,
Du tog fel på vilken dag det var.
Nej, det gör ingenting, om det är något, bara ring,
för jag finns ju här var dag.


Flera timmar drar förbi och dagen blir till kväll,
en trött gammal kvinna somnar in.
Hon har stått där hela dan och väntat sina barn
vid sin blommiga gardin.
Hennes kaffebröd finns kvar och tårtan där den står,
den visar hur barn kan överge.
Och när dottern ringer finns det inget mer att förstå,
då har ljusen brunnit ner.


Jaså, säger Du det, Du kan inte komma från,
Du tog fel på vilken dag det var.
Nej, det gör ingenting, om det är något, bara ring,
för jag finns ju här var dag.
Och fortfarande önskar jag att dygnet hade fler timmar så jag kunde få tid över till de som jag verkligen värdesätter högst av allt.

Candle

Stalker

Jag är förbannat stolt över mig själv. I går gymmade jag före jobbet och på kvällen sprang jag en 40-minutersvända. Ja, det var meningen att jag skulle köra intervaller men någon äcklig typ stalkade mig genom centrum så det var bara att lägga benen på ryggen. Usch, i Borlänge kryllar det av hemska typer. Annat är det i Bäsna där man bara blir förföljd av 94-åriga Agata med rullator som så gärna vill berätta om hur det var på hennes tid.

Strejken kan vara samhällsfarlig

Strejken kan vara samhällsfarlig men vad spelar det för roll om några dör när de dör för en god sak?

I´m so lost without you

En av världens vackraste kärleksballader. ♥

I'm lying alone with my head on the phone
Thinking of you till it hurts
I know you hurt too but what else can we do
Tormented and torn apart
I wish I could carry your smile and my heart
For times when my life feels so low
It would make me believe what tomorrow could bring
When today doesn't really know, doesn't really know

I 'm all out of love, I'm so lost without you
I know you were right believing for so long
I 'm all out of love, what am I without you
I can't be too late to say that I was so wrong


I want you to come back and carry me home
Away from this long lonely nights
I'm reaching for you, are you feeling it too
Does the feeling seem oh so right
And what would you say if I called on you now
And said that I can't hold on
There's no easy way, it gets harder each day

Please love me or I'll be gone, I'll be gone

Hell of a woman

Jag skulle kunna tatuera hela kroppen enbart för att det är en sådan skön smärta. Men nu ska jag tatuera mig på ett ställe där det tydligen inte är så där superskönt att bli tatuerad på. Jag hoppas att alla andra som tatuerat sig där är ena riktiga fjantar och att jag själv är en hell of a woman.

I kväll får 107 svenskar gonorré

Jag såg Sällskapsresan i går. En klassiker. Undrar just om man blir populär om man går ut på krogen i en t-shirt med texten "I kväll får 107 svenskar gonorré" som Sven Melander bär i filmen?

Helt otroligt att det snart gått 30 år sedan Sällskapsresan skapades. Och ändå har ingenting nytt hänt bland de svenska charterturisterna. Fast däri ligger ju förstås den svenska charmen(?).

Andra svenska klassiker som är värda att nämnas:
Sällskapsresan II Snowroller, Black jack och Papphammar.


Here we go!

Jag gymmade i dag innan jobbet. Det var förbannat skönt och nu är det viktminskning och sexpack på magen som gäller innan 1 juni. Here we go!


Darren, do you read this?

Det här är för jävla kul.

"Nothing wrong with "Stora Snoppar", I have one and nobody had a tummy ache after this one".
Jag gissar att Darren är från Australien. Med goda kunskaper i det svenska språket.

Jason Mraz "nya"

Fråga: Är Jason Mraz "nya" bra?

Svar: Nej. I´m yours ska vara i originaltappning och det på grund av att jag avskyr artister som släpper "nya" låtar av sina gamla låtar med lite mer klingklang och någon mupp i bakgrunden som låter som en kåt hanhund i löpningstider. Originalet kommer alltid vara bäst. Det är dagens sanning.

Jag vill gå på bio!

Jag vill gå på bio i kväll, någon som vill vara mitt sällskap?

Working class hero

Jag sitter på jobbet. Det är fem hela dagar kvar innan min "helg" börjar. Men ni kan ju sitta där och gotta er i solskenet, äta glass och höra fiskmåsarna jubla att "Nu, nu är det våååååååår och vi är lediga och har det så skööööööönt".

Det är rätt kul att jobba helg men det sätts mycket mer press på en. Jag har som uppgift att bevaka hela norra Dalarna, det vill säga både Orsa, Mora, Rättvik, Leksand, Älvdalen, Gagnef och Vansbro. Fast jag är redan klar med två jobb i Orsa och Leksand så det blir nog en lugn helg ändå. Peppar, peppar.

Paris, je´t aime!

PARIS
10-15 april 2008

  Franska flaggan 

   

       

       

   

       

       

   

Versailles slottsträdgård

Notre-Dame

        

   

     

Spanar in utsikten

Je´t aime

© Angelica Lindvall
alla bilder är skyddade enligt lagen om upphovsrätt


Franska desserter

Är det något som fransmännen verkligen kan så är det att baka. Och dricka rödvin. De dricker rödvin som en annan dricker vatten, både till fisk och kött. Varje morgon gick jag och Alexz till närmsta boulangerie (bageri) och köpte croissanter och bakelser. Jag har inte vågat ställt mig på vågen än.

Croissant

     

Min favoritdessert blev framboisine, en kall dessert med smak av hallon. Den kostade 85 kronor. Dyrt men absolut värt det. Sedan testade jag en annan typisk fransk dessert, crème brulée, en slags vaniljpudding. Supergott.

Franska desserter

Chokladkaka


   

Restaurang

Ja, vi drack en hel del Chardonnay också men favoriten var Bourgogne.

© Angelica Lindvall
alla bilder är skyddade enligt lagen om upphovsrätt

Made in Paris

Det blev en hel del shopping på en av världens vackraste avenyer, Champs-Élysées, som sluttar rakt ned till Place de la Concorde genom en álle av kastanjeträd och med Triumfbågen längst bort på gatan.

Champs-ÉlyséesParis är fortfarande ledande inom modevärlden och på Champs-Élysées var det extra tydligt. Både fransmännen och fransyskorna var oerhört eleganta och välklädda. 

Längs med avenyn trängs exklusiva butiker som Prada, Yves Saint Laurent, Christian Lacroix, Hermès och Louis Vuittons väskfabrik med lite billigare affärer som Zara, Sephora och ett tiotal olika skobutiker varav i en jag köpte mina coola blommiga Converse-kopior.

Paris är inte dyrare än Sverige vad gäller shopping för i likhet med Sverige kan man hitta flera guldkorn till riktiga fyndpriser. Jag fyndade jeans på Zara och godisdoftande parfymer och hudkräm på Sephora och självklart blev det även några patriotiska köp från H&M.

     

Louis Vuitton

Louis Vuittons väskfabrik.

© Angelica Lindvall
alla bilder är skyddade enligt lagen om upphovsrätt

Roligt samtal

I dag fick jag ett roligt samtal från en av mina chefer.

"Hej Angelica, ska du på Peace&Love?"
"Japp"
"Jaha.. ja, det var bara det jag ville".
"Vadå, vill du ha nån som jobbar den helgen?"
"Ja, men du, vilken tur att jag ringde dig ändå, nu kom jag på en sak..."
"Men nej, jag ska fortfarande gå på Peace&Love..."
"Nej, men jag kom på en annan sak, fast få inte för dig nu att du får ta åt dig äran bara för att du gjorde så att jag kom på en sak".
"Haha, nädå, det är lugnt. Trevlig helg."
"Trevlig helg".


KLICK.


Byta däck

Nu vet jag hur man byter däck, skitlätt ju. Ja, om man är stark som en oxe vill säga. Min käre styvfar hade till och med stora problem att få loss däcken som satt som berg. Men nu är sommardäcken på och jag har skitsnygga fälgar som ehm, är värda mer än själva bilen.

Mitsubishi colt

Uppenbarelse

Jag har alltid sett mig själv som en revolterande snorunge som tror sig veta mycket om världen men som egentligen inte vet ett smack. I onsdags fick jag en uppenbarelse, jag var på gudstjänst (hör och häpna men det var inom jobbet) och då slog det mig plötsligt att vad har jag för rätt att döma religiösa människor och tycka att dom är dumma i huvudet bara för att dom tror på en bok skriven för tusen år sedan? Jag tror ju på det som skrivs i Sofis mode att blomtrenden håller i sig. Det är minst lika befängt.

Faktum är att jag gillar att sjunga psalmer, jag gillar att umgås med kristna människor och jag gillar att diskutera existentiella frågor. Varför finns jag? Vem är jag? Är jag jaget eller är jaget jag? Jag firar dessutom jul, påsk och älskar kyrkor och kyrkogårdar. Men jag har ingen kristen tro men å andra sidan tror jag ju på ganska mycket andra knasiga saker så jag antar att det jämnar ut sig.

Ordning och reda

Hur fan har man ordning på sitt skrivbord? Det jag har på kontoret är riktigt stort och prydligt men efter två timmars artikelskrivande har jag spridit ut så mycket anteckningar, kameror, pennor, kom-i-håg-lappar och telefoner att jag inte kan hitta någonting. Ju större skrivbord, desto större oreda, den saken är klar. Ändå drömmer jag om ett enormt ekbord vänd mot rummet där jag kan sitta och skriva romaner med gåspenna.


Jag, gravid?

Före

Jag i vecka 24? Nä, fan heller, jag har bara ätit lite väl många franska desserter på sistone. Men från och med i dag är det träning och hälsosam mat som gäller, innan första juni ska jag ha gått ner minst sju kilo. Då ser jag förhoppningsvis ut så här:

Efter

Och fan ta den som bjuder mig på ostbågar, den personen kommer jag strypa långsamt.

Snyggast

När jag gick i högstadiet (eller var det gymnasiet?) så fanns det en sajt som hette snyggast.se där unga flickor, kanske så unga som 13 bast, pressade upp sina små A-kupor mot hakan och lade ut bilder på sig själva i sexiga poser som sedan betygsattes av vem som helst som gick in på sajten (som fortfarande finns kvar för övrigt). Fick man inte över medel (5,0) var det lika bra att hänga sig i en av alla ens rosa klädgalgar som hängde i garderoben där Musse Pigg-tröjor samsades med svarta kortkorta kjolar.

Alla kvinnor vill känna sig sexiga ibland men jag tycker det är illa när 13-åringar gör allt för att få bekräftelse från det andra könet (oftast) genom att lägga ut lättklädda, ibland helt nakna, bilder på sig själva. Var gick det snett? Fick de aldrig tillräckligt med uppmärksamhet från sina pappor när de växte upp? Fick de aldrig höra att de var söta precis som de var? Vad hände i flickrummet någonstans i tiden mellan Barbie-tapeter och pojkbandsposters på väggarna?

Ingen förtjänar att bli mördad

Ja, Eklund som rövade bort och mördade tioåriga Engla från Stjärnsund och Pernilla Hellgren från Falun i Dalarna är ett perverst äckel. Men han, liksom alla andra avskum här i världen, har rätt till ett försvar och då ska inte hans försvarsadvokat bli utsatt för dödshot för den sakens skull.

Jag är emot dödsstraff för jag anser att det finns ingen som har rätt att ta någon annans liv. Vare sig det handlar om en barnamördares liv, en våldtäktsman eller en pedofil. Bättre är att låta jävlarna sitta inlåsta i en mörk och kall fängelsehåla utan dagens rätt och gratis utbildning (som fångarna får på våra svenska fängelser) och tvinga dem sitta där livet ut och grubbla över vad dom har gjort. Det, plus lite japansk tortyr en gång i veckan, borde göra susen.

Your passport, miss!

Pass   Passport

Det har blivit några stämplar sedan mitt pass förnyades 2006. Moskva, New York, Thailand, Singapore, Malaysia, London och Paris. Att resa är det roligaste jag vet men varför känns det som att jag behöver semester varje gång jag kommer hem från en?

Elle

I nya numret av svenska Elle får man en snygg t-shirtklänning med tryck av designerduon Jojo & Malou i samband med att tidningen firar 20 år. Jag valde en rosa klänning, riktigt läcker med ett skärp som markerar midjan och svarta leggings och slitna Converse till.

Elles majnummer har för övrigt två mycket intressanta intervjuer, en med Michelle Williams där hon beskriver sina första tomma känslor efter bortgången av Heath Ledger som var far till hennes dotter. En annan intervju är med vår största modellexport Caroline Winberg och hon visar häftiga bilder ur sitt privata fotoalbum. Så köp tidningen redan i dag! Om inte annat för den snygga klänningens skull.

Elle dress

Dream angels heavenly

Världens finaste Filippa har varit in på Victoria´s secret i USA och köpt världens godaste hudkräm Dream angels heavenly till mig. Det betyder att nu kan jag slösa på min gamla flaska med gott samvete eftersom jag snart får en ny. Tack gumman, du är bäst!

 


Svart på vitt

Jag och Alexzandra kom på efter 476 tagna bilder att man kan ställa in kameran så att den tar svartvita bilder istället. Plötsligt blev det ännu roligare att fotografera.

   

Brudar

Vid varje liten motgång

... tänds en gnista av hopp.


I går funderade jag seriöst på att hämta bössan ur pappas gamla vapenskåp och skjuta en kula rakt genom pannloben men i dag mår jag mycket bättre. Jag är inte längre i behov av att uppsöka ett mentalsjukhus utan jag är nästan till och med lycklig. Kylskåpet gick inte att laga så i morgon får jag ett helt nytt och jag har faktiskt fått löneförhöjning, inga imponerande tusenlappar men däremot fyra kronor mer i timmen. Det är början till en miljon, mina vänner. Så ja, just nu skiner solen återigen i Angelica Lindvalls liv, en snart 21-årig tjej som bryter ihop vid varje liten motgång och sedan skrattar och gråter okontrollerat om vartannat.

Bitterfitta

Tid är en bristvara

Jag och exet har alltid lika trevligt. Både som par och singlar.

Angelica säger:
På ett sätt är jag glad att vi inte längre är tillsammans för vi skulle aldrig ha tid för varandra.
Thomas säger:
Nä, verkligen inte! Jag har knappt tid för mig själv.
Tid är en bristvara. Jag skulle behöva ett dygn på minst 48 timmar och skulle jag dessutom försöka mig på ett förhållande så skulle jag behöva ett dygn på 365 dagar.


Och på jobbet går det också jättebra

Hej Angelica, har du lust att skriva på ett kontrakt för Dala-demokraten, Dalarnas största och bästa lokaltidning, ett år framåt och jobba varje helg utom lönehelger och röda helger och samtidigt få en löneförhöjning på 10.000 kronor?

JA, TACK!


Update pics

Jag kommer lägga ut bilder på Europas vackraste huvudstad så snart jag har fixat internet i min lägenhet vilket jag hoppas sker under veckan. Men jag kommer inte ha tid att blogga så mycket eftersom jag ska jobba åtta dagar i sträck och försöka komma igång med träningen på kvällarna. Men mitt emellan jobb, gym och kvällsmat kanske jag får två minuter över och då ska jag tänka på mina sjutusen läsare som troget stannar vid min tråkiga pissblogg och försöka knastra ner några väl valda ord på min laptop som är det enda jag äger som inte har kukat ur. Än.

Mitt liv är fantastiskt, någon som vill byta? Nä, jag tänkte väl det.

Inte en cent på fickan

Jag är tillbaka i mitt hemland och jag lever vilket jag faktiskt inte trodde att jag skulle göra efter den här resan. Paris var helt klart över förväntan, New York och London kan kyssa sig i arslet. Men däremot ville den där jäveln som många kallar Gud, att jag av någon anledning skulle missa flyget till Frankrike. Vi backar tillbaka tiden till sen onsdag kväll då jag, i god tid, börjar köra min lilla kuk-bil (excuse my French) mot Örebro för att hämta upp Alexz och därefter vidare mot Skavsta flygplats. Mitt i en omkörning lägger motorn (min NYA motor) av och bilen är död trots mina många ihärdiga försök att återuppliva den. Det var bara att kalla på bärgningsbil (1200 kronor i självrisk, jippie) och lifta mig vidare mot närmsta "stad" vilket i detta fall var Lindesberg. Där hämtade Alexz styvpappa upp mig och sedan skjutsade han oss ända till flygplatsen. En räddande ängel. 

Vi landade helskinnade i Paris och tog en buss in till city. På busshållsplatsen träffade jag en gammal klasskompis från journalistlinjen (världen är bra jävla liten) och vi fick hennes karta, tunnelbanebiljetter och en god rekommendation på ett hostel i Montmartre. Vi lyckades hitta dit utan några som helst problem och allt var frid och fröjd till dagen efter då vi var tvungna att leta efter ett annat boende eftersom helgen var fullbokad. Vi hittade ett mysigt hotell en tvärgata bort där vi delade badrum med ett gäng kackerlackor. Vi upplevde allt man ska uppleva i en stad som Paris (jag skriver mer om detta i ett senare inlägg) och på söndagsnatten bestämde vi oss för att morgonen därpå åka till flygplatsen i god tid eftersom vi dels inte hade råd med en till hotellnatt och dels för att vi inte kunde komma ihåg var vi gick av bussen när vi först kom till Paris. På metron berättade dock en kille vart vi skulle åka så vi hittade rätt busshållsplats på en gång och var på flygplatsen redan klockan 13 i går. Planet gick 9.30 i morse. 

Vid 23 i går kväll blev vi utkastade från flygplatsen som var stängd fram till sex på morgonen. Det var tre grader ute och varken jag eller Alexz hade lust att bli förstasidestoff, jag kan verkligen se bilden på två ihjälfrusna brudar framför entrén till flygplatsen. Så då skrapade vi ihop några euro för att ha råd att åka buss till något billigt övernattningsställe. I bussen hörde vi två oroväckande låtar, den ena Highway to hell som spelas i Final destination när flygplanet kraschar och strax därefter Rape me. Någonstans där bestämde vi oss för att idén om att sova på en parkbänk i Frankrike inte var så där jättestrålande och skrapade ihop våra absolut sista slantar som skulle räcka till mat, och checkade in på ett hotell.

Vi kom i alla fall hem välbehållna och jag var glad och trött när jag vred om nyckeln till lägenheten. Tills en frän doft av rutten mat kom emot mig. Toppen, mitt kylskåp har gått sönder och ALL MAT SOM JAG HAR FRYST NER OCH SPARAT TILL FATTIGA TIDER är förstörd. Just nu är det fattiga tider och jag har inte råd att köpa mat men jag har ju ändå tänkt gå ner några kilon till beachsäsongen. Ibland älskar jag mitt liv.


Au revoir!

Nu sticker jag till Paris, kommer tillbaka på tisdag!Mary-Kate and Ashley for H&M

Nej, jag skojar bara men visst vore det ett ultimat samarbete? Okej, Mary-Kate kan många gånger vara en slacker men det är något visst med hennes och syrran Ashleys outfits. Jag hade sällan tackat nej till twinsens garderober.


Disneyland Paris

Ända sedan jag först såg en tecknad Walt Disney-film på bio (tror det var Oliver & gänget) har jag varit besatt och haft som största mål att en dag besöka Disneyland. På fredag är jag där.


En fransman

Här går jag och trånar efter Olivier Martinez när tamejfan en av världens snyggaste fotbollsspelare är fransman! Zinedine Zidane!


Kärringcykel

Min cykel

Om bara snön kunde smälta bort så att jag kan få ta en premiärtur i stan på min fina kärringcykel. Men vädergudarna är inte riktigt på min sida, snön vräker ner och själv ska jag köra nära 30 mil i natt. Jag och vinterkörning är ingen bra kombination och inte heller jag och nattkörning. Den här resan kan sluta precis hursomhelst. Ja, jag blir faktiskt förvånad om vi lyckas ta oss ända till Paris.

Skumbad

I går invigde jag mitt badkar. Ett rejält skumbad tappades upp, Robbie Williams sjöng en trudelutt i stereon och en Gott&Blandat-påse fanns på armlängds avstånd. Sedan låg jag där i timmar, läste Stieg Larsson och bara njöt av stillheten. Vardagslyx är härligt.


Lillebror

Tatuering

Min lillebrors ena arm. Giftigt läcker. T-shirten är också läcker, en present från världens bästa storasyster.

Om exakt en månad ska jag också tatueras igen. Sweet.

Green DayGreen Day- Basket case

De lyckliga tu

Åh, vad jag älskar bröllop, särskilt när man får vara mer än bara gäst. Ja, nu ska jag ju förstås inte få vara själva bruden men däremot fotograf OCH toastmaster eller toastmadame som den kvinnliga motsvarigheten kallas. Jag tar mina uppgifter på fullt allvar och har redan börjat planera lite smått. Wiee, det här ska bli superkul!

Sex on the beach

I går kom min kära familj hem efter en kryssning på Östersjön. Som tack för att jag tog hand om hårbollen fick jag en stor påse Gott&blandat, en färdigblandad flaska Sex on the beach, Malibu och en liten flaska Dooleys. Nästa lönehelg blir det inte hela havet stormar men däremot hela huset gungar!


Kärleken i Dalarna

Peace & Loves artistutbud blir bara bättre och bättre. Jag måste köpa en biljett nu, helst i går. Eller ackreditering funkar också bra.
Sex Pistols (UK)
The Hives
Manu Chao (FR/ES)
Håkan Hellström
Mando Diao
The Hellacopters
Kent
Sahara Hotnights
Caesars
In Flames
Millencolin
The Cult (UK)
Clutch (US)
Timo Räisänen
Miss Li
Nationalteatern
Hästpojken
Sugarplum Fairy
The Waterboys (UK)
Hanoi Rocks (FIN)
Mustasch
Takida
Lillasyster
Alice in videoland
Mikael Wiehe och Ebba Forsberg
Teddybears
Hardcore Superstar
Jason Mraz (US)
Looptroop
Petter
Eldkvarn
Anna Järvinen
Adam Tensta
The Wombats (UK)
Amanda Jensen
Jill Johnsson
Stefan Sundström
The Tallest Man On Earth
De lyckliga kompisarna
mfl.

En natt i Paris

En natt i Paris med Olivier Martinez skulle inte vara helt fel. Eller fem nätter.


Fransyskor vers. svenskor

Det känns inte så där superroligt att tillbringa fem dagar i landet där de vackraste och mest eleganta kvinnorna finns. Särskilt inte när vågen visar fem kilo för mycket och utväxten börjar någonstans nere vid haklinjen.

Som svensk tjej har man vanligtvis försprång i de flesta länder, jag menar att vara snygg i ett land som
USA eller Australien kan ju knappast vara svårt och då spelar det ingen roll om man inte är en äkta nordsvensk med blont hår och blåa ögon.

Men det finns inga svenskor som kan slå de överjordiskt vackra fransyskorna även fast jag såklart hoppas att myten om de vackra fransyskorna är just en myt. Att världens vackraste kvinna sedan råkar vara fransyska beror ju bara på en slump, visst?


Aprilväder

Ett riktigt busväder är det, som Papphammar skulle ha sagt. Jag är så trött på snö, blask och slask och ändå var jag borta nära två månader av den sjukt långa vintern. Bara det inte är snö och kallt i Paris för då åker jag tamejfan till Dubai istället. Jag är i alla fall riktigt exalterad över den här resan, vem drömmer inte om att få vara i Frankrikes vackra huvudstad på våren? Notre Dame, Louvren, Versailles, Disneyland, Triumfbågen, Eiffeltornet... Ja, sysslolös kommer jag då inte bli!

Tre dagar kvar..!Angelicas wok

Nu är artikeln klar och jag ska bege mig tillbaka hemåt och väcka M. Jag fick gott betyg på maten jag gjorde i går, det är nästan så att man sträcker på sig lite extra i och med att M utbildar sig till kock. Fast särskilt svårt var det ju inte.

Angelicas wok:

2 matskedar matolja
2 kycklingfiléer
1 gul paprika
1 halv ananas
1 rödlök
10 körsbärstomater
1 påse cashewnötter
1 påse kycklingmarinad
Soja
Curry
Sambal oelek

Skär kycklingfiléerna i små bitar och lägg i en plastpåse med marinad och låt stå i flera timmar. Stek sedan kycklingen och häll i de hackade grönsakerna, nötterna och frukten. Smaksätt med soja, curry och eventuellt sambal oelek. Vips, så var det klart!

Det är ingen vanlig dag

Det är ingen vanlig dag, nej, det är ingen vanlig dag för det är Texas födelsedag, hurra, hurra, hurra!

Bebis

I dag fyller min pälsboll fem år. Det ska firas rejält med hundtårta! Just nu ligger han vid annonsavdelningens dörr och försöker ta sig in utan större framgång. Själv sitter jag och väntar på fotografen som ska komma med McDonalds-käk. Ja, det är förbannat soft att jobba en lördag.

I kväll ska jag och en gammal killkompis laga mat och dricka vin. Han har bestämt vinet och jag har bestämt maten (indisk wok). Enda problemet är att jag inte har någon wok-panna men äh, bagateller.

All the small thingsBlink 182- All the small things

Det finns band och låtar som kan få mig att studsa omkring som en lycklig gummiboll. Det här är en sådan låt.

Chloë Sevigny

Chloe

Jag är kär i Chloë Sevignys klänning. Så söt, så oskuldsfull, så mycket midsommar och dalkulla man bara kan bli. Någon som vet var man kan hitta en liknande klänning?

Privat flygtur

I helgen var det tänkt att jag skulle vara ledig och bara mysa med hårbollen som för övrigt fyller fem år i morgon. Men så ringde chefen och erbjöd mig jobb ett par timmar och jag kunde inte tacka nej, dels för att jag får bättre betalt på en lördag och dels för att det är ett superroligt jobb! Hör och häpna, chefen har bokat in mig och fotografen på en privat flygtur över Borlänge och Falun!

Flygplan

I want to be the minorityGreen Day- Minority

I want to be the minority
I dont need your authority
Down with the moral majority
´Cause I want to be the minority

White wedding

Prinsessdröm

I sommar ska jag på bröllop och det är ju alltid kul att få klä upp sig till lite mer högtidliga tillfällen. Frågan är dock bara vad jag ska ha på mig. Kanske den här rosa gräddbakelsen som jag beställt från Halen´s?

Back for good

Åh, minns ni den här pojkbandsklassikern med Take That?Take That- Back for good

Whatever I said, whatever I did, I did´nt mean it, I just want you back for good.

Inflyttningsfesten

Här kommer de utlovade bilderna från inflyttningsfesten hos mig i lördags. Bilden längst ner är tagen av Mia och ser ni vem som är törstig i högra hörnet eller? Min tvillingsyster!

Miffo 
Fredrik är sugen på grillat.
Kollegor
Två kollegor från Dala-demokraten.

Matilda och Liza 
Matilda och Liza.
Angelica och Evelina
Två barndomskompisar, jag och Evelina.

Jernberg och Thomas  Eve och Mia
Jernberg och Thomas. Evelina och Mia.

Lina  Eve och Johan  Smörgåstårta
Lina i läcker frisyr. Evelina och Johan plus mammas goda smörgåstårta.

Inflyttningsfest

You, me and Kate

I går hade jag en mysig heldag med sötaste Mia. Vi började med att fika en och två gånger på Wayne´s för att sedan köpa skor, skor och skor. Ja, men vem faller inte för sådana söta gulingar?

Gulingar  Älsklingar 
Pumps

Därefter stack vi hem till mig och fikade igen. Sedan bestämde vi oss för att laga något nyttigt att äta men den idén slopades rätt snabbt när vi såg läckra pajer i frysdisken på Maxi. Och ehm, glass. Sedan satte vi oss framför en smal och läcker Kate Hudson i "You, me and Dupree" och frossade glass.

Mia: Ja, här sitter vi och äter glass och ser på Kate Hudson...
Jag: Ja, det är åt helvete...
Mia: Men Kate har i alla fall inga bröst.


Så då kunde vi fortsätta äta glass i godan ro.

Lisa SimpsonSkolflicka

Min snygga tee från Vero Moda. Och ja, det var ett medvetet val att se ut som en söt skolflicka som fortfarande pluggar seriöst, är oskuld och en jävel på ekvationer. Som Lisa Simpson alltså. Hör ni, tjejer, där har ni en äkta förebild! Lisa for president!

Två mörka ögon

Nyss spelades "Två mörka ögon" med Sven-Ingvars och herregud, nu blir det här offentligt men jag kunde hela texten utantill.

Skjut mig, snälla. Och radera året som jag tillbringade i Värmland. Det har satt allvarliga spår i mig.

You give me fever

Vilken tur att jag sitter på en enmansredaktion för jag tror inte att mina kollegor skulle uppskatta om jag satt två meter ifrån dem, snörvlandes, svimfärdig och med feber. Men di gå över som vi säg här i Gagnef.

April, april, din dumma sill

... jag kan lura dig vart jag vill!

Nåja,
nästan. Klart jag inte ska lämna Sverige, i alla fall inte än på ett tag.

Frisk luft

Hallå, det var inte i går jag drack ur en flaska Absolut men ändå känns det som att jag har världens värsta baksmälla i dag. Jag skulle behöva frisk luft. Någon som har lust att ta en springtur i kväll?


The creepier the better

Jag är en skräckfilmsälskare. Det har jag varit ända sedan 1998 då jag och min bästa kompis plöjde igenom Candyman, Scream och Jurtjyrkogården under en eftermiddag med neddragna persienner och uppdragna ben i soffan och med darrande underläpp och händer framför ögonen. Sedan var det nattlampa och "jag-ska-bara-kolla-under-sängen" fram tills dess att vi var 15 och fick se skräckfilmer lagligt.

Mina topp fem bästa skräckfilmer:

1. Saw (2004)
En underbar film som är så där sjuk och vidrig som en skräckfilm ska vara men som ändå inte låter äckel och inälvor ta över hela filmen. Det finns faktiskt en bra historia här som måste berättas, om och om igen. Ja, uppföljarna är minst lika bra.

2. Halloween (1978)
En klassiker med en ung Jamie  Lee Curtis som spelar cool barnvakt. Filmen har en av världens tuffaste mördare, Michael Myers, killen som mördade sin syrra med en förskärare när han bara var fem år gammal. Musiken är grymt bra och slutet är helt underbart. Synd bara att de skulle förstöra filmen genom flera dåliga uppföljare...

3. Texas chainsaw massacre (1974)
Vad är bättre än en utvecklingsstörd psykopat som går runt och mördar folk med en motorsåg?

4. Scream (1996)
En modern klassiker som blivit kultförklarad. Den handlar om ett gäng ungdomar i en liten amerikansk småstadshåla som snart blir varse om att en psykotisk mördare finns mitt bland dem.

5. Lida (1990)
Det är något speciellt med Stephen Kings böcker som filmatiseras. Lida handlar om ren och skär idoldyrkan. När en känd författare är med om en bilolycka tar en till synes vänlig kvinna (en perfekt Kathy Bathes i rollen) hand om honom. Hon är besatt av författarens böcker och när en av författarens huvudkaraktärer i böckerna dör så tvingar kvinnan honom att skriva om slutet, annars måste han själv sona med sitt liv.

Bubblare 1: Wrong turn
Bubblare 2: Seven (som visserligen är en thriller men ändå sjukt spännande och vidrig).

Flashback

Nyss fick jag en dimmig flashback av lördagen. PANIK. Måste ringa Thomas.

Jag: Heh.. hej..
Thomas: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.
Jag: Men va fan.. okej, jag menade det jag sa men inte hur jag sa det.
Thomas: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

Nu kommer mitt älskade ex påpeka det jag sa, som jag ju faktiskt menade, till döddagar. Men jag älskar honom ändå. Kanske just därför.


Jag flyttar

Efter ett moget och ytterst noga övervägande har jag beslutat mig för att emmigrera till landet där alla dricker te istället för kaffe och staden där det blir svart på näsduken när man snyter sig och där Madonna och hennes man bor. Japp, jag ska flytta till London i höst för att göra livet surt för en viss australienare. Och för att plugga engelska.


Snuskigt dyra presenter

Jo, jag hade ju min inflyttningsfest i lördags. Och ehm, jag tänkte låta bilderna tala för sig själv men det dröjer tills i morgon innan ni får se hur Angelica gick från nykter till aspackad på en timme lite drygt. Jag vill också tacka alla som kom. Det var gamla klasskamrater från lågstadiet, reskompisar, ex, kollegor, killkompisar, gamla strul och vänners syskon som alla dök upp och gjorde min kväll oförglömlig. Jo, jag minns faktiskt allt som hände fram till midnatt.

Särskilt tack till er som gav mig snuskigt dyra inflyttningspresenter. Jag skäms som en hund som nyss lagt en kabel på hallmattan och jag lovar att lägga undan alla växelpengar jag får till era födelsedagspresenter och nu hoppas jag att alla mina vänner är decemberbarn..!