FormexBild

På fredag ska jag, för tidningens räkning, besöka Formex för första gången. Det är för er oinvigda den största inredningsmässan för nordisk design. Över 980 utställare medverkar så det finns nog en hel del att skriva om. Riktigt kul!

Blue valentine

På en tom buss sitter hon. Tjejen han tänkt på konstant i en månad.

"Alla platser är upptagna. Får jag sitta hos dig?"Blue Valentine är en fantastiskt fin dramafilm om hur det är att hitta kärleken och om kampen att klamra sig fast vid kärleken när den redan gått förlorad. Alla som en gång varit olyckligt kära känner igen sig i den där bottenlösa känslan av att bli lämnad och övergiven vare sig det var du som valde att gå eller inte. Att huvudrollerna dessutom spelas av två begåvade skådespelare som Ryan Gosling och Michelle Williams gör filmen om inte ännu mer sevärd. Dessutom ett stort plus för realistiska sexscener och inte bara så där Hollywood-klyschigt vackert som det så ofta är.Bild

DeadlineJag är stressad till max och otroligt lättirriterad på allt och alla runt mig. Att hålla nerverna i styr är jag expert på men värre är det att försöka hålla humöret i schack. Så många tankar som snurrar runt att jag mår fysiskt illa. Fast det löser sig, det gör det alltid.

Traditionella könsroller?

Nu har jag och kärleken kommit överens om vilka roller vi har i vår relation. Han är i sovrummet och monterar min nya säng medan jag bakar en kaka. Inte mig emot.Bild

Young man, you´re too girlie girlieJag har fastnat på den här låten efter att ha hört den repeat i bilen på vägen hem från flygplatsen. Barcelona var fantastiskt. Jag lovar att skriva ett utförligare inlägg senare och lägga upp bilder men nu har jag bråttom, ska svira om och åka och grilla hemma hos mamma och Niklas. Jag har längtat så efter att få pussa på mina bebisar. Och lite på D också. ♥ Hoppas ni har en trevlig helg!

En dröm, en illusion

Jag drömmer om att bo på en bergsmansgård i Dalarna med vackra snickerier kring stora fönster och burspråk.Med ett skrivbord framför
ett av fönstren där jag kan skriva och blicka ut över ängarna och sjön samtidigt som jag hör sprakandet från kakelugnen. Mina böcker står perfekt uppradade i platsbyggda hyllor och vackra hortensior trängs i stora vaser. På innergården går hönsen med tofsar på benen omkring fritt medan min gråa norska skogskatt lurpassar bakom knuten. Nere vid sjön finns en utedusch där jag kan tvätta håret efter det dagliga morgondoppet.Ibland är det enklaste i livet det vackraste.Tuna Hästbergs gruva

Tidigt i går morse besökte jag Tuna Hästbergs gruva för första gången. Jag gjorde en spännande intervju med en australienare som dykt över hela världen men tycker att Tuna Hästbergs gruva är bäst hittills.

Det började med att vi gick nerför en tvär trätrappa som stupade 120 meter rätt ner i gruvan. Jag är inte höjdrädd i vanliga fall men det var ganska läskigt att gå nerför trappan och se hur vattnet droppade från gruvtaket. Jag såg bara hur hala mina gummistövlar skulle kunna bli och som senare skulle leda till min död. Ja, jag har en vild fantasi, jag vet. Det bör tilläggas att jag höll på att falla två gånger väl nere i gruvan så guiderna fick fånga upp mig. Klantarsel.

Väl nere vid dykplatsen så fanns flera dykare på plats och jag fick sådan extrem lust att hoppa i det kalla vattnet som var alldeles kristallklart. Det räcker dock inte med att bara ha ett vanligt dykcertifikat för att få dyka i gruvor, man måste gå flera säkerhetsutbildningar. Men det kan det ju vara värt om det är världens bästa dykplats! Därefter fick jag gå en guidad tur som var alldeles magisk. Jag tänker inte avslöja för mycket för jag vill verkligen rekommendera alla att besöka Tuna Hästbergs gruva. Det är något alldeles extraordinärt. Gruvan anpassar sig inte till turister utan det är turisterna som måste anpassa sig till gruvan. Därför finns det inga säkerhetsstaket eller liknande därnere utan allt är precis som gruvarbetarna lämnade det när gruvdriften lades ner för gott 1968. Gruvarbetarna trodde ju att gruvan skulle öppnas igen så därför lämnade de verktygen direkt på marken där de var för stunden. Ni kan läsa mer om Tuna Hästbergs gruva här.


Gruvarbetarna lämnade verktygen på marken där de befann sig för stunden, i tron om att en dag återvända till arbetet.


Dykplatsen.


Här kan man se ända till botten på 12 meters djup.


Här har gruvarbetarna provborrat.


Jag nere i gruvan.


Alldeles hänförd!

Bortskämd men söt

I går när jag kom hem från jobbet fick jag blåbärspaj som pojkvännen bakat. Tror faktiskt jag ska vara ihop med honom ett tag. ;-) Riktigt gott var det!BildNuBild

Nu är han här. Filippa och Patriks son. Jag får tårar i ögonen när jag tänker på vilken fantastisk upplevelse de varit med om och jag är övertygad om att han fått de bästa föräldrarna i världen.

Where the wild roses grow

På söndag morgon ska jag göra något jag aldrig gjort förut. Att arbeta som journalist är tamejfan det mest spännande yrket som finns tror jag, för genom det yrket får jag en inblick i så många andra spännande yrken.

Jobbet på söndag kräver att jag är psykiskt stark, inte klaustrofobisk och inte höjdrädd. Dessutom ska jag vara varmt klädd. Intervjun sker på engelska. Någon som har en aning? ;-)

Vilken dag som helstJag och min vackra gravida vän

Snart, vilken dag som helst, kommer
Filippa och Patriks älskade unge. Det är första barnet i min närmaste umgängeskrets som föds men många bekanta har ju ploppat ut ungar sedan en tid tillbaka. Vad är egentligen vackrare än ett nytt liv med små söta fingrar och tår? Jag riktigt längtar och ser framemot en höst med långa barnvagnspromenader och massa bebismys. ♥

Sova

Är det inte som skönast att sova en stund mitt på dagen? Att jobba hemifrån har sina klara fördelar. ;-)Bild

En stor sten har lättat från hjärtat också så nu kan jag åka till Barcelona med gott samvete. Vet egentligen inte varför jag tvivlar så mycket på mig själv när jag hittills alltid löst alla problem som uppstått. Men det är väl så när man lider av prestationsångest. Nu känns allt bra. Bara tre arbetsdagar kvar och sen får jag njuta av sommarens sista semesterresa med min partner in crime. ♥

Tillbaka till verklighetenNu är min dröm min verklighet.

Voice of Africa and Dalarna
Star choir - Gärdebylåten/Shosholoza


Gärdebylåten är en sådan otroligt vacker bit som jag alltid kommer förknippa med mitt landskap. Denna låt i kombination med mitt Dalarna och mitt Afrika så kan det bara låta fantastiskt.


Fotnot: Star Choir är en kör från södra Afrika som går i Star for Life-skolorna (på svenskt initiativ) som syftar till att bromsa spridningen av HIV. Kören har spelat tillsammans med flera kända svenska artister såsom Marit Bergman, Asha Ali, Daniel Lemma och Triple & Touch. Just Gärdebylåten/Shosholoza är en mix av två kulturers traditionella folksånger.

Och mitt bland ljusen står en flaska vin


© Angelica Lindvall

Jag blir svart som sot när
flickan mitt emot bjuder in en annan till sitt hus.
Jag släcker och ser på när dom delar en bordeaux i skenet från två levande ljus.

Ljusen brinner ut, föreställningen är slut.
Bara silhuetter kvar mot en gardin men i min fantasi finns inte dom utan vi.
Och mitt bland ljusen står en flaska vin.

Sommartorp i Dalarna
© Angelica Lindvall

Aptitretare


Egen klyftpotatis med rosmarin hämtat från trädgården, fläskytterfilé, squash, körsbärstomater och morötter på spett blev jag bjuden på i veckan. Så enkelt men gott. Vad jag drömmer om en egen trädgård fylld till bristningsgränsen med frukt, bär, grönsaker och kryddor. Få smutsa ner händerna i jorden. Äta utan att skölja. Servera i fint porslin.

Nej, så tjock du har blitt!

Nyss sprang jag en vända runt sportfältet. Kände mig nöjd över att ha klarat nästan hela spåret utan att dö tills jag sprang förbi den äldre gubben med bichonen som gjorde tummen upp. Måste sett kul ut med en tjockis som fulsprang som en annan idiot. Men då tappade jag hursomhelst lusten och nu vet jag inte vad jag lagt den. Har till råge på allt ett skavsår som ser ut som taget ur valfri scen i Saw IV.Min älskling är mina ord och sånger
Min älskling - Ulf Lundell

Min älsklings ögon får mej att gråta
för jag kan aldrig
komma där innanför
Hon dyker djupt ner i sin gåta
och lämnar mej utanför

Min älskling är mina ord och sånger
Hon vet att jag dör
om jag inte kan skriva och sjunga
och dämpa min ånger
och dikta att jag är man

Min älskling går till sina vänner
och glömmer allt som jag har sagt
om vad jag vill
och om vad jag känner
Hon bor i en annan trakt

Min älskling vill
att jag bränner skeppen
men frågar sen var båtarna är
Jag står där och biter blod i läppen
men min älskling hon är kär
Om du kommer hit idagI går lärde jag mig spela en ny låt på gitarr. Men egentligen så kan jag inte spela gitarr. Jag bara leker. Låtsas. Inbillar mig. Tror. Har ett helvete att lära mig byta ackord snabbt. Men övning ger färdighet. Rom byggdes inte på en dag som ni vet.

Friheten är ditt vackra namnJag älskar den här bilden!
Svensk sommar. Midsommarkrans. Blommig klänning. Gummistövlar.

På väg någonstans.

En midsommarnattsdröm

Den här sommaren har varit så oändlig men samtidigt så kort. Så många minnen jag skapat och skapar. Den började med varmt väder redan i april. Med kärlek som brann och slocknade. Med Maggios ord som ekade i hörlurarna "Finns det en så finns det flera". Många turer fram och tillbaka och så New York i maj som räddade mig från att falla handlöst. Det blev en midsommar. Och sedan kom festivalen till stan.

Jag vågade se mig om igen. Känna och tänka kanske. Med hans tålamod som försökte förstå min nyckfullhet. Till slut så föll jag och han tog emot mig och höll mig kvar.

Nu är det vi. Och jag fattar ingenting.

BarcelonaOm åtta dagar åker jag och en av mina bästa vänner till Barcelona. Det var en ganska trist eftermiddag i juli som jag kikade runt på billiga flygresor och kom över ett sådant pangpris att jag bara var tvungen att boka en varsin flygbiljett till henne och mig. Jag tänkte att jag har ju aldrig varit i Barcelona så jag åker dit.

Jag ser framemot att sitta på stranden kring en bonfire och lyssna på när en mörk spanjor spelar gitarr, spontandansa flamenco på gator och torg, nattbada i havet och fånga ögonblicken med systemkameran.

Tänk om jag ångrar mig

Ja, jag vet ju varken ut eller in vad jag ska göra med det här bloggandet. Klippa navelsträngen sa jag redan för två år sedan att jag skulle göra. 2010 skrev jag inte en enda rad. Nu är det 2011 och ni ser ju själva vad lite jag skrivit. Men för att skriva klart boken måste jag nästan blogga. Hitta tillbaka till orden. Språket. Mitt språk. Som jag tappat någonstans på vägen. Jag vill hitta tillbaka till timmar som bara flyger förbi, när fantasin sprudlar och jag vill aldrig gå och lägga mig i rädsla för att tappa flödet. Men jag lovar ingenting. Jag kommer skriva när andan faller på men just nu njuter jag så mycket av att leva. Jag fångar varje ögonblick. Precis som det ska vara.... och sen ångrar mig igen.Det är så jag säger det


Hey, it´s been a while.