Tema fest

I sommar fyller jag 20 år. Det ska firas med en stor fest hemma i Dalarna. Jag behöver alltid planera i god tid före (dels för att jag inte lämnar något åt slumpen och dels för att jag älskar att planera) men nu behöver jag er hjälp! Jag vill nämligen ha ett tema på min fest och även om min fantasi vanligtvis har många knasiga idéer så går hjärnan på tomgång för tillfället. Om ni fick välja ett valfritt tema på en fest som ni skulle vilja gå på, vad skulle det vara?

Maskerad? Beach? Pyjamasparty? Glamour? Playboy? 50-tal? Stureplan? Kom igen nu, fram med alla idéer och tips!

   
Bild: http://www.teaterbutiken.se/


Kvinnligt vers. manligt

Kontakten med min kvinnliga sida:

[ ] köpt en hårfön
[x] sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut
[x] följt med som smakråd vid en shoppingrunda
[x] pratat känslor nykter
[x] skrattat under en romantisk komedi
[x] berömt en person av manligt kön för sitt utseende
[x] ringt upp en person utan konkret syfte
[x] funderat på namn åt mina barn
[ ] insett storheten hos Barbra Streisand
[x] lyssnat på en skiva främst för att personerna i bandet är snygga
[ ] druckit cosmopolitan
[x] sett ett avsnitt av "sex and the city"
[x] sett två avsnitt av "sex and the city"
[x] känt mig sugen på en kopp te
[x] känt glädje över att få blommor i present
[x] gjort någonting romantiskt på eget initiativ
[x] blivit arg utan anledning
[x] gråtit efter 9 fyllda år
[ ] brytt mig om H&M:s val av modell
[ ] insett storheten i Linda Skugges krönikor
[x] kramat en kille
[x] dansat

Kvinnliga: 17/22Kontakten med min manliga sida:
[x] ljugit om hur mycket jag har druckit
[ ] ätit en blodig stek
[x] läst en biltidning
[ ] framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap
[x] styrketränat
[x] fortsatt prata med en tjej även efter det att hon visat sig vara tråkig, enbart på grund av att hon var snygg
[x] sagt att något, som var på gränsen att få mig att gråta som ett spädbarn, inte alls gjorde ont
[ ] tillbringat en hel dag, enbart betraktandes sport på tv
[x] lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det
[x] läst ett nummer av slitz
[ ] dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad
[ ] känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza
[ ] gått på en Ulf Lundell-konsert
[x] diskuterat bröst
[ ] gjort lumpen
[x] känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning
[x] känt mig häftig över att åka jättefort i en bil
[ ] enbart stirrat snett uppåt vid besök på en pissoar
[x] lagat någonting på egen hand
[ ] skrikit "kom igen nu gubbar" på fotbollsplan
[ ] tävlat i att dricka öl
[ ] påpekat hur otroligt bögiga westlife eller annat valfritt pojkband ser ut

Manliga: 11/22


Kändisfeber

Ibland är det roligt att leka med tanken om man fick vara en annan person för en dag. Därför har jag startat en utmaning, jag ber er alla som vill och vågar anta utmaningen att skriva vem ni skulle vilja vara för en dag och det första ni skulle göra.Politiker jag skulle vilja vara för en dag: George Bush. Och det första jag skulle göra är att skicka hem alla amerikanska soldater från Irak och sedan avsäga mig presidentposten och ge den till Hillary Clinton.


Dokusåpakändis jag skulle vilja vara för en dag: Linda Rosing. Jag skulle uppsöka en terapeut och kolla om jag verkligen lider av någon slags "se på mig, jag måste få synas"-sjukdom och sedan skulle jag bygga ett hus långt under jorden och aldrig mer se dagens ljus.


Sångerska jag skulle vilja vara för en dag: Victoria Beckham, då skulle jag ha hett sex med David hela dagen.


Arvtagerska jag skulle vilja vara för en dag: Paris Hilton, och det första jag skulle göra är ett Mensatest.


Sportstjärna jag skulle vilja vara för en dag: Ronaldinho. Det vore coolt att vara bäst i världen på någonting och jag är ju verkligen kass på fotboll så det skulle vara kul att trixa en hel dag och spela en grym match och bli dyrkad av hemmapubliken.

Rötmånad i januari

Enligt de allra flesta undersökningar är januari rötmånaden för ett förhållande. Och jag och min älskling sedan fyra år tillbaka krisar också.

Följande dialog utspelade sig hemma hos honom i går (i sängen bör väl tilläggas):

Jag: Har du strumporna på?

Han: Nej, och det ska inte du heller ha!

Jag: Men åhh, vad jobbigt.

Detta är ett allvarligt tecken på att vi har en kris i förhållandet. För det värsta jag vet är att ha sex med någon som har strumporna på sig. Och i går ville jag vara lika avtändande.

Grattis pappa

Grattis pappa! I dag skulle du fyllt 42 år om du inte valde att ta ditt liv för snart 15 år sedan.


Jag vid pappas grav

Jag älskar dig fortfarande.


Praktikplats

Under gårdagen var jag en sväng till Dala-Demokraten där jag ska ha min praktik vecka 10 och 11 (i morgon ska jag till Borlänge tidning där jag ska vara sista praktikveckan). Jag blev varmt mottagen och längtar verkligen att få komma ut på fältet (även fast jag älskar att plugga också). Men det känns mer på riktigt att ha arbetskamrater än klasskamrater. Det är helt skilda saker så vitt jag vet. För på ett jobb nedvärderar man inte sina kolleger och får dem att känna sig odugliga eftersom alla eftersträvar samma sak, att göra en grym tidning. Till skillnad mot avundsjuka klass"kamrater".

Jag tror på att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Det är något som jag eftersträvar till vilket pris som helst.


Fetångest

Jag kanske är galen. Nu ska jag ut och gå en vända runt byn med min minst lika galna bästis sedan urminnes tider, Johanna. Anledningen till detta vansinne är en 30 points pizza med bearnaisesås.

Det var inte särskilt gott heller.

Tacky tattoo

Jag har en soltribal mellan skuldrorna. Den gjorde jag strax efter min 18-årsdag. Jag älskar att bli tatuerad,  det är skönare än akupunktur och resultatet blir ofta väldigt snyggt. Fast nu på sistone har jag tyckt att tatueringar är rätt tacky och sååå 2002. Men det ändrades snabbt efter min upptäckt i snön häromdagen. Min älskade bichon frisé hade lämnat fyra blöta tassavtryck som frusit till is och jag sprang in och hämtade kameran. Nu ska dessa tassar bli en del av min kropp. Fast jag ska bara ha två svarta tassar, antagligen i svanken eftersom jag vill att tatueringar ska sitta proportioneligt på kroppen. Jag vet att alla har tatueringar i svanken och jag hade säkert gjort min första där om det inte vore för att jag på allvar trodde att man inte kunde få ryggmärgsbedövning senare i livet. Nu vet jag bättre. Läkare som hävdar att man inte kan ta en ryggmärgsbedövning om man har en tatuering i svanken är rentav inkompetenta.

Jag ska beställa tid snart och låta Fredrik rita upp tassarna i naturlig storlek. Innan våren har jag Texas tassar förevigade på min kropp. Längtar.

Texas fotboll

Shopaholic

Jag tror jag är shopaholic. På riktigt. Jag finner inte längre njutning i att använda kläderna jag köper utan jag tycker det roligaste är att stå i kassan, betala den läckra Bondelid-tröjan och sedan gå därifrån med kassen och ett leende på läpparna. Detta har resulterat i att det ligger flera oanvända märkeskläder i min garderob.Jag kanske borde söka hjälp. Fast än så länge kan jag betala räkningarna så jag väntar nog ett tag till.


What a feeling

Häromdagen tittade jag för första gången på Flashdance. Och jag fick världens lust att börja dansa igen. Dansare har ju tveklöst de vackraste kropparna och det är så otroligt roligt att dansa till bra musik. Numera dansar jag bara på krogen, men då är jag knappast lika duktig som jag var på dansföreställningarna. Alkohol är nog boven i dramat.

En sak jag lade märke till i Flashdance var att killen som spelar Alexandras pojkvän är ingen mindre än mr. Roberts (Summers pappa) i O.C. Tjugo år yngre men lika karismatisk då som nu.The real story of Titanic

Det är tio år sedan en av tidernas bästa filmer hade världspremiär: Titanic.

För att fira tioårsjubileét tänkte jag skriva lite fakta som ni säkert glömt eller aldrig fått veta
om fartyget som inte kunde sjunka men som sjönk på sin jungfruresa den 14 april 1912 efter en kollision med ett isberg.


TitanicALLT DU VILL VETA OM TITANIC


1. En förstaklassbiljett på Titanic kostade 3100 dollar (24 700 kronor) vilket motsvarar en miljon kronor i dag. Tredjeklassbiljetterna kostade 32 dollar (255 kronor) och skulle i dag kosta 10 300 kronor.

2. Titanic var på sin tid världens största fartyg, 269 meter lång, 28 meter brett och med 11 däck.

3. Efter att Titanic kört på isberget var passagerarna ute på däck och lekte med isklumparna som trillat ner på båten.

4. Titanics jungfrufärd gick mellan Southhampton i England till New York i USA. Fartyget var 600 kilometer sydöst om Newfoundland när det kolliderade med isberget.

5. Ombord på båten fanns omkring 2247 personer, endast omkring 700 personer räddades. Tredjeklasspassagerarna larmades sent, och de flesta av dem hann inte ta sig upp till däck. 60 procent av alla förstaklasspassagerare överlevde men bara 25 procent av dem som reste i tredje klass.

6. Efter åratal av sökande hittades vraket av Titanic 1985 av ett expeditionsteam. Det låg i två delar på 4000 meters djup.

7. I skapandet av filmen Titanic var filmteamet tvungna att skapa en ny sorts kamera för att kunna filma riktiga Titanic på havsbotten. Normala kameror klarar inte av de låga temperaturerna och det extrema trycket. Men kameran kunde bara använda en rulle film i taget och det var omöjligt att ladda om kameran nere i havets djup.

8. Totalt medverkade 18 000 statister, 150 av dem var med under hela den sexmånadersperiod som inspelningen krävdes.

9. Männen bakom filmen, inberäknat regissören James Cameron, ägnade mer än fem år att forska om skeppet och alla detaljer kring fartygets snabba sjunkande.

10. Skeppet i filmen är en kuliss på 236 meter och havet representeras av en 28 329 kvadratmeter stor bassäng som rymmer 77 miljoner liter sjövatten. Tillverkningen av båda tog 100 dagar.

11. Under inspelningen brukade Leonardo DiCaprio som spelar den karismatiske Jack ägna sin lediga tid åt att spela Nintendo-spel i sin loge.

12.  Kate Winslet som spelar överklassflickan Rose var nära att dö under inspelningen. I samband med scenen under däck när skeppet håller på att sjunka och alltmer vatten kommer in ska hon försöka rädda Jack som sitter fängslad och då var hon nära att drunkna.

13. Det finns två märkbara filmfel i Titanic. Ett misstag är när Rose och hennes familj sjunger psalmer så spelas det en psalm som skrevs år 1915, tre år efter att Titanic sjönk. Ett annat fel är när Jack dör i slutet, så vindar han med ögonen och det gör normalt sett inte döda människor.

14. Filmen Titanic hade världspremiär under Tokyos filmfestival den 4 november 1997.

15. Filmen vann 11 Oscarstatyetter, bland annat för bästa film, bästa foto och bästa musik.

Ulltuss

Nu tjuter min ulltuss. Han behöver gå ut och kissa. Eller så längtar han bara efter mamma som precis åkt till stan. Nåväl, han får stå ut med storasyster. Han låg och sov bredvid mig i dubbelsängen  i morse med ett märgben vid sidan om. Supermysigt.

Texas

Änglarna i FC Barcelona

Jag fick ett glädjande medlemsbrev från Unicef i veckan.
Den spanska fotbollsklubben FC Barcelona har aldrig i sin 107-åriga historia haft reklam på sina matchtröjor. Fast 2006 bestämde de sig för att sätta Unicefs logga på bröstet- och dessutom betala för att göra det. Under en femårsperiod stödjer de Unicefs arbete för världens barn med 14 miljoner kronor. Första året går pengarna till ett hiv/aidsprojekt i södra Afrika. Pengarna ska bland annat användas till att ge bromsmediciner till hiv-smittade barn, förhindra att gravida hiv-smittade mammor överför smittan till sina barn och hjälpa de barn som blivit föräldralösa på grund av aids.


Hur kan någon låta bli att älska fotboll?

Bli medlem du också och hjälp till att förändra utsikten för världens barn.

Ronaldinho


För mycket shopping igen

Jag köpte allt utom just en kontorsstol.

Fast jag gjorde lite nödvändiga köp också, jag köpte födelsedagspresenter åt kusin vitamin som blir myndig och till lillebror som fyller sjutton år om en vecka.

Sedan köpte jag en hel del till mig själv, som vanligt. Det blev lite smink, en musmatta, guldörhängen, Christina Agulieras "Back to basics" och Pink "I´m not dead", en stor Marilyn Monroe-tavla samt Crash på dvd. Nu har jag både öron- och ögongodis. Och mer ögongodis blev det i form av kläder som jag beställde från Ellos när jag kom hem. För sisådär en tusenlapp.

        


Blind i snabbköpet

Var kassörskan rentav blind?

Man börjar ju fundera.

Årets första semla

Jag har ätit årets första semla. Precis efter jag varit ute på en långpromenad i kylan.

Semla

Semlor är världens kaloribomber så jag lär gå minst två timmar till i dag. Fast först ska jag och älsklingen shoppa (det är också bra motion!) på Kupolen samt äta middag på tu man hand. 

Jag möblerade om mitt rum i går så att jag ska få plats med ett databord och nu behöver jag en ny kontorsstol. På Jysk finns det en stol i skinn för 500 kronor. Den kanske blir min innan dagen är slut.

Jag har inte råd samtidigt som jag har ett överflöd. Och när man har mycket pengar på kontot är det svårt att spara.

Tycka synd om

Det finns inget som retar mig mer än människor som kör på den här tycka synd om-stämpeln. En person som öppnar sig för en främling och öser ut allt om sin miserabla uppväxt. Sedan kör personen med sin omgivning och trycker ner människor i sin närhet och ingen vågar göra någonting eftersom personen ju haft det så svårt. Men vem fan har inte haft en jobbig uppväxt? Ska man låta sin uppväxt förvärra ens liv ytterligare och trycka ner sina medmänniskor i skoskaften för att man själv ska kunna må bra?

Jag undrar om dessa personer mår bättre efter att ha fällt elaka och sårande kommentarer till sina medmänniskor?

Jag tror på karma. Och sådana här personer kommer bli obetydliga amöbor i sina nästa liv.


Indiskt glas och porslin

Om jag inte hade köpt en dator så skulle jag haft några kronor kvar på kontot den här månaden och då hade jag utan tvekan köpt de här vackra frostade vinglasen för 79, 50 kronor 2-pack från Indiska. Även den blommiga viktorianska vasen skulle passa superfint i mitt rum, kostar 129 kronor.


  

www.indiska.com

Nobody puts baby in the corner

Baby body

Om jag var en bedårande liten bebis så skulle jag satsa stenhårt på den här bodyn i vår! Ni känner nog alla igen citatet från klassiska filmen Dirty Dancing.

London är min stad

London tjej

Jag är en Londontjej och det stämmer nog, för jag fullkomligt älskar den staden och skulle mer än gärna vilja bo där!

Vilken
stad tillhör du?

Nerför backen

Gårdagen var barnsligt kul. I Bäsna finns det en backe som är en liten kopia av den berömda Väggen i Sälen, det vill säga jävligt brant. Och jag åkte på en gummiring och madrass nerför toppen.

Nu kanske ni undrar om jag har tröttnat på livet men det är precis tvärtom, jag älskar att leva!

Äntligen mamma

Jag har blivit mamma! Det var minsann en snabb graviditet och förlossningen var lätt avklarat!

Min kära vän
Idas råtta har nämligen fått flera rosa små bebisar varav en ska bli min! (Om jag lyckas övertala min familj vill säga).

Walk in closet

När jag och älsklingen tar steget fullt ut och blir sambos så ska jag ha en walk in closet! Jag kan inte tänka mig något lyxigare än att ha fullständig koll på allt som finns i garderoben. Det är sjukt jobbigt när man ska leta reda på ett plagg i den instängda garderoben och precis alla andra kläder ramlar ut och det blir ett fullkomligt kaos som man inte orkar städa upp på flera veckor. Nej, ordning och reda ska det vara. Klänningar på en plats, jeans på en annan plats och skor uppradade bredvid varandra i olika färgskalor.

   

Pappor skadar barnen för livet

I dagens Aftonbladet kan man läsa att allt fler kvinnor blir gravida som unga. Läsarna har röstat fram 26-30 år som den lämpligaste tiden att skaffa barn vid men en stor del av läsarskaran tycker att det är bäst att skaffa barn vid 21-25.

Trenden har vänt i Stockholm. Sedan början av 1970-talet har Sveriges kvinnor väntat allt längre med att skaffa sitt första barn. År 1970 var genomsnittsmamman 24 år. I dag är hon 29. Åldern på förtsföderskorna i Stockholm minskade i fjol till 30,6 år jämfört med 31 år året före. Papporna är i genomsnitt ett och ett halvt år äldre än sina tjejer. 

Jag tror att de flesta tänker att de ska ha pluggat färdigt först och vara etablerade på arbetsmarknaden innan de går och blir på smällen. Samtidigt som riskerna ökar betydligt ju äldre man blir.  Nog för att jag har drömmar om en superkarriär som journalist men jag skulle aldrig välja bort familjeliv. Helst av allt vill jag ha tre barn innan 30, och gärna med minst två-tre års mellanrum. Det betyder att jag måste börja snart. Vad min pojkvän säger om saken förtäljer inte historien men jag får väl tindra med ögonen helt enkelt. Fast han är smart den där grabben jag kilar med, han vill ha barn när vi har en trygg ekonomi. Det låter faktiskt klokt. 

Fast det blir ju lite svårt om man som mamma ska ta hand om barnet helt själv. För enligt den galna proffessorn i neurobiologi , Annica Dahlström så skadar pappan barnet för livet om han tar hand om barnet själv. Det skriver hon i sin nya bok "Könet sitter hjärnan". Hon påstår att de flesta män är olämpliga att själva ta hand om ett barn. Hon hänvisar sina åsikter till forskningsresultat men jag är helt säker på att det finns lika många forskningsresultat som bevisar motsatsen. Jag säger som Robert Wells: "Män kan inte amma... än!".

Gravid


Stöldgods

Stöldgods från http://ninabloggar.blogspot.com

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa:
En, till internatet.
Vilken svordom använder du mest: I den här ordföljden "Helvetes jävla kuk".
Äger du en iPod: Nej, men en mp3.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på: 07.30 på vardagar.
Hur många resväskor äger du: Jag lånar mammas.
Använder du flip-flops även när det är kallt ute: Nej, varför då?
Var köper du dina matvaror ifrån: Ica Maxi.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden: Det kvittar faktiskt.
Har några av dina vänner barn: Nej, men snart blir en kompis pappa åt en liten flicka.
Har någon någonsin kallat dig lat: O ja, mestadels mamma när jag inte orkar gå ut med soporna.
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu: En bränd cd från studenten och sommaren.
Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk: Vanlig.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan: Ja.
När var senast någon stötte på dig: Sist jag var ut på krogen.
Vad åt du till middag: Kyckling och klyftpotatis.
Använder du huvtröjor: Ibland, skönt när man tränar.
Kan du vissla: Ja, men jag kan bara blåsa luft inåt.
Har du någonsin deltagit i en demonstration: Nej, men kanske i Ryssland senare i vår!
Vem var den senaste som ringde dig: Lillebror.
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält: Berg-och dalbana.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig: Det tror jag alldeles säkert.
Tittade du på tecknat när du var liten: Det gör jag fortfarande.
Hur många syskon har du: Ett.
Är du blyg inför det motsatta könet: Långt ifrån.
Äger du några band t-shirts: Nej, faktiskt inte. Fan vad konstigt.
När flög du senast: Sommaren 2004 från Turkiet.
Hur många stolar står kring ditt köksbord: 6.
Läser du för skojs skull: Ja, oftast.
Pratar du några andra språk: Svenska, engelska och lite spanska och franska.
Diskar du din egen disk: Japp.
Har du gråtit offentligt: Ja.
Har du en stationär dator eller en laptop: Nu har jag en laptop! Wohoo!
Försöker du alltid lära dig nya saker: Ja! Vilken dum fråga.
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar: Nej, har redan en tattoo, det får räcka.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten: Dela på notan tycker jag är rimligt.
Kan du kasta macka: Nej.
Har du någonsin varit på Jamaica: Nej, men jag vill dit och dricka dyrt kaffe.
Vad har du med dig in på bion: Läsk och popcorn.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet: Svenska, psykologi och filosofi.
Gillar du att flyga flygplan: Jag har aldrig flugit ett plan, men det är i alla fall roligt att vara passagerare.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner: Ödmjukhet.
Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv: Nej, eueeh.
När sov du senast på golvet: Oj, det var åratals sedan.
Vilken är din favoritdrink: Geting.
Gillar du din boende situation: Nej, fy fan vad jag hatar att bo på internat.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera: 7-8 timmar.
Äter du frukost dagligen: Ja, det är det bästa målet på dagen!
Är dina dagar fullbokade och stressiga: Ja, men jag älskar det!
Vilken är din favoritfrukt: Vattenmelon.
Hur gammal blir du nästa födelsedag: 20. Oh, my god.
Tror du på liv på andra planeter: Ja, absolut. Det känns jäkligt långsökt att vi är de enda varelserna i universum.
Tror du att Gud är man eller kvinna: Gud existerar inte som någonting annat än en känsla.
Hur valde dina föräldrar ditt namn: Mamma kände en tjej som hette Angelica, och hon tyckte flickan var så söt och namnet så passande.
Gillar du senap: Jag har börjat lärt mig tycka om det nu.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm: Absolut! Det vill jag göra snart!
Sover du på sida, mage eller rygg: Mage tror jag.
Tycker du om att krama folk: Ja, det är mysigt. Hellre det än blöta pussar.
Skulle du säga att du är trendig: Nej, jag klär mig i det jag gillar och sen om det är trendigt eller inte skiter jag fullkomligt i.
Äger du en digitalkamera: Två, en ny och en trasig som mammas dagbarn leker med.
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars: Chewbacca.
Tycker du att du är attraktiv: Ja, tills motsatsen är bevisad.
Vad är du allergisk mot: Ingenting.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött: Nej.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat: Fredrik.

Dataköp

Nu har jag köpt en alldeles egen laptop! Jag ska hämta den om en timme för då är den färdiginstallerad och klar.

Det blev en Toshiba 15,4" med en hårddisk på 120 GB och 1024 MB i primärminne och en bra processor (Intel Core 2 Duo T5600). Inte för att det säger mig så mycket men tydligen är det bra.

Själva datorn gick på 10.000 kronor ungefär men jag har köpt till Norton antivirus-skydd, väska, datamus, försäkring som gäller i 3 år (om jag spiller cola på den om två år och den är helt gone så får jag en ny likvärdig dator eller en bättre och behöver bara betala en självrisk på 200 kronor), en router vars ordinarie pris ligger på 799 kronor men som jag fick för 399 kronor samt en färdig installation av alla program.

Slutsumman hamnade på 13.990 kronor och jag är mycket nöjd. Det är ändå huvudsaken trots att plånboken ekade tomt efteråt.


Laptop

Så ska det låta

Är jag töntig för att jag gillar familjära program som "Så ska det låta" och "Postkodmiljonären"?

I går tittade jag på härlige Peter Settman
(som är tio gånger bättre än Peter Harrysson som snackade om sin morsa programmet igenom). Ola Svensson och Caroline af Ugglas tävlade mot Anna Book och Peter Johansson. Och jag blev nästan kär i killarna. Jag som inte ens gillar blondiner.

Anna Book är supergullig (fast bebisrösten kan hon lägga av med) men jag förstår inte hur hon kan kalla sig sångerska? Jag sjunger bättre i sömnen och det menar jag.

Caroline af Ugglas är Sveriges svar på Janis Joplin, och hon är minst lika utflippad som originalet men rösten är inte i närheten av hesa Joplin på crack. Men det är en trevlig underhållning en fredag när det inte går något annat på TV.

Så ska det låta

Incident med lokaltrafik

I dag hände det en underlig incident som fick mig att småle hela vägen hem. Tills ångesten kom.

Jag hann precis i tid till Ludvika busstation för att åka med bussen till Borlänge. Då frågade busschauffören mig om jag hade kort och jag trodde han menade busskort (vilket inte var fallet utan det var kontokort han menade) så jag svarade nej. Jag gav han istället en hundralapp men som han uppenbarligen gav tillbaka för att han inte hade någon växel, han var en mycket förvirrad äldre man. Sedan gav han mig en femtiolapp och sa att om jag hade en krona så skulle jag ge honom den sen.

Busschauffören betalade mig alltså för att jag skulle åka i hans buss. Så jag tjänade in femtio kronor i dag. Jag trodde faktiskt att han tog emot hundralappen, det trodde han med. Fast när jag kom på det efteråt att min hundralapp låg kvar i plånboken vågade jag inte gå fram. Nu har jag ångest för att jag aldrig sa till honom att han inte fick min hundralapp. Fast bara lite ångest, jag överlever nog.

Iggy Pop till Peace and Love

Dalademokraten kunde i dag avslöja att Iggy Pop & the Stooges kommer till Peace&Love-festivalen i Borlänge i sommar. Det här är stort, mina vänner! Allt större artister letar sig till vackra Dalarna fast de får förvisso mycket cash för besväret. Därför höjs tredagarspasset och det är en kostsam historia. Fast till och med alla hjärtans dag den 14 februari rabatteras priset på ett tredagarspass till 895 kronor. Annars ligger priset runt 1000-lappen.

Något jag ska säga till älsklingen i förbifarten när det vankas alla hjärtans dag-presenter.


Jag har varit på Peace and Love i fyra somrar i rad nu
och om de tidigare festivalerna varit grymma så är det ingenting i jämförelse med sommarens akter. Eller vad säger ni om Babyshambles, Iggy Pop, Melody Club, The Ark, Hanoi Rocks, Backyard babies och Bo Kaspers orkester med flera!

Festivalen har som mål att ha minst två stora artister per dag, det är sex världsstjärnor! Jag ryser. Den här sommaren kommer bli fantastisk, det känner jag på mig.


Romantik

Min pojkvän är perfekt. Och med perfekt menar jag den ultimata drömkillen i alla romantiska filmer från Hollywood. Jag kan bli irriterad för att han är så perfekt. Han gör aldrig fel, säger alltid de rätta orden vid rätt tidpunkt och skämmer bort mig totalt. Men jag får snart en överdos. Det blir för sockersött helt enkelt.

Gudskelov så vet han att när jag säger kommersiellt skit om Alla hjärtans dag så förstår han att jag egentligen gärna vill ha någon romantisk upplevelse eller present. Men nu är måttet rågat. Han har blivit metrosexuell. Han har solat solarium två gånger på mindre än en månad.

"För att bli snygg på Forssa-cupen".

Ja, men, hallå? Jag kan inte ens komma och titta så det är inte mig han gör sig snygg inför. (Vem är hon!).

Han kanske rentav är homosexuell, för han duschar ju med andra killar. Solbrända killar som till och med stylar håret inför en vanlig träning. Det är bara för mycket.

Vart tog de riktiga männen vägen?


50-talsmode

Jag är ingen notorisk H&M-shoppare men det har kommit in en hel del söta 50-talsklänningar och kjolar på sistone som är väl värda att lägga slantarna på.

Mina personliga favoriter är de tre högst upp. Fast den lila kjolen är också en favorit i vår. Den kommer säkert hamna i min garderob inom en snar framtid. Priserna ligger mellan 198 till 349 kronor.

Vilken är din favorit bland plaggen?

     

     


Stresstålighet

En sak är säker. Jag går inte i en stresstålig klass. Tangenterna knastrar och så fort man säger något, ber om något eller bara är trevlig så fräser de tillbaka som ilskna illrar.

Jag har nästan lust att säga att det bara är 11 minuter kvar till deadline. Jag tror jag gör det.

Lökar

Varför går jag på allt? Jag har hört att lök är både nyttigt och bra men min andedräkt stinker värre än Saddam Husseins andedräkt. Och han är ändå död.

Nej, inte mer lök för min del, i alla fall inte utan någonting till.


Gravidchock

Att vara gravid är det kvinnligaste som finns. Och det finns nog inget vackrare än en tjej med en kula på magen. Okej, höggravida kvinnor är kanske inte det allra sexigaste, då ser de snarare ut som en orm som ätit något olämpligt men efter 9 månader av tung börda så får man faktiskt se ut lite hursomhelst.

Jag är inget fan av Britney Spears eller särskilt imponerad av hennes utseende heller, men bilderna på Harpers Bazaars omslag och mittuppslag är mycket estetiska.
Demi Moore var först ut att posera naken med magen i vädret.

Godisråttan anfaller

Jag har inte ätit godis sedan nyår. Det har gått 18 dagar. Jag känner inget sug efter godis men jag har mardrömmar att jag äter slemmiga geléråttor, mängder av Marabou digestive-choklad, colaflaskor och salta sillar. I drömmen så äter jag metodiskt på ett sektliknande sätt och jag vaknar alldeles kallsvettig och försöker lista ut om jag verkligen ätit godis på riktigt.


Ett bedårande barn av sin tid

Jag har gjort som så många andra och registrerat mig på www.bloggportalen.se

Om ni gillar det jag skriver får ni gärna länka mig som favorit på den här sidan!

38987-78

Beach 2007 ångest

Redan börjar tidningarna skriva om beach 2007. Nu ska det faktiskt tränas ordentligt och vi ska bli smala, nästan anorektiska och döläckra i våra Panos Emporio-bikinisar. Men jag är sjukt trött på det här. Och ändå är jag likadan. Jag vill också träna för att bli snygg och äta rätt för att må bra. Fast egentligen borde man inte träna för beach 2007 utan beach 2037. Utseendet är bara en fasad, det kommer inte vara för evigt, däremot kan man minska risken för att dö en tidig död genom att äta sunt och träna. Och jag vill leva länge.


Den utfrysta flickan

Mobbning är ständigt ett problem i skolor och jag har även sett yngre barn på dagis frysa ut sina kamrater. Det gör ont i hjärtat när någon kallar en jämngammal flicka för tjockis eller hora och en jämngammal pojke för bög eller äckel. De flesta har nog blivit kallad för både det ena och det andra någon gång. Jag blev själv kallad för hora av en äldre kille. Då var jag åtta år.
Jag förstod inte riktigt innebörden av ordet, jag visste att det var en tjej som fick pengar för att ha sex men jag visste inte vad sex var. Därför tog jag inte så illa vid mig. Jag blev också retad för att jag hade glasögon, av samma kille. Då tog jag illa upp och grät mig många kvällar till sömns. Jag hade visserligen stora glasögon som egentligen inte passade till mitt lilla barnansikte men jag försvarar mig med att det var modernt då. Dessutom gillade jag mina glasögon och grät när jag fick bra syn igen. I dag har killen som retade mig själv glasögon och det skulle inte förvåna mig om han betalade för sex heller.

Förut jobbade jag bland barn där det förekom mobbning. Det var små barn som frös ut en flicka i gruppen. Hon fick aldrig vara med och leka, hon blev trampad på, dragen i håret och när hon satt själv i ett hörn och lekte med en docka så kom ett av de andra barnen och tog dockan ifrån henne. Jag såg det här med mina egna ögon och jag var en av få som gjorde en insats för att stoppa mobbningen.

Jag satte mig i soffan för att läsa Den fula ankungen. Barnen kröp upp bredvid mig, nyfikna och förtjusta över den kommande sagostunden. Den lilla mobbade flickan med de rödhåriga lockarna stod kvar på golvet i rädsla för att komma närmre. Hon visste att hon inte var en av dem. Jag sa till henne att hon fick komma och sitta i mitt knä och flickan sken upp som en sol. De andra barnen tittade avundsjukt på henne.

Jag började läsa och barnen lyssnade intresserat med tummen i munnen. Till slut sa jag:
- Vad tycker ni om att den fula ankungen blev retad av sina syskon för att han inte såg likadan ut som dem?
De ropade i mun på varandra och berättade att det var orättvist och hemskt att den fula ankungen inte fick vara med sina syskon och leka.
- Det är så här ni gör mot henne, varje dag, sa jag och nickade mot den rödhåriga flickan i mitt knä. Ni låter inte henne vara med och leka trots att det är mycket roligare att leka tillsammans. Ingen ska någonsin behöva vara utanför, då är man ingen riktig kompis.
Barnen tittade först förvånat på mig, sedan insjönk allt jag sagt.
- Ingen riktig kompis, ekade barnen.
Sedan fick den rödhåriga flickan med de förtjusande lockarna vara en i gänget.


Att älska som en porrstjärna

Snart kommer filmen om porraktrisen Jenna Jamesons liv
som bygger på hennes självbiografi "Att älska som en porrstjärna". I rollen som henne spelar förhoppningsvis Scarlett Johansson. Det är i alla fall vad Jenna Jameson och inspelningsteamet vill. Vad Scarlett tycker om saken förtäljer inte historien, däremot har hon sagt att hon inte är främmande för att spela in nakenscener om det är rätt projekt.

Jag ser gärna pryda Scarlett i rollen som sexdrottningen Jenna.

Scarlett Johansson

Jenna Jameson

Personligt brev

När det är januari, rusk och regn så känns sommaren väldigt avlägsen. Sommarjobben som dyker upp lite varstans i tidningen får en att faktiskt inse att tiden går fort och att det är dags att börja skicka in ansökningar om man ska kunna få något jobb. Fast det är sjukt svårt att skriva ett personligt brev som får arbetsgivaren att verkligen bli intresserad. Ni som gärna har en hel del erfarenheter på den här fronten får gärna maila tips på ett lyckat personligt brev till mig på angelica1987blogg@hotmail.com Jag vore evigt tacksam.

Ålderskris

I fem år har jag sagt att ”om fem år ska jag göra det här”.

Det har gått fem år nu. Jag är snart 20 vilket nästan är medelålders i min värld. Och det finns så mycket jag vill göra innan 30 att jag inte vet hur jag ska hinna med.

 


Jag vill volontärarbeta
, hoppa fallskärm, sjunga mer karaoke, backpacka, flyga till spännande och exotiska länder med pojkvännen, studera psykologi, jobba, börja dansa igen, träna för att bli vältränad och snygg, förlova mig, gifta mig, skaffa barn, flytta hemifrån på riktigt, inreda min egen lägenhet, bo på olika ställen, börja bygga mitt drömhus för att sedan slå mig till ro.

 


Med den här farten
så kommer jag inte att veta vad jag ska göra efter 30. Jag har ju redan gjort allt. Ska jag bara vara tillfreds med livet då, se mina barn växa upp, varva vardagen med barnskrik, föräldramöten, halvdant morgonsex med ögon tunga som bly och noll pengar på kontot efter vårt drömbygge med huset?

 


Om det är så här mitt liv kommer se ut
kanske jag borde leva mer för dagen och inte blicka för mycket framåt. Man blir lätt besviken då.


Misslyckat teoriprov

Över hälften misslyckas med teoriprovet. 65 till 70 procent godkänns första gången men det finns en mindre grupp som drar ner statistiken genom att misslyckas flera gånger, berättar Karl-Erik Andersson, biträdande chef för förarenheten på Vägverket i Borlänge. 
  
Det är inte så konstigt att många misslyckas och blir kallade för losers. Det är ett svårt prov även fast jag klarade det på första försöket. Men det är definitivt svårare än uppkörningen som är rena barnleken. Det är förvisso olika för olika personer men jag blir sällan nervös och är jag nervös så visar jag det inte, vilket kan vara en av anledningarna till att jag lyckades så bra på uppkörningen.

Men jag blir rentav frustrerad över idioter som bokar teoriprov utan att ens plugga innan. Det är taskigt mot de som faktiskt har pluggat men som får lov att vänta i veckor på en tid. Och därmed basta.

Källa: Aftonbladet


Kåseri

Kåseri är en rolig text som är bra men det kan också vara en bra text som är rolig.

Tänka sig vad underhållande det är att använda sitt personliga språk när man inte har någon fantasi. Dessutom är det deadline imorgon för ett kåseri och en krönika. Som jag längtar.


Becksvart tonårsångest

Det spelar ingen roll att solen skiner för inuti honom är det svart. Becksvart tonårsångest som gör ont, ont, ont. Jag kan inte sätta mig in i hur han känner för jag kallar det inte kärlek. Jag kallar det vansinne. Vissa människor faller djupare än andra men varför ska dessa fall alltid ledas till en viss typ av människor?

Det känns åt helvete just nu. Jag är så obeskrivligt trött och vill bara sova bort tiden och vakna när världen är ljusare. Är det möjligt?

Drömbil

Alexzandra har bett mig anta hennes utmaning om drömbilar inklusive den första bilen man köpte.

Min första bil var en Renualt Megane 19 cab som nu står tryggt hemma i garaget. Dock ska jag sälja den till våren eftersom jag ska ut och resa. Jag betalade med mina egna pengar, inga skulder här inte.Absoluta drömbilen är en porsche 911 carrera. På andra plats kommer denna söta bubbla och på tredje plats en bil som mamma haft i sina unga dagar som jag gärna skulle vilja bli ägare till, en Celica. Min pojkvän vill ha den här bilen att köra runt i.

Jag skickar vidare denna utmaning till alla glada körkortsägare!

Power walk

Dags att röra på fläsket. Ut i spåret med dig Angelica! Jag har fått en stegräknare av min pojkvän (tänk vad underbart det är att ha en kille som förstår sig på livsnödvändiga tjejgrejer). Fast jag vet inte hur jag ska få den att fungera, jag får fråga Eleonore i klassen, hon är smartare än smartast vad gäller teknik.

10.000 steg gäller det per dag om jag ska lyckas bli av med mina kärlekshandtag. Nu kör vi!


Dagens citat

Det är aldrig försent för att ändra sig, därför väntar jag ett tag till.


Allt om ingenting

Vilket är ditt tydligaste karaktärsdrag?

Jag är väldigt ambitiös och utåtriktad.
När är du lycklig?
När jag umgås med människor jag tycker om, när jag är på resande fot och när jag blir överraskad.

Vad beställer du på krogen?
Drinkar och cider, fast oftast blir jag bjuden.

Berätta om en minnesvärd bakfylla du haft.
Den värsta var dagen efter grillkvällen och utgången i Leksand, minns du
Alexz?

Vilken är din största fåfänga?
Min vikt och mitt ansikte.

Hur vill du helst transportera dig?
I en porsche 911.

När googlade du ditt namn senast, och varför?
Minns inte när jag gjorde det sist, men det är roligt att se hur många träffar man får.

Vad är ditt starkaste minne från barndomen?
Pappas självmord.

Väldigt kortfattat, gärna i ett ord: din syn på dokusåpor.
Beroende-och kräkframkallande.

Vilken modetrend var du tidig med att upptäcka?
Hatt för några år sedan, sedan var jag först i min umgängeskrets med att bära klänning även till vardags.  

Vem är den mest kända människa du talat med?
En hel del.

Vad är det närmaste döden du kommit?
Jag har åkt med en alkoholpåverkad person. Det var samma dygn som min värsta baksmälla. Aldrig mer.

Vad smugglade du in i landet senast?
För många parfymer. Löjlig lag.

När skäms du?
Inte speciellt ofta, jag säger det som faller mig in och orkar inte tänka på konsekvenserna. Fast jag är bra på att tala mig ur saker.

Om du skulle bli psykisk sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av?
Schizofreni, utan tvekan!

Vilket är det värsta kok stryk du fått?
Har fått en örfil på sin höjd, antagligen förtjänade jag det också. Sedan har jag och lillebror slagits en del.

Vad är det märkligaste sms du fått?
Någon som jämförde sin kärlek till mig som kärlek till delfiner.

Fyll i meningen: "X och X - det känns som historien om mitt liv";
Självförverkligande och livslång kärlek.

Vad irriterar människor sig på hos dig?
Att jag vågar säga vad jag tycker och inte bryr mig om konsekvenserna.


Dödskul

Jag är riktigt sugen på att besöka "Döden dö. En gravallvarlig utställning." på Stockholms stadsmuseum. Den pågår fram till den 18 mars och visar olika dödsfall i Stockholm, allt från avrättningar till olyckor.Jag har nästan en sjuk fascination för allt som är vidrigt och sorgligt. Även fast jag mådde illa när jag såg Cannibal holocaust, så känner jag en morbid upphetsning som är rentav sinnessjuk när jag ser äckliga filmer eller bilder. Det är så att jag skäms för att jag tycker om att läsa självbiografier av mördare där de beskriver hur de slaktade sina offer bit för bit.

Borde jag uppsöka hjälp?I-landsproblem

Framtidens i-landsproblem är lösta! Som vi har längtat!
  • Nu kan man koppla in ett tv-spel i träningscykeln och välja olika banor att cykla på samt välja olika landskap. Aldrig tidigare har det varit så roligt att träna!

  • Det har kommit en innovaitv fotoram för digitala bilder. Perfekt med ett visat bildspel istället för att byta foto i ramen. Väldigt nödvändigt. Verkligen. Och den kostar bara 2500 kronor på Philips.

  • Japanska företaget Buffalo har designat en mus med inbyggd dubbelklicksknapp för den som inte orkar röra fingret två gånger. Latmusen är snart på svenska marknaden. 


    Fakta: Glamour och hennes

Viktigt beslut

Jag och min pojkvän har bestämt oss. Han väljer när vi förlovar oss och jag får välja när vi ska skaffa barn. Han tror att han är smart eftersom han vet att jag vill gifta mig innan jag skaffar barn, men vad gör man inte för att vinna ett vad? Jag kan ju sträcka mig så långt att vi kan skaffa en bebis innan bröllopet och en eller två ungar efteråt. Förresten är det ju rentav roligare att gifta sig när man är lite äldre och förhoppningsvis har tjänat ihop en hel del slantar. Jag nöjer mig knappast med en vigsel i rådhuset. Nej, här ska det vara påkostat och traditionellt med ett stort bröllop på landet.

   
www.tolftagard.se


Viva Brazil

Underbara Fru K har varit till färgsprakande Brasilien på semester. Innan hon begav sig iväg till andra sidan av Atlanten lovade hon att dricka drinkar åt mig. Ett löfte hon höll.
Åh, vad gott!


Manligt och kvinnligt

Efter uppdrag av Pär Sönnert ska jag skriva ett inlägg om fördomar med underrubriken manligt och kvinnligt. Here we go!
Jag förstår inte varför jag är heterosexuell. Killar är verkligen äckliga.

1. Killar stannar bilen och kissar efter vägkanten, sedan sätter de sig i bilen och kör vidare och ratten får en släng av urin och penis-baciller. Så vidrigt. Dessutom har de hår i röven, vilka andra har det? Just det, pälsdjur!

2. Killar tror att det är en slags prestige i att se vem som rapar eller pruttar högst. Det tyder bara på låg intelligens vilket dom aldrig förstått.

3. Killar är flockdjur som gärna sitter i soffan tillsammans med andra hannar, tittar på porr eller fotboll, snackar om vem som kan få vilkens syrra i säng först och andra vidrigheter.

4. Killar rätar alltid till kuken vid de mest olämpliga tillfällen, till exempel framför svärmor.

5. Killar spelar poker, trav, ja, allt för att förlora pengar eftersom frågesportsprogram är lönlöst för dem då intelligensen är så pass låg.Jag förstår inte varför jag är heterosexuell. Tjejer är helt enkelt underbara.

1. Tjejer har små fötter vilket är perfekt då de kan stå så nära spisen som möjligt.

2. Tjejer har längre orgasm än killar, vilket är beundransvärt. Och skönt.

3. Tjejer kan föda barn vilket är det mest smärtsamma en kropp kan uppleva medan fadern svimmar och mår illa.

4. Tjejer har bröst vilket är en av de vackraste kroppsdelarna, vad hade killar sa du? En penis.

5. Tjejer kan hålla i många trådar samtidigt, tappar de diskussionen pratar de om något annat för att sedan gå tillbaka till ursprungsdiskussionen. Försök få en kille att göra samma sak, det är totalt omöjligt.

© Angelica Lindvall

Saknad en söndagsmorgon

Nu har han lämnat mig för fotbollen. Jag som ville ha en lång härlig förmiddag i sängen men tji fick jag. Fast jag börjar vänja mig efter snart fyra år. Thomas kommer alltid vara förälskad i en vit boll med svarta trianglar. Å andra sidan kommer jag alltid vara förälskad i mig själv.

Har ni tänkt på att oavsett om man gör något riktigt urbota dumt så är det sällan man blir irriterad på sig själv? Jag måste helt enkelt vara en älskvärd människa. Ja, om du frågar mig alltså.

Thomas, kom tillbaka. Du har inte bäddat din sida av sängen. Dessutom saknar jag dig. ♥


Att köpa saker man inte behöver

Jag och Thomas var till Kupolen en sväng i dag, det var ju meningen att jag skulle leta efter en laptop men jag ogillar teknikgrejer skarpt. Därför beställer jag en dator via nätet istället, det känns på alla sätt mycket bekvämare. Orka kolla runt på Onoff? Nej, tack.

Jag har under början av året tänkt att jag har allt, vad mer kan jag önska mig? Men ni anar inte hur lätt det är att köpa saker som man inte behöver. Jag hittade en röd t-shirt med spetskant på MQ (den kostade ju bara 99 kronor och jag kommer säkert använda den, ja, säkert) och sen köpte jag ett vitt linne med svart spetskant och svart sidenband på Gina Tricot samt ett svart diadem med rosett. Jag handlade även en duschcreme från Dove och den perfekta BUS-crémen Dove Summer Glow. Jag köpte även det jag skulle köpa, ja, bortsett från en laptop förstås: ett urklippsalbum som jag kan klistra in alla mina artiklar i. Väldigt praktiskt och dessutom prisvärt, kostar bara 99 kronor på Bokia.

Nu ska jag krama rottweilern en sista gång. Hur ska jag kunna låta henne gå?

Jag är kär

... i en rottweiler. Ett par vänner till familjen var här på middag och de hade med sig sin bedårande rottweiler. Det är inte hon på bilden (jag glömde min kamera i Värmland) men det är förbannat likt Blenda. Jag vill ha! Jag och Thomas var ute och gick med vovvarna, jag hade Blenda och han hade Texas. Det är respektingivande att ha en rottweiler som tjej, och bättre lynne får man då allt leta efter. Jag gick med henne lös bredvid mig. Vilken donna, så jäkla cool.


Sexigast yrke

De fem mest sexiga yrkena på män enligt Angelica är:

1. Fotbollsproffs (killar i shorts och benskydd är tamejfan det sexigaste som finns).

2. Snickare (vem vill inte ha en karl som kan bygga ett stort hus med walk in closet och bastu till en?).

3. Äventyrare (hör bara på namnet, det är ju äventyr vi tjejer vill ha! Men sen så ska han vilja stadga sig).

4. Hockeyproffs (det får ju duga om han inte spelar fotboll och jag har ju inget emot Henrik Lundqvist).

5. Massageterapeut (ja, mera! Mera! Mera!!!).De fem mest avtändande yrkena på män enligt Angelica är:

1. Hallick (var är spypåsen?).

2. Ekonomichef (gud, så trist).

3. Supermodell (det skulle kunna vara hur hett som helst men han är säkert mer fåfäng än du, så det är ingen idé tjejen!).

4. Gynekolog (mina tankar går till en pervers gubbe som är oskuld, ful och luktar svett).

5. Sjuksköterska (det låter ju inte så där jättehippt att som kille säga att man är sjuksyrra).

Laptop is the shit

Det har varit underbart vinterväder i dag. Jag och mamma tog en lång promenad runt byn och det var rentav himmelskt att höra hur snön knastrade under skorna och Texas som begravde hela nosen i de snöklädda dikena. Min mamma påpekade även hur snål jag var. "Varför köper du ingen laptop för? Du har ju pengar!".

Hon har rätt. Varför köper jag ingen laptop? Då slipper lillebror gnälla över att jag "jämt" tar datorn när jag är hemma och jag kan äntligen få tid till att skriva på min roman. Det låter preteniöst men jag lovar att det inte är så illa.

Jag och Thomas ska snart ner på stan och kolla läget, då kan jag lika gärna ta en sväng förbi Onoff och alla andra superroliga teknikaffärer. Och även om vi flyttar ihop och har en varsin laptop så sparar det i alla fall på konflikter som kan tänkas uppstå. Och jag behöver en dator i mitt yrke. Japp, det lutar mot ett laptop-köp.Nobben av Aftonbladet

Jag är ganska glad trots att jag nobbades av Aftonbladet. Jag har skrivit ett reportage om en kvinna som drabbas av en stroke och redaktören på Härligt hemma-bilagan sa att artikeln var jättebra och välskriven men att hennes hälsa-reporter redan skrivit en artikel om stroke som ska publiceras i tidningen den 3 februari. Jag trodde inte ens att Aftonbladet skulle ta sig tid att svara. Men jag fick till och med beröm! Det känns bra. Riktigt bra. Det ska nog gå att sälja in reportaget någon annanstans, jag har särskilt en veckotidning i tankarna.

Annars håller vi i klassen på att sälja våra artiklar till Karlstadtidningen. Pengarna går till Moskva-resan. Nu är det bara tre månader kvar tills vi åker till en av världens lyxigaste huvudstäder!

Romanskrivande

När jag var liten visste jag inte vad en journalist var men jag visste att jag ville skriva. Därför var författare ett självklart yrke. Men det är inget yrke man tjänar pengar på såvida man inte heter J.K Rowling eller Tolkien. Jag håller på att skriva min debutroman. Eller rättare sagt jag har försökt skriva den i två år. Det går inget vidare. För det första räcker min tid aldrig till och för det andra får jag de bästa ideérna på natten och då skulle det vara bra att ha en laptop i närheten vilket jag inte har.

Journalistyrket är nog det roligaste jag vet eftersom jag älskar att träffa nya människor och skriva. Fast det har nog alltid varit en slags inkörsport till författaryrket. Jag vill inte bli författare för att tjäna pengar utan bara för att lämna något till min eftervärld och kanske bli uppmärksammad medan jag fortfarande lever.

Fast jag är i desperat behov av tips på hur man kan få tiden att räcka till, boken måste ju bli klar. Någon som vill delge mig sina tips?

På dagordningen

I dag ska jag göra några små justeringar i mitt reportage, sen försöka sälja det till någon tidning. Jag hoppas det går vägen, det är åtminstone ett intressant reportage.

I eftermiddag ska jag ut och power-walka. I går regnade det oavbrutet hela timmen jag var ute och promenerade. Lagomt kul. Fast det finns bara en väderlek jag inte klarar av och det är blåst. Och gudarna hade verkligen en het diskussion i natt, för jisses, vad det blåste!

Våfflor till lunch, får mig att längta tillbaka till Sälens våffelstugor... på den tiden det fortfarande fanns snö vill säga.


Bild:
www.icakuriren.se

Angelica avslöjar vinnaren

Jag utlyste en liten faktatävling om mig själv i förrförra inlägget "Anekdoter". Det finns tre vinnare vilket gör det hela lite svårare, därför måste jag skriva en utslagsfråga:

I vilken månad är min pojkvän född? (Den som kommer närmast det rätta svaret vinner).

Frågan gäller
Caroline Blomqvist, Pär Sönnert och Alexzandra Andersson som är de tre som svarat rätt. Nummer fem är falsk, jag älskar nämligen mitt namn. Allt det andra är 100 procent sant.


1. Jag har en mormor som är 56 år (hon födde min mamma när hon var 16 år och min mamma födde mig när hon nyss fyllt 20 år, och det här året fyller jag 20 år).

2. Jag har aldrig rakat benen (och det beror inte på att jag är råfeminist eller något i den stilen utan för att jag helt enkelt har hårlösa ben).

3.
Jag är medförfattare i en bok ("Samhället är dubbelt", utgiven på Recito förlag 2005).

4.
Jag har aldrig haft ett one-night-stand (när skulle jag haft det? Jag har bara haft förhållanden varav det nuvarande pågått i snart fyra år).

5.
Jag hatar mitt namn. (Det här stämmer absolut inte, jag älskar nämligen mitt namn)!


Vinnaren av tävlingen blev den sanne journalisten Pär Sönnert som använde sin förmåga och "gissade" ut det exakta datumet för min pojkväns födelsedag. Ett stort grattis! Du får välja ett valfritt ämne som jag ska skriva om.

Sanning eller konsekvens

Blond eller Brunett
Blåa ögon eller Bruna ögon
Vanilj eller Choklad
Hund eller Katt
Christina Aguilera eller Britney Spears
Lip-stick eller Lip-gloss
Rock eller Rap
Rosa eller Lila
Tv eller Dator
CD eller Radio
Hockey eller Fotboll
Äpple eller Apelsin
Morgon eller Kväll
Kyckling eller Kalkon
Berg-och-dalbana eller Vattenbana
Droger eller Likör
Guld eller Silver
Nike eller Adidas
VH1 eller MTV
Sanning eller Konsekvens
Harry Potter eller Lord of the Rings
Vinter eller Sommar
eller Springa
Stranden eller Bergen
Stan eller Landsbygd
Kärlek eller Lust
Stjärnor eller Månen
Sko eller Sandal
Bad eller Dusch
Syster eller Bror
New York eller Los Angeles
Svart
eller Vit
Långt hår eller kort hår
Klänning eller kjol
Mobil eller telefon
Lägenhet eller hus
Kvinnokropp
eller manskropp
Tall eller gran
Ring eller halsband
Jordgubb
eller hallon
Sverige eller Norge
Höst eller vår
Jeans eller leggings
Jul eller påsk
Tv-spel eller data-spel
Afrika eller Asien
Bil eller buss
Cowboy eller indian
Nagellack eller läppstift
Hav eller sjö
Nyår eller Midsommar
Plugga eller arbeta
Fängelse eller döden
Löshår eller Äkta
Ipod eller Mp3

Anekdoter

Jag tänkte dra några anekdoter för er. En av dessa fem uppgifter om mig är falsk. Nu är det upp till er att gissa vilken! Vinnaren får välja ett valfritt ämne som jag ska blogga om.

1. Jag har en mormor som är 56 år.
2. Jag har aldrig rakat benen.
3. Jag är medförfattare i en bok.
4. Jag har aldrig haft ett one-night-stand.
5. Jag hatar mitt namn.

Partyprinsessa ger svar på tal

Nykterist: Varför dricker du? Vad finns det för anledning att supa sig full och dö i förtid?
Angelica: Jag dricker för att göra andra människor intressanta. Som du.Tricket med film

Under förra veckan stillade jag min "snart tillbaka till skolan"-ångest med högar av filmer. Jag lånade av morfar och köpte även en hel del egna, däribland Con Air (älskar Jerry Bruckheimers produktioner), Föräldrafritt, En officer och gentleman (efter att ha sett Hundtricket där Linus Wahlgrens rollfigur avgudar romantiska dramafilmer), Mad city och nu senast Vanity fair med Reese Witherspoon i huvudrollen. Jag har nu fler filmer än jag kan räkna. Nästan. Och jag börjar falla alltmer för actionfilmer, jag som alltid varit en sucker för drama. Hur ska det här sluta?


Den stora barnfrågan

Jag har ända sedan jag varit liten velat ha barn. Kanske började det redan under dockstadiet. Nu är det snart på riktigt. Om man skriver ner saker blir det verklighet, om man däremot väljer att ha kvar tanken i huvudet är det en helt annan sak.

I "Mina vänner"-bok för vuxna skrev min pojkvän att om fem år har han en fru och kanske ett barn på G.
Hjälp.. jag är ju hans flickvän. Det måste ha varit MIG han haft i åtanke när han skrev det. Det där med fru hoppas jag blir verklighet, för jag vill gifta mig innan jag skaffar barn. Då får man uppleva ett bröllop utan en tanke på ens baby som ligger hos farmor och gråter förtvivlat över att mamma och pappa lämnat en i sticket och gör en till baby på ett romantiskt hotellrum. Sen vill jag åka på bröllopsresa och inte tänka på min dotter eller son som är 1000 mil från mig. Nej, giftermål får bli först. Jag tror att om man är gift innan man skaffar barn så är det mer på riktigt, man är en familj med samma efternamn (nåja, den saken kan diskuteras) och det blir svårare att göra slut (det är ju inte bara att slänga förlovningsringen i dörren och sticka, utan man måste ansöka om skilsmässa och dela upp möbler och sådant där jobbigt).

Om fem år är jag definitivt mamma om gud är på min sida. Man ska ju aldrig ta saker för givet, jag kanske inte ens kan få barn. Därför ska man börja i tid. Jag tycker att den idealiska åldern för att skaffa barn är mellan 20-25 år. Aldrig över 30. Men alla har ju rätt att tycka och göra vad de vill men jag hoppas verkligen att jag har mina tre kids innan 30 för sen går det bara utför. Och jag vill vara ung när mina barn är vuxna.


Landskapet utan värme

Nu är jag tillbaka i Värmland. Och det är så långt ifrån värme man kan komma.

Fast det känns skönt att vara tillbaka även om det kommer bli en hel del kvällsredigering och helgredigering på Karlstadtidningen. Jag kan komma på tiotusen andra saker att göra en helg än att sitta i Värmland, ensam på en folktom redaktion. Men jag lär mig förhoppningsvis något av det. Min största mardröm är att glömma bort allt jag lärt mig och så kommer jag till praktiken och vet inte ens hur man skriver en notis. Men jag kommer nog fixa det, jag har klarat mig så här långt och till och med fått frilansjobb vid sidan om på grund av min, får man anta, skicklighet. Fast mitt jobb påminner litegrann om Charlies änglar, jag har aldrig träffat min arbetsgivare, inte ens pratat med henne! Jag skriver bara artiklar på löpande band, gör bildreportage och sedan skickar jag in en faktura till dem.

Tänka sig vad lätt det är att arbeta.


Skönhet

1. Nämn en skönhetsprodukt du inte skulle klara dig utan!

- Kajal.

2. Vad kommer du att införskaffa till våren och sommaren?

- Klänningar och kjolar.

3. Nämn ett plagg/kombination av flera som vi aldrig kommer få se dig i.

- Jeans med hög midja.

4. Vad gillar du bäst hos dig själv utseendemässigt?

- Mitt ansikte.

5. Sveriges bäst klädda enligt dig:

- Sofi Fahrman.

6. Sveriges sämst klädda enligt dig:

- Sanna Bråding.

7. Nämn en bloggare som du tycker klär sig i din smak!

- Va? Vem har snott min stil?

8. Vilket är ditt drömjobb?

- Det jag utbildar mig till, journalist såklart!

9. Vad är det som utmärker just din blogg och varför tror du att folk läser den?

- Att jag skriver personligt och är mig själv och det tror jag lockar en del personer som vill läsa om något annat än dagens outfit.

10. Vad ligger högst upp på din önskelista just nu?

- Att jag memorerar allt jag lärt mig så att jag blir en utomordentligt duktig praktikant på Dala-Demokraten och Borlänge tidning i vår.

Frestelser

Jag och Thomas lagade en perfekt kladdkaka i går som jag självklart åt för mycket av. I dag har jag ångest. Fast gott var det! Och jag ska faktiskt ut och power-walka om ett tag, tredje gången det här året. Jag börjar sakta men säkert återgå till gamla vanor, med betoning på gamla.


Dålig karaktär

I dag har jag och Thomas varit tillsammans i 3 år och 9 månader eller 45 månader. Min Bichon Frisé är exakt lika gammal eftersom han föddes samma lördagkväll då jag och Thomas blev ett par. Tänk att det var så länge sedan. Vi gick bara i högstadiet. Och jag har alltid varit väldigt kritisk mot tonårsförhållanden, de kan väl omöjligt hålla? Fast vi har klarat det så här långt och faktum är att jag bara blir mer och mer kär.
Jag trivs med mitt liv. Det enda jag mår dåligt över är min världssämsta karaktär. Varför kan jag inte låta bli godsaker när frukt är så mycket godare och framförallt nyttigare? Fast i dag ska jag ta itu med träningen och kosten på allvar. Om tre månader firar vi 4 år tillsammans och då ska jag vara smal och inför beach 2007 ska jag ha en tvättbrädemage. Nåja, nästan.

Angelicas tips till den som vill gå ner i vikt:

1. Sluta äta godis (en halv påse mikropopcorn går bra).
2. Ha alltid en frukt tillgänglig i väskan ifall du blir sugen på något sött.
3. Promenera minst en timme varje dag, gärna i kuperad terräng.
4. Om du nu har svårt att låta bli godsaker, tillåt dig endast att äta godis en dag i veckan.
5. Alternera promenader med styrketräning på gym tre gånger i veckan.

Detta schema följde jag i två månader och jag blev 4 kilo lättare. Dessvärre blev det fotbolls-VM och chips och dipp som ledde mig rakt ner i fördärvet.


Mailadress

Jag har skaffat en egen mailadress till bloggen utifall att ni har några frågor rörande mina inlägg eller annat. Jag ska försöka svara så gott jag kan!

angelica1987blogg@hotmail.com

Vila is the store

Eftersom mitt inlägg om klänningar nådde en större skarat änkte jag berätta om min absoluta favoritbutik. Vila är ett danskt klädmärke som utökat sin design och öppnat butiker runt om i Europa. I Sverige finns det uppemot ett 30-tal butiker. 

Vilas design är omtalad för dess feminina och personliga touch. Det finns en härlig mix av enkla plagg som skjorta och väst till mer uppseendeväckande kläder som brokadlinnen, cocktailklänningar och kjolar i starka färger. Det är mycket spets, tyll och även en aning bohemiskt för dem som gillar det.

I vår är trendfaktorn riktad mot 50-och 60-talsklänningar vilket jag verkligen ser framemot. Det blir axelbandslösa och A-linjeformade klänningar och vida kjolar. Tunikor är också något som kommer matcha fint till leggings och tights. Kort och gott är det en design som passar tjejer som vill vara lite mer kvinnliga än genomsnittet och ha klänningar, kjolar och leggings även till vardags och gärna året om.

Gå in på
www.vila.dk för mer information.

Farväl Orange County

Efter fyra säsonger är det dags att ta farväl av den populära serien O.C med Mischa Barton, Rachel Bilson, Ben McKenzie och Adam Brody i spetsen som de fyra vännerna Marissa, Summer, Ryan och Seth.

Den 22 februari sänds det sista avsnittet i USA skriver Hollywood Reporter. Anledningen till slutet av serien är dels för att Mischa Barton hoppat av (hon dog i en bilolycka i det sista avsnittet som visades i Sverige i december) men också för att tittarsiffrorna rasat från 5,7 miljoner tittare förra säsongen till 4,1 miljoner tittare den här säsongen.

Jag har länge tyckt att serien gått på tomgång och jag är glad att den läggs ner innan hela handlingen börjar gå på repeat och slutar som Beverly Hills där alla "tonåringar" är 30-35 år.

Men jag måste medge att jag kommer sakna Seth Cohen och Summer Roberts.


Bild: www.imagestation.com

Spontanitet

Jag är en sådan där hopplös tjej som älskar att planera. Min pojkvän förstår sig inte alls på mig. Han lever mer i nuet, tänker aldrig längre än till morgondagen och knappt det. Jag uppskattar den sidan hos honom och jag själv kan vara ganska spontan men jag har vänner som är rentav vilda i sin spontanitet.

I går satt jag och Johanna och planerade vår kommande backpacking-resa. Jag fick fjärilar i magen som ville flyga ut, lång borta till ett land där jag aldrig varit förut. Vi har inget direkt land i åtankarna än, egentligen spelar det ingen roll vart vi hamnar för varje land har sin egen speciella historia. Vi är dock överens om att det blir längre än Europa.

Det är skönt att jag vet vad jag ska göra det kommande halvåret. Först gå klart skolan förstås och åka till Ryssland på reportageresa, sen ska jag arbeta som timvikarie hos dagmammorna här hemma om jag inte får vikariat på någon tidning förstås. Det vore det ultimata. Och efter sommarens slut så har förhoppningsvis både jag och Johanna tjänat ihop en hel del pengar och då packar vi våra väskor och reser mot fjärran land.

Är det någon som vet ett roligt resmål  för backpackers? Jag är öppen för alla förslag! Ge mig gärna länktips!

Paradiset


Studio sex

Nu har jag äntligen läst ut Studio sex, den första boken i serien (rent innehållsmässigt) om journalisten Annika Bengtzon som arbetar som kriminalreporter på Kvällspressen i Stockholm.

Jag får väl bannor nu men jag tycker inte alls om Liza Marklunds bok om Annika Bengtzon och jag vet inte alls hur jag ska orka läsa vidare i serien. Handlingen är sisådär, det är ingen journalistisk uppenbarelse. Det kanske är en bra bok för en 14-åring som drömmer om att bli journalist men allt som stod i boken visste jag redan och då har jag bara gått ett halvår på journalistlinjen. Annika Bengtzon som Liza Marklund själv beskrivit som en kopia av sig själv när hon var som värst, är ingen kvinna jag skulle vilja arbeta med. Annika Bengtzon är rentav hemsk, en riktig gam som bokstavligt talat går över lik för att få sin vilja fram och dessutom är det absurt att hon bara döms för skyddstillsyn när hon dödar sin pojkvän. Jag tyckte också att det var fruktansvärt att hennes kille dödade hennes katt men kan man verkligen jämföra ett människoliv med en katt? Okej, att hennes pojkvän misshandlat henne under flera års tid men det är fel av polisen att läsa hennes dagböcker om hur han förgriper sig på henne. Dokumenterade skador på bild är det bästa beviset och jag tycker hon borde blivit dömd för dråp så att man hade sluppit henne i fortsättningen. 

Språket är lättförståeligt, för lättförståeligt för min smak. Jag vet inte riktigt vilken målgrupp Liza Marklund är ute efter men jag kände mig som läsare, nästan dumförklarad. Jag klarar mig gott utan långa förklaringar om hur en redigerare arbetar till exempel.

Jag ger Studio sex en tvåa. Och hoppas att Sprängaren och Paradiset är bättre.

Nystart

I dag var jag på Kupolen på jakt efter just ingenting. När man har noll förväntningar och inget kvar att sukta efter händer det ändå att det slinker ner några kläder. Jag hittade en svart och vit skjortklänning på KappAhl som blir fin till mina nyinköpta gråa leggings. Jag köpte även ett till par Sloggi hipsters i lila (nu har jag alla färger utom orange som är min hatfärg). Jag hittade också en vit BH på Cubus för 64 kronor, ett riktigt fynd som verkligen satt där den skulle. Men jag undrar just om mina bröst fortfarande växer trots att jag nästan är tjugo? De ömmar och ser faktiskt lite större ut, börjar bli svårt att få ner dem i en B-kupa. Nej, nu blir mina manliga läsare generade, dags att avbryta. Under tiden jag och kusin vitamin shoppade så framkallade jag höstens bilder på Expert, tvåhundra spänn för 40 bilder. Sjukt dyrt. Eller så är jag bara snål. Men nu har jag i alla fall klistrat in juldagen och nyårets partybilder i mitt hemliga festalbum (som ej bör visas för mamma).

Klockan är ganska mycket nu och jag borde lägga mig i min nybäddade säng och vänta in morgondagen då den stora förändringen sker. Jag ska klippa och permanenta mig. Jag lovar att ta en före-bild och sedan en efter-bild, så får ni bedöma själva! Skojigt va? Nej, kanske inte.

Ja, just ja! Jag måste berätta! I dag började mitt nya hälsosamma liv, jag var nämligen ute och gick en timme i bitande kyla. Det var faktiskt skönt. Jag skiter i att ta en bantningskur, jag vet att dagliga 1-timmespromenader gör underverk med kroppen. Jag gick ner fyra kilo på en månad och jag vet att jag kan göra det igen. Hejdå Cambridgekuren, hej ändrad livsstil!

Överskattat

Så här roligt hade jag på nyårsafton.Jag funderar på att bojkotta det helt nästa år. Eller så hyr jag en lokal och ställer till med världens maskerad. Ja, det vore något. Antingen det eller en resa till ett varmt land långt borta där de överhuvudtaget inte firar nyår.


Frilans

Nu har jag frilansat klart för ett tag. Det ska bli skönt att få ägna den mesta tiden till skolarbete nu. Mitt reportage är fortfarande inte helt färdigt. Jag och min lärare har delade meningar om den. Jag vill inte ändra ingressen som jag tycker är spännande och bra. Han vill ändra den så att det blir en typisk ingress för alla slags tidningar. Sådant är tråkigt. Jag har ju redan en tidning i sikte som jag tänkte sälja den till.

Bröllopsmagasinet.

Nytt år

Varje nyårsdag brukade jag och en kompis leta efter gamla raketer som gömt sig i snön när mamma och resten av familjen tittade på Ivanhoe. Fast det var ganska många år sedan nu. Det mesta har förändrats sedan dess, ja, borsett från Ivanhoe förstås.

Jag tycker inte längre om att fira nyår. Jag förstår inte poängen, det känns så överskattat. När jag var yngre åt vi planka och smällde raketer utan dess like och allt var familjärt och trevligt. Under hela den tiden längtade jag efter att få bli stor, börja dricka och festa hela natten lång. Jag är stor nu. Ändå så sitter jag här och längtar tillbaka till mina familjära nyårsaftnar. Det känns fel att fira nyår med människor man knappt känner.

Hade jag fått välja att fira nyår varsomhelst i världen så skulle jag utan tvekan velat fira den på en vit strand i ett avskilt land långt borta tillsammans med min pojkvän. Vi skulle dricka paraplydrinkar och öppna en champagneflaska och skjuta den mot fullmånen och bara känna livet i dess ljuvaste form.

Om ett år kanske mitt liv ser helt annorlunda ut.

Om ett år kanske jag får det nyår jag alltid drömt om.