Run for your life

Jag bläddrade förstrött i tidningen och hittade en annons från Stadium. Nedsänkta priser på joggingskor! Jag som verkligen behöver ett par riktiga joggingskor åkte ner till stan. Jag hittade joggingskorna på en gång. De var ljusrosa och kostade bara 99 kronor eftersom det var juniorstorlek. Det är tur att man har små fötter.

Nu har jag invigt skorna och i morgon ska jag börja springa på allvar! Och nej, det är inget aprilskämt.


Bambi på hal is

Direkt när jag kom hem till Dalarna så snörde jag på rullskridskorna och åkte ut en sväng med bästis. Jag älskar att åka inlines, det är en riktigt bra träning för hela kroppen, dessvärre är jag inte lika duktig som jag var när jag var yngre. Nu hade jag hjälm på huvudet i rädsla för att ramla, för finns det en enda liten stenjävel på vägen så kan jag svära på att jag snubblar över den. En gång ramlade jag ut i vägen och höll på att bli påkörd, men det är en annan historia...


I see you in court

I dag befann jag mig på en rättegång. Jag var enbart där i studiesyfte så ni behöver inte oroa er. 

Jag förstår varför pensionärer som tröttnat på bingo vill vara åhörare på en rättegång. Det är mycket intressant och spännande även fast det ibland också kan vara jobbigt, till exempel att lyssna på otäcka vittnesmål.

Jag undrar just om jurymedlemmar någonsin skrattar? De såg så allvarliga ut att döden verkade trevlig i jämförelse.


Bild:
http://www.colecopa.com/images/hung%20jury.gif

Budapest

Jag tror att det blir en weekendresa till Ungern. Det skulle vara så underbart att besöka mysiga tavernor och ångande badhus tillsammans med älskling och promenera hand i hand utmed Donau.


Bild: www.continentholiday.net

Ebba von Sydow får kicken

Ebba von Sydow får kicken som Vecko-Revyns chefredaktör efter en längre tids missnöje rapporterar Dagens Media i dag. Men självupptagna fröken von Sydow har så klart ingen aaaaaning om att det finns ett starkt missnöje riktat mot henne från både redaktionen och läsarna.

Jag stör mig något enormt på att hon säger att Veckorevyns webblansering är ett drömprojekt för henne. Jag menar, att vara chefredaktör är väl tiotusen gånger glammigare än att arbeta på en webzine?


Bild: www.realtid.se

Novelltävling

Klassen ska medverka i SVT:s största novelltävling någonsin. Jag har bara varit med i två novelltävlingar tidigare och kom på andra plats i en av dem och fick min novell publicerad i boken "Vårt samhälle är dubbelt". Jag tror att det blir svårare den här gången.Tävlingen går ut på att man ska avsluta en novell som en känd författare redan börjat skriva på. Delta i slutet på historien genom att välja en av sex historier och avsluta den med max 1200 ord. Sex delfinalister utses till varje novell.

Finally

Äntligen är jag klar med min praktikrapport. Den blev på exakt 5 sidor. Nu blir jag säkert beskylld för att vara överambitiös och seriös som vanligt. Å andra sidan bryr jag mig inte för jag vet att det är bra egenskaper.

Vår lilla hemlighet

Jag klagar jämt på att min kille aldrig vill resa längre bort än till Stockholm. Jag vill se världen medan jag är ung och visst kan jag resa med en vän men jag känner mig mest trygg tillsammans med honom. Så jag har bestämt mig för vad min älskling ska få i 20-årspresent. Han ska få en weekendresa till någon huvudstad i Europa. Jag vet att han vill till London för att kolla på fotboll men annars är ju Paris helt fantastiskt nu på våren. Har ni några andra städer på lager som ni vill rekommendera? Jag är öppen för alla förslag, men berätta inget för älskling än. Det får vara vår lilla hemlighet.Pepsi vers. Cola

Jag föredrar Pepsi framför Coca-Cola. Vad föredrar du?

Beachparty

   

I går hade vi en spontan klassfest nere vid stranden. Det var riktigt mysigt. Vi grillade kyckling och korv och låtsades att det var 25 grader varmt och badvänligt. Vi skålade och sjöng Fix you. Det lät nästan vackert.

Strandparty

Framtidens journalister

Vi som aldrig sa hora

Nu är boken utläst och jag tänker från och med i dag börja skicka ett mail till Ronnie Sandahl och böna och be för att han ska skriva en fortsättning. Jag vill ju veta hur Hannes återigen tog sitt pick och pack till huvudstaden, gick in på Aftonbladets redaktion och sa: "Hej, jag heter Hannes och jag kan skriva, får jag jobba här?".


Bild:
http://dagensskiva.com/foton/ronnie.jpg

Konsten att bokstavera

Det tog en timme för journalistlinjen på Molkoms Folkhögskola att fylla i en varsin visumansökan. Vi kan skriva flytande text men förstår inte hur man bokstaverar sitt namn. Därmed är det konstaterat att vi aldrig kommer kunna skriva lättlästa sidan.

Lycka

Lyckliga människor har kanske inte det bästa av allt. Men det dem har är det vackraste de vet.

Livet mäts inte i sekunder utan i ögonblick.


För det är du värd

Jag vet att jag är partisk vad gäller kvällstidningar men Aftonbladet startade i dag en helt makalöst bra artikelserie om kvinnorna med Sveriges lägsta löner. Den här artikeln fick mig verkligen att koka av ilska. I andra länder snackar man hela tiden om hur bra vi i Sverige har det. Men är det inte rent ut sagt förjävligt att kvinnor fortfarande tjänar mindre än män? Det ska löna sig att arbeta säger politikerna och visst, det tycker jag med. Men kan de då förklara för mig varför man får ut mer pengar genom att leva på socialbidrag istället för att arbeta?

Nej, nu jävlar, tjejer! Upp till kamp! Vi ska kräva våra pengar, lika lön för samma arbete oavsett kön är ju en självklarhet!


Bild: www.sosialisme.no


Tack och lov att jag är dalkulla

Jag kunde inte låta bli att skratta när jag läste denna artikel i Aftonbladet. Att stockholmare är ett skällsord är förvisso inget nytt men att en stockholmare blivit nekad jobb av den orsaken är riktigt roligt. Tack och lov att jag är dalkulla med en klingande tonart (nåja). Det roligaste i artikeln var det sista stycket "Enligt diskrimineringsombudsmannen, DO, räknas stockholmare inte som en etnisk minoritet och kan därför nekas jobb med hänvisning till ursprunget".

Blåsippan ute i backarna står

Jag åt nyss en glass i solskenet. Jag blir alldeles varm och pirrig i kroppen av våren. Det är så härligt att se t-shirtklädda youngsters som åker skateboard nerför backarna och gör töntiga kickflips och pensionärer som rullar gatan fram med sina rullatorer från 1991. Livet kan nog inte bli bättre än så här.


Bild: www.bioresurs.uu.se/.../blasippa_LE.jpg

Madonna for H&M

Jag är inte imponerad av Madonnas kollektion för H&M. På butiken i Kupolen hängde flera plagg kvar så det kan knappast ha varit krig om kläderna. Jag föll inte för ett enda sidenplagg. Inte ett enda.

Om jag mot all förmodan skulle köpa något av Madonnas egendesignade plagg så skulle jag ändå aldrig använda dem. Jag minns att jag köpte en tröja från Diesel på rea när jag var liten (det var typ coolaste märket då) men jag avskydde passformen, färgen, ja, allt var egentligen fel förutom märket. Nu köper jag bara märkeskläder som är snygga och bekväma. Jag skulle aldrig köpa ett märkesplagg bara för märkets skull. Så ytlig är jag inte.

Jag skulle hellre köpa en av Madonnas gamla strutbehåar. Eller nja, kanske inte.Fritt fall

Han tycker att vårt förhållande är som en berg-och-dalbana. Han vill hellre att det är som en lugn barnkarusell som bara går runt, runt, runt. Jag föredrar fritt fall.


Eget bevåg

Jag snörvlar och snorar som en dagisunge som föräldrarna skickat iväg med alvedon och som sedan har 38 graders feber vid lunch.

Hur har man ens mage att göra något sådant mot sitt barn?

Fast jag är en 19-årig student som snorar och snörvlar och det är inte mamma som skickat iväg mig till skolan med feber. Jag har åkt hit på eget bevåg hur dumt det än låter.

Internatet from hell

Jag är tillbaka i Värmland. Nu bor det bara tjejer på internatet men det ser ändå förjävligt ut. Nu låter jag fördomsfull men säg någon familj där inte dottern i familjen diskat mer än sonen? Mm, just det. Fast det kan nog bli rätt mysigt om man kan få några färgglada lakan att lägga över soffan där folk kräkts och pissat på fyllan. Ja, vi kanske kunde få en dammsugare som fungerar medan jag ändå håller på. Det är inget jag kräver men det vore schysst. Tack.

Men jag ska stå ut de här två sista månaderna. Maria har fått vikariat på Dala-bygden fram till sista december, hon har sagt upp sitt hyreskontrakt på internatet from hell. Jag vill också flytta hem nu. På riktigt. Jag har provat att bo på internat ett år och varje helg känns som en efterlängtad permission. Saken är bara det att jag är här frivillig så jag kan egentligen inte klaga. Men jag har en bra utbildning i ryggen när jag slutar den 1 juni, alltid något.


Jag vill skriva som han

Jag har snart läst ut halva "Vi som aldrig sa hora" och jag kan redan nu säga att Ronnie Sandahl förtjänar varje ros i tidningen. Han är underbar och har en alldeles egen berättarstil. Igenkänningsfaktorn är hög för en som är född under samma årtionde. Ja, jag känner igen mig fast jag är tjej. Vem vet, jag kanske var tjejen som var sexig och inte vacker. Jag kanske var slampan som alla ville ligga med men inte ha som flickvän.

För ni som ännu inte köpt boken men är smått nyfikna så kan jag hänvisa er till den
här krönikan i Aftonbladet som Ronnie Sandahl skrev i november 2005. Den påminner en hel del om vad det är för slags bok han har skrivit. Boken känns självupplevd med en bit fiktion. En klockren femma och jag har bara hunnit till mitten.


Bild: www.aftonbladet.se

Påökt

Jag har nu förhandlat med Bröllopsmagasinet och jag får 1500 kronor per artikel hädanefter. Jag ska skriva längre artiklar, därav anledningen. Innan sommarens början kommer jag åtminstone ha 6000 kronor på kontot. Och kanske några tusenlappar till eftersom min cabriolet numera finns ute på blocket.

Jag har tjuvlyssnat

Kolla in senaste bidraget på Tjuvlyssnat.

Fly me to the moon

Jag borde verkligen börja packa nu men hela min kropp skriker nej. Jag vill inte tillbaka. Får jag vägra? Jag har inte ens lust att resa till Moskva längre, tänk om vi dör i en flygkrasch? Jag vill ju dö tillsammans med människor jag älskar.


Bild: www.qedata.se

Mitt nya beroende

Jag och älskling var ner en sväng till Kupolen på förmiddagen. Jag köpte fem böcker och två filmer (det är mitt nya beroende).

Det blev Ronnie Sandahls debutroman "Vi som aldrig sa hora" och fyra pocketböcker, "Linas kvällsbok 1 & 2" av en av mina favoritförfattare Emma Hamberg, Mats Strandbergs "Jaktsäsong", "Perfekta hemmafruar" och boken bakom succéfilmen "Little children". Sedan köpte jag "Mean girls" med Lindsay Lohan (jag vet att jag förstörde min image just nu men den filmen är hilarious) och rysaren "Final destination".

Jag och älskling beställde även två likadana kontorsstolar. Jag lovar att vi kommer bli ett sådant där medelålders par med likadana träningsoveraller köpta på Coop.

Saturday night fever

Gårdagen var riktigt mysig. Först bowling, sedan pizza och därefter gick vi och hyrde film. Vi kom efter en lång stund överens om att se  "John Tucker must die", en lagom kul underhållning en lördagkväll. Jag blev i alla fall spontan och partysugen efteråt så medan grabbarna spelade Super Mario Bros och kollade på fotboll så åkte jag och bästis ner till krogen. Det var mycket folk ute och vi lyckades få igång hela dansgolvet med en tävling om vem som kunde dansa fulast. Vi dansade så fult att bartendern fotade oss. Så inom den närmsta tiden kommer ni få se ett bedårande barn av sin tid shaka ass på S2:s hemsida. En fröjd för ögat.

Saturday night fever är i alla fall en träffande rubrik. Jag trotsade febern och drack två cider på tio minuter och dansade oavbrutet i 90 minuter. Fast till slut orkade jag inte mer utan åkte hem strax efter midnatt. Jag lever efter det gamla uttjatade uttrycket att man ska gå när det är som roligast.

Strike

"Vi kan inte låta en tjej vinna över tre killar".

Jag sa ju att jag var bäst på bowling.

   


Duktig dotter

Ska jag orka pallra mig ner i köket, servera frukost till alla i familjen på "duktig dotter"-manér och sedan klä på mig och gå ut och tvätta min bil som ska säljas? Nja, jag tar tempen först och har jag fortfarande feber så lägger jag mig i sängen och tycker synd om mig själv på ett olyckssaligt sätt.

Angelica38987-32

Magiska fingrar

Gissa hur många tecken jag skrivit i praktikrapporten som ska vara inlämnad på måndag? Zero. Men det var skönt att bada. Lyckligtvis är jag mycket produktiv och skriver i ett rasande tempo så jag vet att praktikrapporten kommer vara färdigskriven innan helgens slut. Jag har magiska fingrar.

Tassavtryck

Tassar

Dessa söta små tassavtryck tillhör min vovve Texas och snart ska de förevigas på min kropp. Frågan är bara var jag ska tatuera in dem någonstans. Det måste vara symmetriskt placerat över kroppen (jag är av en mycket pedantisk natur). Nu får ni hjälpa mig att komma med förslag, tasarna ska vara i naturlig storlek (min hund är 28 centimeter i mankhöjd) och jag har en soltribal mellan skuldrorna så där får det inte plats några fler tattoos.

Come on, give me some advice! Var ska jag placera tassarna någonstans?

Sick and tired

Jag ljög i förra inlägget. Jag är inte frisk. Jag nyser och snorar som en liten dagisunge. Mitt immunförsvar är uselt. Någon behöver bara hosta i min närhet så blir jag sjuk.

Frisk som en nötkärna

Jag intalar mig gång på gång att jag inte har feber. Jag är frisk och kry som en nötkärna. Och jag har bokat bowlingbana klockan 16 i dag. Är det någon sport(?) som jag är grym på så är det bowling. Sedan kan jag åka skridskor också. Och snowboard. Ja, och så kan jag dansa. Men allt annat är jag värdelös på.

Jag ska försöka få med min grabb och vår gemensamme vän ner till Kupolen i dag. Jag har äntligen fått studiemedel och har redan betalat hyran så nu kan jag gott och väl leta reda på några läckra klädesplagg.

Jag behöver följande:

1. En vit/beige trenchcoat (MQ har en superfin som dock kostar multum).
2. En korallfärgad miniklänning med rosett fram vid bysten (H&M).
3. Seglarskor (alternativt flats).


Peace and love

Jag vill göra en förändring av årets artistbokningar (trots att det hittills är festivalens bästa). Jag vill ta några band från Sweden Rock och placera dem på stationsgatan i Borlänge. Sedan är det några fler önskemål jag har. Hoppas det går att lösa, Jesper Heed. Tack.

Dessa fattas på årets Peace and love-festival:

1. White Lion (when the children cry, I cry).
2. Quiet Riot (come on feel the noice..!).
3. Aerosmith (I don´t want to close my eyes when Steven Tyler sings).
4. Meat Loaf (I would do anything for Meat Loaf, but I won´t do that).
5. REO Speedwagon (Take it on the run baby).
6. Scorpions (will you send me an angel?).

Sedan skulle de här banden funka bra i Borlänge också (ja, jag älskar rock, märks det?).

7. Kiss (I was made for lovin´ these guys).
8. Rolling Stones (I can´t get no satisfaction without Mick Jagger).
9. Metallica (jag förstår varför ett par ville döpa sin dotter till Metallica).
10. Queen (jag skulle göra vad som helst för att väcka Freddie till liv igen).


Så ska det låta

Det är alltid trevligt med nostalgi. Särskilt i form av en partisk Ronny som skrattar åt Ragges rumpskämt. Sånt gillar jag.


Bild: www.aftonbladet.se

Some like it hot

Tänk att vara älskad av denna klassiska skönhet.


Bild: www.allposters.com

You gave me fever

Jag som skulle vila och sova bort febern. Istället bloggar jag om mitt ointressanta liv här uppe i Norden. Fast jag ska strax hoppa ner i ett hett skumbad. Jag tänker inte på några som helst villkor vara sjuk sista helgen i frihet. Men det blir nog inga ansträngande långa promenader, det är inte bra för hjärtat om man har feber tydligen. Men jag kanske kan hoppa hopprep inomhus? Jag blir så grinig om jag inte får träna.

Jag har en sex sidor lång praktikrapport att skriva innan måndag också. Det känns lagom kul. Något som däremot är positivt är att nästan alla i min klass fått sommarjobb på sina respektive praktikplatser. Jag är sjukt stolt över att vara en del av Molkoms eminenta journaliststudenter.

Ge mig svar

Jag har levt i snart tjugo år och fortfarande inte funnit meningen med livet. Alltså, den riktiga meningen, varför vi människor lever. Det måste ju finnas en jäkla bra anledning med tanke på vad mycket vi förstört genom att bara finnas till.

Jag har tusen frågor som konstant surrar i min hjärna och jag hittar aldrig några svar, inte ens på google. Jag tänkte att mina bloggläsare kanske har svar på några av mina funderingar. Skriv en kommentar och numrera frågans siffra och skriv sedan svaret.

1. Vad är meningen med livet?
2. Finns Gud?
3. Vad händer efter döden?
4. Vilket djur lever längst?
5. Är maskar tvåkönade?
6. Kan man vara kär för jämnan?
7. Vad innehåller snor?
8. Finns det spöken?
9. Är alla bisexuella när man föds?
10. Finns det liv på andra planeter?

Gallfeber

Jag får ofta en hel del anonyma kommentarer som osar grön avund. Det som främst retar flera av mina läsare är följande:

1. Att jag är tillfreds med mitt liv.
2. Att jag har smala lår.
3. Att jag är ironisk.
4. Att jag inom kort kommer vara utbildad journalist.
5. Att jag lyckats få arbete inom mediabranschen.


Jag tycker det är sorgligt med folk som inte vågar stå för sina sarkastiska och rentav elaka kommentarer. Alla kan vara avundsjuka ibland, inga tvivel om saken, men försök att hålla det för er själva hädanefter. Eller åtminstone så kan ni ju stå för era åsikter tycker jag.

Praktiken kunde slutat bättre

Praktiken kunde slutat bättre om jag säger så. Jag har feber och börjar bli riktigt förkyld. När jag var liten och hade 39 graders feber var jag pigg och fruktansvärt rastlös. Jag kunde storstäda hela huset av ren tristess. Nu är jag som en karl. Jag vill bara dra täcket över mig och sova bort hela fredagen. Det är synd om mig på riktigt.

Tur att man har badkar och en ny SOLO att läsa. Och nu skrev mamma på msn "Hej min lilla sjukling. Ska vi äta lite ost och kex och goda frukter till kvällen?".

För den sakens skull kan jag hålla mig vaken åtminstone fram till nio. Min mamma är världens bästa. ♥

Fruktbricka

Filmer man minns

Kommer ni ihåg filmerna om den herrelöse hunden Benji? Och minns ni filmen om Bigfoot? Åh, dom tittade jag jämt på när jag var liten. Jag undrar om det går att beställa dem någonstans? Riktigt bra filmer ju, eller så kanske man bara tyckte det när man var liten.


Bild:
www.radio-canada.ca

Reklam is the shit

Alla klagar så fort det blir reklam på tv:n.  Och ser man på någon kanal där det inte är reklampauser, ja, då klagar man då också.

Jag gillar reklam. Här är några av mina favoriter.

1.
Lotto-Åke
Han påminner så mycket om min styvpappa. Så jäkla skön snubbe.

2. Inga tillsatser, bara öl
Är det möjligtvis här Molkom-regissören Ulf Malmros fått sin karaktär Pölsa ifrån?

3. Väcker tigern i dig
Det här är långtifrån den bästa reklamfilmen som gjorts men för oss som var unga i början av 1990-talet är den en fröjd för ögat. Dessutom smakar Frosties gott.


Fikapaus

Snart ska jag och den andra praktikanten bjuda på kanelbullar och kladdkaka eftersom vi slutar i dag. Jag vet inte hur jag ska lyckas få ner något mer i magen sedan hamburgaren men man är ju inte så oförskämd att man tackar nej till kladdkaka. I alla fall inte jag. 

Trevligheten har ett ansikte

Jag tror att många blir förvånade över att jag är så trevlig i verkligheten. För min blogg kan ibland ha en mycket rå och ironisk ton och det beror helt klart på att det är så lätt att gömma sig bakom hårda ord. Jag är sällan lika elak i verkligheten även fast det ibland kan slinka ut en del otäckheter ur min mun. Och då är det oftast pojken som får höra att han lever. Stackarn. Men i går sa han att jag varit snäll hela veckan, alltid något.

studentbalen

Lyckad helg

I dag ska jag luncha med mamma på Max. Onyttigt, jag vet. Men jag ska faktiskt gå 1,5 mil i kväll så jag förtjänar en hamburgare. Helgen är fullspäckad med aktiviteter. Jag ska tvätta min cab, fota den och sätta ut en annons i lokaltidningen och på blocket, sen ska jag städa rummet och packa inför min återkomst till Värmland. Men jag ska också njuta av helgen, jag och grabbarna har bestämt att vi ska bowla och äta en bit mat och efteråt samlas hemma hos herr Nilsson för en videorulle med humor. Det låter som en lyckad helg i mina öron. 


Praktikens sista dag

Promenaden hem till pojken var riktigt skön. Synd att jag börjar blir förkyld, det är fotografen som smittat mig på jobbet. Nåväl, i dag gör jag min sista dag på praktiken. Nästa vecka är jag tillbaka på värmländsk mark. Det är ingenting jag ser framemot men det är bara drygt 45 skoldagar kvar och sen är jag färdigutbildad journalist. Det här året har verkligen varit värdefullt för mig även fast jag tvingats bo på ett mardrömslikt internat. Jag har fått betydande kontakter, arbetat för flera tidningar och tjänat pengar på mitt skrivande och fått meriter som jag tidigare bara kunde drömma om. Fast jag har kämpat som en gnu också. 


Talangfull kille

En del personer har talanger, andra har ingenting. Men den här killen kan då spela gitarr, den saken är klar. Jag ryser. Synd att han bara är 17 år annars hade jag slagit för den där killen.

Jag och gitarrspelande pojkar är ingen lek. Det är ren och djup kärlek.


Power-walk

I går blev det 15 kilometer power-walk men i dag blir det en kortis. Jag har tänkt hem till min pojkvän som bor sju kilometer ifrån mig. Jag har aldrig gått hem till han förut. Bara åkt moppe, cyklat och kört bil. Variation förnöjer.

Nej, plikten kallar, dags att snöra på joggingskorna och snabba sig ut i det soliga vädret.

Tävling

I dag hade jag tre artiklar med i tidningen, i morgon blir det två större artiklar. Jag träffade två gamla kolleger på DD i dag när jag var ute på jobb. Vi får se vem som skriver bäst artikel, jag eller Pär?

I morgon är det också sista dagen på praktiken, det känns tomt och tråkigt. Jag vill fortsätta jobba ju! Men snart är skoltiden över och jag får arbeta med det jag älskar. Bättre än så kan det inte bli.

Förlängt kontrakt

Jag har fått förlängt kontrakt som regional redaktör för Bröllopsmagasinet. Det blir mycket tajt om tid eftersom deadline är 14 maj och samtidigt ska jag åka till Ryssland, skriva reportage och göra en tidning av det färdiga materialet. Men jag är i stort behov av pengar just nu. Jag köpte som bekant en dator för förra lönen och nu vill jag gärna ha en systemkamera.Omslaget

I dag har Borlänge Tidning en enorm bild på en pojke som lyfter 1000 kilo på omslaget. Det är min artikel. Jag var nämligen på cirkus i går och såg både elefanter, trollkarlar, pompomflickor och tigrar uppträda. Över 40 barn hade klätt ut sig och gjorde olika nummer framför en entusiastisk publik. En mycket angenäm föreställning. Jag vet inte om artiklarna även publiceras på nätet men ni kan ju leta på http://www.dalarnastidningar.se om ni vill. 

Nu ska jag gå till kaffeautomaten och hämta en kopp varm choklad. Gör du ingenting vettigt om dagarna Angelica? Jodå, jag har två jobb på eftermiddagen och ett jobb mitt i lunchen (hör och häpna!) så därför kan jag faktiskt avnjuta en stund nu på förmiddagen med mina ostmackor och en kopp choklad. 


Milstolpe

Jag tvingade ut bästis på en milslång power-walk i dag. Hon klagade ungefär halva vägen men sedan ville hon helt plötsligt gå en omväg som tog bra mycket längre tid än bara milsrundan. Inte mig emot. Vi gick närmare 13000 steg, det kändes bra i vaderna efteråt kan jag säga. Nu måste min hjärna bara fatta att jag som vanligt kommer gå upp i vikt först (muskler) innan kilona minskar. Så har det varit tidigare och jag tror inte det blir någon skillnad nu heller.

Den främsta anledningen till att jag vill gå ner i vikt är för att jag snart fyller 20 år, om exakt fyra månader. Jag vill ha min drömkropp då. Dels för att jag kommer trivas till fullo med mig själv men också dels för att efter 20-årsgränsen är det generellt svårare att gå ner i vikt. Som om inte det vore nog så slutar jag utvecklas rent kroppsligt också. Nu går det bara utför med en hud som åldras och tuttar som börjar hänga. Det är bäst jag ser till att ha roligt under tiden.

Toppnyhet

Så här kan ett morgonmöte på en tidningsredaktion låta: 

Nyhetschefen: "Vad toppar konkurrenten med i dag då?".
En reporter: "Ja, det är en våra kollegor som gjort deras förstasidesnyhet". 

Själv låtsas jag att det regnar. 

Boten Angelica

Jag var nyss ute på två jobb och när jag och fotografen körde tillbaka stod en bil från Carpark oroväckande nära min bil. Min första tanke var "Nej, nu blir jag flera hundralappar fattigare". Jag gick bort till Carpark-killen och frågade om jag fick stå där med mitt tillstånd som jag erhållit från BT. Han blev förvånad och sa "Ja, vad är det för fel på det där tillståndet?". Jag kunde därmed pusta ut. Jag har inte lust att betala p-boter, särskit inte nu när jag sparar pengar till Moskvaresan som bär av om fem veckor. 

Marie Antoinette

Många har hyllat Sofia Coppolas film till skyarna och jag har verkligen sett framemot att se den. Men ack, vad besviken jag blev. Huvudrollen Marie Antoinette, som spelas av alltid lika fenomenala Kirsten Dunst, gör samma saker dag ut och dag in. Hon vaknar och tjänstefolket klär på henne söta klänningar. Sedan äter hon gräddbakelser och skvallrar med sina hertiginnor och prinsessor till höger och vänster. På kvällarna försöker hon få Ludvig att komnma till skott. Om hon inte föder en tronarvinge snart så kommer hon bli förödmjukad inför hela folket. 

Det är en klassisk historia i modern tappning men jag tycker att det är alldeles för många hopp i handlingen för att jag ska kunna ge den ett bra betyg. Under hela filmens gång vill jag bara att den ska ta slut. 


Bild:
www.moviezine.se

Orange County

Jag är jätteglad att O.C har bytt tid. Numera kan man se Ryan, Seth, Summer och Taylor på söndagar klockan 19.05 istället för onsdagar klockan 20.00. Det betyder att jag kan se varje resterande avsnitt. Det finns nämligen ingen tv-box nere på internatet och reprisen glömmer jag alltid att se. Men på söndagar befinner jag mig fortfarande på trygg mark och kan därför njuta av O.C utan några som helst avbrott. 

Gårdagens avsnitt var bättre än väntat men jag är ändå glad att serien läggs ner. Skådespelarna närmar sig trots allt 30-strecket men spelar tonåringar. Fast en sak är säker, jag ska ha alla dvd-boxar som finns. 

Konkurrenten

Jag sitter numera på en annan redaktion och skriver för brinnande livet. Jag har gått från Dala-Demokraten till deras konkurrent Borlänge Tidning. Jag har hittills gjort två jobb och nu sitter jag och väntar på en politiker som ska dyka upp på redaktionen för ett snack med mig. 

Jag vet att någon frågat mig om jag någonsin är nervös inför en intervju med någon politiker, artist eller annan kändis. Svaret är ofta detsamma. Nej, jag är sällan nervös och även om jag skulle vara nervös så är jag bra på att dölja det. Jag behandlar alla människor lika, jag tycker inte att en kändis är mer förmer än någon annan människa.

Sjumilakliv

I dag började mitt nya liv. Det började i samma stund som min pojkvän kallade min mage för Trippel. Han syftade på mina tre valkar som jag hade när jag satt upp i sängen. Min pojkvän är snäll. Han är ärlig och ärlighet är det som jag värdesätter högst hos andra. Ibland behöver någon säga sanningen för att jag ska bli motiverad. Som nu. Att väga över 60 kilo har alltid varit en mardröm för mig. Min pojkvän väger bara några kilon mer och det är muskler. Jag väger bara fett.

Jag gick i alla fall en mil i dag, 8912 steg. Det var skönt. Det ska bli många sjumilakliv den här veckan. Jag ska bli lika smal som när jag var femton år, då var jag sjukt snygg. Jag tyckte åtminstone det men alla andra klagade såklart på att jag var för smal. Alltid är det något fel.Min mage Trippel som ska väga minst fem kilo mindre i sommar.


Fosterdiagnostik

Jag har åsikter om det allra mesta, det vet nog mina kära läsare vid det här laget. Och nu tänkte jag fortsätta ett steg längre i abortdebatten som jag startade för några veckor sedan. Ni får gärna kalla mig hycklare men jag tycker som jag också skrev att abort kan vara befogat i vissa fall. Ett sådant fall är om kvinnan blir våldtagen. Ett annat fall kan vara att barnet inte är friskt.

När jag läser artikeln om familjen Timoney-Ringström så blir jag förbannad över hur de blev behandlade av läkaren när de väntade barn. De visste att deras baby skulle födas med Downs syndrom men de valde att fullfölja graviditeten och deras beslut ifrågasattes av läkaren. Man kan nämna abort som en möjlighet men som läkare ska man inte ifrågasätta deras beslut. Det finns ju ingen läkare som ifrågasätter någon som vill göra en abort.

Jag vet att man som mamma eller pappa kommer älska sitt barn lika mycket oavsett om det föds med en sjukdom eller inte. Annars är man inte en bra förälder. Men jag skulle ha väldigt svårt att föda ett barn som jag visste var sjukt. Det beror främst på egoistiska skäl. Jag vill inte ta hand om ett barn livet ut. Oftast har man sina barn hemma i kanske 20 år men sedan startar de nya liv. Och så fungerar det inte med ett barn som har Downs syndrom. I varje fall inte i de familjer jag känner som har barn med Downs. De barnen bor fortfarande hemma eller så bor de på ett hem för utvecklingsstörda.

Alla människoliv är lika mycket värda men jag skulle överväga noga om jag skulle föda fram ett barn som jag visste var sjukt. Jag är emot att abort används som preventivmedel men som sagt, ibland är det befogat. Ett sådant fall kan vara om man får veta att barnet är sjukt. Det är ungefär ett barn per 700 födda som drabbas av Down syndrom, så risken är påfallande liten. Men den ökar i takt med ju äldre kvinnan blir. Därför har jag bestämt mig för att bli en ung mamma till skillnad mot Tina Leijonborg och de andra gamla kändismammorna.

Vad tycker ni? Är jag helt bakom flötet eller håller ni med?


Reklam

Jag måste göra lite reklam för en av mina favorittidningar SOLO vars aprilnummer kommer ut i butik på tisdag. Varför? Jo, dels för att det är Sveriges bästa tjejtidning men också dels för att min lilla hund är med på läsarbrev-sidan! Så köp den och njut av min lilla Bichon Frisé samt av den sköna läsningen!

Tidningar

Designerplagg

Jag börjar veckan med en utmaning, alla som vill får vara med!

Vilket är det dyraste klädesplagg du köpt? Rock&republic jeans för 2900 kronor men jag köpte dem på rea för 890 kronor! Annars är det väl min bruna skinnjacka från Carlings.
Vilka är de dyraste skor du köpt? Mina svarta ankelboots. De kostar 899 kronor och kommer från Scorett.
Vilket är ditt favoritmärke på jeans? Rock&republic och Lee.
Vilket är ditt favoritmärke på tröjor? Bondelid.
Vilken är din favoritoutfit? Klänning, bolero, leggings och ballerinaskor.
Vilket är ditt drömköp? En Louis Vuitton-väska och Christian Louboutin-klackar.

Hur många jeans har du? Runt 10.
Hur många klänningar har du? 17 kanske.
Hur många par skor har du? Många. 
 


Time for movies

An American Haunting
En film som baseras på verkliga händelser. När John Bell kommer i konflikt med Kathy Batts hotar hon att hämnas med ett mörker som skall falla över honom och hans unga dotter Betsy. Kathy Batts har alltid blivit klassad som häxa. Inom kort börjar dottern lida av våldsamma mardrömmar och fasansfulla syner. När också fadern får vanföreställningar så ber de prästen att stanna till efter midnatt för att jaga ut demonerna. Ingenting fungerar och flickan Betsys lärare Richard Powell som har ett mycket gott öga till henne försöker hjälpa familjen. Han vill bevisa att allt har en naturlig orsak men till slut kan han inte blunda för otäckheterna som händer på familjen Bells gård. Drygt 200 år senare hittas ett nedskrivet manus i ett äldre hus. Författaren heter Richard Powell och hans manusskripit blev senare till en film som fick namnet "An American Haunting". En ruggig historia med ett mycket oväntat slut. Fast det är ingen film jag vill se igen, den var riktigt otäck på sina ställen.  Jag ger den 3/5.

Wallander-Hemligheten
Det här är sista filmen i serien om polisen Kurt Wallander. Den kantas av självmord, våltäkter på barn och mord. När en gammal poliskollegas son blir mördad visas det spår på att han blivit utsatt för en eller flera våltäkter. Polisen Stefan som samtidigt utreds för en misshandel blir personligt engagerad i fallet, dels för att han känner pojkens far men också dels för att han bär på en mörk hemlighet som kan knytas till fallet. Han kopplas från fallet så länge utredningen håller på vilket får Stefan att gå i taket och fortsätta jakten på mördaren på egen hand. Det är en mycket förutsägbar historia, jag visste redan efter tio minuter hur filmen skulle sluta. Men för alla som älskar svenska polisserier så är Hemligheten inget undantag. Jag ger den 3/5.

The Guardian
Ben Randall (Kevin Costner) är kustbevakningens störste hjälte men när hela hans team dör i en helikopterolycka ute på havet så tvingas han blir lärare åt ett gäng ungdomar på kustbevakningens skola för att komma över sorgen. En kille Jake Fisch (Ashton Kutcher) utmärker sig gång på gång och Ben Randall tycker det är konstigt att en sådan duktig simmare som han vill gå i kustbevakningens skola. Fast till slut får han veta Jakes hemlighet och det visar sig att de båda har mycket gemensamt. Filmen är alldeles för lång för att hålla mig vaken och intresserad. Slutet är pinsamt dåligt men de snygga scenerna ute till havs kammar hem ytterligare ett poäng. Jag ger den 2/5.

  


Den nya generationen

Jag och Thomas var på 70-årsfest i går. Det var ganska kul trots att alla klagade på ungdomen i dag. "Ja, de är så bortskämda nuförtiden" eller "Annat var det på min tid, då hjälpte man till". Sådant kan störa mig en aning. För jag tror inte att alla ungdomar i dag är rebeller, lika lite som att alla på 50-talet var skötsamma. Vissa ungdomar är stökiga, andra är det inte. Men man kan inte placera ungdomarna årsvis.

Vårtecken dränks i snön

I går skrev jag om alla vårtecken som börjat synas runtom i stan och i dag är marken täckt av pudervit snö. Fast det är fem plusgrader ute så jag förmodar att snön är borta snart igen. I dag ska jag göra lite nytta hade jag tänkt. Kanske ta en lång promenad, tvätta caben, söka distanskurser till hösten och sedan ska älskling komma hit och mysa ett tag.

Vårtecken

Jag har fyra artiklar med i dagens upplaga av Dala-Demokraten. En helsida om vårtecken, en liten artikel om en vårkonsert, en artikel om Aqua nova och en liten artikel om Dalarnas nya center-ledare.

Jag har två artiklar som ännu inte blivit publicerade men jag gissar att de kommer någon gång nästa vecka. Håll utkik!


Gammal men het

Vissa människor föds med bättre förutsättningar helt enkelt. Michelle Pfeiffer fyller ett halvt sekel nästa år och hon ser ut som en 20-åring. Jag blev uppenbart förvånad när jag läste i Aftonbladet att hon aldrig plastikopererat sig.


Bild: movies.yahoo.com


Sista dagen

Jag har ångest. Vanligtvis brukar fredagar vara veckans största glädjeämne men inte den här fredagen. I dag var det sista dagen på Dala-Demokraten. Jag ville verkligen inte lämna alla underbara personer som jobbar på redaktionen i Borlänge. Det var med stort vemod jag stängde dörren om mig. Jag vill jobba där. Nu och helst för alltid, tack.

Jag bjöd dem på hembakade kanelbullar som tack för att jag fått vara där i två veckor. Själv fick jag en mycket snygg DD-väska för att jag varit en sådan duktig praktikant. De tyckte att jag skulle bära den nästa vecka när jag är på Borlänge Tidning.

I morgon blir det också rekord vad gäller flest artiklar i ett och samma nummer. Jag har med fyra olika artiklar plus en enkät.

Jag längtar till sommaren...Lista

Lista från Sara!

Ditt fullständiga namn
: Angelica Helena M Lindvall
Födelseort: Falun
Ögonfärg: Grönbruna
Längd:  162 centimeter över havet
Favoritfärg nu: Lila
Favoritfärg som liten: Rosa
Första riktiga kärlek: Emil
Civilstånd: Mycket upptagen
Första bästis: Johanna
Är ni fortfarande vänner? Ja
Hur gammal var du när du lärde dig gå? 10 månader
Mest minnesvärda barndomsminne: Alla utlandsresor med familjen
Uppvuxen i: Dalarna
Förebild som liten: Mamma, det är hon fortfarande
Första kyss: Med en tre år äldre kille, själv gick jag i åttan
Vad gör du om ett år? Jag arbetar på en tidning
Vad gör du i morgon fredag klockan sju? På morgonen? Ja, då gör jag i ordning mig för att åka till redaktionen

Mycket nöje

I går intervjuade jag Sveriges bästa rockfotograf Emma Svensson. Jag blev riktigt imponerad av hennes framgångsrika karriär som nått toppen på bara några år. Läs min intervju med henne här och spana gärna in hennes häftiga bilder på Rockfoto.

Living next door to Alice

Peace & Love har namedroppat sin hittills största artistbokning. Som om inte Iggy Pop var stor nog.

I juni kommer den gamle rockräven Alice Cooper till lilla Borlänge. Jag fick nyss veta det genom att läsa Stentäpp på nätet.

Jag har alltid gillat Alice Cooper, han är cool utan att spela och mästare på spektakulära och skrämmande shower. Jag längtar verkligen till att få höra "Poison" live i sommarnatten. Det här kommer bli tidernas bästa festival!


Bild: www.travelgolf.com


Drömmen är sann

Just nu befinner jag mig på Dala-Demokratens redaktion i Borlänge. Jag har fjärilar i magen och ett fånigt leende på läpparna. Det kan bero på att jag har mycket goda chanser att få sommarjobb på Dalarnas bästa tidning.

Lily Allen hämnas genom sex

Lily Allen skriver inte bara elaka låtar om sina ex. Hon tar även ut hämnden i sex. När hon blev bedragen av förre pojkvännen Dj Lester Lloyd skrev hon den omåttligt populära låten Smile. Han i sin tur berättade allt om deras förhållande för en tidning. Något som inte uppskattades hos den brittiska sångerskan. 

Som hämnd låg hon med alla hans vänner. Nu dejtar Lily Allen skivbolagsdirektören Seb Chew. Jag hoppas nästan på att han ska behandla henne lika illa så att hon fortsätter skriva grymma låtar.


Bild: hitfm.cri.cn


På promenad genom stan

I dag tog jag en promenad genom stan. Det kändes fel att sitta gömd bakom en dataskärm när det var ett sådant vackert vårväder ute så jag tog chansen när jag hade lunchrast. Jag fick en sådan plötslig lust att sola när jag gick gatan fram och kisade för solen. Jag ska nog göra det någon dag framöver. Kanske kan jag och min metrosexuelle pojkvän åka till Leksand på spa center och sola. Det skulle vara skönt. Plus att man känner sig fräschare med lite färg.

Köket


Bild:
http://www.solida.com/images/norling31.JPG

Vad är det för fel på mig? Jag har blivit helt besatt av att titta på hus och lägenheter och särskilt kök och badrum. Jag hittade det här fina köket nyss. Mitt kök får gärna vara snett med liknande skivor fast tapeterna ska vara gula.


Bild: http://www.did.se/hemmany/articleimages/badrum_09_400.jpg 
Lyxigt badrum bortsett från den fula toaletten. Men sånt går att ordna.

Jag vill flytta hemifrån nu. Alltså, jag bor ju redan själv men där vill jag inte bo. Rummet är inte större än en fängelsecell, dessutom är det långtifrån trivsamt på internat. Tack och lov att jag snart är klar med utbildningen så att jag kan flytta hem igen. Då kan jag förhoppningsvis börja planera nästa steg. Att bli sambo med min älskling. ♥

Glass i stora lass

När solen skiner och våren nalkas så är det också dags för glass i stora lass. GB har flera smakfulla nyheter som absolut bör provsmakas. I morgon blir det definitivt en glass ute i solskenet.

Vilken är din favoritglass? Bland mina många favoriter finns Magnum White, Piggelin, Twister och Sandwich i topp.


Snigelfart

Jag får alltid dåligt samvete om jag ser en snigel som är i mitten av en väg. Jag kan inte lämna en oskyldig snigel som riskerar att bli överkörd. Jag bär den i skalet över till ett säkert ställe, ibland bär jag en hel familj, och så tackar de med sina känselspröt. Åtminstone tror jag att dom gör det.


Bild:
http://d1694206.u46.surftown.se/images/Snigel-1.jpg 

Drömhus

Jag har alltid drömt om att bo på en herrgård ute på landet. Mitt barndomshem är förvisso stort och gården är enorm men det är långtifrån en herrgård.

En dag ska jag bygga mitt drömhus i Dalarna. Jag vet exakt hur huset ska se ut. Det ska vara minst sex rum och kök. Matsal, vardagsrum, kontor, sovrum och alla mina framtida barn ska såklart ha ett eget rum. Gården ska vara lagomt stor och lummig med många ekar och fint planterade rabatter (vem som nu ska fixa dem, nåja, jag kanske lär mig) och gården får gärna ligga vid en sjö eller vid ett berg. Att ha skog i närheten är ett måste för en lantis som jag men närhet till en större stad är nästan viktigare. Huset ska vara gulmålat eller falurött med vita knutar. Jag ska ha en stor veranda som löper utmed hela husväggen på baksidan. Sedan ska jag ha en liten altan på framsidan, i mitten av huset, med en balkong ovanpå. Invändigt ska det vara gammeldags inrett fast med en modern touch. Det får gärna gå i Carl Larsson-stil.

Hur ser ditt drömhus ut?


Bild:
http://www.naturfotograferna.se/kalender/images/2005/maj/maj_05_LB_1.jpg

För regniga dagar

Den här veckan ger många solchanser men om det nu mot förmodan skulle börja regna så ska inte det stoppa en promenad med vovven. Min hund har en egen regnrock som han skäms över att använda men bättre att skämmas än att bli blöt.


Bild:
www.http://svt.se/content/1/c6/24/38/95/PROMENAD.jpg

Sötnos

Jag har sett världens minsta hund. Den var pytteliten och brun, såg ut som en terrier men jag är osäker på om det verkligen var det. Jag antar att det var en valp i alla fall, för den var inte högre än en linjal. Benen gick som trumpinnar. Min lilla Bichon Frisé kändes stor i jämförelse.


En annan sötnos.
Bild:
http://www.storumansflygplats.se/media/39112.jpg 

Nya bloggare

Jag har valt ut tre duktiga bloggare som jag länkar från och med i dag.

Bland dem finns Dala-Demokratens duktige nöjesrecensent
Jonas Stentäpp, kanske mest känd som Heavy i duon Hjalle&Heavy som var populära i slutet av 90-talet. En annan relativt nystartad blogg görs av en 17-årig tjej, Amanda Berg, som skriver personligt om mode. Mer än bara dagens outfits utlovas. Den tredje bloggaren är den kände Silverfisken som arbetar som copywriter i Australien och skriver krönikor för Vecko-Revyn.

Hoppas ni vill ta er en titt på dessa tre bloggare. Ni får gärna komma med fler länktips, allt är välkommet.

Himlen är oskyldigt blå

Det är underbart att vakna och se att det är ljust ute. Himlen är ljusblå. Världen börjar sakta vakna till liv.


Bild:
http://moisthlm.blogg.se/images/_ppelblom_1149449701.jpg

Länktips

Jag har länge tänkt revidera länklistan till höger. Jag tänker ta bort bloggar som sällan uppdateras och lägga till nya bloggar som jag vill läsa och återkomma till. Men jag behöver fräscha fläktar med nya idéer!

Har du en blogg som du vill rekommendera eller känner du någon annan vars blogg förtjänar en plats på min blogg? Skriv då en kommentar tillsammans med länken i kommentarsfältet här nedanför och berätta varför du tror att den skulle falla mig i smaken.

Jag kommer kolla på de bloggar ni rekommenderar och fastnar jag för någon så har den en given plats i min länklista.

Kid

Go Oprah

Det finns ingen svensk motsvarighet till legendariska pratshowdrottningen Oprah Winfrey. Jag skulle dock inte ha något emot att bli Oprahs motsvarighet i svensk TV. Jag älskar hennes talkshow. Jag älskar hennes engagemang. Jag älskar hennes personlighet. Jag älskar hela henne. En mer lyhörd och omtänksam kvinna får man allt leta efter.

Ni får gärna dissa mina åsikter, men våga inte dissa Oprah.

Go Oprah! Go Oprah! Go Oprah!


Bild: http://images.forbes.com/media/lists/53/2006/O0ZT.jpg

Marie goes brunett

Marie Serneholt har färgat sitt blonda hårsvall brunt. En fin förändring även fast hon passade bra i blont hår också. Men vem vill inte göra en förändring med håret när våren är på ingång? Förändringar mår alla bra av. Själv ska jag nog gå till frisören snart och färga håret mörkbrunt med ceriseröda slingor. Jag har haft det förut när jag var Wellas hårmodell, riktigt läckert faktiskt även fast just kombinationen ceriseröd låter en aning skrämmande, jag vet.


Bild:
Stureplan.se

Vackra Marie
Marie SerneholtMarie och jag blekface
Marie och jag på Rockbjörnsgalan 2006. 

Nyhetsnäsa

Det har varit lugnt på redaktionen i dag. Alla har gått i godan ro och väntat på den stora nyheten som aldrig tycktes komma. Jag hade bara en intervju i dag, med en artist som avslöjade en sak som Dala-Demokraten blir först om. Jag kanske kan lukta mig till nyheter ändå. I morgon ska jag fortsätta skriva på artikeln men den kommer inte publiceras förrän nästa vecka eftersom det är en specialgrej.

Så fort jag går och lägger mig på kvällen så längtar jag till att få åka ner på redaktionen, känna gemenskapen, diskutera vad som är en nyhet och åka ut på jobb. Det finns nog inget roligare yrke, vad skulle det i så fall vara?

Att drömma sig bort

Det har varit en härlig vårdag. Borlänges vanligtvis utdöda centrum väcktes till liv igen. Folk spelade på gatorna, solen sken, fåglarna kvittrade, asfalten var naken, korvgubben log mot alla de förbipasserande och i världen existerade inga problem eller krig.

Ibland är det skönt att drömma sig bort från verkligheten ett slag.


Bild: home.online.no

Topplistan

Nu är jag med på topplistan igen. Jag antar att det beror på gårdagens inlägg som råkade bli några till antalet. Och såklart också för att jag får så många intressanta kommentarer hela tiden. Ni är guld värda. ♥

Aktiv

Tant eller fjortis

Utmaning från min Värmlandstös!

· Lördagskväll mys framför tv:n eller partaj natten lång?
Det kan vara skönt att bara ta det lugnt emellanåt men jag är ett partydjur och älskar att vara där det vimlar av folk.
· Hemmafest med vänner eller köandes till stans hetaste krog?
Tveklöst hemmafester! Jag själv är en grym festfixare enligt mina vänner.
· Radio/tv/stereo på lagom volym (så det inte gör ont i öronen) eller fullt ös så ljudet känns i hela kroppen?
Jag tycker inte om att skrika mig hes för att volymen är så hög, därför föredrar jag softare volym.
· Varm mössa för att värma huvudet eller kallt om öronen för att inte förstöra frisyren?
Vad är det för fel på pannband?
· Uppe med tuppen för att få så mycket som möjligt gjort eller ta sovmorgon så länge det går på en ledig dag? Jag är morgonmänniska, eller snarare dygnsmänniska. Varför ska man sova för, man kan ju missa något!

Vad arbetsmarknaden vill ha

I lördags deltog 81.111 personer i LunarStorms WZUP-fråga "Vad tror du spelar mest roll när det gäller att få ett arbete?" (statistiken är dock en aning missvisande eftersom man kan rösta varje gång man loggar in till exempel). Utav flickorna var det 44 procent respektive 41 procent av pojkarna som tyckte att alternativet "utbildning" stämde bäst. De andra alternativen var bland annat kontakter, hjälp från arbetsförmedlingen, utseende etc.

Jag kan säga att kontakter nästan är det enda som behövs. På både gott och ont. Det är positivt för att det är enkelt att få in en fot i yrkeslivet men negativt för de som står utan några som helst kontakter.

Självklart är det jätteviktigt att ha en utbildning i bagaget men jag törs ändå påstå att erfarenheter väger tyngst. Jag har vetat ända sedan barnsben att jag velat skriva, antingen skönlitterärt som författare eller som journalist på en tidning. Jag har också vetat lika länge att det finns ett överskott på journalister. Fast jag kan inte bara ge upp min dröm, min enda talang så lätt. Om man vill något riktigt mycket så kan man inte bara lägga pennan åt sidan. Jag är tacksam över att jag klarat mig så här långt, jag har aldrig haft kontakter utan jag har fått leta upp dem själv. Men det har det varit värt.

When the children cry

Den här låten vill jag tillägna Tobias Enroth som brutalt knivmördades i Norrahammar i Småland den 25 januari i år av en psyksjuk man. Han blev bara åtta år.

Jag vill att ni ska lyssna på texten och sända en tanke till Tobias och hans familj som upplever den värsta sorgen man kan uppleva. Tobias dog på grund av att psykvården i Sverige saknar resurser och är oengagerad.

Tobias, jag tänker på dig. Vila i frid. ♥


Bild: http://www.aftonbladet.se/vss/jonkoping/story/0,2789,1017488,00.html 

One thing

Jag kan inte sluta lyssna på Finger Elevens låt One thing. Den är så skön och jag har ju alltid varit svag för gitarrspelande killar.

Utvikstjejen Angelica

Jag skulle kunna vika ut mig. Dels för att det är en kick för självförtroendet om man nu skulle bli tillfrågad och dels för att många utvik faktiskt är vackra. Men jag skulle kräva en sak. De skulle inte få retuschera mig utan jag skulle göra en Skugge.

För tjejerna som finns på omslagen och mittuppslagen i herrtidningarna är inte äkta, det finns ingen tjej som ser ut så där i verkligheten. Alla har vi födelsemärken, leverfläckar, finnar och dylikt och allt sådant retuscheras bort för att tjejerna ska bli "estetiskt tilldragande". Det stör mig något oerhört alla de som skapat detta ouppnåeliga ideal som vi har i dag.

Vi tjejer föddes inte med silikon i tuttarna. Vi föddes plattbröstade, precis som killarna. Sedan kom vi in i puberteten och vissa fick stora bröst, andra fick små. Några flickor fick stora rumpor och breda höfter, andra fick små rumpor och smala höfter.

Jag tycker det är lika fel att hävda att tjejer ska ha former som att säga att ingen kille vill ha en smal tjej. Alla är vi olika med olika smaker. Och jag personligen tycker inte att det är särskilt kul att se ut som alla andra. Jag vill inte se ut som utvikstjejen Angelica, jag vill se ut som mig själv, oretuscherad med små bröst och smala höfter. Och om inte det faller i majoriteten i smaken så kan jag uppriktigt säga, att det skiter jag faktiskt i. För jag är nöjd med hur jag ser ut och visst finns det små korrigeringar jag vill göra, till exempel få en fastare och mer vältränad kropp men det går att ordna på naturlig väg.


Utvik


Personer jag vill intervjua

Tänk om man var lika duktig som Stina Lundberg Dabrowski eller Malou von Sivers och fick intervjua internationella kändisar och andra berömdheter.

Om jag fritt fick välja mina intervjuoffer så skulle det bli den här listan utan inbördes ordning:

1.
David Beckham
2. Victoria Beckham
3. George Bush
4. Hitler
5. Kurt Cobain
6. Ola Salo
7. Belinda Olsson
8. Glenn Hysén
9. Oprah Winfrey
10. Madonna


Disneydags

Det finns bara ett ord för dessa bilder, och det är sagolika. Världsberömda fotografen Annie Leibovitz porträtterar David Beckham som drömprinsen i Törnrosa. Andra stjärnor som syns i Disneys stora kampanj är Scarlett Johansson och Beyonce Knowles.

Disney Beckham
David Beckham som drömprinsen i Törnrosa.

Disney Scarlett
Scarlett Johansson som Askungen.

Disney Beyonce
Beyonce som Alice i underlandet. 


Utomlands nästa månad

Jag åker utomlands nästa månad och jag har ingen resfeber. Det är inte likt mig. Jag brukar ha resfeber ett halvår innan men nu känner jag ingenting. Fast jag antar att det inte dröjer länge förrän jag hoppar jämfota över att få flyga till Moskva och se en balsamerad Lenin.


Naturligt vacker

Jag har alltid strävat efter att se så naturlig ut som möjligt. Jag är emot skönhetsoperationer som enbart görs av etstetiska skäl. Däremot anser jag att det är förståeligt i vissa sammanhang. Jag förstår dem som opererar sig efter att ha förlorat sina bröst i cancer. Det skulle jag också göra. Brösten är det största kännetecknet en kvinna har. Jag vet att många lider av dåligt självförtroende om man till exempel har för små bröst men jag tror inte att ett par silikonbröst löser allt. Det måste komma inifrån. Fast å andra sidan är det var och ens ensak. Det är ingenting som jag kan besluta. Huvudsaken är att man blir lycklig.

 
Bild:
www.side2.no

Promenad genom byn

Det är 10 grader varmt, solen skiner, snön droppar från taken, asfalten är bar och livet leker. I den här stunden känns det som att det inte finns någon ondska i världen. Och jag njuter till fullo.

Jag var nyss ute på en promenad, det blir nog en till i eftermiddag tillsammans med älsklingen och bebisen.

Livet är underbart.


Bild:
www.othilie.org/


Tuva Novotny gravid

Min svenska favoritskådespelerska Tuva Novotny väntar sitt första barn med äventyraren Nicolai Bjerrum Lersbryggen. Paret är sedan 2005 bosatta i Köpenhamn. Om en månad sägs barnet komma och Tuva ska även inom en snar framtid bli lyckligt gift men hon själv är mycket förtegen om detaljerna.

Tuva Novotny är en hemlig kändis. Hon har aldrig pratat om sitt privatliv i media utan levt på sin kant i ett försök att få ett så vanligt liv som möjligt. Det är beundransvärt och gör mig ännu mer nyfiken på vem hon är under sitt vackra yttre. Hon är så naturlig och enkel, en förebild för unga tjejer.


 
Bilder:
www.sanningochkonsekvens.se, www.angelfire.com, www.side2.no

Nybakta bullar

Finns det något godare än nybakta kanelbullar och ett glas mjölk?


Älska arken

Jag lyssnade nyss på Svensktoppen när Annika Jankell intervjuade Ola Salo. My dearest, my precious.

Jag har älskat The Ark ända sedan de lät my body decide. Jag har alltid älskat glamrock och när ett svenskt band vågade sig på denna form av konst så var det kört. Det spelar ingen roll om de skulle släppa en dålig singel så skulle jag köpa den, spela den om och om igen och tvinga alla att lyssna.

The Ark är Sveriges bästa band. Och om de låter bra på skiva så är det ingenting emot när de spelar live.


Bästa låtarna utan inbördes ordning:

♣ Beauty is the beast
♣ Tell me this night is over
♣ Disease
♣ One of us is gonna die young
♣ Let your body decide
♣ It takes a fool to remaine sane
♣ Father of a son
♣ Calleth you, cometh I
♣ The worrying kind
♣ A virgin like you
♣ Echo chamber
♣ The most radical thing to do
♣ Clamour for glamour
♣ Tell me this night is over
♣ Disease

Jag har minnen till varje låt och det är enbart vackra minnen. Kärlek, sommar, festival. ♥

The Ark till Helsingfors

Jag har redan skrivit att The Ark skulle vinna i ett tidigare inlägg. Jag hoppades på Andreas fram tills i dag. Jag blev helt kär när Ola tog Globen med storm. Och jag vet att han kommer ta finnarna med storm (clearasil?).

Go Ola Salo! Jag längtar som bara den till Peace and Love i sommar, då ska vi shaka and breaka some words!


Schlageryra

Ostbågarna och zingon väntar. Spänningen tätnar i takt med musiken. Det är final i melodifestivalen.

Som jag tidigare skrivit så tippar jag på att det blir
så här i kvällens sista och avgörande final.

Vad tror ni? Blir det The Ark, Andreas Johnson eller en skrällseger i kväll?

Riddare och prinsessor

Den här artikeln hamnade i tidningen i dag, en helsida. Annars har dagen varit väldigt lugn. Det fanns inte så mycket att skriva om. Istället har jag gjort lite research och fixat en intervju med en artist på måndag. Det ska bli riktigt roligt och jag tror att bilderna kan bli suveräna.


PS. Sista sommaren

Samma år som jag föddes spelades en riktig klassiker in. För ni minns väl PS.Sista sommaren?

Bästa vännerna Matte och Kranken åker på cykelsemester till Gotland. Matte vill ha med sin nya flickvän Lisa som trots Krankens högljudda protester ändå får följa med de två grabbarna. Väl framme på Sveriges partyö á la Ibiza börjar Kranken sakta men säkert falla för den förföriska Lisa.

Den här filmen minns jag med glädje, trots att den är rätt kass. Men fram för mer äkta sommarfilmer som man kan känna igen sig i. Det skulle passa bra med en premiär nu, tack.


Angelicas favoriter vinner

Andreas Johnson- A little bit of love
Jag kan inte bestämma mig för om Andreas eller Ola ska få vinna. Men Andreas snubblade på målsnöret förra året så han borde få en revansch i år. Jag smälter när jag hör hans sexiga stämma och det finns ingen annan man som kan klä sig så bra i en skinnkostym som han.

The Ark- The worrying kind
The Ark är alltid klockrena och i Melodifestivalsammanhang är de helt enkelt fantastiska. Glamrock, fjädrar, högklackat och en barbröstad Ola Salo gör mig rörd till tårar. Det är så vackert. Jag har inte bestämt mig för vilka som borde vinna men det står utan tvekan mellan The Ark och Andreas Johnson.

Måns Zelmerlöw- Cara mia
Jag vet att det är en typisk sydeuropeisk kroglåt men jag kan inte låta bli att le när jag ser Måns härliga utstrålning. Refrängen är ju toppen! Jag blir så danssugen när jag ser Måns rulla med höfterna á la John Travolta goes gay.

Sonja Aldén- För att du finns
Jag tycker den här svenska power balladen påminner om så många andra men Sonja har en mycket stark röst som går hem i stugorna. En låt som jag gissar kommer spelas på många bröllop i vår och sommar.

Marie Lindberg- Trying to recall
Den söta lärarinnan som spelade skjortan av alla i Göteborg sjunger både falskt och illa på de låga tonerna. Men hennes text är så vacker att man blir alldeles tårögd. Jag tror på en femte placering.

Sebastian- When night comes falling
Det spelar egentligen ingen roll om Sebastian gör en mindre dålig låt. För jag slukar allt han sjunger med hull och hår. Den här låten är inget undantag. Jag tror han får fler röster när han droppar den faluröda sossedräkten. Jag vill se han i stuprörsjeans och väst som jag är van att se honom i.

Sarah Dawn Finer- I remember love
En fin text och en fin sångröst. Men ibland krävs det mer, som att vara annorlunda. Inte för att vara elak men jag trodde verkligen att Sarah var bra mycket äldre än sina tjugofem år.

Sanna Nielsen- Vågar du vågar jag
Jag gillade Sanna Nielsen när hon sjöng om den där jäkla fågeln 1996. Men jag ursäktar mig med att jag bara var nio år då. Hon är duktig och tonsäker men finns det några andra som röstar på Sanna förutom pensionärerna i Bromölla?

Tommy Nilsson- Jag tror på människan
Vad trevligt att du tror på människan, Tommy. Fast jag tror inte på dig. Inte ett dugg. Fortsätt att leva på dina gamla ballader istället, de håller fortfarande till skillnad mot den här förskräckliga låten.

Anna Book- Samba sambero
Hon är en supersöt liten mediakåt darling. Men kvinnan kan ju inte sjunga! Därför får ni bara en bild på henne, jag vill ju att ni ska vara rädda om era öron. Den här låten kommer sopsist om inte något pucko röstar enbart för att vara snäll.


Mer än bara ord

Jag vill gifta mig. Vill någon gifta sig med mig? Jag lovar att jag tar första bästa kille som kan spela gitarr och sjunga den här låten för mig.


Terror och kvinnor

I dag har jag hela tre artiklar plus en större enkät i papperstidningen. Artiklarna finns även på nätet för er som är intresserade. Dels min artikel om terrorattacken och dels två artiklar om internationella kvinnodagen.

I morgon kommer en artikel om prinsessor och riddare. Jag vet att det låter mycket spännande men försök att hålla till godo!

Badanka

Jag ska nog lägga mig i ett hett skumbad tillsammans med min flodhäst nu. Alla andra har ju badankor att leka med men jag har bara en badkudde i form av en flodhäst. Fast det funkar bra att leka med den också.

Orange Countys gamla ungdomar

O.C har blivit en sämre serie sedan Marissa dog. Det känns för mycket Beverly Hills 90120 när 25-30-åringar spelar tonåringar. Mischa Barton var ju den enda som faktiskt var tonåring när serien startade 2003. Tur att den läggs ner nu.


Beröm

Dagpappan som jag skrev om i dag ringde mig nyss på mobilen och berömde mig för artikeln. Det kändes riktigt bra.

Söta klänningar

Nelly har fått in så mycket fint den senaste tiden. Det var ju inte så lägligt med tanke på att jag är fattig som en kyrkråtta (eller snål, välj själv).

Mars är första vårmånaden och snart är det allt dags att visa benen i söta små klänningar. Fast muskorta klänningar som är den senaste trenden är nog inget som jag vågar följa trots att jag har jäkligt läckra lår. Det känns lite väl vågat, hur ska man kunna sitta ner och ännu värre, kunna resa sig upp?

Kommer du våga gå i muskorta klänningar och kjolar i vår?

Som fisken i vattnet

Jag kan inte sluta le när jag tänker på vilken härlig arbetsplats jag hamnat på. I dag på fikarasten skrattade jag så att jag grät. Det är en sådan skön stämning! Jag trivs verkligen som fisken i vattnet.

I morgon dyker tre artiklar upp samt en enkät som jag har gjort tillsammans med en mycket duktig fotograf. Håll
utkik!


Första sidan

Tredje dagen som praktikant och det finns en puff till min artikel på framsidan av papperstidningen med en enorm bild på Borlänges enda dagpappa. Ni kan även läsa den på nätet.

Vanor som ovanor

Tjejsnackfrågor från Alexz (men killar får också svara!).

Nämn en vana du har, något du gör varje dag? Vaknar.
Vad har du för ovanor? Jag tvättar händerna minst 20 gånger per dag (har bacillskräck) vilket resulterar i extremt torra händer.
Nämn en vana du skulle vilja ha? Träna hårt varje dag.
Vad för ovanor stör du dig på hos andra? Folk som inte lyssnar eller rapar och pruttar offentligt.
Har du haft någon gammal vana eller ovana som du skrattar åt i dag? Jag har alltid kliat mig ovanpå nästippen av någon konstig anledning. Min mamma gör likadant men ingen av oss vet varför.

Smått och gott om mig

Utmaning från Sofia!

Höger- eller vänsterhänt: Högerhänt.
Humör just nu: Trött.
Favoritgodis: Colaflaskor.
Kläder just nu: Träningskläder.
Musik just nu: Ingenting.
Sommarplaner: Jobba och spara pengar till en långresa i höst.
Hur många kuddar sover du med: Bara två men jag har sex kuddar allt som allt.
Spelar du nåt instrument: Jag kan spela trummor.
Morgon- eller nattmänniska: Morgon.
Vem är viktigast för dig: Min pojkvän.
Bio eller promenad: Bio.
Är du kittlig: Ja, på några ställen.
Snarkar du: Nej, men jag pratar i sömnen.
Stjärntecken: Kräfta.
Äckligaste insekten: Spindlar.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Jag vill kunna flyga.
Vad vill du jobba som? Journalist.
Stökigt eller välstädat? Välstädat utan tvekan.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Absolut!
Gillar du att sjunga? Jag älskar att sjunga och har uppträtt flera gånger i mitt liv.
Anser du att du är stark? Knappast fysiskt, bara psykiskt.
Vad gör du om du får hicka? Jag hickar.
Vad längtar du mest efter just nu? Våren och sommaren.

Debut

Jag har kommit försent till en arbetsplats för första gången i mitt liv. Saken är den att jag åkte i god tid hemifrån men nysnön dolde isen väl och jag gjorde debut i diket. Jag fick sladd i en kurva som jag lyckades manövrera. Sedan åkte jag på en retursladd direkt efter och snurrade två varv rakt ner i diket. Ingen större skada skedde, både jag och bilen klarade oss bra. Gudomlige Gösta hjälpte till att dra upp bilen ur diket. Tack! ♥

Annars har andra dagen på praktiken varit fantastisk. Jag gjorde en intervju med tipset jag nosat upp och i morgon hamnar artikeln i
tidningen (you won´t miss it). Jag har även fått beröm av både chefen och mina tillfälliga kollegor. Mycket trevligt sällskap det där. Jag har riktigt skoj, det kan inte bli bättre än så här.

Religionsfrihet

Jag tror inte på gud. Men jag kallar mig inte heller agnostiker även om jag måste ha bevis för guds existens för att kunna tro. Jag kallar mig för Angelica och jag tror på mig själv. Vissa kan hamna i status quo och söka sig till gud i ren desperation men jag kommer aldrig kunna be och tro på något så länge jag inte fått framlagda bevis på att gud verkligen existerar. För mig är det som att fortfarande vara dum nog att tro på tomten. Fast det underliga är att jag älskar de kristna traditionerna, jag firar både jul och påsk men utan att tänka på själva innebörden. För mig har dessa högtider alltid varit klassade som mysiga familjedagar.

Jag motsäger mig även på flera andra plan, jag är till exempel konfirmerad och har inga som helst planer på att gå ur kyrkan eftersom jag vill gifta mig kyrkligt. Jag har redan valt ut en kyrka och det är samma kyrka där min pappa ligger begravd och där jag döptes. Jag är mycket fascinerad av kyrkor och särskilt gravstenar. Det första jag gör när jag åker utomlands är att leta upp en kyrkogård för att läsa på gravstenar. Jag finner det ytterst intressant att kunna utläsa vilka yrken de döda personerna haft och hur gamla de blev. När jag var yngre samlade jag också på kors. Jag tror att det är vanligare i dag att människor firar de kristna högtiderna utan att vara troende.

Jag har alltid haft MVG i religion och skulle mycket väl kunna tänka mig att bli religionslärare. Men jag undrar om det skulle gå om man saknar tron? För jag kommer aldrig börja tro på något annat än mig själv, det är min drivkraft i livet och hittills har det gått väldigt bra.

Andra sidan Alex

Jag köpte bara en bok på bokrean, det blev Unni Drougges roman Andra sidan Alex som utkom första gången 1996.

Böcker om mediavärlden fascinerar mig, kanske inte så konstigt med tanke på mitt yrkesval. Jag ska alldeles strax börja läsa den, sedan ska jag köpa hennes debutroman Jag, jag, jag från 1994. Unni Drougge har även en fil.kand i psykologi, jag kan inte vara annat än djupt imponerad av Sveriges snyggaste femtioåring.

Världens bästa arbetsplats

Jag har hamnat på världens roligaste arbetsplats. Jag hade inte förväntat mig att få göra egna jobb på en gång utan trodde att jag skulle få skriva notiser typ. Men jag har gjort tre olika jobb i dag tillsammans med en egen fotograf, vilken lyx! Jag kom även med ett eget artikelförslag i morse på morgonmötet, alla blev entusiastiska och i morgon ska jag göra intervjun. Tydligen var det bra att komma med egna förslag redan första dagen.

Jag har gjort ett perfekt yrkesval.


Mardröm bli med barn

Jag har alltid velat bli en ung mamma. Det kan bero på att jag är i den åldern då alla kvinnor i min släkt blivit gravida. Jag är nästan för gammal egentligen. Mormor var bara 16 år när hon fick min mamma och mamma i sin tur var 20 år när hon fick mig (då hade hon redan varit gravid en gång innan men fått missfall). Det är inte konstigt att jag känner lite press inför det här med barnafödandet. Barn finns inte inom den närmaste framtiden eftersom jag enbart vill kunna fokusera på mig själv ett par år. Jag vågar påstå att man skaffar barn av rent egoistiska skäl. Det är gulligt med bebisar och det känns som en naturlig del av livet men man skaffar dem ändå av själviskhet. Missförstå mig rätt men jag skaffar ju inte barn för att Fredrik Reinfeldt vill öka Sveriges befolkning utan för att jag själv vill bidra med en söt bebis i min släkt.

Även fast jag har tänkt hinna med och skaffa åtminstone en bebis innan 25 så är mina meningar kring detta delade. Jag hade värsta mardrömmen på länge i natt. Jag drömde att jag var höggravid och bebisen var sjuk och skulle dö efter att jag fött den. Jag hade inte vetat om att jag var gravid och festat på som vanligt och sedan när jag fick veta att jag väntade en bebis var den redan sjuk på grund av mitt festande (här bör jag dock påpeka att jag högst festar en gång varannan månad i snitt men ändå, tänk vilken hemsk tanke!).

Det var verkligen hemskt att veta att jag skulle föda ett barn som var sjukt på grund av mig. Jag vaknade alldeles kallsvettig och drog febrilt händerna över magen som lyckligtvis var platt. Ibland är jag faktiskt mycket tillfreds med min kropp.

Sportlovet är över

Gårdagens utgång var den bästa på länge. Om man ska ut i Borlänge så är det S2 som gäller. Det visste jag redan innan vi gick vidare till nästa krog men vad gör man inte när ens polare är obstinat.

Sportlovet är slut, det kan mycket väl ha varit det sista i mitt liv. Ett mycket minnesvärt lov trots denna ödesdigra sanning. Jag fick besök av
Carina, den grymma designern ni vet, jag tog en spruta för hepatit A, jag festade två gånger på en vecka, jag var på 75-årskalas och ja, ett bättre sportlov har sällan skådats. Fast mycket sportande blev det förstås inte, fyra promenader och Vasaloppstittande är vad jag har åstadkommit.

Nu ska jag sova och ladda inför morgondagen. Det kan sannerligen behövas.

Praktikstart

I morgon börjar min första kontakt med livet utanför skolportarna. Det ska bli ett minst sagt härligt uppvaknande!

Klockan 8.00 till 17.00 kommer jag vara upptagen med diverse journalistiska förehavanden, så det är lönlöst att försöka kontakta mig då såvida ni inte har ett bra scoop. Bloggandet får bli under kvällstid, hoppas ni håller er till godo med det.

Bild: http://www.a4.se/bilder/a4priset_2002/dalademokraten.jpgA real rich bitch

Elin Lanto var absolut snyggast och gjorde det bästa framförandet i gårdagens sista delfinal av Melodifestivalen 2007. Hennes klockrena sång borde gått direkt till Globen och sluppit Andra chansen. Show me what it takes to be a real rich bitch...

Dessutom är jag imponerad av hur Elin lyckades se så lång ut, det var nog tiocentimeters-klack på stövlarna för den här lilla tjejen är till och med kortare än mig.


Josefin, Elin och jag.


Första grillningen

Min familj har aldrig varit riktigt klok. Vi tror helt seriöst att nu är det snart sommar för min styvpappa har tagit fram grillen och står på den snötäckta gräsmattan och grillar fläskfilé.

Sommar, sommar, sommar.. det är dans i folkets park. Eller åtminstone på S2 i kväll, scenen är min!


Krångel

Verkligen toppen att bloggen krånglat under hela sportlovet, enda tiden jag kunnat blogga utan dåligt samvete. Fast det verkar som att mina unika besökare har överseende med det för ni är fortfarande ruggigt många.

Ni kan väl lämna ett avtryck så att jag får veta vilka ni är, alla tusentals människor som läser min blogg varje vecka! ♥

Bröllopsmagasinet

I går fick jag det nyaste numret av Bröllopsmagasinet hemskickat. Det var den största bildbylinen jag sett i någon tidning, och bilden visade lilla 19-åriga Angelica från Bäsna. Jag är väldigt stolt över att mitt första riktiga journalistjobb (som jag fått betalt för) var som regional redaktör för två län. Det ser fint ut i mitt cv.

Överlycklig

Jag är överlycklig. Thomas match är inställd så nu ska jag överraska honom med ostbågar, läsk och nya filmer!

I morgon är det utgång med kusin vitamin som gäller. Vad ska ni själva göra i helgen?

Saknad

Jag saknar honom. Jag har varit hemma i en och en halv vecka och vi har träffats en enda kväll. Men snart kommer han hit och jag ska pussa på honom som aldrig förr. Kärlek är bäst när man får längta efter varandra ett tag.

Förhållandeexperten

Jag borde lägga journalistiken åt sidan och bli relationsrådgivare. Det är alltid vänner och bekanta och även bekantas bekanta som snackar om sina problem med mig. Jag utstrålar väl någon "Berätta, jag lyssnar"-aura. Det är tur att jag är bra på att bevara hemligheter för annars så är ju inte en journalist den första man berättar sina problem för. 

 

Det näst bästa

Jag tycker inte om när fula killar raggar på mig. Nu låter jag som världens bitch men med fula killar menar jag de som jag klassar som fula. Det har ingenting med utseendet att göra utan killar som är allmänt ofräscha, luktar illa och har en dålig hygien. En mindre snygg kille kan vara mycket attraktiv om han är fräsch. Killar som snusar eller röker, har dålig hållning, dålig hygien och med byxor som hänger nere i knävecken (hallå, gällivarehäng var inne förra årtusendet och det var inte snyggt då heller) behöver inte göra sig besvär att kontakta mig.

Om jag skulle bli singel så skulle jag tvingas vara det resten av mitt liv. Efter att ha levt tillsammans med en perfekt kille i snart fyra år så har jag så sjukt höga krav på hur en kille ska vara. Jag skulle aldrig kunna hitta en kille som motsvarar mina förväntningar. Det är lika bra att jag håller mig till den bäste för mig. ♥ Jag tycker inte att man ska nöja sig med det näst bästa.

Årets kvinna

Om en vecka är det den internationella kvinnodagen. På Aftonbladet kan man rösta fram årets kvinna. Jag lägger min röst på Nanne Grönvall som bekämpat sin bröstcancer  med en beundransvärd styrka. Hon är aktuell i Melodifestivalen och med sin egen krogsshow Vild som sätts upp i höst på Hamburger börs i Stockholm.


Vårens första månad

I dag är det den första mars, den första vårmånaden men utanför mitt fönster ligger ett tjockt snötäcke. Men det står nog inte på förrän man får se tussilagor sticka upp i dikena, fåglar som kvittrar parningsläten och lägger ägg i sina bon och istapparna som droppar från taken.


Man har ett ansvar

Sådant här kan irritera mig till vansinne. Jag tycker att det är okej om man som ensam förare på en enskild väg utan andra bilar i sikte, kör för fort. Men det är inte okej när yrkeschaufförer kör för fort som dessutom har många passagerare. Jag minns en gång för några månader sedan när jag körde in till Karlstad. Det var halt och hade kommit en hel del snö under natten. Jag körde lugnt men inte långt under 90-gränsen fast ändå blev jag omkörd av en linjebuss och en taxi.

Man har ett ansvar för sina medtrafikanter och särskilt för sina passagerare.


Utelivet i Borlänge

För en stockholmare så är utelivet i Borlänge katastrofalt. Carina trodde att krogen egentligen var en ungdomsgård (det är 89:ornas år, så vi börjar känna oss gamla).

Krogkvällen blev rolig till slut för det dök upp rejält med folk framåt midnatt. Sedan sjöng vi karaoke som om det gällde liv eller död. Fast "Staten och kapitalet" funkar inte så bra på karaoke märkte vi efter ett tag. Tre tjejröster har lite svårt att nå upp till Thåströms nivå.

Jag drack oerhörda mängder med alkohol i går, det är ett under att jag står på benen. Det är ju verkligen inte bra att dricka alkohol, jag tänker på mina stackars förlorade hjärnceller och min förstörda lever. Egentligen är det nog bättre att legalisera droger, hasch är ju inte alls lika farligt som sprit till exempel och man slipper illamåendet dagen efter.