Har ni friat tjejer?

I dag på skottdagen får ju tjejer passa på att fria till sina karlar men själv väntar jag fortfarande på den rätte... haha, nej, jag bara skojar. Jag har redan hittat honom och en vacker dag blir han min man men han får allt gå ner på knä som sig bör. Helst iklädd en Misfits-tshirt. Då kommer jag säga ja innan han ens hunnit fått fram ringen. ♥


Bild

Skottdagen

I dag fyller min vackra gammelmormor, som nog är Sveriges yngsta, år! Tänka sig, hon har bara firat födelsedagen 20 gånger typ. Jag har en märklig släkt med en morbror som är ett halvår äldre än mig, en gammelmormor som är yngre än mig och en mormor som är 36 år äldre än mig.Tre generationer på bild! Bara mamma som fattas för att vi ska bli fyra generationer.

Och samlat damm på min gitarr

.. för allting jag skriver, det blir ändå för kort
och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort.Vadjagönskarattjagkundefåfingreturochskrivaklartdendärförbannadebokensomjagve
tkommerblibraomjagbaravågarlitapåmigsjälvochvadjagkanmendetärsvårtnäringetjag
görkännstillräckligtochjagmåstebörjaomigenochigenochigenochigen

Andas.

Ja till assisterad befruktning i Sverige!

För första gången står jag bakom högerregeringen fullt ut. Centerpartiet, Folkpartiet och Moderaterna föreslår i dag i Riksdagens socialutskott (såklart att inte KD är med på det här tåget) att regeringen ska lämna förslag på de lagändringar som krävs för att ensamstående kvinnor ska få tillgång till assisterad befruktning. Enligt svensk lagstiftning i dag är det enbart kvinnor som är gifta eller sambo som erbjuds assisterad befruktning. Detta innebär att många barnlösa kvinnor valt att söka sig till Danmark och andra länder för att få hjälp med att få barn.

Jag känner många kvinnor som längtar efter barn och som jag vet skulle bli fantastiska mammor men de lever inte i parrelation och därför får de inte möjligheten till assisterad befruktning. Jag tycker att det är en förlegad syn på familjen.

Det är bara att inse att familjer ser olika ut i dag. Det finns familjer med enbart en mamma eller en pappa som är precis lika bra föräldrar som en mamma och en pappa som lever tillsammans. Jag är övertygad om att det är förmågan att älska ett barn och ge barnet en trygg, harmonisk och kärleksfull uppväxt som är det avgörande, inte om man lever i en parrelation eller inte. Dessutom tror jag inte att barn lider av att växa upp med ensamstående mödrar så länge det finns manliga förebilder runt barnet. Och jag tycker också att det är bättre att en kvinna som längtar efter barn får den här möjligheten än att hon ska ha oskyddat sex med någon hon raggat upp på krogen.

Vad tycker ni om förslaget? Bra eller anus?

Vardagstjafs

Ni vet när man gnabbas och tjafsar om vardagsgrejer som vem som gör mest hemma och och det slutar med att man blir skitförbannade på varandra, smäller igen dörren och skiljs som ovänner. Och så är det en fortsatt tyst kamp om vem som ska lyfta på luren och be om ursäkt först. Jag vinner alltid den kampen. ;-)

Jag är en aning arg just nu för att det är ett förlegat könstänk till och med i vår relation som är i dag år 2012, ett nytt decennium, ett nytt årtusende tamejfan och ändå så är min karl helt plötsligt guds gåva till kvinnorna eftersom han tvättar, städar, lagar mat och diskar. Vad fan? Ska han få en guldklocka för det som jag tycker är självklart, det som kvinnor gjort i alla tider? Samma sak om en pappa tar ut lika mycket föräldraledighet som mamman, ja, då är han plötsligt alldeles fantastisk. "Tänk, han är hemma med sitt barn, oj, vad duktig han är". Men vad fan, det är ju hans unge med!Love lifeTack för att du gjort mig till den jag är. Tack för att du gett mig det största man kan ge en annan människa. Tack för att du gav mig liv och kraft att ta itu med de utmaningar som livet innebär. Tack för att du finns, mamma. ♥I ♥ chocolate?

Jag är ingen chokladälskare och har aldrig varit. Måste vara ovanligt för en tjej!? Men den här veckan som ju är tjejveckan inbillar jag mig att jag visst tycker om choklad och som LCHF:are är det då mörk choklad som gäller vilket jag inte heller är sådär överförtjust i. Dock har jag hittat ett mellanting, Marabou sea salt pecan och Lindt sea salt. Havssalt i choklad, ja, det låter säkert underligt men satan i gatan vad gott det är. Min sambo gnäller över att han har ont i magen/är sexuellt frustrerad/har huvudvärk, ja, alla möjliga fel för att han ska få smaka en bit men nej, min vecka, min choklad. Hans vecka, hans choklad. Eller nåt.Vilken är din favoritchoklad?


Att vänta för länge på att livet ska börja

Det här kan vara ett av de bästa inläggen som Underbara Clara skrivit. Jag tror att många har panik just för att allt ska vara ekonomiskt stadgat innan man skaffar barn, båda ska helst ha välbetalda heltidstjänster och bo i hus så att barnen får egna rum direkt de ploppar ut men säg den bebis, den ettåring, den tvååring som föredrar att leka ensam i sitt rum? De är nog minst lika nöjda med att sitta på köksgolvet och ha en nyckelknippa i en burk med lock och skramla. Ett citat har alltid funnits i mitt bakhuvud, ända sedan min samhällskunskapslärare yttrade det på en lektion när jag gick i gymnasiet. "Om jag och min man skulle vänta med att skaffa barn innan vi fick en stabil ekonomi skulle vi få vänta tills vi var 50 och då skulle det inte bli några barn". Hon och hennes man var båda studenter när de skaffade sina barn och det är väl kanske inte det mest ultimata men det gick det med.

Och den här ständiga konsumtionshetsen på allt som bebisen behöver. Flaskvärmare, verkligen? Hur klarade sig ungarna förr? Min mammas generation lever och frodas, samma sak med min generation och jag fick då ingen ipad i sjuårspresent. Det fanns visserligen inga ipads då, knappt ens laptops, men jag lyckades på något sätt överleva ändå. Jag har alltid varit väldigt kreativ och haft en otrolig fantasi vilket jag fått från alla böcker jag plöjt. Vad är böcker värda i dag? Jag ser nästan aldrig barn längre som har tålamod att sitta ner och bläddra i böcker. Själv gjorde jag det i timtals och jag tänker banne mig se till att läsa sagor för mina ungar, lära dem alfabetet tidigt och låta dem få uppleva det mest magiska som finns, att få tillträde till alla dessa världar som böcker innehåller. Det var Albert Einsten som myntade uttrycket: "Fantasi är viktigare än kunskap. För kunskapen är begränsad, medan fantasin omgärdar hela världen, stimulerar framsteg, och föder utveckling".


Bild

Man kan inte äga varann

Jag älskar dej men jag vill inte stå här ensam om du försvann;
Så jag blir aldrig din, du blir aldrig min;
Man kan inte äga varann.


1000 things to do before I die

Varför är det alltid så att jag hittar 1000 billiga flygresor och 1000 snygga klädesplagg jag vill ha när jag är som mest fattig? Januari brukar vara en dålig månad för mig jobbmässigt då det är juluppehåll för bilagor och i januari i år var jag dessutom i Thailand så det blev inte mycket jobbande för min del vilket syntes på lönespecen jag fick i fredags. Men i väntan på nästa lön får jag väl fortsätta drömma...Hit vill jag ta med min älskling i slutet av sommaren!

The Lion´s Roar

And I'm a goddamn coward, but then again so are you


Sann kämparglädje

ALS är en jävlig sjukdom som leder till att de nervceller som styr kroppens muskler gradvis förtvinar. Detta ger den sjuke först progressivt nedsatt motorik, följt av borttynande muskler och slutligen generell förlamning. Den direkta dödsorsaken är ofta förlorad andningsförmåga.

Det finns en otroligt stark ung tjej från Gustafs som blev drabbad av ALS endast 24 år gammal, lika gammal som jag är i dag. Jag tycker ni ska läsa hennes öppenhjärtiga blogg där hon skriver om sitt liv som präglas av sjukdomen eller faktiskt ännu mer präglas av hennes fantastiska livsglädje. Vilken tjej!Sänk ljudet!

Jag vet inte hur ni fungerar men jag har sjukt svårt att koncentrera mig på att skriva artiklar när det är musik på. Radioskval på låg volym är okej, även redaktionsmiljö i öppet kontorslandskap är okej men att lyssna på musik, även lugn musik, funkar inte alls för mig.
Jag älskar dig rätt så mycket faktiskt
Save the last dance for meWiee, vad kul det är att bugga! Innan dansen i dag var jag trött och inte alls särskilt sugen men efter två timmars bugg är humöret på topp. Dessutom är jag rätt så mallig den här gången med, för nu var det karln min som fick beröm. "Det kan bli en riktigt duktig dansare av den där". Vet jag väl, jag som lärt honom ju! ;-) Haha, nejdå, han kunde faktiskt shaka ass innan vi träffades, var ju liksom lite därför jag föll för honom... med en armbåge rätt i ögat och ett blåmärke att stoltsera med. Kärlek! ♥

Snittblommor

Det är lyxigt att ha snittblommor stående i vaser runt om i lägenheten. Mina favoriter är liljor, tulpaner och rosor.

På tapeten

Vad jag älskar mitt jobb ibland. Särskilt när man har som uppgift att spana in vårens trender på tapetfronten och jag blir så förälskad att jag genast vill hem och riva ner de tapeter jag har. Om det var jag som hade fött en prinsessa i morse hade jag tapetserat barnkammaren med den här ljuvliga tapeten. Helt i min smak!


Bild

FärgrikaDessa vackra tulpaner fick jag av min kära mormor i går! Lokalt odlade i Torsång, fint som snus det!I går när jag handlade mat på Ica så "råkade" den här gröna skålen hamna i vagnen. För fin att motstå helt enkelt! Så länge mina begär hamnar under 50-lappen tycker jag det är okej, det är ju inte så att jag spontanshoppar Marc Jacobs-väskor och plånböcker... ehm, ja, just det.

En prinsessa är född


Pastelligt till vårenDet är ju alltid pastelligt till våren och jag har verkligen fått dille på pasteller i alla dess färger. Drömmer om ett kök likt det
Underbara Clara har. Men innan drömmen blir sann så får jag nöja mig med att måla pasteller på naglarna och kanske klä mig i något pastelligt linne.

Gillar du pastellfärger på både inredning och kläder?

Framsteg!För två veckor sedan fick jag med våld (!) upp dessa över halva låren. I dag kunde jag knäppa gylfen! Tjoho! Visserligen svämmar magen över linningen men äsch, detaljer.. ;-) Om en månad ska jag nog kunna korva ner fettet i mina älskade stuprörsjeans som inte sett dagens ljus på sisådär fyra år.


Mårbacka

Inuti mig bor det en tant helt klart. Men nog uppskattar väl ni också "mormorsblommor" som Mårbacka-pelargoner? Min Mårbacka-pelargon fick jag faktiskt av mormor och den har överlevt flera säsonger! Mycket tålig blomma. Just nu ser den en aning vissen ut så jag tänkte väcka den ur vinterdvalan och göra den lite vårfräsch genom att ta bort gula blad och klippa ner den hårt och plantera om i ny fräsch jord så den är redo för en ny säsong. Ska nog också ta ett par sticklingar för det går ju inte att få för många blommor! ;-)


LightläskMin sambo är en riktig Pepsi max-älskare och jag som nästan aldrig dricker läsk har blivit påverkad och dricker nu kopiösa mängder Pepsi varje vecka. Hur dåligt är det för ens viktminskning egentligen? Det är ju inget socker och inga kalorier så det borde ju inte vara någon fara? Men vad jag förstår triggar det sötsuget men hittills har jag aldrig blivit sugen på godis utan bara på, tja, Pepsi.

Fetaoströra

Åh, herregud vilken bra kvällsmat vi fick till! Det är så att jag har lust att kräkas och äta upp det igen. Grillad kyckling, sallad och en magiskt god röra med pressad vitlök, cremé fraiche, fetaost, soltorkade tomater och färsk basilika. Enkelt men gott! Som tur är räckte det till en matlåda åt mig i morgon, jag som ska ända till Avesta på jobb och då är det perfekt att ha kall mat i lådan när man inte har tillgång till en mikro.


Göra slut

Jag skriver som allra bäst när jag har 7000 artiklar med deadline samma dag, samtidigt som jag har en fantastisk bokidé som måste skrivas ner och detta gärna i kombination med att jag är olyckligt kär eller djupt deprimerad. Därför har det varit si och så med skrivandet på sistone. Jag är för lycklig helt enkelt. Men då har jag ett knep, jag lyssnar på sorgliga låtar, försöker sätta mig in i hur hemskt det vore om jag skulle förlora ännu fler jag älskar och låter tårarna flöda fritt. Då börjar pennan glöda må ni tro!Sorgliga låtar som ger fin skrivinspiration:

Dockhemmet
Snälla bli min
Som jag hade dig förut

Bubblare:
I en sal på lasarettet (kanske Sveriges sorgligaste visa)!


Lättväckt

Något jag irriterar mig på är att jag har blivit hur lättväckt som helst. Förut sov jag djupt när grannen hade sina 36-timmarsfester med trancemusik och total urspårning. Nu vaknar jag av minsta lilla fis och så kan jag inte somna om. Alltså inte mina fisar, jag är ju tjej, utan han jag bor med.

Snälla, köp min killes bas!Snälla, köp min killes
bas så han kan köpa sig en egen jävla dator för pengarna så jag får ha min dator ifred. Tack på förhand!

Vårkänslor

Åh, i dag är det plusgrader och jag tycker småfåglarna sjunger mer glatt än vanligt! Det kan bara betyda en sak, nu är våren snart här!


En veckas skillnad

1,1 kilo mindre sedan förra veckan och jag har minskat fyra centimeter i midjeomfång sedan starten. Heja mig! 65 kilo är mitt första delmål, då är mitt bmi nere på idealvikt, visserligen i överkant men ändå. Det ska nog gå vägen det här!

Ba ba ba bara ba
The Jam - Town called Malice

Den här låten ger en förfest den bästa starten! Britrock när det är som bäst och föregångare till Oasis.

Kalas

Klockan 19 ska jag hem till grannen på kalas. Det bjuds på LCHF-fika! Ska bli riktigt spännande att se vad hon åstadkommit med tanke på att allt jag och Daniel hittills bakat enligt LCHF-recept smakat bajs. Jag har p-fritt i kväll. Karln är ute och slirar. Själv ska jag slira på hemmaplan med en rödvinsdunk.

Bild

Hamburgare med coleslaw

Jag är så glad att jag har en kille som gillar att laga mat - och som är bra på det! I dag stekte han hamburgare med fetaost i (fattar inte varför man inte lagar egna hamburgare oftare, så mycket godare än de man köper i affären ju!). Jag gjorde coleslaw till, riktigt mättande och gott och det tyckte inte bara jag och Daniel.. ;-)

Coleslaw ingredienser:
½ strimlad vitkål
1 riven morot
4 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
4 msk gräddfil
Riven parmesan
Salt och svartpeppar

Så här gör du:
Strimla vitkålen fint, riv moroten och blanda alla ingredienser i en bunke. Lätt som en plätt!

Rock´n`roll!

Herregud vad kul det är att bugga! Känns i vaderna i dag! Vi lärde oss även grundstegen i twist. Jag som trott att jag kan twista men nej, det jag gjort innan var nog mer afrikansk myrsloksdans. Men fick i alla fall beröm av dansläraren för min bugg så det får jag väl vara nöjd med. Jag skulle verkligen vilja lära mig dansa lindy hop sen! Snabbt, snabbt, snabbt ska det gå!


Så hanterar du din otrohet snyggt!

Jag kan inte låta bli att tycka jävligt synd om den här tjejen. Hon kan nog aldrig ha upplevt äkta kärlek och jag tror inte heller någon människa i hela världen ser henne som potentiellt flickvänsmaterial efter den där boken.

I Sverige är vi urusla på att hålla ihop. Nästan hälften av alla par skiljer sig, och innan skilsmässan är ett faktum är det många som är otrogna, tragiskt men sant. Fast jag tycker att det är fel väg att gå när man är i behov av att köpa en bok där man får lära sig att hantera sin otrohet snyggt med 69 tips på hur man bedrar sin flickvän - och kommer undan med det istället för att hantera sitt förhållande snyggt med mycket uppskattning, kärlek och respekt till varandra varje dag. Fast jag vet inte ja, jag kanske är gammaldags..


Bild


ValpigtJag och mamma längtar tills Stina börjar löpa för då ska vi försöka ta valpar på henne. Vad konstigt det känns att tvinga min lilla tös till en graviditet men sådana här gener måste helt enkelt gå vidare. Det finns ingen som är så charmig som Stina. Ja, Texas förstås, han kommer alltid vara min stora kärlek men Stina är verkligen min stora glädje.

Det är sällan jag ser Stinas leende (den här bilden är ett undantag!) i och med att hon har ett underbett som är typiskt för små shi-tzuh och lhasapso. Stina är en riktig trevägskorsning, hon har även tibetansk spaniel i sig! Det är bara Texas som är renrasig och har finaste stamtavlan i familjen men jag är minst lika stolt över min oäkting som charmar vemsomhelst med sitt härliga lynne.

Säg omelett!

Jag har väl aldrig varit någon mästerkock direkt men satan i gatan vilken god omelett jag gjorde till lunch i dag. Perfekt uppladdning inför kvällens buggpremiär. Här ska det dansas bort kalorier!


Bild


Hur grym!?Det här är drömbilen. Nästan så jag hellre vill ha den än en Porsche 911 faktiskt.

Att göraJag skrev "♥ Din för evigt" på Daniels "Att göra"-lista och såg nyss att han svarat. ;-)

Drive

Ryan Gosling är vår tids Sean Connery. Han medverkar i tamejfan varenda rulle nowadays - och det med bravur.

Här är mina topp 5-filmer med Ryan Gosling:

1. Drive (oh my god, soundtracket är to die for och sjukt läckra scener)
2. Blue valentine (en otrolig sorglig film om att göra slut)
3. The Notebook/Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta (en av de bästa romantiska filmer som gjorts på 2000-talet)
4. Fracture/Bristande bevis - (läskig thriller med en oväntad twist!)
5. All good things (otroligt välspelad drama/thriller, bygger på verkliga händelser)


Bild


Desire – Under Your Spell

Valentine´s day

Titta vilket passande vin jag fick av morfar! Det intogs såklart i går till middagen. Jag hade inte tänkt att ge kärleken någonting, jag tror inte heller han förväntade sig något, men i morse fick han ett paket (en dag sent men vadå, kärlek ska ju firas varje dag!) med Thåströms nya platta i. Det blev mycket uppskattat.

Oh my god!Det här är världens vackraste man alla kategorier. Så galet sexig att jag dör. Tatueringar över hela kroppen, finlemmade muskler och människan är för fan snart 37 år gammal. Jag borde postat videon i går på alla hjärtans dag så att mina singelvänner fick något att dregla över men den som väntar på något gott.. ;-)

Bojkott var det ja..Den här stoora rosen stod i tulpanvasen när jag kom hem från jobbet i dag. ♥

Spara pengarJag och kärleken drömmer om ett hus men vägen dit är lång. Det gäller att spara pengar så vi har en rejäl slant till kontantinsats. Därför är vi båda inställda på att bo i lägenheten ett bra tag, just för att det är billigt och att vi har möjlighet att lägga undan pengar.

Men en lägenhet måste underhållas och vi har gjort en prioriteringslista på saker som bör göras (dels för en framtida försäljning och dels för att vi själva ska trivas) och högst upp på listan står en ny garderob i sovrummet. Jag ville först ha en helväggsgarderob med speglar men vi har tittat runt på olika alternativ och alla alternativ är svindyra så i går kom jag på en billig och smart lösning! Den kräver egentligen bara lite envishet och tid så det är något vi ska roa oss med i mars.

Viktigt70,0 kilo efter intagen frukost. Jag brukar egentligen väga mig på kvällen efter alla mål men jag tänkte ändå bara visa er som inte tror på hur rultig jag är (gillar det ordet mer, tjock ger liksom en negativ klang) att det här är den nakna sanningen. ;-) Men snart så! Går jag ner mellan ett halvt kilo till ett kilo i veckan så kommer jag nå min målvikt innan sommaren. Förlåt om jag tjatar om det här i bloggen men jag blir mer motiverad om jag går ut med allt offentligt. Då kan jag liksom inte fuska. :)

Men det är inte bara matvanorna vi ändrat, vi har även ändrat våra motionsvanor. Nu går vi alltid fyra snabba promenader i minst 50 minuter varje vecka, vi simmar en gång i veckan och nu på torsdag ska vi börja bugga! It´s on!

Tulpaner!

Dessa vita tulpaner fick jag av min vän Ea häromveckan. De står nu i full blom på köksbordet. Lika vackra som min vän. ♥


Alla ♥ dag!

I Sverige finns det ingen äkta tradition bakom firandet av Alla hjärtans dag. Det är en kommersiell dag som NK införde på 50-talet för att tjäna pengar. Och nog tjänas det pengar, blomsteraffärerna chockhöjer priset på rosor denna vecka och chokladaskar säljs som aldrig förr. Jag älskar rosor men jag blir mer glad om min kille kommer hem med rosor en vanlig torsdag än just i dag. Därför bojkottar vi alla hjärtans dag och gör som vi brukar, lagar en god middag, tänder massor med ljus och tar ett glas vin.Slow

Viktnedgången har gått lite saktare den här veckan. Bara 700 gram mindre än sist men nästa måndag ska jag nog allt vara under 70-strecket. Så länge jag går ner i vikt så får jag vara nöjd! Men jäklar vad vår diet blir uppmärksammad av släkt och vänner, de flesta är nyfikna och frågar vilken mat vi får äta och hur vi mår men många blir helt rabiata och tycker inte alls vi är tjocka eller behöver gå ner i vikt. Men så länge vårt bmi är på "övervikt" istället för "normalvikt" så vill vi gå ner i vikt och det är inget som ens behöver diskuteras tycker jag. Jag kan förstå att folk skulle bli upprörda om jag vägde 63 kilo och skulle gå ner 15 kilo men nu var ju startvikten 73 vilket är en betydande skillnad. Fan, att folk ska bry sig så mycket om vad andra gör. Så länge vi mår bra så är det väl frid och fröjd eller hur?

Cravings första veckan var stuvade makaroner. Den här veckan har det varit Brämhults apelsinjuice. Men det är inga cravings som får mig att vilja bryta dieten. Om jag tänker ett glas apelsinjuice eller en normalviktig och snygg kropp så är valet enkelt. Jag känner mig mer motiverad än någonsin men det hade nog inte gått lika bra om inte Daniel också var med på det. Nu har vi ett gemensamt mål att sträva mot. "Bara" 12 kilo kvar nu.. ;-)


Namn

När jag har tråkigt brukar jag surfa runt på Birthday i och med att jag är så otroligt åldersfixerad.

Jag är precis just i dag 24 år gammal, 6 månader och 24 dagar. Jag föddes på en måndag och har levt i 8974 dagar. Mitt stjärntecken är kräfta och enligt kinesisk astrologi är jag född i kaninens år och mitt element är eld. Typiska egenskaper för en kanin är fredsälskande, listig, förståndig och perceptiv. Typiska egenskaper för elementet eld är energisk, dynamisk självsäker.

Det finns nio personer i Sverige med mitt namn. Det finns sju personer i Sverige med min pojkväns namn men det roligaste där är att det finns en till person med exakt samma namn och som är född exakt samma dag och samma år som min kille! Vad är oddsen? Så otroligt vanligt efternamn har han ju inte...

Hur många i Sverige delar du namn med?Ochrasy


Greatest love of all

Så otroligt sorgligt när de största stjärnorna med de vackraste rösterna dör en efter en. Vila i frid Whitney.


Bild

And if by chance, that special place
That you've been dreaming of
Leads you to a lonely place
Find your strength in love

Mörbultad förlorare

Jag var med om en charmig olycka i fredags. Daniel gick iväg till Tempo en snabbis för att handla och jag dammsög köket och hade en aning för många elektriska grejer igång samtidigt så strömmen gick. Då skulle jag upp i proppskåpet och ställde mig på datastolen (som snurrar) och ja, resten kan ni ju lista ut själva. Daniel hittade mig liggandes på hallgolvet i en udda ställning, asgarvande/snyftande/tyck-förbannat-synd-om-mig-nu-när-jag-förmodligen-fått-en-spricka-i-armbågen-och-nästan-dött.

I går hade det också kunnat bli en olycka då jag och Daniel var hemma hos paret Söderberg-Maberg och spelade spel tillsammans med ett gäng andra vänner. Oj, oj, oj, vilket blodbad det hade kunnat bli med så många dåliga förlorare i rummet (inklusive jag själv). Ungefär så här lät det:


Don´t be afraid of the dark

Det blev inget crossfit för oss i dag. Daniel var upptagen med annat och jag var bara klen. Sov ingenting i natt av någon dum anledning och det känns i hela huvudet och kroppen. Har haft ont i halsen i flera dagar också, eller inte ont-ont utan mer på gång att bli ont om ni förstår vad jag menar. Äh, bara svammel. Jag checkar ut för dagen och tänder några ljus och kryper upp i soffan framför en äcklig skräckfilm istället.


Bild


Crossfit

Ja, charmiga Anna a.k.a Master har lyckats övertala mig och sambon att delta i ett prova på-pass Crossfit. Jag känner mig liksom mer krossad än fit så uppdaterar jag inte mer beror det nog på att jag avlidit.


Bild

Vill ha vår och sommar!Thåström i Falun 14/4 Bröllop på Irland 28/4 Tom Petty i Globen 14/6

Bara så du vet

Jag vill alltid leva mitt liv nära dig.

Man, she´s hot!

Jag och Daniel såg "Friends with benefits" med Justin Timberlake och Mila Kunis i går. En film om knullkompisar som det heter på ren svenska. Ni vet ju säkert redan hur sådana filmer slutar så jag tänker inte skriva någon recension (förutom att filmen var kass och vill ni se en film om knullkompisar rekommenderar jag hellre er att se "No strings attached" med Ashton Kutcher och Natalie Portman).

Jag har verkligen svårt för Justin Timberlake så filmen var plågsam bara där men nog om det. Enda positiva med filmen var att få se Mila Kunis naken (om det nu är hon, kanske är en body-double?) men jävlar, vad het hon är. Om jag var Justin Timberlake hade jag blivit störtkär i henne under inspelningen. Jag tycker i regel att brunetter är hetast men däremot slår en äkta blondin tio snygga brunetter.


Bild

Simtag!

I dag var jag på lunchmöte och det var sannerligen en utmaning att utesluta kolhydrater från en thaibuffé för att inte tala om allt socker som säkert är gömt i woksåserna. Skippade riset helt och hållet såklart men det slank ner några grönsaker som växer under jord trots att jag försökte sålla ut det från kycklingwoken. Magen reagerade genast annorlunda jämfört med maten jag blivit van vid. Anna Skipper hade inte varit nöjd med mitt ehm, nummer två-prov. Eftersom jag åt garanterat för mycket kolhydrater i dag än sammanlagt 20 gram så tvingade jag ut mig själv på en långpromenad med Evelina och nyss kom jag och kärleken från simhallen efter att ha simmat i 40 minuter. Nu ska jag äta äggmos (två kokta ägg med majonnäs) och avsluta det hela med en LCHF-kladdkaka som Daniel ska baka, helt utan socker. Det kanske går det med.


En kladdkaka bakad med kärlek, alltså socker, back in the days! ;-)


Fluga på modet

Jag älskar flugor på killar. Alltså inte flygfän som surrar runt dom, obviously, utan flugor killar har runt halsen vid speciella tillfällen. Jag läste att fluga gått från nördstämpel till högsta mode! Å andra sidan skiter jag väl i om det är nördstämpel att bära fluga, ni som följt den här bloggen vet ju att jag gillar nördiga killar som är helt insnöade på något märkligt intresse (då talar jag inte om nördar som har en porrsamling i alfabetisk ordning utan "vanliga" nördar som är mer insnöade på musik, sport eller liknande).

Hursomhelst ser jag verkligen framemot att åka till Irland och gå på bröllop (förhoppningsvis några kilon lättare också) och matcha kärlekens fluga med min klänning (som ska bli min belöning när jag nått mitt mål!). Jag undrar vilken färg som är snyggast på oss båda.. Marinblått, rött, grönt, lila..?


Ryan Gosling i en fin svart fluga.
Bild


Ultraljud

I dag har jag och fotograf J följt med en hästveterinär under en vanlig dag på jobbet. Vi har bland annat fått se en hingst få sina tänder kontrollerade, en unghäst få sin ena trasiga hov gipsad och det roligaste; fått varit med på en ultraljudsundersökning och sett en liten häst som beräknas födas i maj. Jag älskar mitt jobb! Det är så otroligt många roliga och annorlunda saker jag får vara med om och jag är tacksam för varje ny erfarenhet.

Reportaget ser ni i helhet i Dala-Demokraten den 21 april. Lång planering men den som väntar på något gott.. ;-)

Platådojjor

Jag såg dessa läckra skor på min kompis Eas blogg och jag blev genast förälskad. Platåskor är nog det enda jag verkligen saknar från 90-talet och då var jag inte ens ett Spice girls-fan. Men platåskor är ju bästa skorna för oss kortisar! Hoppas den trenden kommer tillbaka. :)


Bild

Det här får du äta

Det är väldigt mycket du inte får äta när du lever efter LCHF men det är ju tråkigt att fokusera på det man inte får äta så här kommer en lista med allt du får äta! :)


KÖTT
Rött kött, gris, kyckling, kalkon, korv (med hög kötthalt, minst 75 procent)

(Vi äter mestadels kyckling och stek/fläskfilé en gång i veckan)

FISK
All fisk får du äta.

(Vi äter oftast lax eftersom det är billigast ;-)

ÄGG
Är basfödan. Fyra dagar i veckan är det ägg till frukost.

SKALDJUR
Skaldjur får du äta

(Dock är jag ingen stor skaldjursfantast)

GRÖNSAKER
Blomkål, broccoli, squash, aubergine, avokado, grön paprika, grönsallad, haricorts verts, sockerärtor, gurka, kronärtskocka, spenat, kål. I princip alla grönsaker ovan jord (då de under jord har mycket mer kolhydrater)

FETT
Smör, grädde, olja

OST

Dessertostar, fetaost, mozarella, hallouimi, brie

SNACKS
Grok (ugnsbakade ostsnacks), Babybel, ölkorv

DRYCK
Vatten, te, kaffe, mjölk

LIVLINOR

Mörk choklad, sukrinTallriken är så full att du inte ens saknar pasta eller potatis! På bilden har vi tillagat gräddstuvade champinjoner (på riktigt, bland det godaste jag ätit), ugnsstekt fläskfilé, stekt sparris, stekt zucchini, ruccola, riven parmesan och såklart en stor klick beasås! ;-)

Humor!


Match made in heavenHaha, vi ser verkligen urlöjliga ut på den här bilden men jag gillar´t. ;-)

Minus 2 kilo!

Jag skulle ju egentligen avslöja min vikt i går men morfars två vågar visade ett kilos skillnad och ett kilo är ganska mycket så därför valde jag att vänta med att väga mig tills i dag då jag har tillgång till min egen våg här hemma. Och hör och häpna men jag har gått ner två kilo på en vecka med LCHF! Från 73,3 kilo till 71,3 kilo. Mitt mål är att tappa ett halvt kilo upp till ett kilo i veckan så gissa om jag är glad! Att det skulle gå så lätt att tappa kilon bara genom att utesluta allt socker, alla kolhydrater och leva på fett och protein hade jag ingen aning om. Men det här var precis vad jag behövde, en kickstart där jag ser resultat på en gång! Nu är det bara att kämpa vidare, målvikten är 58 kilo.

Jag trodde aldrig jag skulle väga så mycket som 73,3 kilo. Det låter kanske inte så mycket men ni får inte glömma att jag är 163 centimeter lång så för att motivera min vikt måste jag vara minst en decimeter längre. Ingen av mina närmaste vänner har trott att jag väger så här mycket, jag antar att fettet fördelas jämnt på mig men mina gamla jeans säger någonting helt annat. Så nu jävlar-anamma! Om jag håller i den här livsstilsdieten och fortsätter med power-walks och joggingturer så kommer jag ha nått mitt mål inom 14 veckor. Jag vet att de sista fem kilona kommer bli svåra att bli av med men nu för första gången på åratal så är jag verkligen motiverad att bli mitt gamla jag igen.Målet!

HelgmatFredagskvällens middag bjöd på aioli, kräftstjärtar och ugnsbakade ostkex! Galet gott! Jag kan verkligen rekommendera den här livsstilen om ni som jag älskar ost, feta såser och inte är stormförtjust i varken pasta eller potatis!

På lördagen åt vi lchf-plättar med blåbär, sukrin och grädde till frukost. Inte det godaste jag ätit den här veckan men det gick ner! Annars åt vi en sjukt god tacogratäng och i kväll blir det fläskfilé, grönsaker och bearnaisesås. Älskar LCHF! Däremot är det ju en diet/livsstil där du absolut inte får fuska och äta godis (socker) eller kolhydrater för då skulle du ju öka i vikt radikalt i och med allt fett du stoppar i dig.


En fyra för treDet känns en aning annorlunda att trängas med någon annan än en 185 centimeters karl i sängen. I natt var vi fyra som slogs om täcket. En byracka (som mer liknar en grävling) och så katten Pysen som gärna ville sova under täcket och visa sin tacksamhet genom att sätta klorna i mina ben. Mysigt.

Isigt vackert

Alla klagar på kylan som lamslagit vårat land men hey, vi bor i Sverige. Det är vanligt med minusgrader vintertid och faktum är att jag älskar sådana här vinterdagar! Att se frosten klättra på fönsterrutorna, röken som kommer ur munnen när man andas och knarrandet under ens skor när man går. Dessutom är 25 minusgrader ett utmärkt skäl till att hålla sig inomhus vid en tänd brasa och titta på en bra feel good-film (som alla filmer som Nancy Meyers regisserat, It´s complicated, The Holiday, Galen i kärlek, Brudens far 1 & 2 mfl.).
Jag och kärleken är i Bäsna hela helgen och passar morfars byracka. Det är underbart att ha ett helt hus för oss själva och kunna göra vad vi vill utan att det stör grannar. Så Daniel har väsnats med både Björn Afzelius i högtalarna (jag är sååå trött på Afzelius att jag kan spy även fast jag gillar honom men hör man samma musik 24/7 så blir det lite tröttsamt) och sprungit på löpbandet (trodde golvet skulle ge vika).

I kväll blir det middag och melodifestival hos grannen, dvs mamma och Niklas och även med min gamla härliga dagmamma och hennes Uno. Herrarna i sällskapet är just nu uppe och spelar på trav (gubbvarning på Daniel?) medan vi brudar fördriver tiden med skvaller, rödvin (för mig, noll kolhydrater!) och Marinella (för mamma och Babsan som vill uppleva gamla minnen I guess..). Livet är rätt fantastiskt!

I morgon får ni veta hur mycket jag gått ner i vikt på en vecka med LCHF! Jag lovar att berätta min före-vikt och mina vänner, den är något som kommer chocka er totalt... ;-)


Livsavgörande

Ordet livsavgörande gör mig skräckslagen. Livsavgörande beslut. Det är stort att välja vilket liv man vill leva. Är jag verkligen klar med allt resande, allt fokus på mig själv, mitt bekväma liv i en tvåa på Hagalund och det som jag är van vid? Ska jag byta ut det mot husköp, renoveringar, tvåsamhet och allt som följer?

Men om jag väger fördelar mot nackdelar så lutar det helt klart åt alternativ två. Jag fyller trots allt 25 i sommar och har lekt av mig för längesen. Jag vill inte längre lägga alla sparade pengar på resor. Jag vill hellre lägga mina sparade pengar på något bestående. Kanske dags för fröken pimpinett att bli smutsig om fingrarna och renovera tills knogarna blöder? Jag vill verkligen
ha det där huset vid sjön som jag lekt så länge med i min fantasi...Top model Sverige

I går var det premiär för Top Model Sverige och gissa om jag fick en mindre chock när jag såg att en gammal skolkamrat är med i tävlingen. Nu måste jag ju helt enkelt bänka mig framför TV:n varje tisdagskväll.


Bild

Linnea for the win!