Arrivederci!


Nu blåser vi!

Fullmatad helg

Vaknade med oroskänslor men de är som bortblåsta nu för det löste sig. Ja, det mesta löser sig ju. Men ändå hinner jag bli ett nervvrak som min älskling så fint uttrycker det.

Har hunnit gjort flera jobb i dag så jag hinner med all säkerhet klart innan vi åker till Italien på söndag. Men först ska vi hinna njuta av hösthelgen här hemma. I kväll är vi bjudna på mat hos mamma och Niklas. Kan inte tänka mig något härligare än att fredagsmysa med dom jag gillar mest och få hångla med mina pälsbollar som jag saknar så mycket att hjärtat går sönder varje gång jag åker därifrån.

I morgon kväll är det höstpremiär på Hela huset gungar och då ska jag och kärleken göra det vi är bäst på, shota whiskey och bugga. Det är lite så vi jobbar.

Bild

Tror ni jag är nöjd över att ha hittat en sådan redig whiskey med kanelsmak!? Jag som älskar kanel!!

Ditt hjärta är mittJag delar gärna med mig av mitt godis om det får vara i den här fina hjärtformade skålen.

Allt är nästan perfekt

Det är underbart att träffa någon i slutet av sommaren så man är nykär den tråkigaste delen på året. Jag och höst går inte alls ihop. Ja, alltså soliga höstdagar funkar ju men en regnig och gråkall novemberdag får mig helt apatisk. Då är det extra mysigt att ha någon att krama och pussa på, någon som säger att det blir en sommar igen men först ska vintern omfamna oss.


Bild

NevermindPå lördag är det 20 år sedan Nirvana släppte albumet Nevermind som kom att förändra en hel musikvärld. Det har varken gjorts bättre grunge före eller efter den skivan.

Join me in death

Kärlek är den värsta och bästa känslan i världen. Värsta känslan när den tar slut. När relationen övergår från berusande förälskelse till att liknas mer vid en syskonrelation. Att älska varandra men utan att vara förälskade. Många stannar då för tryggheten medan många andra tror att det finns något bättre som väntar och vågar ta steget att lämna.

Kärlek består helt enkelt av löften men utan garantier. Man kanske vill att det man känner nu ska vara för evigt men om man tänker efter ordentligt så är det inte särskilt spännande om man redan nu får veta att det vi har är garanterad livslång kärlek. Vad händer om jag är säker på att han alltid kommer vara min? Kommer jag vara tillfreds med det trygga och det vana? Eller kommer jag tröttna?

Var går gränsen mellan äkta längtan efter gemenskap och simpel rädsla för ensamhet? Och varför väljer man att lida i ensamhet av rädsla för gemenskap? För visst har man nekat någon att komma för nära inpå i rädsla för att bli sårad och lämnad. Trots att fördelarna oftast är fler. Men det gör ju så fruktansvärt ont att bli sårad men jag tror att det är värre att låta sig skrämmas av kärleken innan den fått fäste än att våga ta emot den med öppna armar.Rom, Roma, Rome

Nu har vi checkat in oss på flyget och skrivit ut biljetterna så nu nästan känns det som att vi snart är där. Så underbart det ska bli att vara onåbar och ledig i fem ljuvliga dagar. Men stressen innan avgång tar nästan kål på mig. Dubbla deadlines och massor med inbokade jobb. Fast jag är tacksam att jag har ett jobb. Det är inget man ska ta för givet.


Bild

Shoes are like diamonds

En kvinna kan aldrig äga för många skor. Det är min åsikt. Och jag behöver faktiskt nya höstskor intalar jag mig. Jag hade på mig mina uggs i dag som jag köpte i USA i våras men de var en aning för varma än. Så jag tänkte mig några liknande kängor som dessa. Ett mellanting när septembersolen ligger på men det är ändå kyligt.
Båda skorna kommer från
Scorett

En del porrsurfar...

... jag kollar Hemnet-annonser och går igång på riktigt. Så många vackra hus! Jag vill bo i alla!
Scoop

I dag tog jag en ny bylinebild. Det behövdes nog för den här nedanför är tagen för fyra år sedan när jag var nybakad journalist, ung och hungrig. Numera är jag bara hungrig.

Den nya bilden blev bra i alla fall. Jag ser allvarlig och lite sorgsen ut men det är ju inte helt okej att le som ett fån och ha som bildbyline under en artikel som handlar om en våldtäkt, barnporr eller mord. Ni får läsa DD kommande dagarna, då kanske den nya bilden är med.


North and SouthNär jag var yngre följde jag hur många tv-serier som helst. Alltifrån Lilla huset på prärien, Huset fullt, Fresh Prince in Bel Air, Dr. Quinn, Räkna med bråk, Vänner till svenska serier som Skilda världar, Vänner och fiender, Tre kronor och Vita lögner. På äldre dagar har jag mest följt Desperate housewives, OC, How I met your mother och Two and a half men. Men egentligen följer jag inte serier utan jag köper hela boxarna när de kommer ut på dvd och sedan sitter jag och plöjer kvällarna igenom. Jag och Daniel plöjer för tillfället det historiska kostymdramat Nord & Syd från 1986 där inga mindre än Patrick Swayze, Lesley-Anne Down, Kirstie Alley och Johnny Cash (!) medverkar.

Tv-serien handlar om familjen Main från sydstaterna och familjen Hazard från nordstaterna och deras vänskap före, under och efter det amerikanska inbördeskriget. Som upplagt för intriger alltså. Det är en väldigt fängslande serie om hur sydstatarna försvarar slaveriet för att de är uppväxta med det medan jänkarna gör allt för att stoppa det. Det bästa med serien som baseras på John Jakes romaner är att man inte bara får följa Orry Main (Patrick Swayze) och George Hazard (James Read) utan också övriga starka rollkaraktärer såsom Kirstie Alley (som fick en Golden globe-statyett för sin roll som Georges syster Virgilia som gör allt i sin makt för att stoppa slaveriet) och Terri Garber som spelar Orrys bitchiga lillasyster Ashton.

Det är en otroligt sevärd serie. Jag minns första gången jag såg den. Jag och Johanna satt som fastklistrade i 18 timmar framför tv:n.bra är den!

Vilken tv-serie tycker du är den bästa genom tiderna?

Alla sju världsdelar

Jag har alltid haft som dröm eller kanske mer som mål att resa till alla sju världsdelar innan jag dör. Det vore fantastiskt om jag lyckades uppnå det målet redan innan 30. Om jag får som jag vill besöker jag Oceanien (Australien) i vinter. Därefter är det bara Sydamerika och Antarktis kvar. Just nu googlar jag flygresor till Sydgeorgien, en oas för naturentusiaster där hundratals kungspingviner häckar bredvid elefantsälar och vandringsalbatrosser i ett storslaget alpint landskap. Alltså, hur coolt!? Dessutom startar den resan i Argentina och då får jag ju besöka de två världsdelarna i en smäll.

Jag tycker att hela livet ska vara ett äventyr. Att resa ger så otroligt mycket kunskap och erfarenheter som man aldrig kan läsa sig till. Jag själv är så otroligt tacksam över att jag haft möjlighet att resa dit jag vill och fått sett och upplevt så mycket som gjort mig starkare som människa.

Jag försöker men jag förlorar varje gång

Jag ligger gömd under löven
jag ligger gömd under snön
Jag har fastnat med händerna i marken
i minnet från en mardrömJag är så långt ifrån dig
som i ett annat land fast nära ditt
När allting verkade enkelt i ditt liv
när du kände dig utestängd från mittJag försöker men jag förlorar varje gång
antingen lämnar dom mig eller så lämnar jag dom
Jag skulle förstå om du ändrade dig
och vände omÅren går in i varandra
och jag inser att tiden är kort
Årstiderna smälter samman
Och jag vill minnas det
jag en gång glömde bortOch du som gått vid min sida
säg mig, verkar jag tyngre nu
Jag har varit så trogen, det jag tror på
och hållit på förlåt som längtat utJag försöker men jag förlorar varje gång
antingen lämnar dom mig eller så lämnar jag dom
Jag skulle förstå om du ändrade dig
och vände omOm du lutar dig mot solen
om jag lutar mig mot dig
Jag blir bättre med tiden
om du har tålamod med mig

Melissa Horn – Under löven

So many plans, so little time


Sleeping beautyBland det bästa med att ha ett förhållande är att aldrig sova ensam men ändå har jag ingen ro i kroppen att sova länge, inte ens på söndagsmornar. Måste upp och se vad jag kan missa. Jag tror att jag sover alldeles för lite men livet är ju så kort. Jag ska ju vara död i evigheters evighet sen så då får jag ju passa på att leva nu, vaket och varje sekund.

I want to break free

Jag behöver semester...


Don´t do me like that

Someone's gonna tell you lies
Cut you down to size


De stjäl barnets identitet

Det har pågått en debatt på många bloggar senaste tiden om att publicera bilder på sina barn på internet. Detta efter att bilder på Englas barn blev stulna av en annan bloggare som låtsades att de var hennes egna. Helt sjukt.

Jag har alltid varit emot att lägga ut bilder på sina barn på nätet för man vet inte vilka psykfall det finns därute. Jag skulle vara livrädd för pedofiler och andra idioter som stjäl bilder och i princip kan använda dem till vadsomhelst. Inte så roligt om ens lilla nakna bebis hamnar på någon hemsida för barnpornografi.

Jag förstår självklart att människor är nyfikna och vill titta på vänner och bekantas ungar på Facebook och i bloggar men jag själv kommer inte publicera bilder på mina barn. Jag kan tänka mig att publicera bilder där inte ansiktet syns men det är också allt.Vad tycker du? Är det rätt eller fel att publicera bilder på barn på nätet?


Myskväll med fyran

Enda anledningen till att jag orkat resa mig upp ur sängen i dag är för att efter jobbet vankas det myskväll med fantastiska fyran. Vi är fyra vuxna fyllda med ansvar nu och skola och jobb som tar all tid. Därför är sådana här kvällar ytterst sällsynta men ack så betydelsefulla. ♥


Laserpoggen och jag


Eabea


Göran

Opp i himmiln!

Jag var nyss på ett jobb i Himmilsgården i Djurås. Kyrkan anordnar grötfrukost för karlar en gång i månaden. Jag fick dispens.

Det är så otroligt roligt att sitta och lyssna på äldre människor när de pratar om hur det var förr. Jag fick dessutom agera dagens hjälte då en äldre herre fuckat upp sin mobiltelefon från 1996.

"Ja, jag har ringt både Telia och Nokia men de kunde inte hjälpa mig och så löste du det på två sekunder".

Som tack fick jag fyra lotter i Diakoni-lotteriet, undrar just vad jag vinner. Ett par stickade vantar kanske? ;-)

Skjut mig

Vadsomhelst för en nack- och ryggmassage. VADSOMHELST.

För själv så är jag fördomsfriJag är mycket klokare nu. MYCKET. Lillgammal på ett vidrigt sätt. Åsikter har jag fortfarande, rätt bestämda, men jag slåss inte lika mycket för dom längre. Jag behöver inte det.

Att lära sig

Tankar som skulle kunna spärra in mig på ett hem men jag är för stabil inuti. Det är orättvist när jag tänker på det. Hur jag kunde bli så stark och han så svag. Hur jag kunde älska att leva när han inte gjorde annat än att hata. Jag kommer alltid ha dåligt samvete över de fruktansvärt ojämnt fördelade generna men man väljer inte någon att bli kär i, det händer bara. Man väljer inte heller sina barn, de föds till världen med en unik arvsmassa, sina egna unika tankar och det enda vi kan göra är att uppfostra dom till goda människor men inte ta emot dem varje gång de faller. Barn måste lära sig bli vuxna och ta ansvar över sina egna liv, det är ju vad allt handlar om.

(Oktober 2009)

Hej hej

Ja, jävlar du! I går hade jag toppstatistik på besökare här. Roligt med tanke på att jag bara berättat för mina närmaste att jag öppnat bloggen igen. Men kul att ni tittar in även fast jag är så fruktansvärt dålig på att uppdatera. Så mycket annat som tar tid. Som jobbet. Som kärleken. Som vänner. Som träningen. Som livet. Men jag är ändå glad att ni läser mitt svammel. Kanske blir det roligare att läsa när jag flyttar härifrån till en ny stad med nya tidsfördriv.


I´ve told every little star

Friends ask me "am I in love"
I always answer "yes"
Might as well confess
If the answers yes

And it hurts, hurts, hurtsI kväll åker jag på stryk för jag kan inte försvara mig. Mina lår är bortdomnade. Min rygg har sagt upp sig. Min hjärna är mos. Jag orkar inte ens hålla händerna över huvudet.

Men det är också skönt att känna smärta för då vet man att man verkligen lever.

"My girlfriend asked me who Igor was...
... I am single now".

"I paused my porn for this".

Det
här är grymt. Se alla klippen med honom, ni kommer tappa hakan och låta den ligga. Om ni vill få ännu mer underhållning så läs alla kommentarer om honom. Sjukt underhållande.

Fan om man kunde spela så där!Motivation

"Tänk vilken kropp du kommer ha om du håller i hela hösten och vintern :-)".Fick det sms:et av JD efter gårdagens träning. Han vet hur man ska motivera den här förbannade latmasken. Skulle inte tacka nej till ovanstående kropp. Därför ska jag pina mig ut och springa efter jobbet i dag trots att hela min kropp värker som om den blivit överkörd av en ångvält.

All I did to you was hurtful

I dag har jag ont i insidan av låren, ryggen, nacken, ja, praktiskt taget allt utom armarna. Låter kanske konstigt med tanke på att jag boxades i går men boxning är sannerligen en träningsform som tränar hela kroppen.

Jag hade ganska låga förväntningar och ville vända direkt jag kom in i den sunkiga och trånga lokalen fylld till brädden med svettiga karlar. Alla betydligt större och starkare än mig. Men lyckligtvis var det två tjejer som ledde träningen och vi började lätt med att få in rätta tekniken på slagen.

"Kom ihåg, ett slag i magen är det som gör mest ont, en knäckt näsa känns inte alls lika mycket"

Det var det första dom sa. Jag blev livrädd fast samtidigt nyfiken. Sedan måttade vi slag i luften tills vi fick börja slå på varandras magar. Jag och min bästa killkompis JW övade på varandra. Jag fick in ett hyfsat slag i magen på honom så han låg dubbelvikt.

"Du slår som en slägga för fan".

Det var sjukt kul att boxas och det blir nog bara roligare ju mer man får in tekniken. Så jag ska nog ge det ett par gånger i alla fall och kolla om det är något för mig.

Fight for your right


Bild

Jag har sett The Fighter för att komma i rätt stämning för mitt livs första boxningspass. Jag känner på mig att jag kommer dö men hoppas att jag får sådana sköna adrenalinkickar att jag dör men reser mig igen. För jag vill verkligen komma igång med träningen och bli mig själv igen, både fysiskt och psykiskt.

Jägarna 2I går var jag, Daniel, mamma och Niklas på bio och såg Jägarna 2. Jag hade ganska höga förväntningar eftersom jag älskade första filmen. Att göra en uppföljare 15 år senare än första filmen kan vara ett smart drag. Man får mer tid att komma på en bättre story. Och Jägarna 2 har faktiskt en helt okej story även fast den var ganska så förutsägbar. Vem mördaren var visste man ju från början men det dröjde väl till halva filmen innan man förstod motivet. Hursomhelst var det en helt klart godkänd film. Lassgård är ju en förbannat bra skådespelare.And so it is

I går gjorde jag faktiskt lite annat än att jobba, tro´t eller ej. Jag och exet tog en fika och sedan skjutsade han mig till Bäsna för att hämta en dator med mobilt bredband. All Shook Up har premiär i kväll och jag ska recensera för tidningen. Det är ganska så tight deadline så jag måste skriva direkt från Maximteatern.

Kvällen tillbringade jag i Mias mysiga soffa. Vi drack varm choklad (gjord på kakao, vad annars!), kollade Lyxfällan och pratade om sådant där som ger en huvudbry som hundar, ungar och hembryggt äppelvin. Deep shit liksom.

När fan blir gammal

... blir han religiös?

Nej, jag kommer aldrig bli religiös hur gammal och skruttig jag än blir. Däremot älskar jag att besöka kyrkor och kyrkogårdar. Det finns ingen annan plats i världen som jag är så lugn på som i just kyrkor. Jag betalar gärna kyrkoskatt för att få ta del av dessa kulturella byggnader. Jag är också intresserad av religion, kanske mest intresserad av hur religion kan påverka människor så mycket.


St. Skedvi kyrka.

Bebislycka

I går myste jag med en två veckor gammal grabb. Filippa och Patriks fina skatt Levi. Helt otroligt att han ska växa upp och bli en man. Nu är han ju så ofattbart liten. Jag förstår att föräldrarna inte kan titta sig mätta på honom. Varje liten spark, varje litet slag med de små nävarna i luften, varje liten gäspning får ju vemsomhelst att le saligt.

Dör litegrann

Pms i kombination med att jag jobbar 180 procent. Känner mig lättantändlig. En svavelsticka i närheten och jag exploderar fullständigt.

Jag intalar mig att det är värt det. Att belöningen blir i form av alla planerade resor. Jag önskar bara att jag kunde ta mig i kragen och börja äta på bestämda tider och gå minst en timmes promenad varje dag. Det skulle räcka för att få min hjärna att orka arbeta på högvarv. Nu lånar jag från reservdepåerna. Får se hur länge de räcker.

I´ll see you in my office, boy

Jag tycker att möbler och inredning ska spegla vem man är. Därför drömmer jag om en stor golvlampa som ser ut som ett kamerastativ. Den skulle ju passa förträffligt i mitt framtida kontor. Jag tänker mig ett riktigt manligt kontor med ett stort mörkt skrivbord och en drinkvagn intill med whiskeyflaskor, en gammal världskarta på väggen och en gammal jordgblob. Inspirationen skulle flöda i samma takt som innehållet i whiskeyflaskorna skulle minska.


BildFascinerande livsöden

Jag älskar mitt jobb! Att få träffa så många olika människor, alla med unika och fascinerande livsöden. Det är som att läsa en god bok varje gång.

Den där kärleken

Jag fattar inte vad jag gjort för att förtjäna en sådan fantastisk pojkvän. Jag jobbar sent och han står i köket och gör i ordning matdosa åt mig tills i morgon, plockar ut disken och städar fast det är jag som stökat ner. Jag ska fan gifta mig med honom.

Stockholm

Jag var till Stockholm över dagen i går och besökte Formex (läs om det i tisdagens B&M). Efter jobbet var klart hade jag lite dötid över så jag och mitt sällskap gick till Fotografiska museet för att se en utställning av Patti Smiths gamla kärlek, fotografen Robert Mapplethorpe som avled i aids 1989. Jag uppskattade bilderna (närbilder på erigerade penisar) men mitt sällskap var inte lika nöjd.Fotografiska, värt ett besök för alla fotointresserade.Gröna Lund, sett från Gamla stan.Här ska jag bo en tid i mitt liv.
Hamnen.Gamla stan.

Jag hittade en fin kille i gränden. Han hade ingenstans att sova så han fick följa med mig hem.

Kära 16-åriga jagI will lead you home again.

Om 114 dagar

Höstens första dag. Det betyder att om 114 dagar är det årets mysigaste dag som jag kommer tillbringa med min älskade familj här:


© Angelica Lindvall

OrchidNu har jag två fullt friska tvåstängslade orkidéer i mitt sovrumsfönster. Får se hur länge de överlever.

I´m loving angels instead


Bedtime storiesJag har en ny säng som jag börjar sova alltmer bekvämt i. Första natten sov jag lika illa som prinsessan på ärten. En ny madrass vore kanske på sin plats. Jag har också nya lampor och nya nattduksbord. Allt från Ikea. Jag gillar´t!


Mi scusi

I går bokade vi boende i Italien, jag och den där killen jag träffar lite flyktigt ni vet. Vi ska åka på kärlekssemester till Rom i slutet av september och grundligt undersöka om vi överhuvudtaget klarar av att resa ihop. OM vi klarar det så tror jag att det finns goda förutsättningar för ett långt flyktigt lyckligt förhållande.Bild

I´m forever keeping my angel closeHudnära.