Min värld är skapad av änglar

Jag orkar inte skriva klart intervjun och jag orkar definitvt inte göra en djupdykning i hur självmord speglas i media och skriva en fackartikel om det. Sedan har jag fram till december på mig att skriva världens längsta reportage om en intressant person. Varje människa är ett scoop brukar man säga men jag vill ha någon extraordinär person. Någon som haft ett spännande livsöde. Någon man kommer minnas efter att ha läst om. Gamla människor är alltid fascinerande eftersom de levt länge och förmodligen har en hel del spännande erfarenheter. Jag har flera egna förslag på människor jag kan kontakta men man måste vara stark som person för att intervjua dem och jag vet inte om jag skulle klara av det. Jag är rätt känslig och skulle säkert börja böla om jag intervjuar en dödssjuk människa eller någon som varit med om något fruktansvärt. En annan sak är att jag alltid haft en speciell dröm att få intervjua en mördare och försöka nå under skalet och leta fram några tecken på ånger eller åtminstone självinsikt. Det skulle vara intressant. Jag kanske ska ringa Thomas Qvick...

Idag ska Thomas bjuda mig ut mig på restaurang (inte seriemördaren Thomas utan min pojkvän Thomas). Vi har knappt haft tid på tu man hand sedan jag flyttade till Karlstad. Men ikväll är det han och jag, vi firar 3 ½ år en vecka före. Det är den officiella förklaringen men i själva verket är vi bara sugna på en god middag. Tre och ett halvt år är ingen märkvärdighet i sig även om det är rätt länge med tanke på våran ålder, 19 år. Tänk att vi har blivit så gamla... Jag blev kär i en 15-årig pojke. Nu är han snart ingen tonåring längre. Själv kommer jag nog alltid vara 16. Fast det är skrämmande med siffror. Snart 20. Det är ju stort. Och inte blev det bättre av att mamma sneglade på mig och sa:

- I din ålder var jag gravid.

Åldersnoja. Siffror. Födelsedatum. Måste. Leva. Mitt. Liv. Innan. Jag. Dör.

Det är skillnad på att leva och att verkligen leva. Jag kan göra som alla andra och vanka av och an genom ett jobb som samhället valt ut åt mig, resa till Åland varje sommar, ta hand om mina barn i ett litet radhus i mellersta Sverige och ha det sådär lite lagomt trevligt. Svensson är inte ens Sveriges vanligaste efternamn.

Eller så kan jag resa och upptäcka världen och bläddra i fotoalbum och visa mina barnbarn vad jag sett och upplevt. Jag vill visa dem att det finns så mycket mer än ett femdagarsjobb med en halvdan lön som rätt och slätt räcker till hyran och en höstjacka utöver det. Jag vill visa dem att det finns möjligheter att göra något annorlunda, att man får följa sina drömmar och ignorera omgivningens krav på hur de vill att ens liv ska se ut.Åsikter och fördomar

ANGELICA OM:

... evig kärlek
Jag tror helt klart på evig kärlek, vad är det annars för mening att förlova och gifta sig? Samtidigt är det skrattretande när ungdomar förlovar sig efter bara ett år tillsammans, vad i helvete tänker de med? Först efter två år lär man känna varandra någorlunda och då avtar också passionen rent generellt och tröttnar man redan då har man slängt bort pengar på en dyr ring helt i onödan.

... den perfekta livskamraten
Jag må vara ytlig men utseendet är oerhört viktigt för mig, jag vill ju inte få fula barn. Men personligheten måste vara ännu vackrare än det yttre.

... singelliv
Jag tror inte att det finns någon för alla. För det första är det flest tjejer på jorden och då måste många vara lesbiska för att det ska gå ihop eller är jag helt bakom flötet? Jag tror inte att det finns någon som uppskattar att leva ensam resten av sitt liv, men är man låt oss säga, ful eller otrevlig, ja, då finns det inte så mycket hopp. Tur att jag inte är det ena eller det andra.

... droger
Det är förbjudet i Sverige. Och man ska inte bryta mot lagen. Slutdiskuterat.

... barn
Små bajsmaskiner som säger de mest olämpliga saker vid de mest olämpliga tillfällen, ungefär som jag, bortsett från det där med bajset. Tjejer bajsar som bekant inte. Fast jag vill dock understryka att jag älskar barn trots deras äckliga funktioner som bajs och spyor och vill gärna bli mamma en dag, på det villkoret att Thomas byter blöjor.

... könsroller
Jag rapar inte därför att jag tycker det är vidrigt när tjejer gör det (killar också för den delen) och jag fiser inte offentligt och garvar åt det (för min hjärna tycker inte att det är kul överhuvudtaget). Jag diskar gärna och tycker det är roligt att städa och klagar bara när jag diskat klart och någon ställer ner en tallrik i diskhon. Då får personen i fråga en mindre kurs i jämställdhetsfrågor, men å andra sidan skulle inte jag vilja ligga under en smutsig bil och meka...

Sveriges sexigaste män

1. Magnus Betnér, komiker:
Han har humor och intelligens och det är något som vi alla tänder på. Därför är det inte så konstigt att Magnus Betnér är Sveriges sexigaste man just nu. Att han är sarkastisk i sina skämt är bara underhållande och finns det någon kille därute som vill fånga mitt intresse ska han i likhet med Magnus dra några sarkastiska skämt och prata jämställdhet, då har du verkligen fått mig på kroken.


2. Henrik Lundqvist, ishockeymålvakt:

Att han döljer sitt ansikte med en stor mask gör bara att man blir ännu mer nyfiken. Ishockey har aldrig varit roligare än när Henrik Lundqvist började sin Bambi-karriär. Tråkigt nog är han tillsammans med en tjej sedan fyra år tillbaka, men drömma går ju. Har du vägarna förbi USA ska du absolut se Henrik försvara hedern och målet i New York Rangers. Henrik Lundqvist har allt en tjej kan önska sig!


3. Linus Wahlgren, skådespelare:

Han är så grymt snygg i "Hundtricket" att jag går åt. Någon vidare skådespelare är han väl inte, men utseendet är ju det första man lägger märke till. Och han är lätt den snyggaste i Wahlgren-klanen.

4. Peter Jihde, sportkommentator:

Med sin charmiga dialekt och klarblå ögon får han mig att smälta framför tv-rutan.


5. Jonas Karlsson, skådespelare:

Egentligen är han inte så värst snygg men vad spelar det för roll när han har charm i överflöd? Jag kan i alla fall titta om och om igen på "Hans och hennes" och "Miffo" och önska att jag var Helena af Sandberg i "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö".

6. Magnus Hedman, före detta fotbollsproffs:
Intresset för Magnus har blivit större på senare år när hans kärleksliv med Magdalena Graaf blommar och vissnar titt som tätt i svenska kvällstidningar och vi frossar i skilsmässorykten och blir gärna extramamma till Magnus bedårande söner.


7. Sigge Eklund, författare:
Den här bloggande tvåbarnspappan har ett klassiskt utseende man aldrig tröttnar på.


8. Henrik Larsson, fotbollsproffs:
Sötnosen från Helsingborg satte många flickhjärtan i brand på 1980-talet med sina rastaflätor, men det är när Henke har rakad skalle som han är så där grymt sexig att andningen blir en plåga. Hans butterhet är alltid lika charmig och fotboll har aldrig varit så intressant som nu.

9. Mikael Persbrandt, skådespelare:
Egentligen har jag aldrig förstått varför mina tjejkompisar kvider av lycka när Beck-filmerna visas varje söndag. Men nu förstår jag. Mikael Persbrandt har en aura utan dess like och att han utmålats som lite av en bad boy i svenska medier gör bara vårt intresse ännu större.

10. Thomas Bodström, justitieminister:

Att han är fyrbarnspappa och har ett förflutet inom allsvensk fotboll ökar bara attraktionen hos kvinnor. Jag skulle gärna se han som socialdemokraternas näste partiledare.

Listor is the shit

PERSONLIGT
1. Vad heter du? Angelica
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Jocelyn eller Summer
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Fredrik
4. Vilket stjärntecken är du? Kräfta men mer lejon eftersom jag är så självupptagen
5. Vilken årgång är du? 1987
6. Var bor du? För tillfället i Värmland
7. Var skulle du bo om du fick välja? Göteborg, Halmstad eller London
8. Vilken skola går du på och vilken linje? Molkoms folkhögskola, journalistlinjen
9. Vilken klass? Första året
10. Vad vill du bli när du blir äldre? Klok

UTSEENDE
1. Hur lång är du? 162 ½ cm (den där halvan är viktig)
2. Hur mycket väger du? Normalt
3. Hårfärg och frisyr? Brunt axellångt
4. Ögonfärg? Grön
5. Mest nöjd med? Mina ögon
6. Skostorlek? 37
7. Har du några piercingar/tatueringar? En svart soltribal mellan skuldrorna

KLÄDER
1. Vad använder du just nu för jacka? Min nya bruna skinnjacka
2. Vad använder du just nu för skor? Leopardfärgade ballerinaskor, svart/rosa Reebok-skor
3. Favoritfärg på kläder? Lila
4. Favoritmaterial på kläder? Bomull
5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Klänningar
6. Favoritaffärer? Vila, MQ, Carlings och VeroModa
7. Hur mycket köper du kläder för i månaden? 500-1000 kronor
8. Favoritmärke? Vila
9. Vad har du för byxstorlek? 28
10. Vad har du för tröjstorlek? Medium

DITT RUM
1. Stort, litet eller mitt emellan? Stort
2. Vilken färg på tapeterna? Blå/lila
3. Vilka färger går rummet i i övrigt? Vitt, blått och lila
4. Favoritmöbel i rummet och varför? Min dubbelsäng eftersom man sover så skönt i den
5. Vad vill du ändra där inne? Tapeterna
6. Vad har du där inne av följande:
a) TV? Ja
b) Video/dvd? Ja
c) Dator? Nej, man ska inte ha det i ett sovrum, det påverkar sömnen negativt
d) Stereo? Ja
e) Telefon? Ja
7. Vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? Hela byn, skog och berg
8. Vad gör du oftast i ditt rum? Läser, skriver, har sex, tittar på film, lyssnar på musik och sover
9. Vem förutom du brukar oftast sova i din säng? Thomas och Texas
10. Favoritpryl i rummet? Mina fotografier av Texas

BLANDAT
1. Vad heter din morfar? Björn
2. Var har du i din:
a) Jackficka just nu? Kvitton
b) Handväska just nu? Plånbok, nycklar, lypsyl, handkräm, tuggummi, penna och anteckningsblock
3. Vad är du beroende av? Kärlek och frisk luft
4. Vilket land kommer du i från? Sverige
5. Vilken sorts lipsyl använder du? Den vanliga vit/blå
6. Vad tror du på? Evig kärlek
7. Vad köpte du senast? Ahlgrens bilar
8. Har du något husdjur? Min hund Texas
9. Vad bor du i? För tillfället i en liten etta på ett internat, annars en stor villa

SENASTE PERSONEN SOM
1. Sov i din säng: Thomas
2. Såg dig gråta: Thomas
3. Fick dig att gråta: Pms
4. Du pratade med: Mamma
5. Du delade en drink med: Johanna
6. Du gick på bio med: Min klass
7. Du gick på stan med: Mamma, Lena och Simon
8. Skällde på dig: Mamma
9. Skickade ett e-mail till dig: Min lärare

Lista om mode


Vad heter du?
Angelica.
Var bor du?
Värmland för tillfället.
När är du född?
Jag föddes under det glada 80-talet, närmare bestämt 1987.
Beskriv din stil med 3 ord:
Klassisk, modern, proper.
Vad innebär mode för dig?
Det är ett stort intresse som man kan använda till mycket men främst till att uttrycka sig själv, vem man är som person.
Vilka är dina favoritbutiker?
Jag älskar Vila men handlar även på MQ, Carlings och Vero Moda. H&M är dock uteslutet.
Shoppar du second hand?
Nej, jag har bacillskräck. Däremot lånar jag gärna kläder från vänner och bekanta.
Vilken är din favoritdesigner?
Om jag haft en större förmögenhet hade jag köpt kläder från Michael Kors, Burberry och Rock&Republic.
Vilket är din favorit i höst?
En stickad tröjklänning, stövletter och min bruna skinnjacka.
Hur mycket shoppar du för i månaden?
Det varierar en hel del, men mellan 500-1000 kronor.
Dyraste respektive billigaste plagget
Min bruna skinnjacka var ett fynd, 800 kronor, men det är ändå en hel del pengar för en student. Det billigaste måste vara alla mina söta spetslinnen runt femtiolappen från Vila och VeroModa. Annars är ju H&M billigt vad gället allt, vilket tyvärr också syns på kvalitén.
Tror du att du kommer att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag?
Förhoppningsvis kommer jag kunna shoppa ännu mer, men antagligen har jag en familj då som också måste ha sin beskärda del, så det lär nog jämna ut sig.
Brukar du tröstshoppa?
Jag brukar inte tröstshoppa kläder, utan då blir det mest tidningar och böcker.
Högklackat eller lågklackat?
Högklackat vill jag säga, men jag kan inte gå i sådana skor, så jag lär väl säga lågklackat. Ballerinaskor sitter vanligtvis på mina fötter.
Vilken är din drömväska?
En äkta Louis Vuitton-väska.
Vilket blir ditt nästa köp?
En stickad klänning eller en aftonklänning i siden.
Favoritblogg?
http://angelica1987.blogg.se
Vilka är dina stilikoner?
Jag tycker att Nicole Richie fått en snygg stil sedan Rachel Zoe började styla henne. Men min absoluta favorit är tveklöst Reese Witherspoon, jag skulle dö för att få äga hennes klänningar.
När upptäckte du ditt intresse för mode?
Jag har alltid varit intresserad av att blanda stilar och prova olika utstyrslar, det började redan på högstadiet. Men det är först nu som jag ser mode som en viktig och rolig funktion i mitt liv.
Vad vill du jobba med i framtiden?
Skriva som jag gör nu fast på en kvällstidning eller ett tjejmagasin.
Favoritplagg just nu?
Alla mina klänningar!
Favoritaccessoarer?
Handväskor, skor och smycken.

A night to remember

Nästan alla löften och förväntningar inför kvällen infriades. Men vilka det var behåller jag för mig själv. Jag hade dock chansen att gå upp och sjunga på scen tillsammans med Bryan Adams. En duett med låten "When you´re gone". Alla flickor räckte upp händerna, sen när han frågade om man verkligen kunde sjunga så sjönk modet och händerna hos de flesta. En tjej från Filipstad gav sig dock inte utan fick äran att sjunga med Bryan och kyssa han på kinden. Det kunde varit jag! Och nu i efterhand borde det ha varit jag, för den tjejen sjöng sämre än den värsta Idol-kandidaten man kan tänka sig.

Hursomhelst var det en musikupplevelse utöver det vanliga. Bryan Adams ger allt på scen och det syns verkligen i hans ansikte hur mycket han älskar att få spela. Han höll inte på med divalater som att komma sent in på scenen bara för att verka cool, nej, han kom på utsatt tid och spelade "Summer of 69" i orginalskick. När han spelade sina vackra ballader "Everything I do (I do it for you)", "Heaven" och "Please forgive me" var tårarna inte långt borta.

Och vem fan var det som påstod att Bryan Adams inte var snygg? Han är den sexigaste 47-åringen jag någonsin sett! Jag tror jag är kär.

Bryan, when you sing I´m in heaven.

Gör din vilja känd

Zlatan blev pappa till en liten Maximilian som föddes med kejsarsnitt i morse på universitetssjukhuset i Lund. Han uppges vara mycket, mycket lycklig men det finns en lycka som dör i tårar när man får veta att ens barn kommer dö.

I Aftonbladet kan man läsa om Zlatans stora och lyckliga dag och lite längre ner på sidan kan man läsa om Filippa, 8 år, som dog i väntan på ett nytt hjärta. De sista timmarna i livet kramade hon sin mammas hand hårt. Hon var rädd. Föräldrarna pratade med henne ända tills läkarna stängde av respiratorn.

Filippa hade levt idag om det fanns hjärta och medkänsla. Jag har redan tagit ställning, jag vill dela med mig av mina organ den dag jag sluter mina ögon för sista gången. Jag kommer då inte längre behöva mina organ, och om de kan ge ett fortsatt liv till någon annan så är jag tacksam.

Gå därför och registrera dig i donationsregistret på
http://www.livsviktigt.se
Gör din vilja känd och din död kan bli ihågkommen för ännu en livstid!

Blå blå är kärleken

Jag visste redan i förväg att det skulle bli ett maktskifte.
Jag litar alltid på min intution. Och jag hade rätt. Jag var även delaktig i maktskiftet för jag röstade blått. Fast moderat kommer jag aldrig att bli, om man ens kan kalla Moderata samlingspartiet för moderater längre? Det finns tusentals inbitna och konservativa moderater som undrar vad fan Reinfeldt håller på med, men det var en föränding i det Moderata partiet som krävdes för att få makt över Sverige. Utan alliansen hade det fortfarande varit en socialdemokratisk regering. Jag tycker ändå att det känns tryggt med en alliansregering, jag hade varit mer misstänksam mot enbart en moderat regering. Människor vill generellt sett inte ha stora förändringar över en natt, man måste låta tiden ha sin gång. Och om alliansen gör det i en beskedlig takt, så kommer de här fyra åren leda till en ökad tillväxt för Sverige. Det är jag säker på.

Många av oss är uppväxta med en socialdemokratisk regim och vi är invanda med det. Jag tror att ett maktskifte var vad vi svenskar behövde. Det tror jag framförallt därför att jag vet att det var väldigt många som taktikröstade, folk var missnöjda med Persson, så då röstade de på vänstern. Det har även förekommit att folk som är socialdemokrater röstat på Moderaterna för att visa Persson var skåpet ska stå, och det är unikt för vår tids politik.

Allians för Sverige i tiden!


Soffliggare


Miljöpartiet tar till alla knep för att få människor att utnyttja sin rösträtt på söndag. De har spärrat av alla parksoffor i hela landet.

Tänk efter före

Jag tänkte skriva lite om det här med alkohol och bilkörning.

För mig finns det ingen ursäkt till att köra bil om man druckit alkohol. Svenskar kan dricka en eller två lättöl till maten och sedan ta bilen. Det är okej enligt lagen. Vi har ingen nolltolerans i Sverige. Man får dricka alkoholhaltiga drycker och sedan köra bil. Ska det vara så? Poliser och politiker pratar om Nollvisionen, att man ska få ner olyckor i trafiken till obefintlighet, men är det då rimligt att man ska få köra bil fast man druckit alkohol? Det är absurt.
Jag har ingen respekt för dig som kör onykter. Till slut händer det någonting. Antingen hinner polisen stoppa dig som kör och hindra en olycka med eventuell dödlig utgång, men då blir det samhällstjänst, fängelse i minst tre månader eller böter och självklart blir du av med körkortet.
Och har du lyckats skaffa dig alla behörigheter som A, B, C och D får du göra om alltihop, varenda lektion, hela teorin, läkarundersökning, rubbet! Har du dessutom nyss fått körkort så får du börja från noll igen, körlektioner, teori, halkbana, uppkörning. Tänk bara på vad det kostar, vem ska betala det? Vem ska betala för din dumdristighet?

Kör man full och bil är en nödvändighet i jobbet, så är det garanterat kört. Det kan till och med vara så att du blir av med jobbet för att du kört på fyllan, och som arbetssituationen ser ut idag är det inte ett roligt alternativ att bli arbetslös på grund av en fylla. Om inte detta vore nog så är det väldigt pinsamt att berätta för kompisar att du blivit av med körkortet, det är knappast något man får respekt för.
 
Om det allra värsta skulle hända, att du kör ihjäl någon eller skjutsar någon när du är påverkad. Tänk dig att ha en annan människas liv på ditt samvete. Orkar du ens tänka tanken? Offrets familj kommer se på dig med avsmak, du dödade deras barn, bror eller syster. Tänk att vara den person som orsakat hans eller hennes familj en ofattbar sorg som aldrig någonsin kommer gå över? Det får du leva med för resten av ditt liv och det går inte att tänka "Det var inte meningen". Det var säkert inte meningen, men å andra sidan har man ett val; köra full eller ringa någon som är nykter? Att döda en människa och säga att det inte var meningen är för mig obegripligt.

Därför kommer jag aldrig bli en del i statistiken som dödar en oskyldig människa var 60:e timma i det här landet på grund av att jag kört full.
Jag har en nolltolerans mot alkohol, jag hoppas att du också har det.

Don´t drink and drive.
Lantliv och festIgår var det releasefest för vår webbtidning Valjakten som man kan läsa på
http://www.molkom.nu och för att fira detta rejält var det fest hos en kollega i Kil, mitt ute på vischan, bland kalvar och hästar. Kalvarna var så söta, jag fick ta med mig en hem om jag ville men han fick inte plats i bagageluckan. Och jag tror inte att kalven skulle trivas i min lilla etta heller. Fast han var bedårande. Om jag fick leva om mitt liv skulle jag vilja bo på en bondgård. Jag har alltid varit rädd för att smutsa ner mig, så egentligen skulle jag inte klara av ett bondliv, men att få mysa med kalvar, lammungar, hästar och höns med tofsar på benen- varje dag skulle vara den ultimata drömmen.

Fast nu ser mitt liv helt annorlunda ut. Jag är och kommer alltid vara en typisk lantis som uppskattar närheten till de andra byborna och skvallret som går när någon varit och vänstrat i granngården. Fast det lilla bylivet lockar inte mig. Jag blir kvävd av att bo i en liten håla och skulle aldrig klara av att flytta hem igen och låta mina barn växa upp där. Då lever jag ett liv som inte är självvalt. Samtidigt är Bäsna den bästa platsen att låta barn växa upp på, med närheten till Borlänge som gör dem kriminella. Det där var ironiskt.

Jag saknar dock Bäsna; lugnet, människorna, skvallret, byfesterna, midsomrarna och barndomsminnena. Jag saknar inte Borlänge och kommer aldrig bosätta mig där. Aldrig. Aldrig. Aldrig. Förstår du det Thomas?
Borlänge är en ful industristad som inte har något att komma med förutom Kupolen. Det är synd att Dalarna är Sveriges vackraste landskap och de enda städerna som räknas är Falun och Borlänge. Jag vill ju bo strax utanför en storstad, ha det lantliga lugnet samtidigt som jag har tillgång till stadspulsen.

Releasefesten var hursomhelst superkul! Vi sjöng i timtal, spelade gitarr, lekte "Jag har aldrig" och Ida visade brösten vilket är dagens stora samtalsämne. Jag kör helt på Idas linje; om killar får gå med bar överkropp varför får då inte tjejer göra samma sak? Det är väl jämställdhet vi strävar efter och vill uppnå?
Jag drack en halv vinflaska, två cider och två öl och idag har jag bara lite ont i huvudet, men det är allt. Hur kan jag tåla så mycket alkohol helt plötsligt? Var det bara saft i det mousserande jordgbubbsvinet? Det ska jag fundera på idag.

Sagan om de två tornen

För fem år sedan förändrades världen.


För exakt fem år sedan kom jag hem från skolan i vanlig tid
, slängde min väska på hallgolvet, satte mig vid köksbordet bredvid mamma och min lillebror. Vi pratade om vad vi gjort idag. Radion stod och lät i bakgrunden. Det var en härlig septemberdag, solen sken och löven bytte färg. Plötsligt hördes en uppskärrad reporter på radion som sa: "Ett flyplan har kraschat rakt in i World Trade Center". Klockan var 14.46 i Sverige, det var tidig morgon i USA. Vi sprang och slog på TV:n. När jag såg det andra flygplanet köra in i tvillingtornen förstod jag att det inte rörde sig om en vanlig flygolycka utan att jag hade fått bevittna i direktsändning den värsta terrorattacken genom tiderna.

Dagen efter hade vi en tyst minut i skolan och jag tyckte det var fruktansvärt fel. Jag förstod inte innebörden av varför vi skulle sörja drygt 3000 amerikaner med tanke på hur många människor som fallit offer för USA:s bomber och granater genom åren. Självfallet är jag skakad och ledsen över de oskyldiga människor som tvingades bli en del av ett sjukt maktspel när det i själva verket borde vara helt andra personer som skulle stå som måltavlor.

Den 11 september 2001 är ett datum som jag aldrig kommer glömma. Det är ett datum som för evigt kommer vara förknippat med maktmissbruk, terror och död.


De Twin Towers en het Vrijheidsbeeld


Perfekta vågor

Under veckan har jag undrat om jag lever i en egen värld, en slags dimma där allt går i perfekta vågor. Det finns inga fel med mitt liv. Det är helt enkelt för bra för att vara sant vilket får mig att seriöst fundera om jag bara inbillar mig allting.

Det var tänkt att jag skulle stanna i Värmland i helgen, men längtan efter Thomas tog överhand. Jag bestämde mig därför att åka hem i hemlighet och överraska honom. Han ringde mig på mobilen när jag var på väg hem till honom. Och jag ljög hejvilt för att han inte skulle misstänka något och pratade med han hela tiden, sen körde jag in på uppfarten, öppnade ytterdörren och mötte världens snyggaste pojkvän som satt och pratade med mig i telefon. Thomas gapade av förvåning och höll telefonen kvar i handen tills han verkligen förstod att jag var där hos honom. Då glittrade hans ögon som det gör på ett barn på julafton.

Jag älskar dig är de vackraste orden som finns, men när jag säger det till honom så låter det ändå så milt. Jag känner en större kärlek och glädje för honom än jag någonsin kan beskriva. Jag kanske verkar blåst i många andras ögon, men om man inte tror på evig kärlek, vad är det då för mening med att leva?

Du och jag, Bryan

Den 22 september får jag se och höra mitt livs stora kärlek i Löfbergs lila arenan i Karlstad:

Bryan Adams, gott folk!

Ända sedan tidiga barndomsår, ungefär vid 1992 då "Robin Hood- The prince of thieves" med Kevin Coster dök upp på biograferna blev min mamma frälst. Och sedan förde hon över sin tro på mig. Jag är numera fanatisk. Besatt. Bokstavstroende. Ledmotivet till filmen är den underbara låten "Everything I do (I do it for you) med kanadensaren Bryan Adams.

Bryan Adams är min gud. Och om två veckor kommer jag och mamma åka en sväng till himlen, stanna i tre timmar och höra världens bästa låt "Summer of 69" och gråta till hans känsligt hesa röst i "Please forgive me" och "Heaven". Det kommer vara glädje, skrik och tårar- allt i en härlig kompott.


För 430 kronor får jag träffa Gud på riktigt.


Våldtagen och oberörd

Igår var jag och min journalistklass på bio i Karlstad. Vi såg den kritikerrosade "Säg att du älskar mig" av Daniel Fridell. Filmen handlar om unga tjejer och killar som testar gränserna mellan sex och kärlek och förstår inte riktigt innebörden av det. Fatou är huvudpersonen som anspelar på sex i sin jakt efter bekräftelse. Hon lägger ut hakvnakna bilder på Internet i likhet med så många andra unga tjejer i dagens samhälle och strippar inför killarna på skolan som utnyttjar hennes jakt efter kärlek och bekräftelse till den grad att det slutar med att de våldtar henne. Kim hittar Fatou svårt medtagen och försöker få henne att anmäla, men Fatou förnekar att någonting hänt.
Alla tjejer borde ha en vän som Kim som aldrig ger upp utan kämpar intill det sista för att hjälpa sin vän.

"Säg att du älskar mig" har den värsta våldtäktsscenen som utspelats i svensk filmhistoria, därav åldersgränsen på 15 år och det är en film som både upprör och berör. Filmen i sig är inget mästerverk, det finns många brister och skådespelarna är amatörer (bortsett från tjejen som spelar Fatou, den 21-åriga Haddy Jallow och tjejen som spelar Fatous bästis Kim, 16-åriga Disa Dahlström Franzén). Vi ser även ett stjärnskott i barnskådespelerskan Renaida Braun som spelar Fatous lillasyster Keisha.

Jag vill inte avslöja för mycket om handlingen- gå och se den istället och engagera er eller åtminstone tänk en tanke eller två. Ett våldtäktsoffer ska inte skämmas, det är våldtäktsmännen som ska skämmas. Jag hade gärna sett mer ur våltäktsmännens perspektiv i filmen, om hur de mår och så vidare, men man kan inte få allt för 85 kronor.

"En ungdomsfilm som borde visas på alla högstadieskolor runtom i landet."- Angelica Lindvall 
Dalarna i ett nötskal

När utomstående hör det vackra namnet Dalarna dyker nog dessa bilder upp i huvudet till tonerna av Äppelbo gånglåt:
Men Dalarna är så mycket mer!

Och sen finns det en bild av Dalarna som tyvärr inte är lika idyllisk...Massmord
I juni 1994 satte då 26-årige fänriken Mattias Flinck på sig sin fältuniform, plockade fram tjänstevapnet och gick ut i Falun för att döda i blint raseri efter ett gräl med flickvännen. En grupp med unga lottor mejades ner. Fem av dem dog. Strax därefter sköts också en cyklist och en väktare ihjäl innan Flink övermannades av polis. Idag avtjänar Mattias Flinck ett livstidsstraff sedan tolv år tillbaka.

"Familjen"

Ökänt kriminellt nätverk som spred skräck i Borlänge under 1990-talet. Gänget bestod av ett gäng kriminella ungdomar med trasslig bakgrund. Idag sitter flera i fängelse eller är döda.

Maffiauppgörelse

Dalarnas kriminella element med bas i Borlänge kom i mars 2002 till Hotell Grands konferensrum i Falun med laddade vapen för att dela upp länets knarkhandel. Nationella insatsstyrkan stormade hotellet.

Oprovocerat våld

Tvåbarnspappan Jonas Johannesson misshandlades brutalt till döds mitt i centrala Borlänge i maj 2003. Idag finns det en minnessten på gatan där han mördades.

Avrättning
Mikael Gunnarsson, 24, avrättades på nyårsnatten 2001 från nära håll med ett avsågat hagelgevär. Hans 20-årige vän skottskadades, allt skedde mitt på Sveatorget i centrala Borlänge inför hundratals vittnen. Skotten sägs ha varit en hämndaktion från ett rivaliserande gäng. En 17-åring dömdes till fyra års sluten ungdomsvård för mord.

Våldtäkt

En 16-årig flicka våldtogs av fyra unga män i en tunnel sommaren 2004 medan en av killarna fotograferade övergreppet. Några veckor tidigare våldtogs en 16-årig flicka i en källare under Peace and Love-festivalen. 

Polismord
I augusti 2004 mördades en polisman i Hedemora. Den 48-årige polismannen var på väg hem från sitt arbetspass i Falun när han misshandlades till döds utanför sin bostad i Hedemora.

Fakta: Aftonbladet


Värmland i ett nötskal

Jag har bott i Värmland i drygt en månad och jag trivs jättebra. Jag har stiftat nya bekantskaper som jag hoppas kommer vara ett tag och mitt skrivande har utvecklats till det bättre och jag kommer snart finnas på hemsidor över hela Sverige.

Fast fördelar med Värmland är inte många. Dalarna är på alla sätt mycket vackrare. Fast vi har ingen storstad. Falun och Borlänge är det största man kommer åt. Och vad har Falun? En koppargruva. Vad har Borlänge? Ett dött centrum med en kupol i mitten där alla köper sina kläder, skor, TV-apparater och andra livsnödvändiga saker. Värmland har Karlstad. Och Karlstad är bland de finaste städerna Sverige har att erbjuda. Staden där solen alltid skiner (vilket förvisso kan diskuteras), men det är en stad med ett av Sveriges bästa hockeylag (okej, Leksand är laget de flesta svenskar har i sitt hjärta, men bra är dom då inte) och de har Nöjesfabriken (landets tuffaste nattklubb, vad har Köket och Sturecompaniet att erbjuda i jämförelse!?) och underbar shopping. Dock är det två saker som Värmland aldrig kommer kunna slå Dalarna med. De har världens äckligaste pizzor (och tro mig, jag har smakat de flesta) och kranvattnet får en att vilja kräkas. Tacka vet jag Dalarnas underbara källvatten och pizzor.

Det är i och för sig bra att pizzorna är äckliga i Värmland, då blir det lättare att gå ner i vikt, men jag har hört att det är bra att dricka mycket vatten... Jag får väl köpa Ramlösa i affären. Det finns alltid andra alternativ.


Din röst gör mig vild

Mina fingrar luktar kondom, men jag har inte gjort något oanständigt. Bara ätit en banan om det nu ska klassas som oanständigt. Förresten är väl kondom inte något oanständigt? Kanske något avtändande, men väldigt praktiskt om man inte vill få HIV eller barn.

Den 11 september är det release för vår valtidning för ungdomar som är totalt ointresserade av politik. Som chefredaktör kan jag säga att arbetet med tidningen gått väldigt bra, framförallt tack vare ihärdiga reportrar, fotografer och en riktig arbetsmyra vid namn Anna som suttit framför datorn i timtal och designat vår fina webbsida med det fyndiga namnet Valjakten. Målet är att få ungdomar att använda sin röstsedel och hjälpa Sverige på traven att bli ett ännu bättre land och samhälle att leva i. Man behöver inte sympatisera med något parti, en blank röst är bättre än ingen röst.

Jag har alltid varit höger trots att jag hade en kritisk period i mitten av högstadiet fram till början av gymnasiet då jag gillade att ha en palestinasjal virad runt halsen, svart kajal under ögonen och vara allmänt dryg och kaxig. Men det gick över. Jag vet dock inte vad jag ska rösta på, i det långa loppet spelar det ingen roll, för även om det blir ett maktskifte så kommer det inte bli några förändringar vi vanliga Svenssons kommer lägga märke till. Fast Fredrik Reinfeldt skulle i alla fall jag vilja ha som granne. Han är en riktig myspappa. Lite av en FILTH (Father I Like To Hump).

Blankt. Röding. Blåmes. Spänningen är olidlig. Framförallt releasen av Valjakten med Linda Rosing på omslaget. Det blir något att hugga tänderna i gott folk!

Stickat är den nya trenden

Att sticka egna kläder har länge varit ett populärt tidsfördriv i Sverige. Den idealiska bilden av en mormor är för mig en äldre dam, med skrattrynkor runt ögonen som sitter i en gungstol och stickar samtidigt som hon lidande säger: "Håhåjaja, det var bättre förr". Det bör dock nämnas att min mormor är lika gammal som mina jämngamla kompisars föräldrar och ingen riktig mormor i den bemärkelsen.

Hursomhelst så tycker  jag att det är väldigt avkopplande att sitta framför TV:n och sticka i likhet med flera Hollywood-celebriteter som Kate Hudson, Uma Thurman och Julia Roberts. Vi kanske borde hyra en stuga i Sälen tillsammans och sticka och prata om Oscarsgalan, vad mycket vi skulle ha gemensamt! (Det där var ironiskt).
Jag önskar verkligen att jag kunde sticka denna fina klänning, ja, en klänning överhuvudtaget! Fast tråkigt nog kan jag inte sticka något annat än en halsduk. Och då syns det ändå vilka maskor jag gjort och vilka som mamma hjälpt mig med. Men man kan ju alltid lära sig? Jag ska nog åka iväg och köpa lite garn.Krokodiljägaren dödAustralienske Steve Irwin, mer känd som krokodiljägaren, dog tidigt i morse svensk tid efter att ha blivit stungen i bröstet av en giftig stingrocka när han höll på att filma en undervattensdokumentär. Steve Irwin har alltid haft en stor passion för djurlivet och framförallt har han hyst en enorm kärlek för reptiler.

Jag trodde faktiskt att Steve Irwin var odödlig med tanke på alla omöjliga bedrifter han lyckats med. Fast man kan i alla fall glädjas åt att han dog samtidigt som han fick göra det han älskar, nämligen få adrenalinkickar av att arbeta bland världens farligaste djur.

Stort liv

Solen går upp över kåk och gränd
Våren är ung och oanvänd
Sången ekar från himmelen sänd
Det är ett stort liv


Jag har sett hur du kämpar för att ta dig loss
Hur rösten manar: Stå upp och slåss
Hur dumheten sprakar med tomtebloss
Hur den fadda massan skriker: Kom med oss
Det är ett tufft liv


Min ungdom kommer aldrig igen
Jag har så mycket förstånd att förlora än
Så jag lovar dig inget, min käraste vän
Det är ett kort liv


Jag förstod nog aldrig vad dom sa till mig
När jag satt i dom bänkarna man bildar sig
Jag har gått dom vägar ingen visat mig
Det är ett högt liv


Jag reste iväg för att få nånting gjort
Jag trodde sporren fanns på annan ort
Men deras klockor gick lika fort
Det är ett snabbt liv


Jag satt i en bar långt västerut
Där jag känner mig hemma och jag vart förut
På TV:n visade man ett lyckligt slut
och allt såg plötsligt lite bättre ut
Det är ett gott liv


Jag gick på en gata mot ett äventyr
Jag kom till en plats där pengar styr
Där spriten var billig men fyllan dyr
Man fattar lätt varför människor flyr
Det är ett hårt liv


Jag satt på ett möte bland viktiga män
Dom sa: Du har inte hittat din marknad än
men skriv på för oss så kan vi snacka sen
Jag gick min väg och kom aldrig igen
Det är ett fritt liv


Jag tog mig upp på ett skyhögt berg
Jag trodde livet skulle byta färg
Men svindeln skälvde genom ben och märg
Det är ett farligt liv


Jag satt på en brygga långt hemifrån
Månen lyste över silverstrån
Maria var naken och klev ner i ån
Det är det jag har fått mina drömmar från
Det är ett skönt liv


Jag satsade allt på död mans hand
Jag drömde om en suite på Grand
Jag hamnade i en etta i andra hand
så jag satsade den med, för jag fick blodad tand
Det är ett djärvt liv


Jag klättrade ner i en bottenlös brunn
Du ska vara med om allt för att få mål i mun
Djupet är vackert men gränsen tunn
Det är ett svårt liv


Men solen går upp över kåk och gränd
Våren är ung och oanvänd
Sången ekar från himmelen sänd
Det är ett stort liv


Lita aldrig på en journalist

Lita aldrig på en journalist, inte på de som försöker vara journalister heller. De har inte vett att lyssna på andra människor och är bara uppslukna av sig själva. Egoister är vi allihopa, allihopa, allihopa! Men speciellt journalister.