Lock and roll

Jag älskar mitt lockiga hår. Önskar att jag hade fötts med lockar men nejdå, mitt vanliga hår är lika rakt som Jennifer Anistons intetsägande frisyr (och då syftar jag självfallet inte på den berömda Rachel-frillan). Fast permanenten har verkligen gjort så att mitt hår blivit alldeles torrt och tovigt. Jag borde klippa mig och tunna ut min tjocka kalufs men det har inte riktigt blivit av. Samma sak med mina skadade hälar. Nu har mamma och moster tjatat på mig i flera veckor att jag måste beställa tid för remiss. Och jag SKA men det har inte riktigt blivit av som sagt.


Bild:
www.wordpress.com

Att leva i nuet

I dag pratade jag med två lärare om livet och döden och allt däremellan. Jag öppnade mig på ett helt annat sätt än jag tidigare gjort och det verkade som att de faktiskt förstod mig. På riktigt. Det finns saker som jag inte berättar ens för mina närmaste eftersom jag vet att de aldrig skulle förstå. Men jag tror faktiskt att de här två människorna förstod. Och det ger mig hopp. Jag tänker bota min dödsångest. Jag tänker verkligen leva i nuet hädanefter. Självklart kommer jag fortsätta planera (eftersom jag älskar att ha det strukturerat) men jag tänker ändå njuta av nuet och inte planera allt in i minsta detalj. För ibland är det roligt att bli överraskad.

Jag vill ha håriga män

Jag har många tjejkompisar som älskar rakade killar men själv blir jag mest avtänd. Okej, David Beckham är jävligt het med rakad skalle men så är han ju David Beckham också. Annars tycker jag mest att rakade killar ser ut som ollon, och då menar jag inte den söta sorten som ekorrar tuggar på.
Bilder: Aftonbladet

Slutet på Pirates of the Caribbean

Jag missade extrascenen, den slutgiltiga scenen på Pirates of the Caribbean 3.  Jag måste nog se om filmen eller ska jag vänta tills den komit ut på dvd? Jag ville ju se Keira Knightley och Orlando Blooms son! Typiskt.


Bild:
http://www.chinadaily.com

Vilken bloggtyp är du?

Dagboksbloggare
Din blogg är din offentliga dagbok. Du skriver om tentor, mensvärk, godissug, barnuppfostran, tandläkarbesök, ångest, spindelfobi och relationsproblem. Du skiter fullständigt i huruvida dina inlägg innehåller korrekt grammatik, kommatering och tangentbordsmissar. Din blogg är ändå bara till för vardaglig ventilering och att ingen läser den bekommer dig inte det allra minsta.

Sanningen
Jag är en fena på att skriva dagböcker, har gjort det sedan jag var sex år gammal så vill någon göra en film om mig finns det hur mycket information som helst att hämta. Men jag försöker att alltid skriva så korrekt grammatik som möjligt eftersom jag själv irriterar mig på andra som inte kan skriva ordentligt (ändå har jag flera sådana på min länklista, men låt gå). Jag skulle inte bry mig ifall någon inte läste den (vilket inte är fallet i dag) men det är jättekul att så många hittat hit och uppskattar det jag gör.

Vilken bloggtyp är du? Gör testet
här!

Bröllopsfeber

I helgen var det pingst och en av årets stora bröllopshelger och Engla överraskade hela bloggvärlden och sin familj med att gifta sig med sin ungdomskärlek. Jag vill också gifta mig! Det är ju inte för inte som jag gjorde en bröllopshandbok som projektarbete i gymnasiet samt började frilansa för Bröllopsmagasinet. Jag älskar bröllop! Om det går åt helvete med journalistkarriären så tänker jag satsa hela min själ på att bli bröllopskoordinator. Eftersom jag är en sucker för planering (ja, jag vet, jag borde bli mer spontan) så skulle det yrket passa mig perfekt.

Om jag fick välja det ultimata bröllopet så skulle jag gifta mig med min stora kärlek i juli eftersom det är vår favoritmånad. Vi skulle gifta oss i kyrkan där vi båda är konfirmerade. Fast den största anledningen till att jag vill gifta mig i den kyrkan är för att min pappa ligger begravd där. Då finns båda mina föräldrar med på bröllopet. Sedan skulle vi ha en jättestor fest för släkt och vänner i byn där jag är uppväxt. Det är ju festen som är roligast! Åh, vad jag vill gifta mig. Jag vill köpa brudklänning, göra inbjudningskort och sånghäften, fixa naglarna, köpa skor och öva på brudvalsen. Fast min tid i rampljuset kommer och förhoppningsvis är det Thomas som står i svart kostym bredvid och säger "Ja".Bild: www.siljabild.se

Situation

Har du också hamnat i en situation där någon kommer fram till dig och pratar om ditten och datten och tror att de vet allt om dig och verkligen känner dig på djupet och själv har man ingen aning om vem det är man pratar med? Det händer mig ganska ofta. Jag är kanske duktig på att komma ihåg namn men att komma ihåg namn och ansikten är ruskigt svårt.


Vem vill bli utmanad?

1. Vilken bokstav börjar den persons namn som du tänker på när du ser ordet KÄRLEK?
T

2. Om du sträcker ut din vänstra arm så långt du kan åt sidan vad stöter du på då?
En tidskriftsamlare.

3. Vad åt du senast?
Pastagratäng.

4. Om du fick köpa vad du ville, bara en sak, vad skulle det vara? Det får kosta hur mycket som helst!
En svart Porsche 911

5. Vart befann du dig för 3 timmar sen?
På samma ställe som nu fast vid datorn mittemot

6. Ta upp den första boken eller tidningen du ser, slå upp sidan 14, rad 5 - vad står det där?
"Och det senaste i teknikväg".

7. Vart och när hade du sex senast?
Älskling, om du läser det här, förlåt men jag minns faktiskt inte.

8. Berätta något om dig själv som ingen annan vet.
Jag har kissat på ett ex golv. Jag ramlade när jag skulle sträcka mig efter toalettpapper och jag kan inte ens skylla på fylla.

9. Om du fick välja en plats på jorden, vartsomhelst, vart skulle du vilja bo? 
Barcelona (men bara för ett tag). Sverige är och kommer alltid vara bäst.

10. Vad känner du för George Bush?
Hat.

11. Utan att titta på klockan, hur mycket är den?
19.58

12. När skrattade du senast?
I dag vid middagen.

13. Vad har du på dig?
Jeans och en vit tunika.

14. Vad är det första du tänker på när du läser ordet RÖD?
Blod.

15. Vad vill du att Gud säger till dig när du står framför pärleporten?
Pärleporten? Gud?

16. Vilka 5 personer vill du ska svara på dessa frågor?
Alexzandra, Peder, Sofia, Fredrik och Caroline.

I´m yours

Well, you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but your so hot that i melted
I fell right through the cracks, and i'm tryin to get back
before the cool done run out i'll be givin it my best test
and nothin's gonna stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some

I won't hesitate no more,
no more, it cannot wait i'm yours


Älskling

Årets stora musikhändelse

Det är inte mindre än 30 dagar kvar till sommarens, nej, årets stora händelse. Torsdagen den 28 juni kommer gå i musikens tecken för då startar Peace&Love-festivalen i Borlänge.

Här är artisterna som jag ska se:

Alice Cooper
Backyard babies
Bo Kaspers orkester
The Ark
Timbuktu & Damn!
Hammerfall
Iggy and the Stooges
Jason Mraz
Kalle Baah
Melody club
Peps Persson och Blodsbandet
Sahara hotnights
Anna Ternheim
Damien Rice
Elias and the Wizzkids
Elin Sigvardsson
Hanoi rocks
Jerry Williams
Mando Diao
Sugarplum fairy
Maria McKee
Marit Bergman
Snook
Sophie Zelmani
Stefan Sundström
The Concretes
The Plan
The Sounds
Thomas DiLeva
Timo Räisänen
Tomas Andersson Wij
Weeping Willows
Veronica Maggio


Bild:
Aftonbladet

Vilka band ska du se? Ska vi sjunga ikapp? Maila mig på angelica1987blogg@hotmail.com

Flyttlasset går hemåt

Jag har flyttat hemifrån en gång och nu ska jag flytta tillbaka hem igen. Det känns konstigt. Mitt flickrum där hemma är redan tömt på en massa saker som jag sparat till den "riktiga flytten" då jag och Thomas blir sambos. Men det dröjer minst ett år till. Jag hade gärna velat flytta ihop genast men då blir det i Borlänge och det är inte vad jag vill. Istället far jag till Asien i november och kommer hem lagom till att ansökningarna till högskolan ska vara inne. Jag har nämligen inte tröttnat på att plugga än. Vilken stad vi hamnar i återstår att se men det blir inte Borlänge eller Falun i varje fall. Huvvaligen.


Adam Brody kämpar mot prostatacancern


Bild:
http://justjared.buzznet.com

Efter att ha sett den här bilden skulle man ju kunna tro att Adam Brody hjälper till i kampen mot prostatacancern.

Vad tycker ni? Hiss eller diss?

Sju svåra år

Jag är helt slut i armarna. Jag har stått och skurat som en tok för att få vår sunkiga korridor att se någorlunda proper ut. Till slut lyckades jag. Och kylskåpet är också skinande rent. Nu kan de inte klaga på mig i morgon vid städmötet i alla fall men köket och vardagsrummet ser fortfarande ut som sju svåra år och ett nödår. Fast det är inte mina ansvarsområden som tur är.

I morgon ska jag städa ur rummet. Sedan är det bye bye room 24.

Be my guest

Jag funderade på att döpa det här inlägget till "Jag är bäst" och sedan skriva alla saker som jag tycker att jag är grym på och varför jag kommer lyckas inom journalistiken och inte du.

Jag ville skriva ett sådant inlägg för att se vilka från klassen som skriver anonyma kommentarer först. Det är så roligt att spåra ip-nummer. Det kan verkligen förgylla en hel dag.

Utan kavaljer

Det här är sista skolveckan och man skulle ju kunna tro att det kommer vara slappt men nejdå, jag har som alltid hundra järn i elden. Jag ska bland annat städa ur min egen lilla lya samt korridoren och kylskåpet, bara det kommer ta minst en hel dag. Sedan ska jag skriva ut alla skoluppgifter som jag har kvar på hårddisken. Allt ska vara rent och snyggt inför nästa årskull. Därefter finns det nog inget speciellt jag ska göra förutom att träna och bli fit inför balen som är på torsdag. Större mirakel har ju skett.

Jag: Det är bal på torsdag.
Thomas: Stackars dig.
Jag: Jag hade tänkt att gå.
Thomas: Jag följer inte med.
Jag: Men...
Thomas: NEJ.


Min pojkvän kan vara mycket bestämd när han sätter den sidan till.Studentbal
Så här roligt hade vi förra året. Var finns leendet älskling?

Sista gången

I dag var det sista gången jag körde till Molkom. Sista gången. På fredag flyttar jag hem till Sveriges vackraste landskap igen. Men gråt ej, kära värmlänningar, ert landskap har plats nummer två i mitt hjärta.

Det känns lite vemodigt att lämna klassen efter ett intensivt år tillsammans. Fast det finns några få utvalda personer som jag kommer fortsätta ha kontakt med. Ni vet vilka ni är. ♥

Skönt uppkäftig

"Jag tror att du kan bli en jävligt duktig journalist".Jag var nyss på enskilt samtal med min lärare. Och det var orden jag fick höra. Det värmde lika gott som en kopp varm choklad. Sedan sa han att jag var "skönt uppkäftig". Det värmde ännu mer.

I will be dep(p)ressed if this is the end

Jag såg nyss Pirates of the Caribbean- Vid världens ände. Och jag blir verkligen depprimerad om detta är sista delen i serien. Men slutet lämnar många olösta gåtor och jag har svårt att tro att Johnny Depp skulle klara av att släppa sin älskade filmroll.

Trean är en grym film, inte bättre än tvåan men betydligt bättre än ettan. Det är mer humor i trean men ja, den är faktiskt för lång. De skulle kunna klippa bort några av alla hundratals krigsscener, då skulle den fått fyra i betyg av mig. Nu får den "bara" tre.

Ett minus med filmen är att det tar alldeles för lång tid (typ halva filmen) innan man får se det man betalat för. Jack Sparrow, nej, förlåt kapten Jack Sparrow. Och då i flera skepnader bokstavligt talat. Ett stort plus står Jack Sparrows pappa för. Mina damer och herrar, låt mig presentera Keith Richards, legendaren från The Rolling Stones. Jag förstår verkligen var Johnny Depp fick sin inspiration ifrån. Och det är värt en applåd att Keith Richards fortfarande lever.

Om ni liksom jag älskar Johnny Depp och hans falske, sluge och alkoholiserade pirat så måste ni se den här filmen. Den är värd mer än 95 kronor.


Bild:
www.smh.com.au

Han kom som ett yrväder en majafton

Jag är själv hemma med Texas. Vi ska strax ta en sväng med min nya cykel. Han får precis plats i korgen. Jag lovar att jag ska ta några bilder så får ni se både min nya cykel och mitt lilla yrväder i cykelkorgen.

Senare i kväll ska jag titta på Pirates of the Caribbean 2 för att komma i rätt stämning inför morgondagen då jag ska se den tredje och förmodligen sista delen om Jack Sparrow och hans besättning.

Sommarbarn

Jag älskar verkligen att det är ljust långt in på kvällarna nu. Jag får betydligt mer gjort när solen skiner. Det säger ju sig självt, tänk att det är november. Klockan är strax efter fyra och det är redan becksvart. Vem har lust att ta itu med någonting då? Inte jag i alla fall. Då lägger jag mig hellre i sängen och sover fram till maj.

Angelica

Grillat är godast

Det bästa med att det är försommar är att nu kan man grilla och äta utomhus utan att behöva frysa häcken av sig. Jag åt nyss grillad kyckling, klyftpotatis och bearnaisesås. Yummie!

Vad har ni ätit för gott i dag?


Bild:
www.icakuriren.se

Min nya cykel

Jag har köpt en svart tantcykel i dag på Ica Maxi för 1995 kronor. Den har allt man kan önska. En cykelkorg, en bred sadel, en pakethållare och en låg ram så man inte slår i snippan. Urläcker är den, jag ska försöka få till en bra bild senare så får ni skåda miraklet.

Min pojkvän tyckte att jag skulle leta på tippen efter en cykel, alternativt en del av en cykel. Jag bara skrattade.

Min cykel


Ronnie Sandahl

Ronnie Sandahls debutroman Vi som aldrig sa hora blir film. Det förstod jag redan när jag läste boken. Jag såg filmscener i den. Hoppas bara inte jag blir alltför besviken nu när Ronnie tänker ändra i manus. Jag som älskade bokens handling (även fast den var åt helvete för kort).

Och glöm för all del inte att läsa Ronnies intressanta intervju med premiärlejonet Alice Timander i Aftonbladets papperstidning i dag.


Bild: Aftonbladet

Jag feat. Kalle Anka

Min backpacker-kompis tillika bästa vän ringde mig för ett tag sedan. Det var tänkt att vi skulle ner till resebyrån och boka Thailands-resan. Men hon tvingade mig att stanna hemma i sängen då hon hörde min imiterade Kalle Anka-röst. Jag satte mig på tvären förstås trots att jag vet att hon har rätt. Det blir ingen bokning av resa i dag. Däremot kanske jag ändå åker ner till stan och letar efter en svart tantcykel.


Plats nummer 2

Jag har alltid hört att den som kommer tvåa är den första att förlora. Nu ligger jag på plats nummer två i "Mest aktiva"-listan. Fast Kenza är en sådan söt vinnare att hon gärna får ta den platsen från mig.

Tiden mellan hägg och syrén

Kan Sverige bli vackrare?


Bild:
http://flitigamyran.blogg.se/images/syren_1146746834.jpg 

Egenkär, jag?

Egenkär var en väldigt fin omskrivning för egoistisk och självbelåten. Det gör mig inget att jag är egenkär, det är nog värre för min omgivning.


I need some information for my ego

Jag behöver stärka mitt ego genom att göra en undersökning bland mina kända och okända läsare där ute i bloggsfären. Svara gärna i kommentarsfältet nedanför.

1. Hur hittade du till min blogg?
2. Vad har min blogg som inte andra bloggar har?
3. Hur skulle du bäst beskriva människan bakom bloggen
Ett bedårande barn av sin tid?
4. Hur länge har du läst min blogg?
5. Berätta gärna lite om dig själv! Vad heter du, hur gammal är du och var bor du?


Isabelle ger feedback

"det är så roligt när du är sjuk. får man läsa massor med långa texter som är skrivna med lite skön ironi.
så krya inte på dig haha ;)
kram kram"


Den
här kommentaren från Isabelle är ju klockren. Jag ska se till att vara sjuk hela helgen för hennes skull.


Feed Angelina

Någon måste ge Angelina mat. Det blir lite dubbelmoral när hon räddar människor från svält i u-länderna och så äter hon ingenting själv trots att buffén är serverad.


Bild:
http://justjared.buzznet.com/

Mår som ett dasslock

Jag mår som ett dasslock som man säger här uppe i Dalarna. Hög feber och rinnande näsa, det enda som skulle kunna få mig att må ännu sämre är om någon spelar Dunka mig gul och blå på högsta volymen. Det är ju ingen slump att jag hamnat på "Mest aktiva"-listan i dag heller. Jag är förbannat uttråkad och förpestar därför bloggvärlden med det ena meningslösa inlägget efter det andra. Och ja, det är nu som ni mina kära läsare ska skriva uppmuntrande kommentarer som "Du skriver inget värdelöst svammel, vi älskar dina ord" and so on.

Publicist

Jag ska tillsammans med 399 andra krönikörer för Lunarstorm bli publicerad i en bok som utkommer i höst. Det är Lunarstorms "100 ord" som jag skickade in till i höstas och senare läste upp i radio p3 som är själva idén till boken. Mitt bidrag hette om jag inte minns helt fel "För alltid".

Det var
Roockstar som avslöjade att jag var en av krönikörerna och hon behövde mitt godkännande för att jag ska kunna bli publicerad. Det här är andra gången som jag blir tryckt i bokform (eller tredje kanske man ska säga men en bok är fortfarande på planeringsstadiet och det är bara en intervju med mig). Det är faktiskt mer speciellt att bli tryckt i en bok än en tidning, för böcker finns kvar på ett helt annat sätt. Min högsta dröm är att få min roman publicerad. Det vore hur tufft som helst. Fast just ja, jag måste skriva den först.


Galaklänning och tatueringar är big no no

Angelina Jolie må vara en av världens vackraste kvinnor men jag tycker inte att det är särskilt snyggt när hon bär en galaklänning som visar alla tatueringar hon har. Det är verkligen fult med synliga tatueringar och allra helst på armarna. Min pojkvän skulle dumpa mig illa kvickt om jag kom hem med en tatuering på underarmen. Tur för honom att nästa tattoo blir i svanken. Förhoppningsvis den sista, för sedan vet jag inte hur jag ska kunna dölja dem. Och nu klagar säkert en hel del högljutt huruvida varför man ska tatuera sig när man ändå inte tänkt visa dem? Saken är den att jag vill kunna använda balklänning, brudklänning- you name it utan att någon tar mig för en streckkod. Jag har en soltribal mellan skuldrorna och den kan jag dölja med håret och för att inte tala om svanken som enbart kommer synas om jag gifter mig naken eller i bikini som Pamela Anderson. Vilket inte riktigt är mitt mål.


Bild:
http://justjared.buzznet.com/

En ny cykel, tack

Jag har en gammal svart Mountainbike som sett sina bättre dagar passera för länge sedan. Eftersom CSN-pengarna kommit så har jag tänkt lägga dem på en ny cykel. Jag vill ha en liknande som Bohemica har. En svart tantcykel med cykelkorg och pakethållare och en bred sadel. Thomas kan åka omkring i sin bil och förstöra miljön. Jag cyklar. Och snyter mig med miljövänligt papper.


Listetta

BRUKAR DU :
Titta på dig själv i spegeln: Ja, hur ska jag annars förstå varför folk skriker av blotta förskräckelsen så fort de ser mig?
Gnälla: Vill jag lova.
Skrika: Nej, men jag skulle vilja skrika ett sådant där Ronja Rövardotter-skrik.
Sova: Ja, sju timmar minst.
Ha ångest: Ibland.
Ta mediciner du inte borde ta: Nej.
Vilja dö: Nej, jag kämpar varje dag mot tanken att jag en dag kommer dö.
Drömma mardrömmar: Ja, oftast efter jag sett en dålig B-skräckis.
Ta droger: Nej.
Försöka vara annorlunda: Nej, jag är den jag är.
Klä dig i svart: Klart, det passar till allt.
Gå till kyrkan: Inte mer än vid bröllop och begravningar.
Gå i skolan: Japp, men den 1 juni slutar jag journalistlinjen.
Röka: Nej, det är äckligt.
Ljuga: Jag drar vita lögner ibland.
Hata folk: Nej, men jag ogillar en del.
Lita på folk: Tyvärr är jag en skeptiker av naturen.

VEM :
Saknar du: Pappa.
Vill du döda: Jag skulle aldrig kunna döda ett djur medvetet, inte ens en mygga.
Rörde dig sist: Thomas.
Vill du slå: Bush.
Vill du kittla: Texas.
Kramade du sist: Texas.
Vill du prata med: Pappa.
Skrek du på sist: Ingen aning.
Vill du vara som: Vilken miljardär som helst.
Sårade dig sist: En klasskamrat.
Vill du bli galet full med: Carina.
Gjorde dig riktigt glad senast: Mamma.
Fick du sms från senast: Johanna.
Ringde dig senast: Thomas.
Är vackrast på jorden: David Beckham.
Älskar du mest:  Min pojkvän, min familj, min hund och mina vänner.

HAR DU :
För många vänner: Man kan aldrig få för många vänner.
Förföljelsemani: Nej, har du?
Tvångstankar: Ytterst sällan.
Någon annan psykisk sjukdom: Nej, inget som är utrett i alla fall.
Någon fysisk sjukdom: Räknas förkylning?
Någon skada: Nej.
Färgat håret: Ja, många, många gånger.
Brutit några ben: Nej.
Några piercings: Öronen.
Egen dator: Självklart.
Bra självförtroende: Ja.
Kysst någon: Vill jag lova.
Köpt kondomer: Nej.
Tagit nakenbilder: Ja, haha. Det var tider det. Inte.
Sagt jag älskar dig till någon i dag: Nej.
Bjudit ut någon: Oja.
Varit kär: Ja.
Dumpat någon: Ja.
Stulit någonting: Ja, när jag var en liten snorunge med inte allt för mycket vett innanför pannbenet.
Lämnat landet: Ja.
Rymt hemifrån: Nej, men jag och Johanna lekte Rymda barn. Haha.
Tuttat eld på nått: Ja, stearinljus och papper.
Gjort något olagligt: Ja.

HUR :
Går du: Framåt.
Springer du: Som en maratonlöpare i 20 sekunder, sedan springer jag inte mer.
Svarar du i telefonen: Angelica.
Fördriver du tiden: Bloggar.
Mycket pengar har du: För mycket för mitt eget bästa.
Tjänar du pengar: CSN och frilans.
Ofta bäddar du sängen: Varje dag, jag är en duktig flicka.
Ofta diskar du: Alltid när jag har ätit något.
Många stör du dig på: En hel del.
Ofta träffar du din familj: Varje helg.

TROR DU :
Att du kommer bli något: Jag är redan något.
På Gud: Nej, tills motsatsen är bevisad.
På rymdvarelser: Ja, det vore jäkligt konstigt annars.
Att folk tycker om dig: Jag tror att människor antingen älskar eller hatar mig. Det finns inget mellanting.
På ett liv efter detta: Ja.
Att fiskar kan tänka: Ja.
Att du kommer leva länge: Jag hoppas det.

VÄLJ :
Katt eller hund: Hund.
Vit eller svart: Svart.
Varmt eller kallt: Varmt.
Vatten eller land: Vatten.
Sex eller kyssar: Kyssar.
Telefon eller internet: Internet.
Musik eller tystnad: Tystnad.
Bok eller film: Både och.

Jag utmanar alla som vill att göra den här listan!

Töntiga adresser

Jag tycker att det är skrattretande att folk söker jobb med mailkonton som de skapade när de var runt tio år gamla.

Skulle du vilja anställa en tjej med en mailadress som exempelvis
Blond_girl89@hotmail.com? Eller en kille med hotmailadressen Punk_rocker@hotmail.com?

Nu vet ni varför ni inte får något sommarjobb. Puckon!

OBS! Mailadresserna är enbart påhittade från min sida.

Kärlek på ålderns höst

I går såg jag ett enormt gulligt par på Konsum i Molkom. De måste ha varit över 70 år gamla och jag stod bakom dem i kassan. Gubben höll på att ställa upp varorna på bandet med streckkoden åt rätt håll och gumman packade ner maten i påsar. Självklart i de miljövänliga påsarna. Jag tror att de sedan åkte hem till sin lilla värmländska stuga och lagade en riktigt god middag tillsammans.

Jag blir så lycklig av att se ett åldrande par med hår lika vitt som snö. Då vet man att det finns dem som älskar varandra tills döden skiljer dem åt och det gör att jag orkar med ungdomen.


Bild: gronabilder.svt.se

Snyggast i stan

Min baby har klippt sig. Jag ska försöka få en bild av honom senare. Jäklar vad snygg han är i sin nya frisyr. Kortklippt på sidan, lite längre uppe på huvudet och lagom långt i nacken. Min pojkvän är helt klart snyggast i stan.


Omogna människor stör mig allra mest

Det finns en tjej på en community som blev mamma som 15-åring. Hon har nu fyllt 16 och ska förlova sig med sin kille som hon blev tillsammans i februari. Det är med andra ord inte barnets pappa. Jag har alltid trott att barn som skaffar barn växer upp snabbare än sina jämngamla vänner utan barn och visst, en förlovning är en stor grej för vuxna. Men efter bara tre månader, är det verkligen så smart att förlova sig då? När man dessutom bara är 16 år?

Det står ju skrivet i ringarna att det inte kommer hålla för evigt. Självklart finns det par som blev tillsammans i skolåldern och som faktiskt håller ihop livet ut. Jag blev tillsammans med min pojkvän när vi båda var 15 år. Men vi är inte förlovade och vi bor inte ihop trots att vi varit tillsammans i över fyra år. Varför? Därför att vi inte tar vårt förhållande för givet. Jag blir så trött på människor som tror att de är så jävla mogna för att de går och förlovar sig när de själva inte är torra bakom öronen. Dela hjärta med varandra istället så slipper ni slösa hundratals kronor på ringar som ändå bara kommer bli kastade i avloppet. Jag vet att jag har rätt.


Bild:
www.jempguld.se


Jag älskar min mamma

När man är sjuk så är det så himla mysigt att ha en mamma som lagar mat åt en, smeker handen utmed ens varma panna och kokar en kopp varm choklad. Jag älskar min mamma, utan henne vore jag inte bara föräldralös utan jag vore absolut ingenting. Hennes styrka har överförts till mig och för det är jag evigt tacksam. På söndag är det mors dag och jag vet redan vad världens bästa mamma ska få av mig.


Bild:
http://www.nallegram.com

Jack Sparrow

Jag som älskar Pirates of the Caribbean blev smått besviken när jag läste att den bara fått två i betyg av en filmrecensent. Och att den nästan är tre timmar lång. Hur ska jag orka hålla ögonen öppna ända till slutet?

Jag ska i alla fall se filmen på söndag för att skapa en egen uppfattning om den tredje filmen i serien. Att titta på Johnny Depp i tre timmar måste vara värt vartenda öre. Han är för jäkla bra.


Vilken ringsignal har du?

En ringsignal kan säga en hel del om en person. Jag har Sällskapsresan som ringsignal. Fast när Thomas ringer spelas My boy lollipop. Jag undrar vad det säger om mig som person.

Vilken ringsignal har du?

Bild: www.mobil-tillbehor.blogspot.com

Macahans

Kommer ni ihåg den underbara västernserien om familjen Macahan? Hur snygg var inte Luke (Bruce Boxleitner)? Nostalgi när den är som bäst!


En sann djurvän

I går vaknade jag av att solen sken in genom rummet. I dag är himlen täckt av mörka moln och det är högst 13 grader varmt vilket i sig inte är värme överhuvudtaget. Fast Texas är nöjd, där han sitter ute på verandan. Han är en sann djurvän. I går kväll när vi promenerade så hoppade han mellan sniglarna som flutit upp på vägen medan jag bar bort dem till diket. Han har aldrig varit dum mot något djur, okej, han nosade ganska hårdhänt på min kanin och skällde rakt i hans öra men Spike ignorerade honom totalt att han till slut gav upp.

En mesig död

Jag har lyckats dra till med en rejäl förkylning så här i avslutningstider. Att både låta andra smaka sin egen alkohol och smaka annans är inte bra för mitt immunförsvar. Man skulle ju kunna tro att jag blivit härdad i och med att min mor är dagmamma och det jämt springer omkring snoriga ungar här hemma, men nej, då, mitt immunförsvar är lika med noll. Jag svär på att jag kommer dö av något mesigt, typ att jag blivit täppt i näsan och slutat andas.

Hammarby my ass

Jag kommer vara ensam hela helgen. Thomas har match i morgon (ovanligt?) och på lördag åker han till Stockholm för att titta på en match. Så är det när man är tillsammans med en fotbollsspelare som dessutom älskar Bajen.


Bild: web.telia.com

Typiskt dilemma

Visst är det ett ganska typiskt dilemma att när man redan har ett jobb, då erbjuds man helt plötsligt flera andra jobb? Samma sak när man har ett förhållande, ja, då kommer plötsligt alla fram och raggar. Och när man är arbetslös och singel så är det ingen som vill ha en.

Fast jag är långtifrån bitter. Hur kan man vara det när man fått ännu en veckas arbete i sommar? Sju veckor på Dalarnas bästa tidning är för bra för att vara sant.


Vilken nationalitet är sexigast?

Jag har alltid tyckt att asiatiska tjejer är otroligt vackra. Om jag var kille så skulle jag vilja ha en slank asiatisk flickvän med långt svart hår och nötbruna ögon.

Fast de sexigaste killarna är helt klart de skandinaviska. Ni kan snacka hur mycket som helst om heta spanjorer och vilda italienare men jag föredrar den skandinaviska urtypen. Vilket egentligen är ganska motsägelsefullt med tanke på att jag alltid faller för mörkhåriga killar med mörka ögon och inte ariska killar med blont hår och blåa ögon. Men det finns ju en hel del mörkhåriga skandinaver. Jag är tillsammans med en av dem. Trots att han har blåa ögon eller kanske just därför.

Vilken nationalitet tycker du är sexigast?


Bild: www.myisla-reiseforum.de


Shortbus

I går såg jag en film som väckte stor uppståndelse i Cannes 2006 på grund av filmens autentiska sexscener. Jag hade aldrig hört talas om filmen innan men två i klassen hade hört att den var bra så vi hyrde den. Och trots att filmen inleds med en kille som suger av sig själv och sprutar i sin egen mun så fortsatte jag att titta i hopp om att filmen skulle utvecklas och bli riktigt intressant. Det blev den.

Filmen handlar om sexteraputen Sofia som aldrig fått orgasm. Två av hennes patienter är det homosexuella paret Jamie och James som är där för att få råd hur de ska gå tillväga i ett så kallat öppet förhållande. Under ett svagt ögonblick erkänner Sofia för paret att hon aldrig fått orgasm vilket slutar med att Jamie och James tar med Sofia till den exklusiva orgieklubben Shortbus i New York där älskande par träffar andra och har sex öppet och gärna med flera samtidigt, i syfte att Sofia ska lyckas få orgasm.

Filmen är helt klart mer än en porrfilm. Det är egentligen en relationsfilm. Karaktärerna är oerhört välskrivna och regissören John Cameron Mitchell har verkligen lyckats skapa en film som både är vacker och berör. Okej, det är många nakenscener men man blir långtifrån kåt. Faktum är att det är rätt avskalat, jag menar, sex tillhör de allra flestas vardag. Det är inte på något sätt unikt att människor har sex. Jag blir i alla fall inte förvånad av att se en kvinna göra spanska stolen med sin man eller tre bögar som har trekant. Jag gillar att regissören inte låter sexscenerna ta över handlingen för då hade det inte blivit en intressant film. 

En rolig detalj i filmen är att mitt under den värsta ormgropen spelas Nationalteatern. Knullmusik uppenbarligen.

Den här filmen är mycket bättre än Ken Park (för övrigt de enda två filmerna jag sett med äkta sexscener i) och jag kan faktiskt rekommendera alla att se Shortbus. Ja, till er som är över 15 år vill säga.


Den vackraste hålan

Jag var nyss ute på en kvällspromenad. Det är alltid lika skönt att promenera när det precis slutat regna och allt luktar fräscht och asfalten är ren, om så bara för en stund. Jag älskar att känna doften av nyklippt gräs och se alla trädgårdars nyplanerade rabatter och trädgårdslampor som lyser svagt. Då vill jag inte vara någon annastans än i Bäsna. Den vackraste lilla hålan i Sverige.

Utanför bloggen

I dag mötte jag Roockstar. Det är alltid lika trevligt att träffa bloggare som man följt en tid över nätet i verkligheten.

Läcker hemsida

Dala-Demokraten har fått en mycket fin hemsida. Jag är en stolt dalkulla.

Spasiba

Äntligen är våran tidning Spasiba- Moskva i förändring tryckt och klar. Den är jättefin, färgerna blev suveräna och vi kan verkligen vara stolta. Men jag stör mig som fan på att vi inte korrekturläste det allra sista innan den gick till tryckeriet. Min byline på turistguiden är till exempel helt borta. Och på en till artikel som jag skrivit är ett bindestreck och ett ord borta. Jag vet att ni som inte är journalister tycker att mina problem är mycket små. Men som journalist får man nästan spader om man ser ett fel i tryck. Men jag vill ändå understryka att på det hela taget är det en grym tidning med häftiga intervjuer med Maud Olofsson, Jörgen Jönsson och Ingvar Kamprad och en ordentlig djupdykning i nutidens Moskva. Tidningen kommer att finnas på gymnasieskolor och bibliotek lite varstans i Sverige.

Spasiba!

Vasilijkatedralen
Bild: © Angelica Lindvall

Babyshambles ställer in

Babyshambles med Pete Doherty i spetsen ställer in sommarens spelning i Borlänge under Peace and Love-festivalen. Vilken skräll. Verkligen.

"Otroligt tråkigt, då vi vet att många fans hade sett fram emot deras spelning. Det var en risk att boka dem, nu får vi se till att de kommer nästa år istället, säger Jesper Heed, bokningsansvarig på Peace & Love" i dagens upplaga av
Dala-Demokraten.

Anledningen till att bandet inte kan komma sägs bero på att inspelningen av det nya albumet dragit ut på tiden. Fast den inofficiella förklaringen är väl att den snortande hundvalpen ska följa med Knark-Kate till Bahamas på rehab.


Bild: http://futility.typepad.com/futility/images/pete_doherty.jpg 


Grattis älskling

Grattis Thomas på 20-årsdagen! Tänk att du bara var en liten snorunge när vi blev tillsammans och nu är du vuxen. Jag kommer älska dig lika mycket även när du blivit gammal och grå!

Champagne


Livet är underbart

Klassfesten i går var suverän. Vi satt och sjöng och spelade gitarr och allt var lika underbart som i den där Trubaduren-låten med Magnus Uggla. I sjön simmade ett svanpar förbi och man kan lugnt säga att jag sett livet i sin vackraste form.

Nu ska jag lägga mig ett slag och lapa sol i gräset. Därefter är det dags för en lång skogspromenad (nu lät jag som en tant), middag, filmkväll och popcorn (som alla andra kvällar här nere).

Livet är underbart.

Internationell förmiddag

I går var det den internationella förmiddagen på skolan. Det innebär att man reser mellan tre världsdelar under en enda förmiddag. Man fick lyssna på fyra olika föreläsningar om Lettland, Canada, Thailand (yeah) och dykning (oh yeah). Jag drömmer om Thailand och dykning varje natt nu. Och det är fem månader kvar till avresa. Men väntan dit kommer inte vara jobbig eftersom en lång och härlig svensk sommar väntar. Sverige är underskattat. Vi har en fantastisk natur och ett behagligt klimat. Jag älskar att resa men jag älskar också att få återvända till mitt hemland gång på gång.

Dalahäst


It´s my party and I cry if I want to

Klassfest i kväll! På med partystassen, in med cider i kylen och mot Sherwood-skogen! Nu är det party för hela slanten, förmodlingen det sista partyt med den här klassen någonsin.


Ankan

"Ankan du e grym på att skriva.
Jag blir verkligen jätte imponerad varje gång jag läser din blogg. Shit asså 10 poäng till dig gumman."Tack Anahi, för den fina komplimangen och för att du har väckt mitt gamla smeknamn från mellanstadiet till liv igen. Nu kan alla bloggläsare kalla mig Ankan.

Ankan och Thomas kallas för övrigt Liza Marklunds karaktärer i Annika Bengtzon-serien. Onödig journalistinfo.


Bild:
www.busunge.se

Usel flickvän

Jag är verkligen en usel flickvän. Jag förstår inte alls vad Thomas ser hos mig.

1. Jag ogillar pussar och kramar (men så fort han slutar pussa mig så blir jag sur).
2. Jag är aldrig och kollar på hans fotbollsmatcher (jag kan roa mig med annat i 90 minuter).
3. Jag ger aldrig något tillbaka vad gäller pussar och kramar (däremot köper jag dyra materiella ting till honom en vanlig torsdag).
4. Jag lyssnar aldrig på honom när vi diskuterar (jag kan och vet bäst i alla lägen, han har ingen chans att yttra sig).
5. Jag köper alltid bara det godis jag vill ha när det är min tur att handla (då får jag behålla allt för mig själv).

Jag är en mycket egoistisk flickvän med ett mycket ombytligt humör. Jag är egentligen aldrig nöjd. Thomas är så jävla perfekt att jag tindrar med ögonen och ber honom stanna, för sjuttioelfte gången.

Hansson

Jag tackar nej till jobb

Jag trodde aldrig att jag skulle behöva tacka nej till jobb eftersom chansen att få ett jobb i dagens Sverige är lika med noll. Nja, inte riktigt så illa men ni förstår problematiken. Innan jag fick arbete på Dala-Demokraten sökte jag jobb inom en helt annan bransch (mediabranschen är som bekant ganska svår att slå sig in i så jag valde en helt annan yrkesbana) och nyss ringde en mycket trevlig anställd därifrån och frågade om jag var intresserad av att börja arbeta där. Men det gjorde knappast ont att tacka nej eftersom mediabranschen är så mycket roligare.


Pannkaka och grädde

Pannkakor till kvällsmat! En ljusglimt i ett annars ganska mörkt och dystert Värmland (och då syftar jag främst på vädret).


Bild:
www.tasteline.com


Livet som fotbollsfru

"Jag är alltså tillsammans med en fotbollsspelare som spelar i den högsta serien i Sverige. För vissa är detta stort. För mig innebär det ensamma helger och 90 procent ansvar för allt som rör hus, barn och etanolbilar".  

Jag är inte avundsjuk på varken
Malin Wollin eller Victoria Beckham. Eller jo, jag kanske är lite avundsjuk på Malin Wollins jobb som krönikör på Aftonbladet men jag vill inte vara en fotbollsfru.

Min pojkvän strävar efter att bli så bra som möjligt i fotboll. Han lever kvar i den typiska pojkdrömmen, att bli fotbollsproffs. Han vill bli som sin pappa. Och jag borde verkligen bli bättre på att stötta honom men det är inte alls roligt att ha en fotbollskickande pojkvän. Okej, han är grymt vältränad vilket är ett stort plus men allt det andra kan jag vara utan. Hur roligt är det egentligen att sitta ensam hemma varje vardagskväll när pojkvännen har träning och för att inte tala om de ensamma helgerna man får på köpet? Men jag ska inte klaga, en fotbollskarriär är tämligen kort. Han är nog slut om tio år.


Antagen

Jag har blivit antagen till skrivarlinjen på distans vid Tärna folkhögskola i Sala. Men jag hoppas fortfarande på att jag blir antagen vid den andra skolan jag sökt. För där är träffarna på skolan ej obligatoriska. Visserligen är det en restid på bara 1,5 timme till Sala men jag vill vara hemma och studera på egen hand så mycket som möjligt. Jag har levt internatliv ett år nu och det är inget jag kommer minnas med glädje direkt.

Jag är en mördare

På väg till Värmland i morse så begick jag ett mord. Eller dråp kanske man ska kalla det eftersom det inte var planerat. Varenda fågel (föggel på värmländska) skulle bestämt flyga framför bilen och jag tänkte att snart kommer jag köra på en fågel eftersom de flög så lågt. Och mycket riktigt, några mil utanför Filipstad flög en duva rakt in i sidan på bilen. Jag blundade och tittade sedan förskräckt i backspegeln och såg bara ett rökmoln av fjädrar. Jag började gråta och ringde upp Thomas.

Jag (hulkande): Jag har dödat en fågel!
Thomas: Vart då?
Jag (hysterisk): På väg till skolan! Han flög rätt in i sidan på bilen!
Thomas: Mördare!


Jag som brukar väja för både grodor och fjärilar har nu mördat en fågel. Varför var det ingen som sjöng "Stoppa duvan"? Varför var han ute på ett självmordsuppdrag? Varför?


Den ensamma människan

Ronnie Sandahl har så rätt, så rätt. Och det är fruktansvärt.

Resfeber

I dag började vi planera vår kommande backpackingresa i Asien.  Jag, Johanna och hennes kusin Ulrika samlades hemma hos mig och diskuterade lite smått om vilka länder vi vill besöka. Eftersom jag är en sjukt disciplinerad person vad gäller att ha koll på saker och ting så förde jag anteckningar under hela samtalet. Och nu har jag gjort en lista över visumansökningar till olika länder och en packningslista för två månader. Jag är alltid ute i god tid, för god tid kanske med tanke på att vi först reser om fem månader.

Det är tänkt att vi åker i slutet av november och kommer hem i slutet av januari, kanske senare beroende på hur mycket pengar vi har kvar. Vi vill ju hinna se så många länder som möjligt också. Thailand är utgångspunkten och det land vi kommer återkomma till flest gånger under resans gång. Vi kommer landa i Phuket och stanna där i två veckor ungefär. Sedan bär det av till Malaysia och eventuellt Singapore. Därefter åker vi tillbaka till Thailand för att åka vidare till Laos, Kambodja och Vietnam.

Med risk för att låta töntig börjar jag redan nu få resfeber. Och det är fem månader kvar! För att stilla min enorma reslust får beresta läsare gärna lämna länktips och erfarenheter (både positiva och negativa) om Asien i kommentarsfältet nedanför. Tack på förhand.


Bild:
www.earthwalkers.no

Nybakat bröd

Min kära farmor dog när jag var nio år gammal. Men än i dag minns jag doften från hur det doftade nybakat bröd nere i hennes källare. Och hur jag och kusinerna lyssnade när farmor spelade Blinka lilla stjärna på pianot i väntan på att brödet skulle svalna.

Dofter får verkligen gamla minnen att ljusna och bli alldeles klara i kanterna.


Beyond borders

Det var meningen att jag skulle se Legally Blonde 2 men jag fastnade för Beyond borders på fyran istället. En film som berörde mig på djupet.


Angelina Jolie spelar en amerikansk kvinna Sarah Jordan som lämnar sitt trygga medelklassliv för att bli biståndsarbetare i fattiga länder. Resan börjar i Etiopien mitt bland svältande barn med svarta ögonlock och uppsvällda magar. Sedan får man följa Angelina Jolie och läkaren Nick Callahan som spelas av Clive Owen till Kambodja. Särskil en filmscen därifrån har etsat sig fast i mitt huvud. En liten kambodjansk pojke på ett år sitter på ett golv och några militärer kastar en handgranat till pojken som börjar leka med den. Pojkens mamma springer för att rädda pojken men skjuts ihjäl. Samtidigt hörs ett klick från handgranaten. Så fort jag blundar ser jag den gråtande pojkens ansikte.

Det är en film som verkligen berör och jag gissar att producenten och regissören bakom filmen betalade enorma summor till Etiopien för att få filma de svältande barnen. Och kanske är det sådant som behövs, en klichéartad amerikansk film med bilder på svältande barn och operationer mitt i öknen som behövs för att få människorna i i-länderna att reagera.

Bli världsförälder hos Unicef
här!


Nedräkningen har börjat

Det blev fint väder till slut. Snart kommer hela världen vara fin för om bara 13 dagar får jag sommarlov! Nedräkningen har börjat.

Den omtalade presenten

Överraskningen uteblev och där stod jag snopen som om jag blivit ertappad med killen i grannhuset.

Jag: Vad tror du att du får för present?

Thomas: Ett resepresentkort.


Varför skulle han helt plötsligt börja läsa min blogg nu? Han har ju aldrig läst den förut. Ja, han fick ett resepresentkort. För övrigt den dyraste presenten han någonsin fått av mig. Ett bidrag på 1000 kronor så att han kan åka och hälsa på mig i Thailand. Så man kan säga att presenten var till oss båda.


Linda Skugge

Jag har aldrig gillat Linda Skugge. Hennes senaste krönika får mig bara att tycka ännu mer illa om henne. Jag klarar inte av viktigpettrar som sitter på sina höga hästar och klankar ner på dagens ungdomar som om de inte var värda ett ruttet lingon. Och Linda Skugge, det som lockar exempelvis mig till att bli journalist är inte lönen utan för att jag vill arbeta med något som jag älskar och som jag vet att jag kan utvecklas inom. Förutom att jag får använda mitt bästa verktyg så får jag också träffa många intressanta människor vilket är ett stort plus inom yrket som journalist. Jag blir illa berörd av att höra hur du påstår att man jobbar gratis inom mediabranschen. Fast det förstås, med din lön på närmare 40.000 kronor i månaden så lär du väl knappast ha råd att ge mat till dina barn?

Det största misstaget mediabranschen gjort var att låta en sådan gnällig och sur kärring som Linda Skugge få göra sin röst hörd. Och tjejerna med de självlysande krukorna, ta inte åt er! Utan entreprenörskap stannar Sverige.

Ett leende mitt i sorgen

Sådana här artiklar gör mig alldeles tårögd. Det visar att även ur de djupaste smärtorna kan kärlek födas.


Snark snark

Min hund är inte som andra hundar. Min hund tror att han är en katt. Just nu ligger han och snarkar på fönsterbrädet i mitt rum. Jag trodde att det skulle bli en lång natt eftersom Texas är så himla mammig men han har sovit exemplariskt hela natten mellan mig och Thomas. På rygg med de fyra tassarna uppe i vädret. Ja, jag sa ju att han inte var som andra.

Resten av familjen har precis passerat Köpenhamn på väg tillbaka till Sverige och ett mulet Dalarna. Mamma hade verkligen mig i åtanke när hon stod och handlade alkohol klockan fem i morse(!) i Tyskland. Bacardi kokos, cider och alkoläsk med melon och passionsfruktsmak. Sommaren är räddad.


Jag är missbrukare

Jag kan inte direkt påstå att jag lever som en fattig student. Jag har länge gått och grubblat på mina utgifter och smått börjat inse att jag är shopaholic på riktigt. Därför har jag sparat kvitton sedan början av april och i dag räknade jag ut allt jag handlat per månad. Under april shoppade jag för 3114 kronor och då är inte min hyra på 3700 kronor inräknad. Med andra ord har jag gjort slut på 6814 kronor och jag får bara 2400 från CSN varje månad. Därmed går jag back 4414 kronor. I dag är det den 18 maj och hittills har jag gjort slut på 2700 kronor plus hyran på 3700 kronor. Jag har ett missbruk. Jag är shopaholic. Jag kan inte blunda för det längre.

 

Tyskland

Nu har halva familjen åkt mot Tyskland. Om 92 mil är de framme. Jag pallar inte långa resor i bil och är så tacksam att jag får vara hemma och passa bebben istället. Trots att han ylar som en väderbiten varg för tillfället. En liten promenad ute i det vackra solskenet borde göra susen.

Texas

Ett hedersomnämnande

... från Fotbollsfrun!

Jag har en känsla av att Malin blev lite småchockad över att jag kunde deras årsdag utantill men jag är grym på att komma ihåg datum. Jag vet när alla i Thomas släkt har födelsedag och namnsdag och jag vet när alla mina kompisar blev tillsammans med sina respektive. Med det här grymma sifferminnet borde jag ju vara en fena på matematik men så är inte fallet tyvärr. Jag fick mitt första ig någonsin i matte B. Jag kommer nog aldrig över det.


Märk väl

I morgon hoppas jag på fint väder så att jag kan få använda min nya klänning och mina nya svarta sandaletter utan att frysa. Jag funderar på att ha ett svart sidenband i midjan, det borde bli snyggt. Helt plommonlila känns lite too much. Tack gode gud att det finns accessoarer.

Jag måste ner till Kupolen för att byta de vita skorna som var en aning för stora för mina små 37:or. Jag skulle behöva storlek 36 men de finns såklart inte. Sedan ska jag och lillebror åka iväg och kolla olika tatueringsstudior. Vi ska nämligen bli märkta för livet ännu en gång innan sommaren är här för att stanna. Jag har nog bestämt plats på kroppen också, det blir i svanken fast långt ifrån ryggmärgen utifall jag någon gång skulle vara i akut behov av en ryggmärgsbedövning. Det kanske bara är en klyscha att man inte får ryggmärgsbedövning om man tatuerat sig just där men jag vågar inte riktigt ta chansen.

Varumärken

En lista från Ida!


KLÄDER
Sneakers: Adidas
T-shirt: Carlings
Strumpbyxor: Åhlen´s
Underkläder: Sloggi

ACCESSOARER
Väska: Åhlen´s
Plånbok: En lila utan märke
Solglasögon: B. Young

TEKNIK
Mobiltelefon: En vit Sony Ericsson z520i
Tv: Nokia
Dator: Toshiba

BADRUM
Tandkräm: Colgate
Tvål: Barnängen
Hårprodukt: Wella
Huvudvärkstablett: Alvedon
Doft: SJP Lovely
Hudkräm: Body butter olive från The Body Shop
Schampo: Sunsilk
Balsam: Dove

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Evian utan kolsyra
Vin: Dricker inte vin men håller på att lära mig
Bröd: Grekiskt bröd och tzatsiki
Choklad: Marabou kokos (innan den försvann)

HEMMA
Säng: Present
Lakan: Hemtex
Porslin: Present

MEDIA
Magasin: SOLO
Tv-kanal: Kanal 5
Dagstidning: Dagens Nyheter
Sajt: http://angelica1987.blogg.se

ÖVRIGT
Frisörsalong: Varierar
Bank: Swedbank
Cykel: En svart mountainbike med en jävligt hård sadel

Långhelg

Ibland är det toppen att vi lever i ett land med urgamla religiösa traditioner. Som Kristi himmelfärds, vad är det till för egentligen förutom att vi får en extra ledig dag plus en klämdag? Röda dagar är bäst, fast inte en regnig torsdag när affärerna stänger klockan fem.

Jag är så trött på homos, bin och transor

För ett tag sedan fick vi i klassen svara på en enkät. Det var en enkät med frågor som rörde homosexualitet. Sådana frågor är extra svåra att svara på när man själv är straight. Jag tycker egentligen inte att jag har med det att göra. Det känns så förlegat att kalla människor för olika sexuella typer. Ungefär som när man kallade folk för olika raser för bara några år sedan. Människor är människor, det kommer vi aldrig undan men att vi sedan är olika har ju inte riktigt med saken att göra tycker jag.

Frågorna handlade bland annat om inseminationer, adoptioner och om homosexuella skulle få gifta sig i kyrkan. Jag ville helst inte svara på någon av frågorna eftersom jag nästintill tycker att det är kränkande gentemot homosexuella. De kan väl bestämma själva vad de vill göra, ska kyrkan sätta emot en vigsel mellan ett älskande par? Jesus hånglade ju med flera av sina lärjungar och det var över tvåtusen år sedan! Give me a break. Och det är väl bättre att ett barn får chansen att växa upp hos två kärleksfulla bögar än hos en knarkande farsa som slår barnets morsa? En bra förälder har ingenting med könet att göra. Det sitter i hjärtat och i hjärnan. Man behöver inga lagar som hindrar två människor som älskar varandra att få skaffa barn eller gifta sig. Det är år 2007. Get use to it.Vad tycker du? Håller du med Angelica? Bloggen är öppen för diskussion i kommentarsfältet nedanför.

Två födelsedagsbarn

Thomas och hans syster fyller år samma dag (23 maj) och i dag firades det ordentligt i förskott. Thomas fick två fotbollsbiljetter till Söderstadion i matchen mellan Bajen och Elfsborg nästa lördag samt pengar och hans syster fick en digitalkamera.

Sedan åt vi tårta och därefter lövbiff och potatisgratäng. Jag ser numera ut att vara i åttonde månaden. Men gott var det!

Thomas får öppna sitt fint inslagna paket från mig i helgen. Jag har ännu inte köpt ett kort men det hinner jag fixa i morgon. Det ska bli så roligt att se hans min när han ser vad jag köpt. Det är nästan så att jag måste filma ögonblicket med min kameramobil.

ChampagneEn liten skola i journalistik

Är du en engagerad människa som brinner för mänskliga rättigheter och att få göra din röst hörd? Ja, då är inte jobbet som journalist det bästa för dig utan snarare krönikör och det är en stor skillnad. Journalist är något man kan utbilda sig till vare sig man har talang eller inte (men de som har talang ligger klart steget före). Krönikör kan alla som har egna åsikter bli. Det finns många krönikörer på stora tidningar i Sverige som inte har en journalistutbildning i bagaget utan de kanske har en annan utbildning som väger upp.

Som journalist ska du helst inte vara med i något politiskt förbund eller någon organisation för mänskliga rättigheter. Det är inte så kul om något skulle hända med organisationen som ger dålig publicitet och så vips, så var den journalisten borta ur systemet. Fast jag tycker att det är rent ut sagt förjävligt. Som journalist ska du självklart vara objektiv men på din lediga tid har du rätt att vara vilken människa du vill. Journalister har en liknande yrkesroll som poliser vad gäller skillnaden mellan yrke och privatperson. Tror ni aldrig att en polis har druckit hembränt, laddat ner musik på nätet, kört för fort?

I min yrkesroll måste jag vara objektiv även om jag skulle tycka si eller så. Men jag är inte journalist 24 timmar om dygnet och har därför rätt att tycka vad jag vill på min fritid så länge det inte bryter mot någon lag.

Planering av världens roligaste resa

I går började vår planering av backpacking-trippen till Thailand på allvar. Jag och Johanna gick till Ticket på Kupolen och tittade på olika priser vid olika avresedatum. Det kommer verkligen bli av! En upplevelse vi sent kommer glömma, det vet jag redan nu. Vi ska boka innan den 31 maj för då får vi 1000 kronor i rabatt. Man är ju inte snål gangsing för inte.

Det ska bli intressant att se hur jag kommer reagera rent psykiskt på att vara borta från Thomas så länge. Jag har aldrig varit borta mer än två veckor i sträck från honom. Nu blir det två månader. Fast jag hoppas att han flyger ner till Thailand och hälsar på mig. Eller var vi nu befinner oss, antingen Thailand, Laos, Kambodja, Malaysia eller Vietnam.


Tusen inlägg bort

Mitt första inlägg skrev jag den 11 december 2006. I dag den 17 maj skriver jag mitt tusende inlägg. Det är tamejfan lika otroligt som att Fuglesang till slut fick resa till månen.


Bild:
www.jinge.se 

Vad är det för ett jävla gnäll?

En skönare kille får man leta efter. Han fullkomligt dryper av sarkasm. Han har till och med en t-shirt med ett stort tryck över hela bröstet där det står "Sarcasm". Jag vet att jag sagt det förr men jag säger det igen, jag ÄLSKAR Magnus Betnér.


Uppdatera

En fråga till mina kära läsare.

Ibland uppdaterar jag otroligt ofta (som i dag till exempel) och min fråga är då, läser ni varje inlägg eller hoppar ni över inläggen? Är det roligare när jag inte uppdaterar fullt lika ofta? Med andra ord, är det bra med för mycket svammel från Angelica eller en lagom mängd svammel varje dag?

Det här inlägget blev ganska svamligt. Förlåt.

Dagens inköp

Jag och Johanna drog en sväng till Kupolen i förmiddags på jakt efter en perfekt 20-årspresent till min älskling. Men innan jag hittade den fullkomliga presenten slösade jag en hel del riksdaler på mig själv. Jag köpte en lila klänning på H&M till det ynka priset av 98 kronor. Sedan köpte jag även en ny bikini (och nej, jag hejar inte på Hammarby men nu lär ju Thomas bli glad) för 79 kronor per del och ett par Hello Kitty-hipsters för 79 kronor samt en duschgelé med peelingeffekt för en tjugolapp och ett rosa diadem på Wedins för 39 kronor. Jag blev mycket nöjd.

 

Sedan gick jag vidare mot Skohuset trots att jag vet att jag blir som en narkoman på jakt efter heroin i en sådan affär. Jag lyckades inte stå emot den här gången heller. De svarta sandaletterna har kardborreband, riktigt fyndigt. Båda paren kostar 229 kronor. Men jag tror jag ska lämna tillbaka de vita sandaletterna för klacken är för smal för att jag ska kunna gå normalt i dem. Synd, de var ju så fina och perfekt till alla kalas och studentskivor jag ska gå på i sommar.

 

Legally Blonde 2

På lördag visar Kanal 5 uppföljaren till Legally Blonde med bedårande Reese Witherspoon i huvudrollen. Jag har bara sett ettan och den gillade jag skarpt, så det ska bli kul att se tvåan i helgen. För er som inte vet är jag ett stort fan av Reese.


Rätt att bestämma över sin kropp

Kvinnor som säger att de inte vill ha barn bemöts med stor skepcis i dagens samhälle. Alla kvinnor vill ju ha barn annars är det ju något som är fel verkar de flesta tycka. Men när en kille bestämt säger att han inte vill ha barn, då gör det ingenting.

Den här tjejen är 22 år gammal och vill sterilisera sig. "Jag vill få det ur världen, så definitivt som möjligt. Jag vill vara säker på att jag har kontroll över min kropp och över vad som händer med den" säger hon i en intervju med Aftonbladet. Men lagen säger att hon måste vänta tills hon fyllt 25 år innan hon får sterilisera sig. 

Om jag inte skulle kunna få egna barn så vore det jämförbart med en dödsdom. Fast det finns faktiskt kvinnor som inte vill ha barn vid 22 år och deras vilja bör respekteras lika väl som de som vill ha barn vid 22 tycker jag.

Gravidmage


Life in Cartoon Motion

Köp Mikas album i dag så att jag kan få dela min iver och entusiasm med någon. Thomas har tröttnat på den charmlockige 23-åringen.

"Det låter ju som att någon sparkar han på kulorna i varenda låt".

Thomas har fel. Alla vi andra har rätt. Mika är här för att stanna.
Mika- Stuck in the middle

En grym present

Jag har köpt världens bästa present till Thomas. Det ska bli så kul att se hans förvånade min. Jag vet dock inte om han ska få den nu i helgen eller nästa helg. Han fyller nämligen på onsdag den 23 maj men då befinner jag mig på 20 mils avstånd. Vad tycker ni? Ska jag ge den i förskott eller efterskott?


Nudie

Jag satt nyss helnaken på min kontorsstol framför datorn och läste bloggar. Mamma blev lite lätt chockad när hon skulle lämna rentvättade kläder på min säng. Jag har nämligen smort in mig med brun-utan-sol och jag vägrar bli fläckig. Man ska ju vänta ett tag innan man sätter på sig kläder.

Varför ska man egentligen försvara sig för att man är naken? Det är ju hur skönt som helst och fullkomligt naturligt. Fast jag är ändå glad att det var mamma som kom in på mitt rum och inte min 17-åriga lillebror.


But darlin´when I hold youGuns and roses- November rain

En gång när jag trodde att hans känslor hade svalnat så sa han de vackraste orden som finns.

But darlin´when I hold you, don´t you know I feel the same.

Och dum som jag var svarade jag.

Nothin´lasts forever and we both know hearts can change.

Jag vet att det är svårt att hålla ett ljus vid liv i ett kallt novemberregn. Men jag är villig att försöka. Allt för honom. Alltid.

Ukraina är ett land med bra musikThomas och jag brukar ha samma musiksmak, samma filmsmak och samma godissmak. Vi har lika mycket gemensamt som Polly men nu är han en colaflaska. Han tycker nämligen att Ukrainas bidrag i Euro vision 2007 var helfestligt. Jag tycker att det var vedervärdigt. Men Ukraina är inte ett hopplöst land vad gäller musik. De fick ju fram underbara
Ruslana som sjöng på knagglig engelska den härliga låten Wild dance och vann hela Euro vision 2004.

Med pompa och ståt

I morse firade vi vår lärare Bo Levin med ett fyrfaldigt leve på 60-årsdagen. Vi hade gömt oss inne i skrubben vid telefonen och jag höll utkik genom nyckelhålet. Ingen Bosse syntes till på en bra stund. Ljusen i tårtan höll sakta på att brinna ut så Joanna tog saken i egna händer och letade upp födelsedagsbarnet. Hon sa till honom att "Nu är det allvar" och Bosse fick eld i baken och sprang in till ett tyst klassrum (så tyst har det aldrig varit förut) och sedan överraskade vi han totalt med pompa och ståt. Nåja, champagne och tårta är nästan samma sak. I present fick han ett senilsnöre (han tappar nämligen alltid bort sina glasögon) och en fin pipa och tobak.

Alla som vill får skriva en hälsning till födelsedagsbarnet här i min blogg eftersom jag fått nys om att 60-åringen läser min blogg med jämna mellanrum (antagligen mest för att kolla upp så jag inte bryter mot några pressetiska regler).

Ett stort grattis till dig Bosse från mig!

Champagnefrukost
Bild: Angelica Lindvall

L´amour á la francaiseLes Fatals Picards- L'amour à la francaise

Jag garvade nästan ihjäl mig när jag såg de här rosa herrarna skutta runt som galna illrar på speed i lördags. Men det var innan jag noga lyssnade igenom hela sångnumret och insåg att Frankrikes bidrag i Euro vision 2007 faktiskt var helt okej. Låten spelas på repeat i min hjärna. Jag tänkte att nu är det er tur.

Len som en babystjärt

Jag låg nyss gömd i badkaret bland massor med skum och en värmande ansiktsmask jämnt fördelad över ansiktet. Nu är jag ren och len som en babystjärt (babyolja i badet gör huden mjukare än mjukast)! Ett tips bara.


Allt man kan önska sig

Varför är jag inte tacksam? Eller jo, jag är tacksam men jag visar det på fel sätt. Alltid. Jag tänker mig aldrig före innan jag öppnar munnen och sedan krälar ångesten som en kobraorm i mitt inre.

Jag har en familj som bryr sig och ställer upp i vått och torrt. Jag har en snygg och vältränad pojkvän med den finaste personligheten man kan tänka sig. Jag har många vänner varav flera står mig mycket nära. Jag har utbildat mig till mitt drömyrke och jag har ett jobb. Egentligen har jag allt man kan önska sig men varför känns det så fel?

Ibland känns det som att jag redan levt mitt liv. Jag kan lika gärna lägga mig ner och dö.


Tomheten styr mig hemåt

Jag har nästan packat ur allt som varit mitt liv i ett år. Mitt rum är tomt och kalt med samma fula vita väggar som för ett år sedan, innan jag satte upp affischer och fotografier. Skrivbordet med hyllan ovanpå är lika tom den förutom några tepåsar och knäckebröd. Jag kommer inte sakna att bo i ett enplanshus. Det är ju läskigt. Man måste alltid tänka på att dra ner persiennerna när man ska byta om.

Den 1 juni lämnar jag Östan och rum 24 för gott. Den 1 juni lämnar jag Molkoms folkhögskola och alla vänner och bekanta man lärt känna under ett år. Några kanske man kommer ha kontakt med men jag vet redan hur det där funkar. Man lovar med gråtfyllda ögon att man alltid ska hålla kontakten. Sedan går det tio år och den där kontakten man högtidligt lovade att vårda ömt är för länge sedan bruten.

Att välja rätt

Varför ska livet bestå av val? Kan inte någon redan ha bestämt en väg jag ska gå och sedan är det bara att följa den? Varför är jag fylld till bredden av känslor när jag mest av allt bara vill vara likgiltig som en sten? Jag vill inte bry mig om det är sol eller om det regnar. Jag vill inte bry mig om jag lever eller dör. Jag vill inte välja den trygga vägen med killen som sparkar boll. Jag kanske vill ha den där killen som sparkar sönder något. Som kanske står och sparkar på mitt hjärta så att det går i tusen bitar. Fast nu talar jag emot mig själv. Man kan inte vara likgiltig och samtidigt vara fylld med känslor. Hur vet man när något är rätt? Ska det kännas på ett visst sätt? Kanske känner vi alla olika inför samma saker. Jag vill inte känna som hon. Jag vill känna som jag.


Barnarov

Thomas gjorde också vuxentestet. Som jag befarade så blev han yngre än sin riktiga ålder på snart 20 år. Han blev 17,2 år gammal. Han är tio år yngre än mig. Jag är tillsammans med ett barn. Sluta skratta, det är fan inte roligt. Han behöver växa upp och jag behöver bli barnsligare. Då kanske vi kompletterar varandra till slut.

Jag är lika gammal som gatan

När jag gjorde mitt första vuxentest blev jag 22 år gammal, det var jag rätt nöjd med. Det visar att jag är mogen men med barnasinnet i behåll. Fast när jag gjorde det igen har jag blivit sjukt gammal. Jag fick 15,1 vuxenpoäng vilket motsvarar 27,6 i ålder. Jag är snart trettio! Jag som inte ens fyllt tjugo. Hjälp!

Hur vuxen är du?


Angelicas favoriter i bloggsfären

1. Engla Harjunpää skriver Sveriges bästa blogg Engla´s showroom. Hon var nyligen i New York för Aftonbladets räkning och bloggade om sina intryck därifrån. Hon delar med sig av tips och fina outfits-bilder. Engla är duktig därför att hon balanserar sitt skrivande med att vara personlig men inte för privat. Jag hoppas hon fortsätter blogga även när hon blir mamma nu i sommar.

2. Malin Wollin
är en av Aftonbladets alla kolumnister. Hon skriver den roliga bloggen Fotbollsfrun som mest handlar om bajs, barn och klimatförändringar. Sådant som jag gillar med andra ord.

3. Sofia Carlberg är en duktig skribent som skriver om lättsamma saker samtidigt som hon även skriver om livet, olycklig kärlek och annat som ibland tynger hennes vardag. Hon bjuder även på en hel del fina outfits-bilder och andra bilder från olika resor hon varit på. En intressant och läsvärd blogg!


Bild: www.aftonbladet.se

Jennifer får på pälsen

Rätt ska väl vara rätt. Vill hon bära päls är det inte så konstigt att någon vill bära hennes skinn. Jag pratar självklart om mordhotet som riktats mot Jennifer Lopez. Jag tycker inte att det är mer rätt än att hon får på pälsen. 

"Nu fruktar hon för sitt liv". Tror hon inte att minkarna som hon bär runt kroppen fruktade för sina liv? Jag kommer aldrig bära päls hur trendigt det än må vara. Det är äckligt att ha döda djur runt kroppen.

Vad tycker ni?


Bild: www.tv4.se


Tysklandstripp

På fredag ska jag och älskling vara barnvakt åt hårbollen Texas som är väldigt mammig och behöver uppmärksamhet dygnet runt. Mamma och company ska nämligen åka till Tyskland och köpa öl och vin till mammas 40-årsfest i juli. Det var ju inte alls länge sedan hon var 29 och skulle fylla 30. Däremot var det en evighet sedan jag var 9 och skulle fylla 10.

Låg nivå

Allmänbildningstest är inte lätt för de som söker till journalistlinjen vid Molkoms folkhögskola. Min ena lärare sa att allmänbildningstesten alltid haft en låg nivå på de sökande. Det är konstigt att flera av studenterna hamnat på både Aftonbladet och Expressen, eller kanske just därför.

Mitt allmänbildningstest går nog till historien som det sämsta resultatet ever. Det är ett under att jag kom in på journalistlinjen. För när man sitter där och skriver under tidspress är det ganska lätt att drabbas av hjärnsläpp även fast det kan röra sig om den enklaste frågan som "Vem är Sveriges statschef?".


Jason Mraz till Peace and Love

Det går rykten om att Jason Mraz kommer till Peace and Love i sommar. Ni som ännu inte har köpt någon biljett måste köpa genast för att vara säkra på att få ett festivalpass, det är nämligen hög efterfrågan och biljetterna har sålt slut varje år. För mer information, gå in på hemsidan.


Partytricks

Talang 2007 är en tävling som jag faktiskt gillar. Senast gick buktalaren Zillah och hennes apa Totte vidare till den stora finalen. Jag hoppas att Baby Bang som dansar bättre än Michael Jackson också går vidare. Jag beundrar verkligen personer som har talang för något. Hur coolt är det egentligen att ha talang för att skriva? Det är ju inget man direkt visar upp på scen.

"Jo, titta här har jag skrivit en haiku. Fin va?".

Jag skulle vilja kunna buktala, dansa breakdance, rocka rockringar eller gå på händerna en mil. Det är mycket coolare än att vara duktig på att skriva.

Rött kort

Vad har hänt med Forssa BK? Hur kan dem förlora mot Hedemora av alla lag? Pinsamt. Dessutom fick min mittfältare rött kort. Det är ännu mer pinsamt i en pinsam match där man möter ett pinsamt lag. Det positiva i det hela är att min mittfältare inte får vara med och spela i nästa match som är på onsdag. Då kan han och jag titta på Kristofer Åström som spelar på S2 i Borlänge.

Jag vet att min mittfältare har läst min blogg och därför ska han få skämmas lite mer. Om du ska hålla på och snoka och ta reda på vad du ska få i födelsedagspresent så tänker jag berätta för hela världen att du fått rött kort. Förresten kommer det ändå stå i Dala-Demokraten i morgon. Tji fick du!

Bottennapp

Helgen har varit ganska kul trots två bottennapp. Sverige förlorade mot Canada och får istället möta Ryssland i bronsmatchen. Ryssland kommer tyvärr vinna bronset. Och sedan kom det andra fiaskot så sent som i går kväll när underbara The Ark hamnade på en 18:e plats i Eurovision song contest. Men det är ju ingen song contest längre. Det är en Pridetävling. Men då borde väl Ola hamna på en bra placering tycker man.

Jag och de andra flickorna på internatet dukade upp en tacobuffé framför teven och myste rejält. Det var höjdpunkten på hela helgen. Nu är det söndag. En regnig sådan. Jag ska gymma (funderar faktiskt på att köpa en egen trampmaskin men jag vet inte riktigt var den ska få plats, i vardagsrummet kanske?). Vad som händer resten av dagen får utvisa sig. Jag ska i alla fall försöka få loss min haka. Tro mig, det blir en utmaning.

Slå mig på käften

I går när jag borstade tänderna hände någonting som vanligtvis bara händer andra och som jag tycker är riktigt roligt. Min haka gick i lås. På vänster sida. När det händer Thomas brukar jag skratta jättemycket, riktigt rått men alltid lika kul. Fast hans haka brukar ge med sig efter en stund. Min haka är fortfarande i baklås och har varit det hela natten och jag vet inte vad jag ska göra. Jag har testat att slå mig och dunka hakan i bordet men det är enklare om någon annan slår mig. Finns det någon som vill ge mig en bitchslap på kinden, en ganska hård sådan så att min haka hamnar i rätt läge igen? Jag brukar tåla smärta men det här är en onödig smärta som jag inte vill tampas med.

När jag har nackspärr funkar det att göra "det där" med den där grejen som killar har. Det går över på en gång, nackspärren alltså. Jag undrar om det funkar mot haklås också? Thomas tyckte att jag skulle gå till Konsum och köpa en gurka. Kanske en bra idé.

Eurovision får mig att kräkas

Jag förstår inte varför jag ens vill titta på spektaklet. Det är ju samma visa varje år. Öststatsländerna röstar på varandra och det sämsta bidraget efter det andra kammar hem alla tolvor. Nog för att de nordiska länderna också sympatiröstar på varandra men det hör inte till saken. Rätt låt bör vinna i alla lägen. Var den lesbiska kampsången bra? Var silverjackorna bra? Nej, det var uselt och jag tycker att den svenska staten borde skicka gratis öronapparater till hela Europa. För de har fel på hörseln om de röstar fram så enormt dåliga bidrag.

Så här borde det sett ut:

1. Ungern (tjejen hade ju bäst pipa i hela tävlingen, dessutom är det coolt att hon hade vardagstrista jeans och ribbat linne i en tävling där den som glittrar mest vinner).
2. Sverige (Ola var sjukt nervös, det märktes tyvärr alldeles för mycket).
3. Ryssland (coola tjejer som sjöng bra men jag gillar inte den svarthåriga tjejen med gluggen eftersom Thomas tyckte att hon var snygg).
4. Finland (Evanescence-kopia med hyfsad bra röst men så där brukar jag låta på fyllan "Leave me alone, I wanna go hoooooome". Jag blev inte vidare imponerad med andra ord.
5. Tyskland (oftast när en tysk sjunger låter det alltid som en nazistisk marschsång men den här låten gillade jag).


Bild:
www.stim.se

Hatkärlek

Jag har länge funderat på att lägga ner den här bloggen. Dels för att det tar för mycket tid och dels för att jag tappat lusten till att skriva. Men i går lyckades jag irritera människor som inte förstår sig på min ironi och då kom lusten tillbaka. Så ett stort tack till er! Ni är bäst!

Den bästa presenten

Den bästa presenten är en upplevelse man sent glömmer. Thomas kommer få den bästa 20-årspresenten i världen. Men den är hemlig än så länge. So don´t try to push me.


En helg väntas i värmande Värmland

I morgon är det folkhögskolans dag eller något i den stilen. Obligatorisk närvaro. På en lördag. Fast det ska faktiskt bli kul. Vi ska börja redigera våran tidning. Det är roligt att redigera, särskilt när det är magasinlayout där man får använda sin kreativitet till max. Den här tidningen kommer bli den bästa i Molkoms historia.

Fjorton suger

Kul att köpa ut till små barn när något sådant här händer. Jag skulle hellre dö än att köpa ut till tolvåringar.

Hur gamla var ni när ni tog första fyllan? Allt jag kan säga om min första fylla är att fjorton suger.


Varning för amöbor

Min matförgiftning var lunchens stora samtalsämne. Det är ganska typiskt för våran klass att diskutera osmakliga vid matbordet.

Jag känner min kropp och vet att något inte är riktigt som det ska vara. Det känns som att jag blir uppäten inifrån. Så fort jag ätit mår jag illa och magen blir hård som en sprickfärdig ballong. Klassen gissar på att jag har någon av följande sjukdomar:

Salmonella
Sars
Fågelinfluensa
Magsjuka
Springmask
Binnikemask

Men Sanja tar ändå priset vad gäller det mest kreativa sjukdomsförslaget. Hon tror att det är en amöba som byggt bo i min mage. Själv vet jag inte vad det är för fel på mig men det lutar mest åt salmonella. I morgon har jag mått dåligt en vecka och blir det inte bättre efter helgen så måste jag uppsöka läkare.

Vad är grejen med Lindorna?

Jag skulle aldrig döpa mitt barn till Linda. Visst är det ett lagomt fint namn men det verkar som att alla Lindor drabbas av någon ovanlig sjukdom som kallas "se på mig, jag vill synas i media 24 timmar om dygnet".

Först ut var Linda Lovelace som blev berömd för den omtalade porrfilmen "Långt ner i halsen".

Sveriges svar på Linda Lovelace är Linda Rosing som kanske inte är känd för någon porrfilm men den där ridningen i Big Brother 2003 är väl ganska lik en amatörporrfilm? Stackars hennes barn som säkert fick höra många kommentarer i skolan "Jag såg din mamma knulla på tv i går".

Nu är det ännu en Linda som får mig att kräkas. Linda Bengtzing, tjejen som sjunger om singelliv, lakejer och att hon klarar sig själv och går ut varje kväll. Så fort hon får en puss av en pojke vare sig det handlar om Magnus Hedman, Rikard Sjöberg eller någon annan kille som nyss fått skäggväxt så går hon ut i media och berättar att hon är såååå lycklig.

När ska vi börja svartlista Lindorna i media? Jag vill läsa bra journalistik som berör. Visserligen blir jag illa berörd av att höra den ena Linda efter den andra prata ut i media men någon gång får det faktiskt vara nog.


Bild:
www.multiart.nu


Bild: www.tv4.se

Release me

Jag älskar att köra Saab men jag älskar nästan reklamlåten för Saab mer. Laura sjunger den underbara låten Release me. Ni kan lyssna på den här.


Bild: www.sr.se


Ingenting är omöjligt

I morse på vägen till Värmland såg jag en som liknade Gunde Svan på pricken. Han kom cyklandes i tajta träningskläder utmed vägen i Skamhed utanför Vansbro där han bor. Sedan träffade jag en annan kändis lite längre bort som flög åt väst. Mina vänner, jag har sett storken! Men han bar ingen påse med en söt och dreglande unge.

Tänk om storken verkligen kom med alla bebisar, då skulle man slippa ha förlossningsskräck.


Avstånd växer

Jag önskar verkligen att jag fick leva samboliv. Få somna bredvid honom jag älskar mest i hela världen och vakna upp tillsammans varje morgon och se in i hans djupblå ögon.

Nu ska jag sova ensam i min stora dubbelsäng och jag vet att jag kommer låta handen leta efter hans nakna kropp som inte finns där. Jag kommer somna ändå men det är inte alls på samma sätt.

Jag älskar dig, kanske mer än jag någonsin gjort förut.

Utlänningar är vi allihopa

En till utländsk bloggläsare, en kille från Moskva. Wow! Finns det några fler utlänningar som läser min blogg? Jag blir ju hur nyfiken som helst! Om ni läser det här inlägget kan ni väl lämna en liten kommentar?

Basilijkatedralen
Bild:
Angelica Lindvall

Aleksander vill veta

Jag har utländska bloggläsare. Man blir ju nästan stolt.

"Hej:)

Vet noen om det går ann å få i tak i en plakat av Tuva?
Skulle likt å ha henne hengende på rommet.
Hun er så naturlig og behagelig vakker.
Etter jeg har lest litt på nettet skjønner jeg at hun er mer enn bare en flink skuespiller.

Tack och hej levarpostei.".


Ja, du, Aleksander. Tuva Novotny är en väldigt naturlig och vacker tjej som tyvärr ogillar att synas i media. Men det finns jättefina bilder på henne om du söker på 
Google. Du kan alltid skriva ut dem och sätta upp på väggen. Lycka till!

Vi är bäst

Mejl från högsta hönsen:

"Hej alla duktiga skribenter!
Nu har vi läst igenom alla texter, som är superbra. Det är roligt att läsa så bra texter.
Imorgon väntar redaktionsmöte 8.30 och därefter rättning av texterna, som gärna ska vara klara till fikat. Sedan sätter jag, Nyman, Erik och Helena igång med en andra korromgång. Innan alla går från salen ska alla texterna vara helt rättade och ligga i mappen "färdiga texter".
Under tiden som vi rättar ska ni få nöjet att skriva lite notiser som vi kan använda som pluggar om utrymme finns.

Hoppas att ni har haft en bra vecka och att ni är laddade inför imorrn.

/Er stolta redaktion."


Jag blir nästan tårögd. Våran tidning kommer bli den bästa genom tiderna.

Deadline

Varför funkar inte Word på min dator? Kan någon dataexpert förklara varför det hela jävla tiden stängs ner när jag har deadline klockan 16 i dag! Why me? Why now?

Sunshine in the rain

Det är superfint väder men jag och kusin vitamin ska ändå sola solarium. Det blåser ju faktiskt och man vill ju inte gärna frysa när man ligger i solen. Dessutom har jag hört att det tunnaste ozonlagret är precis ovanför Sverige nu. Inte för att jag tror solarium är bättre men ändå.

Bebben


Godnatt Sverige

Jag måste gå och lägga mig i tid för omväxlings skull. En godnattpuss till alla bloggläsare från mig, om ni har svårt att somna kan ni alltid lyssna på Kristofer.

Everyone loves you

Den här roliga listan hittade jag hos Marijah.

A: You like to drink.
N: You can keep secrets.
G: You never let people tell you what to do.
E: Damn good kisser.
L: Everyone loves you.
I: You are great in bed.
C: You are really silly.
A: You like to drink.

L: Everyone loves you.
I: You are great in bed.
N: You can keep secrets.
D: You like to drink (again?).
V: You are not judgemental.
A: You like to drink.
L: Everyone loves you.
L: Everyone loves you.

Alla bokstäver:

A: You like to drink.
B: Everyone wants you.
C: You are really silly.
D: You like to drink.
E: Damn good kisser.
F: You are dead sexy.
G: You never let people tell you what to do.
H: You have a very good personality and looks.
I: You are great in bed.
J: People adore you.
K: You're wild and crazy.
L: Everyone loves you.
M: Best kisser ever.
N: You can keep secrets.
O: Awesome kisser.
P: You are popular with all types of people.
Q: You are a hypocrite.
R: Fucking crazy.
S: Easy to fall in love with.
T: You're loyal to those you love.
U: You really like to chill.
V: You are not judgemental.
W: You are very broad minded.
X: Your very good at work/school.
Y: Best girlfriend/boyfriend anyone could ever ask for.
Z: Always ready.

Mediahora

I högstadiet gick jag i en tjejklass som alla gick ut med 315 poäng i slutbetyg. Jag var sämst med mina 245. Alla pluggade som galningar för att ja, varför? För att komma in på natur där genomsnittet ligger på 180 poäng? Deras tävlan om vem som kunde få bäst betyg smittades av på mig. Gymnasiet var en plåga. Aldrig att jag kunde ta ett G i ett ämne utan krig. Ingen av de som gick i min tjejklass pluggade vidare på en gång. Jag gjorde det. Och i höst ska jag studera på distans och nästa höst flyttar jag hemifrån på riktigt och studerar något kul. Frågan är bara vart jag ska ta vägen? Finns det ett universitet eller högskola som ni varmt kan rekommendera en mediahora som jag?


Idol 2007

Idol-juryn har varit på besök i Borlänge den senaste veckan. Jag ser verkligen framemot höstens upplaga av Idol. Det är alltid kul att se lokala förmågor göra bort sig totalt. Allra helst om det är någon ytlig bekant man inte gillar.


Helgen är räddad

Jag trodde att det skulle bli den längsta och tråkigaste helgen i mitt liv men Ida påminde mig om vår tacokväll framför Eurovision då Ola Salo kommer ta Europa med storm. Det hade jag totalt glömt bort. Helgen är räddad.


Bild:
www.yoplait.se

Dolce and gabbana

Jag funderar på att beställa ett par kalsonger från Nelly. Dolce and gabbana har enkla och prisvärda kallingar som skulle sitta utmärkt på min älsklings lilla rumpa. Han fyller nämligen 20 år den 23 maj och jag måste hitta några bra presenter. Först var det tänkt att jag skulle köpa Peace&Love-biljett till honom men så gick han och köpte en själv. Sedan tänkte jag köpa en weekend-resa till Budapest till honom men det går inte att boka in något när han har sin fotboll. Nu funderar jag istället på att köpa kallingar och Lacoste-parfymen. Luktar himmelskt.

Mycket man vill

Jag måste skriva klart min artikel om ryssarna som läser svenska. Men jag vill hellre vara ute i solen och leka med min hund. Det är mycket man vill men tiden räcker sällan till. Det rimmade ju.

På fredag är det skola igen. Jag är tvingad att vara där på lördag då det är öppet hus. Jag ska sitta med under intervjuer med nya sökande till journalistlinjen och redigera tidningsuppslag för brinnande livet. Jag hoppas att Johanna följer med till Molkom, annars kommer det bli den längsta och tråkigaste helgen i mitt liv.

Efter den 1 juni kommer jag aldrig återvända dit. Många upplever sin bästa tid på internat men själv hade jag oturen att hamna på ett internat from hell med flera knarkande och festande bråkstakar. Nu är det dock lugnare men vad spelar det för roll när det bara är några veckor kvar?


Bryt min arm

Det är konstigt att man inte bryter armarna när de somnar och blir alldeles blodfyllda. Ordet lealös har fått en helt ny innebörd.


Bild:
http://www.pingpongboll.se/kropp.gif

Är du i behov av ett klamydiatest?

Äntligen kom jag fram på linjen och fick höra en monoton barnmorskeröst som frågade om jag var i behov av ett klamydiatest.

Jag blev nästan chockad. Fast å andra sidan kan ju inte hon veta att jag haft stadigt förhållande i över fyra år. Men det kändes ändå creepy. Jag skulle aldrig kunna ha ett one-night-stand. Kanske om han använde dubbla kondomer och handskar.


Bild:
www.aftonbladet.se

Piggelin

Piggelin

För några veckor sedan besökte jag
Alexzandras hemtrakter i Värmland. Hon blandade en enormt god drink som flera borde prova på. Köp en guanabana festis och ställ in hela flaskan i frysen. Låt den vara där ett tag och häll sedan ut den iskalla drycken i två glas med Bacardi Raspberri. Smaskens!

Smaskens

I Dalarna är jag född

Sverige har många vackra landskap men det är något alldeles speciellt med Dalarna. Faluröda stugor med vita knutar och sommarvarma sjöar finns i princip överallt. En vacker dag ska jag köpa en älvtomt och bygga mitt drömhus här. Jag älskar storstadspulsen men det är landet som jag vill återvända till. Jag vill att mina barn ska få växa upp lika bekymmerslöst som jag.

Dalah?st
Bild: © Angelica Lindvall

Upptaget

Jag försöker ringa ungdomsmottagningen. Det är upptaget hela tiden. Jag måste ha nya p-piller. Egentligen är det ingen panik men efter min 20-årsdag måste jag betala fullt pris för att slippa bli gravid. Jag vill ha den billiga varianten, 100 kronor för p-piller ett helt år. Fast det är nog mitt sista år med p-piller. Det kan inte vara bra med alla dessa hormoner som jag proppat i mig i fem år. Fast hur kul är det att äta kola med papper på? Nåväl, jag har ett års betänketid.


Anmäld försvunnen

Det är något som har hänt. Angelica har varit på resande fot en vecka och det märks på statistiken över antal unika besökare. Det är nu som jag kaxigt säger med glimten i ögat att flera av mina hundratals läsare försvunnit spårlöst. Men ingen fara, jag har anmält er som försvunna och polisen letar efter er. Ja, till och med hemvärnet hjälper till. Om ni mot all förmodan bara varit på toaletten en längre tid så kan ni väl lämna ett avtryck i kommentarsfältet här nedanför så spårandet kan avblåsas?

En solskenshistoria

Lilla Bichon Frisé-flickan Ronja blev bortrövad för tre månader sedan och hennes matte trodde aldrig att hon skulle få se henne igen. Nu har Ronja kommit tillbaka hem.

Jag önskar verkligen att hundar kunde prata, då kunde Ronja berätta om sitt äventyr. Hur kan någon röva bort någon annans hund? Jag hade dött på fläcken om någon stal min Bichon Frisé.

Texas


De börjar bli dyra i drift

Nu vill kungen ha mer pengar eftersom hans barn börjar bli dyra i drift. Personligen anser jag att har man barn som alla är långt över 20 bast så är de väl vuxna nog att ta sitt eget ansvar och kanske börja arbeta och tjäna ihop lite egna pengar? Hur coolt är det att leva på bidrag? För det är precis så det är. Vi vanliga svenskar betalar kungahuset åtskilliga miljoner varje år bara för att de reprsenterar vårt land. Jag vet tusen andra människor som bättre kunde representera vårt land. Hur stark karisma har kungen egentligen?

Nu låter det som att jag är emot kungahuset och till viss del är det så även fast det är lite gulligt att ett pytteland som Sverige har en kung och en drottning. Men jag vill inte betala deras uppehälle och shoppingäventyr. Så alla som vill ha kvar kungahuset får betala deras "löner". Det är mest rättvist tycker jag.


Bild: www.royalcourt.se


Desperat hemmafru

Nu måste jag hoppa in i duschen för att sedan köra till grabben och våldta hans teve. Desperate housewives klockan 21. Jag får inte missa ett enda avsnitt till.

Desperate housewives

Koola Angelica

Jag var till Lager 157 i dag för att leta rätt på ett par nya jeans eftersom mina Lee var med om en mindre olycka i Moskva. Fast jag hittade inga som passade, antingen var passformen fel eller färgen fel. Däremot hittade jag en fin vit brodyrklänning från Koola Anna och en lila bolero från Temple. Det gick på sammanlagt 300 kronor.

Ännu glöder solen

Träningen har det varit lite si och så med på sistone. Jag har som sagt befunnit mig i Ryssland den senaste veckan. Men nu skiner solen som aldrig förr och det finns inga skäl till att låta bli att gå ut och gå en lång promenad med bebben.

Texas fotboll

Man får inte ens dö med gott samvete

Det är fult att kremera sig när man tagit sitt sista andetag. Om ni bara visste hur mycket koldioxid och kvicksilver som kommer ut i atmosfären för att några envisas med att bli grillade i ugnar.

Jag ska jordbegravas. Jag låter hellre maskar äta på min kropp än att jag ska förstöra jorden ytterligare. Det har man gjort både mer och därtill under en hel livstid. Dessutom tror jag att det liksom är livets cirkel på något sätt. Ni har väl inte glömt Mufasas teori i Lejonkungen? När vi dör blir våra kroppar till gräs och antiloperna äter gräset. Därmed blir vi en del av livets stora cirkel. Det låter fint.

Pappas grav

Åldern är enbart en siffra

Vet du vilken åldersgrupp som får gå på krogen i år? Tjejer och pojkar födda 1989! Nästa år är det min lillebrors tur. Det kan bara betyda en sak. Jag börjar bli gammal.

Thomas: Den där videokameran ser ju ut att vara från 80-talet..
Jag: Fanns det ens videokameror då?
Thomas: Ja, hur skulle dina föräldrar annars kunna filma dina första steg?
Jag: Det förstås.


Hur kunde 20 år gå så fort? Från att vara en 2,9 kilos bebbe till att bli en 60 kilo tung kvinna. Var gick det fel? Åldern är enbart en siffra för mig fast ack vad den har betydelse.

Three is a magic number

En lista från Fru K!

Tre saker som skrämmer mig...
1 Spindlar
2 Fundamentalism
3 Växthuseffekten

Tre personer som får mig att skratta...
1 Thomas Hansson
2 Magnus Betnér
3 Mig själv

Tre saker jag älskar...
1 Livet
2 Kärleken
3 Min familj

Tre saker jag inte förstår...
1 Kinesiska
2 Döden
3 Hur folk kan vara religiösa i ett modernt samhälle

Tre saker som finns på mitt skrivbord...
1 Laptop
2 Kamera
3 Anteckningar

Tre saker jag vill göra innan jag dör...
1 Skaffa barn
2 Gifta mig
3 Bli Sveriges bästa journalist

Tre saker jag kan göra...
1 Skriva
2 Sjunga
3 Dansa

Tre saker jag inte kan...
1 Döda ett liv
2 Rövarspråket
3 Låta saker ligga och slänga

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på...
1 Mika
2 Bryan Adams
3 Tystnaden

Tre saker jag skulle vilja lära mig...
1 Sluta planera allt in i minsta detalj
2 Köra cross
3 Fem olika språk flytande

Tre favoriträtter...
1 Grillad fläskfilé och potatisgratäng
2 Tacos
3 Pizza


Saker som provocerar anno 2007

1. Säga att man är religiös, allra helst medlem i en sekt. Det finns inget som upprör mer än fundamentalistiska åsikter i ett samhälle där man firar jul och påsk enbart för att få äta god mat och få paket.

2. Säga att man kan äta hur mycket skräpmat som helst utan att gå upp i vikt. Detta ska helst sägas från en tjej som väger under 50 kilo och har perfekta vita tänder och rådjursögon för att irritera folk till max.

3. Skaffa barn som tonåring. Det är provocerande för de som skaffade barn sent och gärna vill försvara sig med att de ville ha ordnad ekonomi, ett jobb, en bra utbildning, en snygg make och livserfarenhet innan de förökade sig. Sen förstår de inte varför de blir dumpade av sin snygge make som gör en ung brud på smällen.

4. Skaffa barn som gammal, gärna långt över 40 för att vara riktigt provokativ. Barnen kan få både en och annan sjukdom och varje ung tjej rynkar på näsan åt den gamla mamman som sitter i rullstol med ett studentplakat och darrande kramar om ungen en sista gång innan hon faller ihop och dör.

5. Säga att man är duktig i något. I Sverige råder jantelagen och fan ta den som vågar erkänna att man är duktig på att sjunga, skriva eller dansa. Dödens dö är det som gäller.


Umbrella

Rihannas låt Umbrella är en cover. Det var Angelica Lindvall, 10 månader gammal som i kyrkan sjöng den första gången när hennes föräldrar gifte sig. Det är sant. Jag sjöng/gastade/skrek Umbrella ella ella i flera minuter medan prästen försökte överösta oväsendet. Jag tror att mina föräldrar sa ja.

Nu blev jag nostalgisk, ska nog titta på gamla vhs-filmer med en 10 månader gammal unge som precis lärt sig gå. Jag var tidig i allt.

Angelica

Moskva zoo

Jag och min klasskamrat Jenny sitter i dag på 20 mils avstånd och skriver på samma artikel om Moskvas zoo. Jag har nu gjort ett första utkast och hon har intervjuat Skansens djurexpert Jonas Wahlström som hon sedan ska skriva in i min lilla text. Vi samarbetar bra och vår artikel kommer bli en sensation. Nåja.

Jag har en sådan energi nu, ska nog ta itu med de andra två artiklarna också.

   

Matförgiftning

Jag har fått något slag av matförgiftning. Det började redan på planet hem. Fast man går ju åtminstone ner i vikt, alltid något. Och ja, dör jag så blir det måndag nästa vecka enligt ett kedjebrev jag läste på youtube.

Reportageresa 2007

Den 28 april tog jag mitt pick och pack och åkte iväg på en reportageresa med journalistlinjen på Molkoms folkhögskola. En resa som visade sig bli mitt livs mest intressanta resmål någonsin. Den 5 maj kom jag hem till Sverige igen efter att ha upplevt både det ena och det andra i Rysslands huvudstad Moskva.Vi flög med Aeroflot, ett ryskt flygbolag vars plan var mycket litet och tro mig, det kändes på 10.000 meters höjd. Landningen var den sämsta jag varit med om. Faktum är att jag trodde jag skulle dö flera gånger om. Men vi överlevde och landade i ett regnigt, blåsigt och snöigt Moskva.

 

Vi tog den mycket vackra tunnelbanan som är känd över hela världen för sin fina utsmyckning, till hotellet och därefter vareviga dag. Tänk er den vackraste kyrkan och där har ni Moskvas tunnelbana. Vi bodde på världens tredje största hotell och det absolut största hotellet i Europa. Hotel Cosmos blinkade febrilt när vi kom dit på lördagskvällen så det gick inte att missa. Lite kuriosa var att på vårt hotell bodde även Tjeckien, Canada, USA och Norges hockeylandslag. Jag fick bara en liten skymt av kanadensarna på högsta våningen. Annars var de mest och tränade hela dagarna eller spelade match. Men det var en fröjd för ögat att se flera nyduschade hockeykillar med endast en handduk virad om midjan. Och just ja, utsikten från högsta våningen var också fantastisk som ni kan se på bilden nedanför. Jag såg även rätt bra från mitt hotellfönster på sextonde våningen.

     

På söndagen gjorde vi stan så att säga. Jag tror att utlänningar rent generellt tror att Ryssland är ett grått och trist land, nästintill skrämmande. Jag kan säga att det delvis är sant men ändå så långt ifrån sanningen man kan komma. Moskva är nog en av världens mest moderna huvudstäder. Det är en stad som lever dygnet runt så får man lust att träna klockan tre på natten är det inga problem för här är det öppet jämt. Och det är den renaste huvudstaden jag varit i, det kan i och för sig bero på att ryska gummor ständigt gick omkring med sina sopkvastar. Det är staden som har allt och lite till, även en hel del lyxig shopping. Självklart var jag inne på det lyxiga varuhuset Gum som hade flera märkesbutiker. Dock gjorde jag inga fynd eftersom priserna ligger på samma nivå som i Sverige, det vill säga inte särskilt billigt. Men jag köpte i alla fall en korallfärgad miniklänning för 1400 rubel vilket motsvarar ungefär 350 svenska kronor. Jag hittade en butik i närheten av Röda torget där de sålde lite billigare kläder. Jag fick en jeanskjol och ett gult linne format som en rosett för bara 1200 rubel, är ni smarta kan ni räkna ut summan. 

     

Nu har jag också sett en av världens vackraste byggnader, den mytomspunna Basilijkatedralen mitt på Röda torget. Mina ögon tindrade som ett litet barn och jag tog många vackra bilder. Det tråkigaste med min Moskvaresa var att jag missade Lenin som ligger balsamerad på Röda torget. Man får inte se honom förrän efter den 9 maj någon gång då ryssarna firat studentdagen. Jag som ville se ett lik på nära håll, ett lik som man läst om i historieböckerna dessutom. Attans.


   

Syftet med vår reportageresa var att göra en tidning av allt material vi samlat ihop vad gäller upplevelser, evenemang och intervjuer men vi hann även med en del annat, som att till exempel bli alkoholförgiftade. I likhet med många andra länder får vem som helst köpa alkohol i vanliga supermarkets. Ryssland var inget undantag, det förklarar också en del om varför så många dör i alkoholistrelaterade sjukdomar i landet. Både gamla som unga satt och drack öppet på gatorna, mitt bland militärer och poliser som inte gjorde något åt saken utan bara traskade vidare i en fånig takt. Vi var dumma nog och köpte den billigaste vodkan i affären och många, inklusive jag, köpte även flera illgröna sjuprocentiga cider vid namn Trance. Både namnet och färgen på cidern borde fått oss att bli uppmärksamma men inte då. Jag tappade både minnet och omdömet ganska så snart och jag väljer att behålla detaljerna för mig själv. Jag bjuder dock på några bilder där vi fortfarande är ganska städade med betoning på ganska.
     

Förutom sista april som var en enda lång och jobbig baksmälla så tog vi det lugnt resten av veckan och gjorde det vi kom dit för, arbeta. Jag fotade till min turistguide och ställde även upp som fotograf till AnnaKarin som intervjuade Sveriges radio utrikeskorrespondent Maria Persson Löfgren. Sedan gjorde jag och Jenny ett knäck på Moskvas zoo vilket fick mitt hjärta att gå i tusen bitar. Nog för att det gör ont att se herrelösa hundar springa omkring på stan men inlåsta blodiga djur som ändå har någon som ska ta hand om dem är nästan värre. Det kommer bli svårt att vara objektiv i artikeln men det är fan inte normalt när en isbjörn går tre steg fram, steg bak och skakar oroligt med huvudet i en timme. Och det är inte heller normalt att en liten bälta spinger samma vända om och om igen i tio minuter. Fast jag såg att kängurus hade ungar i pungen och det är i alla fall ett tecken på att de mår bra, annars skulle de aldrig föröka sig. 

         

Något annat som verkligen fick mina ögon att tåras var att mitt på Röda torget hade några idioter fängslat två örnar i benen. Jag grät när den ena örnen förgäves försökte flyga därifrån. De hade även två små apor som de lät turister betala för att få fota sig tillsammans med. Jag betalade inte utan tog bilderna från ganska långt håll och enbart i syfte för att sätta dit dem eller åtminstone göra folk uppmärksamma på Rysslands fruktansvärda djurhållning. Det var nog det sämsta med resan, att behöva se så många djur lida. Och även människorna lider. Många låg nere i tunnelbanan, mitt bland alla luxuösa mosaikmönster och statyer och tiggde pengar. Moskva är kontrasternas stad. Innerstan är bland det lyxigaste jag sett, överallt syns vackra katedraler och hus men i utkanterna är det fallfärdiga hus som man kan se rakt igenom och där bor det människor. Fattiga människor som täcker sina fönster med tidningspapper för att det inte ska blåsa så mycket att de fryser ihjäl.


     

Jag gjorde även en intervju med några unga ryssar som läste svenska på universitetet. Det var väldigt intressant att höra dem berätta hur de uppfattar sitt eget land och omvärlden. De tror att de lever i en demokrati när hela omvärlden vet att det fortfarande är kommunism som präglar Ryssland. Fast det är ju svårt att få reda på sanningen när nästan alla medier är köpta och tevekanalerna enbart får visa händelser och nyheter som gynnar Ryssland. Roligaste var när ungdomarna pratade om Sverige. En tjej hade läst svenska på Göteborgs universitet och hon blev så förvånad när hon kom hit. Hon berättade att det inte fanns en enda bil på gatorna och det var nästan folktomt. Jag förklarade för henne att Göteborg är vår näst största stad. Om man tar hela Sverige plus några miljoner till så får man Moskva och i jämförelse med det är vårt land en liten fis i rymden.

Kreml är president Putins borg och det är faktiskt en mycket vacker skapelse. Många turister stod framför de unga soldaterna och fotade i hopp om att åtminstone få se dem rycka på smilbanden men inte då. Hårda killar det där. Bilden längst ner visar den okände soldatens grav.

         

Här nedanför finns det bilder på en man som klätt ut sig till en tsar, jag som dricker Rysslands nationalrätt, den gudomligt goda rödbetssoppan Borsch, den populära och billiga restaurangen Moo Moo som man kan hitta på gatan Arbat, en mycket populär affärsgata i närheten av Lenin-biblioteket som syns på bild nummer fyra. Därefter är det en bild på en levande staty som rörde sig då och då, bilder från första maj-demonstrationen, en bild på militärkillar som ständigt marscherade runt på gatorna. Jag var också med i svensk teve när jag tittade på Sverige spöa Scweiz med 6-0. När det är hockey-VM samtidigt som man är i Moskva är det ju ett måste att se en match. Den sista bilden visar en av Stalins sju systrar och är en sju olika slott som han lät bygga för att imponera på USA som vid den tiden börjat bygga sina enorma skyskrapor. Stalin ville inte vara sämre och byggde därför sju stora slott som placerades ut runtom i Moskva.


               

OBS! Alla bilder är skyddade av lagen om upphovsrätt. Om ni vill låna bilder måste ni först kontakta mig och alltid skriva vem bilden är tagen av, det vill säga mig, © Angelica Lindvall.


Breaking news

Storbritanniens skvallertidning nummer ett, OK! läste jag på planet från Moskva för att bota min plötsliga flygrädsla. Jag läste vartenda engelskt ord och fick veta allt om den forna Scary Spice, Melanie Browns komplicerade förhållande till Eddie Murphy (som för övrigt sjunger Party all the time-låten). Han har ännu inte träffat sin nyfödda dotter eftersom han säger att han inte är pappan. Det var en lång intervju på säkert sju sidor med helt gudomligt vackra bilder på Melanie och hennes lilla ögonsten. Jag var fylld av eufori tills jag läste tv-sidorna. Om ni inte vill veta slutet, och jag menar verkligen slutet, på 2000-talets bästa ungdomsserie O.C, ska ni sluta läsa nu.

Kirsten och Julie är på smällen båda två och Julie vet inte om hon ska gifta sig med Ryans farsa eller med den rike sydstataren Bullit. Och Summer gifter sig med vår favoritnörd Seth and they live happily ever after. Åtminstone i tv-serien.

Hostel

Jag såg nyss skräckfilmen Hostel tillsammans med min lillebror. Jag blev varken skrämd eller imponerad utan bara irriterad på att regissörerna försöker slå de mästerliga Saw-filmerna. Kom med något nytt! Slutet är en skitig och blodig sörja som man enbart skrattar åt. För att inte tala om inledningen på filmen som är en enda lång och utdragen sexorgie. Om jag vill se porr kan jag titta på Canal plus vid midnatt. Nej, tack, den här filmen var den sämsta på länge. För att gottgöra mitt dåliga humör ska jag titta på Saw 3 igen.


Den stora frågan

Jag: Jag vill ha en bebis.

Thomas: Jag vill ha en bil.

Jag: En kombi?


Party all the time

Den här låten får mig att tänka på Moskva. Inte för att vi festade jämt utan för att den spelades jämt och ständigt.Överlevare

Jag är så glad att jag inte hörde om flygolyckan i Kamerun. I så fall hade jag vägrat gå ombord på planet från Moskva. Det minimala planet vi flög med hade plats för lika många människor som förolyckades i flygkraschen. Och min svärmor sa i dag att olyckor sällan kommer en och en. Tio minuter senare fick jag höra på radion att ännu en flygkrasch inträffat i Egypten. Och ja, jag har aldrig varit flygrädd förut och ja, jag vet att det är större risk att dödas i biltrafiken men sådana predikningar kan ni bespara mig. Huvudsaken är att jag kom hem helskinnad till ljuvliga Sverige. Oftast brukar man frysa häcken av sig när man återigen landat på svensk mark men i går blev jag chockad av den plötsliga värmen. I Moskva var det sju grader som varmast och när vi landade förra lördagen (som för övrigt var den sämsta landningen jag varit med om) så både snöade och regnade det. Jag kom hem blekare än någonsin men det kan också bero på den ryska vodkan.

Håll utkik i bloggen om ni vill läsa om mitt livs mest intressanta resmål. Information och bilder kommer inom kort.