Puts väck

Ja, då var hela månadslönen slut då. Bara tre veckor kvar till nästa lön.

BadlandsBruce Springsteen- Badlands (live in New York City)

The Joker

Det går inte att beskriva i ord hur fenomenal The dark knight var. Och Heath Ledger tog rollen som Joker till en helt ny dimension. Lysande. Brilliant. Fantastisk. Hans läspande gör mig knäsvag. Så skör och så psykotisk på en och samma gång. Åh, jag vill att Joker ärrar mig för livet.

"What doesn´t kill you simply makes you stranger"

Det är ett brott att inte se den här filmen. Så bra är den. Fem av fem dalahästar.


Give me some heat, Heath

Om sisådär två timmar ska jag och Mia se Heath Ledger i en av sina sista roller som Joker i Christopher Nolans andra Batman-film The dark knight. Bara trailern är värd en Oscar så det ska bli intressant att se hur bra filmen är. Åh, det är något speciellt med superhjältar och skurkar. Nostalgi tror jag det kallas. Även fast just min favoritsuperhjälte är Darkwing duck. Ankor som superhjältar slår ju faktiskt det mesta, det är därför mitt smeknamn är Ankan. Eh, eller nåt.


Bild: http://static.howstuffworks.com

Grekisk sallad


© Angelica Lindvall

I kväll blir det grekisk sallad till middag på min fina lila tallrik, mmm..!

Roses are red


© Angelica Lindvall

Om jag visste det här när jag var tonåring

.. så hade jag nog inte känt mig så ihålig och tom just nu.

1. Att inte lyssna på vad andra säger om vad du bör göra och inte göra ( det är ditt liv, du gör dina egna val)
2. Träna för ett sunt liv, inte för att du ska bli smal till bikinisäsongen utan för att du ska leva länge (hellre leva tills hundra än dö i en klänning storlek 32)
3. Ha inte sex med ditt ex (det gör livet väldigt komplicerat)

Dags för slakt

Nu har jag publicerat det första kapitlet på min hemliga blogg. Och nu väntar jag på att bli slaktad. Jag kanske bara fått för mig att jag kan skriva en bok. Jag kanske helt enkelt suger och borde hålla mig till nyhetsartiklar.

En roman räknas inte som roman om den är under 100 sidor. Det kommer bli tufft men jag ska skriva den. Jag har haft de här karaktärerna och deras problem i huvudet sedan jag var sjutton år. De måste försvinna och vad vore bättre än på papper? Men fy fan vad nervös jag är.

Finn ett fel
Dalecarlia, the hottest place in SwedenDalarna har varit den hetaste platsen i Sverige under flera dagar nu. I helgen stod termometern på mer än 40 grader i solen och 33 i skuggan i Bäsna. Ni kan ju förstå att jag mår lika bra i värmen som en thailändsk shemale mår dagen efter att ha legat med en het brasse. Ah, I love it.

Happy feet


Full fart

I dag har jag då inte legat på latsidan på jobbet. Jag började med ett möte på socialkontoret redan vid 8.30 och sedan har det varit full fart hela dagen. Jag har gjort sammanlagt sju jobb i dag och tänk dig då att jag besitter tre olika yrkesroller, jag är både fotograf (som måste redigera bilderna vilket kan ta en jävla tid) och intervjuare samt skribent. Jag har nog satt rekord i snabbast artikelskrivande. Tre artiklar på 1½ timme. Puh. Dessutom har jag haft en tolk med mig. Mer om detta kan ni läsa om i morgon på den här sidan.

Awesome


Brigitte Bardots kropp för 50 år sedan skulle jag inte tacka nej till. Nu är hon dock bara en rynkig gammal 
kossa med rasistiska åsikter. Don´t you even get there.

Checka in hennes midjeomfång. Hon var size zero långt innan begreppet ens var fött. Unbelievable hot.

Dyrare än Stureplan

I lördags drabbades jag och Ida av en prischock. Vi ville beställa en varsin Cosmopolitan men det gick ju som vanligt inte eftersom S1 aldrig har tranbärsjuice. Geting funkar inte heller, för de har glömt köpa bananlikör. Mojito är uteslutet, de har aldrig mynta. Så jag beställde en cider och Ida ett glas vin. 100 fucking kronor. Det är dyrare än ett glas vin på Stureplan. Och nu snackar vi om lilla Borlänge där drägg springer omkring på gatorna med kokain i fickorna och kniv i handen, där Familjen byggt upp sin verksamhet, där Mando Diao lekt rockstjärneliv på Bolanche, där allt hade bäst före datum 29 juli 1993. Pinsamt är ordet jag söker.


New York, please take me back

Den här låten spelades på repeat på Cipriani, Pink Elephant, Beatrice och Diva. Nu spelas den istället på simpla nattklubbar i Borlänge sisådär ett år senare. New York, älskade New York, snälla ta mig tillbaka.Yves LaRock- Rise up (my dream is to fly over the rainbow so high)

I stole it from Mrs. K

En lista som cirkulerar runt på olika bloggar just nu.


1) Vad åt du till frukost?
Naturell yoghurt-smoothie med vindruvor
2) Lä
gg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.
3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
Exets föräldrar
4) Vilken färg har din dator? Alltså skalet...
Svart
5) När var du arg senast?
Tidig söndag morgon, vid 03-tiden
6) Ditt bästa minne från skoltiden?
När jag och Eve byggde ladugårdar av kottar och tandpetare (vi ville leka som barnen på 50-talet)
7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
Mattelektionerna och oä
8) Yoga eller löpning?
Har aldrig testat yoga men det verkar skönt
9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
Spaghetti bolognese med parmesan slår det mesta
10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
Den jag skriver
11) Favoritkaraktär i deckare?
Läser aldrig deckare
12) Teveprogram du aldrig missar?
Desperate housewives
13) Vem är du avundsjuk på?
Mig själv för fyra år sedan
14) Din bästa revansch?
Att trots sjukt höga ambitioner har jag lyckats med allt jag velat göra
15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
Eva och ett gammalt äckel på ett visst sommarland
16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta? Orsak?
Haggis. För att det är gjort på lever, inälvor, havregryn, lök och olika kryddor.
17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
David Beckham (fast vi skulle nog inte prata så mycket, bara ligga)
18) Kaffe eller te?
Mammas kaffe
19) Skostorlek?
36, 37
20) Hur ofta är du på IKEA?
Kanske en gång om året högst
21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...
Jimmy Choo-skor, Christian Louboutin-skor, Prada-skor och tja, ett hus vid Dalälven plus en svart Porsche 911 carrera.

Romanen alla journalister drömmer om

Jag vet att det är en fåfäng önskan bland journalister att en dag få ge ut en egen bok, ett litterärt mästerverk med vacker pärm och omslag tryckt med ens eget namn. Fast jag måste ändå påpeka att jag ville skriva böcker långt innan jag blev journalist. Det här är bara ett yrke för mig trots att det efter författare är det enda yrke jag kan tänka mig.

Jag har en genial romanidé som jag tror skulle funka. Det enda som behövs är tid och framförallt skrivlust. Nu har jag fått lust att skriva igen men jag behöver också pålitliga vänner och bekanta i min närhet (helst kritiska bokslukare) som kan följa mitt arbete, ge konstruktiv kritik och hjälpa mig på (bok)traven.

Därför har jag startat en ny hemlig blogg där min roman kommer finnas tillgänglig för er som vill få min bok signerad på bokmässan 2009. Så, är det någon som är sugen på att bidra till födslen av min bok? Lämna en kommentar och mailadress så skickar jag användarnamn och lösenord eller maila direkt till
angelica1987blogg@hotmail.com.


Sex på film

Sex på film är nästan lika bra som i verkligheten. I alla fall snyggare. Och det är Ida som fått in mig på sexspåret, annars hotar hon med att sluta läsa min blogg. Så därför gör jag en lista på bästa filmsexet någonsin.

1. Brad Pitt och Angelina Jolie i Mr. & mrs. Smith (S&M-sex känns plötsligt lika oskuldsfullt som vaniljglass, AK4:or och macheter ger lite mer action i sänghalmen).2. Billy Bob Thornton och Halle Berry i Monster´s ball (en omvänd missionär är bland det hetaste jag sett på vita duken).

3. Jack Nicholson och Diane Keaton i Galen i kärlek (Viagra är rätt hett).

4. Ryan Gosling och Rachel McAdams i Dagboken- Jag sökte dig och fann mitt hjärta (och då menar jag inte oskuldsscenen utan sexet de hade som vuxna, aldrig förr har otrohet varit så förbannat fint).

I Pridetider

Minns du den här låten, Alexz? Sommaren 2005, cabriolet och techno i högtalarna. Nu i Pridetider är det en låt som passar extra bra. Tack Mats för att du fick mig att minnas låten tack vare Bekantas bekanta som fick min 90-tals hatkärlek att blossa upp igen.Dilemma

Alkohol kan ställa till det mesta. I mitt fall och i hans fall är det dock precis som det alltid varit. Vi vet var vi har varandra och vi är noga med att aldrig såra varandra. I slutändan så tror jag att allting blir bra. Jag har en statistik som pekar på det.

Ja, vad hände med backpack-flörten?

Hanna är nyfiken. Jag har ett svar men det är en lång historia (eller kort beroende på hur man ser det, eh). Jag är elak och förtjänar killar med misshandlar-gener och lömska svärmödrar som häller arsenik i mitt kvällste. Ungefär så.

Rachel McAdamsSnygg som brunett, het som
blondin men absolut vackrast som rödtott i Dagboken.

Obsessíon

Vi kan inte leva med varandra och inte heller utan varandra. Han är en drog. Och jag är så emot droger men kan inte motstå honom. Båda är rädda för att låta känslorna gro. Ingen av oss är redo för det. Allra minst jag. Han vet det. Jag vet det. Och vi är som vanligt överens om precis allt.

Det är svårt att få till perfektion men vi lyckas alltid. Han och jag.

No, no es amor,
lo que tu sientes se llama obsession,
una illusion, en tu pensamiento,
que te hace hacer cosas,
asi funciona el corazon.


Men han är ju hur het som helst..!

Ida tycker att jag har fel killsmak. Eller gubbsmak kanske man ska säga (och det kommer från rätt käft som anser att Björn Kjellman är guds gåva till kvinnorna). Tänk istället att sitta i knät på farbror Connery i gungstolen och lyssna på hans underbara skotska? Det slår nog till och med Brad Pitt och Angelina Jolie-sexet i Mr. and Mrs Smith.


Sexbomb. Mmmm.

Rötmånad

Det enda som är värre än att vara magsjuk i thailändsk värme och en bungalow utan toalett är att vara magsjuk i svensk värmebölja och tvungen att jobba. Jag vill bara spy. Hela tiden. Kylskåpet har gått sönder fast denna gång hos mor och jag åt tzatziki till frukost. Som var tre dagar gammal.


That´s alright, mama

Jag är ledsen att göra er besvikna men det finns inte en chans att soldyrkande Angelica sitter inomhus och bloggar när det är nästan 30 grader och sol utomhus. Jag lovar att blogga mer flitigt när regnet öser ner.

I kväll ska jag och
cupcake grilla och bada tunna, kanske näcka framåt midnatt i en svalkande badsjö (vilken sjö låter jag vara osagt av förklarliga skäl). Ut och njut av vädret nu och drick mycket vatten!

Länge leve klimatförändringarna!


Lilla söta fröken fräkenJag är så tacksam att jag inte föddes som prickigkorv. Lite fräknar i ansiktet på sommaren är väl charmigt men över hela kroppen? Huvva.

Bloggpaus


Happy birthday to me!Jag har ingen behå på mig men tuttarna är ju bara 21 och fortfarande oammade.

 
 

Ida, Emma, Fredrik, Liza, Johanna och Olli drack sofistikerat vin till maten. Ja, förutom Johanna som ville vara originell och drack cola.Helt sjukt smala kinesögon jag har. Särskilt på fyllan. Jag är nästan blind.

Tack till alla som var med och gjorde större delen av min 21-årsdag oförglömlig (efter tre på natten är minnet lite sämre). Och tack för alla fina presenter, ni vet då hur man skämmer bort en kvinna i sina bästa år.

Grannsämja

Mamma och Niklas kom nyss hem från Norge. Texas hade bladlöss i hela pälsen men var lika glad ändå.

Jag och lillebror fick dela på en norsk påse choklad med luftbubblor som tack för att vi inte tänt eld på huset. Gott var det. Jag gillar verkligen Norge men jag förstår att norrmännen hatar Sverige. Jag hade också varit skitsur om Norge låtit tyskjävlarna passera genom sitt land för att bomba Sverige.

Bloggtorka

Det råder torka utomhus och torka på bloggen. Jag har inget intressant att skriva om längre. Kanske har jag aldrig skrivit något intressant. Det vore enklare att skriva om ni kommer med förslag vad ni vill läsa om. Vad borde jag ta upp i bloggen? Finns det något ni vill veta om mig som jag ännu inte skrivit? Vad skulle det vara i sådana fall, haha..

Het, hetare, hetastDet suger att sitta inomhus framför en dator när det är 27 grader varmt ute. Men i kväll ska jag göra ett roligt kvällsjobb som inkluderar en snygg solbränna! Woho!

Jag och Jason

Det här med Facebook är lite småroligt ändå. Särskilt att kändisspotta och hoppas att någon av alla celebriteter tackar ja till ens något fjortisaktiga vänner-förfrågan. I går blev jag och Jason Mraz kompisar. Han är söt. Och har bara 600 vänner.

Nyhetstorka

Det här kallas nyhetstorka.


Ut ur garderobenI dag ringde jag till min lägenhets förvaltare och störde honom på semestern. Jag vill nämligen måla lite i min garderob. Först var han tveksam vad gäller färgen (lime) men jag lugnade honom och sa att vitt också funkar. Nu ska jag bara hitta en färg som inte färgar av på kläderna. Vilken tur att nyinflyttade i Borlänge får rabatt på färgbutiker i stan!

Suicide

Stina-Lee skrev på sin blogg om Big Brother-Samuel som nyss tog sitt liv i en häktescell. I samma veva skriver hon om sin pappa som också tog livet av sig. Genast kommer en massa kommentarer som "Jag vet hur det känns, min pappa tog också livet av sig". Jag menar, hur många av Stina-Lees läsares pappor tog egentligen livet av sig? Det bästa av allt är Stina-Lees svar till de som skriver "Men hur kan man vara så självisk?".

"Jag beklagar. Dock kan jag aldrig se det så, att min pappa var självisk. Jo kanske, det var ju HANS val och inte vårt men som sagt, vad får dig att tro att din moster, min pappa och alla andra som tar livet av sig inte kämpar? De kämpade som djur, det är jag säker på. Iaf så gjorde vi det, men det blev för mkt och med eftertanke var det som hände nog det bästa även om jag älskade och älskar min pappa högst på jorden, saknar och tänker på honom varje dag!"

Hon beskrev på pricken hur jag känner mig gentemot min pappa i dag. För tio år sedan kände jag helt annorlunda och var fortfarande inne i den fasen att jag aldrig skulle förlåta honom. Men jag lever hellre utan en pappa än att varje dag behöva möta sorg och ångest i hans ögon och veta att han aldrig någonsin kommer må bra. Psykisk ohälsa är helt enkelt svårare att råda bot på än fysisk. Särskilt när psykvården ser ut som den gör där en självmordsbenägen människa skickas hem med en burk piller istället för att få professionell hjälp.

När blir man ett par?

Mitt längsta och enda förhållande varade i fyra år. Innan det var jag tillsammans med en kille i typ sju månader och inget jag direkt vill lägga på minnet även fast hans hund var jättesöt. Men det räknar inte jag som ett riktigt förhållande för jag tycker att allt under ett år inte ska få hamna under kategorin "seriösa förhållanden". Ett förhållande under 1-årsgränsen är mer "att dejta". Håller ni med?


En utmaning i repris

Den här utmaningen har jag gjort förut men jag tackar ju sällan nej så nu kör vi! Nemi är det som skickat utmaningen.


Regler:

Posta reglerna först. Svara på alla frågor. Skicka vidare utmaningen till sex andra bloggare. När du postat dina svar, berätta för den som utmanade dig.

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag:

1. Jobba

2. Tvätta

3. Äta

4. Sova

5. Kolla på film

Vad gjorde du för tio år sedan?

Jag skrev skräckromaner som fick min lärare att ringa hem till mamma och kolla om allt stod rätt till med mig. En 11-åring som envisas med att skriva om mord, våldtäkter och droger har helt enkelt sett för många skräckfilmer.

Ställen du bott på?

Mammas mage i nio månader, BB i Falun i sisådär två dagar, Bäsna i 19 år, Molkom i ett år och Borlänge i snart fem månader.

Fem saker du skulle göra om du blev biljonär?

1. Investera i lägenheter i Paris, London, Stockholm, New York och L.A.

2. Resa jorden runt under ett års tid tillsammans med familjen.

3. Bygga mitt drömhus intill Dalälven (och en magnifik walk-in-closet likt den som Mr Big gav till Carrie).

4. Köpa en svart Porsche 911.

5. Skänka pengar till Unicef och cancerforskningen.

Jag utmanar Emma, Liza, Filippa, Pär, Ida och Mia.

Tecken på att det är en sommarvikarie

Jag ringer till kundtjänst:

"Hej, det är Angelica på Gagnefsredaktionen. Jag behöver A5-block".
"Hur gör jag då?"


Alltså. Jag är också sommarvikarie men jag vet faktiskt hur man postar iväg ett paket. Men det kanske var första dagen på jobbet för pojkstackarn. Man måste ha lite tålamod med de små liven.

Dagens roligaste

"Jag måste sluta fisa nu, om jag ska va singel".
-
Ida

The dark knight

Lillebror bad mig förvarna innan jag skulle komma till Bäsna i går. Han hade nämligen en överraskning i beredskap. På verandan hade han dukat fram två stora tallrikar med banana split. Ibland är min lillebror så söt att man inte kan göra annat än älska honom. Sedan finns det dagar då han inte alls är lika söt men det är skönt att vi båda har vuxit upp och slutat bråka. Nu retas vi bara med varandra.

Efter den enormt stora glassportionen tittade vi på I samlarens spår och Batman begins. På fredag är det Sverigepremiär för andra Batman-filmen The dark knight. Jag ska nog se den enbart för att få en sista bild av Heath Ledger. Min favorit-aussie numero uno.


Själv så är jag fördomsfri!

Jag, Ida och Emma åt bakiskäk på en pizzeria i går. När vi skulle gå såg jag tre utländska killar i hörnet av restaurangen. Jag tackade för maten och sa glatt hejdå. Jag trodde att de hade lunchrast. Nu vet jag bättre. Alla utlänningar jobbar inte på pizzerior. Så pinsamt.

Puss

Jag vill passa på att tacka alla som grattat mig både här på bloggen, på Facebook, via sms och självklart in real life. Det blev en födelsedag jag sent ska glömma. Tack också för alla mysiga pussar jag fick. Jag har särskilt en person i åtanke. ♥

It´s my B-day!
Som sagt

Som sagt. Tipsa mig om ALLT som händer i Gagnefs kommun. För på måndag börjar jag jobba heltid på Dalarnas bästa tidning. Woho!

Dalarnas första Subway

Mamma är på semester i Norrland. Jag bad henne ringa om något hände. I går ringde hon.

"Hej, det är mamma."
"Vad är det som har hänt?"
"
DD hade med en artikel i dag om att Subway öppnat på Södra backa"
"VA!!! ÄR DET SANT!! Då var det ju precis som
jag sa när jag såg skylten!"

Det var sannerligen goda nyheter. Nu är det mackor som blir nya bakiskäket. Jag undrar om de har de goda mjuka kakorna också?


Can´t buy me love

Jag såg nyss den underbara ungdomsfilmen Can´t buy me love som är lika gammal som jag. Att se allas vår McDreamy i rollen som töntige Ronnie Miller är en fröjd för ögat. Fast jag gillar ju töntiga killar och tycker att spinkige Ronald är ursöt. Lika söt är även Cindy Mancini (Amanda Peterson), skolans snyggaste tjej som får 1000 dollar om Ronnie får gå ut med henne i en månad. Det är som bäddat för romans. Och svek.

Roligaste scenen i filmen är när Ronnie ska gå på dans och måste hinna lära sig dansa innan det. Han tror att han tittar på American Bandstand men i själva verket är det Afrikanska kulturtimmen där de dansar Myrsloksdansen.

"Vilket cp".
"Han går nog i specialklassen".


Jag höll på att dö av skratt. Och ännu mer med tanke på att i dag, 21 år senare, dansar faktiskt folk så där på krogen. Ni måste se filmen för att förstå. Den är fantastisk.


Money can buy popularity but it can´t buy me love.


Oh boy, you make me feel like, oh, boy!Vilket härligt energiknippe hon är! Tänk om alla artister kunde vara lika sprudlande härliga på scen som Borlänges Miss Li.

When I wear it I feel cute

Kimya Dawsons röst är så spröd, så liten, så vacker, så skör. Jag vill ha henne i handen som Tummelisa och böja mig ner och lyssna innerligt djupt och länge.Kimya Dawson- So nice so smart

I like boys that like their mothers
And I have a thing for brothers
But they always wait til we're under the covers
To say i'm sure glad we're not lovers

You're so nice and you're so smart
You're such a good friend I have to break your heart
Tell you that I love you then I'll tear your world apart
Just pretend i didn't tear your world apart

I like my new bunnysuit
I like my new bunnysuit
I like my new bunnysuit
When I wear it I feel cute

Ah, how I love thee!

En sak är säker. Det är bättre att städa efter ett kalas än före. I alla fall om man tränger in mer än 20 personer i en tvåa på 60 kvadrat.

Mina lortdasar till gäster gav mig i alla fall underbara presenter. En mixer med roliga tillbehör, en dalahäst på en kudde (är ju dalkulla och då ska det synas), pengar, en fin trädocka som min 11-åriga kusin gjort alldeles själv, en teckning av lillkusinen på snart fyra år, en vattenflaska med mitt namn på, en otroligt vacker ljusstake, grodljus, bäddset och lotter som jag alldeles strax ska skrapa och kolla om jag blivit miljonär. (Update, jag vann 50 spänn och hämtade ut en ny lott som jag ska skrapa nu).

 TUSEN, TUSEN TACK!!!


Gamfest

Jag och Mia började dagen med scones och te. Därefter grät vi lite till Dagboken för att sedan ta en tur till banken och dona lite. Därefter blev det shopping. Jag fick med mig hem mitt livs första långklänning, jättefin och somrig men jag måste ha minst sju centimeters klackar, annars snubblar jag på tyget. Jag hittade också fina sockor med spets att ha i pumps (så 50-talschickt!) och en hallonröd body på Gina Tricot för 49 pix.Nu ska jag ha gamfest med Filippa och gänget hemma hos mig. Kanske har man lyckan att hitta något plagg i de andras högar som man kan svira omkring i på krogen. Hade nämligen tänkt dra till Falun och festa lite i kväll. Måste ju förbereda inför den stora utgången i morgon.


English breakfast

Jag har scones i ugnen. Det luktar himmelskt i mitt kök. Strax kommer Mia över på en äkta English breakfast. Det blir te, scones, smör och apelsinmarmelad. Sjukt gott och så lätt att göra.Det här behöver du för 8 portioner:

100 g rumsvarmt smör eller margarin
8 dl vetemjöl
1 dl havregryn
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 dl mjölk eller yoghurt
1 msk socker

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till en kladdig deg. Var sparsam med rörandet! Klicka ut 8 stora högar på en smord plåt. Platta ut dem lite med mjölade händer. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

Take me by the hand and stand by my side

Om någon skulle få för sig att fria till mig så skulle han gärna få försöka sig på att spela munspel och sjunga den här låten för mig. Jag skulle säga I DO innan han ens hunnit till andra versen. Och jag skojar inte.
All I want is you- Barry Louis Polisar

All the young dudes

Rent hypotetiskt, om du skulle bryta mot lagen en enda gång i ditt liv så skulle jag rekommendera att du laddar ner soundtracket till Juno. Det är så förbannat jävla bra som bara en independent-film kan konsten att lyckas med. Eller ska jag kanske tacka världens sötaste Ellen Page som har valt ut all musik i filmen som Juno lyssnar på? Om jag var lesbisk skulle jag ligga med henne. Japp, jag skulle helt klart falla för söta girl next door-tjejer som Ellen. Särskilt om de har bra musiksmak.All the young dudes- Mott the Hopple


I´m sorry he´s mine and only mineMiss Li- I´m sorry he´s mine


Miss Li´s musik gör mig tokglad och hög på endorfiner. Fan vad Borlänge är bra på att spotta ut artister.

KalaskläddNu är det alldeles strax kalas hemma hos mig. Jag har för en gångs skull lyckats hålla lägenheten ren i hela två dagar efter städningen i tisdags (kan också bero på att jag inte varit hemma). Ni får ursäkta bilden, min kamera har precis lärt sig knäppa bilder själv. Linnet är från Halen´s, kjolen från H&M och pärlorna är vintage.

Min favoritglass!Sommarens nyhet på McDonald´s är helt klart Ahlgrens bilar-glassen. Det är bland det godaste jag någonsin ätit. Det blir Donken på lördag natt, den saken är klar. Men istället för en flottig hamburgare blir det glass i stora lass. Mmm, kärlek. ♥

Vilken skräll

Jag sa ju det. När jag och Alexz är tillsammans kan vadsomhelst hända. Jag tycker bilderna nedanför talar sitt tydliga språk.


Hejdå Dalarna!

Nu åker jag och dinkitoysen till Värmland! I min nytvättade japanes och med Ray ban-brillorna på är jag lätt snyggast på vägen. Jag tar med mig kameran utifall att det skulle ligga några roadkills utefter vägen. Jag är ju trots allt rätt morbid av mig.


Juno

Jag såg nyss Juno. Självklart kunde jag inte hålla tårarna tillbaka mot slutet. En underbar film som bjuder på både skratt, glädje, ångest, tårar och helt fantastiska rollprestationer av Ellen Page i rollen som Juno och Michael Cera som den tafatte blivande fadern. Ett måste i dvd-hyllan.


Min nya kärlekDet här är min nya kärlek. Vad tycks? Än´t han stilig min lilla japanes?

Myndig igen

På söndag fyller jag alltså 21 år. Jag blir därmed myndig över hela världen. Det ska firas rejält med födelsedagsmiddag på restaurang och utgång med mina allra käraste vänner. Facebook är bra på så sätt, hur smidigt som helst att skicka ut en virtuell inbjudan. Dessutom har jag efter påtryckningar från kusin vitamin ordnat med ett tema till festen. Cocktail. Kvinnor klädda i cocktailklänningar, tänk glamour, tänk sexigt, tänk Carrie Bradshaw. Och vad gäller männen, tänk kavaj, ledigt men ändå uppklätt, tänk sexigt, tänk Brad Pitt på röda mattan. Ja, något i den stilen. Om någon bloggläsare vill göra festen glamourösare är det bara att lämna en kommentar i bloggen så skriver jag upp dig på gästlistan.

La familia och släkt är välkomna hem till mig på torsdag klockan 18.


Den lilla svarta är ett säkert kort.

Du och jag måste fånga dagen

Alla så duktiga, alla så hurtiga, alla så fullkomligt fantastiskt lyckliga.

Är det verkligen så? Nu har par från högstadiet gjort slut, några har gift sig och även hunnit skilt sig, andra har förlovat sig, flyttat ihop och isär, skaffat barn, gått ifrån varandra och skrivit på papper om delad vårdnad. Vad hände med kärleken? Vad hände med lyckan?

Jag är lycklig men det skulle inte vara helt fel om jag kunde få bli kär igen. I dig, allra helst. Och du i mig.


Våta drömmar

Den här hemsidan ger mig orgasm. Jag drömmer våta drömmar om kakelugnar, klinkers, lantkök och vackra köksluckor. Åh, kan jag inte hitta en händig och snygg snickare som kan bygga mitt drömhus? För besväret får han mig och jag lovar att alltid vara honom trogen. En kille som bygger ett hus åt en kan man helt enkelt aldrig vara dum mot.

Stolt

Jo, jag ville bara säga lite i förbifarten att jag är jävligt stolt över den här artikeln.


How she did itNu ska jag bli smal och snygg! Visst kan jag fortfarande äta godis och andra onyttiga saker men jag får alltid sådan ångest efteråt och bestraffar mig själv genom att power-walka en mil. Jag har i alla fall helt slutat med läsk och saknar det inte ens. Det är kolsyrat vatten (noll kalorier) jag dricker och väldigt kalorisnåla måltider som omeletter eller stekt skinka, champinjoner och dill. Måltider som inte överskrider 200 kalorier. Om man ska bli smal måste man helt enkelt äta mindre. Och motionera mera. Det finns inga genvägar.

Om tre månader ska jag väga närmare 50 än 60, det är målet. Jag har lyckats förut och jag tänker lyckas igen. Det finns inget sexigare än smala muskulösa armar, en vältränad mage, smala höfter och en vältränad rygg med synliga skulderblad.

Suddenly I see


Nu får det fan vara nog!

Nej, nu får det fan vara nog. Jag tycker att vi gör som amerikanarna och fransmännen. Vi låter bilen stå. Får se sen vad mp säger när hela Sverige vägrar röra på sig.

Because she´ll only turn 21 once!

MONDAY
Work

TUESDAY
Finding a new wallet, new money and new cards

WEDNESDAY
Going to Charleswood and partying with Alexzandra

THURSDAY
Birthday celebration with my family and relatives

FRIDAY
Sunbathing (eh, if there´s sun), work out (perhaps swimming?) and hanging out with friends

SATURDAY
My birthday dinner and party

SUNDAY
My 21 birthday god damn it! A whole lot of birthday cake!

Who said that you can only celebrate your birthday once a year? I can celebrate for a whole week!

Ett halvt sekel

I dag fyller min före detta svärmor ett halvt sekel. Självklart har jag och mamma ordnat med present till födelsedagsbarnet. Jag tänkte ringa och förvarna exet först men om jag känner honom rätt så är allt snack före klockan 12 dömt att misslyckas. Han har nämligen semester vilket är samma som "Stör ej".


DD reportage

Här är DD-reportaget från Vansbrosimningen! För en gångs skull är jag otroligt nöjd över redigerarnas insats i tidningen. Det blev jättefint. Så fint att jag ska spara tidningen och visa för mina barnbarn en vacker dag. Dragarbilden blev riktigt bra.

Menskoppen

Alltså, njae.. det här verkar jävligt jobbigt och då spelar det ingen roll att det är miljövänligt. En menskopp som måste tömmas två till fyra gånger per dag (hur blir det på natten, om koppen hamnar på sniskan måste det ju rinna ut?). Jag tycker bästa sättet vore att komma på ett naturläkemedel i form av god choklad som tar bort mensen helt och hållet. Och sen när man väl vill bli gravid är det bara att sluta äta chokladen. Ja, det vore något det.


I simply say baby, oh, baby

Sådana här töntiga saker kan enbart ett riktigt förälskat par begripa sig på. För det är så man beter sig när man är fånigt kär. Ni vet, så fånigt kära som när tecknade figurer får hjärtan istället för pupiller i ögonen. Jag har varit så där fånigt kär en gång och jag tror faktiskt att det är den bästa känslan i världen.

My sweet baby, you´re the one!


Angelica are going to Charleswood

I morgon gör jag sista arbetsdagen och sedan har jag tänkt vara ledig resten av veckan. Mitt riktiga sommarvikariat börjar nästa måndag, den 21:a juli och sedan är det jobb non-stop till slutet av september så därför tänker jag verkligen njuta till max den här veckan. På tisdag ska jag eh, fixa nya bankkort och butikskort och på onsdag ska jag bege mig till Värmland för att besöka Alexzandra i Karlskoga. Jag har ännu inte sett hennes nya lägenhet så lagom till lill-lördagen ska vi dricka girlie drinkar och vin för att sedan bege oss ut mot Charleswood´s vilda nattliv. Det händer alltid en massa roliga saker när jag och Alexz är i farten, som galna resor till New York och Paris, fyllehångel med lammkött, utkastning från flygplatser och långa haranger huruvida man kan hitta den riktiga kärleken eller inte och vart i sådana fall.


Jag och Alexz inne på toaletten på kändisklubben The Box i New York!

KärlekstörstigDirty dancing- Hungry eyes

När jag var liten skulle mamma visa hur man dansade dirty dancing. Jag tyckte det såg sjukt äckligt ut men nu kan jag inte tänka mig något härligare än dansa intimt med en riktigt het kille. På lördag kanske.

Den som stal min plånbok

... blev nog snopen för 40 kronor i kontanter var nog allt jag hade. Visserligen kan personen utnyttja mitt solkort och bli brun och fin för jag hade tre stämplar kvar men annars var det en rätt onödig stöld.

Jag måste ha lämnat plånboken på tankpumpen när jag tankade bilen i Mockfjärd. Oerhört klantigt. Jag har spärrat uttagskortet och anmält till polisen men det är ändå surt att alla mina kort är borta. Särskilt körkortet, det kostar ju trots allt en summa att fixa ett nytt. Jaja, inte mycket att göra åt saken. Det kan ju faktiskt ha varit någon snäll och beskedlig människa som lämnat den till närmaste polisstation men det tvivlar jag på. När till och med pensionärer snattar på Ica så börjar man ju fundera vart världen är på väg men å andra sidan kan de ju vara senila.

Vansbrosimningen

I dag var det återigen dags för världens största simlopp. Självklart var reporter-Angelica där med sin assistent Nathalie. Jag tog ett par riktigt grymma bilder på starten och sedan när simmarna rundade hörnet mot målet. Chefen ville att jag skulle fokusera på människorna runt omkring och det gjorde jag också. Men jag blev ändå så fascinerad av alla duktiga simmare som med kraftiga simtag jobbade på i den blott 18-gradiga Västerdalälven så eh, det blev sisådär tio bilder som redigerarna får leka med. I morgondagens tidning finns ett helt uppslag med.

Jag blev faktiskt så fascinerad att jag bestämt mig för att simma tjejsimmet nästa år på 1000 meter. Men jag tänker simma bröstsim så det lär ju ta sin tid att komma i mål (om jag ens kommer i mål, jag kanske får kramp och drunknar). Nu undrar jag om någon av mina kära vänner vågar utmana mig? Jag har nämligen tänkt träna hela hösten och mesta delen av våren (vintern är jag på varmare breddgrader men det ska nog gå att öva i havet också) och det vore kul med en sim-kamrat! Så, är du kanske en vattuman eller fisk som vågar utmana kräftan Angelica?

Får jag bara upp kraften i armarna så kanske jag vågar simma själva Vansbrosimningen på 3000 meter år 2010. Fast lika bra som Owe som vann loppet 1977 blir jag då aldrig.


Tusen tack

I går kom det nyblivna brudparet hem från sin bröllopsresa i Prag och de överraskade mig totalt med en bukett blommor och en liten lyckovätte för att jag var toastmadame på deras bröllop. Jag hade verkligen inte förväntat mig att få presenter för att jag var toastmadame, det var ju bara roligt att ställa upp! Men tusen, tusen tack Jonas och Mikaela!

 

Dessutom gav de mig en tidig födelsedagspresent. En fordonshandbok för tjejer. Mikaela kan då sannerligen hitta presenter man själv inte önskat men som man definitivt är i behov av. Så tack ännu en gång, jag ska ha den i bilen så jag vet exakt vad det är för fel när instrumentpanelen leker alarmklocka eller om jag får punka.Director´s cutSer ni mitt fina lilla köttsår på tummen? Jag har ett exakt likadant på andra tummen också. Så kan det gå när man klipper gräs i Bäsna. Pinsamt är att personer jag intervjuar verkligen stirrar på mina fingrar när jag antecknar allt de säger. Men jag har bra läkhud så mina tummar är nog back in shape snabbare än ögat. Ja, alltså, det är inget fel på mitt öga utan mer ett talesätt. Tror jag.

Are you nuts?

I Expressen fanns nyligen frågan "Har du hakat på nya trenden- att raka pungen?" med. Vadå ny trend? Jag trodde att alla killar rakade pungen. Håriga pungar var väl inte ens inne på stenåldern. Då tog männen bergis en flintasten och försökte hugga bort den massiva hårväxten down there.


Gubbjävlar

Nyss fick min chef ett lustigt samtal (som pågår än) och gav sedan telefonen till mig så att jag skulle styra upp det hela med en till höres mycket otrevlig gubbjävel. Efter en minut in i samtalet bad han att få tala med någon "kunnig" istället. Så då gav jag telefonen till andra sommarvikarien C. Hon stod ut med att lyssna  i tio minuter och avbröts sedan abrupt av gubben som förstod att C var sommarvikarie och ville då bli kopplad till högsta chefen eftersom han vägrade tala med någon "inkompetent" sommarvikarie. Så nu får min stackars chef ta hand om samtalet igen och på ett vänligt men bestämt sätt avsluta det hela.

Alltså, jag måste påpeka att de flesta som ringer in till tidningen är hur trevliga som helst men så ibland kommer det rötägg fram med alldeles för mycket fritid.

Men in a mission

Nu hotas mormonerna som vikt ut sig i en kalender för uteslutning ur Mormonkyrkan. Det här är det roligaste som hänt inom sektvärlden sedan scientologfreaket Tom Cruise hoppade upp och ner som en idiot i soffan hos Oprah Winfrey.

Så klär du dig rätt i Båstad

Alltså, men är DET HÄR något att eftersrträva? Jag tycker snarare att det är skrattretande att alla killar vill klä sig likadant med bakåtslickat hår med ett ton vax, kavaj och shorts (vilken jävla kombination!) och sneakers alternativt loafers på fötterna. Ledigt men ändå uppklätt. Jo, jag tackar. Jag skulle aldrig falla för en brat med backslick, det är vedervärdigt fult. Endast överklassbrudarna har stil med sina solbrända kroppar, tunikor och märkesväskor.

Fast jo, det ska medges att jag är lite avundsjuk på exet som är där i vimlet och steker sig i stekarnas glans. Jag har en känsla av att det är en viss manlig blondin med bratkomplex som kommit på idén. Han har nog Sofis mode som sin bibel.


Best of Blocket

Den här sidan rekommenderar min lillebror till alla som får lite dötid över. Jag har aldrig skrattat så mycket.

Tjockis!

Ni som har sett SATC-filmen vet hur vännerna reagerade när Samantha kom tillbaka till New York city i slutet. Bilringarna hängde över byxlinningen och vännerna häpnade och gav henne gliringar. Så tycker jag att riktiga vänner gör. Jag blir så trött på alla vänner som envisas med att säga "Nää, men du är inte alls tjock" när man i själva verket gått upp sisådär sju, åtta kilo.

Jag har haft ett mycket osunt förhållande till mat under ett års tid. Tja, praktiskt taget hela mitt liv. Min första tjockisperiod var i mellanstadiet. Det blev många varma ostmackor i mikron efter skolan för att stilla hungern eftersom skolmaten var så jävla äcklig. Mamma påpekade min vikt och sedan slutade jag äta ostmackorna. Jag hade ju tur som växte rätt mycket på längden i den vevan för i högstadiet (åttan) var jag smashing! Å andra sidan tränade jag rätt mycket aerobics, step up och åkte inlines så fem kilo försvann i bara farten. Sedan har jag pendlat mellan 55-58 kilo hela gymnasiet men sedan började jag journalistlinjen och lade på några kilon till. Vin, ost och kex fyra dagar i veckan funkar nog inte ens för den som har världens bästa ämnesomsättning.

Förra sommaren rasade jag i vikt och vägde 53 som minst. Jag tyckte självklart jag var asläcker i mina storlek 34-toppar och storlek 27-jeans men särskilt lycklig var jag inte. Efter jag kom hem från Asien började jag äta allt jag gått miste om när jag varit utomlands. Jag vågar inte ens tänka på hur många ostbågspåsar jag vräkt i mig. Självklart gick jag upp i vikt.

Jag har varit missnöjd med min vikt en längre tid nu och det är min familjs gliringar som fått mig att äntligen börja gå ner i vikt igen. Jag tycker att mulliga tjejer kan vara hur fina som helst men jag själv trivs inte med att vara mullig. Jag vill kunna prova kläder i provhytten utan att få veck på ryggen, jag vill kunna springa utan att få andningsbesvär, jag vill kunna ha klänningar i tajt fodral utan att likna en uppstoppad korv. Jag vill helt enkelt vara nöjd och tillfreds med hur jag ser ut. Och jag är tveklöst snyggast i storlek 34/36. Nu hoppas jag bara att fettet tas från magen och inte från tuttarna som jag äntligen fått i den storlek jag vill ha.  


Nicole Richie storlek 38


Nicole Richie storlek 32

Unga mammor

Jag har alltid trott att jag ska gå i mammas och mormors fotspår och bli en ung mamma. Och även om det skulle vara helt underbart med en liten unge med mysigt babyhull så har jag väldigt svårt att se de närmaste 18 åren helt försvinna. Det finns mycket jag vill hinna göra innan ett barn kräver all min uppmärksamhet. Jag vill resa jorden runt, bergsklättra, plugga mer, festa mer och förverkliga mig själv, mina drömmar och mål. Jag vill inte backpacka i slumområden med en baby på ryggen, försöka plugga med en hungrig bebis vid bröstet eller ligga bakis och höra barnskrik. Jag behöver helt enkelt få vara ungdom ett tag till. Däremot beundrar jag verkligen de människor som har att bilda familj som sitt enda mål. Det är på många sätt påfrestande och även om man får lägga annat åt sidan som självförverkligande så tror jag att en nyfödd rynkig bebis på magen är minst lika stort som att se Mount Everest med egna ögon eller Afrikas savanner i solnedgång. Det är bara det att jag hellre självförverkligar mig nu som 20-någonting än som 40-någonting.


Spelar åldern någon roll?

Jag har alltid velat ha en äldre kille. Någon som är född i augusti 1987 eller senare skulle alltså inte funka. Jag kan inte vara äldre helt enkelt. Det är något jag fått för mig bara.

Min övre åldersgräns har hela tiden varit sju år tills jag träffade en 79:a. Även fast jag tyckte han var lastgammal så försökte jag intala mig att han ju nästan var 80:a eftersom han var född i slutet av 1979. Ja, jag är knäpp. Men åldern spelar nog faktiskt en roll när man är ung som jag. En tio år äldre snubbe är definitivt för gammal. Hur kul är det egentligen att behöva torka senilgubben i arslet när man själv känner sig ung och purfärsk? Ehh, ja, nu såg jag lite väl långt in i framtiden men ni fattar. Enda gången som det faktiskt är okej att vara tillsammans med en äldre karl är om han är vansinnigt snygg á la Brad Pitt. Eller rik med hjärtproblem.


Ehh, det var inte meningen att gubben skulle få vattenskalle men..

Tänk att terrorister kan vara så roliga!

Det här måste vara världens bäste buktalare.Effektiv

Jag och mamma har verkligen gjort nytta i dag. Vi har bakat över 200 kanelbullar till mitt kalas nästa vecka (och jaa, mina släktingar är ena riktiga bullmonster, bara gammelmorfar äter minst åtta själv). Vi har också klippt hela gräsmattan på gården (över 4000 kvadratmeter). Puh! Men det var skönt att svettas lite.För övrigt börjar min arbetsvecka i morgon. Först två dagar i Falun och sedan tre dagar i Gagnef. Skönt att jobba helg om man ser till den extra inkomsten. Och jag behöver alla pengar jag kan få. Kursen i webbjournalistik på Poppius är inte direkt gratis men säkert väl investerade pengar. Det är ju journalistik jag vill syssla med, i alla former.

Criss Angel

Den här killen har en sexig accent och jag skulle lätt vilja ha han som pojkvän. Fast däremot skulle han snabbt få byta yrke för fy fan vad läskigt det här är.Ett annat klipp som är helt sinnessjukt.

Sveriges vackraste vas

 

Den här gammeldags rosiga vasen köpte jag nyss för 55 kronor. Den blir fin på min byrålåda i sovrummet! Jag är verkligen en sucker för blommiga och romantiska inredningsdetaljer. Jag har en känsla av att Kelly också skulle gilla den här vasen.


Flower power

Mitt sovrum är så oerhört tjejigt med blommor, ljus och sidenöverkast. Nu ska jag pallra mig iväg till Bäsna trädgård och köpa två blommiga krukor till sovrumsfönstret och två hängkrukor till köksfönstret. Ja, herregud, jag har gått och blivit tant på äldre dar för jag tycker att blommor är det mest spännande som hänt sedan finska vinterkriget.


© Angelica Lindvall

African dream

Det är svensk sommar. 14 grader och regn. Därför åkte jag och mamma till Kupolen och hämtade en hel bunt med resekataloger så att vi kan åka till värmen istället. Vi har hittat det perfekta resmålet, ett lyxhotell med all inclusive, pool på 2000 kvadratmeter och noll meter till stranden. Bara 5500 kronor för en vecka.
Utan dina andetag

Jag skulle ge dig allting du pekar på. Men bara när du inte hör vågar jag säga så.Kent- Utan dina andetag

När gnällgubbarna
från Kent spelade den här låten på Peace&Love så reste sig till och med nackhåren på mig. Kan mycket väl vara en av de vackraste kärlekslåtarna som någonsin skrivits på svenska.

O sole mio

Pavarotti asgarvar till Bryan Adams förfärliga italienska. En klockren video!O sole mio- Performance by Pavarotti and Bryan Adams

O sole mio är en neapolitansk sång från 1898 som är spridd över hela världen. Texten är skriven av Giovanni Capurro och musiken av Eduardo di Capua. Texten har blivit översatt till många språk varav den mest kända översättningen kanske är den engelska tolkningen It's Now Or Never som Elvis Presley spelade in.


Nygifta

 

Mikaela och Jonas 5 juli 2008


 

© Angelica Lindvall

Min bröllopsoutfit

Så här såg jag ut på Jonas och Mikaelas bröllop. Och jag skötte min uppgift som toastmadame rätt bra tror jag.

 
Monki

I have some great news. Inte bara det att Falun har Sveriges största Gina Tricot-butik, i höst öppnas också Monki i stan! Woho!


Åh, så gott!Den här lappen var uppsatt på Kvarnsvedens krog i Borlänge när jag, morbror Jonas och hans nyblivna fru Mikaela var där och käkade för några kvällar sedan. Jag tog nummer 21 och de andra två tog nummer 12 och en kebabrulle med diverse vidriga ingredienser. Gott var det!

Smörig

Jag är så jäkla inställsam och äckligt trevlig när jag svarar i telefonen på jobbet:

"Dala-demokraten, Angelica. Ja, hej! Ja, men absolut, det fixar jag! Vilken tid? På måndag klockan 14? Ja, men visst, då dyker jag upp då! Tack för att du ringde! Ha en trevlig helg!"

När någon av mina vänner ringer svarar jag rätt och slätt:

"Vad fan vill du?"


Å andra sidan lönar det sig att vara trevlig mot personer man inte känner. Det kan öka prenumerationerna. Och mina vänner skulle aldrig få för sig att prenumera på något annat än ELLE, Glamour eller Slitz.

Karameller

Jag glömde att äta lunch i dag. Hade ingen ork att fixa matlåda och ingen ork till att gå och köpa något käk heller. Därför är det bra att det finns massvis med DD-karameller i receptionen som man kan sno när hungern gör sig påmind.

Fröken gris

I natt hade jag en mardröm. Jag drömde att en av mina bästa vänner hade sex med mitt ex och jag var tokförbannad när jag vaknade. Nu vet ju jag att varken kompisen eller exet skulle få för sig att ligga med varandra men å andra sidan vet man aldrig när alkohol och plötslig kåthet kommer in i bilden. Dessutom kommer ju pojkar alltid vara pojkar. Men nej, kompisars ex ger man fan i!

Det är riktigt hett ute. Klockan är halv nio på morgonen och man kan ligga utomhus och sola utan att frysa. Det är så nära utomlands man kan komma. Jag älskar Sverige sådana här dagar.

I dag fyller mamma 40+1. Jag, brorsan och Nicke Picke Pö har gått ihop och köpt något vi tycker hon ska ha. I kväll är det grillfest hemma på gården i Bäsna. Det ser jag framemot. Något annat jag ser framemot är bröllopet i morgon. Jag börjar bli lite nervös över min uppgift som toastmadame. Fast det kommer bli sjukt kul! Jag ska se till att knäppa någon bild innan bröllopet så ni får se min wedding outfit med grisrosa ballongklänning och lockar i hela skallen. Jag tror jag passar rätt bra som Miss Piggy.


Klyftigt värre


Bild:
Ida Eriksson

Den här bilden tog Ida på mig när jag var som mest svettig och onykter på Peace&Love. Både en och annan cider slank ner. Inte den snyggaste bilden på mig direkt (har ingenting med din fototalang att göra, Ida!) men klyftan är ju rätt snygg. När jag och Johanna var små och hade myggbett som bröst mätte vi med linjal hur stor glipa vi ville ha mellan brösten när vi blev vuxna. Det verkar som att jag fick som jag ville. Johanna däremot fick göra en bröstförminskning.

"Det roligaste med att ha tuttar är att man kan leka med dom hela dagarna".

Du är värdefull

Jag tycker det är roligt att folk ibland tar mig på väldigt stort allvar. Om jag skriver att jag är dösnygg då tänker plötsligt alla "Snacka om överdrivet bra självförtroende" men det handlar inte om att ha ett bra självförtroende eller inte. Jag menar, herregud, tror du inte jag vaknar upp ibland och tänker "Helvete vilken ful människa, var finns närmaste plastikklinik?" men jag har satt ett värde på mig själv, ett ganska så högt värde. Och därför skulle jag aldrig lägga mig under kniven eller på andra sätt riskera mitt liv.

När man sätter ett värde på sig själv utstrålar man självförtroende och som ni säkert redan vet kommer självkänsla inifrån.

Fotokurs

Fem enkla steg till att bli en duktig fotograf:

1. Gå närmare! När du tycker att det räcker, gå ett steg till.

2. Vitbalansera alltid vid fotografering inomhus i konstljus när du inte använder blixt.

3. Försök få folk att titta in i kameran, prata gärna med foto-objektet samtidigt så personen slappnar av när du tar bilden.

4. Vrid på kameran minst var tredje bild så det blir höjdare också. Enbart breddare blir tråkiga i längden.

5. Undvik lagfoton, ta istället bilden uppifrån en stol. Då kan gruppen stå i en klump och alla syns tydligt ändå.


© Angelica Lindvall

Miljöboven i dramat

Nu har jag blivit fattig på pengar men rikare på bilar. Åtminstone en bil. Den går som på räls och bäst av allt är att den drar jättelite bensin vilket är bra med tanke på att bensinpriset ligger på 14 kronor litern. FY FAN. Min smärtgräns gick redan vid tio kronor litern. Jag skiter väl i den globala uppvärmningen, det är ju så jävla kallt i Sverige så lite värme skadar inte.

En annan sak är att vi svenskar är så jävla fega. Om man höjer bensinpriset i USA eller Frankrike så protesterar alla genom att låta bilen stå. Varför kan vi inte göra så i Sverige? Vad spelar det för roll om ett litet pytteland som Sverige tänker på miljön när de länder som verkligen borde tänka på miljön inte gör det? USA, Kina och Indien är de största miljöbovarna i den här världen.

Ja, jag skulle kunna åka kollektivt om jag jobbar i Falun och gå till jobbet i Borlänge men mitt jobb i Gagnef kräver att jag har egen bil för att kunna ta mig överallt. Bussförbindelserna på landet är ju inte de bästa direkt om det ens går bussar överallt. I Bäsna går det två bussar per dag till Borlänge, så missar man första bussen måste man vänta sju timmar på nästa. Great.

Jag mötte Lasse

Jo, i går träffade jag Lasse Berghagen lite sådär i förbifarten när jag gjorde ett jobb i Svärdsjö. Han är minst lika söt i verkligheten som på bild. Och lång.

This is me!Så här snygg är jag! I alla fall när
Wooltiti får kladda fritt. Visst är hon duktig! Jag har faktiskt aldrig varit snyggare. Här nedanför är originalet.


Vilket kattliv

Jag tycker att det är djurplågeri att ha en katt inomhus. Och genast kommer motargument som att "Musse har alltid varit innekatt, ända sedan han var en kattunge" och "Han är van vid det". Klart som fan han är van vid det, han har ju aldrig fått springa fritt och jagat möss hela dagarna som normala katter. Han vet inte vad han går miste om. Istället har han lekt med en kattboll eller fejkmus inomhus. Vilket kattliv. Att använda ett sådant argument är minst lika dåligt som att hävda att djur på djurparker och zoo har växt upp i fångenskap och är vana vid det. Det är djurplågeri att ha djur inlåsta i en miljö de inte bör vara i överhuvudtaget. Att hålla en människa inlåst betraktas som ett straff. Är det då inte samma sak för djuren?

Mammas födelsedag

På fredag fyller min mamma 41 år. Och jag vet inte vad jag ska ge henne i present. Hon har alltid önskat sig snälla barn men varken jag eller brorsan har gett henne det. Nu är vi förvisso ganska snälla men inte längre barn så den presenten kan hon ju glömma. Vad önskar sig en mamma utöver snälla barn och fred på jorden? Tips mottages tacksamt!


Sömntuta

Jag planerar att gå och lägga mig snart. Jag måste uppenbarligen sova mer än sex timmar per natt för att undvika pinsamma incidenter vid morgonmötet på tidningen. Att somna när någon pratar med en är ett tydligt tecken på att man antingen är förbannat ointresserad av vad personen har att säga eller är jävligt trött.

I morgon ska jag hämta min nya leksak. Jag väntar bara på betalning för andra bilen och sedan ska jag ut och köra min nya. Inte ens fyllda 21 och jag har redan haft tre olika bilar. Det är ganska imponerande för någon som är totalt ointresserad av allt som har med fordon att göra.

Godnatt gott folk. Zzzzz.


Three little things

Lista snodd från Emelie!

Tre saker jag inte förstår mig på: Varför rymden är oändlig men hela tiden utvidgas, personer som är religiösa och matte C.
Tre saker som finns på mitt skrivbord: Stegräknare, högtalare och mobiltelefon.
Tre saker jag gör just nu: Kokar pasta, bloggar och lyssnar på klockan som tickar.
Tre saker jag vill göra innan jag dör: Skaffa barn, resa till alla kontinenter på jorden och skriva en roman.
Tre saker jag kan: Skratta, skriva och knäppa med fingrarna.
Tre saker jag inte kan: Flyga, dansa balett och gå på öronen.
Tre saker jag tycker att du ska lyssna på: MGMT, Jack Johnson och mig.
Tre saker jag skulle vilja lära mig: Ryska, latin och att flyga genom tankekraft.
Tre favoriträtter: Filé mignon, indiskt och pizza med banan, ananas och bearnaisesås.

Snart fyller jag 21

Egentligen önskar jag mig inget särskilt meeeen när vi ändå är igång.

1. Jorden runt-resa värde 100.000:-
2. Porsche 911 cab värde 800.000:-
3. Mixer från OBH Nordica, 399:- på Onoff
4. Friskis & Svettis gym/jympa-kort värde 1400:-
5. Ipod nano 8 gb från Expert, värde 1795:-

Jag har redan sagt till mamma att jag vill ha en mixer så ni andra får köpa det som står på nummer 1, 2, 4 och 5. Tack på förhand.Jag börjar bli dyr i drift.

Nu tror jag på spöken

Jag har aldrig trott på historier där folk berättar att de sett spöken och vålnader även fast jag alltid lyssnat intresserat. Döden har alltid fascinerat mig på ett eller annat sätt. Men i går hade jag en oerhört märklig upplevelse som gör att jag numera tror att spöken finns.

Jag och Nina var hem till hennes farfars landställe i Bäsna och fikade. När vi skulle säga hejdå gick vi ut i hallen. Nina och hennes farfar stod och pratade med varandra. Det finns en snedtrappa upp till övervåningen med spjälor som man kan kika igenom. Jag stod och tittade upp mot övervåningen och då såg jag hur en kvinna gick från vänster till höger. Hon hade en vit klänning och halvlockigt hår. Jag blev så oerhört förvånad för jag visste att det bara var vi tre i huset. Men jag sa ingenting till Nina eller hennes farfar då fast sedan i bilen på väg mot Borlänge berättade jag för Nina vad jag sett. Hon blev helt chockad och sa att hon sett samma kvinna och berättade även att en annan kvinna som var på besök i huset för länge sedan sagt att hon också sett en kvinna gå från det vänstra rummet på övervåningen och genom hallen till det högra. Det konstiga är att det bara är kvinnor som ser henne. Ninas farfar har aldrig sett henne men säger att det måste vara faster Anna.

Jag är så sjukt nyfiken på att se bilder av den här Anna och kolla om det verkligen var henne jag såg. Jag vill också veta varför hon är en vålnad. Enligt alla skräckromaner och skräckfilmer man läst och sett är ju vålnader personer som har något oklart på jorden eller vill meddela någon någonting. Jag blev aldrig rädd när jag såg den här kvinnan, bara så jäkla förvånad. För jag trodde verkligen inte att spöken och vålnader existerade på riktigt. Det här är så häftigt att jag måste göra lite efterforskningar.Bild:
www.svt.se

Har du sett något övernaturligt?