YES!

Jag fick lånet beviljat. Och det blir en otroligt billig månadskostnad, bara 500 spänn mer än jag betalar i dag och då är både topplån, bottenlån och hyran inräknat. Håll tummarna för att jag vinner budgivningen nu! ♣

Vet du om att ditt barn dricker?

"Mamma, snälla, kan du köpa ut tre, fyra cider åt mig?"
"Nej".
"Men vad fan, Lisa får ju cider av sin mamma!"
"Ja, men jag är inte Lisas mamma".
"Men är det inte bättre att jag får cider av dig än att jag dricker hembränt?"
"Du är 15 år och får inte dricka något av det".
"Du är ju sjuk i huvudet, som om du aldrig druckit när du var 15 då!!".
"Jo, det har jag och det slutade inte så bra, jag vill inte att det ska hända dig".
"Jag dricker långsamt ju, skulle aldrig hinka i mig!"


Den diskussionen har nog många av oss haft med våra föräldrar. En del föräldrar köpte ut cider eller öl till sina barn under förevändningen att "det ska räcka hela kvällen, drick inte upp allting på en gång för då blir du redlös". Jag lovar, mamma. Men hur många tror ni lyssnade? Vi är barn men inte idioter, vi kan vartenda knep. Men saken är den att bakom varje ungdom som dricker har ett brott begåtts, det är olagligt att langa sprit till barn och ungdomar under 20 år.

Jag tror att det kan vara svårt att förbjuda sitt barn att dricka alkohol men det finns två exempel jag själv ska följa den dagen jag blir tonårsförälder.

1. Köp aldrig ut
2. Var nykter själv så att du kan hämta ditt barn när festen är slut och ring ett par gånger under kvällen. Bestäm innan att svarar ditt barn inte när du ringer så åker du själv och tittar där festen/majbrasan/parken är. Då brukar barnet svara, för jag menar, vem fan vill ha sin pinsamma morsa i parken liksom?
 
Var rädda om er i kväll. ♥

Övertrasserat konto!

Nu har jag varit och ansökt om lånelöfte från banken. Hoppas det beviljas trots att jag övertrasserat mitt konto en gång med 218 kronor på bensin. Haha. Jag visste inte att de har koll på sådant men tydligen blir det svårt att få ett lån om man har det som vana att övertrassera kontot. Men i mitt fall var det ingen fara, jag brukar faktiskt ha cash men är dålig på matte så jag trodde väl att jag hade 1000 spänn kvar när jag i själva verket hade 100. Eller nåt.

Jag börjar bli vuxen nu känner jag. Det är en rätt skön frihetskänsla. Jag har redan bil, vovve (om än delad vårdnad) och snart bostadsrätt. Vad fattas? En bebis på armen? Nää, det får vänta tills jag är torr bakom öronen fast jag lånar gärna andras bebisar under tiden. Det finns inget bättre än nygjorda bebisar, så oskyldiga, oförstörda och alldeles, alldeles bedårande.

Honey honey, how you thrill me, aha..Vaniljyoghurt toppad med crunchy strawberry och ringlande honung med smak av citron är en god start på dagen. I kväll blir det förhoppningsvis ett bra avslut på dagen med bad i tunna och grillning i goda vänners sällskap. Det pirrar i hela kroppen av vårkänslor och spirande kärlek. Längtar till nästa torsdag! ♥

And I said what about "Breakfast at Tiffany´s"?

You say that we've got nothing in common
No common ground to start from
And we're falling apart
You'll say the world has come between us
Our lives have come between us
But I know you just don't care


And I said what about "Breakfast at Tiffany's?
She said, "I think I remember the film,
And as I recall, I think, we both kinda liked it."
And I said, "Well, that's the one thing we've got."
Deep blue something- Breakfast at Tiffanys

Breakfast @ Tiffanys

Jag har precis förälskat mig i Audrey Hepburn. Tänk att jag missat underbara Breakfast at Tiffanys, den ultimata tjejfilmen. Tillsammans med jordgubbar och Loka mango blev det en perfekt avslutning på dagen.

Mitt framtida hem

Efter sisådär tio lägenhetsvisningar börjar jag bli lite less. Och kräsen. Men i dag har jag nog hittat mitt framtida hem såvida inte budgivningen barkar helt åt Manhattan-priser. Jag vill verkligen ha den så i morgon ska jag ringa banken och fixa finansieringen.


Snart, snart...

Det pirrar i magen. Allt på grund av den här personen. ♥

Woho, rekord!

Nu har jag fått över 100 läsare. Inte illa. Är ni nya eller är det mina oldies som hittat tillbaka? Men ni är hemskt dåliga på att kommentera måste jag säga fast å andra sidan är jag själv väldigt dålig på att kommentera i andras bloggar också. Antar att det jämnar ut sig och jag är i alla fall tacksam att mina ord blir lästa. För det förtjänar dom verkligen.

Men jag kan ju inte låta bli att hjälpa att jag är hemskt nyfiken på vilka ni är så snälla, rara, läsarskara (på rim!), lämna gärna en kommentar där ni svarar på följande:

1. Kön?
2. Ålder?
3. Bostadsort (eller landskap om ni vill vara riktigt anonyma)?

Angelicas skinny tips!

Carolina Gynning brukar ge skinny tips som går ut på att äta ett chips till frukost, hoppa över lunchen och äta ett halvt äpple till middag men sådana extrema metoder kör inte jag med. Mat är ju det bästa som finns och ska avnjutas ofta och gärna (okej, kanske inte så ofta men åtminstone gärna). Här kommer i alla fall mina skinny tips som är lite mer hälsosamma än fröken gapkäfts:

1. Ta det där ultratighta linnet av misstag och pallra iväg dig själv och dina fyra magar till Friskis&Svettis
2. Inse att den 60-åriga gympaledaren har hundra gånger bättre kondis än du (som är 40 år yngre)
3. Belöna dig aldrig med mat eller godsaker för att du "varit  duktig", unna dig istället nya kläder i en liten mindre storlek än tidigare och sedan kämpa som tusan för att komma i dom
4. Börja dejta en seriös fotbollsspelare och jämför sedan hans magrutor med dina bilringar, hej gymmet!
5. Ät på bestämda tider och lagom stora portioner


Eftersom jag har en del yngre läsare, främst flickor, så vill jag verkligen hytta ett varningens finger att aldrig hoppa över måltider. Aldrig någonsin. Ätstörningar är inte att leka med, tro mig, jag vet. Ät på bestämda tider enligt tallriksmodellen och träna ett par gånger i veckan så lovar jag att du ser resultat. Och gör du inte det får du hacka min blogg.

Jag har ett eget harem!Den här bilden bjuder jag på. Tur att huvudet inte syns för jag skulle aldrig kunna stå för den här bilden om sisådär två år. Jag bär alltså det senaste i modeväg, ett par svarta haremsbyxor från Lindex eller "bullfittsbyxor" som de kallas i folkmun. Att det ser ut som att man skitit på sig är också en fin beskrivning. Kanske de mest osmickrande byxorna som jag någonsin burit men passar perfekt för den som är ute efter en baby-look med bajsblöja och ankröv. Inget jag eftersöker egentligen men de är faktiskt väldigt bekväma och jag tror att de kommer passa perfekt i ett safarihett Afrika. Eller så blir jag uppäten av modelejon (mohahaha, vad får jag allt ifrån!?).

Det är ingenting som går över

I dag var jag och mamma på vårt första samtalsgruppsmöte med SPES. Vilken otrolig lättnad det var att få prata och lyssna på andra som förstår exakt alla känslor, all skuld, alla mardrömmar, all sorg som vi går igenom. Alla med olika erfarenheter men som delar samma tragedi, att någon nära, ett barn, ett syskon eller en förälder tagit sitt eget liv. Jag fick också veta det jag befarat, att sorgen är ingenting som går över. Tiden kan helt enkelt inte läka ett sådant stort sår. Det kommer aldrig sys igen utan ständigt vara öppet.

Alla andras problem känns så oroligt fjantiga, de som kanske förlorat en 80-årig morfar i cancer eller fått sitt hjärta krossat av en kille man dejtat ett par år. Det känns så futtigt i jämförelse med att förlora halva sin familj i självmord. Visst, kärlek är jobbigt och det gör fysiskt ont när det tar slut och det är också jobbigt att en kär gammal morfar går bort men unga människor ska inte dö. Särskilt inte i självmord där vi anhöriga får brottas med en evig skuld och den ständiga frågan: Varför?

Jag önskar fortfarande att tragedier kunde spridas ut mer så att inte samma familjer drabbas hela tiden. En annan mamma som brukar gå i samtalsgruppen har haft två barn som tagit sina egna liv. Två barn! Det känns bara för sorgligt. Ni andra är så otroligt lyckligt lottade så ni fattar inte.

Till och med Stockholm duger i vårsolen

Jag vill resa bort någonstans. Är faktiskt i stort behov av det så jag kan fokusera på annat, fly alla svåra och onda känslor som väller upp i ögonvrån och resulterar i ett tårkalas av sällan skådat slag. Jag skulle kunna ta en sista-minuten till första bästa land då jag har både tid och pengar men jag vill ju inte resa ensam. Så vem känner sig manad? Blev lite sugen på att åka till London och shoppa Betsey Johnson-skor eller ja, till och med Stockholm duger i vårsolen.


© Angelica Lindvall


Varför jag gömde mina cd-skivor

Här är några låtar som kan få mig fånigt glad men som jag aldrig skulle spelat, ens under pistolhot, när jag var 14 och hade pojkvännen på besök. Det är låtar som ger samma töntstämpel som skolkorten från lågstadiet, med sneda tänder och runda rosa glasögon, de där korten som man plockade ner från väggarna och gömde långt inne i garderoben ni vet. Fast alltså, det är ju musikaliskt som fan och påminner en byfåne som mig hur det var att växa upp i Dalarna på 1990-talet. Jag minns särskilt 83:orna som körde genom Bäsna på en flakmoppe med en fet bergsprängare som spelade Drängarna "Om du vill bli min fru" så det hördes genom hela byn. Det var tider det, eh, eller nåt.

Klöversnoa
Dagny
Köppäbävisan
En gammal amazon
Om du vill bli min fru
När vi gräver guld i USA
Ge mig en öl


Drunken sailor

 


I dag är jag billig. Alltså, jag har en billig outfit på mig, allt under 500-lappen. Det är kul att fynda och Gina Tricot har alltid så många söta klänningar. Jag måste nästan lägga band på mig när jag är där, annars skulle sortimentet snabbt ta slut och är det något jag verkligen inte behöver så är det fler klänningar. Men det är ju faktiskt mitt favoritplagg. Jag har för övrigt färgat håret eller rättare sagt, Karro har färgat håret. Det är numera guldbrunt och jag trivs jättebra som brunett, skönt att slippa den fula utväxten som fejkad blondin.

Skor (gamla) från KappAhl 129:-
Klänning (rea) 99:- från Gina Tricot
Spetsleggings 99:- från MQ

Alla vi som sålt vår själ

Jag lyssnade för ett tag sedan på en intressant föreläsning om nätetik. Jag kom att tänka på vad föreläsaren sa att "Alla de som godkänt Facebooks avtal har sålt sin själ till djävulen". Jag börjar tycka att han har alltmer rätt. Facebook har redan alla rättigheter till bilderna som privatpersoner lägger ut, bara det är ju helt sjukt. Men nyligen ville Facebook ändra avtalet till att "de för all framtid har rättigheter till alla bilder som publiceras". Och "för all framtid" är en ganska lång tid men som tur var godkändes det aldrig. 

Jag skulle aldrig lägga ut bilder som jag är extra stolt över på Facebook och jag skulle heller aldrig lägga ut bilder på mina egna barn om jag hade några, för de har ingen egen vilja, och jag skulle aldrig kunna stå för det senare. Att publicera bilder på sin egen blogg är en helt annan sak eftersom man då själv har rättigheterna till bilden men att publicera bilder på sina barn kan vara mycket känsligt oavsett eftersom de som sagt inte har en egen vilja än.

Min lillebror var mycket noga med att aldrig finnas på bilder på Facebook och därför känns det ibland olustigt att vissa lägger ut bilder på honom nu när han inte längre finns. Som om han slutat haft en vilja bara för att han är död. Det är ju godkännande från vår sida förvisso, vi anhöriga, men jag tycker ändå att det känns lite fel gentemot Simon. Jag själv vill inte heller förekomma på andras bilder på Facebook än mina egna som jag själv bestämmer att lägga ut. Det är dessutom olagligt att publicera bilder på andra på internet utan personens tillstånd.

Dagens sorgligaste

B: Men vad fan stoppade du inte mig för!! Herregud, vad förnedrande... Vad fan ska han tänka nu?!
A: Antagligen att du är en knäppis.
M: .. och helt slut i huvudet.
B: Det är skönt att jag har ert stöd. Verkligen.


Det är därför som alkohollås på mobilen vore en utmärkt idé.

Housewife

I dag har jag lyckats med följande:

♣ Vaknat utan huvudvärk
♣ Solat och fått färg
♣ Gett styvpappa en tidig födelsedagspresent i form av en tjock bok med brev, kartor och dagböcker från andra världskriget
♣ Ätit årets första mjukglass
♣ Köpt en klänning, en smyckeshängare, örhängen och ett linne
♣ Diskat mängden av vinglas som användes under gårdagen
♣ Nästan kört ihjäl en orre

Och nu ska jag lyckas med följande:

♣ Städa
♣ Duscha
♣ Dubbeldejta

Livet blir inte så mycket roligare än så här.


Surprise!

I går fyllde min käraste vän Mia 25 år och det firades så här:

 

    

GRATTIS MIA!!!

Balls of steel?Klart man är stolt över Borlänge. Staden där pojkarna har balls of steel. Så där modiga var då sannerligen inte grabbarna på Hagagymnasiet men det är klart, Soltorg har ju alltid stått för en helt annan typ av klass.

In the forest

Jag förbereder mig för fullt inför en natt utomhus i Dalarnas mörka skogar. Hoppas grejen går i lås bara. Fast om inte så har jag en helt ny erfarenhet i bagaget, jag har nog aldrig sovit utomhus i skogen tidigare förutom den gången i militärtält.

Vad ska ni göra i helgen?

This is so me

Den här listan stal jag från cirkusen i Götet. Stjäl den du också!5 accessoarer
- Peaceörhängen från New York
- Guldringar
- Ryssjal från Moskva
- Louis Vuitton alma
- Angelica-halsband

5 plagg
- Skinnjacka
- Blommig klänning
- Stuprörsjeans
- T-shirts med tryck
- Hanky panky trosor

5 skönhetsprodukter
- Body butter från The body shop
- Heavenly angel hudkräm från Victoria´s secret
- Fuktkräm från Apoteket
- Knallrosa läppstift från Oriflame
- Lipgloss med olika smaker från Victoria´s secret


Söker stadigt sällskap

Jag söker stadigt sällskap i form av en bostadsrätt med tre rum och kök, alternativt två rum och kök. Det ska vara parkett eller trägolv och helkaklat badrum. Gärna öppen spis i vardagsrummet. Köket ska vara fräscht med spishäll och relativt nya vitvaror. Tapeter är inte så noga då jag gillar att måla. Lägenheten ska ha en hyreskostnad på mindre än 3000 kronor i månaden och ligga någonstans på Hagalund eller Östermalm. Och inte tredje våningen om det inte finns hiss, det är jag alldeles för lat för och har alldeles för stora möbler för att orka kånka upp med allt. Tja, det var väl allt. Om ni ser eller hör något av intresse, please contact me på angelica1987blogg@hotmail.com

Ahlgrens bilarJag längtar till sommaren och McDonald´s Ahlgrens bilar glass.

Att dejta är en konstform

Jag har aldrig dejtat. Inte så där boka-dejt-på-restaurang-med-levande-ljus och sedan åtskilliga dejter i sommargräset på en rödvitrutig filt, picknickkorg och tusen myror på besök. Jag har snarare haft ett kärleksliv som består av hångel, fylla, "vad fan hände?" och sedan är vi ihop i fyra år och därefter "men du är fortfarande min bästa vän, jag älskar dig, puss hej".

Därför är det lite extra kul nu med Grease-dejter på tivoli och spontana kafébesök. Men att dejta är sannerligen en konstform. Hur var det egentligen med den där tre dagars-regeln? Å andra sidan, känns inte tre dagars-regeln lite 2002? Två dagar är bättre, han är inte för på men inte för seg heller men har du inte hört från honom på en vecka är han helt enkelt "not that into you". Jag tycker att om det klickar direkt så är det bara att köra på men använd dubbla kondomer som mamma sa när jag föddes.

En sak jag också har lärt mig är att nästa seriösa förhållande jag trippar in i så ska jag ha ett förhållande med killen och inte bara med mig själv. Jag vill inte vara Samantha och singel vid 50 bara för att jag är van att sätta mina behov först. Främst för att jag har en känsla av att jag inte kommer vara lika
het som Samantha när jag är 50.

För vi blir desperata snartHönan Agda- Cornelis Vreeswijk

Du, jag älskar dig passionerat och allt du ber om det ska du få. Men jag vill ha dig naken då.

Quiz me!Här sitter jag och har tråkigt. Alla jobb är redan gjorda för dagen och jag har redan hunnit boka jobb till morgondagen. Kanske borde städa kontoret i brist på annat?

Nej, vad trist.. hmm, en frågestund kanske vore på sin plats? Ja, det gör vi, ni får fråga mig vad som helst mellan himmel och jord och jag lovar att svara sanningsenligt. Var inte blyga nu utan ställ frågor så jag har något att roa mig med! Både pinsamma, hemska, roliga och dumma frågor är varmt välkomna. Anonyma kommentarer godkänns som vanligt inte men annars är det fritt fram.

UPDATE: Här kommer mina svar på era få men smarta frågor. Detta visar att ni känner mig redan bättre än jag trodde. Om det är creepy eller inte låter jag vara osagt.

Vet att du var på jakt förut efter kanel tuggummi. Har du hittat dom någonstans i Borlänge? Annars har jag ett tips. När jag var i Blge för en stund sen hittade jag dom i tobaks affären brevid centrum grillen. Prova där!

Svar: Jag var där i dag men de var slut. ;(Hmm, vad gillar du bäst med dig själv? (:
Svar: Helheten och att alla organ fungerar som de ska.

Anser du att homosexuella ska kunna gifta sig i kyrkan?
Svar: Självklart. Det finns homosexualitet inom kyrkan och inom alla samhällsklasser så varför skulle då en grupp människor inte ha samma rättigheter som alla andra?


Förstås ingen fråga utan en länk till bildbevis på vilket sjöslag fröken missade häromveckan:
http://szilvibloggar.blogspot.com/2009/04/birthdayparty-for-herman-klose-who.html. Åsså kan jag säga att Dalarna på påsk inte var fel... isolerade i Hundfjället visserligen men ändå! Nästa gång ska vi inte ha så bråttom hem utan stanna till hos dig och kolla läget!
Svar: Åh, trist att jag missade det! Såg ut att ha gått riktigt vilt till! Nästa gång ska jag visa er Bäsna så ni får träffa Texas!

Skulle du kunna göra nån skönhetsoperation?
Svar: Nja, jag tycker inte att jag har behov av det men om jag blev brännskadad i hela ansiktet så är det förstås en annan sak.

Vad har du för kamera? Hur kan du vara utbildad journalist redan som 21-åring? Vad fotograferar du helst? Vad vill du jobba med i framtiden?
Svar: I jobbet använder jag en Sony a200, privat har jag en Nikon d40. Jag gick en ettårig journalistutbildning på folkhögskola. Jag fotograferar helst porträtt och djur och jag vill jobba med skrivandet i någon form, kanske damtidning, frilansa eller allra helst jobba två dagar i veckan på en tidning och sedan skriva böcker resten av tiden.

Jag beklagar verkligen sorgen efter din bror och undrar hur du mår nu och vad du gör för att bearbeta sorgen?
Svar: Tack. Jag mår rätt bra just i dag men ingen dag är lik den andra. Saknar honom gör jag dygnet runt men jag har fått bra stöd från min familj och mina vänner. Jag ska också börja gå i en samtalsgrupp med anhöriga som varit med om samma sak.


Hur ofta tränar du? Har du några tips på hur man går ner i vikt snabbt och enkelt?
Svar: Tja, minst tre gånger i veckan men promenerar försöker jag göra minst en timme varje dag. Några tips har jag inte, då skulle jag vara smal själv för tusan! Men något som inte funkar är pulverdieter, det fuckar upp ämnesomsättningen och du går ner sjukt mycket men sedan går du upp lika mycket igen om inte mer. En ändring av hela livsstilen är det absolut bästa och power-walks i minst en timme om dagen gör att du tappar ett kilo i veckan.


Vem har störst bollar?


Här är tjejerna som har störst bollar i Borlänge. Det är dålig kvalitet på bilden men å andra sidan finns det ingen fotograf bakom heller. Och självklart vann jag och Karro vilket var tur för sämre förlorare får man leta efter.

Walk idiot walk

Jag känner mig som en idiot. Kom med något nytt säger ni då. Men jag måste verkligen bli bättre på språk. Det här är skandal. Fast jag kan ju tala svenska hyfsat i alla fall.

Nu ska jag gå en mil och sedan åka och köpa en fucking golvmopp som håller längre än två månader. Och efter det ska jag städa min lägenhet som inte sett en dammsugare på år och dar. Jag som kallas Bree van De Kamp av mina vänner. Hah. Ni skulle bara veta, egentligen är jag klantarslet Susan Mayer.

I kväll är det Desperate housewives och jag har en dejt med teven. Sweet!

"Oh, my own Louis Vuitton..."

Jag har blivit lite av en märkestönt. Inte så mycket för kläder eftersom det är roligare att shoppa ofta och billiga kläder än få men dyra. Men däremot väskor, solglasögon och skor kan jag lägga extra mycket pengar på. Fast det finns en nackdel med dyra märkesgrejer. I början när jag köpte min Louis Vuitton-väska behandlade jag den som en skör porslinsprydnad men i dag ser den rentav skabbig ut. Den är svart på undersidan och jag har råkat göra två repor i canvasen. Det står väl inte på förrän jag placerar min feta röv på Ray ban-brillorna heller... bara 1400 spänn helt åt helvete.


Jag i mina stek-brillor sommaren 2008.

Baksidan av alltOm en månad ser det ut så här i Dalarna. Det är då Higland cattle skiter i gröngräset som aldrig förr och solen värmer våra frusna vinterkroppar. Sköna maj, du är så välkommen!

I love my work!

Jag befinner mig på en redaktion i ödemarken (läs: Mockfjärd). Ska strax släcka ner och köra hemåt. Och nej, jag brukar vanligtvis inte sitta på redaktionen en sen måndagskväll men jag har precis varit på kommunfullmäktige och politiker har som vana att tala väldigt länge. Men på fredag kommer jag arbeta betydligt längre än så för jag har ett uppdrag som går ut på att ta med kamera och objektiv och övernatta utomhus i skogen. Hur det nu ska gå för en flicka som hatar småkryp, hoppar till av minsta ljud och gått vilse fler gånger än jag kan räkna på fingrarna, återstår att se. Men vad gör man inte för jobbet?

Blog´lovin

Vad vill ni läsa om? Jag tycker att bloggen håller samma kvalitet som Dede Lopez kärleksaffärer. Det vill säga really bad. Ge mig tips på vad ni vill att jag ska skriva mer eller mindre om. Och samtidigt kan ni ju lämna era bloggadresser så jag får veta vilka läsare som finns därute! ♥

If my star would fallBrainstorm- My star

Minns ni den här låten? De var populära när jag gick i mellanstadiet. Alla småtjejer blev lite kära i sångaren. Alla utom jag som var kär i killen i klassen som dunkade mitt huvud mot en järnstolpe. I dag har jag högre krav än så.

A little bit

Undrar just om mina turer på kärlekskarusellen är intressanta för mina läsare? Probably not. Därför gör jag en liten summering av gårdagens blinddate med ett gäng ord istället för att utförligt skriva om dubbeldejten som pågick fram till midnatt.

Karusell. Radiobilar. Wiplash. Franskt. Marockanskt. Kryddstark mat. Fotbollsspelare. Tecken. Fula ord. Språk. Mörker.


Oui,s`il vous plaitNu är då dagen inne som Karro väntat hela veckan på. Dagen då Anki ska på blinddate med en fransman hon aldrig träffat. Och jag som bara lärt mig fula ord på franska. Hur ska detta sluta? I´ll keep you posted.

SJF-fest

I går var det SJF-fest i gamla fängelset i Falun (jag har för första gången varit inuti en cell!) och allt mediefolk från Dalarna var inbjudna. Man kan ju lätt tro att det inte finns något annat att prata om än jobb men det var riktigt roligt. Maten var supergod (potatisgratäng, ockelboskinka, tzatziki och grönsallad) och det bjöds på både stå-upp-komik och dans.  Roligast var i alla fall mot slutet när Heavy och nyhetschefen gjorde en sketch och när två från konkurrenten började sjunga visor, både rumsrena och icke rumsrena.Jag har faktiskt lärt mig någonting
Jag har faktiskt lärt mig någonting

Att tiden mellan födseln och döden betyder ingenting

Du kan knalla runt med massa bling

Men allt du bär är endast tomma ting

Du kan leva och bo så jävla flått

Ingen klarar av att se med sitt öga blott

Hur jävla illa allting har gått

I detta samhälle glöms det viktiga bort


Vad fan hände med mänskligheten?

Om det nu finns nått kvar utav den

Ingen fattar världens problem

Alla säger bara att dom löst dem


Dom stora nationerna krigar för att få fred

Innerst inne så vill dom bara ligga sked

Känns som att det är åt fel håll det togs ett kliv

När så jävla många unga barn vill ta sina liv

Dom stackarna lever i en mardröm

Dom vill bara falla i en för evig lång sömn


Vad fan hände med mänskligheten?

Om det nu finns nått kvar utav den

Ingen fattar världens problem

Alla säger bara att dom löst dem

- Simon Lindvall


Den här texten skrev min lillebror i mars förra året. Tio månader senare tog han sitt eget liv, 18 år gammal. För Simon ska vi kämpa, för varje barn som inte orkar leva ska vi kämpa. Det måste ske en förändring i samhället nu, inte senare. För som Simon skriver "I detta samhälle glöms det viktiga bort" och det är vår förbannade plikt som medmänniskor att hjälpa. Ibland är signalerna svåra att upptäcka men med rätt resurser kan antalet självmord minska. Det är inte okej att var sjätte timma tar någon sitt liv i Sverige i dag på grund av bristande resurser och en psykvård som inte fungerar.

Fullkornspasta och tomatsås

Jag har blivit vegetarian. Åt så otroligt mycket gustafskorv under påskhelgen, säkert en hel häst själv, så därför tänkte jag vara lite vegetarian ett tag för att kompensera min glupskhet mot de stackars gnäggdjuren. Jag är så rar.

I´m done with you!

Sådär ja. Nu har jag sagt upp lägenheten.

It´s dansband all the way baby!Här är en bild på mig i 50-talsutstyrsel med lockigt hår och blommig klänning ("titta, jag har skapat en mini-Stin!") tillsammans med Sara och Jan. Vi fick som uppmaning att se sexiga ut och Sara lyckades då bättre än jag men sämst var i alla fall Jan. Bilden är tagen från lördags då jag och mitt flickiga sällskap åkte tillbaka i tiden och buggade till Larz-Kristerz och Scotts. Vi bjöd Larz-Kristerz på efterfest men de sa att de hade tidig spelning dagen efter. Egentligen tyckte de nog vi var för unga (läs: för fulla).

59 läsare i snitt, haha..

.. men jag är jätteglad för de jag har. ♥ Vem vet, kanske är de puckona jag skakat av mig under blogguppehållet? Lite skrämmande dock att bloggen lockade främst Angelica-hatare i så fall med tanke på att 500 saknas. Själv förstår jag inte varför folk orkar lägga energi på att läsa en blogg som de bara irriterar sig på. Jag menar, mitt liv är knappast avundsvärt så jag förstår inte vad folk kan reta sig på egentligen. Är det för att jag är så otroligt snygg med mina C-kupor, två meter långa ben, naturligt blonda hår, perfekta tandrad och mitt jobb som moderedaktör på Vogue?

Eller är det så att det finns människor år 2009 som inte förstår sig på ironi? Well, what do I know..


Wrong side business

Jag skulle kunna tänka mig att se den nästan tre timmar långa Australia igen enbart för Hugh Jackmans skull. Eller som mamma uttryckte det: "En miljon för att vara i hennes kläder (Nicole Kidman)".


Catch the moon

Jag vet varför jag alltid gillat Stefan Andersson. Därför hans röst påminner så mycket om Bryan Adams. Min stora töntiga musikkärlek sedan 1992 som också är en fena på att fotografera. Men Stefan Andersson i sin tur har gjort introt till Skilda världar. Det är ju också rätt stort i sitt sammanhang.Stefan Andersson- Catch the moon

Listigt värre

Vad heter du? Angelica Lindvall, inte Angela Lindvall, förstår att ni tycker att vi är förvillande lika men nej, jag är unik. 

Har du något smeknamn? Anki, Ankan, Angie, Bingobella. Det sista har jag kommit på helt själv.

Är du beroende av något? Ostbågar.

Vad tror folk om dig? Att jag är längre än jag är.

Vad får du oftast komplimanger för? Mina ord.

Vad säger du för att imponera på någon? Jag är uppväxt på vodka och tål hur mycket som helst.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Det blir hett marockanskt.."

Var bor du? I Borlänge, där har jag tänkt bo länge. Doh.

Trivs du där? Börjar trivas, kan ha något med min fantastiska umgängeskrets att göra.

Äger du några Converse? Självklart.

Sprit, cider, vin eller öl? Absolut.

Brukar du bli för full? Det  händer.

Vad har du för mobiloperatör? Halebop.

Är du allergisk mot något? Slemmiga typer.

Hur svarar du i mobilen? "Angelica".

Hur många timmar sömn fick du i natt? Sju.

Sov du ensam? Nej.

Brukar du komma i tid? Ja.

När mår du bra? När alla i min omgivning mår bra.

När mår du mindre bra? När Döden gör annat än spelar schack.

När blev du fotad senast? I lördags.

Hur känner du dig nu? Tjock och lycklig.

Vanligaste färg på dina kläder? Svart.

Vem saknar du? Simon, alltid Simon.

Hade du en bra kväll i går? Ja, den var mysig! God mat och många skratt med människor jag älskar.

Favoritdryck på morgonen? Färskpressad apelsinjuice.

Rakar du benen? När jag kommer ihåg.

När brukar du oftast gå och lägga dig? Före midnatt.

Är du blyg? Nej. 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja, men inte en hållbar sådan.

Vad är det värsta du vet? Döden och orättvisor.

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? En tusenlapp kanske.

Vad längtar du till? Sommaren.

Vad är det finaste du fått? Ett liv och en lillebror.

Hur gammal är du? 22 år i sommar.

Vad samlar du på? Minnen.

Vem ringer du när du är arg eller ledsen? Mamma.

Gillar du golf? Moderatbandy är inget för mig, men minigolf är kul!

Har du sovit i din egen säng i natt? Nej.

Är det okej att gråta? Ja, hur ska man annars kunna få rena ögon?

När grät du senast? I går.

Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa jorden runt och köpa lägenhet för det som blev över.

Bär du glasögon eller linser? Bara när jag vill se intelligent ut (glasögon alltså).

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej, verkligen inte men det är bättre kvalitet.

När går du upp ur sängen en helgmorgon? När jag vaknar.

Har du piercing eller tatuering? Hål i öronen och ett par tatueringar.

Vill du gifta dig? Ja, jag tror på kärnfamiljen. I tio år i alla fall.

Vill du ha barn? Ja, om några år.

Solar du ofta? Utomhus så fort solen kikar fram, i solarium ytterst sällan.

Är du bra på att laga mat? Det mättar i alla fall.

Är du flygrädd? Nej, jag har för tusan hoppat ut från ett flygplan så rädd är nog det sista jag är.

Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten.

Vilken är din favoritglass? Pecannötkola.

Tror du på ett liv efter döden? Nej, inget liv där Angelica är Angelica utan snarare energi i någon annan form.

Vad äter du helst när du ser på film? Ostbågar.

Har du någon fobi? Spindlar.

Är du morgon- eller kvällsmänniska? Dygnet runt-människa.

Vilken ögonfärg har du? Grönbruna.

Har du någon gång gråtit dig till sömns? Vill jag lova.

Hur ofta tränar du? Regelbundet tre gånger om året.

Senaste låt du hörde? Hot and cold med Katy Perry.

Senaste film du såg? Don´t mess with the Zohan. Den var kass.


Alive and kicking

Jag är tillbaka från en välbehövlig paus. Medan ni längtat ihjäl er efter mina meningslösa blogginlägg har jag sjungit La voix, fått användning för mina Ray ban wayfarers i vårsolen, hunnit hånat haremsbyxan eller "bullfittsbyxan" som den också kallas och under en svag stund inhandlat ett par som sorgligt nog passar mig.

Jag har också klippt mig, fått lite färg i ansiktet, jobbat heltid och träffat en karl som vet vad jag vill ha och förtjänar. Nej, det där sista var inte riktigt sant men det finns intressanta ämnen helt klart. Elsa har också flyttat hemifrån så jag är singel, djur- och barnfri. Nothing can stop me now.

I hjärtat svider det till titt som tätt. Jag saknar min lillebror varje dag men det kunde varit värre. Jag kunde förlorat alla men jag har mamma kvar. Världens finaste mamma. Med 20 års åldersskillnad, ska vi gå rakryggade genom livet och sedan sitta tillsammans på ålderdomshemmet och se tillbaka på ett liv som trots att det var fyllt med sorger ändå innehöll glädje, vänskap och kärlek.

Livet är underbart och det ska levas till max. Vi ska ju ändå vara döda resten av tiden så det är lika bra att leva nu när vi har chansen. Eller vad säger ni? Välkommen tillbaka till min blogg, ett bedårande barn av sin tid som växt upp!