Patetiskt raggningsförsök

Jag trodde att jag hade varit med om de flesta patetiska raggningsförsök genom åren men det här tar verkligen priset. Jag skulle köpa en pizza eftersom magen kurrade som en spinnande katt så jag gick till en av mina favoritpizzerior i stan och köpte en Hawaii. När jag skulle betala frågade mannen i kassan om jag hade pojkvän. Vad i helvete har han med det att göra? Ser jag ut som en tjej som vill ha en svettig pizzagubbe eller? Jag sa ingenting utan gav honom en förintande blick, betalade, tog min pizza och gick därifrån med arga steg.


Handikappad utan mobil

Jag har glömt min mobil hemma. Det hände senast 1996. Jag känner mig helt handikappad utan mobil. Man vet aldrig när man behöver den.

Fast nu slipper jag ju i alla fall titta på displayen var sjuttioelfte sekund för att se ifall jag fått något gulligt sms eller två.


Poliserna gillar mig

Jag vet att många journalister har svårt att pressa poliser på saftig information. Men för mig är det precis tvärtom, jag får oftast mer information än jag överhuvudtaget vill ha. Det betyder med andra ord att jag får veta mer saker än vad jag enligt etiska pressregler får skriva.Illustratör: Per Hardestam


Not my type of bag

Varenda modebloggare i detta avlånga land tjatar om de så kallade fransväskorna. De finns att köpa varsomhelst nowadays men självklart är det märken som Fendi och Miu Miu som gäller. Själv har jag inte fallit för trenden att se ut som Dr. Quinn men jag antar att fransarna passar på vissa. Som till exempel Pocahontas.

Planer för helgen

På torsdag har jag bjudit in mig själv hos två av mammas dagbarns föräldrar. De har en tunna på gården som jag tänker bada i. Egentligen bjöd de bara mamma och Niklas men jag gör inget väsen av mig. Jag ska dricka mitt kanel- och äppelvin och fira att jag har långhelg. Jag och Johanna ska vara i hennes föräldrars båt uppe i Orsa hela helgen och kanske även besöka Kamtjatka-björnarna och de sibiriska tigrarna i björnparken. Det verkar bli en helg helt i min smak.

 
Bild: www.orsagronklitt.se

Ingångsjobb

Jag jobbar kväll den här veckan eller ja, bara tre dagar eftersom jag jobbade helgen som var. Jag hade min lediga dag i går och så är jag ledig på fredag.

Det är tråkigt att jobba kväll, det händer nästan ingenting. Fast å andra sidan måste jag ta mig tid och sitta och fila på mitt ingångsjobb som jag tror kan bli riktigt bra och läsvärt. Eller så är det bara jag som tycker att det är läsvärt för att jag älskar ämnet. Men jag behåller det hemligt tills det gått i tryck utifall att några journalister från konkurrenten läser min blogg. Man vet ju aldrig!


En avhoppare

Det blir bara jag och Johanna som reser till Thailand. Ulrika hade inte råd. Hon flyger istället till New York i september som plåster på såren.

Det var visserligen jag och Johanna som skulle åka från början men så kom Ulrika med på ett bananskal. Det känns lite trist att hon inte längre ska följa med men jag gissar att hon kommer få en helt underbar vecka i The Big Apple. Jag är också sugen på att åka till NY, det blir nog en tripp dit inom de närmsta åren. Jag har ju faktiskt en gammal gymnasiepolare som bor mitt i smeten med utsikt över Manhattan. Hyran ligger på 2000 dollar per månad, närmare 15.000 svenska kronor. Det kostar att ligga på topp.


Förlorat körkort

Jag drömde en mardröm häromnatten. Jag åkte fast för fortkörning och blev av med körkortet. Eftersom jag haft mitt körkort i två år först i september så fick jag alltså göra om hela teorin och uppkörningen. Jag vaknade alldeles kallsvettig.

Tur att mitt rosa körkort ligger i tryggt förvar i min plånbok. Tänk att det var två år sedan jag och Thomas gick den där intensivkursen. Det måste ha varit de två tråkigaste veckorna i mitt liv, utan Thomas hade jag aldrig klarat det.


Creedence Clearwater Revival

I Bäsna är det Creedence som byfolket svänger sina lurviga till. Och då snackar jag inte bara om den äldre befolkningen utan precis alla åldrar dansar hjärtligt till den amerikanska rockgruppen som slog igenom på 60-talet.

Nedanför bjuder jag på en låt som måste vara en av världens mest kända karaoke-låtar. Fast min personliga favorit är Midnight special. Den sjöng jag och trubaduren på mammas 40-årsfest. Jävlar vilket drag det var.Creedence Clearwater Revival- Down on the corner

Kuriosa: John Fogerty har faktiskt uppträtt i Kupolen en gång på 90-talet. Ingen mindre än min mamma var där och skakade loss. Det gjorde för övrigt hela Kupolen.

Välbehövlig dusch

Det känns fortfarande som att luften ovan molnen sitter kvar i mitt hår. Min frisyr (om den nu kan kallas frisyr) är alldeles flygig. Jag ska ta en välbehövlig dusch och shamponera in håret med Sunsilk care & repair. Riktigt bra schampoo, kostar bara 19 kronor på Rusta.


I morgon kanske mitt reportage kommer med i tidningen. Då får ni se helgens höjd(!)punkt!

Onödig fakta

Namn: Angelica Lindvall
Födelsedag: 20 juli
Mobilsignal: Johnny Cash- I got stripes
Syskon: Simon
Längd: 162 ½ centimeter
Vikt: 58 kilo
Min idol: Per Bjurman
Djur jag har/vill ha: Hund
Gör i min ensamhet: Gråter, försöker verkligen undvika så gott det går att gråta inför folk
Jag har hånglat med: Slampa
Coca cola eler Pepsi: Pepsi
Samlar på: Minnen
Om min drömkille vore ett djur vore han: En tiger
Gör om helgerna: Festar, shoppar, hänger med kompisar och bloggar
Om jag vann en miljon kronor skulle jag: bjuda med Thomas på en jorden runt-resa
Det pinsammaste jag gjort: Det sparar jag till min självbiografi
Mamma kallar mig för: Anneli (hon varken ser eller hör skillnad på mig och min moster)
Stjärntecken: Kräfta
Ögonfärg: Grönbruna
Semestrar gör jag helst: Utomlands
Jag är kär i: Nummer 14 i Forssa BK
Favoritartist: Bryan Adams
Årstid: Sommar
Lag: IFK Göteborg

Sommarplats

Gör min utmaning du med!

Vad gör jag för fel?

Jag mötte en äldre berusad herre på byn häromkvällen. I den här byn känner alla precis alla och den här herren har jag känt sedan jag var liten."Angelica, vad gör jag för fel? Jag smeker henne på alla de rätta ställena och ändå blir hon så taggig".


Ja, jag skulle gissa att din fru ibland önskar att hon fick ha sin karl hemma en lördagkväll istället för hos byns ungkarlar som super ikapp varje helg. Men det är ju bara en gissning från min sida.

Resan betald

Nu är resan till Thailand betald. Det blev precis 10.000 riksdaler med flygstol tur och retur inklusive avbeställningsskydd.

Trots att resan är betald finns det mycket pengar kvar att spendera. Vi ska dels boka två hotellnätter i Bangkok och dels köpa Europeiska reseförsäkringen och för att inte nämna alla satans sprutor och tabletter som ska tas innan avfärd. De kostar ju en slant de där malaria-tabletterna och alla sprutor för hepatit A och C och allt vad de heter.

Den 25 november flyger vi mot varmare breddgrader. Sedan kommer vi resa runt i två månader i Thailand, Kambodja, Vietnam, Laos och Malaysia. Vi återvänder till kalla Sverige i mitten av januari med förhoppningsvis många roliga minnen i bagaget.


Bild:
http://www.liveandlearntravels.com 

Ingmar Bergman död

Sveriges störste teaterregissör Ingmar Bergman har gått ur tiden. Han blev 89 år gammal. Bergman efterlämnar ett gäng ungar och flera krossade äktenskap.

Jag har aldrig förstått storheten med vare sig Bergman eller hans pjäser. Visserligen har jag bara sett Fanny och Alexander men den var ju riktigt usel.

Nåja, låt kvinnokarln vila i frid. Nästa stora gigant som går ur tiden blir Lukas Moddysson.

Stans äckligaste hamburgare

Burger King har så genomäckliga hamburgare att jag är på vippen att bli vegetarian. Torrare och smaklösare kött får man leta efter. Har de inget kryddskåp?

Tacka vet jag Donken eller Max.


Journalisten som gör allt för ett scoop

Jag kanske måste förklara ett och annat i och med mitt något melodramatiska inlägg i går.


Jag trodde väl aldrig att jag skulle dö trots att jag hoppade ur ett flygplan på 3000 meters höjd men jag var lite orolig där ett tag när de proffessionella hopparna sa att det var gränsfall i och med den starka blåsten. Men jag kan med glädje meddela att jag överlevt mitt livs första fallskärmshopp. Det var en upplevelse jag sent kommer glömma.

En mer utförlig beskrivning publiceras på bloggen i samband med ett reportage i Dala-Demokraten nästa vecka.


Sista inlägget

Det här kan vara mitt livs sista inlägg.

På min gravsten ska det stå "Tjejen som älskade att leva" eller "Journalisten som gjorde allt för ett scoop".

Jag vill bara säga att jag älskar min familj och mina fantastiska vänner mest av allt. Och Thomas, du är och kommer alltid finnas i mitt hjärta, jag älskar dig mer än jag kan beskriva i ord. ♥

Mitt liv får plats i en ryggsäck

Direkt efter att vi bokat resa gick vi och köpte likadana ryggsäckar som rymmer 60 liter vardera. Ryggsäcken ser stor ut men med mina shoppingmått mätt så är den oerhört liten. Fast jag ska verkligen försöka att packa lite från början och sedan bibehålla utrymmet ett tag. Men de sista veckorna ska jag köpa flera resväskor och fylla med shoppingfynd och presenter till släkt och vänner.

Jag har även köpt en sidensovsäck, ett myggnät och en slags neccessär för dokumenthandlingar såsom visum, pass och dylikt. Allt som allt gick det på 1400 kronor men då var det halva priset på ryggsäcken som annars kostade 1200 kronor.


Bild:
www.frittflyt.se

Resan bokad och klar

Jag kan med glädje meddela att jag äntligen bokat resan till Thailand. Den 25 november flyger jag, Johanna och Ulrika till Bangkok. Vi kommer resa runt i både Thailand, Malaysia, Laos, Kambodja och Vietnam i två månader, åtta veckor, 60 dagar. Resan gick på 9405 kronor tur och retur. Vi kommer flyga med SAS ner och mellanlanda i Köpenhamn. På vägen hem flyger vi med Austria airlines och mellanlandar i Wien.

Jag gissar att det kommer bli en resa för livet. ♣


Bild:
http://www.liveandlearntravels.com

Padawans modeblogg

Läs Padawans modeblogg, en skön motvikt till alla tjejer som visar upp dagens outfits och vars högsta önskan är att jobba inom mediiiiiiaaaaa.

Mina favoriter

En utmaning från Jehona!

 • ...klädesplagg: Klänning
 • ...drink: Geting
 • ...dryck: Vatten
 • ...stad: Göteborg i Sverige, London utomlands
 • ...musikgrupp: The Ark
 • ...musik: Pop och rock
 • ...snacks: Ostbågar
 • ...stilikon: Rachel Bilson
 • ...parfym: Naomi Campbell
 • ...sport: Fotboll
 • ...magasin: Glamour och SOLO
 • ...bok: Dimmornas bro
 • ...serie: Desperate housewives och Prison Break
 • ...skådespelare: Sean Connery och Denzel Washington
 • ...hemsida: http://angelica1987.blogg.se 

Ta dagen som den kommer

För första gången på länge vet jag inte vad som kommer hända i framtiden. Och det känns förbannat skönt.

Ända sedan jag var liten har jag planerat mitt liv in i minsta detalj. Det är inget jag rekommenderar till någon. Jag har fått en enorm prestationsångest över att alltid följa planerna till punkt och pricka. För gud förbjude om planerna ändrades eller inte följdes.

Nu försöker jag istället ta dagen som den kommer för emellanåt kan det vara riktigt roligt att bli överraskad.

Fjäril

© Angelica Lindvall


I vått och torrt

Varför regnar det alltid så fort jag är ledig? Jag som hade tänkt ligga på en filt ute i solen, läsa en bra bok och bättra på solbrännan som knappt existerar längre efter två svenska sommarmånader.

Tur att jag har vänner som ställer upp i vått(!) och torrt. Jag och Linneà ska fika på Waynes i eftermiddag. Kanske ska jag och Johanna även boka den där resan som vi snackat vitt och brett om i flera månader nu. För övrigt har den stora sommarrean startat både på Skohuset och Team Sportia. Jag ska verkligen försöka låta bli att gå in på Skohuset men på Team Sportia måste jag in och checka läget. De säljer ju stora ryggsäckar och kanske även sidensovsäckar för halva priset vilket är ett måste på vår backpackingtripp genom Asien. Jag längtar som en tok, hoppas höstmånaderna kommer gå lika fort som sommaren. Vi åker i mitten av november och kommer hem nästa år. Vi ska resa mellan Thailand, Malaysia, Kambodja, Laos och Vietnam. Att flyga mellan länderna kostar 500 spänn. Det är billigare än att jag tar tåget ner till Göteborg. Helt sjukt.


Livet är hårt ibland

I morgon får jag äntligen sova ut. Det kan sannerligen behövas. Jag har varit så otroligt trött de senaste dagarna. Ibland är det hårt att ligga på topp.

Jag har inga speciella planer för morgondagen mer än att jag måste köpa en ny hårborste. Min gick precis i tre delar. Livet är hårt ibland.


Friare

Det är inte varje dag som någon friar till mig även fast det hänt ett par gånger, oftast är det otroligt fulla killar som ber om min hand. Hursomhelst så ringde en norrman från Bulgarien till min mobil. Det var ingen mindre än mamma som gett ut numret. Jag hörde inte så mycket av vad norrmannen sa mer än att han förklarade hur vårt framtida bröllop skulle bli. Sedan hörde jag en berusad mamma säga:
"Han är 24 år och från Norge. Och han har skitsnygga tatueringar över hela ryggen och benen!".

Min mamma gillar inte ens tatueringar.

Han har ett sätt

Ibland känns det som att han lockar ut mig på villospår. Han ler det där leendet som får vilken isskulptur som helst att smälta. Trots att jag försöker verka oberörd så blir jag kär på nytt. Kär i hans sätt att röra höfterna när han går, kär i hans sätt att verka nonchalant när han i själva verket bara vill veta hur jag känner och kär i hans vackra ansikte som kommer åldras med en värdighet som världen sällan skådat.

Han har ett sätt som gör mig alldeles knäsvag och jag blundar hårt för att aldrig glömma.


Smaklig måltid

I går firade vi på redaktionen att det var löning med att gå ut och äta tillsammans. Det blev Café Caal i Bragegallerian som fick stå för maten. Jag åt en tacotallrik som var riktigt god. Nästa gång ska jag dit och fika för jag såg att de hade många spännande kaffesmaker. Yummie!


Linas kvällsbok nu på dvd

Jag har både läst boken av Emma Hamberg och sett filmen på bio. Nu finns den i alla fall ute på dvd och jag ska genast bege mig till närmaste snabbköp. En skön film som ger lite motvikt åt alla tragikomiska ungdomsfilmer. Den här filmen är riktigt rolig. Hyr eller köp den i dag!


När bluffade du senast?

En kollega tycker att bilden nedanför är riktigt rolig. Det tycker jag med. Om ni vågar svara i kommentarsfältet nedanför så vill jag veta om ni någonsin har fejkat? Ni kanske gör det regelbundet? Får jag fråga varför? Och hur tusan gör ni? Det måste kännas otroligt krystat att ha sex med en snubbe och sedan bara vråla "Jaaa, jaaa, jaaa!" eller något i den stilen. Jag trodde att killen kände därnere när tjejen kommer men det finns säkert en del killar som har världens metalldick mellan benen och inte känner ett jota. Kan en kille fejka förresten? Josh Hartnett fejkar ju i "40 days, 40 nights" men det är förvisso bara en film.

Enda gången jag skulle kunna fejka är om jag har sex med en tråkig snubbe som jag bara vill bli av med. Fast å andra sidan är jag inte så finkänslig av mig så jag skulle nog bara säga "Nej, fan vad trist det här var, du får gå hem nu". Sedan skulle killen undra i flera år vad han gjorde för fel.

Så himla kul

Petitesser

Jag tycker att DD:s hemsida är jättesnygg men jag stör mig på att flera ord faller bort från mina artiklar jämt och ständigt. Folk som inte vet något om mediabranschen tror ju att det är journalisten i fråga som inte kan skriva en begriplig text när det i själva verket är redigerarens uppgift att se till så att alla ord är med. Om de bara kopierade texten rakt av så vore ju problemet ur världen.

Motorcykel

I kväll ska jag åka motorcykel med min styvpappa. Han har en sådan här svart Suzuki Bandit-06. Den går som på räls i kurvorna och förhoppningsvis håller jag mig vaken den här gången. När jag satt bakpå hans förra motorcykel så somnade jag. Om det berodde på att hans gamla Yamaha var långsam eller det faktum att jag var bakis vet jag inte. Vad tror ni?

Unika besökare

I går hade jag ett sjukt högt unika besökare-antal på bloggen. Fast väldigt få kommentarer måste jag säga. Jag gissar att jag inte retat upp er tillräckligt nog.

Löning

I dag stod det på jobb-listan "ONSDAG 25 JULI, LÖN!!!!!!". Och Magnus Uggla spelas på repeat.

Fast man saknar allt av värde varje månad den 24:e. Så i samma stund som lönen går att nå, skall det genast ut och handlas, hela klädskåpet förvandlas. Sen man svurit att aldrig mera äta nudlar ifrån Tokyo.
Skall hela ens gäng ut på en sväng och sätta sprätt på varje peng.

Då finns det ingen som tar en, man är kung, kung, kung i baren.
Det är något som man verkligen vet, den 25:e smäller det.
Då finns det ingen som tar en, man är kung, kung, kung i baren.
Det är värt att leva fattigt ett tag om man får vara kung för en dag.

Ingen utgång

Det blir ingen utgång för mig i kväll. Dels är det inte lika kul att gå ut nykter och dels börjar jag tidigt i morgon och måste försöka vara någorlunda pigg och skärpt. Fast nästa lillördag (och helg) ska jag nog kunna sätta på mig partypjucksen för då jobbar jag kväll på vardagarna och har med andra ord sovmorgon dagen efter. Dessutom är jag ledig hela helgen. Nu i helgen är det däremot jobb som gäller men det gör mig ingenting. Då blir det ju kortvecka nästa vecka. Ledig både måndag och fredag (som den här veckan). Underbart.

All I want is you

En låt som får mig att tänka på honom.The Ark- All I want is you (live)

How can I pretend that I like your new friend when all I want is you
How can I put up with him saying buttercup when all I want is you
All I want is you
We been trough all this before, it´s not funny anymore that all I want is you
It´s getting quite absurd, the worst hang up ever heard of that all I want is you
All I want is you
I keep telling you I´ve got lots of things to do, I´ve got girlfriends old and new
You keep telling me that it´s crazy and it´s true that it´s crazy but I´m not
But I keep telling you I´ve got lots of things to do, I´ve got boyfriends old and new.
´Cause starting up again would be nothing but insane and messed-up thing to do
It´s painful to admit but I´ve been feeling like shit ´cause all I want is you
It´s getting quite absurd, the worst hang up ever heard of that all I want is you
All I want is you

I gotta get a hobby something soothing for my soul to get my mind off you
Yeah, I´m gonna get a job and a cute little dog then look for someone new
and forget I ever wanted you
I keep telling you I´ve got lots of things to do, I´ve got girlfriends old and new
You keep telling me that it´s crazy and it´s true that it´s crazy but I´m not yet
I keep telling you I´ve got lots of things to do, I´ve got boyfriends old and new.
´Cause starting up again would be nothing but insane and messed-up thing to do.
How can I pretend that I like your new friend when all I want is you
It´s getting quite absurd, the worst hang up ever heard of that all I want is you
All I want is you
All I want is you

Rave

Jag hörde att de pratade på radion om ravefesterna som hålls lite runtom i Sverige. Ja, Skåne räknas tydligen som en del av Sverige. Skämt åsido, folk verkade upprörda över att det är så mycket droger i omlopp på dessa ravefester men polisen vill inte förbjuda festerna för de tror att festerna då kommer hållas i hemlighet.

Jag tycker inte heller att polisen ska förbjuda festerna, det är ju roligare att de åker dit och gör en knarkrazzia och låser in de nerdekade ungdomarna. Förhoppningsvis lär dem sig då att både rave och knark är såå 1995.

Det bästa med att vara journalist

1. Man får presskort och kan ta sig in gratis på evenemang som annars kostar multum.

2. Man får mutor i form av jordgubbar och fika, ja, och så finns det ju journalister som tar emot större mutor än så men de borde skämmas.

3. Man får göra saker som ingen vanlig privatperson får göra, till exempel gå in backstage på en konsert och se rockstjärnor snorta kokain eller göra något annat dumt. Aja, baja..

4. Man får veta vad alla våldtäksmän och mördare heter, det kan ju vara bra så att man vet vilka man ska passa sig för.

5. Man får veta allt som händer före alla andra.

Sagan om ringen

Hur ska jag göra för att hålla min guldring i bästa skick? Hur tvättar jag den? Och hur minskar jag risken för eventuellt slitage? Kom igen alla förlovade och gifta chicks med ring på fingret, ge mig tips!


Bild:
www.rundgrengroup.com

Den 25:e smäller det

Jag är verkligen höger. Jag avskyr att behöva skatta bort nästan hälften av allt jag tjänar. Och det som jag tjänar täcker kort och gott alla utgifter. Nejdå, jag bara skojar.

I går fick jag min första lönespecifikation och i morgon får jag min första lön från Dala-demokraten. Jag är mycket nöjd med att få betalt för att göra det som jag tycker är allra roligast. Och lönen för sex veckor var inte alls dum, Thailand, here I come!

Utgång i morgon, någon? ♣

Sänk gränsen för abort

Kristdemokraterna vill ändra den nuvarande abortlagsstiftningen och sänka gränsen för abort. I dag kan en kvinna göra abort ända fram till vecka 18 och kd vill sänka gränsen till 12 veckor. Det kan mycket väl vara det bästa förslaget på länge.

Om abort ska finnas som en sista utväg så måste gränsen sänkas. Ja, jag är väl medveten om att en kvinna kan vara gravid länge utan att veta om det men man vet väl om man haft oskyddat sex? Hur svårt kan det då vara att testa sig? Ju snabbare en kvinna gör abort desto bättre blir det för båda parter. Fostret hinner inte utveckla sig så pass mycket (även fast ett foster är ett barn i miniatyr vid 12 veckor, med fingrar och tår) och kvinnan kommer kanske snabbare tillbaka i vanliga gängor då hon ännu inte hunnit känna sparkar och annat som hör en graviditet till.

Jag kan tycka att abort är nödvändigt i vissa sammanhang, till exempel vid en våldtäkt eller när man använt skydd som gått sönder trots att skyddet använts innan utgångsdatum. Men att göra abort på grund av att man glömt använda skydd är för mig obegripligt. Abort är en sista utväg och ska absolut inte användas som preventivmedel.


Jag och fotbollskillar alltså...

Tack vare exet har jag lärt mig uppskatta en sport som jag tidigare ratat med orden "Hur töntigt är det inte att jaga en boll som om man vore en jävla hund på speed?". Fast jag måste erkänna, jag gillar fotboll. Okej, jag tycker fortfarande att själva spelreglerna är tråkiga men att sitta och titta på vältränade pojkar i 90 minuter är värt mödan. Annars gillar jag mest hockey men hockeykillar är inte lika snygga. De är lönnfeta och har stora rumpor, not my type of guy. Nej, fotbollskillar är det som gäller.

Godissugen

Jag är så sugen på chips. Eller godis. Jag ska sitta hela dagen framför datorn och skriva klart min lördagsintervju. Jag tror faktiskt att jag tänker bättre med lite Ahlgrens bilar i magen. Dessutom är det inte så många kalorier i dom har jag hört. Tydligen är de också miljövänliga då de går på annat än bensin.

Ja, Ahlgrens bilar it is!


Från division 2 till allsvenskan

Kebba Ceesay är på omslaget av Dala-demokratens Borlängeupplaga i dag. Min förtjänst, jag tyckte han passade bra där. Artikeln är jag riktigt nöjd med, läs och begrunda den här.


Krimskrams

Man skulle kunna tro att en guldring räckte för att pimpa upp min vardag men inte då. Både Glitter och Gina Tricot hade rea på smycken och jag föll som en fura. På Gina köpte jag tre läckra guldarmband (ringar) som blir fint till en svart partyoutfit eller varför inte till en enkel vardagsklänning. Jag köpte också ett fult halsband med en massa berlocker på. Jag köpte det enbart för berlockernas skull som jag tänkt knipsa av och göra egna halsband av. Det förklarar också varför jag köpte en massa guldhalsband med Jesus på korset inne på Glitter. Det var liksom halskedjorna jag ville åt. Fast ett fint berlockhalsband hittade jag på Glitter som jag självklart köpte plus fyra par örhängen formade som rosor och pärlor.

Allt detta fick jag till ett värde av 161 kronor. Otroligt. Nu väntar jag bara på mitt namnhalsband från Smycka och jag ska även köpa lite söta örhängen som jag hittat där.

Förlovad

Jag har köpt världens sötaste guldring med en liten diamant i mitten. Ringen är rätt bred och sitter nu väl placerad på mitt högra ringfinger. Jag är inte förlovad på riktigt, eller jo, om jag var norska så skulle jag vara förlovad men i Sverige så sitter förlovningsringen på det vänstra ringfingret. Jag fick verkligen användning av alla presentkort på Smycka. Ringen kostade 1220 kronor och sedan beställde jag ett namnhalsband i guld för 695 kronor som beräknas vara klart om två veckor.

Jag älskar min fina ring, jag ska aldrig ta av mig den. ♥

Killar tänker bara på sex

Jag fick en massagespindel i födelsedagspresent.

Jag: "Jag behöver ingen pojkvän när jag har den här."
Thomas: "Nej, haha, plopp".
Jag: "Vadå plopp?"
Thomas: "Ja, den ser ju ut som en analplugg".Ursäkta? Jag tänkte på själva spindelns funktion, att massera ryggen eller nacken och det första Thomas tänker på är en analplugg. Var i helvete har han sett en analplugg någonstans? Nej, förresten, jag vill inte ens veta.

Det är i alla fall ytterligare ett bevis på att killar enbart tänker på sex. Till och med något så äckligt som analsex. Okej, ni kan skippa alla kommentarer om att analsex är bra och skönt och heeeelt naturligt. För det enda jag tänker på är fyra nyanser av brunt.

Matchavgöraren

Jag har visserligen arbetat som en tok hela helgen men jag har ändå hunnit med lite nöje vid sidan av. I fredags var det utgång med Alexz och i lördags var jag och Johanna på grillfest hemma hos Filippa som äntligen kommit hem från Schweiz. Jag hade jättetrevligt och det var roligt att träffa lite nytt folk. Vi lirade gitarr och sedan var det dags för kubb. Vi delade upp oss i olika lag, tjejerna mot killarna. Fast frågan är om jag blev så populär bland tjejerna efter att ha råkat kasta ner kungen. Jag vill nog inte veta svaret.

"Angelica! Du kastade närmast, du får kasta en gång till. Ställ dig här borta."

"Nej, jag kan inte kasta rakt, jag måste stå snett".


Sedan blev det helt tyst tills killarna började jubla och ville skaka hand med matchavgöraren.

Seven days a week

Jag har jobbat sju dagar i sträck. I dag hade jag min lediga dag och på fredag är jag också ledig. Sen jobbar jag helg igen. Fast det är riktigt roligt att jobba helg. Man får i princip bara åka på roliga evenemang men det blir mer jobb förstås. Jag är ju den som gör hela Borlängeupplagan. Så i dag finns det fem artiklar med i tidningen samtliga skrivna av mig samt en jäkla massa polisnotiser. Det mesta har varit kul att göra. Bland annat har jag varit på dragracing, självplock av jordgubbar och jag har också sett när Guinness rekordbok dokumenterat världens största strutsägg som finns hos Sahlins struts i Borlänge. Det är min andra intervju på engelska som jag gjort under tiden på DD. Jag tror att C-kursen i engelska gjorde susen!

Som journalist får man verkligen vissa privilegier, bland annat fick jag och fotografen följa med paret Sahlin och teamet bakom Guinness rekordbok in i rummet för äggkläckning. Jag såg flera strutsbebisar som kläcktes. De är riktigt fulsöta med sina duniga skallar och långa ögonfransar. Jag blev ärligt talat helt förälskad.

Jag intervjuade också Borlänges lokala fotbollstalang Kebba Ceesay som bytt Brage och division 2 mot Djurgården och allsvenskan. Intervjun kan ni läsa i morgon i Dala-demokraten.

Tack söta ni...

... för alla gratulationer i samband med mitt inträde till vuxenlivet. 20 bast är inte illa pinkat för en trähäst. Vad vore jag utan mina läsare och min blogg? Jo, en hobbyjournalist som skriver tantsnusk om kvällarna.

Oops, nu är jag avslöjad.

Flicka tills jag dör

På Lunarstorm är man flicka eller pojke tills man dör. Jag är F20 där. Jag borde ta bort lunarkontot, det är inget kul längre när man börjat komma till åren. Bloggen är ju min bebis nu. Fast jag vet många av mina kompisar sagt hur mogna de är som tagit bort sina konton för att sedan återvända efter tre veckor när abstinensen blivit för svår. Då håller jag hellre huvudet högt ett tag till.


Sunny beach

Jag hoppas att alla skriverier är överdrivna för hur ska jag annars våga skicka iväg min morsa dit? Hon åker i morgon bitti och kommer hem om en vecka. Om hon överlever en vecka i Bulgarien så har hon förmodligen några goda parfymer med i bagaget hem. Både jag, lillebror och Thomas har beställt parfym. Jag vill ha min favoritparfym med Naomi Campbell och Dolce and Gabbanas Light blue.Filippa

Jag har spanat in den här söta Borlängetösen i flera år (hon gick på nördskolan Soltorg och jag gick på snobbskolan Haga) men jag har knappt talat med människan i fråga. På något sätt hittade hon till min blogg från sin aupair-plats i Schweiz och vi började kommentera varandras bloggar allt oftare. Till slut övergick denna cybervänskap till byte av msn och telefonnummer. När det var dags för årets upplaga av Peace&Love-festivalen träffade jag Filippa och hennes karl utanför systemet men vi hann knappt prata då förrän hon flög tillbaka till Schweiz igen. Nu har den blonda donnan flyttat hem till Sverige och i kväll ska jag våldgästa henne och grilla korv. Nej, hon bjöd faktiskt in mig men ibland vill jag försöka låta coolare än vad jag är. 

Filippa är en tjej som alla vill ha i sin umgängeskrets för gulligare tjej får man leta efter.

Presenter

Jag har fått världens finaste presenter från världens finaste familj, släkt och vänner. Mamma ordnade så att i princip alla släktingar, grannar och vänner köpte presentkort på Smycka till mig. Nu har jag en mindre förmögenhet att spendera på en guldring.

Familjen gav mig också de tonade drinkglasen som jag tjatat om där det står drinkrecept skrivna på glaset. Moster med familj gav förutom presentkort på Smycka en massagespindel som man kan leka med i håret eller på ryggen. Otroligt skönt! Jag fick också en söt nyckelring där det står mitt namn på och en liten nallebjörn från min kusin Christoffer.
Alexzandra gav mig en ögonskugga i guld från Make up store och två glitternagellack i guld och silver. Superläckert till partyoutfiten i går.

Från världens gulligaste kille, Thomas såklart, fick jag ett jättestort paket som innehöll en flaska Dooleys (min favoritlikör), en flaska Passoa och ett resepresentkort på många hundralappar. Jag vill tacka er alla för de fina presenterna, ni är helt jävla underbara. 

Ready, steady, go!

Jag har värdens huvudvärk. När jag var tonåring, fram till i går alltså, hade jag aldrig huvudvärk dagen efter en utekväll. Nu känns det som att huvudet kommer sprängas i bitar vilken sekund som helst. Tur att jag haft sköna jobb i dag. Jag var först ute på självplockning av jordgubbar och tog emot min första muta som journalist. En stor hink med söta röda bär. Sedan gjorde jag ett reportage om dragracing. Jag är nog lite av ett plåtluder, jag tycker att snabba bilar är riktigt coolt.

Firandet av min födelsedag blev i alla fall lyckat även fast jag har stora sår på fötterna efter mina nya kilklacksskor som jag vinglade runt med på dansgolvet. Det är smällar man får ta. Jag drack rätt segt i går så den sista timmen innan vi begav oss mot krogen hävde jag och Alexzandra i oss Malibu och cider. Väl inne på krogen blev det tre lakritsshots på raken plus två cider till.

Bara 365 dagar kvar till min 21-årsdag. Hoppas huvudvärken blir lättare med åren.

Jag har blivit av med oskulden

Yes! Nu har jag varit inne på systemet och handlat för första gången i mitt liv. Det blev en dyr historia. Sisådär tolv cider och två vinare. Jag är rädd att jag inte kommer ha något minne kvar efter den här helgen.

Och ja, jag fick visa legitimation och hon i kassan log och sa "Grattis". Bakom mig stod två pojkar som gick i samma klass som mig i gymnasiet. De fick inte visa leg och var måttligt roade av detta. Särskilt när en av dessa två pojkar fortfarande är tonåring.


Födelsedag

I dag är det min födelsedag. Jag fyller så mycket som 20 år. Det känns inget speciellt men i morgon kanske jag får några rynkor och celluliter som åtminstone visar att jag börjar bli gammal. Nästa gång jag fyller jämnt så är jag 30. Ja, jävlar vad tiden går.

Hjärta tårta


Pannkaka

I dag är det torsdag och pannkaka till lunch. Barnsligt gott!

Fritt fram

Jag har alltid varit väldigt öppen som person och nästan för ärlig för mitt eget bästa. Nu är det dags att ta den här nivån till oanade höjder.

Nu är det fritt fram att fråga mig om nästan vad som helst i kommentarsfältet nedanför, alltifrån vilka trosor jag föredrar, hur mycket jag tjänar som journalist till om jag någonsin fastnat med tungan på en istapp eller supit mig medvetslös.

De fulaste trenderna genom tiderna

1. Hög midja
Hur roligt är det att låta folk tro att man har världens längsta röv?

2. Hängslen
Jag förstår varför min lillebror klippte av sina hängslen som liten. Det finns faktiskt skärp som håller byxorna på plats.

3. Foppatofflor
Kommentar överflödig.

4. Moonboots
Fulare skor får man leta efter.

5. Uggs
De är säkert både varma och sköna men ibland går skönhet före komfort. Faktiskt.

6. Axelvaddar
Alltså, allvarligt? Hur kunde folk ens bära plagg med enorma axelvaddar i fodret? Axelvaddarna får aldrig återvända. Aldrig.

7. Slip-over
Kan funka på gammelfarfar men endast på gammelfarfar.

8. Benvärmare
Jag brukade använda benvärmare på den tiden då jag dansade men jag skulle inte ens under pistolhot bära dem utanför danslokalen.

9. Shorts
Det här är en trend som jag ratade från början men till slut började gilla lite smått. Men vi kommer ändå bränna fotoalbumet från 2006 där vi står i shorts och strumpbyxor. I Sverige i februari.

10. Neon
Okej, ett färgstarkt nagellack eller accessoarer går väl an men uttrycket less is more är något som alla bör leva efter.

Tre fula trender som jag gillar:

1. Platåskor
Perfekt för en kortis som jag!

2. Poncho
Ett mysigt plagg som man kan ha under svala höstkvällar.

3. Träningsoverall
Jag kommer lätt bli en av de där hopplösa kärringarna som har likadan träningsoverall som sin karl. Lätt.


→ Vilken trend tycker du är absolut fulast?

Cacao

Jag måste göra lite reklam för en jättegullig och gammeldags godisbutik i Borlänges centrum. Butiken går under namnet Cacao och ligger på Borganäsvägen. Jag har nyligen upptäckt denna lilla pärla som jag tidigare ratat med orden att godiset är för dyrt och att det bara finns mörk choklad i hyllorna. Fel, fel, fel. Butiken har både mörk och ljus choklad och även vit choklad som är min personliga favorit. Fast i dag köpte jag lösviktsgodis i alla möjliga smaker. Godispåsarna är dessutom miljövänliga vilket är ett extra plus!

I kväll ska jag, mamma och Johanna ha tacokväll. Så jag får verkligen inte proppa i mig allt gott godis utan måste spara lite utrymme i magen.

Välkommen på kalas

I morgon är det födelsedagskalas hemma hos mig klockan 18.00. Alla bloggläsare är varmt välkomna att hälsa på och sjunga "Ja, må du leva" tillsammans med min galna men ack så bedårande släkt.

Om ni inte
törs hälsa på så går det också bra att lämna mina presenter i brevlådan. Den är grå med rosa blommor som jag målat.

2007-2007

Den 7 juli var det många som gifte sig både i Sverige och resten av världen eftersom det var ett coolt datum, 070707. Nästa stora giftasboom beräknas bli på min födelsedag då ännu ett tufft datum kan graveras in i vigselringen, 2007-2007.

Ros

Klänningshysteri

Som säkert många av er redan vet så är jag helt tokig i klänningar. Här är några klänningar som jag har i min garderob! På vissa bilder har jag en vit behå som syns rätt bra genom plaggen men det bjuder jag på.

 

♥ Jeansklänning, mammas gamla
♥ Denimklänning, Vila

 

♥ Skjortklänning, KappAhl
♥ Marinblå klänning, Ellos

   

♥ Svart klänning med fickor, KappAhl
♥ Nyårsblåsa med mönster, Lindex
♥ Svart klänning med spets och vita prickar, köpt på någon butik i Stockholm

   

♥ Gul klänning, Gina Tricot
♥ Hallonröd hängselklänning, Gina Tricot
♥ Grå hängselklänning, KappAhl

     

♥ Vit långklänning, mammas gamla
♥ Virkad vit klänning, Lindex
♥ Sidenklänning, Vero Moda
♥ Koola Anna-klänning, Lager 157

         

♥ Röd blommig klänning, KappAhl
♥ Blå miniklänning med vita blommor, Wear it
♥ Blommig klänning med stora knappar, mammas gamla
♥ Lila blommig långklänning, KappAhl

     

♥ Brun blommig klänning, Zero zero
♥ Aprikos miniklänning med brodyr, köpt i Ryssland
♥ Grön klänning, Ellos
♥ Färgglad klänning med band i midjan, Zero zero

       

♥ Lila klänning med brokadmönster, Vero Moda
♥ Lila klänning, Indiska
♥ Empireklänning, H&M
♥ Lila cocktailklänning, Vila
♥ Blålila klänning, IndiskaDen som vill får gärna visa sin garderob också. Glöm inte att lämna din bloggadress i kommentarsfältet nedanför så jag vet var jag ska kika!

So many clothes, so little time

Sedan april har jag låtit en idé gro i min hjärna. En ganska modebaserad idé som går ut på att visa mina klänningar i ett mycket spektakulärt inlägg. Jag är besatt av klänningar. Det är ett plagg som funkar både till vardags och fest. Jag har fotat mig själv i några av mina klänningar sedan april så på vissa bilder är jag vårblek medan jag ser någorlunda solbränd ut på de senaste bilderna.

Håll utkik i bloggen om ni är intresserade av att spana in min garderob!


Livet ska vara som för en fjäril

... en sommardag.

I helgen tog jag helt makalöst vackra bilder med min digitalkamera som äntligen blivit lagad. En vacker fjäril satt och poserade glatt på en blomma i vår trädgård. Bilderna framkallade jag sedan och satte in i en fototavla som jag köpte på Lagerhaus för 89 kronor.

Fjäril 
© Angelica Lindvall

From the 80´s

Min mamma hade ursnygg smak i ungdomens glada dagar. Den här jeansklänningen kommer jag använda under soliga dagar.


Vuxenpoäng

Alla på redaktionen håller på att räkna ner mina tonår och ger mig gliringar för att jag börjar bli gammal.

" Nu får du börja samla vuxenpoäng, villa, vovve och unge". 

Räcker det inte med att jag bor i mammas villa, har en hund som jag delar med övriga familjemedlemmar och en putande mage som innehåller chokladkaka?

Tre dagar kvar...

Nobody puts baby in the corner

I kväll ska jag hem till Thomas en sväng och lämna tillbaka filmer som jag lånat. Förut var jag avundsjuk på hans växande dvd-hylla men nu börjar jag komma ifatt. Och perfektionist som jag är så har jag ställt filmerna i färgordning.

I övermorgon ska jag och
Alexz mysa framför Dirty dancing och äta en massa gott i sängen. Jag längtar!

Nobody puts baby in the corner. ♥

Förutsägbart liv

"Åh, vilken fin klänning. Är den ny va?"

"Ja, jag köpte den på.."

"Lindex, jag vet, för det stod i din blogg".Sådana saker är jag med om ofta. Mina vänner frågar numera bara av ren artighet vad jag gjort i dag. Egentligen vet de ju redan allt eftersom de lusläser den här bloggen lika ofta som jag uppdaterar.

Jag borde skaffa mig ett liv. Kan man hitta ett på Ebay?

Söt dotter

Thierry Henry har världens sötaste dotter. Sorgligt att en sådan liten gullig tös ska tvingas bli skilsmässobarn.

Kalasklädd

Jag är kalasklädd i dag vädret till trots. Fast håret orkade jag inte ens kamma igenom så det är bara uppsatt i en klämma.

Annonsförsäljaren: Har du donat med håret i dag också?
Jag: Haha, nej, jag har bara satt upp det.
Annonsförsäljaren: Fränt.Mysigt med åska

Jag vaknade av en rejäl åsksmäll och att himlens portar öppnade sig. Tänk vad mysigt att få ligga kvar i sängen och läsa en bra bok, kanske "I taket lyser stjärnorna" av Johanna Thydell eller Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". Jag är lite avundsjuk på er som har semester och sommarlov, särskilt när ni får sådana fina dagar som gårdagen. Jag telefonterroriserade en stackars man i går. Ringde väl sisådär sjuttioelva gånger. Sedan satt jag framför datorn hela långa dagen. Jag som ville göra något glassigt jobb, typ "DD testar sommarens glass".

Bigger boobs

Jag vet att många som går ner i vikt även brukar tappa en del fett från tuttarna. Jag var rädd att det också skulle hända mig. Men istället växer dom jävlarna och blir större. Jag trodde att brösten slutade växa när man kom upp i den högaktningsvärda åldern av 20 år men tydligen inte. En mycket bra födelsedagspresent i alla fall. Jag tackar och tar emot.


Rolig vecka

Den här veckan kommer jag jobba sju dagar i sträck. Fast det hindrar inte mig från att ha roligt! På torsdag kommer Alexzandra hem till mig och stannar i två dagar. På fredagen fyller jag 20 år och då är det utgång som gäller! Kanske blir det utgång även på lördag om Liza har tid för sin gamla kusin.

Jag ska också äta tårta och öppna presenter tills jag stupar och på måndag om en vecka är jag ledig och då bokar vi resan en gång för alla. ♣


Det glada 80-talet

Många unga tjejer i dag börjar ta efter sin morsas klädstil. Ja, det är faktiskt sant. De där resårskärpen som du markerar midjan med, det hade din mamma runt sin en gång så smala midja när hon var ute och gjorde stan i mitten av 80-talet.

Min mamma har sparat ett urläckert lila resårskärp med knäppning fram och ett svart resårskärp med dragkedja. Gissa vems midja dem tillhör nu?

 


Just ja, jag vet inte riktigt vilken åldersgrupp jag har på mina läsare. Det kanske bara är min morsa som var ung på 80-talet. Jag föddes ju 1987 och då hade mamma precis lämnat tonåren. Jag antar att era föräldrar är uråldriga men vadå, 70-talsbrallan är ju trendig den med!

Michael Bublé

Vilken röst. Jag blir alldeles gråtmild.Michael Bublé- Everything

And I can't believe, that I'm your man,
And I get to kiss you baby just because I can.
Whatever comes our way, ah we'll see it through,
And you know that's what our love can do.

Angelica fyndar

I dag har jag och mamma varit och shoppat. Jag köpte en svart kofta på Lindex (koftor kan man aldrig få för många av), ett par läckra kilklacksskor med remmar i lack (endast 99 kronor på Skohuset), en lila klänning på Indiska (endast 99 kronor där med) och ett snyggt svart skärp från X-cept. Sedan bjöd jag mamma på lunch.

Jag såg ett par häftiga "horskor" förresten. Skon ser liksom klumpig ut med stor träklack och bruna remmar. Svårt att förklara men skorna har synts på flera kändisars fötter, bland andra Christina Aguilera och Nicole Richie. Jag vill verkligen ha dem! Fast jag säger inte var jag såg dem, för jag vill ha ett par först.

Flaggan på halv stång för monarkin

De flesta som bor i Bäsna vill ha kvar kungahuset att döma av alla flaggor i topp. Kronprinsessan Victoria fyller ju 30 bast i dag och ska firas med pompa och ståt. På vår gård viftar en sketen liten vimpel i flaggstången. I min familj vill vi hellre se att en folkvald person representerar vårt land.


Bild:
http://www.nationalnyckeln.se/

Badanka

Jag tog nyss ett varmt bad. Gjorde en ansiktsmask också så nu är hela ansiktet rödblommigt. En perfekt avslutning på en perfekt arbetsvecka.

Nu ska jag hoppa i säng. Godnatt gott folk!


Johan, därför ska du gifta dig med Elle!

Jag har en gammal klasskompis från journalistlinjen vid namn Elle. Hon har varit tillsammans med sin karl Johan i snart sju år. Elle är en mycket klok kvinna på snart 26 höstar som väldigt gärna vill gifta sig. Men hennes kille Johan tycker att bröllop är en sak för frireligiösa.

Johan, här är alla anledningar till varför du ska gifta dig med Elle:

1. Hon är perfekta fru-materialet då hon både kan laga mat, festa loss på rysk vodka och tvål, ta hand om barn och laga videon.
2. Hon vill gifta sig innan barn kommer på tal, så vill du bli pappa så är det bara att gå ner på knä och därmed basta.
3. Hon är vältränad och kommer efter ett par utploppande bebisar ändå ha en vrålläcker kropp.
4. Hon vill ha ditt efternamn då det är ett mycket fint och unikt namn.
5. Hon kan tänka sig ett enkelt bröllop som inte kostar en förmögenhet. Bara det är ju helt otroligt eftersom tjejer vanligtvis vill ha exklusiva och enorma prinsessbröllop. (Psst, ta med henne till Thailand och vig er på stranden!).

Du älskar henne mest av allt och vill vara tillsammans med henne livet ut, så vad väntar du på? Fria! Fria! Fria!


Förlossningsvärkar

I går träffade jag en gammal bekant som blivit pappa för första gången. Jag kikade ner i barnvagnen och fick se en söt liten flicka, bara några veckor gammal.

Jag: "Hur känns det då? Är det kul?"
Pappan: "Jo, eller nej, det är inte alls kul. Hon skriker bara och jag har ju inte gjort någonting!".
Jag: "Hehe, okej. Hur gick förlossningen då?".
Pappan: "Ja, vi var ju inne i 16 timmar och jag fick så jävla ont i ryggen".
Jag: "Fick du ont i ryggen?"
Pappan: "Ja, va fan, sitta där på en stol i 16 timmar och vänta..!".


Det är verkligen synd om pappor. De får ont i ryggen medan mammorna bara får spruckna snippor.

Fredagen den 13

Andra gången det är fredagen den 13 det här året. Första gången var på Linneás 20-årsdag den 13 april. Jag är inte särskilt vidskeplig av mig men mamma blir helt galen så fort jag lägger nycklar eller nyköpta skor på bordet.

"Nu kommer det hända något hemskt", väser hon.

Ja, mamma, det hemska som kommer hända i dag är att jag jobbar kväll och missar grillningen. Jag som var så sugen på kyckling, café de paris och klyftpotatis.

Farhågor

Mina största farhågor:

1. Bli gammal, bitter och ensam

2. Bli barnlös

3. Bli arbetslös

Det värsta av allt vore att bli en barnlös gammal bitter och ensam kärring som dessutom är arbetslös.


Som en spark i magen

Jag lever mitt liv på mina villkor, priset är ensamhet.

- Dag Hammarskjöld

Miljömärkt papper

Sedan jag började sommarjobba på Dala-Demokraten har jag hittills förbrukat fyra anteckningsblock, det vill säga ett block i veckan. Tur att papperet åtminstone är miljömärkt, annars skulle jag se mig om efter ett annat jobb.

Jag har i alla fall ett par fötter

Jag faller ibland för utseendehetsen som exponeras i media i form av smala Moore-tjejer med enorma lökar. Fast jag skulle ju inte själv vilja bli flashad på ett omslag iförd en minimal stringtrosa eller ha silikontuttar som måste bytas ut vart tionde år.

Men det finns saker som jag faktiskt skulle vilja ändra på. Jag har en rätt dålig hy som behöver fukt 24 timmar om dygnet, annars torkar den ut och jag ser ut som en skinnflådd skinkmacka i fejan. Sedan har jag rätt breda fötter och kan omöjligen gå omkring i sandaletter med remmar. Då pekar tårna ut på ett mycket osmickrande sätt.

Fast jag har i alla fall hud och ett par fötter, det finns ju folk som inte har det. Så jag antar att jag är rätt nöjd med mitt utseende trots allt.

Pecannötkola

Jag sitter på redaktionen och äter glass i stora lass. Jag sa till chefen att jag skulle gå en sväng och köpa youghurt och äta till kvällsmat. Istället fastnade jag framför glassgubben och köpte en bägare med pecannötkola och kolaglass. Där försvann den nyttiga kvällsmaten rakt ner i slasken.

Vilken är din favoritglass?

Angelica Lindvall

Jag kommer aldrig byta efternamn. Inte ens om jag gifter mig med en adlig snubbe så att jag får ett von eller af-namn. Det är faktiskt större chans att jag plockar ner månen än att jag byter efternamn. Jag kanske skulle sträcka mig så långt att ha två efternamn men det verkar mest drygt att hålla på och fixa nya id-handlingar och för att inte tala om att lära sig skriva två efternamn när man skickar brev.

Den största anledningen till att jag inte vill byta efternamn är för att jag vill hedra min pappa. Jag vill att hans namn ska leva vidare. Dessutom är Lindvall är ett snyggt efternamn som passar otroligt bra ihop med mitt förnamn. Åtta bokstäver i Angelica och åtta bokstäver i Lindvall. Bylinen ser snygg ut under mina artiklar.

Asia trip

Dala-Demokratens kontor i Borlänge ligger intill en populär thai-restaurang. Tror ni jag längtar bort när jag går förbi där varje dag och möts av thailändskt matos, hör thailändsk musik och ser söta thailändskor komma gående i små sandaletter med ännu sötare barn på höften?

I helgen bokar vi resa. Sedan är det bye bye Europe, hello Asia!

Varför pratar bögar så ljust?

Jag har länge funderat på en sak men jag har aldrig vågat fråga rakt ut. Jag undrar varför många homosexuella män pratar så extremt ljust? Är det för att de vill visa eventuella potentiella pojkvänner att de faktiskt är homosexuella singlar? Jag känner inte så många bögar men de jag har träffat pratar alla med en otroligt ljus och gäll röst. Typ som en homosexuell David Beckham.

Jag känner flest flator men de pratar inte med grabbigt mörka målbrottsröster, så vad är grejen med att prata så ljust om man är bög? Jag är nyfiken och vill veta.

Önskelista

Jag fyller 20 år nästa vecka. I regel brukar jag skriva en önskelista ungefär ett halvår innan själva födelsedagen men jag har försökt förtränga att jag snart lämnar tonåren för gott.

Här kommer i alla fall min önskelista:

1. Presentkort på Guldfynd så att jag kan köpa en guldring
2. Drinkglas i tonade färger med recept skrivna på glaset (Inspiration/Mique)
3. Presentkort på IKEA (eller Kupolen, de har ju också inredningsbutiker)
4. Resepresentkort funkar ju också eftersom jag ska ut på en backpacking-tripp i höst
5. Namnhalsband från Supastar

Borlängefesten

Jag var tacksam att jag inte började jobba förrän klockan 13 i dag. På så sätt slapp jag ta emot arga samtal från folk som läst min negativa artikel om Borlängefesten vars bäst före-datum gick ut sommaren 2002. Fast allvarligt talat, gårdagens evenemang var dötrist och ett riktigt publikfiasko.

I kväll skiner i alla fall solen och då brukar folk bli lite mer festsugna än vanligt. I morgondagens tidning får ni kanske läsa en artikel med en något mer positiv vinkling. Fast jag lovar inget.

Sommaren är kort

Augustinumret av SOLO finns nu ute i butik. Jag har självklart redan köpt den men är ändå lite ledsen i ögat. Augustinumret. När nästa nummer kommer är det redan höst.


Yoggi for life

Jag avskyr youghurt med klumpar i, därför är drickyoughurt ett bra alternativ. Yoggis Yalla! med smak av banan, mango och apelsin är en klar favorit och perfekt att avnjuta framför datorn.


Blogghat

Jag skulle gissa att de flesta som läser min blogg faktiskt uppskattar det jag skriver och ser framemot att läsa varje nypublicerat inlägg. Men det finns säkert en hel del som enbart läser min blogg för att bli ordentligt uppretade. Själv skulle jag aldrig lägga min energi på att läsa bloggar som jag irriterar mig på. Jag har vettigare saker för mig, som till exempel att reta folk till vansinne. Det tycker jag är kul.

38987-32

Den heta killens förfall

I högstadiet var jag helt såld på den där tuffa och heta killen med svart hår och piercing i tungan. I går såg jag honom, fem år senare, och han var varken tuff eller het. Han hade odlat mustasch (vem odlar mustasch 2007?) och stod och lyssnade på små barn som sjöng falskt. Och det värsta av allt var att han verkade uppskatta falsksången.

Angelicas inflytande över folk

Jag lyckas åstadkomma mirakel med min starka utstrålning, mitt sinne för humor och min otroligt breda allmänbildning.

Min lillebror sa att det var tack vare mig som han fick godkänt i biologi. Om det berodde på min breda kunskap i ämnet eller för att läraren sagt till honom att "Om du inte varit Angelicas bror så skulle du aldrig fått godkänt" låter jag vara osagt.

Mostern från stan

Min moster är världens gulligaste. Hon har ingen dotter utan bara en liten son men hon brukar använda mig som dotter ibland. Jag får ärva hennes fina märkeskläder som hon knappt använt. Nu är min garderob smällfet av alla plagg som hon gett mig. Vilket lyxigt problem jag har!

Långklänning är ingen hit

Jag vet att långklänningar i alla slags mönster och färger är otroligt hett i sommar men jag har verkligen svårt för det plagget. Självklart har jag flera långklänningar i garderoben (passar ju utmärkt på bröllop) men jag föredrar miniklänningar. Kanske beror det på att jag ser lite längre ut med en klänning som slutar strax ovanför knäna än en klänning som slutar vid anklarna. Jag är ju bara 162 centimeter över havet. Fast jag har alltid sagt att huvudsaken är att man är så lång att man får åka alla karuseller på Grönan.

Slut

"Själv tycker jag att skvaller är ungefär lika kul som a-ekonomi, så det går fetbort. Jag tycker att du ska skriva om kulturella saker som film, musik etc. Naturligtvis ska du också skriva om dig själv. Vill du delge hur många du har haft sex med, så får du väl göra det, men ifall ett sådant avslöjande fyller mer än ett helt blogginlägg, bör du nog ta i beaktning att din karaktär får en tämligen slampig framtoning.."Padawan, det här inlägget är tillägnat dig. Jag har haft sex med två personer i hela mitt liv. Jag fyller snart 20 år och har sedan den dagen jag blev sexuellt aktiv varit singel i tio månader sammanlagt. Jag är med andra ord expert på långa förhållanden, därav den lilla skaran med sexpartners. Så om jag är slampig i folks ögon, då är jungfru Maria den största slampan av oss alla.

Vad vill ni läsa?

"Den här bloggen är ibland läsvärd, men så får du nåt ryck och lägger in
massa skvallernyheter. Liksom varför? Skärpning!"


Peter vill inte läsa skvaller så jag vänder mig till er kära läsare. Vad vill ni läsa om i min blogg? Vill ni att jag ska tycka till om dagsaktuella händelser runt om i världen? Ska jag skriva om lättsamma saker som film och tv eller plågsamma saker som krig och svält? Ska jag avslöja hur många jag haft sex med? Ska jag fortsätta skapa debatter kring abort? Ska jag visa dagens outfits (snälla, pass på den!) eller ska jag skriva om saker som händer i min otroligt spännande vardag?
 
Jag kan skriva nästan vad som helst. Kommentarsfältet nedanför står till tjänst för ert tyckande.

Upp till kamp, killar!

"Lyssnade på radion idag på jobbet, då pratade dom om alla våldtäkter som skett i Dalarna på bara några månader. Det är helt jävla sinnes sjukt tycker jag, vad håller vi grabbar på med? Hur jävla desperat får man vara för att få knulla lite?! Eller har en del så jävla svårt att få tag på nått att dom måste göra nått sånt? Tänk lite längre..."


Orden här ovan är skrivna av en gammal skolkamrat som jag låter vara anonym. Han är i alla fall en mycket klok ung man. Så klok att jag publicerar en del av hans tankar här i min blogg. För det är faktiskt upp till er killar att ändra era synsätt för att vi kvinnor ska slippa vara rädda.

Jag vet att grabbgäng kan skämta om kvinnor på ett förnedrande sätt och det är oftast dessa åsikter som är grunden till flera gruppvåldtäkter där killar står och tittar på när deras kompisar våldtar. Ingen av kompisarna ingriper men faktum är att även du som står bredvid och tittar på är lika skyldig som den som våldtar. Hur skulle det vara om grabbgänget plötsligt började prata om respekt för det motsatta könet istället?

Våga säga ifrån nästa gång en kompis till dig snackar nedsättande om kvinnor. Det är meningen att män och kvinnor ska vara jämlika. Våga säga ifrån redan i dag så att din framtida dotter aldrig behöver vara rädd när hon går själv hem från stan. Bollen ligger hos er killar.

Alex Schulman

"Han är endast patetisk och en stor skit, en vuxen man som beter sig som en mobbare på mellanstadiet".


David Lenefors tar orden ur munnen på mig.


Vaginal smärta framför kejsarsnitt

Jag har blivit så smal att jag äntligen kan komma i mina svarta Cheap Monday-jeans. Visserligen är mina intryckta höftben ett minne blott men vad gör man inte för att se svartrockig och söt ut? 

Jag kommer aldrig kunna föda barn the regular way, man måste tydligen vara lika bredhöftad som en Finlandsbåt. Fan, jag som verkligen ville se hur mycket smärta jag tål. Ett kejsarsnitt känns inte lika coolt även fast ärret i sig skrämmer mig mer än duschscenen i Psycho.Nu kommer alla känslorna

Jag har så otroligt mycket känslor som vill nå fram men de fastnar någonstans på vägen och jag vågar aldrig flytta orden från min mun. Jag kanske har gjort mitt livs största misstag och vetskapen gör mig oförmögen att ta itu med någonting alls.

Dancing in the dark

Jag har köpt två filmer i dag, klassikern Dirty Dancing och Bridget Jones Dagbok. Jag köpte även en Bruce Springsteen-skiva. Man blir ju lätt hjärntvättad av att ha en morsa som spelar Bruce under dygnets alla vakna timmar. Fast jag har faktiskt haft en crush för Bruce ända sedan jag var liten och fick en blandad kärleksskiva i julklapp där låten River var med.

Fast favoritlåten är Dancing in the dark. Två stora Bruce-fans förutom min morsa är
Pär och Fredrik. De är på gränsen till galna vad gäller att ha en sund relation till sin idol.Work all night

Jag jobbar kväll hela veckan. Det ska bli skönt med sovmornar även om det blir rätt sent innan jag kommer hem, slutar 22. Det roligaste med att jobba kväll är att jag får skriva för nöjesdelen i tidningen. Jag ska rapportera från Borlängefesten. Den före detta chefredaktören från OKEJ ringde mig i fredags och sa att han bytt jobb och blivit skivbolagsboss och en av hans artister ska uppträda på Borlängefesten. Självklart tackade jag ja till en intervju.

Det är verkligen superroligt att vara allmänreporter men nöje har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. ♥

Tråkiga filmer

Jag och Johanna valde en varsin hyrfilm och vi kunde inte valt mer fel. Little children och Candy. Två hopplöst tråkiga dramafilmer som jag inte rekommenderar till någon. Jag har läst boken Little children och den var jäkligt seg men jag trodde faktiskt att filmen skulle vara bättre eftersom den fått så bra kritik. Jag somnade när vi såg den filmen och sedan såg vi bara en halvtimme av Candy innan vi gav upp och tittade på lite hederlig high school-film istället. Van the man är i samma klass som American Pie, det vill säga underbar.


Mysdag

Jag vaknade inte upp med ångest i dag i alla fall. Alltid något. Fast jag har ju fortfarande inte sett eller hört videoinspelningen av min June Carter-imitiation än. Då lär jag få ångest så det bara skriker om det. 

Jag ska strax hoppa in i duschen och sedan ska jag och Johanna bara ta det lugnt hela dagen. Kolla på film och äta godis i massor.


40-taggarnas afton

I går hade mamma 40-årsfest. En mycket lyckad sådan. De sista festdeltagarna gick hem strax efter klockan fyra i morse. Jag somnade vid tre så jag höll låda rätt länge ändå. Och sjöng tillsammans med trubaduren gjorde jag också. I sisådär fyra timmar. Brorsan förevigade detta plötsliga infall på sin videokamera och jag hoppas innerligt att den inte hamnar på Youtube. Visserligen tyckte jag att vi sjöng lika fint som Johnny Cash och June Carter men "Jackson" och "It ain´t me babe" kommer aldrig bli de samma igen.

Mitt alkoholintag för kvällen var en jävla massa sprit som jag blandade med fruktsoda, jägermeister och lakritsshots. Det gick förträffligt bra.

40-taggare vet hur man festar, jag känner mig som världens oskuld på området. Till och med de mest pryda gästerna släppte loss efter midnatt och dansade på knäna och sjöng i mikrofonen. Mamma fick dessutom världens största gratulationskort av byfolket. Över 50 personer hade skrapat ihop pengar för att mamma ska kunna få åka iväg på en utlandsresa. Hon fick ett resepresentkort på 6000 kronor. Gissa om hon blev nöjd?

Vilken kväll! Vilken fest! Vilken mamma!

Alla barn är inte söta

Jag kommer aldrig glömma en gång när jag var liten. En tant på fritids sa att alla barn var söta och jag har funderat i många år varför hon ljög. 

Det finns faktiskt barn som är otroligt fula. Nästan alla nyfödda barn är röda och skrynkliga. De ser ut som ollon som haft sex åttiofyra gånger på raken, hur sött är det på en skala?

Jag har också sett barn som är fulsöta. Många har utåtstående Dumbo-öron, skelögdhet (otroligt hett, ni skulle sett mig som liten!), plutläppar som får Jordan att rodna och lår som får Michelingubben att bli grön av avundsjuka. Fast dessa fel är otroligt charmiga på ett sätt. Jag skulle nog tröttna på att ha en perfekt liten gullgosse med snedlugg och som bara säger "Ja, tack, mamma" och en flicka som sitter iklädd en skär klänning och är livrädd för att smutsa ner sig. 

Jag tror att varenda förälder tycker att just deras barn är den sötaste ungen i världen vare sig barnet bara har en framtand, stora rosa glasögon eller råttfärgat hår som ser ut som en tupé.


Det märks att många är pengakåta

Jag har såklart läst om Metros stora bloggsatsning med Karolina Lassbo i spetsen. Man får betalt för varje sidvisning och ja, jävlar, vad mycket cash man får i slutändan. Ja, för tre öre per sidvisning är ju grymt bra betalt, man tjänar ju lika bra som en jordgubbsförsäljare i Småland.

Hursomhelst är det många som övergett blogg.se för denna kommersiella satsning. Det märks särskilt på att nu räcker det med att skriva två, tre inlägg per dag för att hamna på "Mest aktiva"-listan.

Jag tänker i alla fall inte lämna den här bloggen för att tjäna några extra ören i månaden, jag har det rätt gott ställt ändå.


Hon var skelögd som fan

Mamma och hennes väninna sitter och dricker vin på verandan och diskuterar mitt utseende.

Väninnan: "Va? Hade Angelica glasögon när hon var liten?".
Mamma: "Ja, hon var skelögd som fan!".


Båda viker sig dubbelt av skratt.

Christina Aguilera på smällen

Ja, den havande kvinnan har förstås inte själv kommit ut med uppgifterna än men rykten går då hon försöker dölja den växande magen med babydoll-linnen och klänningar vars skärning är nedanför bysten.

Jag hoppas hon får en flicka för blir det en pojke kommer han säkert likna pappan och det vore ju fruktansvärt.


Bild:
http://www.abc.net.au

070707

Det är datumet som flera giftassugna väntat på. Själv vet jag åtminstone två par som kommer avlägga det livslånga löftet i morgon.

Ett känt par som ska växla ringar i morgon är Desperate housewives-stjärnan Eva Longoria och basketkillen Tony Parker.

Redan i vintras när jag frilansade för Bröllopsmagasinet så intervjuade jag en kvinna som sa att 070707 kommer bli ett datum då många kommer knyta hymens band. Tänk vad rätt hon hade.


Bild:
http://www.bossip.com


Att vara Alex Schulman...

... skulle då jag aldrig vilja vara. Han är en räkmacka personifierad. Jag mår illa.

Morgonpigga läsare

Ni är tamejfan helt otroliga. Klockan halv nio i morse var unika besökare-antalet redan uppe i 446.

Jag kan tänka mig följande scenario utspelas i ett svenskt hem:

Mamma, 45, smyger försiktigt in i 14-åriga dotterns rum.


"Godmorgon", viskar mamman.


Rummet är mörkt men dottern ligger inte i sängen och sover djupt som man bör klockan 08.30 när man har sommarlov. Dottern sitter istället framför laptopen som hon tjatade till sig i julklapp och läser bloggen Ett bedårande barn av sin tid.


Mamman: "Vad duktig du är som pluggar extra inför höstterminen".
Dottern: "Nej, jag läser Angelicas blogg".
Mamman: "Ja, men då blir du i alla fall allmänbildad".

Ja, jag har livlig fantasi ibland.

Mika ställer in

För några veckor sedan skrev jag, med sorg i hjärtat, att Mika spelar på Way out west-festivalen i Göteborg samma helg som jag jobbar. Fast i går stod det på hemsidan att Mika ställer in sin spelning i Sverige för att han anser att ett TV-framträdande i Good Morning America är viktigare. Jag förstår honom, vad betyder lagomlandet Sverige i jämförelse med det frireligiösa och världshatande landet i väst? 

I och med att jag själv inte skulle få möjlighet att se Mika är det bra att ingen annan heller får chans att se honom. Ja, jag är grym och skoningslös and I like it.Höst och vinterkatalogen

Ellos höst-och vinterkatalog landade i brevlådan i veckan och jag bläddrade förstrött igenom den. Det fanns helt klart massvis med snygga kläder, särskilt skor och kjolar, men jag kommer vara bortrest en stor del av hösten och vintern och tror faktiskt att sommarkläder lämpar sig allra bäst i Thailand.


Bildbyline, herregud...

Jag fick en chock i morse när jag slog upp tidningen för att läsa min artikel som de valt att toppa med. Nedanför mitt namn fanns en mycket osmickrande bild på mig tagen i januari 2006 på Rockbjörnsgalan. Blekare än så kan man nog inte vara. Fast tack och lov tog en av fotograferna en ny bild på mig i dag. Förhoppningsvis ser jag något mindre blek ut en dag i juli än en svinkall kväll i januari.


Kladdkaka och thai

Så fort jag kom hem i går efter jobbet ställde jag mig och bakade en kladdkaka till 40-åringen och dennes släkt (som för övrigt också är min släkt). Kladdkakan blev mycket populär, särskilt hos min bror som åt upp halva kakan alldeles själv.

Mamma fick en stor bukett blommor levererade till dörren av hela familjen samt ett gratulationskort och 2000 riksdaler. Hon ska nämligen ut och resa i sommar och kan behöva lite fickpengar.

I dag ska jag luncha med min kära moster. Vi ska äta på en av alla thairestauranger som finns i stan. Jag har alltid haft svårt för asiatisk mat men det är lika bra att vänja sig när jag inom en snar framtid kommer dra till Thailand och vara borta i några månader. Jag kan ju inte enbart leva på luft, vatten och solsken.

Arbetsglädje

Jag älskar det här jobbet! Jag älskar alla spännande människor jag får träffa, kända som okända. Jag älskar stressen som jobbet medför. Jag älskar att hela tiden ligga steget före. Jag älskar att lyssna, anteckna och skriva.

Jag älskar att få göra det jag är bäst på helt enkelt.

Självkontroll

Med risk för att låta religiös och skvatt galen så vågar jag påstå att jag kan bota diverse åkommor. När jag börjar känna den där stickande och svidande känslan som ett blivande munsår medför tänker jag bara "Nej, jag ska inte få munsår nu" och vips, så är faran över.

I två dagar har jag också mått illa och fasat över att jag kanske blev smittad av Carinas magsjuka men jag har intalat mig själv att jag inte har tid att bli sjuk och än så länge har det funkat.

Det är intressant att se hur mycket man kan åstadkomma genom en mycket medveten tankeverksamhet. Fast om jag känner efter ordentligt så har jag nog både bröstcancer, tinnitus, alzheimers, svamp och tbc. Samtidigt.


Född den fjärde juli

I dag fyller min mamma 40 år! Trots den högaktningsvärda åldern är hon fortfarande den yngsta mamman i vår bekantskapskrets (om man ser till åldern på barnen).

I kväll är det presentöppning och tårta som gäller och på lördag är det fest!

Grattis mamma, jag älskar dig!

Hjärta tårta


Alice Timander

Drottningen av glamour, Alice Timander har avlidit, 91 år gammal. I samma stund som jag hörde detta kom jag att tänka på att Ronnie Sandahl fick den absolut sista intervjun med henne, en riktigt bra intervju där hon pratade om sina svåra stunder i livet och även om döden. Det var ett skönt sätt hon fick dö på, att bara somna in hemma, lugnt och fridfullt.

Sov gott, Alice. ♥


Bild: http://svt.se


Growing green


Den här telefonen vill jag ha! Men den kostar cirka 4500 kronor utan abonnemang och det är något som jag inte har lust att lägga på en mobiltelefon trots att den har bloggfunktion och allt.

Sony Ericsson T650 heter den snygga telefonen och färgen kallas Growing green.

Leave a comment

Att blogga handlar ganska mycket om att marknadsföra sig själv. Ett sätt att marknadsföra sig själv är att ofta kommentera andras bloggar och på så sätt få fler unika besökare. Men jag är verkligen urusel på att kommentera och jag läser aldrig andra bloggar än de jag har på min länklista.

Fast jag ska verkligen bli bättre på att kommentera mina favoritbloggar. Ni skriver så bra att det vore rent ut sagt ett brott att inte lämna en kommentar.


Walking the mile

Nu när min aptit kommit tillbaka så måste jag se till att röra på mig extra mycket för att behålla min idealiska vikt på 58 kilo. Ja, jag vill förstås gå ännu mer ner i vikt men fettet ser åtminstone fint ut där det ligger nu. Jag vet inte hur det är för andra men mitt fett lägger sig alltid runt magen. Tur att låren alltid är lika smala och rumpan lika liten oavsett hur mycket jag väger.

Dags att walka the mile med lite rockmusik i öronen. Det är musik för själen.

Glamourprinsessan rules

Jag har läst Karolina Lassbos blogg i över ett års tid och jag vet att det är många som irriterar sig på henne för att hon lyckats bli någon och dessutom skriver otroligt kaxigt om sina framgångar. Fast jag tycker det är hur tufft som helst med någon som vågar dissa den svenska jantelagen. Om fler vågade kaxa loss som Karro, då skulle världen vara lika rosa och fluffig som hennes blogg.

Jag skriver också ganska kaxigt ibland trots att jag i verkligheten är lite av en fegis. Jag kan ta diskussioner på bloggen, för här får man oftast tid att tänka och svara någorlunda klokt på dryga kommentarer. I verkligheten så fastnar alltid orden på tungan och man hinner inte replikera lika snabbt. Det dröjer oftast två timmar innan man kommer på ett drypande svar tillbaka men då har ju redan personen vunnit diskussionen och gått därifrån.

Spykråkorna i centrum

Under Peace & Love har Borlänges alkisar hållit sig utanför området (antagligen för att de inte har råd med både alkohol och festivalpass) men i dag sitter de som vanligt utanför Systembolaget och skriker och dricker ikapp. En alkis låg och sov på en parkbänk  i morse men när jag kom tillbaka till redaktionen efter att ha varit och fikat med kollegerna på lunchen så syntes han inte till. Däremot hade han lämnat en stor gul spya bredvid parkbänken.

Lunch

Dags för lunch. Matdosan består av skinkschnitzel, klyftpotatis och bearnaisesås. Yummie!

Jag vill att mina vänner ska flytta

Jag är en sådan där ganska vanlig Svensson som drömmer om en takvåning på Manhattan men aldrig i livet skulle få för mig att flytta dit på riktigt. Därför är det toppen att man har många vänner som väljer att flytta utomlands så att man har en bra anledning att åka dit (och bo gratis). Jag skulle ändå aldrig ha råd med en takvåning på Manhattan (kanske om jag skövlade skogen och käkade snabbmakaroner resten av livet) så vänner som flyttar utomlands är det enda alternativet.

Fast några av mina vänner (merparten faktiskt) bor fortfarande hemma eller i närheten av barndomshemmet. Jag är en av dem fast hur länge till vet jag inte. Hursomhelst, mina vänner, är ni sugna på att flytta utomlands så vill jag föreslå någon av dessa platser:

1. New York
2. Los Angeles
3. Barcelona
4. Sydney
5. Rom

För det är några städer som jag ännu inte besökt men som jag gärna vill se.

Som små barn

När jag och Carina lärde känna varandra redan som små barn så hade vi båda stora drömmar. Carina ville bli designer och jag ville bli journalist eller författare. Hon blev designer och jag blev journalist. Jag drömde även om att resa jorden runt och i november tar min resa fart på allvar i form av en Asientripp. Carina drömde om att flytta till London och i september flyttar hon dit för att arbeta som barnflicka i ett år. 

Man kan faktiskt uppnå sina drömmar med en stor dos envishet och lite tur.


Så fort jag landat i Sverige efter Asienresan ska jag byta plan och sticka till London. Det är en underbar stad och Carina är en underbar vän. ♥

Som små barn (Little children) är för övrigt en bok som jag håller på att läsa just nu. De första 200 sidorna var otroligt sega och tråkiga men nu börjar handlingen komma igång. Jag gissar dock att filmen är bättre än boken.

Jag har inte mycket till liv

Det är 200 filmer på den här listan. Har du sett över 80 av dem har du inget liv.  Jag klarade mig med nöd och näppe.

Utmaningen kommer från
Fru K!

[X] Rocky Horror Picture Show
[x] Grease
[X] Pirates of the Caribbean
[  ] Boondock Saints
[  ] The Mexican
[  ] Fight Club
[X] Starsky and Hutch
[x] Neverending Story
[  ] Blazing Saddles
[  ] Airplane
Total: 5

[  ] The Princess Bride
[  ] AnchorMan: The Legend of Ron Burgundy
[  ] Napoleon Dynamite
[  ] Labyrinth
[X] Saw
[X] Saw II
[X] Saw III
[  ] White Noise
[  ] White Oleander
[  ] Anger Management
[X] 50 First Dates
Total: 4

[X] Scream
[X] Scream 2
[X] Scream 3
[X] Scary Movie
[  ] Scary Movie 2
[  ] Scary Movie 3
[X] American Pie
[X] American Pie 2
[X] American Wedding
[X] American Pie Band Camp
[  ] American Pie The Naked Mile
Total: 8

[  ] Harry Potter
[  ] Harry Potter 2
[  ] Harry Potter 3
[  ] Harry Potter 4
[X] Resident Evil
[  ] Resident Evil 2
[X] The Wedding Singer
[  ] Little Black Book
[  ] The Village
[  ] Lilo & Stitch
[  ] Lilo & Stitch 2: Stitch has a Glitch
Total: 2

[X] Finding Nemo
[  ] Finding Neverland
[X] Signs
[  ] The Grinch
[X] Texas Chainsaw Massacre
[X] White Chicks
[X] Butterfly Effect
[  ] Thirteen Going on 30
[  ] I, Robot
Total: 5

[  ] Dodgeball: A True Underdog Story
[  ] Universal Soldier
[  ] A Series Of Unfortunate Events
[X] Along Came Polly
[X] Deep Impact
[X] KingPin
[X] Never Been Kissed
[X] Meet The Parents
[X] Meet the Fockers
[  ] Eight Crazy Nights
[  ] Joe Dirt
Total: 6

[  ] A Cinderella Story
[X] The Terminal
[  ] The Lizzie McGuire Movie
[  ] Passport to Paris
[X] Dumb & Dumber
[X] Dumb & Dumberer
[X] Final Destination
[  ] Final Destination 2
[  ] Final Destination 3
[X] Halloween
[X] The Ring
[  ] The Ring 2
Total: 6

[  ] Harold & Kumar Go To White Castle
[  ] Practical Magic
[  ] Chicago
[  ] Ghost Ship
[  ] From Hell 
[  ] Hellboy
[X] Secret Window
[  ] The Whole Nine Yards
Total: 1

[  ] Troy
[  ] The Day After Tomorrow
[  ] Child?s Play
[  ] Seed of Chucky
[X] Bride of Chucky
[X] Ten Things I Hate About You
[X] Just Married
[X] Gothica
[  ] Nightmare on Elm Street
[  ] Sixteen Candles
[  ] Remember the Titans
[  ] Coach Carter
Total: 4

[  ] Bad Boys
[  ] Bad Boys 2
[  ] Joy Ride 
[x] Seven
[  ] Ocean?s Eleven
[  ] Ocean?s Twelve
[  ] Identity
[  ] Lone Star
[  ] Bedazzled
[  ] Predator I
[  ] Predator II
[  ] Alien V.S Predator
Total: 1

[X] Independence Day
[X] Cujo
[  ] A Bronx Tale
[  ] Darkness Falls
[  ] Christine
[X] ET
[X] Children of the Corn
[  ] My Boss? Daughter
[X] Maid in Manhattan
[  ] Frailty
Total: 5

[  ] Best Bet
[X] How to Lose a Guy in 10 Days
[X] She?s All That
[X] Calendar Girls
[  ] Sideways
[ ] Mars Attacks
[ ] Event Horizon
[  ] Ever After
[x] Forrest Gump
[ ] Big Trouble in Little China
Total: 4

[  ] X-Men
[  ] X2
[X] Spider-Man
[  ] Spider-Man 2
[  ] Sky High
[  ] Jeepers Creepers
[  ] Jeepers Creepers 2
[X] Catch Me If You Can
[X] The Others
[X] Freaky Friday
[  ] Reign of Fire
[X] Cruel Intentions
[  ] Cruel Intentions 2
[X] The Hot Chick
Total: 6

[  ] Swimfan
[  ] Miracle
[  ] Old School
[X] The Notebook
[ ] K-Pax
[x] Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
[x] Lord of the Rings: The Two Towers
[x] Lord of the Rings: The Return of the King
[X] Walk to remember
[X] Boogeyman
Total: 6

[  ] Hitch
[ ] The Fifth Element
[ ] Star Wars Episode I The Phantom Menace
[ ] Star Wars Episode II Attack of The Clones
[  ] Star Wars Episode III Revenge of The Sith
[ ] Star Wars Episode IV A New Hope
[ ] Star Wars Episode V The Empire Strikes Back
[ ] Star Wars Episode VI Return of The Jedi
[  ] Troop Beverly Hills
[ ] Swimming with Sharks
Total: 0

[x] Air Force One
[  ] For Richer or Poorer
[  ] Transporter
[  ] Transporter 2
[  ] People Under the Stairs
[  ] Blue Velvet
[ ] Sound of Music
[x] Parent Trap Re-make
[X] The Birds
[ ] The Terminator
[ ] Terminator-2
[  ] T-3
Total: 3

[  ] Empire Records
[  ] SLC Punk
[  ] Meet Joe Black
[ ] Nightmare Before Christmas
[x] The Silence of the Lambs
[ ] Sleepy Hollow
[  ] I Heart Huckabees
[  ] 24 Hour Party People
[  ] Blood In Blood Out
Total: 1

[X] Thirteen
[  ] Manic
[x] American History X
[x] Deep Blue Sea
[X] George of the Jungle
[  ] Canadian Bacon
[  ] How High
[  ] The Jacket
[X] My little pony 1986
Total: 5

[x] Road to perdition
[ ] Jesus Christ Superstar
[  ] Rent
[  ] Mulan
[  ] Mulan 2
[x] Lion king
[X] Lion King 2
[  ] Lion King 3 Hakuna Matata
[x] Legally blonde
[ ] Legally blonde 2
[ ] Pink Panther
Total: 4


TOTALT: 75


Intyg

I veckan fick jag mitt efterlängtade intyg på att jag genomgått en ettårig journalistutbildning vid Molkoms folkhögskola.

Det här är vad jag gjort och förhoppningsvis lärt mig något av under året:

→ De journalistiska genrerna
→ Skrivövningar- fördjupning av det personliga språket
→ Reportaget- läsa, analysera, skriva, kritisera och utveckla
→ Offentlighetsprincipen, etik, research, källor, källkritik och intervjuteknik
→ Massmedias roll i det demokratiska samhället, den journalistiska rollen och massmediekritik
→ Redaktionsarbete på Karlstadstidningen
→ Tidningsproduktion
→ Redigering i Indesign, layout och bildbehandling i Photoshop
→ Digitalt foto med inriktning på press, nyheter, sport och reportage
→ Samhällskunskap, tyngdpunkten på kommun, landsting och stat
→ Praktik på tidning tre veckor
→ Reportageresa till Moskva

15 minutes of fame

Det häftigaste under helgen var i alla fall när de två tjejerna från Östersund kom fram och frågade om jag var Ett bedårande barn av sin tid. Jag kan inte sluta fascineras av att min blogg nått ut till så många människor. Fast i och med detta får jag också en extrem prestationsångest men det får det vara värt.

Jag har haft mina 15 minutes of fame på Stationsgatan i Borlänge. Det är coolare än att vara med i Big Brother.

Dagen efter

Jag är sjukt trött och vaderna värker som fan efter att ha hoppat upp och ner på stenhård asfalt i sisådär tre timmar. Men man förbränner säkert en hel del kalorier av att rocka loss till grymma artister. Det är åtminstone vad jag intalar mig efter att ha ätit enormt onyttigt käk hela helgen.

Det var riktigt gott med vanlig svensk husmanskost i dag.

Dagen efter jag varit ute hela natten brukar jag fördriva tiden genom att storstäda mitt rum så att man snart får sova igen. Eftersom jag är världens jobbigaste pedant så brukar det ta fyra, fem timmar att städa mitt rum. I dag tog det åtta timmar. Nu är jag så trött att jag ser både jul och midsommar. Perfekt.

I morgon är det tredje veckan som jag arbetar på Dala-Demokraten. Tiden går fort när man har roligt.

En magisk afton

Iggy Pop är verkligen en entertainer. Jag har aldrig varit något Iggy-fan men denna rockiga gubbe var verkligen värd att se. Han bjöd på sig själv och bjöd även upp några ur publiken på scenen som sjöng/skrek med i "No fun". Wow, ni skulle varit med. En juckande Iggy i extremt tajta jeans är sannerligen en fröjd för ögat.

Jason Mraz var också helt otrolig, vilken röst, vilken utstrålning, vilken kille! Fast bäst var såklart mitt svenska favoritband The Ark som stämde upp i världens allsång till "Prayer for the weekend". Sedan dök flera utav kvällens artister upp på scen och sjöng med i refrängen. En magisk afton som jag sent kommer glömma.