The true story of a real fake

Jag kan se "Catch me if you can" hur många gånger som helst. Man ska inte höja skurkar till skyarna men lyckas man lura till sig 2,5 miljoner dollar genom att förfalska checkar i 26 olika länder innan man ens fyllt 21 år så är man fan värd en stor eloge. Det var precis vad 16-årige Frank Abagnale Jr gjorde under en femårsperiod. Under dessa år använde han sig av åtta olika alias och spelade både pilot, läkare och advokat. När FBI-agenten Carl Hanratty (spelas av Tom Hanks) har Frank (spelas av Leonardo DiCaprio) på spåren så lyckas han lura även honom genom smarta manövrer.

Frank Abagnale Jr tillfångatogs visserligen till slut och satt i fängelse i både Frankrike och Sverige innan han utlämnades till USA men avtjänade inte ens fem år i fängelse utan fick arbeta av straffet som expert på checkbedrägerier på FBI. Frank startade också ett eget företag, Abagnale and Associates, som specialiserar sig på att hjälpa företag med att förebygga finansiella bedrägerier.

"Catch me if you can" är regisserad av Steven Spielberg och bygger på boken med samma namn som är spökskriven av Frank Abagnale Jr. Jag älskar filmer som baseras på sanna historier!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback