Pasta bolognese

I dag ska jag äta en av mina favoriträtter, pasta bolognese med riven parmesan. Åh, så gott! Här får ni receptet för tre till fyra personer.

Du behöver:

500 gram köttfärs
Bolognese kryddmix
1 burk passerade tomater
1 dl vatten
300 gram spaghetti
Smör
Oregano
Salt, peppar
Parmesan

Så här gör du:

1. Koka spaghettin i rikligt och saltat vatten. Häll av och klicka i lite smör eller olja.
2. Bryn färsen i lite smör. Tillsätt kryddmix, vatten och tomater. Låt puttra någon minut.
3. Riv lite parmesan över och toppa med oregano.

Vóila! En utsökt måltid att hugga tänderna i!


Bild:
www.yle.fi

Kommentarer
Postat av: Anonym

satan. nu blev mitt baconpaket helt plötsligt mycket ointressant

2007-04-11 @ 18:35:58
Postat av: Angelica Lindvall

Anonym: Men bacon och makaroner är också gott! =p

Postat av: Fru K

Kuriosa: Man kan ju lätt tro att Pasta Bolognes skulle härstamma från staden Bologna i Italien ("Bolognese" betyder "från Bologna" på Italienska) men nä! inte! Rätten heter nämligen "Pasta al ragú" (ragú = köttsås på italienska) i Italien. Skumt... Ungefär som att Hamburgare inte har ett dugg att göra med staden Hamburg...

2007-04-12 @ 09:32:57
URL: http://ninabloggar.blogspot.com
Postat av: Angelica Lindvall

Fru K: Vad roligt det är med allmänbildande människor! =D Mer sådant tack!

2007-04-12 @ 09:35:00
URL: http://angelica1987.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback