Pasta bolognese
I dag ska jag äta en av mina favoriträtter, pasta bolognese med riven parmesan. Åh, så gott! Här får ni receptet för tre till fyra personer.
Du behöver:
500 gram köttfärs
Bolognese kryddmix
1 burk passerade tomater
1 dl vatten
300 gram spaghetti
Smör
Oregano
Salt, peppar
Parmesan
Så här gör du:
1. Koka spaghettin i rikligt och saltat vatten. Häll av och klicka i lite smör eller olja.
2. Bryn färsen i lite smör. Tillsätt kryddmix, vatten och tomater. Låt puttra någon minut.
3. Riv lite parmesan över och toppa med oregano.
Vóila! En utsökt måltid att hugga tänderna i!
Bild: www.yle.fi
Du behöver:
500 gram köttfärs
Bolognese kryddmix
1 burk passerade tomater
1 dl vatten
300 gram spaghetti
Smör
Oregano
Salt, peppar
Parmesan
Så här gör du:
1. Koka spaghettin i rikligt och saltat vatten. Häll av och klicka i lite smör eller olja.
2. Bryn färsen i lite smör. Tillsätt kryddmix, vatten och tomater. Låt puttra någon minut.
3. Riv lite parmesan över och toppa med oregano.
Vóila! En utsökt måltid att hugga tänderna i!
Bild: www.yle.fi
Kommentarer
Postat av: Anonym
satan. nu blev mitt baconpaket helt plötsligt mycket ointressant
Postat av: Angelica Lindvall
Anonym: Men bacon och makaroner är också gott! =p
Postat av: Fru K
Kuriosa: Man kan ju lätt tro att Pasta Bolognes skulle härstamma från staden Bologna i Italien ("Bolognese" betyder "från Bologna" på Italienska) men nä! inte! Rätten heter nämligen "Pasta al ragú" (ragú = köttsås på italienska) i Italien. Skumt... Ungefär som att Hamburgare inte har ett dugg att göra med staden Hamburg...
Postat av: Angelica Lindvall
Fru K: Vad roligt det är med allmänbildande människor! =D Mer sådant tack!
Trackback