Utlandsfödd

Jag och min kärlek drömmer om att flytta utomlands. I hans jobb har han nämligen stora möjligheter att flytta och bo varsomhelst i världen eftersom företaget är så expanderat. Jag har alltid velat bo utomlands ett par år men aldrig fått fingret ur. Vem vet, kanske är det Daniel som drar med mig ut i världen för omväxlings skull..!
 
Framförallt är det engelsktalande länder som lockar då jag är bekväm med svensk standard och vill ha det på liknande sätt. Inget slår förstås Sverige vad gäller nästan allt men ändå en otroligt häftig erfarenhet att leva och bo i ett annat land. Kanske USA, Kanada, Australien eller Nya Zeeland...
 
Det vore också häftigt att bilda familj så barnen blir utlandsfödda och tvåspråkiga och sen lagom tills de börjar skolan kan man flytta till rätt sida av jordklotet igen. Och jobb för mig löser sig alltid. Varför ska jag utgå från att inte få jobb liksom? Jag behöver inte arbeta som journalist utan kan ta något butiksjobb eller liknande och få tid att skriva på min bok istället.
 
Om du fick möjlighet att bo utomlands - var skulle du bo och varför?
 
 
Man måste tänka stort för att bli stor.

Kommentarer
Postat av: Fru K

Jag vill göra en vända till i London, för det är liksom lite hemma efter mina år där, en till i Italien och gärna en ytterligare vända till USA. Jag har trivts oerhört bra i alla tre länderna och vill gärna återvända. Om jag inte hade haft barn hade jag valt underbara Brasilien (helst Rio) men med alla kidnappningar och allt våld så är det inte riktigt aktuellt just nu (trots att Herman kan få postering där via jobbet om han vill!) Sen vill jag gärna flytta tillbaka till Skåne och det är ju nästan utlandet va? ;)

Svar: Ja, London är en underbar stad! Jag hade inte alls haft något emot att bo i ett fint hus i Holland Park.. ;D Lyxlirare, jag vet.
Ja, D kan också få jobb i Brasilien men precis som du säger, inte så aktuellt om man har barn. Usch, om jag hade barn skulle jag vara livrädd dagligen för att något skulle hända dom. Däremot reser jag mer än gärna dit!!! =D

Ja, Skåne är fan utomlands.. ;-) Riktigt vackert och ett helt annat språk.. ;D
Angelica Lindvall

Postat av: Anonym

New York och du vet varför. Ja men ta chansen och flytta utomlands. Då har jag den bästa anledning till att boka minst en utomlandsresa varje år ;) Puss

Svar: Ja, New York är bästa staden!! Dock tror jag inte att jag vill bo där med familj utan då vill jag nog mer bo i något förortsområde utanför. Fast USA är så stort, jag vill se så mycket!! =D
Angelica Lindvall

2012-07-10 @ 15:25:25
Postat av: Ea

Kommentaren var från mig! ;)

2012-07-10 @ 15:26:29
URL: http://eabea.blogg.se
Postat av: Hanna och Stina

vilken fin blogg du har ! kika gärna in här och lämna ett spår http://hannasstina.blogg.se/

ha en bra dag /hanna och stina

2012-07-10 @ 19:21:10
URL: http://hannasstina.blogg.se
Postat av: Jenny

Vancouver: + vi har släkt och vänner där som vi litar på och som hjälper oss, för att naturen är jävulskt vacker, för att det är mångkulturellt och mångsidigt, för att klimatet är gött. - för att det ligger på tok för långt bort från våra resp familjer.
Sydvästra Frankrike för klimatet. I båda fallen är det nära till vatten och till skidåkning. Vi kan båda jobba varsomhelst med våra breda bakgrunder.

Svar: Åh, det låter ju fantastiskt!! Vacker natur med fina möjligheter till både fiske och skidåkning är ju drömmen!! =D
Angelica Lindvall

2012-07-10 @ 21:46:44
Postat av: Jenny

Och våra barn kommer bli tvåspråkiga hursomhelst;)

Svar: Ja, just det.. riktigt bra. ;-)
Angelica Lindvall

2012-07-10 @ 21:51:15
Postat av: Queen of Kammebornia

Det låter så spännande! Om jag inte skulle vara kvar i Sverige skulle det nog vara något europeiskt land... kanske Danmark, eller Italien...

Svar: Ja, hoppas det någon gång går i upplevelse!! =) Åh, Italien vore otroligt underbart... någon liten italiensk by utmed kusten!
Angelica Lindvall

2012-07-11 @ 17:47:22
URL: http://queenofkammebornia.blogg.se
Postat av: Åsa

en stor dröm för mig oxå... vet inte vart jag skulle vilja bo men någonstans där det är varmt iaf :)

Svar: Ja, fast jag gillar klimat med fyra årstider men skulle inte ha något emot att bosätta mig någonstans där sommaren är väldigt låååång ;-)
Angelica Lindvall

2012-07-11 @ 20:08:12
URL: http://lifeofblueeyedgirl.blogg.se/
Postat av: Marie

Jag & min sambo är i precis samma tankar. Finns många länder vi skulle vilja bo i, men det allra bästa är nog ändå att bo i ett land där de pratar engelska. :) London eller Australien är väl rätt hett. USA vore en dröm!

Svar: Ja, jag älskar London!! England skulle jag absolut kunna tänka mig, nära och billiga flyg hem också. =)
Angelica Lindvall

2012-07-22 @ 21:24:07
URL: http://marieguld.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback