Fånga dagen

Fånga dagen - carpe diem är ett så otroligt uttjatat uttryck men det som är ännu mer irriterande är att det stämmer. Jag är urkass på att fånga dagen och leva i nuet. Jag räknar alltid ner dagarna tills det är fredag och helg, tills vi ska åka på semester, tills vi ska åka och titta på hus, tills vi ska..
 
Jag måste sluta tänka så förbannat. Tankar är just tankar, de speglar inte verkligheten. Det är vad man gör på dagarna som är livet och det som betyder något och från och med nu tänker jag försöka leva lite mer här och nu, njuta av det jag har och inte längta så mycket bort eller framåt. Jag orkar inte ifrågasätta saker och ting hela tiden. Vad ska jag göra om vi en dag gör slut? Om jag inte får fortsatt jobb? Om bilen går sönder?

Sådana saker kan jag gå omkring och grunna på, oftast helt i onödan. Jag menar, tar det slut så är det väl så. Får jag inte fortsatt jobb lär jag knappast sitta sysslolös. Går bilen sönder täcker förhoppningsvis försäkringen och man får ta från sparat kapital. Det finns aldrig några garantier i livet. Och det är väl rätt skönt ändå, att inte veta vad som händer härnäst. Det är tjusningen med livet som de äldre och betydligt mer kloka skulle sagt.
 

Kommentarer
Postat av: Åsa

jag borde oxå sluta tänka och älta saker o ting.. de förstör dagarna! lev och njut av de man har faktiskt så har vi det ganska bra :)
de som händer de händer och vad är det som säger att de kommer hänta?
såg något häromdagen som stämmer: "ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att föräldra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden".
kram

Svar: Ja, men det är verkligen lättare sagt än gjort!! Ältandet förstör dagarna - och humöret!! Jättebra kloka ord det där, har hört dom förr men tåls att upprepas så att jag kanske lär mig till slut! ;-)
Angelica Lindvall

Postat av: Åsa

Ja verkligen lättare sagt än gjort.. kämpar med de varje dag...
första gången jag hörde dem har de uppskrivet på postit på min skärm :)

Svar: Ja, så är det men bra att du har orden där du kan se dem varje dag! Bra att bli påmind :)
Angelica Lindvall

2012-08-20 @ 08:27:36
URL: http://lifeofblueeyedgirl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback