De stjäl barnets identitet

Det har pågått en debatt på många bloggar senaste tiden om att publicera bilder på sina barn på internet. Detta efter att bilder på Englas barn blev stulna av en annan bloggare som låtsades att de var hennes egna. Helt sjukt.

Jag har alltid varit emot att lägga ut bilder på sina barn på nätet för man vet inte vilka psykfall det finns därute. Jag skulle vara livrädd för pedofiler och andra idioter som stjäl bilder och i princip kan använda dem till vadsomhelst. Inte så roligt om ens lilla nakna bebis hamnar på någon hemsida för barnpornografi.

Jag förstår självklart att människor är nyfikna och vill titta på vänner och bekantas ungar på Facebook och i bloggar men jag själv kommer inte publicera bilder på mina barn. Jag kan tänka mig att publicera bilder där inte ansiktet syns men det är också allt.Vad tycker du? Är det rätt eller fel att publicera bilder på barn på nätet?


Kommentarer
Postat av: Marie

Jag tycker att det är fel, fel, fel, fel.

Postat av: Ea

Det är helt upp till föräldrarna! Du vet vad jag tycker och tänker, vi diskuterade det i dag. Jag håller med dig men kan inte svara på hur jag kommer göra den dagen jag får barn. Fast då är det nog ute med facebook och bloggar ändå! :P Först och främst tycker jag bara det är helt sjukt att man ska behöva oroa sig för att folk ska sno ens bilder och att det finns sådana sjuka personer som låtsats att det är ens egna barn och alla psykfall. Tragiskt att folk aldrig lär sig att skilja på ditt och mitt.

2011-09-17 @ 00:58:23
URL: http://eabea.blogg.se/
Postat av: Angelica

Ja, det är ju sjukt att man ens ska behöva oroa sig för idioter som stjäl bilder men det går ju att vattenstämpla bilderna som du sa i går. Det är ett alternativ!

2011-09-17 @ 11:06:54
URL: http://angelica1987.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag tyckte precis om du i början. Men ju längre man lever ihop med bebisen så blir den ju ens liv. Och min blogg är mitt liv, så därför är Alice med där. Men jag skulle aldrig lägga ut bilder på henne naken, eller bilder varenda dag som andra bloggare gör. Hon är en egen individ som förtjänar att få välja själv i framtiden. Bilderna jag lägger ut är speciella för oss, som familj. Både jag och Dan (Alice pappa) bestämmer vad som ska visas eller ej :)Och tycker det känns så tråkigt att behöva lägga in vattenstämplar bara för att det finns idioter. Ibland gör jag det, annars inte.Ha en trevlig lördagskväll! Kram!

2011-09-17 @ 15:13:10
URL: http://majiaanyberg.blogg.se/
Postat av: Angelica

Maria: Ja, jag förstår dig. Barnet blir ju en stor del av ens liv och det skulle säkert kännas konstigt att inte visa bilder på bebisen om du visar bilder från allt annat i vardagen. Men jag tycker att en bra bloggare som visserligen visar bilder på sin unge men från vinklar där det inte är alldeles uppenbart hur barnet ser ut är underbaraclara.se. Kanske är det annorlunda på Facebook för där är det ju bara ens vänner som får se men å andra sidan äger man inte längre bilderna om man publicerar dom på Facebook så det är ju inte heller bra egentligen. Fan, det är ett dilemma. Om människor bara kunde skilja på ditt och mitt så vore det inte ens ett problem.

2011-09-18 @ 10:04:54
URL: http://angelica1987.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback