Skomakarlåda

Min älskling briljerar igen. I dag lagade han skomakarlåda till lunch och det smakade allt annat än skosula. Riktigt gott!



Det här behöver du:

140 gram bacon
1 purjolök
600 gram utskuren biff
Salt
Peppar
12 potatisar
2 dl mjölk
2 msk smör

Så här gör du:

Börja med potatismoset: 1. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min. Häll av vattnet. 2. Mosa potatisen med potatisstöt eller
elvisp. 3. Värm mjölken. 4. Blanda moset med varm mjölk och smör och vispa det fluffigt. Smaka av med salt och peppar. Köttet: 5. Strimla baconet. Skölj och strimla purjolöken. 6. Fräs bacon och purjolök i smör. Ta upp och håll varmt. 7. Stek biffarna i smör. Smöret ska vara brunt när biffarna läggs i. Stek 2-3 min på varje sida, beroende på om du vill ha dem röda inuti eller genomstekta. 8. Vispa ur pannan med lite vatten om du vill ha sky. 9. Servera biffarna med bacon-
och lökfräs och potatismos.

Receptet kommer från
Tasteline

Kommentarer
Postat av: Ea

Gött mos! ;D Skomakarlåda är en av dom populäraste maträtterna som värdshuset brukar servera till lunch. Såg väldigt gott ut! ^^

Postat av: Angelica

Ea: Ja, riktig potatismos ;D Mohaha. Ja, men det är väldigt gott. Och med rödvinssås.. mums!

2011-10-11 @ 12:05:38
URL: http://angelica1987.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback