Curla inte din man!

Katrin Zytomierska klagar på sin blogg att Bingo aldrig hjälper till hemma. Något som Underbara Clara ger ett så klockrent svar på i sin blogg. Jag tycker det är alldeles otroligt underhållande när kvinnor klagar på sina män och får de att framstå som efterblivna jättebebisar, när det precis som Clara skriver, handlar om att de manipulerar och gör sig själva dumma för att slippa ta ansvar.

Men antagligen hade jag också klagat om jag bott ihop med en kille som blivit bortklenad av mamma och aldrig lärt sig trycka på diskmaskinen, sätta igång en tvättmaskin eller hänga upp gardiner. Min kille är bättre än mig på alla hushållssysslor men är noga med att påpeka att "Det är ingen ursäkt till att slippa, Angelica". Men det är nog ganska jämställt hos oss. Han lagar oftast maten, jag tar hand om disken. Han dammsuger och torkar golv, jag dammtorkar och städar toaletten. Jag tvättar, han stryker and so on.

Det ska bli intressant att se hur det blir när vi flyttar till en gård. Jag tycker ändå det är ganska kul att klippa gräs och kratta löv men det är inte lika kul att byta till vinterdäck eller annat som rör bilen. Fast ja, jag vet, det är ändå ingen ursäkt till att slippa men det är då man kan förhandla sig fram till en bra deal för båda!

Hur fungerar det hemma hos er? Curlar ni era killar eller tar de lika mycket ansvar i hemmet?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback