Saffran
Saffran är en av mina favoritkryddor. Att då förstöra dubbla saffransdegar är för mig lika hemskt som att få ett dödsbesked. Det är ju verkligen fruktansvärt att kasta bort en sådan dyr krydda på äckliga ojästa saffransbullar som blivit stenhårda efter ugnen.
Men skam den som ger sig! Jag och kärleken gjorde ett nytt försök i dag, de blev visserligen genmanipulerade (men är det en Stoor som bakar så blir de ju stoora!). Goda var de i alla fall. Då tänkte jag att turen vänt så jag bakade även saffransskorpor från Leilas fantastiska bok "Piece of cake". Mia beskrev dessa som de godaste saffransskorporna hon någonsin ätit så ja, i dag var det en turdag!
Du behöver:
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Kommentarer
Postat av: Jenny
Jag har bakat dom massor med gånger! Undeerbaaaara!!! Morfar brukar få en laddning i en burk till jul. Nu står burken hemma hos mig och väntar på att jag ska fylla den...
Postat av: Angelica
Jenny: Ja, de är rikigt goda, toppen att ge bort i present! ;-)
Trackback