Männen har minst lika mycket press

Det snackas alltid om hur svårt det är för kvinnor att nå upp till dagens ideal med midja som en tolvåring fast samtidigt ha kurvor och gärna stora bröst, välmanikyrerade naglar och stylat hår. Men männen då? Jag och mina tjejkompisar drömmer oss ofta bort till långa, mörka män med muskulösa armar, sexpack på magen och vacker vit tandrad. En kort kille med tuttar och ölmage går fetbort. Dessutom ska drömkillen vara händig och teknisk, gärna rik och välutbildad. Manlig fast samtidigt våga bejaka sina kvinnliga sidor. En kille som erkänner att han gråter till Dagboken och gärna står länge framför spegeln för att få till den rätta stylingen på håret.

Sådana krav har inte vi tjejer. Vi behöver inte vara rika eller särskilt vältränade (hänvisat till de killar jag snackat med). Jag tror att männen har minst lika mycket press på sig själva att se bra ut som vi tjejer, om inte mer. Det värsta är att jag tror att det är vi tjejer som ligger till grund för de flesta ideal. Jag vägrar i alla fall skylla på männen, att det är dom som skapat den platinablonda barbien med stora lökar. Det är vi tjejer som jämt och ständigt söker bekräftelse från alla håll och då gör man nästan vadsomhelst för att få det.


För kort för Barbie.

Kommentarer
Postat av: Morran

Håller verkligen med dig. Riktigt bra skrivet!

Postat av: Alexzandra

Pressen vi tjejer har på oss kommer ju inte från killar utan snarare från andra tjejer/tidningar/kändisar osv OCH från oss själva. Killar sätter ju praktiskttaget på vad som helst (sry!) å i dimman tror jag inte de ser om vi har tuttar eller inte å vi skulle näst intill kunna ha snopp å ändå få till det med en karl. Men när det gäller pressen från motsatta könet så tror jag killarna har det värre.

2008-10-24 @ 20:36:30
URL: http://alexzandra.blogg.se/
Postat av: Jonas

Av Alexzandras inlägg att döma så verkar vissa kvinnor ha en hel del förutfattade meningar om killar/män.

Att en kille sätter på "vad som helst" låter i mina öron helt befängt.

Kanske det är Alexzandra som söker efter killar som nöjer sig med "vad som helst"?

2008-11-01 @ 21:23:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback