English breakfast
Jag har scones i ugnen. Det luktar himmelskt i mitt kök. Strax kommer Mia över på en äkta English breakfast. Det blir te, scones, smör och apelsinmarmelad. Sjukt gott och så lätt att göra.
Det här behöver du för 8 portioner:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
8 dl vetemjöl
1 dl havregryn
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 dl mjölk eller yoghurt
1 msk socker
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till en kladdig deg. Var sparsam med rörandet! Klicka ut 8 stora högar på en smord plåt. Platta ut dem lite med mjölade händer. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
Det här behöver du för 8 portioner:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
8 dl vetemjöl
1 dl havregryn
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 dl mjölk eller yoghurt
1 msk socker
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till en kladdig deg. Var sparsam med rörandet! Klicka ut 8 stora högar på en smord plåt. Platta ut dem lite med mjölade händer. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
Kommentarer
Postat av: Anonym
ska man ha äkta engelskfrukost ska man ha toast ägg & bacon.
Postat av: Angelica Lindvall
Anonym: Ja, men vem orkar äta en sån fet frukost? Förutom de feta engelsmännen då. :P
Postat av: Hanna
Åh, tack för idén! Tror jag ska göra det imorgon när min semester startar =)
Postat av: Angelica Lindvall
Hanna: Åh, vad härligt med semester! Min är slut efter den här helgen. :(
Trackback