Karriärsbana

Det här året har varit det bästa i mitt liv hittills, i alla fall om man ska se till utvecklingen av min karriär. Först var jag VIP-reporter på Rockbjörnsgalan och träffade den ena kändisen efter den andra samt fick ett unikt tillfälle att intervjua Darin. Sen var jag med i P3 Frank och nu är jag regional redaktör för Bröllopsmagasinet. Det kan inte enbart bero på tur längre, jag måste ha lite talang ändå? Jag är tacksam för att jag redan som liten visste vad jag ville bli. Journalist har alltid varit drömyrket. Jag stör mig lite på folk som alltid sagt att det inte finns några jobb inom media, det finns massor med jobb! Man måste bara hålla ögon och öron öppna. Däremot är det såklart svårt att få en fast tjänst, men det är en annan fråga.


Bröllopsmagasinet.Tidningar

Bloddrypande fantasi

En lång dag har äntligen nått sitt slut. Vi har varit och kikat runt i diarier på olika myndigheter och jag träffade en släkting till Ebba von Sydow. Den sydowska släkten är som bekant en enda stor släkt. Intressant utveckling av det här blogginlägget? Knappast.

Jag har ingen fantasi. Eller så har jag bara dålig fantasi. Tacka vet jag när jag var liten och skrev bloddrypande sagor på mattelektionerna och läste för klassen på roliga timmen varje fredag. Då blev jag tvingad till samtal hos läraren, han frågade om jag verkligen hade det bra hemma.

Jag kan säga att jag haft en underbar uppväxt men skräckfilmerna hittade jag tidigt, därav fantasin.

Allt möjligt

Jag har blivit utmanad av http://ninabloggar.blogspot.com


Musik

Favoritmusikgenre?
Rock och pop.

Om du fick träffa en artist, vem skulle det vara?
Bryan Adams igen och igen och igen..!

Bästa konsert?
Bryan Adams i Karlstad i höstas.

Första skiva?
Säkert en Absolute music-skiva.

Senaste skivköpet?
Lars Winnerbäcks samlingsplatta.

Nästa skivköp?
Justin Timberlake Futuresex/lovesounds.

Bästa skiva?
Bryan Adams "So far so good".

Mest överskattade artist?
Jimmy Jansson.

Vad finns i din skivsamling?
Allt från Backstreet boys, Madonna,Cornelis Wreesvjik till Dolly Parton, Lisa Nilsson och Guns´n´roses.

Vad är det sämsta du vet inom musik?
Svensk hiphop (nej, Fronda, du är inte med där).

Vilket instrument skulle du vilja kunna spela?
Piano och gitarr.

Mode

Favoritdesigner?
Michael Kors utomlands och Ida Sjöstedt i Sverige.

Favoritmärke?
Vila.

Favoritplagg?
Klänning.

Drömoutfit?
50-talsklänningar i alla färger och mönster.

Vilket plagg skulle du aldrig ta på dig?
Latex.

Vad blir du inspirerad av?
Livet och döden.

Favoritfärg?
Lila.

Bäst klädda i världen?
Rachel Bilson och Nicole Richie.

Favoritaffär?
Vila, MQ och Bikbok.

Favoritklädstil?
Flickigt.

Media

Bästa tidning?
Aftonbladet.

Bästa tv-serien?
Desperate housewives, O.C och Prison Break.

Roligaste tv-program?
Parlamentet och Idol i början.

Bio eller hyrfilm?
Båda har sin charm.

Bloggar

Favoritbloggar?
De som jag länkat på min sida.

Vad ska en blogg ha för att du ska gilla den?
Personliga tankar och ambitioner, börjar bli skapligt trött på bara outfits-bilder.

Varför började du själv blogga?
För att utöva min passion och få feedback.

Vilka utmanar du?
Alla mina läsare.

It´s all about me

Namn: Angelica
Ålder: Nitton.
Bor: Borlänge och Karlstad.
Intressen: Journalistik, mode,
Ovana: Kliar mig ständigt på nästippen, vet inte varför men mamma gör likadant.
Religion: Jag har en kristen grundsyn men tror enbart på kärleken.
Mat: Mexikanskt.
Modeikon: Rachel Bilson och Nicole Richie.
Förebild: Mig själv.
Musiksmak: Rock.
Filmsmak: Psykologisk thriller.
Dröm: Har många...
Favoritklädmärke: Vila.
Förhållande eller singel: Förhållande utan tvekan.
Djur: En liten vit Bichon Frisé.
Tidning: SOLO, ELLE, Glamour och VeckoRevyn.
Mobil: Sony Ericsson.
Favoritskor: Ballerina och pumps.
Handlar helst på: Vila, Sara och MQ.
Stil: Klänning ofta och gärna.
Hår: Färgat rött, annars mellanblont.
Make-up: Mascara, kajal, ögonskugga, rouge och foundation.
Drömkille: Min pojkvän, fast David Beckham eller Josh Duhamel funkar också.

Jag och min bruna skinnjacka

Karriärslyft

Jag kan nu titulera mig som regional redaktör för Bröllopsmagasinet. De sökte extraarbetande journalister och jag skickade in några artiklar jag skrivit under hösten samt mitt projektarbete som jag gjorde i gymnasiet, om just bröllop. Det var uppenbarligen ett smart knep för nu är jag deras regionala redaktör för Gävleborg/Dalarna.

Mitt första uppdrag är att skriva 8 texter om bröllop och allt som hör till, med fokus på Gävleborg och Dalarnas län. Jag får välja fritt vilka ämnen och får 8000 kronor för texterna. Jag får dock inte betalt för bilder jag tar, men vad gör det? 8000 kronor matchar en students plånbok mycket bra.

Det här är en otroligt bra merit för min fortsatta karriär och jag är så lycklig! Att kombinera mitt skrivande med mitt stora bröllopsintresse är ju helt enkelt toppen!

Bröllopsmagasinet.

Tillsammans är man mindre ensam

Jag sitter ensam i den ödsliga journalistsalen som vanligtvis brukar ljuda av ihärdigt pladder och knastrande tangenter och det eviga surrandet från fläkten. Nu är det bara fläkten som hörs och min pekfingervals på tangentbordet. De andra är i Karlstad och lyssnar på föreläsningar hela dagen. Själv sitter jag här och skriver dels på mitt reportage och sedan håller jag på med ett hemligt projekt som jag snart kommer avslöja här på bloggen...

Even cold november rain

November är en seg månad, tack och lov att den snart är slut. Då blir det förberedelser inför julen, lussebullar och pepparkakos ska bakas, adventsljustakar ska upp i fönstren, alla julklappar ska inhandlas, glögg ska drickas och allt ska kännas så där juligt och vackert som ett Jenny Nyström-kort.I know that you can love me
when there's no one left to blame.
So never mind the darkness
we still can find a way.
'Cause nothin' lasts forever
even cold November rain.

Borta bra men hemma bäst

Jag är lagomt sur. Så där som en gammal mjölk ungefär. Jag och Ida gick på vår dagliga promenad (nåja, det går att diskutera) och man blir ganska varm och vill gärna duscha. Självklart fanns det inget varmvatten på internatet denna eftermiddag. Jag blev tvärförbannad och gick till expeditionen och klagade. Där sa det att det skulle komma tillbaka senare ikväll, annars skulle vi höra av oss tidigt imorgon bitti. Det bör nämnas att vi internatelever betalar 3700 kronor för hyran och då ska dusch vara inräknat. Dagens i-landsproblem kan tyckas men sedan ringde Thomas och berättade om sin fullspäckade helg där jag inte fanns med i planerna överhuvudtaget. Lagomt kul när vi bestämt att äta middag och titta på Idol-finalen tillsammans.

Jag som verkligen längtar efter helgerna mer än någon annan eftersom jag avskyr att bo i den här hålan. Visserligen är jag uppvuxen i en betydligt mindre håla, men det är ändå en viss mån av sanning i det gamla ordspråket: "Borta bra men hemma bäst".

Kärlek.

Glöggkväll

Vi sitter och dricker glögg i journalistsalen och spelar TP och Så det kan låta och faktum är att denna årskulls journalister har musiköron och allmänbildning utan dess like. Jäklar vad bra vi är!Hemligt projekt

Nu ska jag skriva en ansökan och skicka in till ett mycket intressant projekt. Jag hoppas jag blir anställd, det skulle passa mig som handen i handsken.

Fortsättning följer...

Tidningar

Utekväll

Lördagen var helvild. Jag var klädd i "den lilla svarta", leggings, Vagabond-pumps och en fin svart blomma i den sneda tofsen (hade inte tid med några avancerade håruppsättningar). Jag fick komplimanger av båda könen och blev även bjuden på en drink av en sann gentleman som gillade min mage (den enda delen på min kropp som jag verkligen är missnöjd med). 

Jag hade en konstig känsla när jag gick in på krogen. En oförutsedd återträff av gymnasieklassen. Jag träffade flera underbara brats från snobbskolan och vi dansade, kramades och pussades i evigheter. Jag fick även en rolig komplimang av fröken Fagrell: "Angelica, du är så skönt elak och ärlig och det är det jag älskar med dig". Hon har fullständigt rätt. Jag har aldrig varit finkänslig utan människor som ber mig om min åsikt  får vara beredda på mina, ibland, hänsynslösa svar. Det är dagens sanning.

Flera  personer kom fram och hejade på mig i lördags och jag som brukar ha stenkoll på ansikten och namn fick total blackout. Jag skyller på alkoholen. Hursomhelst var det en fantastisk utekväll, fast nu ska jag hålla mig i skinnet fram till juldagen. Typ.

Liten ordlista:

Snobbskolan: Hagagymnasiet i Borlänge där alla rikemansslyngel pluggar samt alla wannabes, och ja, även en del från den övre medelklassen som det så fint heter. 

X-cider X-mas

Nallebjörnar

Det här är nog det sötaste jag någonsin sett. http://www.ostfrallan.com/redir.php?link=413

Crazy Frog firar jul

http://www.ostfrallan.com/redir.php?link=415

Det är julafton om mindre än en månad. Jag minns förra julen då Thomas firade med mig ch min familj för första gången. Mamma väckte oss tidigt på morgonen genom att spela Crazy Frogs julskiva på högsta volym. Jag undrar just vilken bild han fick av vår helgalna familj...


Happy hour

Sedan jag flyttat till Värmland har mina journalistkollegor lärt mig att dricka vin. Det har varit med nöd och näppe vill jag lova. Jag har alltid varit en sucker för cider och drinkar. Sådant som det är sjukt mycket kalorier i, jag vet. Fast å andra sidan dricker jag inte så ofta och borde med andra ord få dricka det som är godast!

Min favorit vad gäller alkoholintag när det vankas fylla och fest är tveklöst X-cider Pine/Citrus. Sjukt gott! Jag har köpt tre sådana och en X-cider X-mas (den som återkommer varje år med glitter i). Alla säger att den är vidrig men vad gör man inte för lite glitter och glamour? Sen är det raka vägen till bardisken som gäller. Happy hour i all ära!
 

X-cider X-mas

Vit fluffig vovve

I nyaste numret av SOLO kan man läsa att den senaste trenden i kändisvärlden är att införskaffa sig en liten vit, fluffig vovve á la Malteser eller Bichon Frisé. Chihuahua är 2004 tydligen. Jag tror att kändisar (och vi andra) har förstånd nog att inse att man köper en hund för att man vill ha en trofast vän och inte för att vara med på innelistan.

Fast om man ska följa trender slaviskt så var jag och min familj före vår tid när vi köpte vår Bichon för fyra år sedan. Det märks i alla fall att det blivt populärt med små, vita hundar. Priset för en Bichon Frisé ligger nu mellan 10.000-16.000 och vi köpte Texas för 9.000 kronor. Fast jag lovar att han var mer värd än så.

Texas fotbollBichon Frisé

Nyårsklänning

Kupolen var snabbt avklarad och trots att det är löningshelg var det förvånansvärt lite folk som lämnat sina faluröda stugor. De kanske redan har handlat klart alla julklappar? Jag brukar vara ute i tid när det gäller julklappar men inte i år. Jag har bara handlat klart till mamma och älsklingen. Lillebror och styvpappa har ännu inte fått några paket. Fast jag vet ändå ungefär vad de önskar sig och som min ekonomi tillåter att jag köper.

Jag hittade för övrigt en jul- och nyårsklänning på Lindex av alla ställen..! Den var ruskigt snygg, knälång guldklänning med svart tyll och broderade blommor. Svårt att beskriva. Fan att min digitalkamera är död. Den satt perfekt på min lilla kropp och kostade endast 299 kronor, inte fy skam inte! Förutom detta nödvändiga köp handlade jag även en del onödiga saker som jag egentligen inte behövde. Som en dödskallescarf i guld och svart från Åhléns. Sedan testade jag den blommiga och fruktiga Dolce&Gabbana-parfymen Light Blue och den kan jag verkligen rekommendera om ni har sisådär 600 spänn till övers. Annars är också den leopardfärgade parfymen helt underbar med doft av orkidé och vanilj- min favoritkombination.


En värderingsfråga

Ska jag stå för att jag älskar intriger? Ska jag forsätta att röra om i grytan och tålmodigt vänta på resultatet?

Jag står för allt jag gör (om än lite halvstadigt) och jag ångrar aldrig något jag skriver i bloggen. Min mening är aldrig att såra människor även om jag vet att det ibland händer men att ändra på mina åsikter kommer jag aldrig att göra. Att ändra värderingar är däremot en annan fråga. Jag tror att livet har väldigt många olika vinklar och jag själv har svårt att se mig som pensionär med exakt samma värderingar som jag har idag.

Det är en värderingsfråga och jag värdesätter människor efter deras personligheter och beteende.


Smällar man får ta

Jag har varit uppe sedan kvart över åtta då min pojkväns alarmaklocka vaknade till liv. Han skulle iväg på träning och jag själv kunde inte somna om.

Jag och mamma ska snart iväg till Kupolen och Borlänges obefintliga centrum. Jag ska försöka hitta en läcker jul- och nyårsklänning, helst i någon annan färg än svart. Sedan skadar det inte om jag råkar hitta något snyggt att sätta på mig i kväll. Jag och Theres ska ut på krogen och jag gissar att vi kommer hamna på samma ställe som Thomas och hela Forssas A-lag. Fast det är smällar man får ta. 

 

Betydelse

Jag har länge blivit utmanad av andra men nu är det dags att göra en egen lista.
Vilka låtar har betytt mycket för dig och varför?

1. Bryan Adams- Summer of 69 (världens bästa låt som jag kan lyssna på om och om igen).
2. Bryan Adams- Everything I do I do it for you (den ska spelas på mitt bröllop).
3. Richard Marx- Right here waiting (min och Thomas låt, den ska också spelas på mitt bröllop).
4. Cornelis Wreesvjik- Sommarkort (den vill jag ha på min begravning). 
5. Reo Speedwagon- Take it on the run (får mig att tänka på en hockeykille som jag var förälskad i).
6. Apopocalypse- Gunga (en barndomsklassiker med Borlängebandet).
7. White Lion- When the children cry (jag blir alldeles tårögd när jag hör den men jag vet inte varför, det kanske var något i den orala perioden eller vad tror du doktor Freud?).
8. Cher- Love hurts (mammas och pappas låt. Starka minnen).
9. Cher- I found someone (den här låten blir jag kaxig av, bra låt om man just blivit singel).
10. Rod Stewart- Sailing (den spelades när de bar ut min pappas kista).

Godnatt Sverige

Nu har jag skrivit säkert sju-åtta inlägg på löpande band så nu är det upp till er att ge kommentarer till min åsiktsjournalistik på hög nivå.

Själv ska jag lägga mig i min sköna dubbelsäng och titta vidare i min O.C-box. Imorgon är det dock back to business. Jag ska göra ett reportage med en mycket intressant dam. Det blir nog något utöver det vanliga. Vänta och se, det kanske hamnar i en tidning nära dig.

Godnatt gott folk! Har ni svårt att somna kan ni alltid drömma om dessa ulliga sötnosar! Fast den sista är min, bara min.

   

Bombdåd

Minst 160 människor har dödats i en rad bombdåd i Sadr-staden i Bagdad i dag enligt den irakiska polisen. Minst 257 uppges vara skadade. Dagens dåd är det värsta sedan USA:s invasion inleddes för snart fyra år sedan. Självklart är det bara oskyldiga civila som fått betala med sitt blod.

När ska det bli slut på all ondska? När ska människor ta sitt förnuft till fånga och börja behandla sina medmänniskor med respekt? Och sen påstår forskare att människan är den mest intelligenta varelsen på jorden, jo, det har man ju sett.
Kan inte maktbenägna människor slåss mot varandra i ett hederligt TV-spel? Det blir mer rättvist och ingen människa dödas på riktigt. Jag tycker att det är en bra mycket bättre idé än att bomba ihjäl oskyldiga familjer på en marknad där de handlar frukt och grönsaker inför helgen.

Unika bilder

Som journalist ska man vara ytterst noggrann med att använda rubriker med laddade ord som exempelvis unik, sensation, kaos, chock och så vidare. Fast jag kan faktiskt använda en laddad rubrik vad gäller dessa makalösa bilder som tagits med hjälp av tredimensionellt ultraljud, datagrafik och minikameror. För första gången kan vi följa andra däggdjur från befruktningen till födseln.

Jag är riktigt fascinerad.
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,938215,00.htmlBild: National Geographic/Aftonbladet
En 29 veckor gammal delfin simmar i mammans livmoder.

Jultomtens existens

En skola i London har tvingats förändra sin policy när det gäller jultomten. Flera barn kom nyligen hem gråtandes efter att lärare avslöjat sanningen om tomtens existens. I fortsättningen uppmanas eleverna att fråga föräldrarna angående det högaktuella ämnet.

Själv har jag aldrig trott på tomten, det kanske bevisar att jag redan som barn var ovanligt intelligent.Friskis och svettis-skandalen

För bara några blogginlägg sedan skrev jag att ingenting längre kan chockera mig. Jag tar tillbaka det.

Friskis och Svettis har i sitt senaste nummer av deras medlemstidning arrangerade bilder på samlag. Och det är ingen liten oskyldig H&M-reklam á la underkläder och lightporr som Gudrun Schyman så fint uttryckte sig. Det är bilder på både bakifrån, framifrån, ridning och gud vet allt.. Och jag tycker ärligt talat att det är fel att använda sig av sådana bilder i en tidning med fokus på träning. Självklart är sex också en slags motion men jag tror knappast att vi människor har sex för den sakens skull.

Fast jag kanske bara är pryd.

Avslöjanden

Berätta tre saker som människor skulle bli förvånade över att veta om dig?

- Jag tycker att Arvingarna har gjort en del fina låtar.

- Jag har aldrig rakat benen och det beror helt enkelt på att jag knappt har hår på benen.

- Jag vill gifta mig ung och jag kan inte ens skylla på att jag är religiös.

Vilken egenskap vill du helst se hos andra?
Ärlighet.

Hade du något smeknamn när du gick i skolan?
Ankan, Ica, Anki, you name it.

Hur var du som barn?
Duktig, ambitiös, gnällig och klumpig.

Vad tycker du om fildelning?
Jag älskar det även om jag låter andra göra smutsgörat.

Varför bloggar du?
För att utveckla mitt skrivande och få feedback.

Betyder kärlek mer för dig än vänskap?
Det betyder lika mycket.

Vad kan man leva utan?
Dödsångest.

Vilket är viktigast hos din partner?
Att han kan ge mig trygghet och stabilitet i tillvaron och har ett mål med livet.

Har du funnit harmoni i ditt liv?
För stunden.

Hur ofta lagar du mat hemma?
Sällan.

Vad skulle du göra med ett friår?
Skriva.

Vilket lands matkultur tycker du bäst om?
Mexico.

Hur svarar du i telefonen?
Angelica.

Är du pinsam på fyllan?
Personer i min närhet tycker det. Själv har jag aldrig förstått varför.

Hur ser folk dig?
Som ett störande objekt i deras perfekta liv eller som en härligt glad och sprudlande tjej.

Människa som gör dig enbart ledsen?
Ingen speciell.

Människa som gör dig enbart glad?
De som bjuder på sig själva.

Värsta känslan?
Hopplöshet.

Favorit tv-program?
Desperate Housewives, Prison Break och O.C.

När grät du senast?
I dag när jag läste ett sorgligt reportage om en pojke som dog i cancer, blott 15 år gammal.

Är du vidskeplig?
Till en viss del kanske men jag spottar aldrig när jag ser en svart katt för de är ju finast.

Vad skulle du vilja ändra i ditt liv om du fick ändra på vad du ville?
Jag skulle flytta utomlands med min pojkvän och upptäcka världen samt träffa pappa en sista gång.

Vad har du alltid velat göra men aldrig vågat?
Det finns ingenting jag inte vågar göra.

När blir man vuxen?
När man tappat barnasinnet, låt det aldrig hända mig..!

Vill du säga förlåt till någon?
Nej.

Vem är din hjälte?
Mamma.

Vad tror du på?
Jag tror på mig själv och kärleken.

Vad skulle du helst vara - snygg eller lycklig?
Jag är både och fast hade jag tvingats välja så är det tveklöst lycklig som går före ett snyggt yttre.

Vad är lycka?
Kärlek, vänskap och glädje.

Vilka personer beundrar du?
Per Bjurman.

Vem var din första kärlek?
Min första riktiga kärlek var Emil.

Vem har makten i ditt liv?
Staten och kapitalet.

Har du någon dold talang?
Nej, varför ska man dölja sina talanger?

Har du någon fobi?
Spindlar.

Vad är det pinsammaste du gjort ?
En hel del, du får läsa mina memoarer sen.

Kamphund till attack

En 23-årig kvinna i Frankrike blev igår så illa tilltyglad av fyra rottweilerhundar att hon avled. När polisen kom till platsen möttes de av en fruktansvärd syn, hundarna hade bitit av kvinnans ansikte. Kvinnan hade i uppgift att utfodra hundarna men det är ännu okänt hur attacken gick till. En granne hörde oväsen och kontaktade polisen. Hundarna vägde mellan 60 och 80 kilo och avlivades omedelbart.

Under de senaste tio åren har 15 människor dödats av hundar i Frankrike. Två av händelserna inträffade i juni i år. Inrikesdepartementet arbetar nu med att förbereda striktare regler för hundraser som betecknas som farliga, uppger TT.

Jag tycker inte att rottweiler är en ras som ska betecknas som farlig. Jag är nästintill säker på att det är ägarnas fel, det är trots allt deras hund och alla valpar har förmågan att lära sig. Däremot är det som bekant svårare att lära gamla hundar sitta. Jag tror även att en annan orsak i kamphundarnas framfart kan vara att de är sönderavlade och det är också människans fel.

Det var inte alls en dum debatt som togs upp för något år sedan, om människor skulle tvingas ta körkort för att få bli hundägare. Kanske skulle det då bli pli på hundarna och kamphunden skulle bli den nya Beethoven som räddar alla oskyldiga från skurkar. Eller varför inte lika bedårande som Lady och Lufsen? Kamphundarna har fått ett oförtjänt rykte, för det är trots allt människan som är grunden till all ondska.

Djuren kan klara sig utan oss men vi kan inte klara oss utan djuren.Farlig?Snäll?


Confessions

Alexzandra http://alexzandra.blogg.se har utmanat mig med en pinsam anekdot! glad gubbe

Första fyllan: Sista april 2002 när jag var 14 år. Amatörernas afton med betoning på amatör.
Snyggaste hångel: Min pojkvän utan tvekan.
Yngsta respektive äldsta hångel: 87:a är nog yngst och äldst är 84:a eller 83:a.
Har jag hånglat med flera personer under en 24 timmarsperiod? Oja, det händer mycket på fyllan. skock
Vad är jag nöjd med i mitt utseende? Mina intensiva kattögon, min supersöta navel och mina smala lår.
En detalj i andras utseende som attraherar mig: Allt maskulint, som stora händer, bra kroppshållning, lagomt stora muskler, tvättbrädemage men framförallt vackra ögon.
Har jag någonsin ljugit för att få någon i säng? Det behövs inte, killar tänker bara med en sak.

Strippat för någon? Flera gånger!

Stoppat upp behån någon gång? Jag gjorde det nog i början av högstadiet när man fortfarande hade små myggbett.
Snattat? Jag stal några nyckelringar en gång när jag var riktigt liten och jäklar vad jag skämdes efteråt!
Har jag moonat? Nej, eueeh.
Nu utmanar jag http://annimoll.blogg.se och http://jazzflicka.blogg.se! prinsessan


Smal, smalare, smalast

Det har skrivits mycket om anorexi i media den senaste tiden. Jag tror att bakgrunden kan vara att vi dagligen överrös med bilder på allt smalare kändisar som gör att många av oss börjar svälta sig själva.

Jag skulle själv gärna vilja gå ner 10 kilo därför att jag vet att jag skulle vara supernöjd med mitt utseende då. Dock tror jag inte att omgivningen skulle vara lika nöjda, för jag skulle verkligen vara smal. Men jag väger hellre 10 kilo mindre än 10 kilo över snittet. Däremot tycker jag att andra människor är snyggare med 10 kilo övervikt än 10 kilo undervikt. Det är krångligt att förklara. Kanske har man en sned bild av sig själv?

Det är ett konstigt ideal vi har idag. Som tjej ska man ha en platt mage, vara vältränad, smal, späd men samtidigt ha stora bröst, fyllig rumpa och höfter. Hur många vanliga människor ser ut så? Kändisar har ju alla pengar i världen att lägga på utseendet i form av personliga tränare och operationer.

Om jag hade pengar... eller samvete nog att lägga det på operationer för att göra omgivningen lycklig. För vem opererar man sig för egentligen? Är det för sin egen skull? Jag har svårt att tro det. Okej, man ska trivas med sig själv men det är personerna i ens närhet som framförallt ser en. Jag tror att det är omgivningen som även ställer krav på ens utseende.


Jessica Alba, tjejen som alla vill efterlikna.

Slutspurt

Tidningen är inne på slutspurten! Deadline om en timme. Det ska bli spännande att få se sina texter i tryck och dessutom få betalt för det. Reportageresan är ett steg närmare.

Trygg bubbla

Imorgon får jag äntligen åka hem till min trygga bubbla. Även om det misstänkta Palme-vapnet hittats några mil därifrån och en 41-årig kvinna eventuellt mördats i närheten så känner jag mig fullkomligt trygg i Bäsna. Det är en underbar känsla i en värld där allt gått åt helvete.


Glada Ankan

Jag har blivit kallad Ankan sedan årskurs fem då en klasskamrat kom på det briljanta smeknamnet. Åtta år senare är det fortfarande lika populärt. Det roligaste med namnet är att i Karlstad finns det en restaurang och nattklubb som heter Glada Ankan. Klubben brukar anordna mindre jippon med roliga komiker.

Den 31 januari kommer Sveriges bäste komiker (och snyggaste man 2006 enligt ELLE och ja, enligt mig också) Magnus Betnér dit. Jag blev genast ett med namnet, Glada Ankan.


Foto: Aftonbladet

Kärlek och omtanke

Första gången jag blev kär på riktigt var den 5 april 2003. Jag blev kär i två killar. En jämnårig skolkompis och en nyfödd Bichon Frisé. Texas föddes samma dag som jag och Thomas blev tillsammans. Det är snart fyra år sedan. Den bästa dagen i mitt liv.

Bichon FriséTexasTexas fotboll

Gulsot vers. solbränna

Jag tror att jag har gulsot. Kan man få det helt plötsligt? Jag har ett mörkt pigment året runt men med en mindre solbränna på vinterhalvåret, fast nu är jag ändå guldbrun i hyn. Det är läskigt. Snart åker jag i alla fall till Egypten och får en äkta solbränna (utan gulsot förhoppningsvis).


Foto: www.stellatrans.se/Bilder/JEANPI_1/egypten.jpg


Filmen om Angelica

Vad skulle filmen om ditt liv heta?

Ett bedårande barn av sin tid.

Vem skulle spela dig?
Rachel Bilson. Vi är lika korta med en naturlig solbränna året runt.…och vilka skulle spela personerna i din omgivning?

Mamma: Katarina Ewerlöf (fast hon skulle få färga håret brunt).

Pappa: James Denton (fast yngre, pappa var ju bara 27 när han dog).

Styvpappa: Allan Svensson

Lillebror: Adam Brody

Pojkvän: Josh Duhamel

Tjejkompis: Reneé Zellweger

Hur skulle omslaget se ut till din film?

Jag skulle se lika plågad ut som Kurt Cobain.


Hur skulle den börja?

Med min pappas självmord.

Och hur skulle den sluta?
Lyckligt med en toppkarriär i media-Sverige, hus i Dalarna och Spanien, gift med min fotbollsspelande ungdomskärlek och tre underbara barn och en Bichon Frisé.


Barndomens glansdagar

· Hur såg du ut när du var liten?
Jag var en typisk flicka, bar Madickenklänningar och hade håret fullt med rosetter. Tills jag fick tag på en sax och klippte av mig mitt långa blonda hår. Då blev jag motvilligt en pojkflicka med keps.

· Vad var din favoritleksak?
Jag älskade att leka med Barbie och hade över 200 dockor med tillhörande hus, bilar och ja, allt man kunde önska sig.

· Vem var din bästis?
Johanna, och det är hon fortfarande.

· Berätta om nåt speciellt barndomsbus eller barndomsminne du gjorde som liten!
Jag har gjort allt och lite till.

· Hur mycket vägde du och hur lång var du när du föddes?
Jag vägde 2995 gram och var 49 centimeter lång, en liten bebis med andra ord.

Den rika fattigdomen.

Jag irriterar mig på alla i min klass mer eller mindre. De är ena riktiga besserwizzrar (åh, nej, det är ju ett ord man inte kan böja, attans). Utan Ida, Elle, Anna och Maria skulle min vardag vara en ren plåga. Fast snart är det slut på helvetet. Bara ett halvår kvar.

Aldrig mer folkhögskola. Aldrig. Aldrig. Aldrig.

Jag ska volontärarbeta nästa år. Eller arbeta och tjäna pengar till mig själv som alla andra. Jag har inte bestämt mig för vad än. Fast det lutar mot volontärarbete. Jag är säker på att jag får ut mer av ett kulturellt utbyte än en splitterny mobiltelefon och en laptop.

Ögongodis.

Josh Duhamel


Jag har alltid haft en bild i huvudet av den perfekte pojkvännen. Dock har jag aldrig hittat någon som passar perfekt in på min beskrivning. Förrän nu.

Min drömkille är Josh Duhamel som spelar Danny i kanal 5-serien Las Vegas. Oturligt nog är han tillsammans med den fula ankungen Stacy "Fergie" Ferguson, mer känd som frontsångerska i Black Eyed Peas. Fast det skadar ju inte att titta på honom då och då.
Vem är din drömkille?

Rymdborta.

Jag har kommit på ett nytt ord som absolut borde skrivas in i Svenska Akademiens Ordlista. Jag vet en perfekt motsats till ordet "jordnära". Jag har alltid varit tvärtom- i allt. Jag har aldrig stått med båda fötterna på jorden, snarare med en fot utanför och den andra i luften. Däremot är jag väldigt självständig och har alltid klarat mig själv. Fast jag svävar ovanför molnen och har alltid drömt om något annat.

Därför är en träffsäker beskrivning av mig: rymdborta. Motsatsen till jordnära. Mamma kunde sätta ner bebis-Angelica på ett ställe, titta bort en sekund och sedan var jag borta. Rymdborta. Det är konstigt att jag ens överlevde barndomen.

Min mammas dotter

Jag fyller 19 år och 4 månader idag. Och jag lever min dröm.

Mamma fyllde 19 år och 4 månader för tjugo år sedan. Hon var då gravid med mig i magen.

Tänk vad livsöden kan se olika ut... och tänk hur de kan vävas in i varandra på ett nästan överjordiskt sätt.Midsommar i Dalarna

Jag sitter framför datorn med ett öga slängt mot TV:n i hörnet. Det är Robert Wells och Kalle Moraeus som spelar folkmusik från Dalarna. Genast får det mig att tänka på alla skolavslutningar och midsommaraftnar man upplevt i sina dagar. Faktum är att jag har svårt att tro att man kan fira midsommar på andra ställen än i Dalarna. Det är ungefär som att svenskar skulle fira St. Patrick´s Day.


Favoriter i tidningshyllan

Tidningar

Dessa tidningar läser jag alltid, vartenda nummer, vartenda ord. Typiska tjejtidningar som tar upp allt nödvändigt i en flickas liv: mode, shopping, skönhet, relationer, livsstil, karriär, personlig utveckling, kändisar, film och böcker. Jag vill dock påpeka att jag läser detta för nöjets skull, lika mycket som jag läser Aftonbladet för nöjets skull. Självklart läser jag även seriösa tidningar för att hålla mig uppdaterad, som Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Dala-Demokraten. Egentligen läser jag allt jag ser, till och med det som står på mjölkförpackningen.

Vilka är dina favorittidningar?


Morgondagens journalister

Låt mig presentera min journalistklass! I framtiden kommer du kunna läsa deras artiklar i tidningen du prenumenerar på, i kvällspressen eller bland favoritböckerna i din hylla... eller så kommer du inte ha en aning om vilka de är, ja, borsett från mig då.

Jenny, Peder och Joanna.
Jenny-partybruden Peder-pessimisten Joanna-kedjerökaren

Ida, jag och Anna.
Ida-exhibitionisten Angelica-radioprataren Anna-hockeyälskaren

Erik, David och Maria.
Erik-musikern David-sjusovaren Maria-hårfrissan

Eleonore, Sanja och Linda.

Eleonore-träningsnarkomanen Sanja-gaphalsen Linda-bossen


Anna-Karin och AnnaKarin.
AnnaKarin-gamlingen  Anna-Karin-frihetskämpen

Tweedkappa

Jag är sugen på en tweedkappa. Förutom att den ser så där filmklassisk ut så är den både varm och skön. Fast dyr. Det kanske är bäst om jag köper en till sommaren när tweedkappor känns som det minst välbehövliga plagget, då brukar priset vara väldigt passande till en students plånbok. Jag skulle kunna köpa en på second hand i och för sig, men jag har alltid haft svårt att använda kläder av människor jag inte känner. Däremot är det mycket trevligt att låna eller få kläder av vänner och släktingar. 

Tweedkappa.

High heels problem

Jag har köpt nya vinterskor. Kilklacksstövlar från DinSko för 580 kronor. Och jag älskar dem. Saken är den att de har en 10 centimeters klack. Jag är bara 162 centimeter över havet och borde gå i klackar även till vardags fast problemet är att jag inte kan gå i högklackat, inte ens med kilklack. Hur gör man egentligen? Ska man gå med hela foten, tån eller hälen? 

Jag vill ju inte lämna tillbaka mina skor men jag har inte något annat val om jag inte lär mig gå i dem.

Bröllopsyra


Foto: AF

Nu har TomKat gift sig. Jag förstår inte varför skvallerpressen väljer nya namn åt sina offer. Först Brangelina, sen TomKat. Jag sätter stopp för det i min blogg i alla fall.

Tom Cruise och Katie Holmes har blivit äkta makar, tills döden skiljer dem åt (?). Det är Tom Cruises tredje äktenskap och Katie Holmes första.


Foto: Bulls

Bröllopet hölls på ett magnifikt slott i Italien, bland gästerna syntes Jennifer Lopez och Marc Anthony, Jenny McCarthy och Jim Carrey, Jada Pinkett-Smith och Will Smith, Brooke Shields och Victoria Beckham som återigen visade att hon har noll känsla för stil. Den extravaganta hatten var väl okej, men att komma klädd i svart till ett bröllop? Nej, Victoria, dags för vett- och etikett-skola! För att se den förskräckliga utstyrseln, gå in på
http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,935018,00.html


Cannibal holocaust

Jag vet inte varför jag placerar den här filmupplevelsen i kategori nöje. Jag tycker egentligen inte att den passar in i någon kategori, möjligtvis ondska.

Det här var första och sista gången jag såg Cannibal holocaust. Och jag rekommenderar ingen att se den. Varningar utfärdas redan här, vill du fortsätta läsa min recension är det på egen risk.

Ett filmteam försvinner medan de ska göra en dokumentär om kannibaler i Amazonasdjungeln. De återvänder aldrig. En professor ger sig ut på en ny expedition för att finna dem, bara för att hitta en filmkamera liggandes bredvid deras halvt uppätna kroppar. Förfärad över deras brutalitet flyr han från kannibalerna, men när han kommer hem och ser filmerna från den försvunna expeditionen upptäcker han att gränsen mellan ont och gott är hårfin.

Regissören Ruggero Deodato är vida känd för sin realistiska filmstil och Cannibal holocaust misstänktes innehålla snuff, en filmgenre där de offrar människor på riktigt framför kameran. Regissören blev åtalad men frikändes. De plågsamma morden på djuren i filmen är dock äkta och faktum är att jag nästan kräktes när de skar av skölden på en sköldpadda. Bland det vidrigaste jag någonsin sett, hur kan man göra sådant?

Jag skulle mer än gärna vilja se om alla skådespelare som medverkade i den här filmen 1980 fortfarande är vid liv. Jag förstår sannerligen varför regissören blev åtalad. Aldrig har en halshuggning varit mer trovärdig. Och halshuggningen man får se i filmen är den mildraste scenen. Det finns betydligt värre, som en kvinna som blir spetsad på en påle och ena eggen petar ut genom munnen och grymma våldtäkter med vassa föremål och i en scen skär de av könsorganet på en man och ja, det blir värre än så, mycket värre.

Jag skulle inte rekommendera den här filmen till någon, den är bortom allt sunt förnuft. Fast det är inte kannibalernas brutalitet man blir äcklad av, snarare de vita filmarnas framfart i djungeln där de vanhedrar kannibalstammens tro. Kannibalerna dödar inte sina egna för att överleva, de dödar därför att någon  bryter mot deras lagar. Deras lagar är uråldriga men de vita gör inte saken bättre. Bland annat bränner de inne en hel stam och våldtar en kvinna som hänsynslöst mördas utav sitt folk, eftersom  en våldtäkt är en skam för stammen.

Efter att ha sett filmen undrar man just vilka de riktiga kannibalerna är. Jag kommer aldrig se den här filmen igen och jag hoppas innerligt att de vidriga filmscenerna kommer försvinna från min näthinna så snart som möjligt. Soldier Blue, en annan rå film som totalförbjöds i Sverige när den kom, är åtminstone en bra film. Den här filmen däremot borde aldrig ha gjorts.


Skrattande baby


Foto: Privat

William 1 år skrattar när pappa låter som en mikrovågsugn. Flera hundratusen internetanvändare har laddat ned det berömda garvet och vem kan egentligen motstå lille William med det smittsamma skrattet? Inte jag i alla fall.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,931285,00.html

Tidningsmaskin

Jag har ont i magen. Åt alldeles för mycket tacos. Nu sitter jag framför datorn, försöker skriva en någorlunda bra artikel samtidigt som magknipet gör sig påmind.

Jag vill inte bli en tidningsmaskin som skriver samma artiklar på löpande band, jag är rädd att tappa mitt personliga språk. Det är nog därför de flesta journalister drömmer om att få ge ut en bok, för att bevara sitt språk i sin ursprungliga form. Jag har samma planer. Fast även om min bokidé är grym så är det svårt att få tid att bara sitta ner och skriva. Man borde ta första bästa flyg till Spanien, sitta ute på landsbygden och skriva i all enkelhet, då skulle det åtminstone bli en bok till slut.

Var nöjd med allt som livet ger

1. Är jag nöjd med min ålder? Ja, jag är nöjd så länge jag är tonåring.
2. Är jag nöjd med mitt utseende? Ja.
3. Är jag nöjd med min vikt? Nja.. tre kilo mindre skulle inte skada. Helst fem, men då skulle jag väl se ut som en anorektiker.
4. Är jag nöjd med min kropp? Ja, fast mer vältränad önskar jag att jag var.
5. Är jag nöjd med min utbildning? Ja, jag har fått mitt drömyrke vid 19 års ålder.
6. Är jag nöjd med min arbetssituation? Nej, ett helgjobb hade inte skadat.
7. Är jag nöjd med min lön? Du menar studiemedel? Nej.
8. Är jag nöjd med mitt civilstånd? Ja, kan man vara annat än nöjd när man är tillsammans med Sveriges snyggaste fotbollsspelare?
9. Är jag nöjd med mitt sexliv? Ja, men avståndet på 20 mil är jag mindre nöjd med.
10. Är jag nöjd med mitt boende? Jag bor i en korridor, så nöjd är nog fel ordval.
11. Är jag nöjd med mina kompisar? Ja, fast jag hade gärna haft dem på samma ställe.
12. Är jag nöjd med min bilsituation? Ja, jag har världens sötaste cab!
13. Är jag nöjd över mina föräldrar? Min mamma är den bästa mamman i världen och pappa hann jag aldrig lära känna, för han dog när jag bara var fem år.
14. Är jag nöjd med mig själv? Oftast.
15 Har jag ett liv? Jag andas, min hjärna fungerar, så ja, det vill jag påstå att jag har.

Alkohol och droger

Det blev en lång dag igår på Carlstad Conference Center. Jag somnade redan på första föreläsningen. Fast sen sprang jag, Ida och Anna runt och snodde godis från varje monter och låtsades vara intresserade av vad de hade att säga. Fast ärligt talat var det mest skitsnack. Jag klarar inte av tanken på vuxna gubbar och kärringar som predikar om hur farligt dagens ungdomar lever och påstår att Tysklandssprit har blivit ett vanligt intag för oss på helgerna. Hallå? Vems fel är det att ungdomar får tag i spriten? Det är ju knappast vi som tar bilen och åker ner till Tyskland och köper sprit. Det är ju de vuxnas ansvar, de borde inte hålla garaget öppet för alkoholförsäljning. Det är en stor skillnad på en 47-årig man som säljer Tysklandssprit till sin 46-årige vän än en lika gammal man som säljer sprit till en 16-åring.

Anledningen till min ilska beror också på att jag och Ida stod vid "Dont drink & Drive-montern" och bläddrade igenom de hemska bilderna på rattfylleristers skador och deras offer. Då kom det fram en gubbe som sa: "Ni vet inte ett dugg om det där". Sen sa han att vi skulle läsa det högt för varandra så att vi verkligen fattade. Jag hade lust att säga: "Vad synd att jag inte förstår då eftersom jag ska skriva en artikel om det här". Gubbjävel.

Idag börjar jobbet med tidningen. Om en vecka ska den gå till tryckpressarna. En vecka..! Det här blir en jobbig process, men jäklar vad kul det ska bli!

Missförstådd

Missförstå mig inte!
Vad jag gör har ett syfte
en mening ni kanske inte ser.
Jag vet vad jag gör.
Döm mig inte
från den plats där ni står.


Mitt liv är mitt eget
mina beslut ligger i mina händer
försök inte att göra era drömmar
till en del av mina
för jag har mina egna.


Ur "Inte som andra döttrar".

Oh happy day

Det blir en lång dag imorgon. Klockan kvart i nio ska jag och resten av klassen befinna oss i Karlstad och lyssna på timslånga föreläsningar om droger och alkohol och bevaka utställningar inom detta område. Vi ska nämligen göra en informationstidning åt landstinget och får 5000 kronor för besväret. Problemet är att den föreläsningen jag ska bevaka inte är förrän efter lunch. Fast då har jag tid att shoppa. Många påstår att man inte kan köpa lycka för pengar men mina nya ankelboots tyder dock på motsatsen. Jag är även överförtjust i mina vita fleece-mjukisbyxor från Bikbok, jag kanske köper ett till par imorgon. Och vinterskor! Det är ett måste. Jag har 400 kronor kvar att leva på den här månaden. För som en vis man sade vid namn Uggla: "Det kan vara vara värt att leva fattig ett tag om man får vara kung för en dag". Drottning i mitt fall. 


Mina ankelboots ser inte riktigt ut som dessa, mina är i skinn och med en rosett. Lovar att visa en bild inom kort.


  

Borat

Brittiske komikern Sascha Baron Cohen (Ali G) har gjort det igen. Han har fått människor att reagera i väldigt delade meningar. En del av folket föraktar hans provocerande rollfigur Borat medan andra avgudar honom. Jag är bland dem sistnämnda. 

Sacha Baron Cohen spelar TV-reportern Borat från Kazakstan som reser genom USA för att göra en dokumentär om landet. I ett antal "dolda kameran"-liknande scener säger han provocerande saker för att få reaktioner från amerikanerna. Han får oss i biosalongen att asgarva åt nidbilden av fattiga öststater och hans hemby där en Ipod ses som en stor tillgång. Kanske den största. Han förnedrar kvinnor, judar och zigenare på ett humoristiskt sätt och jag dör nästan av skratt när han fäller repliken till en amerikansk kvinna som går förbi honom på gatan: "Very nich. How much?". 

Borat gör den ena pinsamheten efter den andra och folk skruvar på sig i biosalongerna. Ingen vill vara i samma situation, men det går gott och väl att skratta åt hans hiskeliga framfart. 
I slutet av filmen och resan hamnar Borat på en kristen gudstjänst där folk talar i tungor. Då förefaller Borat vara den minst underlige för ett ögonblick. Dock ett väldigt kort ögonblick.


Den enda scenen jag inte finner särskilt underhållande
är när Borat och hans manager, en stor fet karl i övre medelåldern, brottas nakna och jagar varandra genom hotellet. Jag kanske också har fördomar, men jag tycker bara att det är vidrigt. Annars är det här en klockren film som uppmärksammar fördomar vi har om amerikaner och öststatsländerna på ett underhållande sätt. Några lär hata den här kontroversiella filmen, men jag älskar den! 
  


Reportageresan inställd

Reportageresan till Israel är inställd på grund av oroligheterna därnere. Det är landstinget i Värmland som har beslutat att vi inte får åka. Helvete.

Jag är hur ledsen som helst. Jag ville verkligen åka till Israel. Nu börjar förarbetet om på nytt. Vi måste hitta ett annat resmål. Jag är sugen på Tjeckien, Frankrike eller Ryssland. Helst Ryssland. Det skulle vara hur grymt som helst. Dels för journalistiken men också för den personliga erfarenheten. Jag vill till Ryssland! Imorgon ska jag och Erik göra ett förslag, och det ska bli ett bra förslag. Vi ska övertala alla i klassen att åka dit. Det kommer bli en resa vi sent kommer glömma.


Frestelser

Helgen har varit underbar. Min bättre hälft dök upp här i fredags vid sjutiden. Han packade upp (slängde alla sina saker på golvet, sängen och fåtöljen i min lilla 12 kvadratmeters lya) och gjorde sig hemmastadd. Sen gick vi och åt mat på den lokala pizzerian. Det var gott. Pizzorna i Värmland smakar annars vedervärdigt men Molkoms pizzeria klarade biffen. Det blev tidig sänggång, för dagen därpå var vi uppe med tuppen för att åka till Karlstad och shoppa.

Jag gjorde slut på 2000 kronor på några timmar. Fast jag fick mycket för pengarna.

* Vit kofta (B.Young)
* Stickad svart klänning (H&M)
* Kanebo 38 grader mascara (Åhlens)
* Prickiga boxertrosor med spets (Bikbok)
* Glittriga knästrumpor (Bikbok)
* Vita fleecebyxor (Bikbok)
* Svarta leggings (Indiska)
* Halsband till mamma i julklapp (Guldfynd)
* Björn Borg-kalsonger till Thomas i julklapp (Gant)
* Ankelboots med rosett (Scorett)
* Kornblå t-shirt med sidenband (MQ)

Sen åt vi lunch på McDonald´s, och självklart föll jag för frestelsen och köpte O.C-boxen som de erbjuder just nu för endast 10 kronor till en meny för minst 45 spänn. Det är absolut den mest prisvärda dvd:n jag köpt.

På eftermiddagen gick vi på bio och såg den omtalade "Borat". En recension kommer snart. På lördag kväll hade de andra internateleverna ockuperat TV:n, så jag och Thomas spelade Chicago i tre timmar. Vinnaren skulle få massage. Jag ledde hela tiden och ändå slutade det med att han vann. Fast han fick aldrig någon massage, men det fick jag. Jag hade trots allt ont efter en dags shoppande.


Fars dag

Igår var det fars dag. Jag har alltid tyckt att det är töntigt att fira mors-och farsdag. Särskilt fars dag, men det beror väl på att jag inte haft någon far i den bemärkelsen. Jag har inte haft en biologisk pappa sen jag var fem år.

Jag tror inte att man behöver en pappa i sitt liv, jag har klarat mig bra ändå. Däremot tror jag att det är viktigt att man omges av män under sin uppväxt om man saknar en pappa. Bägge könen behövs, det spelar ingen roll vad ensamstående mammor eller homosexuella par säger. Barn behöver kontakt med båda könen, även fast man kan växa upp med en enda förälder.

Fast efter min pappas död så dök en annan fadersgestalt upp i mitt liv. Jag kallade honom inte pappa. Jag vet inte varför jag lät bli men jag antar att jag bara tyckte att det var konstigt att först ha en pappa och sen få en ny pappa.

Jag skickade ett sms till Niklas igår:

"Grattis på plastpappans dag!"

Han blev glad och skickade ett sms tillbaka där det stod: "Tack".

She made my day

Varför är det så svårt att tro att man är bra?
Att känna att just jag är den jag helst vill vara.

Någon annans kvaliteér är sånt man bara vet.
Men uppskattning från andra tas emot med tveksamhet.

Tänk om vi bara kunde byta plats ett litet tag
och genom andras ögon se oss själva en dag.

Då skulle du få veta det du inte tror på nu,
att det är helt fantastiskt att det finns någon som du.

Tack Jessica, you made my day!

Video killed the radio star

För er som missade min radiodebut kan gå in på SR.se
Mina "100 ord" finns sex minuter in i del 2.

Fredag kväll

Snart kommer han hit. Jag har längtat som en tok hela dagen. Bara en timme kvar. Vi ska äta middag ute. Jag har redan varit och handlat lite godsaker inför kvällen. Jag undrar just om tv:n är ledig, i så fall är det Idol som gäller annars får vi roa oss på det gamla hederliga sättet en fredagkväll; spela sällskapsspel.

Den vita massajenUnder veckan har jag sett den underbara filmen "Den vita massajen" som handlar om en ung schweizisk kvinna, Carola, som reser med sin pojkvän till Kenya på solsemester. Där träffar de två massajer, en stolt krigarstam med urgamla seder och bruk. Carola kan inte släppa den ena massajen, Lemalian, ur sina tankar. På flygplatsen på vägen hem berättar Carola för pojkvännen att hon stannar i Kenya.

Nu ger sig Carola ut på jakt efter den mystiske krigaren och hoppas på det bästa, att han känner samma slags passion för henne. De finner varandra och inleder ett förhållande. Lemalian ser sex enbart ur ett djuriskt perspektiv, att man ska föröka sig. Första sexscenen är vild och vågad. Det blir många kulturkrockar både i och utanför sänghalmen och Carola har svårt att ta till sig stammens ålderdomliga metoder.

”Den vita massajen” bygger på schweiziska Corinne Hofmanns självbiografiska bok och jag kommer läsa den inom en snar framtid. Man skulle kunna bli arg på Lemalian och hans folk för att de har så urgamla metoder, men det är ju en del av deras tradition. Jag skulle också bli vansinnigt arg om någon tvingade mig att exempelvis sluta fira jul bara för att det inte passar in i deras tro och kultur.
Det är en film som öppnar upp ens eget synsätt och man blir berörd. Helt klart sevärd!Livet är lätt om man gör på mitt sätt

Min bil är sjuk. Jag måste bota den. 5000 kronor kommer det minst att kosta. Sånt svider. Jag tänkte: "Jaha, där rök min och Thomas romantiska Egypten-resa". Fast sedan tjänade jag och lillebror 25.000 kronor helt plötsligt. Då slutade det att svida.

Texas
Min Bichon Frisé pojke

Radiodebut

Igår klockan 19.15 kunde man alltså höra mitt vackra dalmål på P3 Frank. Och det lät faktiskt bra tycker jag. Det skulle vara superkul att jobba inom radio men tidning är mitt främsta mål för tillfället, sen får jag se vad journalistiken har att erbjuda mig.

Vad tyckte ni om min radiodebut?

Spara och släng

Många har svårt att veta vad man ska spara inför höstern/vintern och vad man ska slänga. Jag är ingen modeexpert i den bemärkelsen, men jag har en klassisk stil och gillar att blanda billigt och dyrt. Jag är en sucker för skor, linnen och klänningar. Här kommer min "Spara- och släng"-lista:

SPARA:
Kilklack
Mjuka, lösa koftan i alla nyanser av brunt och grått
Guldplagg
Den lilla svarta (som alltid!)
Svartvita plagg och accessoarer
Stickade klänningen
Lilla korta kavajen
Skinnjackan
Stickade baskern
Pumps med rund tå
Ankelboots
Cocktailklänningen
Enkla stilrena smycken, bling-bling-smycken är passé för den här gången
Rutiga plagg
Sjalen runt halsen, midjan, armen, pannan- bara din fantasi sätter stopp!
Leopardfläckar håller ett tag till
Stora, rymliga läderväskor
Ridstövlar
Stuprörsjeansen
Skärp i midjan
Lackskor

SLÄNG:
Halsband med stora träkulor
Färgade leggings
Randiga sailor-toppen och allt med ankaren på
Bootcutjeans ger plats åt stuprörsjeansen
Ballongkjolen
Långa jeanskjolen
Cityshortsen- någon mer än jag som är sjukt trött på dem?


Cocktailklänning
Spara cocktailklänningen, det blir både julafton, juldag och nyår!

Cheap Monday
Cheap Mondays stuprörsjeans ger mycket mode för pengarna
Ankelboots
Ankelbootsen slår igenom stort

Vita lögner

Ibland lönar det sig att ljuga... eller?

1.
Det är insidan som räknas (säger de som är fula, ja).
2. Jag är magsjuk (när man blir utkastad från krogen efter att ha spytt på dansgolvet).
3. Vi kysstes bara (och jag ångrar inte att vi hade sex heller).
4. Det är inte dig det är fel på, det är jag (som förtjänar någon bättre).
5. Tycker du att mina bröst ser sladdriga ut? (Nej, det finns många tjejer som har bröstvårtorna en centimeter ovanför knäskålen).

Kan det vara befogat att dra en vit lögn någon gång? Vad tycker du?

Köpkaos på H&M

Idag klockan 10.00 slogs portarna upp på Hennes&Mauritz och det blev genast köpkaos efter Viktor&Rolfs avundsvärda kollektion. Plaggen såldes slut på några minuter.


Foto: Daniel Nilsson/Bildbyrån

Det är just sådana här bilder som gör att jag inte har lust att åka och shoppa. Inte ens Viktor&Rolf kan ändra detta faktum. Jag hatar trängsel.

Sedan tycker jag inte att deras nya kollektion med hjärtat i fokus är särskilt snyggt, däremot är deras cocktailklänningar bedårande. De hade jag gärna velat ha. Fast jag ska åka och shoppa i Karlstad i helgen med min prins och då ska jag leta reda på några söta cocktailklänningar från Vila.  

För alltid

Mina 100 ord som syns på Lunarstorms startsida samt hörs i P3 Frank ikväll klockan 19.15.

Vi tror att det förhållande vi har för tillfället skall vara för alltid. "Vi har ju varit tillsammans i flera år", "Vi är förlovade" och "Jag har aldrig känt så här förut". Men hur kan vi vara säkra? Nära hälften av alla giftermål i Sverige slutar med skilsmässa.
För alltid. Vågar vi prata om sådant? Vet du vad för alltid betyder? Vet du vad det betyder för den mamma vars barn dog i en bilolycka? Vad det betyder för mänskligheten? Eller för den som besöker sin älskades grav vareviga dag? Vem vågar prata om för alltid idag?

Ugly Betty

      

Igår var det premiär av den nyinköpta serien Ugly Betty som ingen mindre än Salma Hayek producerat. Ugly Betty hade många likheter med höstens filmsuccé Djävulen bär Prada, fast jag störde mig på att tjejen faktiskt inte var ful. Överhuvudtaget. Hursomhelst verkar det vara en kul serie, och Desperate housewives är ändå slut för den här säsongen så Ugly Betty får gärna bli mitt tisdagsintresse.

Ikväll är det dock O.C för hela slanten där man får se Marissa testa kola. Och nej, jag menar inte godis.

Ouppfyllda mål

Jag har länge funderat på om jag verkligen skulle bli lyckligare om jag gick ner de där fem kilona som jag kämpat med sedan den tiden då jag var singel och smärt, det vill säga innan jag blev bekväm i mitt underbara förhållande med Thomas och ostbågspåsen. Jag tror ärligt talat att jag skulle hitta andra fel på min kropp då.

Man blir aldrig nöjd, jag tror inte ens att stora supermodeller som Gisele Bundchen och Kate Moss är nöjda med sitt utseende jämt. Det är olika för varje dag, ibland vaknar man och känner sig som den sexigaste kvinnan på jorden, och andra dagar vägrar man gå utanför dörren därför att man känner sig så sunkig och ful. Fast jag skulle aldrig göra extrema förändringar med min kropp, det känns alldeles för riskabelt och oetiskt. De största förändringar jag gör med min kropp är att ändra mina matvanor, färga håret och fixa naglarna. Och det räcker för mig.

Angelica

Angelica i radio

Imorgon klockan 19.15 om jag inte minns helt fel, kommer ni få höra min röst i etern. P3 Frank är det som gjort en liten intervju med mig (hoppas de inte spelar upp den, för jag svarade helt knäppt på varenda fråga), och därefter får ni höra min krönika "100 ord- För alltid" läsas upp av mig och mitt fina dalmål. Enjoy! På www.lunarstorm.se kommer också mina "100 ord" finnas med på startsidan.

Världens 10 vackraste kvinnor

1. Jessica Alba
Alla kvinnor vill ha hennes persikohy och bedårande ansikte och alla killar vill ha henne som flickvän. 

www.chinadaily.com.cn

2. Halle Berry
Kvinnan som fortfarande ser ut som 20 trots att hon är det dubbla.

webfantasy.info/.../Images/Halle_Berry_01.jpg

3. Gemma Ward
Hon är Australiens största modellexport och ser ut som en söt liten utomjording med sina stora ögon och lätt utstående öron.

profile.myspace.com

4. Eva Longoria
Anledningen till att min pojkvän tittar på Desperate housewives är tveklöst för att spana in den ljuva Eva, och han har rätt. Hon är enastående vacker.

5. Tyra Banks
Det må hända att hon ofta är översminkad och har fula extensions, men hon är fortfarande en av världens vackraste supermodeller.

www.download-by.net

6. Rachel Bilson
Rachel ser inte ut att vara en dag över nitton, men faktum är att denna lilla donna faktiskt är närmare trettio än tjugo med sina 25 och ett halvt år på nacken.

people.aol.com

7. Angelina Jolie
Hon har ett annorlunda utseende som går hem hos de flesta, hela Angelina utstrålar sexighet.
www.jurassicpunk.com

8. Reese Witherspoon
Hon är den bäst betalda skådespelerskan just nu och det kan man sannerligen förstå, för hon är inte bara en grym aktris utan har dessutom sitt fördelaktiga utseende att falla tillbaka på.

channels.netscape.com

9. Sophie Marceau
Det här har länge varit vackraste kvinnan enligt mig, men hon har trillat nedåt på listan genom åren. Trots det är hon fortfarande den hetaste Bondbruden och den sötaste prinsessan som någonsin skådats på film (Braveheart).

www.leninimports.com

10. Heidi Klum
Hon är naturligt vacker och den sexigaste gravida kvinnan på jorden.

www.art.com

Triss

Tre tv-program jag skulle vilja vara med i:
- Deal or no deal
- Postkod miljonären
- Bingolotto

Tre namn jag absolut inte skulle vilja heta:
- Gunvor
- Rigmor
- Anna

Tre webbsidor jag besöker dagligen:
- Min blogg
- Lunarstorm
- Google

Tre tillfällen då jag ofta gråter:
- När jag ser sorgliga dramafilmer
- När jag tänker på min pappa
- När jag läser fasansfulla självbiografier

Tre filmer jag aldrig får nog av:
- Ice Age 2
- The Rock
- Walk the line

Tre serier jag aldrig får nog av:
- Desperate housewives
- Prison Break
- O.C

Tre platser där jag intar ett lugn:
-
Vid havet
- I sängen
- I badkaret

Tre svenska ord jag tycker är äckliga:
- Galonbyxor
- Ringmuskel
- Mellangård

Tre yrken jag skulle vilja prova på:
- Stylist
- Programledare
- Psykolog

Tre saker som jag är utomordentligt bra på:
- Spara till något jag verkligen vill ha/göra
- Skriva

- Prata

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
- Tala fler språk
- Dansa bugg
- Dricka alkohol med måtta

Tre saker jag har om tio år:
- Ett stort nybyggt hus
- Ett underbart äktenskap med min ungdomskärlek samt tre söta barn
- En intressant och rolig karriär inom media

Eldröd blomma

Åker tillbaka till Värmland idag. Alla lov tar slut tråkigt nog.

Jag ser ändå framemot att skolan börjar igen, det finns inget roligare än journalistik. Plus att jag har fått låna massvis med böcker som jag ska läsa för att få kvällarna att passera snabbare. Bland annat  "Inte som andra döttrar" som handlar om Nancy Spungen och Sid Vicious och deras korta men intensiva kärlekssaga som slutade i bråd död. Sen ska jag läsa "Pojken som kallade Det" som jag inte orkat läsa på grund av innehållet. Fast det blir bättre om jag tänker att han säkert överdrivit en hel del. Det gör alla författare mer eller mindre i sina självbiografier.

Den här kommande veckan kommer bli underbar. Min älskling ska äntligen komma och hälsa på mig, för första gången sedan jag flyttade hemifrån. Vi ska åka in till Karlstad och shoppa, kanske köpa lite julklappar också. Det ska bli så mysigt. En hel helg ensam med min prins. Finns det något bättre än det?

Nu måste jag packa och samtidigt göra en inpackning i mitt numera röda hår. Jag är inte bara lika kaotisk som Bree Van De Kamp, jag ser dessutom ut som hon! Nåja, med mindre år på nacken och med färre botoxinjektioner.

        

Dödsdom

Saddam Hussein ska avrättas genom hängning. Rätt eller fel?

Han har nu fått sin dödsdom för hans brott mot mänskligheten i samband med en massaker 1982.

Jag tror att våld föder våld men en sådan människa som Saddam Hussein måste bekämpas. Och det finns inget annat sätt än genom döden uppenbarligen. Fast jag hade hellre sett han ligga på ett hårt stenbord, fastspänd i flera veckor med en iskall vattendroppe som faller regelbundet rakt ner på hans panna. Japansk tortyr gör att varje droppe känns som ett knivhugg och till slut gör det så ont att man önskar att man får dö.  Exakt vill jag att Saddam Hussein ska känna sig. Fast man ska ändå inte bevilja hans önskan utan låta han vara instängd i ett rum utan fönster och invänta döden sakta men säkert.

Det vore väl ett bättre staff? Hängning är en alldeles för lätt utväg enligt mig.

 
Ondskan har ett ansikte


 

I samma bil


Vi sitter i samma bil, en silvergrå missil.
En bomb i motsatt fil, vi sitter i samma bil.
Om man somnar för en stund, tar det slut på en sekund.
För jag har velat dö med stil, vi sitter i samma bil.

Låtar i november

Min mp3 i november månad:

1. The Hellacopters- I´m in the band
2. Scissor sisters- I don´t feel like dancin´
3. Bo Kaspers orkester- I samma bil
4. U2- Pride (in the name of love)
5. Justin Timberlake- Sexyback
6. Roxette- One wish
7. Dixie Chicks- Not ready to make nice
8. Janis Joplin- Leaving on a jetplane
9. Troll- Jimmy Dean
10. Guns ´n´roses- November rain


Och några bonuslåtar:

11. Caesars- Paper tigers
12. The Kelly Family- Fell in love with an alien
13. Janis Joplin- Piece of my heart
14. Willie Nelson- You were always on my mind
15. Bette Midler- The rose100 ord

Vem har sagt att det är omoget att vara medlem på olika communitys? Lunarstorm, Sveriges största och i särklass bästa community har öppnat så många vägar för mig som jag annars aldrig hade hittat. Nästa torsdag är min krönika med på "100 ord" som jag vid ett senare tillfälle kommer läsa upp i radion. Gud bevare mig väl. Jag som pratar så fult. Fast det kanske man bara själv tycker?

Årets första julklapp

Första julklappen inhandlad och jag får allt mer julkänslor. Bara drygt sex veckor kvar till den mysigaste dagen på året.
Jag törs inte skriva vad jag köpte utifall att min karl skulle få för sig att snoka. Fast det var ett klädesplagg (va, får jag bara mjuka paket!) köpt på MQ.

Jag har alltid haft väldigt svårt för Jack&Jones och tycker mest att det enbart finns kläder för pojkar i högstadieåldern, men jag är villig att ändra mig efter idag. Jag vet inte om det beror på att killen som jobbar där på Kupolen är så grymt snygg eller om de faktiskt fått in bättre och snyggare kläder, men jag blev helt såld på hans svartvita rutiga skjorta och ska tvinga Thomas att köpa en sådan i helgen. Grungemodet på killar är här för att stanna och min lillebror har fått agera grunge-modell den senaste tiden. Idag handlade jag ett par svarta stuprörsjeans till han plus en fin svart skjorta för endast 600 kronor. Min lillebror blev både snygg och nöjd. Det är roligt att ha en bror när man får leka stylist.

Mamma ska få ett par läckra stövlar i julklapp. Det förtjänar hon efter sin operation och för att hon faktiskt är världens bästa mamma som uppfostrat mig till att bli världens bästa dotter. Vadå, har jag höga tankar om mig själv?

Den perfekte pojkvännen

Utseendet:
Han är lång och muskulös.
Han tränar ofta och har en atletiskt tilltalande kropp, magrutor är ett måste.
Han har mörkt hår och färgar det ibland efter smakråd från mig.
Han har en snygg frisyr med lagomt mycket gelé (absolut inte backslick á la brat).
Han har en sexig tatuering mellan skuldrorna.
Han har mörka ögon (färgen spelar mindre roll).
Han har ett vackert ansikte med fina kindben.
Han överväger att skaffa skägg efter att jag sagt hur sexigt Linus Wahlgrens skägg är i "Hundtricket".
Han har en snygg liten fotbollsrumpa (absolut inte en bred och stor hockeyrumpa).
Han har sexiga och vältränade lår.
Han klipper alla sina naglar rakt av och har aldrig sorgkanter under dem.
Han har alltid en fräsch andedräkt eftersom han varken snusar eller röker.

Personlighet:
 Han har liknande värderingar som jag vilket är en förutsättning för vår gemensamma framtid.
Han överraskar mig ofta (det kan vara allt från att hyra en tjejfilm jag velat se under en lång tid, köpa rosor en vanlig vardag, laga middag och tända ljus utan någon speciell anledning och kanske köpa någon fin sak till mig han sett i en affär och bara kom att tänka på att jag säkert skulle vilja ha en sådan).
Han tittar på Desperate housewives med mig för att gottgöra alla 90-minutersmatcher jag tvingats se.
Han accepterar mina beslut i fråga om att köpa de där byxorna för 2000 spänn eller göra en till tatuering.
När det är jul eller födelsedag behöver han inte fråga vad jag önskar mig. Han känner mig så pass väl att han vet vad jag vill ha.
Han klagar inte på mig när jag sitter och bloggar på kvällarna.
Han är intresserad av det som händer mig i min karriärsbana och uppmuntrar och stödjer mig i mina val.
Han går med på att låta mig välja film trots att jag valde sist.
Han låter mig ibland vinna när vi spelar spel bara för att han vet att jag är en sådan dålig förlorare.
Han är villig att lägga undan pengar i ett halvår bara för att göra min drömresa.
Han är den som kommer med förslaget att vi borde åka iväg på en weekendresa till London.
Han lägger märke till nya saker med mig, som ett par örhängen, målade naglar eller åtminstone att jag klippt lugg.
Han är den som lugnar ner mig när varmvattnet är slut, bilen är paj eller bara när jag har pms.
Han kommer inte med gliringar "den" tiden i månaden i stil med "Fan vad sur du är, har du mens eller?". Sådana saker säger man bara när man är en irriterande lillebror i 12-årsåldern.
Han betalar sexiga underkläder till mig eftersom han tror på mig när jag säger att "Älskling, jag kan porrdansa för dig klädd i dem sen".
Han vill alltid ha sex när jag är sugen.
Han ska alltid hålla om mig när jag är sur efter ett bråk och fräser "Låt bli mig". Det är en dold regel killar, när vi tjejer säger att ni ska gå härifrån så menar vi i själva verket att ni ska hålla om oss och ge oss mer ömhet och kärlek.
Han stannar hellre hemma med mig före en kväll på krogen med grabbarna (med det vill jag inte påstå att han ska vara en toffel som inte sett krogen sedan han var myndig).
Han är lagomt fåfäng. Han solar inte solarium varje vecka och använder inte BUS-créme på vintern men han täcker över eventuella finnar inför ett krogbesök och han köper trendigt snygga kläder även om det kostar lite mer.
Han ska behandla mig med respekt.
Han ska bli imponerad istället för grinig när jag vinner i bowling med fem strikar på raken.
Han är trogen, omtänksam, romantisk, gullig, sexig, social, rolig och framförallt ärlig.
Han följer med på min familjs släktmiddagar utan att jag behöver böna och be.
Han vill ha en framtid med mig som innebär villa, barn och giftermål (dock inom en avlägsen framtid).
Han ska lita på mig och jag ska kunna lita på honom så att vi kan anförtro allt till varandra och bevara varandras hemligheter.

Tror ni att det blir svårt för mig att hitta den perfekte pojkvännen? Det tror inte jag.
Faktum är att han redan sover i min säng.