Ingen förstår hur dåligt jag mår

Jag måste ha världens sämsta immunförsvar. Det räcker med att någon nyser åt mitt håll eller andas på mig så ligger jag snart däckad i fågelinfluensa, magsjuka, HIV och sorkfeber. Allt på samma gång. Åtminstone känns det så. Jag blir så barnsligt kinkig och längtar hem till mamma när jag är sjuk. Tänk att få krypa ner i ett varmt bad därhemma och sedan torka sig torr och lägga sig i soffan under flera lager med filtar tillsammans med vovvarna.

Jag har lagt märke till att jag blivit sämre med åren. Som liten kunde jag ha 40 graders feber och ändå vara pigg nog att bada mina glasdjur och samla mina CD-skivor i bokstavsordning. Nu behöver jag inte ens ha feber för att känna mig döende. Åh, jag saknar verkligen tiden när man var sjuk som liten och fick stanna hemma från skolan och kolla på Disneyfilmer och äta Polly hela dagen.
Loppiskärlek

Jag önskar att jag hade tid att gå på loppisar. Då hade jag försökt hålla ögonen på följande:

1. Sekretär/chiffonjé
2. Stringhylla
3. Halvmåne-bord


Den här sekretären tillhör en av mina favoritbloggare.
Bild

Clamour for glamour

Hur mycket näsblod kan man blöda egentligen? Runnit konstant sedan klockan 23 i går kväll. Orsak stress säger dom som vet. Sitter nu med en tuss i näsborren på jobbet och känner mig som Carrie Bradshaws totala motsats.

Lycka form

Jag intervjuade Mia Svalänge en gång till Dala-Demokratens Bostadsbilaga. Min första tanke när jag såg henne var: "Herregud vad lång och vacker hon är, hon måste vara modell". Och ja, det var hon såklart. Men inte bara. Hon är också en begåvad formgivare som bland annat utifrån mönstren på Leksands folkdräkts olika förkläden tagit fram en filt med anrikt mönster och massor med andra fina dalainspirerade saker såsom en brevlåda och en stor rund matta inspirerade av Leksandsdräktens tillhörande väska.

Mattan vore en dröm att ha på golvet i vardagsrummet och brevlådan är det första jag ska köpa den dagen jag flyttar in i ett hus men tills dess är det mest Leksandsfilten jag spanar på. Jag står i valet och kvalet mellan den röda filten (med inspiration från vardagsdräkten) eller den blåa (med inspiration från sorgdräkten). De finns i fyra olika färger (svart/vit, blå, röd och gul). Hemma har jag den lilla röda "sittfilten" som Texas brukar låna som mantel men har verkligen svår beslutsångest för vilken jag ska köpa, den röda eller den blå? Den svart/vita är ju också väldigt fin.

Vilken filt skulle du välja?
Mia Svalänge bor i Lycka utanför Leksand där hon designar mattor, filtar och brevlådor på egna företaget Lycka form.
© Angelica Lindvall, Dala-Demokraten

Just so you know

 


Longboard ♥ Gagnef

Hela förra sommaren tjatade jag om en longboard men köpte aldrig någon för en så löjlig anledning som att jag tyckte jag var för gammal. Vad fasen, det är ju ett perfekt sätt att öva upp min undermåliga balans! Dessa longboards har konstnären Mattias Norström från Gagnef formgett. Jag gillar starkt!


Anchor

Åh, så sjukt fina smycken det finns på Madlady. Dessa ankarörhängen skulle jag inte ha något emot att låta dingla i öronen. Jag är väldigt besatt av ankare just nu, kanske för att det alltid är mycket marint tema till våren. Om jag inte redan hade en tatuering på handleden så hade jag gjort som så många andra och tatuerat in ett ankare där.

Snusförnuftig insikt

Ibland undrar jag om jag är den sista människan kvar på jorden med sunt förnuft. Och då är inte ens jag särskilt förnuftig.


En säng för tvåI min framtida trädgård står en skön trädgårdssäng. En säng för två eller flera som man kan placera i solen om man vill steka eller i skuggan om man behöver svalka sig. Det finns ju trädgårdssängar, eller snarare beachsängar, utomlands så det borde ju finnas i Sverige med. Jag menar, vi har ju ändå sol minst 30 dagar om året!

Du färgar hela min himmel

Fortfarande kan jag gå från att vara melankolisk till euforisk på två sekunder. Det kanske är så jag är eller så är det bara pms och jobbstress i en enda röra som fuckar upp min hjärna. Lyckligtvis har jag vänner som finns där för en och målar över min gråa himmel med tjocka penslar. Tack Elin för att du har tillgång till alla mina favoritfärger. ♥
Livsgåtor


Älskade mormor

Gick nyss runt sportfältet och kikade upp mot mormors lägenhetsfönster. Tänkte för en kort sekund att jag bara skulle upp en snabbis och säga hej men mormor bor inte kvar. Lägenheten är såld och hennes nya adress finns i en stuga vid havet i hennes älskade Ångermanland där hon växte upp. Jag var tvungen att ringa och säga att jag saknar henne. Mellan tårarna fick vi uppdateringar om vad som händer i våra liv.

Som jag saknar våra vinkvällar ute på balkongen, vårat gemensamma intresse för heminredning, vår loppisjakt på somrarna och alla goda middagar vi avnjutit tillsammans. Men Norrland är inte Nordpolen. Det tar faktiskt bara några timmar att åka upp och när vi väl ses blir det bara kvalitetstid. ♥


BjörkVad tycker ni om den här tapeten, skulle den passa i vårt vardagsrum tro?


Money almost funny

Jag fattar inte vart pengarna tar vägen. I fredags fick jag lön, hade bra med cash på kontot men nu efter jag betalat alla räkningar inklusive lån är det inte mycket kvar.

Ofta tänker jag inte på alla småsummor som läggs på hög, som 233 kronor på en räkning där och 251 kronor på en räkning där. Men så har jag också lagt ut pengar till Daniels dator (eller betalat tillbaka kanske är rätta ordet med tanke på att han la ut pengar för min Fjällräven-jacka) och så har jag varit tvungen att beställa nya sommardäck då mina var helt slut. Det är ju nödvändigt ont men fruktansvärt tråkigt att lägga pengar på.

Ja, det hade ju kunnat varit värre, jag klarar mig nog till nästa lön som blir en dubbellön eftersom jag arbetat som en idiot hela mars. Så typiskt mig att tacka ja till en massa extrajobb när jag redan är stressad till max. Men det är ju kul att jobba och ännu roligare att tjäna pengar, blev chockad när jag såg min deklarerade årsinkomst för förra året. I den här farten lär jag nog få magsår innan 30. Men någon gång ska jag väl hitta den där balansen till en stressfri vardag. Typ lagom till pensionen infaller.Vad lägger du helst pengar på?

Vårsalong

I morgon mellan klockan 11 och 17 är det vernissage på Lions vårsalong i Coop Forum i Borlänge. Jag tycker ni ska åka dit för att se alla begåvade konstnärer men framförallt EN begåvad konstnär, Anna Pers, som inte bara är en fantastiskt bra vän utan också en otroligt duktig illustratör och konstnär. Hon ställer ut 11 tavlor och jag vill köpa dom allihopa. Ha hennes namn i åtanke, det kommer bli något stort av den där tösen.


My week with MarilynEn underbar film om en av världens mest älskade skådespelerskor som är både en vacker och sorglig berättelse om Marilyn Monroes bristande självkänsla. Hur hon, fast hon stod på toppen av sin filmkarriär och var hyllad av hela Hollywoodeliten, ändå inte kände att hon dög. Det är en djupdykning i hennes känslor kring att hela tiden känna sig missförstådd, aldrig riktigt få vara sig själv utan bara karaktären Marilyn Monroe och aldrig bli tagen på allvar utan att ständigt leva upp till myten som skapats kring henne.

”Allt folk ser är Marilyn Monroe. Så fort de inser att jag inte är hon, så flyr de.”

Kan varmt rekommendera den här filmen, inte bara för alla vackra scener utan också för Michelle Williams fantastiska rolltolkning. Jag har pånytt blivit Marilyn-frälst och tänker ägna min vecka åt att titta på Marilyns filmer. Har hittills bara sett "Some like it hot" som jag älskade så jag tror bestämt jag kommer uppskatta hennes andra filmer också!

Härliga plusgrader

Vad underbart det är att kunna promenera ute i tunna vårjackan och kisa mot solen. Det känns nästan som att promenera i en europeisk huvudstad på våren. Lika varmt och skönt!


Jag i mitt älskade Paris!

Där gick luften ur mig

Känslan när man hittar det perfekta huset och så ligger det i fel kommun. Huset har nästan allt som jag drömmer om, ett "gå in"-skafferi, en sådan där fin sittbänk i köket, entrétrapp från alla håll, många kvadratmeter och ja.. vad är väl en bal på slottet? Men å andra sidan funkar det här huset också. Jag är inte den som är den! ;-)En vanlig dag på jobbet

För mig finns ingen dag som är "en vanlig dag på jobbet". Jag kan nog ha ett av världens mest varierande jobb - och jag älskar det! Rutiner är bra men jag är ingen människa som passar att sitta instängd på ett kontor och arbeta 8-17. Jag älskar mitt jobb som frilans just för att jag väljer mina egna arbetstider och mina egna jobb och får flänga och fara fritt! Jag har såklart vissa mallar att följa och artiklar jag måste leverera varje vecka men att få göra det hemifrån, eller från ett kafé eller varsomhelst bara där finns en stabil uppkoppling, är guld värt för en rastlös själ.

Enda nackdelen är väl bristen på kollegor. Här hemma är det ju bara dammråttorna man kan snacka med under fikarasten men blir jag väldigt sällskapssjuk är det ju bara att ta sig en tur förbi redaktionen. Dessutom är journalistyrket ett väldigt socialt jobb där jag har den fantastiska möjligheten att få träffa nya människor varje dag!

Mina arbetsuppgifter i stort består av att intervjua och fotografera nya företagare eller företag som expanderar, göra personporträtt och hemma hos-reportage eller andra artiklar som rör bygg och bostad. Men jag kan egenligen skriva om allt, är det en intressant eller rolig nyhet så är inte jag den som bangar! Jag är genuint intresserad och nyfiken av att höra andra människor berätta om sina erfarenheter och upplevelser och sätter det gärna på pränt även fast fotograferandet har blivit ett minst lika stort intresse som skrivandet.Snapshots från min arbetsdag! I morse besökte jag en företagare som inriktar sig på hudvårds- och sminkprodukter och därefter träffade jag Borlänges stadsarkitekt för en intervju för att sedan ta ett taktiksnack med Brages nya tränare. Jag har sedan ägnat eftermiddagen åt att skriva. Nu tänker jag ta en långpromenad i vårsolen för att sedan skriva mer i kväll. Så varierande kan min arbetsdag vara!

Och julen varar än till påska

Om bara två veckor och en dag är det skärtorsdag och starten på den näst roligaste högtiden. Kanske gillar jag påsken för att jag har så många underbara minnen från den högtiden. Minns hur jag och farmor blåste ur ägg och handmålade dem (och av själva äggen passade farmor på att baka en kaka som hennes glupska barnbarn åt upp i ett nafs!). Att påsken också är en passande högtid för en godisråtta gör ju självklart att den blir extra mycket uppskattad. Mamma brukade gömma våra påskägg i trädgården som vi fick ägna långfredagens morgon åt att leta efter. För att inte tala om alla varv man gått påskkärring runt byn! Man visste exakt vilka hus man skulle gå till där det godaste godiset fanns eller där man fick pengar. ;-)Blev inspirerad av
Elin som redan påskpyntat hemma hos sig.När jag var liten lekte jag att videkissar var mina pälsdjur eftersom de var så lena och mjuka. Vad för slags pälsdjur de var vet jag dock inte. Någon ny ras med svårt uttalat namn tror jag.
Gult är inte fult.
Påskharen är den senaste i gänget som fått flyttat in. Är jag löjlig som matchar mitt kök till det yttersta?

Vårmorgon

I dag vaknade jag med en sådan energi att jag tassade ut i köket och bakade frallor före jobbet. Så min sambo fick nybakat bröd till frukost. Det smakade hur gott som helst, särskilt efter att ha varit utan bröd i två månader. Mmm..Receptet hittar ni
här!

"Jag tror vi har en hit!"

Tänk att det är så lätt att slå med en låt där man sjunger allt annat än text? Men en fartig låt som gammelmorfar skulle sagt. Sen är det väl alltid kul att se Lasse Kronér rocka loss. ;-)


Skonsamt för håret

På måndag ska jag göra mig av med barret. På en ekologisk och miljövänlig hårsalong. Ja, kan ni tänka er! Jag har ju försökt med allt för att mitt hår ska bli fräscht efter alla hemma-färgningar och blekningar jag gjort och visst blir håret spegelblankt och mjukt efter att jag färgat det, både hemma och på vanlig salong men det går typ två veckor och sen är vi tillbaka till trasslet som ni kan se på bilden nedanför. Mina reskompisar försökte i över en halvtimme reda ut mina tovor efter jag kom ut ur duschen i New York. Ena halvan av håret urkammat som ni ser.
Jag vet inte om skonsam och ekologisk färgning kommer göra mitt hår bättre men jag har hursomhelst tänkt låta minst tre decimeter av lockarna falla. Eh, nja, kanske inte fullt så mycket men kort ska det bli. Det borde göra susen. Jag vill ha ett lättskött hår. Jag vill inte känna att det är ett jävla projekt att duscha bara för att jag vet vad som väntar efteråt. Jag har testat alla håroljor, balsam och hårinpackningar från tamejfan varje seriöst märke från olika salonger och det funkar utmärkt i en månad på sin höjd. Sen är vi tillbaka till skatboet.

Tror det blir en kort page, i stil med
Olivia Munn (som spelar snorkiga assistenten i "I don´t know how she does it" eller vackra Paula Patton. Älskar hennes korta frisyr i filmen "Just Wright". Då återstår bara det stora bekymret vilken färg! Tur jag har drygt en vecka på mig att bestämma mig.
Gammal i gården

Jag vet inte hur ni är men jag reagerar häftigare på gamla morsor med småbarn än tonårsmammor. Antar att det är ett småstadssyndrom. Här fortplantar sig folk i regel direkt efter första backpacking-resan efter studenten och det är mycket mer ovanligt att se gamla morsor som drar barnvagnar på stan än unga lattemammor. Vi är väl inga riktiga karriärister här på vischan antar jag eller så tänker vi naivt att det ju går att kombinera familjeliv och karriär. Vilket inte jag tror ett smack på. Något måste man försaka helt enkelt och jag hoppas verkligen att jag väljer att försaka jobbet framför mina barn när den dagen kommer, hur roligt mitt jobb än må vara.

Min mamma har alltid sagt att 25 är en bra ålder för att skaffa barn. Då har man förhoppningsvis hunnit rest, flyttat runt och upplevt saker för sin egen skull och kanske skaffat sig en utbildning. Mamma fick mig när hon var nyss fyllda 20. Själv är jag 25 om bara några ynka månader och jag har ju alltid sagt att jag skulle vilja ha barn före 30 (först var det 23 men den där siffran tenderar att ändra sig ju äldre jag blir) men nu är ju barn inget man bara skaffar. Det är ju inte ens säkert man kan få barn även fast det i de allra flesta fall fungerar utmärkt. Barn är något man blir välsignad med. Ett mirakel som Ranelid skulle sagt.


Den modiga lilla grisen

Jag har trevliga barndomsminnen till filmen Babe - Den modiga lilla grisen. Jag och lillebror kunde titta på den flera gånger om. Speciellt uppskattade vi scenen när Babe tar ton uppe på stallbacken. I går såg jag och Daniel Babe och vi har sedan dess fastnat på den här låten. Undrar just hur lång tid det tar innan vi får klagomål från grannarna. ;-)


I don´t know how she does itJag deltog i en tävling som tjejmagasinet Glaze hade på Facebook förra veckan och vann dvd:n "I don´t know how she does it" med Sarah Jessica Parker i rollen som den stressade karriärmamman Kate Reddy. Perfekt med gratis underhållning så här fyra dagar innan lön. :-)

You made my day!

Mamma ringde i morse och satte genast guldkant på min dag. Hon har fixat biljetter till John Fogerty som spelar i Dalhalla i sommar. Den 67-årige före detta Creedence Clearwater Revival-sångaren spelade ju på Peace & Love förrförra året men det missade jag såklart eftersom jag då, i min totala berusning, hade bestämt mig för att förfesten var roligare. Tur man får fler chanser! Nu ska jag inte bara få se John Fogerty utan också få se en riktig konsert i det gamla kalkbrottet för första gången. Rätt pinsamt att, dalkulla som jag är, först vid 24 års ålder får uppleva Dalhallas mystik.
Och nä, jag tänker inte försvara min musiksmak. Jag är från Bäsna så jag kommer undan med det. ;-)

Gofika

Känns som vi inte gjort något annat än att fika hela helgen. Först 75-årskalas i byn och sedan kom Daniels äldsta bror och hans sambo hit på söndagsfika. Kolhydratsnjutning kallas det visst, eller hur var det så
Ulrika? Ett himla bra ord tycker jag! Gäller bara att man inte njuter för mycket för då får man ont i magen. ;-) Nu ska jag strax blåsa bort till Kupolen för en lunch med min kära moster. Sedan ska jag ägna eftermiddagen åt att skriva. En bra dag!

In love with panda

Jag har blivit pandatokig. Vill så gärna åka till Kina och se dem i sin naturliga miljö. Jag hörde förresten att pandan delvis är utrotningshotad på grund av att den tycker mer om att äta än att fortplanta sig. Jag förstår dom, mat är ju njutning! Men jag hoppas ändå de får igång sexlusten snart för så gulliga nallar får faktiskt inte försvinna från jordens yta.

Här kan du bli pandafadder!

Calleth you cometh I

Jag och sambon såg Klassfesten i går kväll med Björn Kjellman i huvudrollen. Och filmen avslutas med The Arks fantastiska låt "Calleth you cometh I" och genast kom jag att tänka på The Arks fantastiska spelning på Peace & Love förra året. Det är så otroligt sorgligt att Sveriges bästa liveband slutat. Jag har så många fina minnen till The Arks låtar. Tonårsminnen jag aldrig glömmer.


Fjällräven

Tänk vad lycklig man kan bli av att shoppa! Jag har ju som ni vet suktat hela vintern, ja, flera vintrar faktiskt, efter en rejäl vinterjacka och i Falun hittade jag en kraftigt nedsatt Fjällräven parkas, den sista som fanns i S, så då slog jag till utan eftertanke! Nu har jag en vinterjacka som tål riktig vargavinter. Nöjd tjej!

Vit sandVad jag önskar att jag fick känna vit sand mellan tårna igen. Kanske blir det en sista minuten i sommar/höst men annars är jag mest sugen på Island i slutet av sommaren eller New York vid jul. Har alltid velat uppleva julskyltning i The Big Apple, i sann "Ensam hemma"-anda!

Yta

"Oj, vad du är vacker. Synd att jag inte är yngre" fick jag höra från en äldre man i dag. Tänk vad lite smink kan göra för att ändra folks uppfattning! ;-)


Bild

Ducky duck

Jag vill ha en stor gård med pekingankor, lamm och höns med tofsar på benen. Eller okej, ge mig tre pekingankor så är jag nöjd!


Bild

Varning! Googla inte bilder på pekinganka, de flesta bilder som dyker upp är på döda ankor och Anna Anka. Same same but different, I guess..

Inte strikt LCHF

Vi har gjort en del förändringar i vår kost. Vi äter inte strikt LCHF längre utan nu äter vi ibland frukt eller rotfrukter som växer under jord (=mer kolhydrater). Men fortfarande undviker vi bröd, pasta, potatis och ris och tillför absolut inget extra socker i maten men det är ju svårt att undvika helt då det är socker i tamejfan nästan all mat.

På ett sätt har det verkligen hjälpt mig att följa strikt LCHF för dels kickstarten och dels för att jag har ändrat hela mitt sätt att tänka på mat. Bland det viktigaste vi gjort är att vi numera äter på bestämda tider och att vi slutat småäta. Vi försöker använda oss av sunt förnuft, lyssna till kroppen vad den behöver, njuta och må bra. Och jag har i alla fall gått ner fem kilo vilket jag är stolt över samt minskat sex centimeter i midjan. Dock är jag inte lika "jäktad" att gå ner resten utan det får ta sin tid. Det tog ju trots allt ett par år att gå upp alla de här kilona. ;-)

Marskatt

Inga planer för helgen och det känns förbannat skönt. Ska bara njuta av mars och vårsolen som värmer min balkong. Kanske man rentav kan inta årets första frukost därute?

SmällkaramellerJag är bra töntig ibland. När jag får ett paket som är inslaget i ett fint presentpapper så måste jag öppna så försiktigt, så försiktigt för att inte papperet ska gå sönder. Sedan sparar jag papperet för att slå in en present till någon annan. Miljömedvetet inte sant!?

Wedding dress

Ja, bröllopsklänning är väl fel ordval egentligen men nu har jag hittat en klänning att bära på M&M:s bröllop på Irland i april. Jag väntar med att ta en outfitbild tills jag väl är där men ni kan ju få ett smakprov. Till klänningen ska jag bära mina Michael Kors-klackar jag köpte i New York och en trekvartskavaj. Och så smycken förstås!Lite påverkad blir jag juLars Winnerbäck - Järnvägsspår

Bröder

Jag blir alltid så glad när jag ser Daniel tillsammans med sina bröder. Att höra dem skratta åt interna skämt och skojbråka med varandra på ett elakt men hjärtligt sätt. Äkta syskonkärlek. Samtidigt som jag saknar min egen bror då väldigt mycket. Han är fortfarande närvarande i mitt liv på alla sätt men det är tungt att inte få krama om honom eller höra hans röst längre. Fast Daniel har ju så många bröder så jag får ändå syskonutbyte på något sätt. Gillar alla fem lika mycket, eller kanske att jag gillar Mattias en aning mer än Daniel.. ;-) Nej, då, jag skojar hjärtat (vet att du läser min blogg!). ♥


Bild

Snödroppar


Vi såg vårtecken utmed vägen, snödroppar!

Jag och kärleken tog en vårig promenad förbi Östermalm i dag för att vi dels skulle handla på Ica Maxi och dels för att jag ville visa Daniel
det här fina huset som är till salu. Älskar inredningen, finns inte mycket att ändra på där! Gillar däremot inte läget då jag är en lantis och inte vill bo mitt i stan men för den som vill bo i hus men ändå centralt så är det ju ett drömläge!

Nyöppnat!

Nu har Leilas General Store öppnat, pastelligt och vintage, helt i min smak! Dock tycker jag att det var lite väääl saftiga priser. Det mesta där kan man ju fynda på loppis för en billig peng. Men nog fanns det en hel del jag skulle kunna klicka hem, bland annat den gröna retrojuicepressen, en och annan slickepott och den gröna radion!


Kråkslott

Det var mig sannerligen ett kråkslott vi såg på visningen. Huset på bilderna visade något helt annat än hur det såg ut i verkligheten. Att huset är i stort behov av upprustning är en underdrift. Vilket hästjobb! Skulle ta flera år innan huset ens är beboeligt. Jag personligen hade hellre jämnat det med marken och byggt nytt men då hade jag valt ett bättre läge om jag ändå ska bygga nytt. Jag vill ju bo på landet, i bymiljö eller vid vattnet. Däremot ska det bli spännande att följa renoveringen, om några år står det nog en pampig villa där!


Bild
Ett annat kråkslott med tinnar och torn! Här skulle man nog få inspiration till att skriva en och annan skräckroman.. ;-)

Drömhuset

I dag ska vi på husvisning. Inte för att vi har några planer på att köpa just det huset men jag är väldigt nyfiken på planlösningen då huset är lika stort (212 kvm) som mitt drömhus. Det är väldigt mycket mer charm med ett gammalt hus men jag tror att både jag och min karl är alldeles för bekväma för att ta itu med ett stort renoveringsobjekt. Istället blir det nog att bygga nytt. Just nu är vi båda inne på ett 2-planshus från Faluhus, Fågelbro. Liknar en mindre herrgård med det brutna taket och dörren centrerad i mitten av huset. Älskar´t! Jag är överförtjust i brutet tak och tycker det är hur fint som helst! Andra kvaliteér som mitt drömhus har är röd liggande sekelskiftespanel, rött tegel (äkta Bullerby-känsla!), vitt staket med vita grindar, rondell med flaggstång, kakelugnar och öppna spisar, gammaldags "gå in-skafferi" som min älskade farmor hade i sitt kök, trägolv och dubbeldörrar in till hallen och till vardagsrummet och just ja, det får gärna vara en älvtomt eller sjötomt också, gärna i en by någonstans. Hmm, har jag för höga krav tro?

212 kvadratmeter är väldigt stort för två personer men om vi ska bygga nytt så är det lika bra att slå på stort på en gång ifall vi skulle bli välsignade med ett gäng ungar. Å andra sidan skulle jag inte ha några problem att fylla rummen ändå. Tänker mig en stor klädkammare till mig själv, ett musikrum till kärleken, ett stort arbetsrum, ett gästrum, kanske ett gym... ja, möjligheterna är oändliga!

Haha, googlade just på "Drömhus" och hittade ett gammalt blogginlägg som jag skrev nästan på dagen för fem år sedan! Inte mycket som ändrats.. ;-)Detta hus från Willanordic är också "to die for" för att använda ett trött blogguttryck!

Godnatt mina fina


©Angelica Lindvall

Nu ska jag krypa ner i sängen och drömma om vit sandstrand, vackra solnedgångar och havsbris. Godnatt mina fina läsare!

Vem kysste Elin bakom ryggen på MarieDu hjälper mig så mycket mer än du tror med dina värmande ord. Så fort jag träffar dig får jag sådan livslust och energi att jag verkligen känner att ingenting är omöjligt! Tack för att du finns och berikar mitt liv. ♥

Rösta på mitt rum är ni snälla!

I väntan på att drömhuset ska dyka upp får jag roa mig med att inreda virtuella rum. ;-) Rösta gärna på mitt bidrag som går i ljusa toner och mycket naturmaterial som är riktigt trendigt i år!Rösta på mitt bidragi Jotex tävling "Designa ett rum"!

I do!

Det märks att vi börjar bli äldre. Det är inte längre chockerande att folk gifter sig och skaffar barn. Fick en trevlig inbjudan till bröllopsfest i brevinkastet i går. Jag har alltid älskat bröllop, skrev för tusan mitt projektarbete om bröllop (!) och därför är det extra kul att så många jag känner som gifter sig i år.Den här bilden knäppte jag i smyg på ett brudpar i Thailand. Var skulle du helst vilja gifta dig? Utomlands på en strand, traditionellt i en kyrka eller borgerligt i stadshuset?

Everyone gets old. Not everyone grows up.

Jag har länge varit nyfiken på att se Young adult med vackra Charlize Theron i huvudrollen och i går såg jag den äntligen. Filmen handlar om en 37-årig självömkande skild författare som var skolans prom queen back in the days och som återvänder från storstan till sin gamla hemstad, en liten småstad i Minnesota, för att ta tillbaka sin expojkvän som nu är lyckligt gift och har en nyfödd dotter. Ja, ni hör ju själva att det blir trubbel.

På något sätt var det hög igenkänningsfaktor, alla dessa karaktärer som fanns i ens egna skolkorridorer. Vi har nörden som blev mobbad och slagen på rasterna i skolan, vi har bitchiga prom queens som redan då såg ner på alla som inte hade lika högtflygande planer som de själva. De som senare ser ner på de vänner som bor kvar i småstaden men som egentligen är djupt olyckliga över hur deras egna liv blev utan både man och barn. Klart sevärd film även fast det var en del jobbiga scener som krävde skämskudde.
Inte längre kulboKänns självklart! Som en fantastisk start på ett, vad jag hoppas, livslångt äventyr med min stoora kärlek. ♥

Och några med grädde påMin kära moster kom förbi med ett spännande paket häromveckan. Daniel glömde genast bort att vi gick på diet och åt upp sin semla i ett nafs. Tilläggas bör att även jag fuskade med resultat magont och en vikt som står stilla. Attans. Men det är bara på´t igen! Ska snart bege mig ut på dagens andra långpromenad, den härliga vårsolen lyckas väcka latmasken i mig!

I loved you firstRegina Spektor kommer också till Borlänge i sommar. Ja, men kanske att jag köper ett festivalpass då.

Bilda sig en egen uppfattning, vad är det?

Blir irriterad varje gång någon lägger upp Kony-filmen på Facebook. Mina vänner verkar helt sakna kritiskt tänkande och jag blir mörkrädd att det är så lätt att bli berörd och dela en video på fejjan när man inte ens bildat sig en egen uppfattning om vad fan det är för organisation som står bakom egentligen. Läs Hanna Fridéns inlägg så kanske ni får åtminstone en början till kritiskt tänkande.FärgklickKänner lite av en längtan till påsk faktiskt. Måste vara de gula tulpanerna som gör det!

LCHF-pizza

Alla som känner mig vet hur tokig jag är i pizza. Jag är liksom tjejen som ville till Italien enbart för att det är pizzans hemland. Jag hade till och med en guidebok där de 10 bästa pizzeriorna fanns representerade som jag följde slaviskt. Ehm, nämnas bör att jag var i Rom i endast fem dagar så ja, det blev en hel del pizza.

Men nu är det andra tider, jag äter LCHF där bröd, särskilt vitt bröd, är totalt förbjudet. Men så hittade jag ett recept på LCHF-pizza och tänkte att ja, jag lär ju ge det en chans! Och tro mig när jag säger det, det smakade nästan lika gott som vanlig pizza. Knepet är att man lär kavla ut "degen" ordentligt så den inte blir kladdig i mitten, då känner man faktiskt ingen skillnad på att det är äggvitor och philadelphiaost som utgör pizzabotten istället för vitt bröd.LCHF-pizza! "Fuskade" dock lite med ananas som ju är frukt (=socker!) men äh, var ju bara några ynka bitar!

Det här behöver du:

Pizzabotten:
3 ägg
200 g philadelphiaost
2,5 dl riven ost

Topping:
T ex rödlök, champinjoner, oliver, stekt köttfärs, korv (med hög kötthalt!), ädelost eller tonfisk

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Dela äggvitor och äggulor i separata bunkar. Vispa äggvitorna till ett hårt skum så att du kan vända bunken upp och ner. Blanda äggulorna med philadelphiaosten och den rivna osten. Vänd försiktigt ner den gula smeten i det vita skummet. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10-12 minuter. Låt det svalna och lägg på mer riven ost. När den smält är pizzan klar.


PojkfrillaOm jag var modig skulle jag klippa mig i en sådan här pojkfrilla som vackra Emma Watson och bedårande Michelle Williams har. Lite lesbiska vibbar möjligtvis men det går ändå att ha en sådan frilla och samtidigt vara väldigt feminin tycker jag. Michelle (som sagt att hon klipper sig kort för att hedra minnet av mannen som älskade kort hår på tjejer) är ofta kvinnligt klädd i petite klänningar. Nackdelen är väl att man måste klippa sig ofta när man har en kort frisyr och jag gissar att det även krävs ganska mycket styling vilket inte passar mig som knappt orkar kamma mig på morgonen.

Lycklig

Jag blir alldeles varm och lycklig i hjärtat när min kille kommer hem och pussar sönder mig med orden:

"Jag har tänkt jättemycket på kommentarer du säger och miner du gör och jag blir bara så kär".
Som våren

Jag vill göra åt dig det som våren gör med körsbärsträden.

Två minuter quick fix!

Jag har alltid trott att jag är ganska pedant med böcker i färgordning, filmer och skivor i bokstavsordning och kuddar som ska ligga på ett visst sätt men det senaste året har jag blivit en riktig slarvmaja. Jag släpper den rena tvätten på golvet och tänker "Jag viker den sen" för att sedan vika den efter ett par timmar men tror ni jag lägger in klädhögarna i garderoben? Nej, då ligger kläderna prydligt vikta på nattduksbordet i typ en vecka.

Men jag läste någonstans hur man kunde råda bot på stöket hemma. Allt som tar mindre än två minuter att städa gör man DIREKT och det som tar längre tid kan man skjuta upp tills senare. Och det funkar! De senaste två veckorna har det varit mer städat än vanligt hemma, helt enkelt på grund av att jag tar reda på tvåminutersstöket på en gång.Bild

We had joy, we had funSeasons in the sun - Terry Jacks

Morning has broken

Klockan ringde 05.30. Då gick Daniel upp för att angla och självklart lyckades inte jag somna om. Otroligt lättväckt och alldeles för stoorbesvärad. Men då får jag extra tid till att förbereda jobb och kanske skriva undan lite text som ligger och väntar, kan ju behövas!

Känner mig för övrigt totalt mörbultad i kroppen efter gårdagens aktiviteter i backen. Gjorde världens vurpa där jag på något sätt lyckades köra armbågen rakt in i revbenen. Känns som träningsvärk x tusen.


Rihanna @Peace & ♥Vad tycker ni om Peace & Loves bokning? Jag tycker att det är en hit men jag är inte i sådan extas som jag hade varit om festivalen hade bokat Lady Gaga. Då hade jag gråtit av lycka! Men det är en grym bokning helt klart.

Äkta slitetDen här boken fick Daniel av min gamla dagmammas karl. Det är en naturkunskapsbok från 1856, över 150 år gammal! Det står mycket intressanta saker i den om naturkrafters hastigheter och instinkter att samla förråder af födoämnen. Men när man inte bläddrar i boken är den en fin inredningsdetalj, charmigt slitet på ett äkta sätt!

Morgonåk


Jag och kärleken ställde klockan i morse och tog ett par morgonåk i Romme Alpin. Riktigt bra start på dagen! Det är illa att vi inte åker oftare när det finns en sådan fin skidresort bara en mil bort. Inget slår Dalarnas fjäll förstås men Sälen åker man ju inte till över en dag direkt så då passar Romme Alpin utmärkt! Nästa vinter ska jag satsa på ett säsongskort.

Tack för fin respons!

Jag vill verkligen tacka för alla fina kommentarer och sms som jag fick efter det här inlägget. Det känns skönt att veta att jag inte är ensam om att ha sådana tankar eller funderingar. Skönast av allt är att det bara är tankar som speglar ens mående just för stunden, det kan bara bli bättre. ♥

Tankar

Ibland känner jag att det mesta är meningslöst. Särskilt när jag får för mycket tid till att tänka. Då tänker jag att jag inte utvecklas längre, mitt skrivande har för längesedan suddats ut, jag vill hellre ligga under täcket än att gå ut och fånga dagen, jag känner mig ensammast i hela världen trots att jag är omgiven av vänner, kärlek och familj.

För att morgonen därpå vakna upp med en otrolig energi och en känsla av att jag verkligen älskar mitt liv, mina vänner, min pojkvän, min familj, mitt jobb, allt jag gör och allt jag kan göra.

Är det verkligen normalt att pendla så här snabbt i humör och tankar? Hur kan livsglädje bytas ut mot livssorg i ett ögonblick? Ibland känner jag mig fortfarande som en instabil tonåring och det är en tröst att vi alla en dag dör för vem orkar fundera och tänka så här för alltid? Jag är livrädd för att förlora de jag älskar, för jag vet hur det känns att förlora en del av sig själv, och därför släpper jag sällan in människor i mitt innersta rum för hur ska någon annan kunna förstå mig när jag inte ens förstår mig själv? Ni blir ju inte särskilt kloka av det här inlägget heller kan jag tänka mig men kanske hoppas jag ändå på att få något slags gensvar av någon som kanske känner igen sig en aning eller är jag verkligen helt ensam om att ibland må dåligt fast jag har det så bra?

Min största mardröm är att aldrig bli tillfreds, nöjd och lycklig i livet. Men det kanske är det som ÄR att leva. Med förluster så svåra att bära men som man på något obegripligt sätt tar sig igenom ändå för att sedan känna korta stunder av lycka igen, för att det sedan ska tas ifrån en igen, och så pågår det om och om igen. Ett spektakel, ett skådespel och ingen kommer undan. Det är tragik och komik om vartannat, varje dag, tills man blir utbytt mot nya skådespelare, nya liv som tar nya kliv och upplever samma saker, tänker samma tankar. Eller tänker vi verkligen samma tankar?

Jag som trodde att en full agenda skulle få min tankeverksamhet att gå ner eller åtminstone hamna i viloläge en stund men det har bara förvärrats. Jag tänker hela, hela, hela tiden. Det slutar aldrig. Att jag bara orkar.
Hos mej dör allting i en hast

Min älsklings ögon får mej att gråta
för jag kan aldrig
komma där innanför
Hon dyker djupt ner i sin gåta
och lämnar mej utanför


Bild

We got married in a feverDet känns lättare att vara lättare men jag har mitt eget sätt att mäta. Det är först när jag får på mig mammas förlovnings- och vigselringar på rätt finger som jag VET att jag nått min trivselvikt. Okej, vigselringen får jag på mig (hon gifte sig när hon var 21 år) men det är med våld och helvetes mycket tvål som jag får av mig den igen. Förlovningsringen får jag inte ens över halva fingret (hon var 16 år när hon förlovade sig) men skam den som ger sig. ;-)

VasaloppsöndagDet är påfrestande att "åka" Vasalopp... en trött trio efter att ha suttit och tittat på Vasaloppet hela morgonen.


Mint

I dag var jag och kärlekens kreditkort på Kupolen och köpte marspresent(er) till mig. Kärleken himself lämnade jag på gubbdagiset (Jula) medan jag gick och handlade. Har verkligen fallit för vårens mintgröna trend som jag säkert kommer vara urless på innan maj men det är en annan femma. Fyndade dessa mintgröna jeans på Cubus för endast 199 kronor och passade även på att köpa ett mintgrönt lack på Kicks för 39 pix. Jag måste ändå säga att jag är en flickvän som är hyfsat billig i drift.


Från godisråtta till storlek 38!
Make up your mind!
Hallå, vilken frisyr!?

Jag klippte mig senast i Thailand, över en decimeter, men det växer som ogräs så snart lär jag klippa mig igen och jag är sugen på en kort frisyr. Jag vet, tröttsamt med tanke på att jag sparat ut mitt hår så länge. Men det är så tjockt och tar alltid en mindre evighet innan jag lyckats kamma ur alla tovor efter duschen. Så jag tänkte en mellankort page, kanske lite ovanför axlarna. Vad tror ni om det?Antingen som Mary-Kate...... eller en mörk uppklippt page som Rihanna.

Hjälp mig! Vad ska jag välja? Och vilken färg?


Marspresent

Jag har infört något så smart som månadspresenter så i dag fick jag en försenad februaripresent av Daniel eller som han uttryckte det egentligen är en tidig april/maj-present. Det var en Misfits-tee i storlek XS. En slags morot menar han. Pfft, tänkte jag och korvade ner t-shirten över min tjocka hals och vidare ner över magen som jag drog in så jag blev smal som en jakthund. Och jorå, nog passar den allt men jag är inte helt säker på om sömmarna kommer hålla kvällen ut eller att jag kommer orka hålla in magen. Kanske borde vänta till april eller maj ändå.

På lördag får jag min marspresent. Ett par nya byxor i en snygg kulör är precis vad jag behöver.

"Du är så söt och gullig när du är så där krävande" säger Daniel.
"Älskling, ha det i åtanke när vi varit tillsammans i 15 år, att jag är söt och gullig okej?" säger jag.


Och nu kanske ni tycker vårt förhållande är ojämställt för vad får min kille i månadspresent? Men jag är bra på att skämma bort honom med presenter, som böcker om och med Thåström, cd-skivor om och med Thåström och så finns det ju en hel rad med andra grejer jag ger som inte lämpar sig så här offentligt ifyouknowwhatImean. Jag tror heller inte månadspresenter är något som kommer pågå varje månad men jag behöver verkligen en marspresent för jeansen som jag fick ner röven i förra veckan är för stora nu.Drömboende


Skulle inte alls ha något emot att bo i det där huset..!

Jag ägnade hela kvällen i går med att redigera gamla bilder som ännu inte framkallats. Blev alldeles hänförd av bilderna från min, mammas och Niklas roadtrip i Norge förrförra sommaren. Tänk att vi har ett så vackert grannland. Faktiskt så är Norge mitt favoritland, av 20-talet länder jag besökt. Visst är kritvita sandstränder i Tanzania fantastiskt vackert på sitt sätt men att komma till Norge känns nästan som att komma hem förutom att dalarna där är ännu djupare och älvarna (fjordarna) ännu blåare. Magiskt.

Getting old