En sommaräng

Tänk om om alla svenska villaägare gjorde om halva trädgården - från välklippt gräsmatta till vild blomsteräng. Då skulle vi...

... minska koldioxidutsläppen från gräsklippningen med över 17 000 ton per år.
... få fem timmar om året över för att ligga i hängmattan.
... få fler fjärilar och bin i våra trädgårdar.
Den dagen jag har en egen gård ska jag definitivt ha en sommaräng fylld med prästkragar, smörblommor, blåklockor och midsommarblomster och såklart humlor och fjärilar, mina favoritinsekter! Det gör inget heller om en och annan spindel gömmer sig på grässtråna för precis som de flesta har de ju också en värdefull plats på jorden. Till och med myggorna är viktiga, för visste ni att en fladdermus kan äta uppemot 7000 myggor på en natt! Då är ju myggans liv helt enkelt värdefullt för fladdermusen. Jag har en slags hatkärlek till myggor, det är rätt skönt att klia frenetiskt på benet och mysigt att höra det där surrande ljudet när man ska sova och man vet att den jäkeln är någonstans i rummet. Living on the edge i ljuva sommartid. ;-)Kommentarer
Postat av: Sandra

Du som är så berest Angelica, har du några pärlor man inte får missa i Rom? :)

Postat av: Carro // Pastellkarusell

Vilka jättefina bilder! <3(sista gången jag byter blogg, promise, fick nått dampryck^^..)kramis

2012-05-22 @ 21:38:11
URL: http://pastellkarusell.blogg.se/
Postat av: Queen of Kammebornia

Mer sommarängar och mindre hysteriskt gräsklippande! Jag håller med dig! Och vilken underbar bild du har på det gamla paret i hängmattan. Mer hängmattor, kan vi säga på samma gång förresten!

2012-05-24 @ 03:10:06
URL: http://queenofkammebornia.blogg.se/
Postat av: Angelica

Sandra: Åh, ja, du får ju inte missa Fontana di trevi, fontänen som Anita Ekberg badade i! Colosseum förstås, gå också dit på kvällen, supermysigt när det är upplyst!! Sen är ju Vatikanstaten ett måste, med Michelangelos häftiga målningar i Peterkyrkan. Tycker också att de små bohemiska kvarteren där är värda ett besök! Bästa pizzeriorna finns i Vatikanstaten! Så ät mycket pizza, pasta carbonara och gelato!! :D Här kan du läsa mer om vad vi gjorde på vår Romresa http://angelica1987.blogg.se/category/resa-10.htmlPastellkarusell: Haha, okej.. :PQueen of Kammebornia: Mm, verkligen!! Skönare att få tid att bara ligga och lata sig i hängmattan med sin kärlek eller en god bok =)

2012-05-27 @ 20:27:02
URL: http://angelica1987.blogg.se/
Postat av: Queen of Kammebornia

Vi håller på att få en äng här nu och idag tänkte jag på dig när jag satt på den :)

2012-05-27 @ 23:23:03
URL: http://queenofkammebornia.blogg.se/
Postat av: Angelica

Queen of Kammebornia: Men vad gullig du är som tänkte på mig!! :) Åh, det är så vackert med sommarängar, något barnsligt oskuldsfullt!

2012-05-28 @ 00:08:35
URL: http://angelica1987.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback