Sitter på en sten vid en sjö i en skog

Jag har börjat fundera mer på hus och läge. Jag menar, hittar vi vårt drömhus (en bergsmansgård vid en sjö med flera uthus) och huset råkar ligga närmare Ludvika än Borlänge så är vi inte alls främmande för att köpa det. Det blir närmare till jobbet för kärleken och jag frilansar ju och har hela Dalarna som mitt arbetsfält så för mig kvittar det vilket som. Visst, det tar en halvtimme i bil att åka och hälsa på sina vänner och familj men hur ofta träffas man som det är nu då? Jag träffar nästan aldrig mina vänner trots att jag för det mesta har ledigt på kvällar och helger och då bor vi alla inom hundra meters radie i princip. Och flyttar man så kommer man ju lära känna nya människor där. Det är sällan man umgås med samma gamla människor livet ut utan det blir sporadiskt någon gång ibland och då kanske det även blir trevligare, man hinner träffas en längre stund och få en rejäl update och så räcker det i några år.
 
Dessutom är det ju vi som ska bo där, inte våra familjer eller vänner. Men det får inte vara helt bakom arslet utan måste finnas bra förbindelser med tåg/buss, skola och gärna en affär. Någon gång kommer man ju vilja ha barn och då vill jag inte att de ska bli några mobbade utbölingar från en by där det bor vi och en till. Jag tycker att vi borde ha lättare att hitta hus eftersom vi till skillnad mot många andra har hela fem kommuner där vi kan tänkas bo. Vill man bara bo i Borlänge kommun och inte betala över tre miljoner för en kåk blir utbudet mycket, mycket mindre.
 
Vad tycker ni är viktigast att tänka på när man går i hustankar?
 

Kommentarer
Postat av: Filippa

Härligt! Då kan ni säkert få tag på ett fint hus till bra pris! Blir svårare för oss som bara vill bo i Borlänge eller Falun. Jag vill ju bo nära familj och vänner :) men du har ju rätt i att man träffar nya vänner när man flyttar!

Svar: Ja, men helst vill man ju ha hus i Borlänge/Gagnef/Falun-trakten men det visar sig =)
Angelica Lindvall

Postat av: Fru K

Det allra allra viktigaste är magkänslan. Känns det rätt så är det rätt. Vi letade ju i flera år innan vi köpte vårt och då då blev det totalt annorlunda mot vad jag trott. Jag har alltid sagt inte radhus, inte mexitegel, inte Vallentuna. Och var bor jag nu? Precis. Mexitegelradhus i Vallenntuna. För att det kändes som hemma första sekund jag klev in genom dörren.

Svar: Haha, ja, men så är det ju! Magkänslan är alltid rätt!! Härligt att ni hittat hem!!
Angelica Lindvall

2012-08-17 @ 20:33:48
URL: http://ninabloggar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback